- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Nem tűnik rosszank a DeepCool új, AN600 hűtése [link] Persze nem a jelenlegi elszállt áron...
-
veterán
Érdekes a videó, bár több terméket hiányolok belőle. Phantom Spirit, Assassin IV, Cooler Master csúcs hűtői...
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
CriticalHit
őstag
A legjobbak 2024: [link]
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Hencso
Ármester
Sziasztok.
Be Quite Dark Rock Pro4 nek úgy halotam hogy a talpában van hiba amivel a cpura rá fexik és az volna a kérdés hogy igaz e mert Pro 3 am volt elötte...
És a jelenlegi torony hűtőt sztm a DarkRock Pro3 is elverné...Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Land
veterán
Ráraktam az Amazontól érkezett Thermalright Phantom Spirit Evot a Ryzen 5700X3D-re.
Nyomtam előtte R23 multi coret és Aida stressz tesztet (CPU, GPU, FPU) a cserélendő Arctic Liquid Freezer II 240 AIO-val is. Utólag kiderült, hogy a radiátora eléggé poros volt, így az lenne korrekt ha újra megnézném azzal a 2 tesztet, de már nem fogom belerakni. Elégedett vagyok a léghűtéssel.
Eredmények:Arctic (R23, Aida, 2.5 perc idle):
Thermalright (R23, Aida, 2.5 perc idle):
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Pepe78
őstag
A Zalman ventik nem valami jók.
Itt helyben van megoldás: Paat venti hírdetés -
jimpo
senior tag
Az a ház minden zaj forrása!
Tehetsz bele más ventillátort, pl.: P12, de sosem fog átszellőzni.Egy mesh előlapos házat kellett volna venni. Illetve utána nézni Vásárlás előtt, hogy gyárilag lehet-e valamilyen módon szabályozni a házzal érkező ventillátorokat.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
parfish
csendes tag
Sziasztok.
Adott ez a konfig: Zalman s3 tg, r5 5600, thermalright burst assassin 120.
A problémán az, hogy nagyon hangos, pedig az összerakásnál én úgy voltam vele, hogy biztos nem zavar majd, hisz nem lehetnek ezek olyan hangosak Tévedtem...
Az biztos, hogy a cpu hűtő tökéletes, az lényegében hangtalan. A házban lévő 3 gyári venti lesz a gond. A hátsót kitudtam kacsolni teljesen, de a hang semmivel nem lett kisebb, így maradt a két első venti, amiket nem tudok állítani.
A kérdésem az lenne, mivel lehetne javítani a helyzeten? -
veterán
Azért, mert valami kevesebbet fogyaszt, sosem cserélnék hardvert. Mondok valamit 30-40 wattal kevesebbet eszik, az nagyon sokára fog megtérülni, hogy csak azért megvegyek egy teljesen új hardvert.
Ha teljesítményben mondjuk kétszeresét nyújtja az előzőnek, az már valami... (bónusznak esetleg energiahatékonyabb is...).
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz hackeeeee #836 üzenetére
Ok
Bár mivel nem nyár van, nem most kellene a fogyasztással spórolni.
Számít persze az is. De a teljesítmény különbség lényegesebb komponens cserénél. Azért cseréljen valamint az ember, hogy erősebb legyen. Több képkockát tudjon szolgáltatni a rendszer, satöbbi.Az "természetes" hogy hatékonyabb, még az újabb Intel CPU esetén is. Ja hogy sokszor lassabb... De legalább takarékos. Igaz nem a pénztárcára nézve.
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Lendova
őstag
Kellett az RGB csicsa és jó áron volt. Viszont hangban már közel se olyan jó, mint amiről váltottam. TR True Spirit Power 140-em. 6db 8mm-es hőcsővel. Az eddigi legjobb léghűtőm volt, még max rpm (1300) se nagyon lehetett észlelni. Teszteken is jól szerepelt. Fura, hogy az újabbaknál a 4 hőcsöves Frost Spirit lenyomja az 5 hőcsöves Frost Commander-t. Tudom, nem minden a hőcső, ott a bordázat meg hol érintkeznek a hőcsövek a procival, de na. A Frost Commander-nél látszik, hogy többet céloztak meg vele, csak valahogy nem sikerült.
All fiat goes to zero.
-
jimpo
senior tag
válasz hackeeeee #832 üzenetére
ergo nem a hűtő sara
Azt akarod mondani...
Hogy kb felesleges volt procit cserélni.
Mert hiába lenne gyorsabb papíron. A valóságban nem az, mert vissza kell fogni hogy ne égesd a szilíciumot.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem nem jutott eszembe, hogy rossz, ne érts félre. Ennyit ért amennyibe került. 11k+áfa
Csak fura, hogy cirka 120W-ig kezelhető a proci PBO-val felette rotty.. de ahogy említettem is, ugyan ez volt az AIO-val is, ergo nem a hűtő sara. Letettem 65W-re, ami max ~90w, így nagyon max 70 fokon megáll cruncher alatt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
veterán
Na AZ még egy brutálisan jó hűtő... 4 darab 8-as cső... Volt egy ilyesmi Be quiet! Shadow Rock 2 hűtőm, amit eladtam 5k forintért... Visszagondolva lehet kár volt... Igaz, LGA775-re ment fel csak és 115x tokozásokra, de amúgy annak se volt hangja és mindent kihűtött. Ennek is 4 darab 8-as csöve volt.
-
veterán
válasz hackeeeee #827 üzenetére
Nem tudok mit mondani az eredményeidre, megmondom őszintén így távgyógyászatban több ötletem nincs. Hidd el nekem, hogy a Phantom Spirit egy nagyon szuper hűtő. Nekem is volt, bár én hűtés szempontjából egy JÓVAL kezelhetőbb procin használtam. Iszonyat jó ár-érték aránya van neki.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Átnéztem a hűtőkínálatot Árukeresőn és kicsit szomorú vagyok. Tele a piac ócskánál ócskább kínai sz*rokkal, a bejáródott márkák népszerű termékei pedig vagy nem elérhetőek, vagy emelkedett az áruk.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz vezeralmos2 #823 üzenetére
Jah ez lehetseges valszeg kah ezert nem gyorsul, ez igaz, sry
Véleményem szubjektív...
-
vezeralmos2
senior tag
válasz hackeeeee #822 üzenetére
Sztem nem csak az órajelet veszi vissza hanem az IPC-t is.
Ha lefagyasztottam nekem gyorsabb lett azonos órajelen is.
OFFset AMD-nál OFF-os Lassabb lesz tőle, ha offseteled.
Tedd ki a 0 fokba, és meglátod mennyi a különbségThats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz vezeralmos2 #821 üzenetére
Az a vicc, hogy nem veszi vissza.. neztem most, co -35-tel 130w 95 fok es fix orajelen teker bench kozben.. amugy offsettel huvosebb..
de ezert is gondolom ezek utan hogy ez a proci sara lesz.. ez van 110-120 wattig tudom huteni leggel, felette rotty.. amugy lehet ha edc\tdc-bol vennek lentebb akkor meg lehetne fogni, de elengedem.. igy majdnem megvan a stock 105w profil ami ugye 142w..
Véleményem szubjektív...
-
vezeralmos2
senior tag
válasz hackeeeee #820 üzenetére
Nekem volt 5800X3D.
Egybites méréseim szerint 60 fokos magtól kezdte fokozatosan visszavenni a teljesítményét:
Télen kitettem az ablakba, 0 fokba, megvártam míg lehűlt és úgy nyomtam rajta a benchmarkot. Úgy PBO nélkül ment annyi pontot, mint szoba hőmérsékleten PBO-val(15k).
Mivel a hidegre kitett CPU terhelés alatt csak alulról súrolta a 60 fokot, ezért nem throttlingolt.
Szóval gondolom a tiéd is hasonlóan skálázza le a frekvenciát.
Minél magasabb hő, csökken lefele az IPC, vagy tudja a fene hogyan throttlingol
De az enyém is olyan volt, hogy a mag már 80 fok, de a hűtő csont hideg, elég rosszul hűthetők ezek.Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem veszi vissza a teljesítményt, nem volt rá indok.. ill víz megfogta 90 fok körül.. léggel elmegy 95 fokig..
de most CO--val 110W-n hozza a 140W-s eredményeket.. így marad..
és ott van sk8er bench-e. illl benchei, kb ugyan ez volt nála is.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz vezeralmos2 #814 üzenetére
Ezért próbálgatom amúgy, és arra jutottam, h folyamatos 110-120w körül megvan 90 fok alatt, felette rotty.
Véleményem szubjektív...
-
vezeralmos2
senior tag
válasz hackeeeee #812 üzenetére
Nekem a 13700k egy Burst Assasin 120 al 200 wattig simám bírta, mivel "nagy felületen" keletkezik a hő, a hűtőn kézzel lehet érezni ahogy átmelegszik.
(230w on 10 perc alatt éri el a 90 fokot)
Egyszerű a magyarázat, a Ryzen procin olyan kicsi felületen melegszik, hogy ekkora hőterhelést már nem tudsz róla elvezetni, akármilyen hűtőt teszel rá. Gyorsabban melegszik fel a core mint amilyen gyorsan a hűtő a hőt róla elvezetni képes, ezért kapsz 90 fokos magokat csont hideg bordával.
Nyugi, a Peerles Assasin 100 wattól még csak langyos se nagyon lesz[ Szerkesztve ]
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
hackeeeee
Jómunkásember
Aio-val is ilyen volt.. bios reset után is..
4-szer raktam fel a hűtőt.. nem hiszem h mind a négyszer rosszabb lenne.
Bármit csinálok, 120W-ig oké, de felette forró.. manuális limitekkel is, és átmelegszik a borda is, szal a hő megvan..
a TR alá a gyári paszta ment, vagyis ami még volt belőle mert használt hűtő volt.
Cruncher bbp teszt fűti be ennyire... de gondolom ennek sem kéne ennyire.. De játék alatt is ha van nagyobb mondjuk shader optimalizálás az is megfűti egy kicsit..
-30-as CO-val megy most éppen.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
veterán
válasz hackeeeee #810 üzenetére
Ott valami szerintem nem kerek. Pont ma néztem vagy TPU vagy TH beszámolót a szóban forgó prociról. Ott a teszt alatt 69 fok fölé NEM ment a proci, bárhogyan terhelték is. AiO volt rajta, de igazából egy erősebb léghűtéssel sem kellene nagyon fentebb mennie.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Végül meglett a hűtő, bár, sem a ház, sem a CPU nem ugyan az már. Mert váltottam 9600X-re, illetve átkölztem a régi házamba, a Define 7 XL-be.
Nade, elsőre azt hittem h valamiért az Aio nem oké, vagy valami nem kerek, mert maxos tdp mellett PBO-val elmegy a proci 95 fokig.. Namármost, a PS 120 SE-vel is ugyan ez a helyzet, így konstatáltam, hogy valszeg a proci vagy nem sík, vagy ki tudja.. cirka 110W körülig hűthető, felette káosz.
Véleményem szubjektív...
-
demmer123
őstag
9800x3d szeretnék venni hamarosan, ID-COOLING SE-207-XT hűtő elég lenne vagy inkább egy nh-d15 chromax.black legyen?
Alaplap ASUS TUF GAMING B650-PLUS
Ram Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBK2-32
Ház LIAN LI LANCOOL II Mesh C PerformanceKöszönöm.
-
veterán
Egyébként nem vagy egyedül a problémával és mintha máshol is olvastam volna már róla: [link] Jól gondolom, hogy akkor a procihűtő ventilátorával van a gond?
Szerk.: ebben a cikkben egyébként olyan C típusú hűtőt javasolt az egyik hozzászóló, ahol a ventilátor a hűtőborda alatt van, tehát közvetlenül a ventilátor nem találkozik a gépházzal, mivel közöttük van a borda.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Mini-ITX
Léghűtés topik
Azonnali informatikai kérdések órája
Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
L4D1K
őstag
Nem ventillator kerdes azert is nem kuldtem be oda.
A ventikkel semmi gond nincs, BQ SW4 Pro eleg odacsap amikor kell.
Itt amin valtoztatni akarok, az a szamitogep haz es a ventillatorok kozotti res illetve ahogy a kifujt levego eleri a haz oldallemezet.
Nalam egy Fractal Terra van. Imadom de nagyobb venti fordulaton az oldallapok "hangja" eleg karakteres es ezt akarom megtorni. Lasd vid elso par masodperce.
Sztem erdemes vele foglalkozni, de ez nem fo topik hanem inkabb csevegos kibeszelo.# ANTAL Tuning #
-
veterán
3D nyomtatást szoktak hirdetni Aprón. Mi a gond az akusztikával? Ha hangosak a ventik, akkor inkább cserélni kellene őket, vagy a fordulatszámot leszabályozni. Jóformán az egész rendszer érdekes lehet ilyenkor, önmagában a ventilátorcsere sem biztos, hogy megoldás.
Itt ez a téma eléggé offos, van külön ventilátoros topik: Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
Sziasztok!
Gondolkodok egy leg-terelon, vagy pontosabban vmi profilon amit a haz lyukacsos fala es a ventiallatorok koze tennek. Szeretnem megvaltoztatni ezaltal a haz akusztikajat.
Ez nagyon tetszik:
https://www.printables.com/model/1096961-high-efficiency-noctua-120mm-fan-grillTudtok esetleg itt PH-n valakit aki ezzel foglalkozik? Tok erdekes project lenne merni a valtozast hangban.
# ANTAL Tuning #
-
veterán
válasz Dark KillerX #800 üzenetére
Félreértés ne essék, úgy döntesz, ahogy szeretnél, csak magát a hűtő típust akartam megvédeni, mert a rémhírek ellenében jó hűtő. Defektes termék pedig bármelyik cég kínálatában előfordulhat, amelyik átcsúszik a minőségellenőrzésen. Ezzel nem lehet mit kezdeni, nagy számok törvénye.
Az általad nézett Burst Assassin EVO egy igen jó kis hűtő lehet. Nekem a sima Burst Assassin van szolgálatban lassan egy éve és arra sincs semmi panaszom. Hibátlan.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Magisk
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Ukrajnai háború
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen monitort vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Corsair RM750X (2021) White 750W-os Gold minősítésű tápegység - sok magyar garanciával! -
- Két vezetékes 120x120x15 12v-os ventit keresek, legalább 1800rpm-et tudjon. Használt is érdekel.
- Fractal Design Ion Gold 850W Full.Modular Garancia!
- 3 db RGB ventilátorral rendelkező AeroCool Hexform-G-BK-V2 "Mini Tower" számítógépház eladó
- be quiet! Pure Power 11 600W CM 80 Plus Gold félmoduláris tápegység
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest