Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Medical
aktív tag
A csatorna választáson túl vagyok, mindegy melyik csatornára teszem nem változik a jel erőssége. Ez idáig fektetve volt a Cisco, előbb állítottam fel, de nem változik ekkor sem a jel erőssége. A korábbi router TP-LINK TL-WR1043ND volt, amin 3 antenna is volt. A Cisco pedig belső antennás sajnos!
Ennek ellenére nincs semmi meg oldás? -
próbálj ki más/minden csatornát; wireless -> basic settings -> standard channel
amennyiben a hgw fektetve van, úgy próbáld ki állítva, hátha úgy jobb!
a hgw beépített kis antenákkal rendelkezik, amennyiben a korábbi router külső antennás volt, úgy félő, hogy nem lesz olyan jó a hgw szórása, mint a saját routeré, pláne g szabványos ellenoldal esetén, ahol még a mimo sincs kihasználva! -
Medical
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #594 üzenetére
Szia.
A régi router-t, lányoméknak ajándékoztam, olyan gondolattal, ha már a cisco WIFI router is minek még egy router! Más megoldás? -
Használhatod a régi router-edet is két féle módban:
1; A HGW-t Bridge módba kapcsolod és ugyan úgy használod az eddigi router-t mint eddig.
2; A router-en kikapcsolod a DHCP-t, az egyik LAN portjába dugod a HGW-ből jövő kábelt és átállítod a router LAN IP-jét.
Mindkét esetben kikapcsolod a HGW wifi-jét. -
Medical
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi problémámra kérném a segítségeteket.
UPC csomagváltást követően, nálam is lecseréltek a régi modem-t egy Cisco EPC3925-ra. Sajnos a jel erősége elég gyenge, megfelel vagy jó, de többször meg szakad a hálózat. Kint a teraszon pedig gyenge jelszint van!
A Cisco hoz, csak egy laptop van vezeték nélkül WIFI csatlakoztatva. A Cisco és a laptop egy helyiségben van és még is gyenge a jel.
A régi modemhez egy router volt csatlakoztatva és mindég kiváló volt a jel erősége még kint a teraszon is!
Lehet e valahogy, megfelelő jel erőséget elérni esetleg beállítási gond van? -
Tomsojer04
csendes tag
válasz
Tomsojer04 #591 üzenetére
Sőt az EPC resetelése is megvolt.
És ezzel a PAP2T beállításait is kinyírtam
A portforwardra pedig nem emlékszem
-
törölt tag
válasz
schferenc77 #589 üzenetére
Köszi. Hozzám még nem ért ide.
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Tomsojer04 #586 üzenetére
Tápkábelek kihúzása, majd vissza mindkettőbe, segíteni szokott ilyenkor.
-
törölt tag
válasz
Tomsojer04 #586 üzenetére
Szia.
Bár a problémádra sajnos nem tudom a választ, de le írnád az új
Firmware Name Firmware Build Time verziókat?
Köszi előre is. -
Tomsojer04
csendes tag
Sziasztok!
Az a nagy problémám, hogy pár napja firmware frissítésen esett át az EPC3925 (T-HOME). Eddig úgy használtam a cuccot, hogy az egyik helyiségbe volt a EPC, míg egy másikban egy DD-WRT firmwares WRT54GL. Be volt állítva Wireless Client Bridgenek a WRT és az így rádugott két gépen szépen volt net. Most, hogy lefrissült a firmware, már nem megy a dolog. A WRT nem tud csatlakozni az EPC-hez. Először WRT hibára gyanakodtam de volt belőle másik db ami a munkahelyemen volt client bridgenek használva, azzal is kipróbáltam, az sem működött). A T-Home persze együtt érez velem, segíteni nem tud, hibát lead Cisconak, 1 év kb. és javítják.
Valaki hozzáértőnek nincs ötlete, vagy tapasztalata?
Kösz
Tom -
Bélaaaa
őstag
válasz
Gubek-Einste #584 üzenetére
Nálam ugyanabból az alhálózatból oszt...
-
-
djsilas
tag
válasz
Gubek-Einste #578 üzenetére
Ez úgy hülyeség, ahogy van! Ne terjessz már hülyeséget, EGY UGYANAZON alhálóból oszt IP-t...
-
kimpepevok
tag
válasz
Ezzel én is szoptam rengeteget!
Nálam iMac/MacbookPro harc volt.
Egyszerűen hiába állítottam be a sharingot az istennek nem ment! Csak a te általad leírt módon. Vagy rendszergazda jelszóval! De akkor ugye látok a másig gépen mindnet...
Pedíg pont az lenne a lényeg, hogy a megosztott mappákat tudjam túrni a másik géről. Meg nyomtatni.
Aztán meguntam a szarakodást. Feladtam! Ha rátettem a régi routeremet, akkor persze azzal ment minden simán. Megjegyzem az is sisco. De miért kell két eszköznek is mennie éjjel-nappa, he elvileg egynek is tudnia kéne ezt? -
vmaxter
tag
Hasonló a problémám. Azzal a különbséggel, hogy nekem a T adta a routert. Azt sem tudom kipróbálni, hogy mindkét eszköz Wi-Fi-n legyen. Egy asztali PC-hez kapcsolódik a router UTP kábellel. UE32D5500-ashoz kaptam Wi-Fi adaptert, és harmadik napja szopok vele. Nem akarok rajta TV-zni, mert rühellem a TV-t, csak film nézésre vettem.
Felvetettem a problémát itt, kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
Ja. Most látom, hogy Te is
-
Több helyen is olvastam, hogy külön alhálózatba vannak sorolva a vezetékes és a vezeték nélküli gépek de olyat is hallottam, hogy nem így van. A te általad leírtak alapján én arra tippeltem, hogy nem egy alhálózatban vannak az eszközök mivel a mindkettő vagy vezetékkel vagy anélkül van akkor mennek de ha az egyik vezetékkel a másik meg vezeték nélkül csatlakozik akkor nem megy.
-
viktike
csendes tag
válasz
köszönöm a tippet. A TV ip címe 192.168.0.16, a MacBooké 192.168.0.11 ezek mind "gyári beállítások". Alhálózati maszk 255.255.255.0, ezek nálam egy alhálózatot jelentenek. Rosszul számoltam? Miből gondolod, hogy különböző az alhálózat? A gépről a TV-t pingelni minden esetben tudom. Nem hiszem, hogy ez lenne a problém...
-
-
viktike
csendes tag
Tiszteletem!
Nem tudom, hogy a következő problémával találkozott -e valaki. Adott a T-home Cisco EPC3925 HGW-je (internet, telefon, IPTV, mindegyik családi csomag). A HGW WLANját sikerült beállítani, relatív stabilan működik.
Ugyanakkor van nekem egy Samsung UE46D6100 Smart TV-m, illetve egy MacBook Pro, rajta a teszt kedvéért többféle DLNA szerver program (Serviio, EyeConnect).
Ha a TV és a MacBook is vezetékesen kapcsolódik HGW-hez, elérem a gépemen tárolt tartalmakat. Ha a TV és a MacBook WiFi-n kapcsolódik a HGW-hez, akkor úgyszintén működik minden. Viszont ha a kapcsolat módja külömböző, akkor semmi nem megy.Az EyeConnect program fizetős, a hosszas tesztek alapján a support azt mondja, hogy az Access Pointként működő eszköz (jelen esetben a HGW) elnyeli a Multicast csomagokat. A probléma hasonló, mint az itt leírtak: http://forum.t-home.hu/mvnforum/viewthread_thread,2867_offset,0
Mit tudnék tenni? Az összes létező tűzfalat megpróbáltam kikacsolni, még a Wlan titkosítást is kikapcsoltam, az sem oldotta meg a problémát. Elég fontos lenne. Valami tipp, milyen beállítást írjak át? -
djsilas
tag
Egyrészt belső háló DHCP, tehát nem 100%, hogy legközelebb is ugyanaz lesz a géped IP címe (192.168.x.x). Ha más IP-t oszt ki a Cisco, akkor ugye nem fog menni, mert rossz helyre továbbít...
Start és end lehet ugyanaz, pl 80-80, de lehet akár csoport is, pl: 20-25
Most nem vok otthon, de azt hiszem lehet még állítani, hogy TCP vagy (és?) UDP. Ez attól függ, hogy mit szeretnél....
Illetve a sor végén ha jól rémlik van egy checkbox, amivel engedélyezed a beállítást.
És akkor még az sem kizárt, hogy a gépeden van tűzfal, ami blokkolhatja forgalmat -
-
Crytek
nagyúr
Azzal kezdtem az egészet!
-
Crytek
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #567 üzenetére
Mint korábban írtam ide én is eljutottam de itt hogyan kell beírni?
Mert van star és end nekem egy adott port kell. A másik meg iphez a saját ipm irjam vagy a router elérését amivel bebírok lépni a beállításokba? -
Crytek
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #567 üzenetére
Mint korábban írtam ide én is eljutottam de itt hogyan kell beírni?
Mert van star és end nekem egy adott port kell. A másik meg iphez a saját ipm irjam vagy a router elérését amivel bebírok lépni a beállításokba? -
Crytek
nagyúr
Ennél a routernél hol tudok portot nyitni :?
Mert én csak tól - ig találtam de ha oda beírom azt úgy nem jó.
-
JEEMBO
aktív tag
Hali!
SIP-ek beállíthatóak a VoIP részén? Ha igen, mennyi és ha van neki, milyen módon konfigolhatóak a dialing rules-ei?
Köszi!
-
-
dr.bubo
őstag
A power level nem a legjobb értéken van, azért szakadozik. A 0-hoz kéne közel lennie az értékeknek. kábelnet jelszintek. szerintem zargasd őket ez miatt.
-
steve24
aktív tag
Sziasztok!
Ma voltak megnézni a netet, mivel olyat csinál hogy megszakad a net! A jelenség az hogy netezés közben nem lép tovább az oldal , és nézem a modemet akkor felvilan minden naracssárgán és újra indul, akkor elkezd újra villogni, azért is vettem egy másik Hálózati kártyát hogy lehet hogy a géppel van a baj, kicseréltem müködik, de ugyan azt csinálja megszakad, külömböző időközönként. van hogy 2-3 óráig nem szakad meg de van hogy 10percen belül 2 szer is. mi lehet a baj.?
A srác azt mondta hogy a géppel és modemmel minden ok,
az internetem megnyitotta ezt az oldalt ezen nézte hogy jó. meg a telefonján is nézett valamit.szerintetek? minden ok?
A kinti szekrényben kicserélt egy nagy aluminum dobozt, azt mondta valószinü az a baj,
A torrentem sem az igazi. edig jó volt töltöt 3 megával most Lassan tölt pár kb al és ha kikapcsolom a klienst és vissza , felmegy töltés 3 mb ra és lecsökken rövid időn belül,
a sebesség is jó... -
steve24
aktív tag
Sziasztok.
A szólgáltatóm CISCO EPC3208 modemel szerelte a rendszerem, tud telefont is kezelni stb stb. Az lenne a gondom vagyis lehet hogy nemis gond, cseréltem egy Hálózati kártyát. 10/100Mps re, mivel integrált volt benne és mondták hogy az nemigazán jó! Ezért vettem egy új hálózati kártyát.
A jelenség van egy sor led a modemen a link feliratnál lévő led narancssárgán villog, az integráltal meg zölden villogott, miért nem zölden világit? Ja és régebben a notebookom is ráköttötem és annál is narancssárgán villog. a sebbeség is jó meg minden, csak narancssárgán villog. Magyar Útmutató nincs sajnos.... -
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #551 üzenetére
közben még egy kicsit nyomoztam. Az akadozás és a csomagvesztés csak a felém bejövő csomagokat érinti, mert ha hívok, akkor a 2. perc környékén én szakadozva hallom a másik felet, de a hívott fél simán hall mindent. Ötlet?
-
gigollo
tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy másik routerre csatlakoztatva egy NAS, de sajnos külső IP ről nem tudom elérni mert ez a Cisco router nem támogatja a port fordítást. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a szolgáltatótól kapott routert lelehet e cserélni, egy másik kábel routerre, ha igen, menni fog rajta az IP tvm és a netem? ezt néztem ki:http://www.zonacomputers.hu/webaruhaz/shop.product_details/327-router-kabeles/flypage.tpl/5380-asus-rx3041-v2-10100-4portos-kabeles-router/
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Érdekes dologra figyeltem fel egy hónapja ennél a Cisco csodánál. Ephone-os VOIP-ot használunk, a Cisco mögé egy PAP2T van kötve. Telefonhívásnál kb. 2 perc után akkora csomagvesztéés lép fel, hogy minden második szótag kimarad, ez tart egy fél percig, utána megjavul, aztán kb. a 8. perc körül megint ugyanez a csomagvesztés egy fél percig. A csomagvesztést a PAP2T felületén nézem, ilyen arányokkal: 7600/1135 (elküldött/vesztett) vagy 8145/1147.
Szerintetek hol lehet a baj? Kb. másfél éve használom ezt a netet, PAP2T-vel, csak kb. 4 hónappal ezelőttig a Cisco mögött volt egy másik router, és az végzett minden irányítást a Cisco csak a netvégződtetésre volt (tehát sem wifi, sem port forward nem volt benne, csak a tényleges router felé dobta az összes fogalmat (DMZ-ben).
Igazából nem tudom, hogy a pap2T, vagy a Cisco HGW lehet-e a ludas? És miért csak x mp hívás után? -
Algotis
addikt
hello!
A t-home tol kaptunk egy ilyet, es meg kell hogy mondjam, nem vagyunk megelégedve vele. Miota itt van ez a sz@r, minden multiplayer jatek szaggat vele co-op ban peldaul mw3 vagy black ops. port forwardolast probaltuk de amint emlitettem ez a csodas keszulek nem forwardolja el.
otleteket kerhetnek mikent mukodhetnenek normalisan a jatekok? az eddigi linksys routerjeinkkel minden jo volt, most hogy itt van ez a hulladek azota minden halozati zur van:@@@
elore is koszi! bocsanat, telorol irok azer van egyket helyesirasi hiba vagy betutevesztes!udv. Algotis
-
Peszike
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #548 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Nem örültek hogy visszaviszem, de azt mondták vissza kell venniük, így a fájdalmukat enyhítendő legalább levásárlom náluk az árát.
Ezt választottam ki: TP LINK TL-WN851ND 300Mbps MIMO vezeték nélküli PCI hálózati kártya, az általad leírtaknak megfelelőnek tűnik, ha megjött a Cisco router meg ez is megvan majd visszajelzek itt hogy hogy működnek együtt.
-
A HGW-nek gigabites portjai vannak, ebben sokkal jobb mint a TP-Link aminek csak 100-asok de viszont a TP-Link-nek van egy cserélhető külső antennája amivel elvileg jobb lehet a wifi vétel de ez nem szent írás.
Át lehet kapcsolni a HGW-t Bridge módba és akkor csak modemként funkciónál de Router módban is utána lehet kötni a TP-Link-et de nem érdemes ebben az esetben a TP-Link-et router-ként használni, jobb ha nem a WAN portban hanem az egyik LAN portba dugod a HGW-ből jövő kábelt + kikapcsolod a DHCP szerver + átállítod a TP-Link vagy a HGW LAN IP-jét másra és csak switch + AP-ként használod tovább a TP-Link-et ezzel növelve a LAN portok számát és a wifi hatósugarát.
A FP50 már elégé a TP-Link képességének a határán van így azt simán router-ként tovább használnod mert nem biztos, hogy stabilan ki tudja szolgálni majd az igényeidet.Ha wifi-n is ki akarod használni az 50 Mbps-et akkor venned kellene egy 300-as N-es adapter mivel a mostani Lite N-esnek a képessége már nagyon a max-on lesz de ezt is csak ideális körülmények közt tudja majd teljesíteni.
Amit én ajánlok az az, hogy vidd vissza a TP-Link szettet és vegyél egy 300-as N-es adapter-t, hogy milyet? Arra kérdez rá ITT.
99,999% hogy bármilyen szabványos wifi adapter együtt fog működni majd a HGW-vel. -
Peszike
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Ma bővítettem a UPC internetcsomagunkat 50 Mbit-re, és közölték hogy jaj de jó ajándékba kapok egy ilyen Cisco EPC3925 routert. Remek, különösen hogy tegnap vettem egy TP-Link TL-WR150KIT-et.
Első kérdésem: beszéltem a bolttal, ma még visszavihetem a TP link routert, de a Cisco csak jövő héten jön (addig van tartalék routerem), érdemes mégis megtartani mert jobb mint a Cisco vagy ez a router-modem amúgy sem fogad el másik routert?
A TP linket szettben vettem USB stickel, a mai próbálkozásom így nézett ki: a 30 Mbites internet kábellel 30,5, notebook beépített wifivel 29,5, a másik asztali gépen a TP link szettben adott stickkel 16. Remélem a Cisco is fog tudni kábellel tényleg 50-et, a notebook wifivel meg legalább 49,5-et, ez hiú ábránd?
Se TV, se telefon nem lesz rákötve, egyet szeretnék: ha már 50 Mbites internetért fizetek, az 1. számú asztali gép úgyis kábellel lesz rákötve, a másik asztali gépben is jó internet legyen kábel nélkül. Nézegettem a PCI wifi kártyákat, mit érdemes venni? Lehet olyan probléma hogy a TP link wifi kártya nem működik a Cisco routerrel? Tudtok ajánlani egy jó ár-érték arányú kártyát? Jobb lesz mint a mostani stickem (ami a 30 Mbites internetből 16-ot csinál)?
Köszönöm a segítséget!
-
junkhead
aktív tag
Ugyanez a gondom, mióta cisco modemen van meghalt a utorrent, vagy nem indul, vagy nagyon alacsony a letöltési sebesség, eddig nem volt vele gondom.
Érdekes a upc szerint a cisco modem nincs wifire állítva, ezt nem kértem +600/hó, de eddig simán ment róla a wifi, bár konfigurálni nem tudtam, de enable-t ír ki.
Most viszont a másik gépen semmi sebesség, ezen pedig a torrent nem megy, próbálom rákötni a korábbi tp link routert, azzal sem jobb.
Tud segíteni valaki?
Köszi -
válasz
tmanjunior #542 üzenetére
Talán fixre be volt állítva a 100-as kapcsolat vagy egyszerűen rosszul jelezte ki a HGW a csatlakozott sebességet.
-
válasz
tmanjunior #542 üzenetére
változott a hálózati beállítás, megfelelőre frissült az illesztés, gigabit képesre cserélődött a hálózati kábel...stb?!?!
-
tmanjunior
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #541 üzenetére
Akkor eddig miért volt narancs?
-
válasz
tmanjunior #540 üzenetére
Pontosan, narancs led = Fast Ethernet (100 Mbps), zöld led = Gigabit Ethernet (1000 Mbps).
-
válasz
tmanjunior #538 üzenetére
hol ott a probléma?
gigabit képes hálókártyával szerelt munkaállomást csatlakoztattál fel rá!?!? -
tmanjunior
csendes tag
Heló!
Nekem az a problémám, hogy az ETHERNET ledek eddig narancssárgán villogtak, most meg csak az én gépem-é zölden villog?! Ez miért van?
-
-
sirdenis
tag
válasz
sziszkalany #535 üzenetére
Hello! Wifin, hálózatba van 2 gép és elég karcsú a másolás (2900kbyte/s). Van valami opció a routeren belül ami gyorsíthat ezen vagy csak kábelen keresztül érhetnék el többet?
-
Skynet258
veterán
válasz
Blackdeath #532 üzenetére
Nekem naponta egyszer kétszer meghal a net (szerencsére csak az van rajta, az IPTV nem, szét is verném, ha venne fel valamit, legalábbis azt gondolom, aztán mégse).
Ahogy olvasgattam, ez bizony egy ilyen jóképességű cumó.
-
válasz
Blackdeath #532 üzenetére
Torrent-től nem kellene, hogy újrainduljon/megálljon, ez nem normális, nálam ilyen gond nincsen UPC hálózatán.
Múlt hét végén volt ilyen újraindulgatások de akkor hálózati gond volt, a környéken többeknek is ez volt a gondja de már megcsinálták.
-
Blackdeath
aktív tag
hello!
kaptunk egy ilyen modemet a T-Home - "Paletta L" csomaghoz pár hónapja. van hogy gondol egyet és megáll minden (tv, internet). de olyat is csinál hogy csak a tv adás áll meg (persze néha magától megy tovább), a net megy továbbra is (aztán a net is megáll). így állandóan újra kell indítgatni a modemet (egyébként magától is újra szokott indulni).
okozhatja ezt az utorrent vagy más egyéb torrent kliens? állandóan túlterheljük?
kezd egy kicsit bosszantani minket a dolog. havi 12 ezerért nem ezt várná az ember.
előre is köszi!
-
sp@rtan
senior tag
2 hete folyamatosan a hálózatot buzerálom, minden jól van beállítva. Most úgy tűnik meg, de egy másik router wifijével, ami switchként működik. Amúgy nem csak nálam van ez a probléma: [link]
Most így van: Cisco HGW->TP-Link switch->Asus RT-N13U lanjába, DHCP off, Cisco 192.168.0.1, az Asus 192.168.0.2. IP-ket a Cisco osztogat, Asuson keresztül is. Az Asus wifijét használom, így mennek a DLNA és egyéb cuccok is, csak valamiért kicsit lassabb a wifi.
Szolgáltató eszközét nem szívesen hackelném, IPTV lehet menne úgy is, mert az Asusnak van valami IPTV-s beállítása.
-
djsilas
tag
Itt (is) csak Droid van... Alma drága és még férges is!
Na de hitvita nélkül szerintem nézd át a hálózatodat, nincs-e véletlen másik DHCP, statikus IP, bármi, mert biza annak nem úgy kell(ene) működnie!
Ha jól tudom, időnként a T szórja ki a firmware frissítést, tehát nem hiszem, hogy csak úgy vissza tudnád csinálni. Az új FW-ben bevallom őszintén, még nem is kerestem egyébként, az is lehet, hogy jelenleg is benne van, csak eldugva...http://prohardver.hu/tema/cisco_epc3925_problemak/hsz_122-122.html
-
bcslaci
csendes tag
Nem értem mit kavar össze, nálam FTP, WEB, fájlszerver ami vezetékes részen van simán elérhető a modem wifijéről, ha a modem wifin indítok szervert elérem vezetékesről, torrent megy simán a modem wifijén, vezetéken (bár nálam minden eszköz célhardver, a HGW után van egy 8-as SMC switch és a WLAN kiterjesztésére egy TP-LINK AP).
LAN-on gigabites hálókártyával (ellenállomástól függően) 50-70 mega, 802.11g wifin 20 mega körüli sebességgel
-
bcslaci
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #522 üzenetére
A T-s is azonos tartományból és azonos alhálózatból oszt IP-t a WIFI-re és a vezetékesre is
-
válasz
#78121280 #521 üzenetére
A linkelt képek alapján csak az Administration/Managment rész alatt van, nálatok van távelérés, nálam viszont Bridge mód. A többi különbség pedig beállítási, a jelszintek meg hálózatiak. Én több minden a korábbi Linksís router-emen lévére állítottam be mivel azokat már megszoktam, pl a DNS szerverek, DHCP tartomány.
Úgy hallottam, hogy a T-Home-oson külön alhálózatba vannak sorolva a vezetékkel és a vezeték nélkül csatlakozó eszközök, ez igaz? Mert nálam azonos alhálózatot használ.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #518 üzenetére
Csak azokról a részekről csináltam amikben van pár eltérés vagy beállítások másképpen vannak alaphelyzetben:
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #518 üzenetére
Csinálok képeket és feltolom valahova. Kis türelmet.
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #516 üzenetére
Köszi a képeket. Van pár eltérés a két szolgáltató eszköze között.
UPC nincs annyira lebutitva
Setup - Lan Setup résznél te írtad be a LAN Static DNS címeket? -
-
válasz
Gubek-Einste #510 üzenetére
Én kértem is egy ilyen "csoda" eszközt a UPC-től, elvileg holnap hozzák is, saját beüzemelés lesz mert így olcsóbb.
Megkérem a kedves T-Home-os fórumtársakat, hogy írják meg, hogy ha majd üzembe állítom akkor mit is teszteljek vele?
-
sp@rtan
senior tag
Egy ilyen "csodára" van kötve egy Asus RT-N13u DDWRT-vel, switchnek beállítva. Minden az Asusra van kötve. Viszont az Asuson wifin a 15 Mb helyett 1-2 jön, kábelen stabilan jön a 15. Ilyennel találkozott már valaki?
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
Gubek-Einste #510 üzenetére
Helyes, legalább több tapasztalat lesz, hogy mik a hibák forrásai.
-
Mától a UPC is biztosít Cisco EPC3925 HGW-t a lakossági előfizetőinek.
-
djsilas
tag
válasz
schferenc77 #504 üzenetére
Na most akkor 25/5 vagy 15/1?
-
spiritex
veterán
Ide is felteszem, hátha valaki tudja a választ: [link]
Annyit fűzök hozzá, hogy sem ftp-n, sem http-n nem érem el a szóban forgó céget.Mondjuk a "Tracing route to ktv3EC9669A.fixip.t-online.hu..."-t nem értem, mert a tracert parancs után a cég ip-címét adtam meg és lecserélte erre, de ha a cégnek a web-címét írom ide betűkkel, akkor azt is írja, és nem ezt a t-online-ost.
Segítsetek, ha tudtok! -
törölt tag
válasz
Meglepő, hogy 3 Upstream Channels van. Eddig még nem láttam T-s kábelnetnél hármat , csak egyet.
-
válasz
A jelszintek megfelelőek.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
A következő a gondom ezzel a csodával (Cisco EPC3925 és T-s kábelnet). Eddig rendesen 15/5 volt a sebesség, az utóbbi pár hétben a feltöltés nagyon lecsökkent (0,8-1mega), és van pár % csomagvesztés is. Konkrétan egy PAP2 megy mögüle (egyebek mellett), és egy hívásnál ilyen statisztikát adott:
A pintest.net-et is próbáltam, kb. 8%-os csomagvesztés. Pap2, Cisco restart volt. A hanghívásnál alig lehet hallani/érteni, minden második szótag elveszik.
Jelszinttel lehet a baj? Most ezt mutatja: -
Spiccberg
csendes tag
válasz
Mr. Teddy #501 üzenetére
Az ilyen buta, dilettáns, értelmi-fogyatékos, nyomorékoknak mindig lesz munkájuk sajnos
Nem tudsz mit kezdeni velük, üvöltözhetsz hogy ne értelmi fogyatékos barmokat küldjenek ki, mert ennyi erővel egy ovodástól is kérhetsz tanácsokat. Hivogasd naponta, ha nem csinálnak semmit akkor is lezárják a hibát, de Te vetesd fel újra. Amíg meg nem oldják.2x volt hogy a vihar letépte a csatlakozót az oszlopról, betelefonálok hogy nincs net, de közlöm hogy azért mert látom hogy az oszlopon lóg a kábel, elmondom milyen kábel, milyen csatlakozó, milyen szolgáltatás, hány méter magas az oszlop, milyen szerszámot hozzanak, szájbarágósan hogy a másikgyökér megértse.
Aztán hivnak, hogy be van e kapcsolva a modem, mert nem látják.
Mondom b+ jó hogy nem látod te idióta, mert LÓG AZ OSZLOPON A KÁBEL.
másnap újra, harmadik napon kiküldenek, egy szerencsétlen telefonost, krone cuccal, a koax kábelhezSzegény áll mint a f@sz, hogy ő ezzel nem tud mit csinálni.
Mondom felmegy, feltekeri, heló3 kib@szott nap, úgy hogy én mondom meg nekik hogy mi a baj
Most múlt héten megint letépte a vihar a kábelt, Kabát, Cipő, Létra, Kötél, villáskulcs, létra nekitámaszt oszlopnak, felmásztam, kikötöttem magam, visszatekertem, meghúztam, nem volt 5 perc és megyNem a szolgáltatás a legnagyobb probléma, mert azzal nincs baj, hanem azok a "csodálatos emberek", akik összebarmolják a bekötéseket. Az meg már alvállalkozói téma, igy a felelősségelhárítás is könnyebb kézmozdulattal megy
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
Spiccberg #500 üzenetére
Persze lehet nem az eszköz rossz, hanem amit írtál, de végül is mindegy, nekem is nagyon rosszul megy a netem. 4x telefonáltam a t-homenak, hogy változó időközönként, megszűnik a netkapcsolat, alul kis piros X a hálózat ikonjánál, majd visszaáll. Két szerelő kijön, megnézik "á megvan a hiba, nem lehet a modemre kötni két gépet, csak egyet, kössem a maradék gépeket rá wifivel", aha... nem csak, hogy a problémát nem tudják megoldani, még hülyeséget is beszélnek. Ha lesz megint hiba, bejelentem. És addig hívom őket, amíg meg nem oldódik, tököm kivan ezekkel, hogy képtelenek rendesen szolgáltatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Jó áras PC! , i7 10700 , 1080 8GB , 16GB DDR4 , 512 GB NVME , 500GB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest