Hirdetés
- RAM topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DopeBob
addikt
Sziasztok, ha valaki esetleg nem vette még meg, de vágyik egy kis újdonságra, az Epic Game Store-ban ingyen van Humankind.
-
attiati
veterán
Melyik CIV-ben működik a legjobban az AI?
Mod-okat is figyelembe véve. -
mepet
addikt
Megfontoltam. És meg is nyitottam: Civ 7 topic
-
attiati
veterán
Miért kell megfontolni?
Tök más lesz a játékmenet.Amúgy ha a gépi ellenfél játékát nem tették tökéletessé a 7. részben, akkor én kevés vágyat érzek a kipróbálására.
Pláne úgy, hogy full gépcsere kellene.Tökre nem értem, hogy a csapból is az AI folyik manapság és mégis csak úgy tudnak játék nehézségi fokot emelni a készítők, hogy egérutat biztosítanak a gépi ellenfélnek.
Pl. 2 settler, támadási bónusz, stb...Tréningezzék emberi játékosokkal, vagy bánom is én.
-
mepet
addikt
Szerintetek megnyissuk a civ 7 topicot?
-
attiati
veterán
Humble-n van egy Civilization all-in csomag 6700 ft-ért.
-
Norb79
őstag
Xboxon, iOSen, switchen hogyan indítod el a pc verziót?
Plusz mi rendszeresen multizunk egymással a gyerekkel a hattal.
Abból van egy Switch verzióm, egy iOSre, ami Family shares és tudjuk egyszerre futtatni több telefonon, tableten, szóval mehet a multi, van egy xbox verzió, van egy steames és van két pc-s xbox storeos, azzal szoktunk még multizni.
Azaz a hatból vettem 5 db-ot, minden dlc-vel. -
Norb79
őstag
válasz
knightcross1 #714 üzenetére
Még nem mertem ezen gondolkozni, mert nekem eleve több példányt kell venni, a gyereknek is, konzolokra is, stb.
-
Norb79
őstag
válasz
knightcross1 #712 üzenetére
Közelmúltbeli események közül fentről a másodikra rányomsz, hogy tovább és akkor megjelenik egy wall of text, hogy founder editionben mi van, majd nem keveset görgetve lejjebb, ugyanebben a “cikk”-ben írja, hogy a deluxeban mi van, majd még tovább a sima is.
-
wjbhbdux
veterán
VII gépigény https://x.com/CivGame/status/1841870892449640471 [link]
-
Norb79
őstag
válasz
knightcross1 #706 üzenetére
Persze, steam honlapon mindig le van írva az egyes verziók tartalma.
https://store.steampowered.com/app/1295660/Sid_Meiers_Civilization_VII/
-
Norb79
őstag
Netflix előfizetéssel ingyenes telefonra/tabletre a civ6.
-
attiati
veterán
Civ VII
2025. febr. 11.
Elővétel 70 EUR
+ játékmenet videó is kikerült -
Corpuscle
őstag
A faith pontjaimat mire/hol tudom elkölteni, ha már lemaradtam a vallásalapításról (5/5)?
-
almos94
aktív tag
Hát nem tudom, azért még így is lenne mit fejleszteni a 6-os részen. Én egy csomó UI modot használok, ami a gameplayen nem változtat, de 10000-szeresen megkönnyíti az életemet (pl. quick deals mod, ami a könnyebb és gyorsabb kereskedelmet segíti az AI-vel). Viszont én bízom benne, hogy ezeket azért nem kaptuk meg utólag, mert nagy része benne lesz a 7. részben.
Szerintem a játékmeneten drasztikusan nem kell változtatni, inkább csak kiegészíteni a 6-ost. -
attiati
veterán
Kíváncsi vagyok mit újat tudnak mutatni.
Régóta fejlesztik, biztos készülnek, lóvé is megvan hozzá.Őszintén szólva a 6. rész már egészen jó, csak az AI-t kellene fejleszteni.
Ha alapjaiban hozzányúltak a 7. részben, akkor a wide vs. tall kérdéskört kellene megpiszkálniuk.
-
attiati
veterán
hivatalos, hogy 2025-ben jön a 7. rész
-
hmatyas
tag
Anno megvettem Steam-n, de egy idő után csak IOs alatt játszom, és igen nekem sem vitte át + minden második hónapban elfelejtette, hogy milyen achievement-t értem már el. Igazából nem is értem, hogy mi az oka - épp nem vagyok neten vagy bármi
Azért vicces volt, hogy mikor king-n nyertem (elmentett állásból), akkor elkezdte kiírni, hogy miket értem el az első játékban.
-
Norb79
őstag
Fenti képen írja, hogy 705 a steam maxolás, az xboxos (ez pc és xbox series x esetén közös felhőmentést és közös acsikat jelent, amelyik hw éppen kéznél volt, azon tudtam folytatni a mentéseim, de viszont kétszer kellett megvenni, külön xboxra és külön pc-re a win10 storeban) pedig 250 óra körül, mert pc-n át lehetett másolni a mentéseket egyik mappából a másikba és akkor megadta a közös 20-30 acsit xboxra is, amit steamen elértem és tudtam menteni a poppolása előtt. Ha azokat is újra meg kellett volna csinálni, akkor xboxon is 300 óra felett lenne.
Emellett még iOSen is elég jól állnék, ha ott nem felejtené el folyton az acsikat a rendszer, switchen is sokat toltam, de ott semmi acsi nincs, de nem is lenne sok értelme, a steames mentéseket át lehet vinni switchre is, és rá lehetne duplikálni azokat is. -
Norb79
őstag
Ezt meg csak így itt hagyom a topik végére.
-
Norb79
őstag
Csak steamen havi eventek jönnek, hogy ellegyünk, míg bejelentik a hetedik részt.
-
attiati
veterán
2. kör - áradás
elveszett a settlerem és a warriorom -
Warton
őstag
Mintha könnyítettek volna a játékon. Eddig Emperoron simán elcsipázott a játék, de mostanában minden gond nélkül lehozom őket.
Lehet még a végén Dietyn kéne játszanom.
Nagyon élem ezeket a különböző győzelmi lehetőségeket. Ma rámentem Ludwiggal a space race-re. Nyomatom ezerrel a campus researchet, aztán elindul az exoplanet. De még mindig 45 kör kell, mire célhoz ér. Aztán tök véletlenül megnézem a diplomatic victory pontokat, ami 18-at mutat a nevem mellett és kb. zajlik egy egy kör múlva záruló aid request, mert szegény szulejmánt elöntötte az áradás. Na, gyorsan adtam neki 2000 goldot (500 is elég lett volna, de semmit sem bíztam a véletlenre). End turn: VICTORY!
-
attiati
veterán
válasz
bubuska10 #676 üzenetére
Szerintem nagyon sokmindentől függ, hogy mikorra derül ki a játék állása:
Pantheon tipikusan ilyen.: ha olyat választasz, ami a játék elején lök nagyot, akkor a hatása gyorsan elmúlik. De például a Divine Spark csak a játék közepétől kezdi el kifejteni a hatását.
Itt ez a táblázat jól elmagyarázza. A cons oszlop mutatja 1-5ig, hogy mennyire jelentkezik a teljes játékmenet alatt a Pantheon hatása.Térkép forma választás:
Kontinensen szoktam játszani, ahol 2 nagy földrész van és fele-fele arányban helyezi el a civilizációkat. Pangaea esetén (ami egy nagy földrész) szembetűnő a különbség. A 2 kontinens típusnál a játék feléig nem találkozol a civ-ek felével. Így nem is tudnak ellened szavazni, ha pl agresszorkodsz és elfoglalsz egy népet.
Pangaea üzemmódban simán találkozol minden civvel, így tudnak ellened szavazni és egyszerre többen hadba indulnak. A térkép a nehézségi módot is befolyásolja.Könnyű vagy nehéz civvel játszol. Kit szoktál választani?
Egyébként immortalon is verhető az ellenfél, Mátyással szinte bármikor, ő annyira túl erősre sikerült szerintem (a jó játékstílussal). -
bubuska10
senior tag
Újat, mert 5/1 az értelmes kezdés. Csak kár h a reneszánsz korra jössz rá h van-e értelme tovább folytatni (már ha túléled).
Dilemmás: nálam már könnyű az emperor, de immortalon meg már verhetetlen az AI.
Vmelyik civ 250+ sci+cult, nekem van főváros elfoglalás után 70, vezet 14 techhel előtted, onnan már late game háborúval is nehéz visszahozni. Plains hills-en érdemes kezdeni, legendary startra rájöttem h nem érdemes mert a gép ugye előnnyel kezd - még nagyobb előnyre tesz szert.
-
attiati
veterán
Ti rögtön az első adandó pályán elkezdtek játszani, vagy párszor új pályát generáltok?
Rómaiakkal ez egy egész jó kezdés, ha valaki pályát keresne
Emperor nehézség
Continents / small / standard sebesség -
attiati
veterán
milyen már, hogy a rómaiakkal vagy és az egy darab "iron" a pályán olyan helyen van a hegy lábánál, hogy a meglévő városaid nem érik el. De új várost nem tudsz építeni a hegyek és a 4 mezőn belüli városok miatt
Legion kuka.
-
-
podcast
tag
Nekem fordítva szokott lenni.
Első 30-40 kör tapogatózás vagy sikerül várost is foglalnom.
Aztán a középjátékban lemaradok, mert egy másik kontinensen belehúz az egyik ellenfél.
Később már én is dominálom a saját kontinensemet és csak a végjáték felé húzok el nagyon.
De addigra már nagyon sok várost kell menedzselni és nagyon belassulnak a körök.
Benne van addigra 30 óra játék és már nem lehet ott hagynipersze végül még ugyanannyit bele kell pakolni.
Szerencsés vagy, hogy már az elején feladod, ahol még nagyon kevés a gondolkodós rész
-
Warton
őstag
Általában 30 percet játszom aztán annyi. Nagy mennyiségű ellenséges erő jelenik meg és elfoglalják az összes városom, a 30-40. körben.
Ez van az esetek 70%-ban. És ezen felhúzom magam és inkább játszom mással. A maradékban 3-4 óra egy nap.
Az a baj a játékkal, hogy rosszul van időzítve. Az elején túl OP az ellenség, a végére meg már azért fullad unalomba az egész, mert semmi kihívás nincs, és csak simán várom a győzelmet, mondjuk egy science vagy kulturális győzelemnél. Borzasztó ritkán fordul elő, hogy a végjátékban megszorít az ellenség.
-
podcast
tag
Milyen intenzitással szoktatok játszani civ sorozatokkal?
Nálam az van sajnos, hogy nekiállok és kb. egyhuzamban végigtolom az 50 órát hétvégén. Minimális alvással és kajával.
Annyira elkap a játék állása, hogy nehéz lenne folytatni pár nap kihagyás után.Volt már, hogy felénél inkább kitöröltem a fenébe az összes mentést, hogy ne is tudjam folytatni, mert már függőséget okoz
Szerencsére max 15ször játszottam végig.
-
butch3r
senior tag
Sziasztok
meg van már elég régóta a gathering storm dlc, meg a rise and fall is.
múlt héten játszottunk haverommal egy multi meccset, ma szerettük volna folytatni, de egyikünk semtudja beölteni a mentést mert azt írja a játék hogy nincs meg a gathering storm kieg.
miközben epic launcherben látjuk hogy meg van.
próbáltam már:
- epicből verify files-al átnézetni a játékot
- modokat epicből uninstall majd reinstall
- documents/my games/ civ 6 mappából Mods.sqlite file törlését
- a teljes fenti mappa törlésétsemmi nem segített, folyamatosan azt írja, nincs meg a mod nekem.
(mint fenti képen)van ötlet, hogy mi lehet a gond? mit lehetne tenni, hogy működjön...
(epic supportnak is írtunk de kitudja mikorra reagálnak hátha itt hamarabb van megoldás)örök hála ha valaki tudja
-
hmatyas
tag
Másik fórumon írták, hogy rá kell nyomni és megvenni 0EUR-ért. restart - ki és belépegetsz és jó lesz.
(nekem sajnos IOS-re nem is jön ki semmi)
-
Warton
őstag
Eléggé kihalt eza topic, de hátha valaki olvassa. Szóval megjelent ez az új Leader Pass, ami elvileg ingyenes mindenkinek, akinek megvan az Anthology vagy meg van az összes korábbi dlc. Na most én az utóbbi kategóriában vagyok, viszont a játékban nem jelentek meg az új leaderek. Közben azt vettem észre, hogy a Steam felajánlja nekem, hogy vegyem meg az Anthologyt potom 0 euróért. Viszont a kártya adatok megadásakor Váratlan hiba lép fel és így nem tudom megvenni. Illetve ha a fiókomhoz szeretném adni az ANthologyt akkor ott meg probléma lép fel.
Nagyon nem szeretnék 20 eurot fizetni az új leaderekért, van valakinek valamilyen megoldása?
-
sumdudum
tag
-
Warton
őstag
Csináltam egy "apró" nemzeti parkot 5 kicsiből összegyúrva.
Érdekes a játék, folyamatosan optimalizálsz mindent, de a végén még nem nyersz, de igazából már minden mindegy és telepítesz egy várost, aminek semmi értelme, csak annyi, hogy nagyobbítsd a nemzeti parkot, vasútat építesz, aminek szintén semmi értelme, de miért ne stb.
-
Warton
őstag
Egy kis loyaltys ökörködés Elenorral. A Brüsszeli bürokraták retteghetnek:
Ehhez képest nem értettem, hogy Byblos miért nem tér át.
És te jó isten mennyi bread and circus elment mire rájöttem, hogy Dido egyik képessége: "all coastal cities on the same continent as your capital will always be 100% loyal"
-
forguet
senior tag
A Nazca line a szegeny ember Petraja :)
Van amugy jopar hasznos opcio vele, pl:
- ha tervez az ember egy nagyon eros desert varost h majd Petraval felpimpeli...de valaki behuzza a petrat mielott felepulne.
- ha egy varos mar a 4. gyurube kezd terjeszkedni es ott van flat desert tile, ezzel lehet boostolni a 3.ringben levoket
- vegyes tilesetnel a 0-s yieldu desert tile meg tudja erositeni a mellette levo hasznos tile-ok yieldjet
- sivatagi resource kore tenni 2-t 3-at egymast nem erintve egesz jol fel tudja huzni a maradek tile-ok yieldjet (foleg ha nincs petra...petra eseten max a 4.ringbe menjen nazca!) -
citkar
addikt
Valaki nem játszana online egy csapatban gépek ellen?
-
forguet
senior tag
válasz
gabranek #648 üzenetére
A giant death robotot nem kapcsolhatod ki, az kapcsol ki teged :)
Van tobb lehetoseg:
1 nem epitesz, es elveszed az osszes urant az ellenfelektol h ok se epitsenek :)
2 atirod a unit tulajdonsagait es nem eri meg gyartani es hasznalni (nem probaltam)I found it in "\Sid Meier's Civilization VI\DLC\Expansion2\Data\Expansion2_Units.xml" and I modified it so it costs a lot more to build and it sucks:
<Row UnitType="UNIT_GIANT_DEATH_ROBOT" Cost="9999" Maintenance="1500" BaseMoves="1" BaseSightRange="3" ZoneOfControl="true" Domain="DOMAIN_LAND" Combat="1" RangedCombat="1" Range="1" AntiAirCombat="1" ...3 lassabb jatek pacinggel rendszerint a future era elott vege a jateknak
4 biztos van vmi mod a steam shopon (nem kerestem) -
gabranek
senior tag
Sziasztok!
Mostanában elég sokat játszogatok, de én a végjátéknál nagyon illúziórombolónak érzem a Giant Death Robot egységet. Ezt nem lehet valahogyan kikapcsolni?
-
forguet
senior tag
válasz
KubanitoS #644 üzenetére
Én sokszáz órát játszottam az 5-tel és a 6-tal is. A 6. rész fejlődése inkább evolúció volt, és szerintem összességében sokkal jobb lett mint az 5. rész...a district rendszer, több és sztem jobban kidolgozott civek, győzelmi típusok, era score rendszer, vallás, kémkedés...nekem eszembe nem jutna visszamenni az 5-re.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Civ 5-ben van pár száz órám. Civ 6-ot kipróbáltam annó, nem jött be. Most 10 euróért meg lehetne venni a fullos platinum pakkot a két nagyobb DLC-vel. Kérdésem, hogy a Civ 5-höz hasonlóan végre "beért" a Civ 6 a két kiegészítővel?
Őszintén szólva a reviewek Steamen pl nem ezt sugallják.
-
forguet
senior tag
Igen, a civ 5-hoz kepest alaposan megvaltoztattak ezt a rendszert. A civ 5-os happiness ugye az egesz birodalomra vonatkozo ertek volt, itt mar varosonkent van az amenity.
A szabaly annyi, hogy minden 2 lakosra kell 1 amenity, felfele kerekitve...tehat egy 11-es v 12-es varosnak 6 amenity kell.
Early game-ben a legjobb forrasok a luxuscikkek (minel tobb felebol kell szerezni, de eleg 1 copy mert 1 luxuscikk max 4 varosnak adhat 1-1 amenityt). Szinten early game-ben segithet a pantheon belief, egyes wonderek es hires emberek.
Aztan lategameben mar nagyreszt raszorul az ember az entertainment es water park districtekre. De van meg jopar mas forras is, civekre jellemzo bonusok, improvementek, national parkok miegymas. -
GoTReX
őstag
Még tanulgatom,mert újra elővettem. Az normális hogy a népesség növekedésével előbb-utobb beesik a komfort? Sajnos csak nagyon sok körös épületek hozzák vissza ezt 🙄
-
Warton
őstag
Még akkor szokott ilyesmi lenni, ha loyalty probléma van vagy nagyon rossz az amenity.
-
citkar
addikt
Nem, minden adott volt új district építéséhez (valamelyik folyamatban volt). Nem egy, hanem az összes (addig telepített) város(om) érintett.
Angol fórumokon annyit találtam, hogy bug, amikor bebugzódik az addigi városok (csak nálam, multiban toltuk, de a haveromnál nem volt gond) gyakorlatilag nem tudnak új districtet építeni, de az új városaim "normálisan" építették. Remélem nem túl sűrűn jelentkezik majd -
forguet
senior tag
Érdekes. Van ugye a népesség alapú district limit, de akkor nem 999 kört ír, hanem nem engedi építeni. Az nem lehet, hogy a népesség csökkent treshold alá (pl settler képzés vagy természetes fogyás miatt), és ezért nem engedi építeni amíg vissza nem nő a népesség? Nem teszteltem, csak hangosan gondolkodom.
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Találkoztatok olyan jelenséggel, hogy a városok nem tudnak új districtet építeni? 999+ kört ír rá és nem változik tartósan.
-
forguet
senior tag
válasz
knightcross1 #625 üzenetére
Nem biztos h értem, ha van ingyen vhol akkor link ide a közjó érdekében.
Ha warezre gondolsz, az off limits errefelé. Én csak jogtiszta szoftvert használok otthonra is, ez nálam elvi kérdés. Persze megértem h nem mindenki gondolkodik így. -
forguet
senior tag
válasz
knightcross1 #623 üzenetére
Hát nekem megérné...én kevés játékot játszok de azokat sokáig, illetve miután megunom őket, évente újra előveszem. A civ 6 is ilyen, még 60EUR-ért vettem az alapjátek+r&f +gs pakkot :)
Ezek a legfontosabbak. Bennük van szinte az összes elérhető nép (pre season pass), wonder, meg egy rakás fontos quality of life változtatás és mechanizmus. -
forguet
senior tag
Vigyázat, sztem a tagság havi díja 10EUR...
GoTReX: Rise & Fall és Gathering Storm, mindkettő 8.5 EUR most a Greenmangaming-en
-
attiati
veterán
Platinum edition tulajok megkapják a későbbi DLC-ket is?*
Az a 10 EUR-os ár nagyon csábító.*ha lesz még DLC, mert nagyon találgatják, hogy lassan jönni kellene majd egy CIV 7-nek
-
GoTReX
őstag
Még tanulom a játékot, helyenként sok dolog nem tiszta. Amúgy egy népet nem lehet teljesen eltűntetni? Az Görögök utolsó városának elfoglalásakor már csak békét lehetett kötni.
-
attiati
veterán
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Kedvet kaptam a Civilizationhoz (6), és néha már sikerélmény is van. Melyik Dlc-t ajánlanátok az ezer közül, ami sokat ad a játékhoz?
Köszönöm 🙂
-
sumdudum
tag
Halihó!
Nyílvánvalóan mindenki gyorsnak érzi a játékot fejlődés/építés arányban kb 3:1 4:1
Esetleges modot a Steamen Take Your Time-nak hívják, itt beállíthatod, hogy a gyártás maradjon a régi, de a kultúrális fejlődés és kutatás lassabb legyen a Create Game, Advanced Option-nél.. Remélem segítettem akit ez frusztrált^^ Jah igen működik a Societykkel meg mindennel, csak egy SQL adatbázist ír át! -
bubuska10
senior tag
Kjött a final update, ahol meg lehet simogatni a scouttal a kutyádat.
Kipróbáltam egy TSL Huge Earthet Koreával a napokban, mindenki a helyén van, viszont Szibériának a területére valamiért betette mellém a Gaulokat.
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy single playerben nem látom a Preserve districtet? Amikor multiba játszom ott van a Mysticismnél, de egyjátékos módban nincs.
-
Usul
tag
Szia!
https://civilization.fandom.com/wiki/Victory_(Civ6)#Culture
továbbra is fájlalom, hogy ha egyszer háborúba keveredek akkor nem tudom visszaszorítani a többi civilizációnál a sok negatív pontot.. (marhaság de ha valaki hadat üzen majd békét kötünk akkor jobb lesz nála a megítélésem mint akivel soha nem háborúztam és mindent cseréltem kereskedtem vele...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iphone 13 128 GB Csillagfény fehér 100% Akku
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 merevlemez - 1 év garancia (használt)
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- DeepCool AK620 Zero Dark processzor hűtő - 2 év garancia (használt)
- Lenovo Legion Go 512gb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest