Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Micro Four Thirds
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- A cégvezetők látják az AI költségeit, csak azt nem hogyan lesz ebből haszon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Üdv. Csatlakozom a klubbhoz

-
-
hegege27
csendes tag
Sziasztok!
Én is beléptem a klubba. Nekem nagyon bevált a CM 212. Azt se tudom be van-e kapcsolva a gépem olyan halk lett. Egy 5000+ Black Editiont (3 GHz) hűt nagyon is le
Max terhelésen se láttam 41°C-nál többet.Előtte egy F 64 pro-al probálkoztam, de ott vagy pasztázási, vagy felfogatási gondjaim voltak és nem egyszer 80°C-t is láttam

Szerintem ez a hűtő megfelelő egy normál tunigra is akár, igaz még csak a tuning határ kezetén vagyok

-
csatahajós
senior tag
Sziasztok!
Tudom ez nem az apróhírdetés topik, de mivel elég specifikus cuccot keresek gondoltam itt próbálkozom.
Szóval van esetleg valaki aki ventit cserélt a 212-esén és eladná nekem csak a ventit (persze csak kifogástalan állapotúak érdekelnek). Igazság szerint 2 darabra is szükségem lenne, mert egy Geminii-re lesznek.Pero: nagyon szívesen

Csak most látom itt feljebb már pár kolléga is hasonló cipőben jár...
Daert, Gerisz ti találtatok valamit? Én végigböngésztem vagy 40 online shopot külföldieket is beleértve de semmi
. Az Ipon honlapján egy 3 hónapja írták hogy majd lesz de azóta sincs semmi 
-
Pero
senior tag
Én is ilyet használok már egy ideje. Nekem az a tapasztalatom h a gyári paszta amit adnak hozzá az nagyon gyatra, én egyből ezüstöset tettem rá. Az én konfigomnál adódott egy számomra fura jelenség, 2700Mhzre húzott procimmal, amikor a gyári ventit kötöttem CPUfan nak akkor lényegileg passzív hűtést kaptam, mert 50fok ig szépen világít a venti, majd ha feljebb merészkedne a hőmérséklet fordul kerek 1 egészet, ill lnedületből 2-t és máris 50 alatt vagyunk és ismét passzív.
ami a magasságot illeti én is raktam már CM Elite 331be, de nekem belért az oldallapba. ventillátor keltette rezgésekre gyógyír lehet Coolnik Anti Vibration Bolts nevű kis cucca.
én 2db ventivel használom, egy (Coolink SWiF 1202) van CPUra kötve és a gyári az simán Case fan-nak, nekem még így is szabályozza a ventit a lap. Mindent összevetve jó kis hűtő, csak oda kell figyelni mit engednek a ház méretei.Ui: Köszönet Csatahajós kollégának, mert Ő segített nekem annó beszerezni, illetve felszerelni, mert maga a felszerelés nem egyszerű dolog.
-
syckaloz
aktív tag
Uff!
Kérdés: szerintetek elvisz passzívan ez a hűtő egy Intel® Pentium® 4 520-ast?
-
Devdi
aktív tag
Mennyire szokott rezegni ez a hűtő?

-
Gerisz
addikt
az én lapom pl. automatán tudja vezérelni a nem PWM-es ventit is
meg kell nézni a használati útmutatóba
Ha kötsz rá egy zalmi szabályzót (5-600 Huf) vagy előlapit azzal is jó -
Ragadozó
Ármester
Na beléptem a klubba, még proci nincs hozzá...
Kérdés melyik paszta lehet jó hozzá, hátha van tapasztalat:
Van itthon zalman, thermalright és most CM is...
Nem akarom az összeset kipróbálni...
-
Mans20
addikt
Tegnap megvettem ezt a 212-t,majd noctua pasztát fogok alá rakni.
Meg remélem az a berezgés ami nagy fordulatszámon van az nem lesz vészes,
Remélem majd lehűti az e8400 emet kis fordulatszámon még game közben is,tuning nélkül. -
Mans20
addikt
Valaki letudná mérni hogy a 212 milyen magas?
-
Mans20
addikt
Hiztok
Én lehet lecserélem a 7700cu mat egy 212 re,egy aeroengine 2 házba lesz ,gondolom
tudom majd a legkissebb fordulaton hűteni a e8400 et csakhogy halk legyen. -
syckaloz
aktív tag
CPU Socket Intel Socket LGA775
AMD Socket (AM2/ 940/939/754)
CPU Support Intel
Core 2 Extreme, Core 2 Quad, Core 2 Duo,
Pentium Extreme, Pentium Dual-Core, Pentium D, Pentium 4,
Celeron Dual-Core, Celeron D, CeleronAMD
Phenom,
Athlon 64 FX, Athlon 64 X2, Athlon X2,
Sempron
Dimensions 122 x 98 x 160 mm
Weight 710 g
Heat Sink Material Copper base/ Aluminum fin/ 4 heatpipes
Heat Pipes Dimensions Φ6 mm
Fan Type Blue LED fan
Fan Dimension (W / H / D) 120 x 120 x 25 mm
Fan Speed 2000 R.P.M.
Fan Airflow 69.69 CFM
Fan Air Pressure 2.94 mmH2O
Bearing Type Long life sleeve
Fan Life Expectancy 50,000 hours
Fan Noise Level (dB-A) 19 dBA
Connector 3-pin
Rated Voltage 12 V
Start Voltage 7 V
Operating Voltage 10.8~13.2 V
Rated Current 0.35 A
Input Power 4.2 WGyártó weblapján található adatok.

-
Daert
őstag
Ha valaki lecserélné valami miatt a 212-őn a ventit,keressen meg,mert ha megegyezünk megvenném!
Ha valki tudja hol lehet ilyen ventit megfizethető áron venni,szóljon!
syckaloz:
A gyártó szerint 19.8dB.
PWM-es? -
syckaloz
aktív tag

a hájper kettő tizen kettő

#67 Daert: egyáltalán nem hangos, sőt, egyenesen halk! Mondjuk db-t nemtudok mondani, meg most nincs kedvem utánanézni gugliban.

-
Daert
őstag
Tutira elfér!
A Ninja-m 150 magas és bőven elfér a házban.A 212 pedig 1 cm-el magasabb.Igaz akkor ventit nem tudsz az oldallapra tenni a hűtő mellé.Más!
A Hyper 212-őn lévő CM ventit,lehet valahol külön venni?
Nagyon jók a paraméterei papíron.
Apropó,max fordulaton mennyire hangos a ventije?Több lehet mint 20dB? -
mumin007
tag
Helló !
Arra tudja valaki a választ h Cooler Master 690-es házban elfér e rendesen ez a cooler?
-
sz.j
nagyúr
Esetleg tud valaki adni egy olyan linket ahol a CM212-öt és a Xigmatek S1283 (vagy S1284)-at együtt tesztelték?

-
Grobee
csendes tag
Sziasztok!
Tett már valaki ilyen hűtőt MSI p6n sli v2 alaplapba?
A gyári intel hűtővel szinte összeér az északi híd bordája.
Így eléggé kételkedem, hogy bele tudnám tenni a hyper 212-t.
De reménykedem...
-
Gerisz
addikt
válasz
Lespaulka001
üzenetére
Ha ilyen lapod van akkor valószínűleg ez tudja vezérelni. Próba cseresznye!
-
Lespaulka001
csendes tag
Hi!
Vettem egy ilyen hűtőt, de a biosban CPU health statusnál nem találok olyat amivel voltage-re lehetne állítani a fordulatszámállítást.
Így egyfolytában 2000rpm-en megy a hűtő, ami kicsit már hangos.
A lapom Giga EP35C
Van valakinek ötlete?
üdv -
Geller72
veterán
"nem találtam olcsóbbat" Hát ez az. Sztem a körülményekhez képest jó áron vetted. Hiába találsz 200 forintal máshol olcsóbban, ha ott meg 2440-ért hozzák ki..asszem, nem halogatom tovább, sokkal olcsóbb nem lesz, tökéletesen megfelel a későbbi elképzeléseimnek is, szal meglesz asszem..
.
Üdv, és thx:
Geller -
Sátán44
addikt
First computer 2 nap alatt hozták ki.Kiszállítással együtt drágának mondható.Ha veszel rá +1 ventit biztos nem lesz gond vele.
-
Gerisz
addikt
Azt töröltem és MX2-t raktam rá. De a TX2-n tökéletes volt a gyári paszta. Pár fokot nyertem csak a pasztacserével. (vagy 5°C-t terhelés alatt, de már nem emléxem)
Geller_1972: szerintem elviszi.
Bár azt mondják elég melegedős kis proci. Nekem 3420-on nyugodtan viszi, automata ventivel. 1,5V-on(125W-os). Szerintem azt a Quadot is lehűti. -
Geller72
veterán
Quados tapasztalat???..nekem q6600-ra kellene..
Üdv:
Geller -
Gerisz
addikt
válasz
csatahajós
üzenetére
Az Intelhez nincs hátlapi panel!
De a csavarokat nem tudod túlhúzni mert, volt annyi eszük, hogy ha úgy teszed fel ahogy le van írva minden távtartóval együtt, akkor meg kell húzni a csavart és kész.Azok a hőfokok elég érdekesek, azért ezt csutka ventivel lehet elérni, ha nincs feszemelés.
Mindegy, de tény, hogy jobb hűtőt nem is vehettem volna az biztos.Sátán44
Mihez kell neked a + venti?
egyébként fogalmam sincs mennyivel lesz hangosabb, csak teszem az eszem
De majd meglátod, hogy van-e rá szükség.
Az én procimat nagyon szépen elviszi 3420-on (40%-os ventivel) szénné feszelve -
Sátán44
addikt
Én is rendeltem egy ilyen hűtőt és jövőhéten fog megjönni.2 ventillátorral mennyivel hangosabb db-ben?
-
csatahajós
senior tag
Már miért ne adnának hozzá hátlapi panelt? (Máskülönben fel sem tudnád szerelni) Egész kis kellék kavalkádot kapsz hozzá
. Az adott panel pedig tartja rendesen, csak a csavarokat nem szabad túlhúzni.Egyébként eszméletlen ütős hűtő és venti, egy 9850es Phenomot 25 fokon tartott idleben a 22 fokos szobában
és load alatt sem ment 53 fok fölé (125W os TDPjú proci).Valaki itt kérdezte hogy hol lehet kapni ilyen ventit mint ami van rajta. Nos elvileg az Iponban lesz hamarosan...
-
gjohnny
tag
Az új konfigomhoz ilyen Hyper 212-őt néztem ki. Kérdésem lenne, hogy mivel nem adnak hozzá hátlapi panelt lehet hozzá kapni valamilyen hozzá illőt, vagy rendesen tart, és nem erőlteti az alaplapot a panel nélküli felfogatás sem?
Köszi.
-
Nyiscsák
aktív tag
Giga P31-DS3 alaplapom van Hyper 212 hűtővel és az lenne a kérdésem hogy a biosba mit kell beállítanom hogy szabályozza a fordulatszámot? Mert most full sebességgel pörög a ventim! A CPU csatira van dugva!
-
Sasa8
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudjátok mondani, hogy a Hyper 212 bele fér a Cooler Master Elit 331-es házba?
Köszi -
Sátán44
addikt
Engem az érdekelne,hogy ami a hűtés alján van cucc elég,vagy vegyek külön pasztát?Itthon van ezüst pasztám,az jó?
-
csutkaa
senior tag
-
csutkaa
senior tag
nem tudja valaki hogy hol lehet kapni külön olyan ventit ami a hűtésen van???

-
Sátán44
addikt
-
Sátán44
addikt
-
Sátán44
addikt
-
vfeco
aktív tag
Nekem kellene egy ilyen Hyper 212. Hol érdemes körülnéznem, hogy jó árban megkapjam?
-
Gerisz
addikt
Megvettem!
Ma érkezett és most szereltem be 20perce kb.
Tök jó!
Előtte TX2-volt benne arra 10°C+-t ver rá megy a stress mióta összeraktam és 42°C.
Az nekem is igaz, hogy ha feltekerem a ventit akkor berezonál a hűtő.
Szerelni kell a hátoldalára a lapnak, nem is tudom mennyire szabad meghúzni a csavarokat, így csak kézzel tettem fel az anyákat.
Nekem vezérli a lapom és semmi hangja. Meg nekem tetszik is.
Ha beizzott lehet még jobb is lesz. -
tom_tol
addikt
én a helyedben nem tenném
nekem van mind a két tipus
a zalmannal kuty bajom nincs csendes és jó az asus lapokra is 4pin
a cm-el van néhány
3pin, berezonál rendesen szépen kitámasztottam a ház oldalához és csak az antec 900-as házba fér bele nálunk pedig van még 2 fajta atx-es
4 csavar tartja és nem lehet procit cserélni csak ha kiveszed a lapot a 9700-el ez megoldható annélkül is -
shaggy
aktív tag
válasz
anonymus89
üzenetére
Hello!
Baromi jó hűtő a zalaman csak körülményes a felszerelése most semmi hangja nincs mert levan tekerve és 20-30 fokos a proci de terhelve is 45fok főlé nekem nem engedi a procit!
Sokan dícsérik a cm hyper 212-t és gondoltam akkor én is kiprobálom lehet hogy megmarad ez is és átrakom a másik gépbe amin a gyári intel hűtő van!
-
anonymus89
addikt
Hali!!!
Csak érdeklődnék, hogy miért cserélnéd le a zalmanod?
Mert hogy az nem valami olcsó most sem, ebből kifolyólag gondolom, hogy rossz nem lehet.
De örülnék ha megosztanád a véleményed velem a Zalman cnps9700-asodról, hogy milyen is teljesítményre hangra???
Ennyivel is okosabb leszek.
Köszi a választ!!!

-
shaggy
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg akinek van az írhatna róla a felfogatása milyen?
Az alaplap hátoldalra kell valamit felcsavarni vagy valamit a lap hátoldalára?
Mert ha nem akkor valszeg lecserélem a zalman cnps9700-em
-
csatahajós
senior tag
Kérdés, hogy a 35 EUR-ért 2 ventivel adják-e vagy csak 1-gyel.
Szerintem amúgy nem olyan vészesen drága, ahhoz képest, hogy a Hyper TX is 5k körül van.
Egyébként éppen most cseréltem egy CM Stacker 830-asra (8 db házhűtő ventivel) a házikómat és a gyári X2 hűtővel is max 30 fokos idleben a proci, úgyhogy nem biztos, hogy érdemes hűtőbe fektetnem...
-
Anubis_9
addikt
válasz
csatahajós
üzenetére
35 Euro-ért láttam egy külföldi honlapon. Az kb. 9.000 Ft. Ennyi pénzért már majdnem kapni egy Ninjá-t is...
Hááát... Szerinted? -
Anubis_9
addikt
válasz
csatahajós
üzenetére
Nekem nagyon tetszik. Lehet, ha nem lesz túl drága, lecserélem a Hyper TX-em.
Nem mintha nem lennék megelégedve vele... Tesztek alapján is nagyon jó, ráadásul halk.Amúgy biztos vagy benne, hogy 1 ventis lesz csak? Lehet, hogy kettővel lesz kapható, nem?

-
csatahajós
senior tag
válasz
csatahajós
üzenetére
Az első teszt amit találtam:
http://vr-zone.com/articles/Cooler_Master%27s_Hyper_212/5262.html
ár hogy nem a 2 ventis konfiggal tesztelték... :-(
Meg krédés hogy lehet-em jad ugyanilyen ventiből még egyet kapni hozzá külön...
-
csatahajós
senior tag
Ehhez mit szóltok? a nagysikerű Hyper TX 2X12cm-es utódja. Szerintem elég bajnok hűtő lesz:
http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=3096
Ráadásul szerintem jól is néz ki.
Ha valaki lát valahol ilyet boltba, akkor szóljon, elvileg most fog megjelenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- iPhone Xr 64GB 100% ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia)
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Max terhelésen se láttam 41°C-nál többet.

ami a magasságot illeti én is raktam már CM Elite 331be, de nekem belért az oldallapba. ventillátor keltette rezgésekre gyógyír lehet

Az elsőbe nekem sem fért bele 

Ahogy elnézem nem mostanában lesz szükségem + ventire.

Hááát... Szerinted?