Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egér probléma
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
Itt a CSC v1.1.0, melybe beleintegráltam egy intelligens tüskeszűrőt, melynek következtében a program nem veszi figyelembe az eltérően magas/alacsony kiugró órajelértékeket, ezáltal nem lesz őrült nagy a bandwidth és további pozitívum, hogy még mindig véd a szándékos órajelváltoztatás ellen.
A tüskeszűrő puffereli az órajel értéket és összehasonlítja az éppen beérkezővel, ha ez a változás jelentős, akkor nem írja be és nem kerül kivizsgálásra, de ha az utána következő is hasonló, akkor az érték felkerül a feldolgozandók közé és változott órajelnek tekinti. Ezt fogja beleszámolni a Test Speed-be és a Bandwidth-be és erről ad aktuális ellenőrző összeget.
De amikor a beérkező órajel beesik a hasonlósági kritériumba, akkor egyből engedélyezve lesz feldolgozása. Tüskék számá a változott állapotok megmaradásánál eggyel nő és mind a pozitív, mind a negatív változást tüskének tekintem.
CSC 1.1.0 itt: [link] -
dokar
addikt
válasz
westlake
üzenetére
kíváncsi vagyok mikor veszi észre vki, hogy sokat eszik a progi

az a baj, ha nem kérdezek le minden adatot a cpu-ról, akkor az órajelet sem kérdezi le
ennek a verziónak (1.1.01) a setfsb utáni változásokat mutatnia kéne max terhelésen
tudnál dobni egy screen, amin fut az orthos stress test-je, a csc 1.1.01 teszt, a cpu-z és a setfsb? továbbá legyen megváltoztatva az órajel pl 100-200MHz-el. előre kösz.
-
dokar
addikt
itt az 1.1.01-es verzió: [link]
ez most tényleg pontos értéket ad
csak teljes cpu terhelés mellett ajánlatos a tesztet elindítani
remélem ez már nem dob runtime 11-et! -
dokar
addikt
ezt próbáljátok ki légyszi: [link]
benne van az 1.0.27-es verzió és az R11-es!
az 1.0.27-es háromféle órajel-érzékelővel van ellátva (Raw, Norm és Sys)
nézzétek meg légyszi, hogy nálatok melyik felel meg leginkább a valóságnak
(nálam pl a ''Norm'')
a referencia órajel legyen mondjuk a CPU-Z által megjelenített
akiknél runtime 11-et dob a progi, azok az R11-et futtassák és szintén nézzék meg, hogy a megjelenített órajel jó -e.
AtHoS:
megnéztem a 2004-es getcpu.dll-el a progim (kis átalakítás kellett csak), de rettenetes, nagyon rossz órajelet érzékel ez a 2004-es verzió
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
most aztán egyáltalán nem tudom, hogy akkor az angol win kavar be, vagy pedig az allendale mag

majd holnap kitalálok erre vmi okosat
-
dokar
addikt
kösz az infokat
akkor a gprs fv a ludas, mindjárt csinálok egy másik verziót, melyben gprs helyett gpns lesz
itt is van: [link] (v1.0.26)
check it!
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
válasz
westlake
üzenetére
légyszi segíts nekem ezzel: [link]
3 db CSC teszt van benne különböző funkciók tiltásával
(no_spia, no_gtc, no_gprs)
futtasd légyszi ezeket és jelezd, hogy melyiknél jelentkezik az általad említett hiba
előre kösz
kieg: mindenki más futtathatja, akinél runtime 11 error jelentkezett
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
westlake, vedini:
mindkettőtöknek angol win-je van? -
dokar
addikt
itt az 1.0.25: [link]
idővel lesz benne bench és cpu burn is
-
dokar
addikt
na itt egy screenshot az 1.0.24-ről fél óra stabilitás teszt után: [link]
a ''bandi'' 18MHz lett
-
dokar
addikt
megnéztem alaposabban, az 1.0.24-es a legmegfelelőbb, jól figyeli a ''kóbor'' órajeleket is
tesztelj nekem így légyszi:
1. (egymagos) teszt
-minden fölösleges dolog leállít (még DC++, torrent is)
-SP2004 indít
-CSC 1.0.24. indít
-fél óra utána screenshot
-közben ne is netezzél
utána:
2. (kétmagos) teszt
-minden fölösleges dolog leállít (még DC++, torrent is)
-2 db SP2004 indít
-CSC 1.0.24. indít
-fél óra utána screenshot
-közben ne is netezzél
véletlen ment privátba is
-
dokar
addikt
hűha, ez nagyon durva!

csináltam neked egy külön teszt verziót: [link]
futtasd le, aztán a jelzés után screenshot
thx
btw állandó egyenletes terhelésen (~100%
) futtattad? mert igazából arra van kispécizve.
mellesleg itt az 1.0.24.: [link]
ez a verzió nagyon érzékenyen viszonyul az órajelhez, nem finomkodik
-
dokar
addikt
itt az 1.0.23. verzió: [link]
külsőben nem sokat változott, de belsőben annál inkább
-
dokar
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
''A file you just downloaded was identified as spyware or adware, and was deleted immediately. File name: csc.zip''
Most lebuktam...

-
dokar
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
egy zipfájl-ra hitte hogy spyware?

Nem, mintha le akartam volna.
Ez meg egyenesen kedves.
-
dokar
addikt
Egy adott időszakasz alatt figyeli az órajel ingadozást/változtatást és minden pillanatban generál hozzá ellenőrző kódot ami alapján ki lehet deríteni, hogy egy rendes screenshot-al vagy pedig egy fake-el van dolgunk.
A program használható:
-elsősorban stabilitás teszthez
-RMClock beállításhoz
-CnQ-hoz, Speedstep-hez
-általános CPU információhoz
-órajel ingadozás megfigyeléséhez
... -
dokar
addikt
itt van az újabb verzió, amely már kiküszöböli azt a csalási lehetőséget, amit brd vetett fel
letölthető innen (75KB): [link]
program freeware ha még nem mondtam volna
-
dokar
addikt
válasz
pg012345
üzenetére
erről a progiról még nem hallottam
azért mert ezt a programot én írtam
namost akkor nem stabil ha 20mhz fölé megy a bandi?
ezt így nem mondanám, csak nagy az ingadozása, itt a bandwidth a hibasáv
a 20MHz-et pedig hasraütésből írtam, lehet, hogy 40 jobbb lenne, ha egyeseknél ennyire ingadozik
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
-
dokar
addikt
Hiteles stabilitás:
Min fél óra SP2004, Prime95, SuperPI teszt a CPU Clock Checker programmal párhuzamosan futtatva és a maximálisan megengedett bandwidth 20MHz!
Futás közben kell screenshotot készíteni, melyen látszódni a kell:
az adott stabilitástesztelő programnak és a CPU Clock Checker-nek!
A CPU Clock Checker innen tölthető le: [link]
75KB
Ötleteket, javaslatokat szívesen várok a témával kapcsolatban.
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
Szervusz!
1. Ez teljesen rendben van!
Nagyon jól látod a helyzetet.
Rajta vagyok a dolgon. 
2. Persze, hogy nincsen mozgó alkatrész a CPU-ban, de van helyette benne rengeteg tranzisztor, melyeknek a karakterisztikája és veszteségi teljesítménye is változhat. Eddig két procinál figyeltem meg ezt a stabilitás javulást vagy max órajel kitolódást. Bár az igaz, hogy ez nagyon minimális. #78-ban leírtakhoz annyit tudnék még hozzáfűzni, hogy pár nappal később meglett a 2835MHz. -
dokar
addikt
Megnéztem ismét:
Validálni 2806MHz-nél magasabbról nem tudtam, de a stabilitása javult:
2550 helyett már 2600-on is lefutott a 32M SuperPI.
2750-en bootol a gép, előtte 2650 volt a bootolási max.
Előzőleg a teszteket (Cinebench, Sciencemark, Metabench) 2630-2660 között futtattam le, most pedig 2740-2750 között is lementek.
Bővebb infó a tesztekről és az eredményekről: [link]
De akár end73-at is meg lehet kérdezni az előző eredményeimről.
Szal tény, hogy az új CPU stabilitása pár nap után láthatóan javul. Vajon meddig fog?
A pasztakinyomódást elvét ismét elvetném, mert tegnap szereltem a gépet és le kellett szednem a cpu hűtőt a normális hozzáférés céljából, továbbá onnan tudom, hogy nem történt jobb hőátadás, mert ugyanúgy, mint ezelőtt, most is 38-39°C-ig ment fel a CPU hőmérséklete. -
-
dokar
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Még 512MB RAM + az új patch a MW-hoz megoldja a problémád.
Amúgy nekem is 9600XT-m van és ez elég a játékhoz.
Meg nagy bosszúság,hogy ha kettőnél több IDEre csatlakoztatható eszközt csatlakoztatok,akkor be kell kapcsolni BIOSban a RAIDet, hogy lássa....ezzel viszon nagyon hosszú lesz a bootolás ideje....
Ez semmi, nálam már 1db SATA eszköznél is RAID-be kell tenni. -
dokar
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Akkora kékhalállal hal össze mint állat!
Mennyi idő után? Le tudsz futtatni teszteket? -
dokar
addikt
1, Van-e SATA-s vinyó a gépedben?
Van egy 200GB-os SATA II vinyó SATA üzemmódban RAID0-ban egyedül. Mielőtt még megkérdeznéd, hogy miért: mert csak így kap boot partíciót az alaplaptól.
2, (gondolom: dobozos procit vettél) A gyári hűtő aljáról azt a hővezető gumit eltávolítottad-e?
Jól gondolod, tényleg dobozos procit vettem, de gyári hűtő nélkül.
Mielőtt megkérdeznéd, hogy hogyan: gyárti hűtőnél kértem a procit dobozban. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha lehet, ne a hővezetésre apelláljunk, már csukott szemmel bepasztázom a CPU-t pont a szükséges mennyiséggel.
-
dokar
addikt
Vettem A64 3000+ot s754-be: Venice mag, 51W TDP, E6 rev., 10x200, 512KB L2
1 nap után:
Tuning: 2806MHz-ről sikerült validálnom
Stabilitás:2550MHz-en futott le a 32M SuperPI
Egy hét múlva újra ránézek ezekre az értékekre, hogy javul -e a tuningolhatóság és a stabilitás. -
dokar
addikt
okés
akkor most hogy is állunk? mi kell a bionyításhoz?
1.Egy óra Stress teszt 2004? A fél órás OCCT nem lenne jó? Nálam messze az ízzasztja meg a legjobban a procit, sokan mások is ezen a véleményen vannak.
2. A haverod órajel monitorozó programja.
3. __________________ <- Itt mi legyen?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Üdv. -
dokar
addikt
freki helyett szerintem egyszerűbb a szorzóval variálni
az előbb sikeresen ''megleptem'' a CPU-mat
8x300 FSB-n indítottam a gépet. tesztelgettem meg egyebek. aztán el is felejtkeztem szépen róla és véletlen felvátottam 10x-re (a 300FSB mellett!). akkorát resetelt a gép, hogy még postolni sem postolt elsőre. kicsit megijedtem.
egy olyan progi kellene,mint a cpu-z verified, csak azt is elraktározná, hogy mondjuk az utolsó 12 órában hány mhz-en ment a proci, hőmérséklettel együtt.
pontosan, de ilyen van? -
dokar
addikt
Szkeptikus vagyok, sztem ez így még nem elég hiteles.
Nézzünk egy példát:
Indítok egy CPU-Z-t. Majd elindítom a stress teszt 2004-et 2500 MHz-en.Elindítom a ClockGen-t. Leveszem az órajelet 2000 MHz-re. Futtatom így vagy öt órát. Visszaveszem az órajelet 2500 MHz-re. Gyorsan bezárom a Clockgen-t, megnyitom a task manager-t, nyomok egy screenshotot mielőtt hibázik a stress teszt. Aztán mondhatom, hogy ''Gyerekek, 5 óra stressz teszt 2500 MHz-en, ott van a képen taskmanager-t is''.
Nos? Mit gondolsz a példámról? Megállná a helyét? -
dokar
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hehe, de az csak DFI lapokra van!

-
dokar
addikt
Az első hsz-ben a linken lévő kép minősíthető hitelesnek?
A jobb alsó sarokban van a Speedfan Chart (hőmérsékleti diagram), ezzel bizonyítván, hogy teszt közben nem váltottam frekvenciát. A diagram vége felé van egy letörés, ekkor fejezte be a 32M tesztet a SuperPI. Utána egy gyors emelkedés van, mert el kellett indítanom egy Prime95-öt, hogy felmenjen vissza az órajel (CnQ miatt), hogy screenshotot készíthessek.
A task manager hogyan bizonyítja, hogy teszt közben nem váltottál frekvenciát? -
dokar
addikt
Két dolog miatt hoztam létre a topikot:
1. A következő kérdések megvitatására: CPU stabilitás? Hogyan értelmezzük? Hol van a stabilitás felső határa? Hogyan teszteljünk? Hogyan bizonyítsunk egy stabil tuningot?
2. CPU bejáratása: Létezik, hogy 2-4 hét használat után a CPU tuningpotenciálja és stabilitása magasabb lesz, mint vadonatúj korában?
Először egy Sempron 2800+ esetében sejtettem, hogy a CPU is bejáratható. A mostani Sempron 3300+om 3 hét után már 2400 MHz-en hibátlanul lefuttatja a 32M SuperPI tesztet. Az első pár napban 2250 MHz-en a 4M SuperPI teszt az utolsó pillanatban hibázott, akkor 2400MHz-en az 1M teszt már a legelején megállt.
Itt egy kép a mostani tesztről: [link]
Ez most minősíthető stabilnak?
Az első héten történt hibás stabilitás tesztekről nincsenek képiem, de hamarosan veszek megint egy új procit. Majd az elejétől végigkísérem a stabilitás alakulását, hogy fényt derítsek arra, hogy tényleg bejáratható -e a CPU.
Szóval itt kanyarodnék vissza az 1. dologra: Mi a stabil? Hogyan teszteljünk?
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Eladó Pentium G6400 gyári hűtővel
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mert annak már kéne

, de könnyen kivédhető, amint említetted is privátban
Mielőtt megkérdeznéd, hogy hogyan: gyárti hűtőnél kértem a procit dobozban.