- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Epü
újonc
válasz
playsimply #647 üzenetére
Üdv! Eltelt újabb ezer év.
Csak azért szólok bele a sok okosságba, mert nagy részben nem igaz. Codegen táp, vagy Mercury, eléggé ledorongolt. Általában a tápok eléggé leszóltak. Ha valami hiba van a géppel, cserélj tápot! Az persze senkinek nem jut eszébe, hogy a belsejét tisztán tartsa, ne csúcs hőmérsékleten járjanak.A kilencvenes évek óta, volt vagy két tucatnyi gépem. Többnyire hulladék kategóriájú, vagy hulladékból összerakva. A túlnyomó többség elavult, vagy eleve nagyon az volt. Rejtélyes módon talán ha két-három tápom adta meg magát. Gép csak az amelyikbe úgy nyúltam bele, csavarhúzóval, csipesszel, mérővezeték végével, ami látszólag ok nélkül. Pedig nem. Az utóbbi években több márkás gépem is volt. Jellemzően mini gépek. Kettőnek is meghalt a tápja. Az egyikat azért is kaptam, i3-as procival 4GB memóriával, 2,5" -os HDD -bvel és CD iróval. 100W-os volt a gyári a tápja, és a készenléti része halt meg. Egy 120 W-os bontott táp megy benne évek óta. Alig van kikapcsolva. Volt egy AMD-s gépem, telenyomva HDD-kkel. Annak vacakolt a 300W-os tápja, ezért kapott egy 540W-os Mercury-t, mert kell az erős táp és ez volt akciósan megfizethető, nekem. Miután a gép bontódott, a táp kívülről lett csatlakoztatva egy másik mini gépre. Csak 12V kellett neki. A hardvares próba bekapcsolt állapotban nem használt neki. A tápot mai napig próbára használom. Egy tucatnyi nem használtat kibelezésre Ítéltem,
A teljesítmény. Az első 286-os gépembe volt ilyen nagy teljesítményű táp, mint a jelenlegi fő gépembe. Nagy videokártyáim nem voltak soha. Az előbbb említett másodlagos gépem 120W-os, de a HDD miatt lassú. A fő gépem elődje szintén márkás I3-as 8GB memóval 2 HDD-vel és egy SSD-vel megy 320W-os táppal. Hibátlan, stabil. Vésztartalék, mert normál méretű a háza. Kaptam egy jobbat. Szintén márkás. 260W.os táppal. I5 proci, 16GB memória, egy SSD és egy HDD, mert több nem fér bele. Napi 14 órát megy, nem melegszik, nem biceg. Még egy kisebb videokártyát is elbír.
Szerintem túl lihegik a táppal kapcsolatos dolgokat. Azt hiszik a nagyobb jobb is. Persze az ipar is tolja a nagyobbnál nagyobbat. Mint az elején írtam, takarítani azt nem.
A kibelezett tápok közt eddig 3 volt halott, a többiek között akadt felpuffadt elkó. Attól függetlenül még mentek, elkó csere után gond nélkül futhattak volna tovább. TAlán a hatásfok kifogásolható.
Köszi a figyelmet. -
playsimply
újonc
Így ezer év után aki még véletlen ide téved:
A mai napig szolgálja a szülők gépét a Codegen 300X es tápja. (2004 ahogy a képen is látszik az üzembehelyezése). 2011 óta egy 4200+ Athlon X2 ASRock alive alaplappal 2x2GB 800mhz es modullal, vinyók, írók.
2011 előtt is üzemben volt napi szinten még egy Radeon 9200 VGA, valami Abit lap és pár DDR es modul alatt még 462 socketes AMD procival.A képen éppen egy nagytakarítás után látható a 13éves 'reaktor'
-
Vityóka
csendes tag
Hali! Van egy használt konfigom, de nem szeretnék hozzá új tápot venni, egy régi 400W-os 300XX típusú Codegen tápom van itthon. Ezzel van esély meghajtani egy E7500 C2D, 4GB RAM, és 8400GS vidikarit, 1 vinyóval?
-
tornas
őstag
A ventije hőfokszabályozott (lehet, hogy OTP-je is van?!
) és tényleg halk normál üzemben.
Elvileg nincs OTP-je, mert ahhoz kellene egy másik NTC is egy külön körön.
Ami pedig a többi védelmet illeti, itt egy adatlap az SG6105DZ IC-ről:[link]
Eszerint a következő védelmek vannak (vastagon kiemelve) a Codegen-ben (legalábbis abban, amit PFC-sítettem):
FEATURES
-PC half-bridge (or 494) power supply supervisor + two 431 + PWM
-High integration & few external components
-Over-voltage protection for 3.3V, 5V and 12V
-Under-voltage protection for 3.3V, 5V and 12V
-Under-voltage protection for –12V and/or –5V
-Over-power and short-circuit protection
-Power-down warning circuitry
-Power good circuitry
-Delay time for PSON and PG signal
-Remote ON/OFF function
-On-chip oscillator and error amplifier
-Two shunt regulator for 3.3V and 5V-Standby
-Latching PWM for cycle-by-cycle switching
-Push-pull PWM operation and totem pole outputs
-Soft-start and maximum 93% duty cycle -
tornas
őstag
Üdv!
Nekem is van ilyen tápom, és nálam elindul csak az egyik is.
Eredetileg az R-400-as táp parallel rendszerben működik, vagyis megy mind a kettő táp (2 x-es teljesítmény áll rendelkezésre ilyenkor) és ha az egyik megpusztul, akkor addig megy a másik is. Emiatt sem szabad "800 W-osként" tekinteni rá, csak 400 W-osként! A két táp háza (kerete) egy közösítő-kört is tartalmaz, ami összeköti a 2 db egyszerre működő tápot is (innen a 2 x-es teljesítmény). De ha csak az egyik megy, akkor az egyik megy.
Backup rendszerben csak az egyik táp megy. Amint megpusztul az egyik, azonnal indul a másik tápegység.
-
Tamás88
őstag
Üdv nektek!
Kaptam egy szerver gépet, amiben csak pár alkatrész hiányzik (ram és hdd). De mivel ez egy szerver házban van, így szerver táp is van benne, egy Codegen R-400-as. A kérdésem annyi, hogy amikor be üzemelem, akkor elég csak az "egyik" táphoz bedugni a 230-at és bekapcsolni, vagy mind2-t kell (2 külön tápból áll, amiben 1 tápházban vannak benne.
-
tornas
őstag
A LC POWER tápoknak is van topikja:[link]
Sőt, a HKC-nak is, csak már bezárták:[link]
A Great Wall belsős (LC6xxxGP3 Grenn Power széria) LC POWER tápok elektronikailag valamivel jobbak a Codegen-eknél.
"A feszeknél érdekesebb a védelmek kérdése, vannak 1általán?
"
Ennél a tápnál:
SCP - van (ez elméletileg az UVP és az OCP együttese akarna lenni)
OTP - nincs???
OPP - van (ehhez tartozhat elméletileg az OCP és OVP is, de nem biztos)A többi védelmet még nem tudtam pontosan kideríteni, OCP, OVP, UVP
A ventije hőfokszabályozott (lehet, hogy OTP-je is van?!
) és tényleg halk normál üzemben.
-
tornas
őstag
Köszi!
"Gratula hozzá, a feszültségek most már atomstabilak lettek?
"
A feszek úgy néz ki, hogy rendben vannak, terhelés (PC) alatt sem ugrál különösebben. 200 W a konnektorból felvett teljesítmény alatt mértem ki. Inkább a feszek zajosságát nézném meg különböző terhelési tartományban.
De ahhoz szkóp kellene és az meg nincs.Egy "jobb" Codegen tápot találni szerencse dolga. Ha jól tudom, ez a táp (2006-os széria) a "jobbak" sorába tartozik.
-
tornas
őstag
-
tornas
őstag
Összefutottam olyan 350 W-os változatokkal (címkéjén már nem volt rajta a PFC felirat vagyis 2006 utániak ezek szerint), amelyekben csak a két primer puffer kondenzátorok voltak HEC márkájúak, az összes többi Jun Fu márkájúak voltak.
Azt tudni kell, hogy irodai gépekben voltak (hét öt napja és napi 8 óra munka mellett). Hat-hét év alatt mindegyik Jun Fu kondi púpos lett (mindegyik tápban) és ebből kifolyólag hibásak. A vele egyidős -tisztán HEC kondikészletes- 350 W-osak pedig nem lettek púposak és hibásak. Persze ez nem jelenti azt, hogy ezek a Codegen tápok is pöpecek lennének már...
Mint eddig is, most is beigazolódott, hogy a Jun Fu (meg a Fuhjyyu) kondikkal szerelt (bármilyen) tápok egész biztosan nem fogják sokáig húzni.
-
tornas
őstag
Általam passzív PFC-sített 400 W-os Codegen tápegység. 2006-os évjárat. Gondolom extrém tuningnak minősül ezen cselekedetem.
Képek róla:
Külső
Címke
Csatlakozók
Tápventilátor
Belső a passzív PFC tekercsével
Mint az első két képen is látható, a táp házának mélysége nagyobb. Szám szerint 158 mm mély. A 300 W-os verziónál is találkoztam ekkora mélységű tápházzal.
A címkéje szerint két ágas a +12 V-ja. Nos, ez egyáltalán nem igaz.
Az összes sárga drót egyetlen ponton csoportosul. Viszont 2 db 16 A-os kettős-diódája van a +12 V-nak. A +5 V-nak 30 A-os és a +3,3 V-nak is 30 A-os a kettős-diódája. Címkéjén fel van tüntetve a 115 V-os táplálás lehetősége is, de természetesen a táp csak ~230 V-ról üzemeltethető. Kimeneti (monitor-tápcsatlakozó) 115 V / 230 V szintén nincs.
Ami nincs feltüntetve a címkén: PFC, pedig ebben most már van.
Eddig meg az összes PFC-vel címkézett tápjukban nem is volt semmilyen PFC (legtöbbször).
Ventilátora siklócsapágyas és L-es fordulatú (1500 RPM körüli lehet).
A passzív PFC tekercse eredetileg egy 400 W-os DTK tápban (Macron belső) volt. A Codegen táp panelján ott volt a csatlakozási pont, csak át volt hidalva egy kis dróttal. Ennek a helyére került a tekercs csatlakozó aljzata és erre van rádugva a PPFC tekercs maga, és négy csavarral felfogatva a táp házához.
A táppanel aljára bekerült egy szigetelő műanyag lap is, ami a táp házát teljes egészében elszigeteli az elektronikától. Valamint a szekunder körbe benyúló EMI szűrő is el van szigetelve egy kisebb műanyag lappal. A táppanel közvetlen tápellátó kábele eredetileg beforrasztott volt, így ezt is kicseréltem a könnyen leválasztható csatlakozós típusra.
-
tornas
őstag
Codegen tesztek:[link]
-
tornas
őstag
Egy másik gagyi "Codegen táp" ([link]), ami az UL száma (E231151) alapján inkább GUANGDONG CHAOHUA TECHNOLOGY CO LTD tápocska akar lenni.
-
tornas
őstag
80 PLUS-os Codegen tápok az Ecova listájából:
MTP-300ACA 300 W
MTP-300ACB 300 W
MTP-350ACA 350 W
MTP-350ACB 350 W
MTP-400ACA 400 W
MTP-450ACA 450 W
MTP-550ACA 550 W115 V-on tesztelték őket, 230 V-on valamivel jobbak is lehetnek (kb. 1-3 %) a hatásfok adatok is.
Tudnak, ha akarnak...
-
tornas
őstag
-
tornas
őstag
válasz
mr_ricsi #625 üzenetére
Igen, valóban egy kicsit furcsa: nem egy szintben vannak a 420 W karakterei. De lehet, hogy nem csak a számolási képességekkel van a baj...
Itt egy másik is:
Ez a címke viszont, mint ha nem lenne fake. Egyébként akár fake, akár nem, nem lepődök meg már semmin sem a Codegen címkéje részéről.Ja, és még valami:[link]
-
ThinkAgain
tag
Szerintem ne kockáztass... Itt vagyok, az őskövület cuccaimmal, de nálam is egy 500W-os FSP hajt egy Pentium D 925-öt, 2 GB DDR2-t, Radeon 4870-t (1GB Toxic Vapor OC), 2x 80GB WD-t. Nem éri meg elveszteni egy Quad gépet egy szánalmas Kódegány miatt. 8000-ért kapsz 500W FSP-t, 3000-ért 300W-os FSP-t (pl nálam is).
-
tornas
őstag
Érdekes címke-tuning a Codegen részéről. Sehogy nem akar nekem kijönni az a 420W.
Codegen 420W (Model: 300XX):
[link]
Vajon hogy jön ki itt a 420 W??? Akárhogy számolom a címkén látható max-okat, nekem 259,6 W jön ki. Ha külön-külön minden feszt összeadok, akkor sem jön ki még a 300 W sem.Egy másik 420W-os Codegen (Model:200X1):
[link]
Na, itt már gyakorolhatták a matekot a címkekészítők, mert közeledtünk egy picit a valósághoz. A maximumra nekem kijött már 331,6 W. Külön-külön feszenként összeadva is meg már 377,6 W jött ki.Haladunk-haladunk....Pár év és talán kijön majd az a címkén látható 420W.
Egyértelmű, hogy a címkén hibás (esetleg téves vagy hamis), illetve hibásan számolt értékek vannak feltüntetve és ez nálam már rossz ómen. Hab a tortán, hogy a táp valós teljesítménye a hibátlan címkével sincs összhangban.
Talán sosem volt, kivéve az FSP belsős korai (2001 körüli) és keveset gyártott szériát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- iPhone topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sorozatok
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest