- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- 3DMark Vantage eredmények
- Teclast Tablet Topic
- Everest / AIDA64 topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Cyber_Bird #14960 üzenetére
En ccnp rs-re keszulve annyira nem vagyok boldog. Mondjuk igy mar vab egy hataridom amihez muszaj tartanom nagak, nem lehet most mar fszlobalni :/
-
TommyNagz
senior tag
Sziasztok! Volt valaki mostansag CCNP Route-on?
-
TommyNagz
senior tag
-
TommyNagz
senior tag
-
TommyNagz
senior tag
Sziasztok!
Az új melóm miatt eléggé rá kellene feküdnöm a DMVPN / MPLS témára, de nem találtam semmi használható anyagot. (CCNA-nak ugyebár nem része, max a létezéséről kell tudni).
Tudtok ezzel kapcsolatban valami anyagot, amit érdemes átolvasni?
Köszi!
T.
-
TommyNagz
senior tag
Azt is hozza kell tenni, hogy ezek nem olyanok mint a switchek hogy out of the box mukodik, kattan az utpbkabel, villan a led es kesz is, ha meg akarod akkor konfiguralod. Cisco routerek nem “soho” cuccok, alapbol minden interface shutdown-ra van allitva. Amugy mennyit kernel erte?
-
TommyNagz
senior tag
Uraim, örömmel jelenthetem be, hogy ma megkaptam életem első rendes network-ös melóját
CCNA-val a zsebben monitoring pozira jelentkeztem (hasonlóra, mint amiben most is vagyok), de végül egy Level2 network pozit ajánlottak fel
Most küldtem vissza az elfogadott ajánlatot, mindjárt bontom a pezsgőt
-
TommyNagz
senior tag
Sziasztok! (Elnézést a duplázásért)
Gondolkodom azon, hogy amíg friss az élmény, elkezdjem a CCNP R&S-t. Ti miből tanultatok rá? Megmondom, mi a bajom. A jó vaskos Odom könyv nem nekem való, maximum ha valamit nem értek, átnyálazom az adott részt, de én túl autista módon olvasok ahhoz, hogy abból készüljek (tehát nagyon nagyon lassan olvasok sajnos, ha tananyagról van szó, de legalább alaposan). CCNA-ra CBT Nuggets videókból tanultam, ami nagyon jó, nagyon érthető, de sajnos nagyon kevés is. Sok olyan fogalom jött szembe, amiről nem volt szó az anyagban. Ti miből készültetek a P-re?
Ezen kívül:
-Lassan új verzió lesz a CCNP R&S-ből, ha minden igaz. Mikor? (nem találtam erre megfelelő infót)
-Mivel 3 vizsgából áll a képesítés, mi van, ha az egyik még előző verziós, a másik kettő pedig már az új? Ha a 3-ból 1-et megcsinálok, és közben van egy verzióváltás, akkor az a vizsgám kuka?Köszi!
-
TommyNagz
senior tag
válasz
FecoGee #13581 üzenetére
Köszi! egyelőre diploma, utolsó évem az egyetemen. Utána vagy P, vagy meglátjuk merre visz el az élet, maradok-e egyáltalán ezen a vonalon. Recertelni midnenképp kell majd. Jelenleg monitoring/NOC teamben dolgozom, de érik a váltás. Mármint ami a céget illeti. Ha máshol beletanulhatok egy kis Windows vagy Linux adminkodásba, azt se bánom. De az idősebb kollégák mondták, hogy majd el kell dönteni fixen.
-
TommyNagz
senior tag
Uraim, örömmel jelentem, hogy CCNA lettem én is
1 évembe került, dolgozom főállásban, vállalkozásom van, és még egyetemre is járok. Nehéz volt, és 1x megbuktam mindkét vizsgán, de sikerült. (Emlékeztek? ICND1-ről 7 ponttal maradtam le. ICND2-ről múlt héten 10 ponttal, mert én barom úgy izgultam, hogy az első labos kérdés után nextet nyomtam, és 3 kérdés kimaradt így
)
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Viktorius94 #12860 üzenetére
Na az ilyen eletszerutlen es idiota irrelevans szandekosan szopatos kerdesek ellen jok a khmkhm-tut es tarsai oldalak. Nem abbol kell vizsgazni, de ha tul vagy az anyagon es van rutinod akkor jol fel tudsz keszulni az ilyen idiotasagokra. Kovezzetek meg en nem vagyok dump parti, mert ha csak abbol vizsgazol, nincs tudas a papir mogott, de ilyen esetekben jol jon.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Viktorius94 #12856 üzenetére
az elsőre jól válaszoltál. Én is csak pislogtam rajta, mégis honnan a francból kéne tudni. De lényeg, hogy ez a jó válasz.
A másodikra szerintem a prefix a helyes válasz, mert cidr notation-ben mutatja a maszkot. Azt meg lehet prefixnek is hívni. De javítsanak ki az okosok
-
TommyNagz
senior tag
-
TommyNagz
senior tag
Tök durva, de ilyen is van. Szívesen beleolvasnék, gondolom ott is fordítottak mindent hadd szóljon. Már a borítón lévő Routing and Switching is le van fordítva. De úgy látszik, van rá igény, az oroszok amúgy sem az angoltudásukról híresek.
De szerintem IT-ban ha nem tudsz annyira angolul, hogy megértsd ezeket a könyveket, akkor van egy rossz hírem. -
-
TommyNagz
senior tag
Koszonom!! Johet bizony futoszalagon
-
TommyNagz
senior tag
Sziasztok! Lassan meglesz a laborom.
Innen vásárolnék, a 3550-est és a 60-ast mindenképp, valamint vinnék egy 2950-est is, szerintetek a 1841-es routert is érdemes, vagy inkább szerezzek egy 2620-ast?
Köszi!
-
TommyNagz
senior tag
nana. nem letorrenteztem a régieket, előfizetésem van kérem alássan
Tök up to date, CCNAv3-hoz igazítva.
Erről mi a meglátás?
-
TommyNagz
senior tag
Köszi
Akkor szétnézek kevésbé szakmai oldalakon is, pl. jófogás, vatera...jófogáson láttam már vállalati cisco wireless ap-t 5ezerért. Nem vagyok annyira tisztában az árakkal, de felmerült bennem, hogy az illető nem tudja, mit árul.
Szerk.: GNS3 annyira azért nem jött be, CBT Nuggets-ben is látom, hogy Jeremy is szokott bőven troubleshootolni olyan hibákat, amik a GNS3 limitációi, bugjai. Plusz ő is azt mondja, hogy ha van lehetőség, akkor inkább rendes eszközök laborozz. De ha már szimuláció, nekem a PT szimpatikusabb.
-
TommyNagz
senior tag
-
TommyNagz
senior tag
Köszönöm
Ennyi befektetést simán megér ha érteni is akarok hozzá nem csak vizsgázni.
Szerk.: van fent aprón egy 2650XM Router. Azzal mi a gond?
-
TommyNagz
senior tag
Sziasztok! Gondolkozom azon hogy szerzek rendes eszkozoket otthoni ccna laborhoz. Ket switchet es egy routert szeretnek. Miket erdemes venni, es miket erdemes kerulni? Koszi!
-
TommyNagz
senior tag
Koszonom a biztatast sracok, jol esik, tenyleg koszi. A fonokom is kb. ezeket mondta, meg hogy kellek a csapatba, azert vettek fel. Meg fogom csinalni. Ugy egyeztunk meg hogy amint lehet ujra nekimegyek az icnd1-nek, tanulok kozben a 2-re, es ha eyelytelennek latszik februar vegere akkor nem jelentkezek be vizsgazni es kesz. Megkerjuk kovi negyedevre. Kicsit tokonrugas volt ez a vizsga, de tenyleg nincs mas mint menni elore. Remelem legkozelebb a mazli faktor is meglesz. Regeltem pearsonvue fiokot, remelem hamar visszaigazoljak es egy heten belul mehetek meg1x.
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Cyber_Bird #12547 üzenetére
Csak az arazas mas. 100 netto a kompozit vizsga. Engem az a rektes 0.7% b.sz fel...
basszus bukjak meg maradjak le 200 ponttal! De ne 7-tel...meg akkor mar tanulas nelkul, ne 4 ho ap napi 6-7-8 ora tanulassal...kicsit fogyatekosnak meg alkalmatlannak erzem magam ezutan az utcasepresen kivul barmilyen munkara...
Mas meg 9tuttal meg dumpokkal 2 honap alatt lerakja mindkettot...vicc
-
TommyNagz
senior tag
832 a pass en 825ot kaptam azt hiszem itt ezt befejeztuk a g.cibe
-
TommyNagz
senior tag
Szoritsatok 15en, megyek icnd1-ra :/
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Cyber_Bird #11884 üzenetére
szerintem nem tudnak annyit fizetni, plusz lassan egy jó certinek és a tapasztalatnak, elszántságnak, szakmai érdeklődésnek nagyobb súlya van mint egy szakirályú diplomának
-
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Zola007 #11755 üzenetére
@Cyber_Bird:
Az a gond, hogy otthon már tényleg nincs rá kapacitás, van emellett egy vállalkozásom is, plusz én hülye barom még egyetemre is járok (bölcsészkar hehe), és akkor még ott van a háztartás is, meg az, hogy néha aludni sem árt.@Zola007
Lassan két éve itt vagyok, csak nem raknak ki. Maximum ha megbukok, akkor saját zsebből kell állnom a következő próbálkozást. Elég nagy nyomást érzek magamon, pont emiatt, mert nagyon korrektek a feltételek, meg minden elhetőség adott, sőt ki is van fizetve még a CBT Nuggets is, nagyon ronda lenne ezek mellett megbukni... :/Hozzánk egyébként nyelvvel lehet bekerülni, semmilyen képzettséget nem igényelnek a belépő pozik (service desk). Alig dolgozik olyan a desk-en, akinek bármi köze lenen az IT-hoz. Aztán ha van benned potenciál, meg elszántság, és látják benned a fantáziát, akkor lehet menni feljebb. Én level1-en alig több mint fél évet dolgoztam, és dobbantottam level2-re. Ott pedig egy évet se töltöttem el, és átkerültem ide (hálózat, szerver monitorozás és adminisztráció.) A fizetés se rossz, level1-ként kerestem kétszer annyit, mint mentőápolóként...
-
TommyNagz
senior tag
válasz
stfreddy #11744 üzenetére
Nem csak dumpbol tanulok, cbt-t nezek es jegyzetelek, a duml csak gyakorlas. Munkahelyem van, az uj poziban az egyik ugyfelnel kotelezo a CCNA, hasznalni is fogjuk, szoval en a melyere akarok latni. Pont en vagyok az a csapatbol aki erteni is akarja
nagyon nem akarok elverezni a vizsgan, de egyelore kb. a "kerdest sem ertem" fazisban vagyok.
-
TommyNagz
senior tag
Sziasztok!
9tut-ot használja valaki? Mennyire hiteles?
Én most készülök ICND1 és ICND2-re, CBT Nuggets-szel és 9tut-tal....egyelőre elég siralmasan állok, januárban vizsga
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Makulátlan, új állapotú Garmin Forerunner 255 music fekete
- Szinte új állapotú Samsung Galaxy A54 5G 6/128GB
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged