Hirdetés
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spy19
tag
Köszi szépen,de már rá tettem!
Hát nagyon megizzasztott ez a xar paszta de úgy nézz ki sikerült (ezt le kopogom)!
Giga lapom van,szerintetek melyik beállítással tudom a legjobban meg kímélni a ventit?
Auto: ez van most beállítva 1800rpm,gondolom ez folyamatosan 1800-on megy! (terhelve nem változott.)
Voltage?
vagy
pwm:ezt gondolom nem tudom használni!?Everest hőmérséklet adatainak mennyire lehet hinni?
A válasz-t előre is köszönöm!

-
-
spy19
tag
A gyári paszta amit hozzá adnak ezüst-t adalékú,úgyi?

-
Sziasztok!
Valaki le tudná nekem mm pontosan mérni, hogy hány mm-re van a laptól? Nagyon hálás lennék

-
spy19
tag
Helló!
Én is beléptem a klubba,ma meg vettem ezt a kis gyönyörűséget!
Remélem rá megy a lapomra,mind 1 majd holnap dobok fel képeket!

-
Pero
senior tag
válasz
volvoguy
üzenetére
alaplap válogatja, de nekem pl 1x belövöd biosban és kész, nálam konkrétan van 3 opció (silent, normal, performance) ez az alapértéket jelenti az én lapomnál, és innentől a lap automatikusan ahogy változik a hőmérséklete a procinak úgy szabályozza a ventit, (dinamikusan)
van olyan lap ami nem szabályozza a ventit, de ezt már a lapod topikjában fogod tudni megkérdezni.
amit a kolléga írt az mind 2 lehet automatikus, meg manuális is, amit leírt az csak a fizikai válasza hogyan kérdésre. -
volvoguy
addikt
-
Speed®
titán
válasz
volvoguy
üzenetére
Fogd már fel, hogy a PWM egy vezérlési mód, de nem csak ez van!
Egy ventilátort lehet szabályozni úgy, hogy a feszültségét vezéreljük 0-12V között (ilyenek a 3PIN ventik, igen, a TX2/212-é is), és úgy, hogy állandó 12Vot szaggatottam adagolunk neki (Hz változtatása, ez a PWM).
Egyszerűen annyit kell csinálnod, hogy bedugod a 3PINes ventit, és BIOSban beállítod, hogy a vezérlés módja Voltage legyen, a Smart FAN résznél.
Ha így sem érted meg..
-
-
Speed®
titán
válasz
volvoguy
üzenetére
Szerinted mi van leírva a LINKELT TESZTben??
A gyári ventije 1900as fordulaton nem kifejezetten halk. Ellenben 1000rpm körül megfelelően hűt és kussol is. Mégiscsak 12cmes dög..
De még mindig nem értem, hogy mi a #&@{ért számít milyen fullon, mikor a lapod vezérli automatikusan a proci hőmérsékletétől függően? Te sem érted szvsz.. -
Speed®
titán
-
syC
addikt
Ha valakinek a 212 hyperhez kapott gyári venti nem kell, szóljon nekem!

-
volvoguy
addikt
üdv. ugyebár ez a hűtő nem pwm-es....érdekelne, hogy mennyire hangos, illetve a hyper tx2-höz hasonlóan itt is előfordul-e a ventirepedés?
-
zsolt1129
addikt
-
riki12
csendes tag
HELO milyen nagy széleségra és hosszúságra a:: cooler master hyper 212
-
goli11
tag
Sziasztok!
Én is beléptem a klubba. Viszont volna egy problémám. A hűtőhöz kapott pasztát sehogy sem tudom elkenni a procin. Mindig ahogy kinyomom megkeményedik és nem marad ott, hanem egyben felválik a prociról.
Most én vagyok béna vagy ez tényleg ilyen.
De akkor hogy kenjen szét ?
Ja és a C2D8400 proci 40-44 fokos IDLE-ben. -
Lop!N
tag
Na , kész vagyok , megvettem , beépítettem , és működik , eszméletlen jó. Itt van pár kép
Először a CM Hyper 212 hűtőjét levettem , és rátettem 2db Noctua NF-P12-őt
Íme , így néz ki felerősítve az alaplapra:

Aztán belett helyezve a POV Incognito házba:

Aztán felkerült a ház oldala (így se semmi):

A CM hyper 212-ről levett hűtő a ház elejébe került:

És sötétben a CM hyper 212 világító hűtője a ház elejében:
Csukott ajtóval
Szerintem jó lett. Írjátok meg , h szerintetek milyen lett.
-
Lop!N
tag
Közben utánanéztem , meg rá is jöttem. A 3-pin-es csatlakozót rálehet dugni a 4-pin-esre.
-
Lop!N
tag
Olyan problémám lenne , hogy az alaplapon a CPU_FAN kimenet 4 pines , viszont a 2db Noctua NF-P12-vel felszerelt CM Hyper 212-nek csak 3 pin-es csatlakozói vannak. Létezik-e 4-Pin to 3-pin átalakító? Vagy ha nincs akkor milyen megoldás van?
-
Lop!N
tag
Nyáron egy újabb ok , h itt üljek a gép mellett. Itt legalább hűvös lesz

-
Lop!N
tag
Sziasztok. Én holnap veszek egy ilyen CM Hyper 212-őt. Erre alapból felpakolok majd 2db Noctua NF-P12-őt. Asszem nemsok gondom lesz vele.
Am konfigom:
Amd Athlon64 X2 6000+ proci
Asus M2N alaplapÚgyhogy picit hűvös lesz a házban.
Meg csönd is , legalábbis a gyári Amd Athlon64 x2 6000+ hűtőjéhez képest biztos , mivel ez vmi rémálom.
Ezt majd egy Point Of View Incognito Házba zsúfolom be.
Majd ha kész csinálok róla képet , h h néz ki
A gyári (CM hyper 212) hűtőjét meg majd a ház elejére teszem , úgyhogy tényleg hűvös lesz odabenn
-
spy19
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
p35 ds4 rev 1.0
Lapom van és azt szeretném tudni,hogy rámegy-e a hűtő? Esetleg valakinek ugyan ez az összeállítása ? Kérlek help -
Pero
senior tag
-
MmDorian
őstag
Senki semmit nem akar erről a jó CPU-Hűtőről ?
Akkor én, Az összes venti hely 12cmes ? és ami a lapot hűti hátulról, annak a helyére mijen széles fér be max, amitől még nem feszül a lap ?
-
zolee3000
tag
Haveromnak van ilyen gondja, h.kapott egy ilyen ventit, de ez nem szabványméret (asszem magasabb valamivel a keret), szóval a házba nem tudja felszerelni (ahová felmenne, ott nem akarja lecserélni a noctuáit).. Ezért gondolta, h. esetleg ráteszi a procihűtőjére, de azért megkérdezte a véleményem, merthogy ugyanolyan házunk és CPU-hűtőnk van (CM690+CM hyper 212), de én nem tudtam segíteni, ezért dobtam fel a fórumban a kérdést. Akkor ezek szerint nem túl szerencsés a 212-re rakni. Hát legfeljebb majd ideadja nekem az AC ventit, nekem hátsó kifújónak pont jó lenne a gyári CM helyett.

-
Gerisz
addikt
válasz
zolee3000
üzenetére
Hát ja ha nem vezérli a lapod akkor a hang miatt érdemes lecserélni.
Én kicseréltem a TX2-n annó a gyárit AC PWM-es 92-esre.
Hát hűtésbe is elmaradt meg hangba is hangosabb volt
Szerintem érdemesebb venni egy 5V-os átalalkítót vagy ha nem a tunying akkor 7V-osat és azzal bekötniMmDorian: Minek neked rá 2 venti?
-
zolee3000
tag
Szerintetek a CM Hyper 212 mennyivel teljesít rosszabbul, ha az eredeti ventije helyett egy ilyennel üzemel: Arctic Cooling Arctic Fan 12 PWM? Esetleg van valaki aki ilyennel használja? Tudom a cm 9 lapátosa nagyon jól húz, de az AC sem egy rossz hűtő, ráadásul PWM-es.
-
MmDorian
őstag
Üdv !
Bele fog férni ebbe a házba vajon ?

E8500zat fog hűteni, 2db 12cmes ventivel (ha bele fér) Ha nem, akkor vagy másik hűtő, vagy másik ház...
-
Pero
senior tag
sajnos még mindig nem lehet szerezni ebből a ventilátorból.
Ha valaki tudja, hogy hol lehet kérem szóljon
-
zolee3000
tag
Köszi szépen az infókat!
Sokáig keresgéltem, de most már tényleg eldöntöttem, hogy (ha kapok) CM hyper 212-t veszek. Láttam tesztekben, olvastam a fórumban, hogy nagyon pöpec hűtő, csak eléggé meglepett, h. a ventije nem PWM-es (ami pedig nem rossz azért ha van). De belátom butaság ezen izgulni.zsolt1129: Neked is köszi a megerősítést.
-
budo82
tag
válasz
zolee3000
üzenetére
Hi!
1. Rá lehet dugni, és deszkától függően szabályozza is (nálam igen, de nem használom ki
)
2. Egyébként nem zavaró a ~2000 fordulat, nálam nem olyan hangos. Ráadásul engem jobban zavar az, ha állandóan változtatja a ford.számát (és a hangját, nekem jobban bejön ha egy picit hangosabb is, de az állandó hang...).Remélem segítettem...

-
zolee3000
tag
Üdv,
Csak két gyors kérdés:
1. A CM Hyper 212 3 eres kábelét rádughatom az alaplap 4 pines CPU-fan konnektorába, szal működni fog, nem lesz gond vagy 3 pin -> molex átalakító kell?
2. Tudom, hogy poti szabályozóval, ill. tápra (5-7 V-ra ) kötve visszavehető a ventifordulat, de ezzel nem igazán akarok foglalkozni. Na most, baj az, ha a venti állandóan max. fordulatszámon (2000 rpm) hasít? -
budo82
tag
válasz
DarkByte
üzenetére
A deszkán nem ütközik, elfér (neten található infók alapján); a házba befér (saját tapasztalat). Szóval szerintem nem lesz gond vele.
A Q6600 alapon meg se kottyan neki, húzva 3,2-ig simán viszi, 3,6-on már necces. 3,6-on azért prime alatt elég magas hőfokok vannak. (Én 1 ventivel használom, nálam a 2 db csak pár fokot jelentett) De persze függ a Quadtól is, hogy mennyi fesz. kell neki tuning alatt... -
DarkByte
addikt
Van itt valaki aki esetleg EP45-DS3 + CM Centurion 590 -el használja ezt a hűtőt? Össze lehet ezt így rakni úgy hogy nem lesz gond? Esetleg q6600 -as eredményei vannak valakinek?
-
Ez annyira nagy szám?Nem is tudtam....! Üdv!
-
zsolt1129
addikt
Elég érdekes most a piaci helyzet a CM 212-vel kapcsolatban. Hallottam hogy a nagykerek is kezdenek kifogyni belőle. Lehet még azért kapni valahol?
-
need$
csendes tag
Nagyon köszönöm mindenki segítségét!
-
need$
csendes tag
Sziasztok! Kezdőként, és a nagy beruházásra való tekintettel szakértők tudására volna szükségem. A következő cuccokat szeretném összepakolni:
ASUS P5E3 Premium
CoolerMaster Hyper 212
CoolerMaster 690 ház
Corsair TWIN3X4096-1600C7DHXA kérdésem a következő: Azt már sejtem hogy a hűtő be fog férni a házba (ugye?), de félek hogy azokra a pipe-okra meg esetleg a memóriára nagyon rálóg majd. Nem szeretném itthon észrevenni, hogy valami nem stimmel! Van alapja félelmemnek, vagy simán elfér minden? Segítségetek előre is köszönöm!
(amúgy a memóriával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?)
-
syC
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Egyébként érdekes, hogy más a furata a ventitartónak , így nem minden 12cmes venti-t lehet csavarral rárögzíteni ..
-
Pero
senior tag
első körben a levegő attól még áramlik h rajta van 2. venti is, mert ha más nem oldalra kitudna áramlani a többlet szal semmi kép sem rontja, másrészről meg egy venti érezhetően nem szívja annyira a levegőt mint fújja, szerintem érdemes tesztelni a gyári 1 ventivel , aztán ha az nagyon nem elég akkor venni 2. at. nekem majdnem "10 foknyit" lehet játszani a gyárinak a fordulatszám szabályzásával.
-
Gerisz
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
De most ha alacsonyabb a gyárin a fordulat akkor a légszállítás is, és akkor elég az is
De még mindig azt mondom nem kell az a 2. venti. Ha csak nem akarsz hideg rekordot nyomni, -
elfelejtette
veterán
-
Gerisz
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
A wolfdale-nek tökéletes alapon a hűtő, ha az enyémet elviszi alacsony fordulaton kb. 40% 1.5V-on is. (annyi meg nem kell a tiédnek az tuti.
A quaddal is elbírkózik, ha nagyon agyonfeszeled, de az már gondolom nem a Q6600 lesz 3.6 húzva és agyonfeszelve, hanem "újabb" magos ami megint jobb.
Vészes esetben szerintem egy alacsony fordulatú halk venti megteszi 2-nak -
Ragadozó
Ármester
válasz
elfelejtette
üzenetére
Maxon van egy kis hangja, de nem vészes...
A chieftech 12 centisemnek van hangja, mögötte a házban, oda akarok majd valami halkabb megoldást...leszabályozva se tetszik...Így is sok ventim van:
Hátul ez a Chieftech 12-es, a vinyókat hűti egy AC 9 centis, a vgát meg egy zalmant... -
Ragadozó
Ármester
válasz
elfelejtette
üzenetére
Ha jó ház hűtőd van nem kell rá második hűtő...nálam a 8400-es 4000-en is nagyon jó hőfokon tartotta...
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Haver gépében le akarjuk cserélni a gyári procihütöt, és a Hyper212 lett kinézve. A gép lényeges paraméterei:
Ház: CM Centurion 534
Alaplap: Giga EP35C-DS3R
Proci: Intel C2D E8200
A proci most még alapon megy, de az új hütövel addig húznánk, amíg csak lehet, illetve ez a proci idövel majd egyszer cserélve lesz 4 magosra. Ez még csak távlati terv, de már ehhez lett/lenne méretezve a hütö.
A kérdés az, hogy milyen ventit tegyek rá második ventinek a hütöre? Ezeket néztem:
Thermaltake A1296:
2000rpm/78cfm/21dB
Coolink SWiF 1201B:
1200rpm/38.25cfm/17dB
Az egyik erös, a másik halk, árban ugyanannyiba kerülnek (1800HUF). Ezek közzül melyiket érné meg jobban rátenni? A halkabbat max. fordulaton, vagy az erösebbet szabályozva? Gondolom az utóbbi esetben még jó is, hogy ugyanannyi a max. fordulatszáma, mint a Hyper212 ventijének, és a légszállítási értéke is hasonló.
Meg még az érdekelne, hogy a második ventit hova/hogy kössem be, ha azt szeretnénk, hogy mindkét ventit szabályozza a lap? Gondolom elosztóval egy aljzatra dugni nem ajánlott, inkább külön aljzatba dugni. Lehet így egyszerre két ventit vezérelni a proci höfoka alapján (pl. Speedfan-nal)?
Nagyjából ennyi.
Üdv. -
Pero
senior tag
válasz
hegege27
üzenetére
én most kötöttem be egy Zalmann Mfc1 plus panelt, nemtudom h te szabályoztad e a ventillátort eddig, én most kicsit próbálkozva néztem, hogy ha maxon pörög a gyári venti akor orthos alatt nekem sem megy 50fog fölé, és nálam meleg van a szobában alapon olyan 35fok most.
-
hegege27
csendes tag
Szia!
Ez egy 65nm 5000+ os és 1,35V-on megy. A szobahőfok meg 25°C. Azóta is néztem, de mostmár láttam 43°C-t is
de többet nem.Tied hány nm-mert az sem mindegy és hány %-os a tunigod? Mert az enyém csak 15%-os tuningon megy alapfeszen. (Ha jól számolok a te procid 40%-os tunigon megy ami elég szép teljesítmény, plusz a te procid 89W-t eszik míg az enyém alapból csak 65W-t és ezekből kijön a 10-15°C külömbség)
-
Pero
senior tag
a hőfokot nem tudom állítani, csak addig a dinamikus venit szabályzás olyan kevés feszt ad a ventinek h el sem indul. úgymond ez egy nem szándékos ficsőr.
most azon filózom h veszek egy stacker 830 ast,csak nemtudom h befére a tálcával a háázba, vagy bukom a kivehető alaplapi tálca előnyét. vkinek tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kuponkunyeráló
- Hivatalos: készül az Assassin’s Creed IV: Black Flag remake
- Formula-1
- További aktív témák...
- Garanciális Deepcool PN850-M Black 850W 80 PLUS Gold
- 4 db Be Quiet Dark Power Pro 11 1000W 80 Plus Platium tápegység eladó!
- Eladó Lian Li UNI FAN SL120 v2 & SL140 v2 (7db 120mm & 2db 140mm) - EGYBEN vagy KÜLÖN - GARANCIA
- Egyedi gépházad van? NINCS! Itt a lehetőség NONAME-1 ATX Gépház! Ingyen MPL-el
- MSI MAG A1250GL tápegység.
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- Apple iPad Pro 12,9 (3. generáció) 64GB Wi-Fi + Cellular használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) csak az az Abit északi híd borda.... 
Ilyen nehéz felfogású nem lehetsz