Hirdetés
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
Új hozzászólás Aktív témák
-
somasz
addikt
alaplaptól számítva meddig lóg ki a hűtő?
nem tom, be fér-e a házba -
Halljátok mit műveltem a hyperrel..............
jönnek a linkek! -
spy19
tag
hy
Elméletileg nagyon kevés paszta kell csak és szépen hézag mentesen Pl: egy lakcím kártyával tökéletesen tükör simára ki lehet húzni!
Ugyanis a paszta szerepe hogy a hűtő és a cpu felületen levő hajszál vékony karcokat kitöltse! Ha jó minőségű pasztát veszel ami időtálló,nincs agyon hígítva (amitől ugye hamar elpárolog) és megfelelően rögzíted sokkal jobb eredményeket kapsz majd mint ha rá teszel 1 kg-t ! 
-
HSM
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Jó duma! Ezért tetem rá hővezető pasztát és nem üveggyapotot! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy mikor még egyben volt, akkor sem volt sokkal több, mint neked.. (Max. 1,5X annyi, de nálam nagyobb is a proci) És a Q6600-amon is ilyen vastagságban volt, és ott nekem láttad az eredményt... (Max 72 fok 3500-on...) Lehet neked is kéne rá még?
Amúgy em olyan vastag ez, mivel igen vékonyan van rajta, csak néhány sávban van vastagabban, meg középen. Ja, és ugye egy cseppet se tettem a hűtőre, körömlakklemosóval volt az takarítva a művelet előtt.... 
-

Visszajöttem, visszaeszkábáltam az államat(
), addig 7 percig ment az ORTHOS. Tessék ámulni és bámulni.
A történet nagyjából annyi, hogy az elkent paszta a hűtőre alig jutott el, így ~10% volt a hűtőteljesítmény. Most nem kentem el, hanem simán rányomtam egy keveset, majd még egy pöttyöt a széleire. Így lett belőle ez
Ja, és 2mp alatt visszahűlt 58-60-ról 40-re. -
Tudtam én, hogy valami itt nem stimmel... Hagyom, hogy 5-10 percig menjen az ORTHOS és jövök a screenshottal

-
Mielőtt a procit lemosom acetonnal, szedjem ki a foglalatból?
-
Hááááát egy ilyen kaliberű procinál illene ez alá menni! Csak azért is mert ez nálam szokott ennyi lenni és ez sem jó (Q6600 3.44)!
Vegyél AC MX-2-es pasztát, max 1500huf és tegyél rá ennyit: [link]
Bár ennél picit többet, nekem a képen látható mennyiség 90%-ba kitöltötte a mag teljes felületét. Próbáltam én is paszta nélkül anno, de nem jó hidd el.
Mégvalami, én alkohollal lemostam a magot meg a borda talpát, ezen a képen ez még nem történt, meg!

-
Sziasztok.
Vettem egy ilyen csodát újonnan 8k forintért. Felapplikáltam az E2160(@3200@1.336V)-ra, és a gyári Intel hűtőthöz képest -5°C terhelve(az Intel 75°C-ot, ez meg 70°C-ot adott). Nem raktam rá sok pasztát, mondván, hogy múltkor is rosszul jártam mert sok volt a paszta és pár óra játék után sípolt a gép(az Intel hűtővel), hogy nem érzi jól magát. Tegyek rá még pasztát(a gyárit használom), vagy ezek normális értékek? -
Monolith
tag
Különös, de az istenért sem tenné hiába állítom silent-re a q-fan control nevű csodát. Lehet, hogy a hűtő hibája? A ház ventiket szépen tudja szabályozni. Erről jut eszembe egy ledes ventinél előfordulhat, hogy a szabályzás miatt néha kialszik a 4. led majd újra felgyullad? Nem igen zavar csak különös, lehet túlbonyolítom és csak kontakt hiba
Ja és az enyém nem rezeg hanem pont mint a mosógép centrifugáláskor úgy remeg 
-
Bögre
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki hyper 212-t Abit IP35 Pro alaplapon? Vajon elférne?
-
HSM
félisten
válasz
Monolith
üzenetére
Sajnos az enyémnek is van kis berezgése, de nem vészes, de ez 50%... Minden ventinél más... Nekem kb. 10db 12cm-s ventimből olyan 5-6 olyan, amire azt mondom, hogy 100%... (Márkák vegyesen, azonos típusból is akadt szórás rendesen...)
Amúgy vagy a lapod tudná szabályozni, vagy vehetsz hozzá coolink potenciométert, de hogy hol kapni, nem tudom, én anno itt vettem: [link] -
somasz
addikt
Hali!
Ez a hűtő befér egy Sharkoon Rebel9 Value (hatalmasventis) házba?
ha nem, akkor milyen széleset igényel? -
Monolith
tag
Csatlakozom a Hyper 212-es tulajok sorához
A 2,6-on járó 6320-asom fázik alatta, viszont annyi gondom lenne, hogy nem tudom, hogy szabályozzam a ventijét ami úgy alapból 1800-on forog. Ez persze feleslegesen sok, ráadásul nem is túl halk. Milyen megoldások vannak szabályozásra? -
Azt mondod ez alá vigyem? És ez is van h 1.280-ra ugrik! Amikor 1.35-öt akpott biosba akkor soha nem esett 1.296 alá, tehát ha 1.3475 alá veszem akkor az 1.280v lesz itt a tartós v amit kap. Meglássuk. Csak legyen lelki erőm belndre.

-
Hát lehet beérné kevesebbel is, a 3.6-ot vízzel előző tulajnál cpu-z alatt vitte terhelés alatt 1.296-al! de az egy p35-ds3 volt ha jól tudom és ez a nem mindegy, meg az h a kisebb hőfok kisebb feszt is jelenthet! Majd ha lesz lelki erőm újabb 6-7 órás small fft tesztre akkor leveszem cseppet, érdemes lenne mert látványosan csökken a hőtermelése.
-
HSM
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Na, ez teljesen jó!
Szép munka!
Sajnos a nagyon-kis VID-es Q6600-ak mindig is a hűtők rémei voltak, egyben a tuningosok álma.... (A legjobban mentek, cserébe messze a legmelegebbek voltak az ilyen 1,2V VID körüliek...)Amúgy biztos, hogy kell neki ekkora fesz? Azért illene kevesebbel is beérnie...
nekem a 3400 megvolt ~1,28V-al is vígan... 3200-at ment ~1,22V-al... -
Alapon 20-30 körül vannak a magok idle, és ha még az ablakot is rányitom!

-
Gyári hűtés esetén alapon annyin megy mint most tuningon, de idle. azaz gyári hűtés idle = 3.44 de hyper 212 idle.
Megvettem procit, hyper 212 fel, és nem akart épp hűűs lenni, jött a polír, picit javult de szinte alig, majd jött egy erős 5 fokos változás amit a hűtő 2 csavarjának negyed fordulatos kilazítása jelentett a max full becsavaráshoz képest!
azóta úgymond örülök, de mióta kiszárad a sima fehér pasztám elmúlt mert 40 felett pörög és még nincs nyár sem! Az MX-2-es paszta olyan 1 fokot hozott a dolgon, de ahhoz h rendben legyen nem 1 fok kéne...ezt a hülye is látja! MX-2 es paszta előtt 81-2 fok volt neki a max everest alatt, most 71-2! Nem is ez az zavar hanem az idle 44-40 fok!
Ma eljátszottam egy hűtő leállást mi lenne ha, hát meg se kottyant, pár percet elmegy úgy terhelésen h nem éri el a 80-at!
Nem tom rossz a hőátadás? 2x nem tudom egyformán feltenni a hűtőt, 1-2 fok ide oda mindig van! Ami fix h ha fejen állok sem tudom 37 alá nyomna a legmelegebb magom 22 fokos szobába! Tehát tök mindegy mi van 37-ről elindul és beáll valahol 40-44 közé idle a legmelegebb magom!most épp 23.5 van bent és a magok: 45-39-39-39Tjmax 100 fok, VID: 1.2125, biosba kap: 1.3475-öt 3.44 hez, de ez is csökkentett érték mert 1.35-öt kapott egészen addig még nem volt az az 5 fokos esésem! menni megy tehát nincs bajom csak forró fejű a szenzor szerint! Apró terhelésre is képes a legmelegebb magom 50 re ugrani, úgy ugrik 5-7 fokokat h csak nézek!

Ilyet tervezek a kupak mellé fogatni h mi a ludas: [link]
MX-2 előtt: [link] -
HSM
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Biztos, hogy jól szerelted fel a hűtőt?
Kicsit úgy tűnik, mintha nem nyomódna rá elég erősen a CPU-ra... Kizárt, hogy 1,28V-on, 3440-en tip-top 80 fölé menjen... Nézted realtemp-el is, mennyi a distance to Tjmax? Annak nem kéne nagyon 20 alá mennie....
Polírozva van a cucc? -
1.28-64-96, a cpu-z terhelés alatt ezeket írja ki, azaz nekem még indokolatlan a meleg 3.44-en!
Ha burn tesztelnék sztem a hővédelem is mőködne abból kiindulva h az everest is épp nem hajtja ki a hővédelemig! Mi ez a 70 fok?
10 perc és túllépem everest alatt a csodás MX-2es pasztával is!
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
HSM
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Hát az nem jó, nálam így ment a 212 alatt a jó kis kentsfield: [link]
Efölött meg nem volt értelme hajtani, mert már kegyetlenül kellett volna feszelni a procit, ami ugye egyből kazánt csinált volna ebből is... Így ~1,4V-ot kapott BIOS-ból, egy Asus P5K3 Dlx lapban, LLC nélkül. -
HSM
félisten
válasz
Kolondrum
üzenetére
Tuning nélkül kb 60 fokosak a magok, az I7 elég forrófejű állatfajta....
De ez többet mond... [link] vagy ez [link] és Hyperthreading nélkül: [link]Ahogy nézegettük, 6-8 fokkal jobbak csak a Thermalright-csodák, igaz, ez procifüggő is... Ha benézel I7 topicba, téma volt mostanság a hűtés...

Ja, és a 4gigás teszt alatt 23 fok volt a lakásban, és 43 fokos volt a hűtő talpa, szóval nem a hűtő volt kevés, hanem az I7 forr fel a kupakja (IHS) alatt.... Még vízhűtéssel is könnyen befigyel 60-65 fok 4 ghz környékén.... Ja, és a paszta se gagyi alatta, Noctua NT-H1... (Kerámiaporos, ha jól tudom)
-
Hyper 212-höz van s1366-os rögzítő? Valaki tud erről vmit? Mert jó lesz ez később is.
-
212-esem van, q6600-ra full jó, 3.6-se gond ha szerencséd van. Most veszek mx-2-es pasztát mert a fehér az valszinleg kiszáradt és olyan 5 fokkal magasabb hőfokon üzemel mint a kezdetekkor.
vPhis! Erről itt írt vki, a szenzor nem feltétlen mutat jól....
-
vPhis
tag
http://www.argep.hu/main.asp?suche=hyper+212&x=0&y=0:
CPU hűtő
- foglalatok: 754, 775, 939, AM2
- sebesség: 2000 fordulat/perc
- üzemi zajszint: 19 db
- űrtartalom: 118,4 m3/h
jááj óránként 118,4 köbméterrel nagyobb lesz a térfogata
tx2-m van, már bánom h nem ezt választottam
amugy alapbol 2 venti jár hozzá? -
spy19
tag
válasz
aranyszőrű
üzenetére
jól tetted, ügyes vagy, helyes, reméltem is, üdv

-
aranyszőrű
csendes tag
Megvettem, felraktam, teszteltem, elégedettség, klubtagság

-
HSM
félisten
válasz
aranyszőrű
üzenetére
De, már jár hozzá, én kb. nyáron vettem, akkor már csomagolták mellé. (AM2-re is, meg 775-re is.)
A 2. ventihez is van kütyü, az egyik képen látszik is a felsőfele.
A Alpot meg ugye azért kell kiszedned, mert ugye anélkül a hátlapjára hogy szereled fel a rögzítés hátpaneljét?
-
aranyszőrű
csendes tag
A lapot ki kell szedni a házból? Elvileg a mostani 3500+ hoz kapott gyári hűtőm is 3 tűs, és azt is szabályozza a lap, gondolom ezt is fogja. Csak most már egy 6000+proci van benne, és folymatosan 3000en pörög, ennél csak halkabb lehet. Azt olvasom, hogy nincs hozzá a hátlapi panel. A második venti felszereléséhez is adnak olyan kütyüt? Mert itt nem látok, csak egyet
[link] -
HSM
félisten
válasz
aranyszőrű
üzenetére
Core I7-es procira lesz vele felszerelhető a hűtő. Nem PWM, sima 3 tűs, de egy tisztességes lap ezt is tudja szabályozni, vagy te, legrosszabb esetben egy potméterrel (kb. +700Ft). Ha szeretnél komolyabban tuningolni, és ehhez egy jó hűtőt, akkor tudom javasolni a hűtő megvételét, alapbeállítások melletti használatra általában elegek a gyári megoldások. A gyári venti teljesítményéhez képest halk, de abszolútértékben van egy kis hangja. Szerelése nem vészes, csak minden fel-le szerelésnél ki kell szerelni a gépből, cserébe igényes és univerzális a rögzítése, és a lapot is kíméli a gyárilag hozzájáró hátoldali keresztmerevítő. Ha viszont szabályozva van a ventije, akkor igaen csendesen dolgozik, igen hatékonyan. (Nekem egy 1600-as Coolink venti dolgozik rajta, 900-1600 között és úgy is bőven elég.)
-
aranyszőrű
csendes tag
Sziasztok
A Hyper 212 ha jól látom PWM-es. Jól látom? Érdemes megvenni? 7900 ért jutnék hozzá. Mennyire hangos a gyári venti hozzá? Szerelési tapasztalatok milyenek?
Üdv
Mi az a 1366os lefogató amiről beszéltek? -
HSM
félisten
Pixmania, 6K volt postával. De tudok szerezni 1-2 nap átfutással 3,5K-ért, hogy nekem is megérje elcammognom érte.
(#223) Gerisz: Én nem tartom ezt hibának, csupán egy hiányzó fícsörnek... De fontosnak gondoltam megemlíteni. Amúgy teljesen jó a lefogató, meg ahogy ki van találva, csupán sokat szerelőknek nem optimális. Láttam én már pár szar rögzítést, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok... Nem tökéletes persze ez sem, de teljesen korrekt.
-
Gerisz
addikt
Hát zsír!
Az, hogy ki kell szedni hozzá a lapot legalább annyira hibája a Cm-nek mint a háznak (láttam az is CM
) Mert ugye vannak olyan házak amiben ki van vágva az alaplaptárca hátsó rész, hogy ne kelljen kiszerelni a lapot hűtőcseréhez. ( A CM-nek is van ilyen)
A sokat szerelők vegyenek olyat! -
HSM
félisten
Most félig OFF leszek, de szerintem leginkább ide tartozik...
Coolermaster 1366 felfogatás!
Coolermaster s1366 kit doboz... Nekem nagyon tetszik a doboza....
[link]
A lefogató felszerelve a lapra: [link] Amit különösen érdekesnek találtam, hogy bár a képen nem látszik, de a backplate nem fekszik fel az alaplap hátulján lévő fémcsodára, hanem van köztük néhány mm hézag, mintha ez valami biztonsági védelem lenne csak, mindenesetre érdekes, de ami 100%, hogy szándékosan van ott. Ami érdekes, hogy a hűtő ennek ellenére nem csinált kiflit a lapból, mint anno a backplate nélküli hűtők a socket 775-nél. Egyáltalán.
És a végére egy csodálatos kép a hűtőpasztával összekent prociról: [link]
Amúgy a felfogatót felszerelni kb. gyerekjáték volt, stabil és jó konstrukció. Az egyetlen hibája, mint a legtöbb Coolermaster hűtőnek, hogy csak az alaplap kiszerelésével lehet hűtőt leszedni. (Procit gyakran cserélőknek hátrány csak.) -
balasig
tag
-
Lop!N
tag
Jól néz ki , szép látvány.
Ha jól látom az egy DDR3-as RAM-ot befogadó lapocska.
Megkérdezhetem , hogy mennyibe került? -
balasig
tag
Hali! A házam 200mmx414mmx490mm (MS-Tech LC -402) méretű az alaplapom GA EP35C DS3R. A ház mérete és a chipset hűtő mérete, memoriák közelsége aggaszt. Ha valaki tudja, a 212-es belefér e ebbe a konfigba? Előre is köszönöm![IMG:/dl/upc/2009-01/18/85190_zpdbhnojivdezrqa_ms-tech_402_schwarz_small.jpg]
[/IMG] -
HSM
félisten
Hello!
Vett valaki mostanában CM hyper 212-t? Volt hozzá 1366-os lefogató?
Thx!
-
Pero
senior tag
sztem oda fölösleges betenni még 1 ventit, csak a zajt növeli és teljesítményben nem fog annyit hozni. pláne h egy 12,cm venti max fordulaton sem tol olyan szelet mint egy 8cmes legalábbis kézzel érezhetően. gyakorlatilag persze sokkal többet. én pont ezért tettem át hyperről a a ventit hátsónak. procim nem változott viszont lapomon nyertem 4-5 fokot helyből.
-
Lop!N
tag
Igen. Szerintem is elég lenne 1 Venti.
De mikor vettem a dolgokat a gépbe , eredetileg úgy terveztem , h egy megy a CM212-re , egy meg a ház hátuljába.
De rájöttem , h teljesen mind1 , h a gép hátuljában van vagy a CM212-őn , mivel olyan 3 centi a különbség.És mivel így alakult úgy döntöttem , h akkor üssünk "2 legyet egy csapásra".
Így most kicsivel jobb a hűtés , és ugyanakkor kifújja a meleget a házból.(lassan egy hónapja használom így. De kezdek arra a döntésre jutni , h arra a maradék 3 centire kellene még egy venti , mert nem nagyon fújja ki
, egy kis légáramlat van , de a Táp 8cm-es hűtője jobban fújja ki a levegőt ) -
-
Spam123
tag
Sziasztok!
Ezt a hűtőt lehet 1 db 12-es ventivel is használni? A másik, meg, hogy ez mennyivel jobb a Hyper TX2-nél? Mondjuk százalékban, zaj és teljesítmény szinten.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Villanyszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OLED TV topic
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- További aktív témák...
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10875H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB W
- iPhone 13 256GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 8/256GB - Kártyafüggetlen, Fekete - 1 Év garanciával
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

engem is érdekelne,hogy csináltad!? Csak nem valami csiszoló masinával,mert az nincs itthon?

nem tom, be fér-e a házba
Ugyanis a paszta szerepe hogy a hűtő és a cpu felületen levő hajszál vékony karcokat kitöltse! Ha jó minőségű pasztát veszel ami időtálló,nincs agyon hígítva (amitől ugye hamar elpárolog) és megfelelően rögzíted sokkal jobb eredményeket kapsz majd mint ha rá teszel 1 kg-t ! 
Jó duma! Ezért tetem rá hővezető pasztát és nem üveggyapotot! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Néhány lap tudja, néhány meg nem.... Mondjuk Asus-nál érdekes, hogy a ház megy, a CPU meg nem...
(Nekem is ez volt az Asus-omon...) A 4. led-es dolog kontakthibának tűnik...
Csak azt kéne kitalálni, a cpu csatijával miért nem teszi ezt.

, egy kis légáramlat van , de a Táp 8cm-es hűtője jobban fújja ki a levegőt )