Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• virtual

tag

Látom itt is kiváltott némi ellenreakciót a beírásom, de örülök, hogy más is osztja a vélemyényemet CRT vs TFT ügyben. Azt, hogy nem vagyok elvakult CRT függő, misem bizonyítja jobban, hogy 930BF-et használok, CRT meg porosodik a sarokban. De csak azért, mert kisebb helyet foglal, ''trendi'' :DDD meg elvileg nem rontja annyira a látást (amivel egyenlőre szerencsére egyáltalán nincs bajom). A leglényegesebb dolog viszont, hogy abbahagytam az aktív multizást, szóval így bejött a CRT-ről való átváltás. Ha most is játszanék, akkor viszont nem lenne kérdéses hogy mit használnék. Egyébként NFSU meg Colinnal kapcsolatban nincs tapasztalatom mennyire jelent hátrányt (ha egyáltalán jelent)az ilyen utánhúzás, mert azt nem játszottam aktívan. FPS esetében számomra egyértelmű a különbség.

Racecam, egyébként nagyra becsülöm a hozzászólásaidat, és a TFT oldalatokat rendszeresen nézegetem, és elég sok dolgot gyakorlatilag onnan tudok ezekről a kijelzőkről. Viszont a tesztekkel kapcsolatban annyit mondanék, hogy ez olyan mint pl. egy autóteszt a TV-ben. Az autós műsort vezető riporternek - aki még akár gyakorlott sofőr is lehet - tetszik minden a kocsin, meg van győződve a gyári paraméterek helytállóságáról, és igazolni látszik minden propaganda dolog a termékkel kapcsolatban. De aztán ha beül ugyanabba a kocsiba egy dadogó, kevésbé kommunikatív hivatásos autóversenyző, akinek nincs ideje műsort vezetni mert alapjában más a hivatása, a próbaút után az első útja a garázsba vezet és meg sem áll a szerelőjéig/szerszámosládáig.

Szóval a ''fanatikus CRT hívő'' jelzést úgy veszem hogy meg sem hallottam, és mint TFT használó kijelentem hogy a 930BF-nek látható (de általános használat esetén nem zavaró)utánhúzása van gyors FPS játékok alatt. Ezt úgy látom Loha is igazolta. Fél évvel ezelőtt, amikor végignéztem a TFT kínálatot, ez az utánhúzás a 930BF-hez képest elég jelentős volt, és mostanra ezt tényleg radikálisan csökkenteni tudták, de nem szüntették meg. Ha továbbra is fenn tudják tartani ennek a fejlődési sebességnek akár a töredékét is, biztosan el lehet érni TFT-vel is azt a küszöböt, amikor már ténylegesen nem érzékelhető a különbség. Jelenleg közel vannak, de még nincsenek teljesen ott. Azonban ez a különbség csak nagyon szélsőséges esetekben tud zavaró lenni, tehát pl. aki nem törekszik a színhűségre, és filmnézésre, játékra akarja használni a megjelenítőjét, annak a 930BF-et tényleg nyugodt szívvel merem ajánlani, mert szerintem nagyon jó TFT. Akik pedig progamerek, és nem látják a különbséget, azok meg fogadják meg a tanácsomat, menjenek csajozni, szórakozni, és ne vegyék komolyan a játékot. (na most valószínű belegázoltam néhány ifjú titán lelkivilágába :DD )

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák