Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dexter68

addikt

válasz beniman #792 üzenetére

Nem véletlen csesztetem.
    Én a Corelen „nőttem fel”. Az első windowsos változaton (asszem v1.2) tanultam. Azóta eltelt kb. 16 év. Iszonyú sokat dolgoztam vele, rengeteg hülyeségét megtapasztaltam. A legbosszantóbbak azok voltak, amiket nem lehetett kikerülni. Az illesztési, pozicionálási pontatlanságait még némi utómunkával lehetett javítgatni, de a kikapcsolhatatlan UCR/GCR metódusa, ami hibásan dolgozott és rémes színeket állított elő, amiknek semmi közük nem volt az általam beállítotakhoz, na az nálam kiverte a biztosítékot. Ráadásul bármilyen képet importáltam, azt szépen RGB-vé alakítva tette a magáévá és nem sikerült kétszer ugyanúgy színrebontania. A szövegboxok tartalmát is állandóan újraszámolgatta, tehát ha beraktam egy karikát, hogy körbefolyassa, aztán kivettem nem ugyanazt az eredményt kaptam, mint berakás előtt. A gradienteket felbontotta (bontja?) körökre,
    Úgyhogy úgy alakult, hogy a munkamenet a következő volt: corelkében rajzoltam, hiszen szerettem és kényelmes volt, aztán az exportált eps-t illustratorban átszíneztem, és a szövegeket quarkban tettem fel. Ez a 7-es corelig volt így, aztán szépen lassan leszoktam róla. Biztos a hibák nagy része javításra került azóta, de már mindegy is.
    De pl. egy sima illustrator eps-t, amiben gradientek vannak, még mindig nem képes korrekten importálni. A gradienteket garantáltan elb*ssza.
    Az, hogy nem nyitja meg a pdf-et egészen addig nem baj, amíg a kedves felhasználó nem akarja megnyitni a pdf-et. Alapvetően ha az ember ismeri a program korlátait (nem hiszi el azt, amit a marketing-osztál a dobozra írt), és elviseli azokat akkor jól lehet használni. De nem szabad sokat várni tőle.

Új hozzászólás Aktív témák