-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15523 üzenetére
A "roptetes" az altalaban azert tortenik, hogy valaki fizuemelest kapjon, mert amugy elegedett a ceggel, csak epp nem kapja meg azt amit mashol megkapna.
Igy elmegy mashova, aztan visszamegy es maris megkapja azt a penzt amit a piacon er.
De addig nem...ez egyebkent otthon, multik kozott mukodik? elmegyek mittomen par honapra, aztan visszajovok, ugyanazon/hasonlo poziba, jobb berert?
azt gondoltam volna, h ebben sem annyira nyugati a multik nezete otthon, mint mondjuk (gondolom) fizetesekben. bar utobbirol egyre emelkedo tendenciakat hallok. -
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15479 üzenetére
jo, ha nem is arra halad, de erosen a resze lesz, ahogy en hallom/latom. az nalam mar kb azt jelenti, de amugy egyetertek.
-
-
Yeffy
veterán
válasz
BoneDragon #15426 üzenetére
szamomra is erdekes, es kapcsolodik is, csak gondoltam megemlitem, ha masnak, vagy a totyikgazdaknak esetleg szurja a szemet.
-
Yeffy
veterán
válasz
Hedgehanter #15423 üzenetére
pontosan ugyan igy gondolom, jo latni, h van, aki ilyen elvek szerint interjuztat. lehetne ragadosabb a peldad.
Szoval CCNA/CCNP/CCIE cert, es/vagy 5+ ev uzemeltetes halozati terulteten es kesz is vagy sokat keresni...
ugyan ez a celom, lehetoseg szerint mindketto, aztan hadd szoljon az a penzeso
mondjuk szerencsere mar most sem panaszkodhatok, sot, plane, ha azt nezzuk, h meg csak a "rangletra"/szakmai letra aljan helyezkedek el.jo kis szakma ez, na. tetszik. szeretem. es nem csak a zseton miatt. meg, ha sokszor nehez is.
bar gondolom azert erzem sokszor neheznek, mert arrol az adott dologrol meg nincs semmilyen/melyrehato tudasom/tapasztalatom.utolag is elnezest a kisse OFF ozonert a topiktol, bizom benne, h ez meg belefer a keretbe.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15422 üzenetére
lol, az oszt' igen!
akkor nem is baj, h vegul nem mentem ez iranyba, inkabb a CCNA/P/stb-t valasztottam, meg a hands-on xp szerzeset. -
Yeffy
veterán
válasz
kenwood #15420 üzenetére
Miben rosszabb egy diplomas CCIE egy nem diplomas CCIE-nel?
en ezt egy szoval sem allitottam, h a diplomas rosszabb lenne.
inkabb az lenne a kerdes, h egy nem diplomas miben rosszabb egy diplomastol?de nem akarok ezzel offolni, elfogadom mas velemenyet is. ez csak a sajat meglatasom.
Ha nincs ilyen, akkor leadok az egyik igenybol, ha olyan sincs, akkor mindkettobol
na latodCyber_Bird: Nekem ugyan van, de semmi szukseget nem erzem, minimalis dolgot hasznalok fel abbol, amit ott tanultam, es azokat is meg tudtam volna tanulni kulon is.
ezt jo is, h irtad, gondoltam ra, h megkerdem, h akinek itt van IT/Networking diplomaja, mennyire tudta/tudja hasznositani halozatos poziban. -
Yeffy
veterán
válasz
kenwood #15417 üzenetére
Igazabol az egyetlen oka, hogy komolyabb halozati pozicional egyaltalan szoba johet valaki diploma nelkul, a munkaerohiany.
meg szerencse, h en nem csak ezt tapasztalom/hallom.
ismerek Architecht csavot, aki 15 ev alatt jutott el arra a szintre, egyetemnel, ITs diploma nelkul pl. meg jopar seniort, 10+ ev xpvel, diploma nelkul.ahogy en vallom/latnam: elony, de nem feltetel. bar nem vagyok erre ralato HR-es, de szakmai tapasztalattal sztem siman el lehet jutni arra a szintre, amire egy diplomas (korabban kerestem, nem is nagyon talaltam kifejezetten networking-orientalt kepzest, talan Londonban csak) persze, nem 2 ev alatt.
-
Yeffy
veterán
válasz
szallasi007 #15415 üzenetére
teljes mertekben egyetertek.
kulfoldon is hasonlot latok/tapasztalok, ertelmesebb cegeknel elony, de nem feltetel a diploma vagy felsoiranyu vegzettseg. tapasztalat gyakran tobbet er. hozzateszem, teljes joggal.
en is, ahol dolgozom egyetemnel, aktivan fektetnek treningekbe, vagyte is igenyelhetsz ra budzset, ha az hozzaad a tudasodhoz, es nekik is javukra valik. es hat mondjuk egy CCNP miert ne valna.500 netto gondolom meg Pesten is korrekt osszeg, videken meg aztan foleg. felette meg ne is beszeljunk.
-
Yeffy
veterán
válasz
soma314 #15398 üzenetére
en elsore nem is ertettem, mikre gondolnak ezen kifejezesek alatt, lol.
az egeszet ugye angolul tanultam, es tanulom, angoloktol.egyebkent ismet remek kis leiras, koszonet erte! nekem ebben sajnos meg vannak hianyossagaim, lesz mit atismetelni, ha majd ugrok P szintet tanulni.
a kalkulator is jopofa, en eddig mas fajtakat lattam, de tetszik!v6 - ahh, ne is emlitsd, utalom, de muszaj lesz abba is jobban belemelyednem lassan...
-
Yeffy
veterán
válasz
Ruhes_kutya #15338 üzenetére
Bocs, de sirok a nickneveden.
-
Yeffy
veterán
Ertem, ezt nem tudtam.
Azt hittem, ennyi penzbe belefer, hogy valodi hardveren fut a lab -
Yeffy
veterán
válasz
soma314 #15256 üzenetére
Uhh, szep kis osszefoglalo ismet, koszonoet erte!
Azert nem rossz, h meg ez is penzbe kerul, raadasul egy ezresbe, de vegul is ertheto.
Nem volt semmi menet, ezt igy vegigragni meg izgulni, orulok, h vegul is meglett!
Hogy erted, h az még abból az időből volt, amikor igazi hardvereken ment a laborvizsga.
Most min fut, emulatoron? -
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15253 üzenetére
Ez a re-read micsoda?
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15245 üzenetére
okes, most mar ertem
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15243 üzenetére
Koszi a vlaszt!
Igen, atjott, es eppenseggel ertheto is.Egy dolog mindossze - mindenhol toljak a CI-t - ezt hogy erted? Mi az a CI?
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15238 üzenetére
Pusztan erdeklodeskeppen kerdezem, ha nem akarsz, ne valaszolj:
Hogyhogy kiegtel? Regota csinalod, gondolom? Mit gondolsz, mi ennek az oka?
-
Yeffy
veterán
Ez jogos!
Valoszinuleg, remelem, egyszer en is eljutok erre a szintre, egyelore meg csak alapszinten bohockodok. -
Yeffy
veterán
válasz
soma314 #15196 üzenetére
Hat tolem biztos, h tobbet tudsz.
Koszi a valaszt, raguglizok erre a parser cuccra (eletemben nem hallottam meg, lol, de ertem a logikajat, es nem is hulyeseg), de sztem nalunk inkab az elso methodus lesz implementalva.
De rakeresek, aztan megbeszelem az illetekes senior-ral.
Ez meg ugyan OFF, de ha a 2-14 konfiguralas nelkul ugyanazt "tudja", akkor nem tudom, mi ertelme ennyinek. Miert nem csak mondjuk 5 van.
De gondolom, a szakertok anno nem ok nelkul alakitottak igy ki a rendszert anno (ha pl sok kulonallo jogosultsag szinted van/akarsz kezelni, vagy valami ilyesmi). -
Yeffy
veterán
Gyors kerdes a nagy koponyaktol:
probalok rajonni, mi a kulonbseg a kulonbozo privilege levelek kozott, egy olyan profilt akarnek beallittatni magamnak a routereinken, ami csak read only, de latok vele mindent, amit amugy latnek, ha 15-os szintu lennek, ahogy ez be van nekem allitva a switchjeinken.
Guglizok ezerrel, de semmi konkret nem jon szembe azon kivul, h 1-15-ig vannak a szintek, meg h customizalhato a legtobbjuk. Kb ez a legkozelebbi, amit talalok.
Tudja valaki, h mi koztuk a kulonbseg, vagy mi az, amit en keresek?
-
Yeffy
veterán
Ezért kell a kapcsolati tőke cégen belül, gyeremáegykávéra, kérdeznék stb típusú dolgok, mert ha mailben/ticketben rendeznéd, az életben nem érsz a végére...
Ez igy van, nalunk is igy van, ha DHCP/DNS/FW dolgok kulon csoporthoz tartoznak, mondjuk mindenki segitokesz, meg jo az egyuttmukodes a csapatok kozott, szoval lehet kerdezgetni ezerrel, ami rengeteget szamit.ne olyan munkahelyet keress ahol az infra rendben van, hanem ahol nincs, de innovációra/fejlesztésre fogékony környezetről van szó. Így sokat fejlődhetsz.
Szintugy, ebbol a szempontbol lehet mondani, h szerencses vagyok, van nalunk olyan mixtura az architekturaban, h orom nezni. Nehany switch 2000-es evek kozepebol, VMPS/legacy/dot1X konfig, van, amikor egy kabineten belul, ezeket is itt tanulgatom, h micsoda, es ez csak a switch end. Mondjuk a core szerintem up-to-date-ebb, de rengeteget tudok itt tanulni, ami jol fog jonni a kesobbi fejlodesehez, a halozatunk megertesehez, ha majd elkezdek a core/routing fele mozdulni. -
Yeffy
veterán
válasz
remeczkiadam #15156 üzenetére
Igen, hasznos volt, koszonom neked is!
-
Yeffy
veterán
válasz
soma314 #15123 üzenetére
Jo kis osszefoglalo volt!
Ezek kozul te valamelyikkel foglalkozol egyebkent? Ha igen, emnnyire bonyolult, vagy osszetett feladat?
Csak azert kerdezem (ez mondjuk a topik egeszehez szolhat vegul is), mert gondolkodoban vagyok, merre orientalodjak, vagy hogyan kepezzem magam tovabb a jovoben.
Tovabbra is erdekel a R & S, mindenkepp erre fekudnek ra eloszor, szoval kovetkezo evre gondoltam CCNP-t (vagy ami ekvivalens lesz vele az uj rendszerben, miutan lett egy ket blueprint, etc, igy kicsit ki lehet ertekelni, mennyiben valtozott a regihez kepest), de utana, nem tudom.
Automatizalas + Python iranyban gondolkodom, bar a tobbi, altalad emlitett iranty sem rossz dolog, illetve utana megprobalni Junipert, vagy Arubat (switching oldalon azt kezdtunk el egy eve implementalni, Cisco cuccok sajna mocsok dragak, meg education discount-tal is, plusz a licenszek, ugye).Te/ti mit javasolnal/tok?
-
Yeffy
veterán
válasz
Ripper17 #15112 üzenetére
Amire én most ráfeküdnék ha "jól" sehogy se jössz ki a variálásból de van szabadidőd rá az a network programability kérdéskör. Python, JSON, API-k, stb., ez biztosan elvárás lesz az új CCNA és CCNP-ben is, illetve a jövőben a szakmában. "python for network engineers" és hasonló dolgok.
Ne is mondd... latom en is, a munkahelyemen is kerul egyre elorebb, muszaj lesz elobb-utobb ennek is nekifekudni. -
Yeffy
veterán
Szoval nem szereted a Win-t.
Ertem. Csak erdekelt, h van-e valami speci Win utalat, vagy ilyesmi. "Megutotte a fulemet" az a szocska.Nekem a Linux az egyelore, ami tul geeky, meg ugy is , h mekkora kocka vagyok mar majd' 20 eve, de muszaj lesz ez iranyba is mozdulnom, ugye a jovo reszben az automatizacio, meg a scripting a szakmankban, azok meg elegge kapcsolodnak Linuxhoz.
-
Yeffy
veterán
válasz
soma314 #14946 üzenetére
Most, visszanezve a hsz-t, par honap utan az elso valos 2nd line pozimban, amit imadok, nem is fogalmazhattal volna jobban! Foleg a hsz masodik feleben levo alapfogalmak. Kb 2/3-aval itt talalkoztam/tanultam meg, de nagyon hasznosak azok is!
A CCNP tananyagos kerdes engem is erdekelne, jovore szerintem folytatom a tanulast az iranyba.
-
Yeffy
veterán
válasz
FecoGee #15026 üzenetére
Bocsi, jogos, rosszul fogalmaztam, ugye, ha kapkod az ember... -_-"
Na szoval, igen, en ugy tudtam - ezek szerint akkor rosszul - hogy ha mondjuk megvan a CCNA-d, mint most nekem, es CCNP iranyba orientalodsz, akkor a 3 eves lejaratan belul kell megcsinalni, kulonben, buko, es kezdheted elolrol.
Es valoban jogos, ugyanazon CCNA-vel is lehet ujitani.Az ervenyessegi ido az marad 3 ev a CCNA-nal, ugye? Tehat akkor az en szintemen ez nem valtozik?
-
Yeffy
veterán
válasz
soma314 #15016 üzenetére
Remek gondolatok, osztom, kulon pirospont
ezert:
"...azért tanuljál, hogy tudjál értsél hozzá. És olyat tanulj ami érdekel, ne olyat, amit pillanatnyilag úgy tűnik megfizetnek. Ha olyat tanulsz, ami érdekel és meg is tanulod, akkor jó leszel benne. Ha jó leszel benne, akkor jó eséllyel többet fogsz keresni vele és boldogabb is leszel, mintha olyat tanultál volna, amiben csak a pénzt láttad."
Eltartott nekem is egy ideig, mire erre rajottem, bar korabban jott volna el ez a pillanat.
Szebben ossze sem foglalhattam volna!Bar hiszek (vagy kezdek hinni) benne, hogy mindennek megvan az oka, igy ugy velem, a szemelyisegem fejlodesehez kellettek ezek a buktatok, szopoagak, kulonutak, stb, hogy ide elerjek. Es a kaland meg csak most kezdodik! De most mar legalabb vegre olyan temakorben/allasban, ami tenyleg erdekel, amiert kuzdottem majd 2 evig.
-
Yeffy
veterán
válasz
kenwood #15009 üzenetére
Epp irni akartam, h ha jol tudom, az kb a CCENT meg a CCNA kozott van, ha jol tudom.
Tenyleg fura ez az uj rendszer a R&S vonalon is.Jol ertelmezem amugy, h most mar nem kell ervenyes CCNA hozza, lehet "kb a semmibol" is letenni, ha megvan a tudasod? Sz'al nem "kell" 3 even belul letenni az elozo cert utan? Ha jol tudom, jelenleg kell hozza az A.
-
Yeffy
veterán
válasz
suomalainen #14959 üzenetére
Nekem meg meg idom sem volt ertelmezni, munkahelyen is ment mar a duma rola.
-
Yeffy
veterán
válasz
soma314 #14946 üzenetére
Pazar "kis" osszefoglalo volt, en szerkesztve, vagy linkelve, de tuti beraknam a topikosszefoglaloba, sok kerdesre tud ez valaszt adni, plane a harmadik bekezdestol!
Az utolso bekezdes meg ugyan CCNA-vel, de kb ram is ramillik, a mostani szituaciomat tekintve az uj munkahelyemen.
-
Yeffy
veterán
válasz
olloczky #14912 üzenetére
Jeremyvel az a baj, hogy elég felületesen érinti a dolgokat.
Ez igaz magasabb szinteken (P, IE, stb) is ra?
Mert ugyan adok neked igazat, de en ugy gondoltam, h csak azert fordul ez elo (ICND1 meg 2 amit eddig lattam tole), mert ez "csak a kezdo" szint.Biztos en vagyok a lama, de mi az az OCG?
-
Yeffy
veterán
válasz
ruby88 #14909 üzenetére
Szia,
Ez mindenkinel mas, es mas, embere valogatja.
En a kovetkezo keppen csinaltam:
- Kb 1.5 eve elkezdtem tanulni a CCNA-t semmi IT hatterrel, csak kocka beallitottsaggal, raadasul idegen nyelven, foiskolan. Mellette dolgoztam.
- Par honap mulva elkezdtem keresgelni IT-s melokat, nyilvan tapasztalat/papir/tudas hijjan csak alap, helpdesk-jellegu, vagy asszisztensi (asszem' igy mondjuk otthon?) mokak johettek szoba. Talatam is egyet, de az meg csak ilyen altalanos rendszergizda melo volt, nem halozatos/specializalodott. Ott voltam par hetet, kozben nezelodtem, tanulast folytattam.
- Majd talaltam egy helpdesk (1st line) melot, azt mar egy internet szolgaltatonal, ott voltam 11 honapig, kozben a vizsgakat letettem, papirt megszereztem, szoval nezelodtem, a kovetkezo szintre (2nd line, jobban hatter/technikai pozicio) tartottam.Par sikertelen interju utan hal' Istennek, sikerult egy kivalo poziciot szereznem, egy remek munkaltatonal. Ezt ilyen 2nd/3rd line mix-nek hivnam.
Szoval en ilyen jellegu utat javasolnek - ma sem kezdenem mashogy, max korabban -, de kinek mi a testhez allo, vagy kinek milyen korulmenyek/lehetosegek adottak.
Most az, hogy multi, vagy kis vallalat, abbol a szempontbol lehet szerintem kerdes, hogy mik a jovobeli terveid.
Akarsz pl specializalodni, mint en, vagy eloszor csak be akarsz jutni a palyara, tapasztalatot szerezni, aztan meglatni, milyen, mi tetszik? En ennek alapjan dontottem.Jeremy nagyon jo, elsore kicsit tulmozgonak tunt, de nagyon elvezem a videoit, nem semmi a ficko, nagyon jol tud magyarazni.
-
Yeffy
veterán
válasz
BlackJapan #14866 üzenetére
+ kavik:
koszonom, koszonom! -
Yeffy
veterán
válasz
BlackJapan #14838 üzenetére
Jaaa, most mar vilagos. Akkor olyan, mint barmelyik mas CPE, ha beutod a DG cimet a bongeszobe.
Azt hittem, hogy lehet hozza ugy kapcsolodni, mint ahogy az enterprise cuccokhoz Serial kabellel, aztan CLI-ozni.Igazabol semmit, csak gondoltam, lehet vele ugy bohockodni. De ha csak ez a klasszik bongeszos dolog van, akkor nem fontos. Csak mondom, meglepett, h Ciscoek csinalnak ilyen consumer jellegu cuccokat is.
Koszontem meg egyszer.
-
Yeffy
veterán
válasz
BlackJapan #14836 üzenetére
Ertem.
Es hogy lehet hozza kapcsolodni? USB-n?
-
Yeffy
veterán
Most dumaltam szulommel, panaszolta, hogy volt egy aramkimaradas szerdan, azota net nelkul van (mintha en ezzel barmit tudnek tenni kulfoldrol, 1st liner-kent
), aztan kivancsisagkepp megkerdeztem a router tipust, erre nem kiderul, hogy egy Cisco?
Nem is tudtam, h a UPC regen Cisco routereket osztogatott. Azt hittem, hogy nekik inkabb enterprise cuccaik vannak.
Most mar gondolom mindenhol (itt is) azok a fos Arris routerek vannak.
Meg jo, h ott eltem 5 evig.
Bar, mielott nekikezdtem ennek az egesz CCNA/networking cuccnak, semmit nem tudtam az egeszrol kb.Hulye kerdes, de ezekkel en tudok valamit kezdeni? Marmint, ha pl konfiguralni szerenem? Nincs rajta konzol port, csak USB, ami gondolom nem e celt szolgalja, nem tudom, hogy lehet-e ezeket valahogy CLI-on keresztul modositgatni?
-
Yeffy
veterán
Mea culpa, en voltam a lama, igazad van!
switch: load_helper
Unknown cmd: load_helperswitch: dir flash:
Directory of flash:/2 -rwx 1516 <date> vlan.dat
3 -rwx 12312 <date> config.text
4 -rwx 129 <date> dhcpsnoop.dat
5 drwx 192 <date> c2960-lanbasek9-mz.122-53.SE2
559 -rwx 3582 <date> private-config.text
560 -rwx 2072 <date> multiple-fs20210688 bytes available (12303360 bytes used)
-
Yeffy
veterán
switch: dir flash
unable to stat flash/: no such deviceswitch: load_helper
Unknown cmd: load_helperswitch: flash_init
Initializing Flash...
flashfs[0]: 540 files, 19 directories
flashfs[0]: 0 orphaned files, 0 orphaned directories
flashfs[0]: Total bytes: 32514048
flashfs[0]: Bytes used: 12303360
flashfs[0]: Bytes available: 20210688
flashfs[0]: flashfs fsck took 14 seconds.
...done Initializing Flash. -
Yeffy
veterán
Koszi, ezt en is megtalaltam, viszont nekem ebben a reszben:
The system has been interrupted prior to initializing the flash file system. The following commands will initialize the flash file system, and finish loading the operating system software:
flash_init
load_helper
bootCsak
flash_init
megboot
van,load_helper
nincs.Vagy az nem baj? Nem mertem nekiugrani.
Methionyl: koszi neked is, addig eljutottam
-
Yeffy
veterán
A legfelso kivetelevel mindegyik a cegemtol kerult kolcsonzesre lab-ozashoz, gyakorlashoz.
A 3560-as az refurb, azon nincs korabbi konfig, viszont a ket 2960-as korabbi site-rol lett elhozva, mikor csereltek, ergo meglevo konfig van rajta, aminek nem tudom a belepesi adatait.
Szeretnem legyalulni/alapra visszaallitani oket, hogy jatszhassak veluk kicsit. -
Yeffy
veterán
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #14718 üzenetére
Egyet ertek
Viktorius94: az laza, grat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest