Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
dany27
őstag
hali
egy olyan kérdésem lenne hogy hogyan tudom azt megcsinálni hogy:
beírok egy bizonyos szöveget pl xsdgdf xxdsfsd sdfsd és ezt úgy meg csinálni h közepét meghúzni lefele h ilyen félkör szerűen legyen az írás??
előre is köszi -
Sziasztok!
Leszedtem a legújabb Corel tryout vátozatokat, és amikor installálom őket, a következő szöveg fogad:
''The Wizard was interrupted before CorelDraw X3 could be completely installed. Your system has not been modified. To complete installation at another time, please run setup again. Click finish to exit the setup wizard.''
Minden Corel cuccnál ez van.
készítettem logfájlt is:
Property(C): AcquireKey_Return = 1603
=== Naplózás vége: 2007. 06. 30. 16:53:14 ===
MSI (c) (54:A4) [16:53:14:562]: Note: 1: 1708
MSI (c) (54:A4) [16:53:14:562]: Transforming table Error.
MSI (c) (54:A4) [16:53:14:578]: Transforming table Error.
MSI (c) (54:A4) [16:53:14:578]: Termék: CorelDRAW Graphics Suite X3 -- A telepítés nem sikerült.
MSI (c) (54:A4) [16:53:14:593]: Attempting to delete file C:\DOCUME~1\Bici\LOCALS~1\Temp\475eb1.mst
MSI (c) (54:A4) [16:53:14:593]: Unable to delete the file. LastError = 32
MSI (c) (54:A4) [16:53:14:609]: Grabbed execution mutex.
MSI (c) (54:A4) [16:53:14:609]: Cleaning up uninstalled install packages, if any exist
MSI (c) (54:A4) [16:53:14:609]: MainEngineThread is returning 1603
=== Verbose logging stopped: 2007. 06. 30. 16:53:14 ===
itt a logfile zippelve:[link]
Ha van 5let, akkor írjatok légyszíves!
Köszi! -
jeszter
csendes tag
Corelbe bitmap képbe a fekete színt hogy lehet helyettesíteni a CMY-nal?
-
Mr-Pamacs
senior tag
Megvan!
-
Mr-Pamacs
senior tag
Hy
Hogy lehet corelben egy zárt vonalláncban párhuzamos vonalat húzni?
Tehát pl van egy X nagyságú köröm és egy X-2 mm nagyságú kört akarok a kör belsejébe?
Thx.
[Szerkesztve] -
Dexter68
addikt
-
RiverNile
csendes tag
válasz
Dexter68 #636 üzenetére
A választ köszönöm, de az a baj, hogy a probléma megoldása nem ez lehet, mert a beállítás, amit mondasz, az meg volt eddig is. Valami más a baj.
Egyébként ez egy vizsgamunka volt, szóval nem az én választásom az anyag és a program, nem ismerek kiadványszerkesztő programokat, de nem biztos, hogy bármelyikkel könnyebb dolgom lett volna egy arculattervnél. -
Dexter68
addikt
válasz
RiverNile #635 üzenetére
Ctrl+J (options) itt megkeresed a Text rész alatt a Fonts részt. Itt azt kéne kipipálni, hogy „Use Font Navigator Catalog on Open”.
Alapvetőent hibáztál. hogy kiadványt szerkesztesz egy olyan illusztrációs programmal, ami illusztrációk készítésére is korlátozottan alkalmas. Persze tud egy csomó mindent, csak nagy részüket rosszul tudja. -
RiverNile
csendes tag
Üdv!
Tudnátok segíteni abban, hogy van nekem 2db (35oldalas) munkám, amiben a szépszámú text objektumok olyan betűtípussal készültek el, ami nincsen alapból a windows fontok között, (a munkámat használnám több gépen is) de az történik, hogy hiába telepítődött a windows fontok közé a hiányzó font, a corel kérdezés nélkül behelyettesíti a Panose Substitute beállított betűtípusával, megnyitott állapotban egyenként át tudom állítgatni a texteket, mert az eszköztár legördülő menüjébe ott van, csak ez így egyenként nagyon durva. Nem tudom, hogy lehetne globálisan? És hát tud nekem valaki választ adni arra, hogy mit hibázhattam és mi a helyes menete ennek? Szóval, ha ott van a legördülő menüben, akkor miért a helyettesítő betűtípussal nyitja meg? -
jasszer
őstag
Sziasztok!
Kérdés a következő: Rajzolok vmit Corelben, szeretnék belőle pdf-et csinálni, ami majd levilágításra kerül. Van vmi mód h gyorsabb megoldás a színekre bontásra, mintha külön oldalakra bontok, egyenként véve a színeket?
[Szerkesztve] -
Dorozsma
csendes tag
Megpróbálom, hogy minden települést külön layerre rajzolok, és gondolom a rétegeket külön-külön már lehet szinezni. Mindenesetre köszönöm a segítségedet.
-
Dexter68
addikt
-
Dorozsma
csendes tag
Dehogyisnem. Azok településhatárok, a települések ugyanis nem pontszerű objektumok, és a 60 település teljesen lefedi a megye területét. Azért tűnhet furcsán, mert külterületekkel együtt vannak ábrázolva. De ez most részlatkérdés...
-
Dorozsma
csendes tag
http://www.csongrad-megye.hu/index.php?currentNumber=3¤tIsExpanded=0
Itt a térkép. Ezt nyitottam meg Corelban, majd egy másik layeren körberajzoltam. -
Dorozsma
csendes tag
Volt egy térkép, amit megnyitottam, és körberajzoltam, ez lett az új, már általam megrajzolt térkép. Ezen ha ráklikkelek egy településterületre, akkor egy körvonaldarabot jelöl ki.
-
Dorozsma
csendes tag
Az a problémám, hogy nem tudok kijelölni egy adott települést. A körvonalak zártak, azzal nincs gond. Hogy tudok kijelölni egyetlen települést?
-
beniman
csendes tag
válasz
Dorozsma #615 üzenetére
Szerintem az lehet a probléma, hogy nem zártak a körberajzolt települések poligonjai. Ha összezárod (egyesíted) a szélső csomópontokat (nod-okat), akkor jelenik meg a kitöltés színe. Bár valemelyik verzióban (talán 11-től) már van olyan, hogy kezelje zártként a nyílt vonalláncot is.
-
Dorozsma
csendes tag
Heló
Lécci segítsetek
A szakdogámhoz kéne egy térképet szerkesztenem. Csongrád megye településhatáros térképét már megrajzoltam, s a települések területét különböző színnel vagy mintával szeretném beszinezni, a rá jellemző adatoknak(pl. népsűrűség...). Hogy tudom megcsinálni, hogy az egyes településeket külön kezelje, külön tudjak nekik színt adni?
Előre is kösz a segítséget. -
-
beniman
csendes tag
Sziasztok,
régi coreles vagyok, már az 5-öst is használtam, az utóbbi időben égető problémám a magyar elválasztás hiánya (a 10-esben tudom, hogy volt, de azt inkább hagyjuk).
Azon kívül, hogy csináljam más programmal, van esetleg valakinek ötlete, tanácsa? -
Lujzika
csendes tag
Köszönöm Dexter68. Kivettem én is minden pipát. Jó lett!
Nagyon köszönöm.
-
Lujzika
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Tőletek. A Corel 12-ben szeretném kivenni az automatikus nagybetű beállítást, mert így akkor is nagybetűt ír amikor nem kellene pl. e-mail címeknél. A CTRL+J beállításban próbálkoztam eddig de csak bolyongtam ott és nem találtam meg mit kell állítani. Angol versiom van. Előre is nagyon köszi. -
-
Lujzika
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Tőletek. A Corel 12-ben szeretném kivenni az automatikus nagybetű beállítást, mert így akkor is nagybetűt ír amikor nem kellene pl. e-mail címeknél. A CTRL+J beállításban próbálkoztam eddig de csak bolyongtam ott és nem találtam meg mit kell állítani. Angol versiom van. Előre is nagyon köszi. -
Dexter68
addikt
válasz
ssolitude #607 üzenetére
Hát, sztem nem biztos, hogy az nem jó, ha csak simán fölötte van... de ha nagyon tisztán akarsz dolgozni, akkor ebben az esetben a Trim paranccsal kivágod a fehér négyszögből a kék háromszög átnyúló részét.
Ha viszont összeolvasztani akarod őket, akkor meg a Weld parancsot keresd.
Ezek az Arrange menüpont alatt lapulnak, meg a menüsor alatti eszközsávon.
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
Rajzolok egy háromszöget.
A két oldalán létrehozok egy-egy pontot.
Ezekhez a pontokhoz hozzákötök egy másik alakzatot.
A bezárt háromszöget ki tudom tölteni színnel, de a másikat nem.
Ha kombinálom a kettőt, akkor kitöltéskor a nem bezárt alakzatot összeköti, és egy metszetet hoz létre, ahol nincs szín.
A cél az lenne, hogy az egyik háromszög x szín, a másik hozzáépített pedig egy másik y szín.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Macska topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest