Új hozzászólás Aktív témák
-
Borokafa
őstag
Vasárnap este már nálam is lesz
aztán egy gyors teszt. A tiédnek sajnos a közelébe sem fog érni, de nagyon jutányosan jutottam hozzá.
Ha jól emlékszem alapfeszen ment úgy 3600 körül, de már elég régen raktam össze azt a gépet. Az rémlik, hogy C2 létére egész elfogadható volt. -
beleolvastam kicsit a bull topicba.
néztem pár tesztet is.4.-4.2 GHz nem tudom miért nem elég az embereknek
mindez 8 maggal.
ha amd-s lennék nem panaszkodnékahogy fentebb irtam is,
az amd X6 procijai lesznek a legjobb választások.de mivel én inteles vagyok,most is azt mondom,hogy egy i7 920-930 proci tri channel 6Gb rammal,akár egy olcsóbb 1366-os lapban is bőven elég mindenre. és azt tudjuk,hogy mindegyik megy 4GHz-en.
az pedig már több mint elég.
és ez igy lesz még egy jó darabig -
-
-
Borokafa
őstag
-
Na arra én is kiváncsi leszek.
ha valóban lehet majd velük 5-6 GHz-el játszadozni léggel,
akkor még az is megeshet hogy nosztalgiázom majd a socket 939 emlékeirepersze ez csak vicc.
természetesen figyelni fogom milyen lehetőségek fognak rejleni benne,és ha ugy érzem,hogy jó áron valóban jó teljesitményt lehet kapni,akkor szóba jöhet egy 8 magos cucc.
én nagyon nagy amd fan voltam még a S939 idejében.
akkor még ért vmit az intellel szemben a memória kezelése.
(csak az 1 magos procikkal)
viszont ha ujra fel tud jönni az intel mellé azokban a szempontokban amik nekem fontosak,akkor természetesen ki fogom próbálni. -
ez jó hir ha valóban lehet hinni a tesztnek.
nem gyenge teljesitmény.hackeee : Fogadj isten
próbálom életre kelteni a topicotkicsipapucs : voltak ám itt igen jó eredmények ugyanazzal az FPO-s procival,mint ami neked van. lehet bele kellene olvasnod kicsit a topicba. ill. a yorkfield topicba is.
-
enemy107
senior tag
Ő az.
Nos megy mint az állat
Alul feszelve használtam 3920MHz-en, 24/7-ben.
4000MHz felett, viszont durván kéri a feszt, de reagál is rá szépen.
Én 1.4V-nál nem tudtam a biosban adni többet neki.
[link]Szerintem komoly hűtéssel, akár WR is lehetne.
A RAM kezelése gyalázatos. HyperX-el nem akart együtt dolgozni.Ment egy PM
-
ha zoza24 árulja,akkor az tuti enemy107-nél járt előtte.
pontosan azokat a tuningadatokat adta meg,amiket enemy107 kitesztelt.
én azért még alkudnék belőleP965-től felefél jók a giga lapok.
S3,DS3,DS4,DQ6 (lehet asus is,de az legalább P5B Deluxe legyen)
ugyanez P35-re és P45-re is igaz.P965-ös lapot 5-6k-ért sztem lehet szerezni.
szerencsés esetben egy oem P35-t is akár.enemy107 : [link]
-
a beküldött eredmények eddig frissitve...
egyébként most néztem,hogy nem 4 maggal megy a proci.
azért kiemelkedőbb az eredménye a többinél.Igen,régi procik már ezek.
érezni is a különbséget. nem igazán elég már egy mai felhasználónak egy ilyen proci. legalábbis nekem nem. pedig 4.7GHz-en megy.
mit nem adtam volna akkor egy ilyen prociértnéha felbukkan egy-két ilyen proci az aprón.
nem adják drágán,ha meg igen,le kell alkudni
elvileg elég alá egy P965 chipset-es lap is,azokkal hajtottuk anno.
egy mezei 1066-os kingmax is elég hozzájuk,mert nem tudnak óriás fsb-ket a procik. nem csak a DDR2-es lapokba megy bele.
Socket775 legyen ez a lényeg. csak ne dual vsta,mert az sztem alkalmatlan a tuningra. ugyhogy inkább DDR2-es legyen.
vannak DDR3-as Socket775-ös lapok is,de azok elég drágák.
nem éri meg a befektetést csak a cedar mill miatt.
ill. igen,de csak akkor,ha komoly tuningot akarsz vele csinálni. -
a Q6600 az 20k körül megy a mezei darab.
itt vettem kint.ezt a P4 661-et is itt vettem kint 7k körül volt az ára.
nem a teszt miatt vettem,hanem mert rittka cedar mill magos.
van még pár cedar mill-es,mennek majd a polcra.a cedar mill magos procik jól mennek.
ezekkel volt tartva a WR is.
a lista elején csak ilyen procikat látsz. -
Arra gondoltam, hogy azonos órajel mellett mennyivel lassabb/gyorsabb a tiéd, mint egy E8400. 3 magosítani sem lehet a proccod?
Akkora hisztis csaj az alaplapom... Van 3-4 órás prime large fft-m 8,5x500-on, de tegnap éjjel még validolni sem tudtam az 500-at. Télleg kéne venni egy UD3P-t, aztán ha csúnya is, szolgáltatásaiban is gázabb az asusnál, de azzal 8,5x530-on járathatom 24/7 lehetetlenül alacsony feszekkel. -
Haverom 3 magosítható 550-e 3,5GHz-en megy 1,35V-al Asus M4A79 Deluxe-ban. Vagy nála van user error, vagy mostanában nagyon nem figyeltem az AMD tuningréteget... Clock-to-clock mit tud a tiéd mondjuk egy E8400-al?
Itt az első validom, feljebb már most szaraxik, játszom kicsit a refekkel meg feszekkel és jövök: [490FSB]
-
Bagira01
veterán
Vannak most is olyanok amik 1,12v-al viszik a 4Ghz-et, egy biztosan amit meg is néztem, csak most össze vissza van keverve mind és azt se tudom, melyik melyik, lapom meg ugye nincs, amibe megnézhetném. Azok az 1,072-esek nem eladóak. Nincs értelme kitesztelni, többet úgyse kapok értük, aztán az áram sincs ingyen
-
-
Borokafa
őstag
Én spórolósan 2x2GB Micron 1333-at vettem 7k-ért
1,5V-on elketyeg 1500MHz-en. Arra rájöttem itt AM3 fronton, hogy a mem vezérlő már rendesen elavult, alig van különbség a mem kezelésben az 1333 -és az 1600-vagy 1800 között.
Majd az új AM3+ prociknál talán már jobb lesz. Az i5-i7 mem vezérlője nagyon eltalált. -
HERR Z
veterán
-
Borokafa
őstag
Az az igaszság, hogy csak értelmes feszeken szeretném hajtani, ha meg 1,4V-on megvan a 4,4GHz akkor már nem is erősködöm tovább
Remélem a tesó még jobb lesz az enyémnél is.
Nyáron ha jönnek a Bullok egy kis 4magost szeretnék majd bepróbálni, ha lesz rá keret. Bár ahogy nőnek a lányaim egyre szűkül az én keretem és bővül az övék -
Borokafa
őstag
Igyekszem, csak jól kell ápolni a kapcsolatokat
Még nem néztem meg mit tud, épp csak összedobtam az este.
15-k ért nem rossz vétel
Viszont az Asrock biosában akadnak még sötét foltok, a proci BE és csak simának látja.
A szorzó állítást még nem is találtam meg
Majd ma este kicsit kap az arcába, talán több időm lesz. -
Borokafa
őstag
Elvitték a cuccaimat, valamit vennem kellett, ez tűnt számomra jelenleg a legjobb választásnak.Ebben legalább van némi jövőkép is.
Kicsit én is gondolkodóba estem..... aztán megkerestem a manuálját és ott is AM3+ ként kezelték.
Holnap fogom átvenni a lapot is meg az 555BE procit is. Ez elvileg csak X2 lesz de remélhetőleg egy pörgősebb darabAmúgy már volt olyan lapom amelyiket egyenesen a kínai gyárból küldtek és csak az a pár darab volt belőle az országban ami azzal a postával jött
-
Borokafa
őstag
Valamikor régen az overclocking world record database-ban az X2 4600-al én is előkelő helyen voltam a 3640MHz-el, de az valahogy eltűnt a süllyesztőben. Ja meg véletlenül egy X3-as phenom I-el is.
Nincs kedvem már szétszedni jegezéshez a saját gépemet, úgy látszik öregszem.... -
TESCO-Zsömle
titán
Köszönöm a választ!
Asus Crosshair 4 Formula van tervben, csak nem tudtam, hogy mennyire lenne időtálló konfig. Ha bevizezem az egészet, utána már nem szívesen csereberélnék. 6 mag 4GHz fölött csak elég lesz az elkövetkező 2 évben játszadozni...
Viszont majd járok ide segedelemért, mert amúgy se vagyok egy tuning-guru, AMD alapú rendszerem meg még soha sem volt.
-
Cadal
őstag
Mivel Gigabyte lapod van, ezért biztosan állíthatom, hogy ha 1,525V-ot adsz neki biosban, terhelés alatt (Prime95 smallFFT) le fog esni a fesz 1,504V-ra. Borokafánál és nálam is ez a helyzet, ha megnézed a legutolsó tesztjeinket.
akoska07: Ákos az utolsó 1,5V-os eredményemet, nem lehetne a többi - ugyanezzel a processzorral készült - eredményem közé betenni? Mivel a rendszerben csak a memória más és így az a tesztet figyelembe véve irreleváns (SmallFFT-t futtattam, hiszen a proci tudása a lényeg)? Azért is lenne jó egy sorban összehozni az eredményeket, mert akkor legalább sorban láthatóak lennének az eredmények, és nem kellene vadászni őket. Az sokkal kevésbé zavar, hogy a sorban a korábbi memóriám szerepel.
-
próbáltad már ET6-al állitani a vcore-t ?
azzal tuti be lehet állitani vmelyiket.
az is érdekes,hogy az a lap nem tud ilyen lépcsőket megoldani.ilyenkor bzs73 jut eszembe...
ő egy laza mozdulattal jobb kézzel a bal vállon át széles ívben a kuka felé irányitotta volna azt az alaplapot,amin nem lehet csak ilyen nagy lépcsőkkel feszt beállitani.egyébként engem is zavarna az ilyen.
egy ilyen tudásu értékü alaplap...
nehogy meg megmondja hányóra van délben
majd azt én mondom meg neki -
pusztán jóindulatból raktam fel a tesztedet.
és szóltam készits listaképeset.ugy érzem most sikerült megoldanom ezt a kérdést.
mostmár csak a hiányzó rublikákat kell kitöltened,ha akarod.a továbbiakban minden információ megtalálható a honlapon ill. az opciók alatt.
azok alapján kérném az elkövetkezendő időkben a tesztek beküldését.
köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Google Pixel topik
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Anime filmek és sorozatok
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest