Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Aktív témák
-
useless
aktív tag
Támogatom az ötletet! Már nagyon rég óta várom, hogy ne legyen cd/dvd melléklet az ilyen újságokhoz... Mivel nem rég álltam át a Chip-re, ezért külön örülnék neki!!!
[Szerkesztve] -
tommie
csendes tag
6-700 forintért előfizetnék rá, max 800 de akkor fenntartásaim lennének
egyébként vagy 2 éve nem veszem az újságot, a lemezek meg a tartalmi áttekintő után a kukában végzik -
salieri.
őstag
nagyon jo tenylfeltaro ujsag ez csak kicsit borsos az ara
800 huf realisabb lenne erte mindenféle sallangok nélkül
-
bullseye
addikt
a ''mint mindenki előtt ismert'' egy remek érv parlamenti felszólalásokhoz de szakmai kérdésekben sokszor bonyolultabb a helyzet egy picivel.
Az, hogy a termékek nem pont ugyanolyanok, az igaz, sokszor ez is a tesztek lényege. Van, hogy két VGA kártya erejét mérjük össze, van, hogy X ezer forint alatti lézernyomtatókat - itt eléggé ugyanaz a kategória. De van, pl. hogy csak WLAN routereket, vagy RAID kártyákat kérünk úgy nagy szórásban, de azokat is igyekszünk megfelelően csoportosítani, és az sem véletlen, hogy nem csak győztest hírdetünk (és anyázzuk a többieket), sőt általában megjegyezzük, ha valami nem nyert, de egy bizonyos célra kiváló, ezért jó választás lehet.
És egyetlen gyártót/forgalmazót sem kényszerítettünk még, hogy nevezzen terméket tesztbe.Viszont a beküldő cégpolicy és személy sokat számít. Akad olyan beküldő, aki előbb megkérdezi, mégis mi lesz a teszt fő szempontja (bár általában ezt közöljük is bekéréskor) és szerintünk melyik modelljük a legjobb a területre, akad akinek elég az alap tájékoztatás, és akad, aki már bekérés előtt elküldi a terméket, mert az annyira jó. Aztán akad, aki ismeri a terméket, és objektív képe van róla, és akad aki csak annyit tud, hogy a világ legjobb gyártójának, a világ legjobb termékét kapjuk tőle, ami csakis nyerhet. És akad, aki egy rosszabb eredménynél megkérdezi, szerintünk mit kéne javítani és hogyan, van aki megigéri legközelebb jobbat küld, akad aki csak magában búsul, és akad aki a gyász fázisaiban megragad a tagadás és düh résznél. Utóbbi esetekben gyakran előjön az ''alma-körte/Porsche-Rolls Royce'', és a ''biztos lefizettek minket'' érvrendszer (sőt, engem már azzal is megvádoltak, hogy részegen teszteltem, ha nem értékeltem eléggé az adott mega-világbajnok terméket), mely történetek esetenként - nem is sejthető melyik oldalról... - kiszivárognak a megfelelő körökbe, hogy mindenki előtt ismertek legyenek.
Harmadrészt valóban, a tesztekben egy általános vevői magatartást próbálunk szimulálni, amitől az egyéni hozzáállás akár alapjaiban eltérhet, de az is megeshet, hogy rosszul mérjük fel a piacot (pl. az ultra-hordozhatónak szánt Sonoma tesztünkben) - bár ahogy az elején is írtam, ezért próbálunk más szempontokra is ajánlani terméket, sőt a neten már elindult a MyTeszt, ahol a végeredmény súlyozása szabadon állítható minden látogatónak, és az alapján dönthet...
De asszem tök feleslegesen koptatom az ujjaim, mert ez mind mindenki előtt ismert... -
róland
veterán
Sajnos (mint mindeki előtt ismert), a tesztek többsége valahol csúsztat. Sokszor eltérő kategóriában versenyző termékeket tesztelnek együtt. Ez alapján kihozzák, hogy lám mennyire nem jó valamelyik gyár terméke, holott a gyár jó terméket gyárt, csak nem annak a célközönségnek szánta, akik szerint a tesztelők vennék.
-
róland
veterán
Jó kezdeményezésnek tartom. De fontos lenne, hogy az antivírus termékek gyártóival egyezséget kötnének, hogy a CHIP magazinban szereplő termékkód használható legyen a termékeikhez továbbra is. (Azok is hozzájussanak, akik nem a CD/DVD verziót veszik.)
Valamint jó lenne, ha a CD/DVD programjai a honlapjukon valamilyen formában letölthetők lennének (mint pl. PC World HOPP rendszere). -
nalaci
csendes tag
Én 9 évig előfizető voltam! Aztán lemondtam mert a mellékletekre nem volt szükségem az újság számait saknáltam kiidobni tárolásuk viszont nehézkes.
Én inkább vásárolnák egy Cd-t az újság nyomtatott változata helyett amit könnyebb elrakni és lehet olvasni gépről. -
Biriboyka
senior tag
Jah, de csak olyan cd-vel amit tartalmazz aktuális frissítéseket, illetve olyan segédprogramokat, amik fontosak. Persze itt olyan emberekre gondolok, akik elkötelezettek a CHIP iránt, de nincs normális net elérése.
-
Joces
senior tag
Úgy lenne az igazi, hogy cd-vel 999Ft...
Mindenki vinné, mint a cukrot... -
Joces
senior tag
Az a helyzet, szerintem cs ill dvd nélkül kevés..... már amit kap az olvasó
-
zLegolas
őstag
Én semmi ilyesmit nem veszek. Only Linux... azért a pár oldalért, amik ebben a témában néha megjelennek nem éri meg.
És azok többsége is gyehenna - már bocsánat a kritikáért.
Évekkel ezelőtt vettem meg az utolsót, berágtam, hogy a CD-DVD mellékletek meg dugig vannak 15 napos vindózos próbaverziókkal, és amire nincs kiírva, hogy az, arról a telepítés után rögvest kiderül, hogy az sem kivétel. Meg játékdemók... számomra értéktelen.
Mondjuk nem is én vagyok a célközönség... -
bullseye
addikt
egyrészt érdekelne milyen fizetett teszteket, sőt ''teszteket'' olvastál az utóbbi időkben. (Mármint nem 1996-ban, mert arra lennének vicces és kellően demagóg párhuzamaim.)
Másrészt ezek szerint sehol nem olvasol tesztet, csak híreket - ez esetben világos, hogy semmi szükséged újságra, csak 1-2 hírportálra. Nagy mázli, hogy az IT hírek viszont csak a színtiszta igazat tartalmazzák, mindenféle marketingsallang nélkül... -
Pipó
őstag
Ha csak a híreket vesszük, akkor igazad van, de lehetnek olyan cikkek pl. gyakorlati útmutatók, trükkök összegyűjtve stb. amiért érdemes pénzt kiadni. Ezért is olyan kényes kérdés az ár. Én pl. a Computerpanorama ilyen-olyan különkiadványait kedveltem. (Bocs, hogy konkurenciára hivatkozok)
-
kovasz
senior tag
en kb 97..98-ota nem vettem chip-et meg semmiylen pc-s ujsagot. minek mire kijon mar regen elolvastam az inetten az osszes hirt, a fizetett ''tesztek'' meg ne erdekelnek.
imho ez a mufaj papiron halott. -
hummerdikk
őstag
Tamogatom!
-
bnorci71
addikt
Hát lehet lámaság amit írok de ha má eszembe jutott leírom
Mi van akkor ha a smart csak előfizethető és akkor nem kell neki külön újságot nyomniaz előfizető nem fog reklamálni mivel ugye ....ugye?
De pl lassan sok szám. tech. magazin csak dvd-vel készül a cd szerintem lassan tök felesleges így lehetne smart + dvd-s változat -
g@bo
nagyúr
teljesen oké az ötlet, Én annak idején a PC Gurut vettem meg mindig a kiadónál cd sallang nélkül, és jó volt nekem, is.
megszüntették.
most a ''remitendát'' veszem 800é az újságárustól, dvdstül, ha ez nekik jobb. -
csibor
addikt
Engem is érdekelne.De most olvastam bele az új számba,és elég felületesnek találtam/legalábis ami érdekelt/.Kicsit nagyobb terjedelemben foglalkozhatnátok a cikkekel pl:A64 alaplapi chippek.Azért 1000Ft alatt szivesen megvenném
-
akom
őstag
Most találtam egy 1993 as CHIP újságot !
Húú de brutal volt akinek 486DX2 ese volt 66 Mhz el !!!
Ja és persze a 140 MB os vinyo is odanyomot !! -
Sanya
nagyúr
végre! a mellékelt cd-knek akkor volt értelme, mikor még nem nagyon volt elterjedve az internet, mert neten szinte hamarabb lejönnek a cuccok, mint előkeresni a sok halom cd/dvd közül a megfelelőt. mindamellett pedig általában unalmas dolgok vannak rajta.
grat -
Borosz
őstag
A sógorom ezt úgy oldja meg, hogy három hónapot vár. Odamegy a kedvenc újságárusához és megveszi az elmúlt három havi újságot CD/DVD melléklettel 3000Ft-ért.
De egyébként érdemes lenne próbálkozni vele mert M.o.-n nemcsak nagypénzű emberek lakoznak, akik simán megengedhetik maguknap az éves előfizetést mellékletekkel együtt. -
szandisas
őstag
Végre egy normális ötlet! Egy kicit soknak tartottam a kb2k-t kiadni érte, de ez nagyon korrekt ajánlat! én venni fogom
-
adam60e
tag
Na végre!
A cd tök felesleges azoknak akiknek van internete mert aprogramok nagyrésze ingyenes és letölthető az internetről.
Én biztos fogom venni hogy ha 1000 alatt lesz az ára!. És ha előfizetés is lesz akkor előfizetek! -
orbano
félisten
Én is támogatom, legalább visszaszoknék az újságra, nem lennék PH! függő
ja és ha lemenne 6-7-800Ft-ra az előfizus ára, újra előfizetném (pár éve voltam már)[Szerkesztve]
-
$nake
csendes tag
Ötlet támogatva!
Pláne ha előfizuval 600-700 Ft lenne akkor tutira érdekelne. Mert mondjuk igaz hogy neten van minden frissiben de van amikor az ember nem tud gép elé ülni netezés céljából akkor viszont jól jön 1-2 témát elolvasgatni ami érdekli, esetleg későbbiekben visszakeresni teszteket vagy valami progi használatának a leírását, ilyen célokra jobb az újság mint a gépen letárolt tartalom, de CD/DVD melléklet abszolút fölösleges, mert az a pár apró progi ami tényleg tetszik azt akár le is tölthetem. Video melléklet meg ugye had ne mondjam szintén abszolút fölösleges, akkor már ott a DVD kölcsönző. Teljes verziók meg általában elég gatya progik, elég lenne csak beszámolni néhány kis érdekes apró progiról vagy bármiről és akit érdekel majd leszedi a netről.
CHIP Smart RLZ! -
karmester
senior tag
Amennyiben jó tartalommal jelentkezik az újság, sok hardver bemutatóval és megbízható tesztekkel érdemes adni érte ennyit. A CD/DVD melléklet szélessávú internet mellett tényleg elveszti a jelentőségét......
-
ngabor2
nagyúr
-
Arnold2
őstag
Hmm,jó kezdeményezés.
Esetleg egy oldalra az újságon belül a CDn/DVDn lévő egy két fontosabb,hasznosabb... programnak a leírását lehetne rakni,így ha valakinek pont az kell akkor le tudja tölteni.
Én diák vagyok és havi fix összegből kell gazdálkodnom. Jó kezdeményezésnek tartom és remélem a többi Vogel B újságra is kiterjesztik./mivel a CHIPet kölcsönbe kapom anyu munkahelye révén/
-
Lala6
őstag
Egyértelműen lehet.
Én tuti megvenném, most csak nagyritkán veszek számtech újságot, ami az árnak tudható be, de ha 1000-Ft-ért lenne akkor azt venném meg(valószínű sűrűbben).
A CD melléklet az internet előtti korban volt nagyon jó. Én pl csak a honosító műhely miatt vettem anno az újságot, de mióta itt a szélessáv a CD/DVD melléklet bontatlanul hever a fiókomban. -
bullseye
addikt
fillérre nem fogom lebontani az tuti, de van itten sok ember, aki lehetővé teszi, hogy másik sok ember írja a lapot, meg nekik mind nagy iroda - az egy adag pénz. Aztán papír, nyomda - megint egy jó adag pénz. Terjesztés is tényleg sok, stb. stb.
De szerintem adnánk mi 500-ért is utcán, csak fogyjon belőle 2-300000 példány, akkor valszeg a mennyiségből, meg a reklámból simán visszajön az engedmény. De szerintem elég, ha összegyűjtünk itt potom 100e potenciális előfizetőt, és már engedmények lesznek -
boba6
senior tag
tuti ötlet, épp ma gondoltam rá hogy újra el kéne kezdeni venni a Chip-et (most az októberihez jutottam épp hozzá ingyé)
a CD/DVD tartalmát sosincs időm átnyálazni, ha vmi ezek tartalmából felkelti érdeklődésem majd megkeresem a neten
amúgy ennek az előfizetését is lehetővé kéne tenni az elejétől szvsz
amikor volt lehetőség (tán 2x is) 3 hónapos előfizetésre 1000HUF/szám alatt akkor éltem vele -
PrinczA
őstag
En az ujsagokat a cd dvd mellekletekert veszem meg (neha van rajtun 1-2 jopofa jatek, igaz ez nem sok ideig kot le), a bennuk levo cikkek, arak, ... nem a legujabbak, igaz van benne neka 1-2 jo iras, otlet.
Anno mikor csak GPRS netem volt akkor jol jottek a rajta levo progik, frissitesek, ...
Szoval en nem vennem meg. -
Pipó
őstag
Jó gondolat, csak azt nem értem, miért nem lehet pl. 899 Ft-ból kihozni, szerintem még ez is magas összeg. Nekem akkor lenne elfogadható, ha megrendelve 6-700 Ft körül lenne. Engem sem érdekelnek a lemezek, viszont az újságokat szeretem.
Most újság helyett elolvasom a neten a cikkeket és ennek a magas árak az okai. Úgy hallottam az újágterjesztési jutalék a legmagasabbak közé tartozik, ezért is van akkora különbség az előfizetett és az utcán vett újságok között. -
TexT-BoY
addikt
Szerintem is jó kezdeményezés lehet... Esetleg ha van annyi kedv és idő akkor egy olyan kodos okosságot meglehetne csinálni hogy minden számba van 1 kód amivel lelehet szedni a chip.hurol vagy innen vagy valahonnan mindent ami a DVDn/CD-n van arr a a hónapra.
Alap ötletnek szerintem jo de pontosan nem látom át a lehetőségeket de talán ti mérlegelhetitek. Én biztos venném a 890es Chipsmartot -
ngabor2
nagyúr
Nekem így van előfizetve egy évre... hogy pontosan mennyi volt, azt már nem tudom, de szeintem inkább 899.
-
bullseye
addikt
Hát sejthető mekkora beleszólásom van nekem az árazásba. Ami jobb is, mert az ezirányú szakértelmem is kb annyi...
Szóval nemtom mennyi lesz. Lehet, hogy marad 899, lehet hogy épp ezer alatt alapon valóban 999 lesz, de lehet, hogy azt végtelen jóindulattal 998-re csökkentik
vagy bármi más... -
marcee
addikt
Alkalmanként vettem, de most majd gyakrabban fogom!!!
Röviden: Végre!
Kifejtve: Ugyan nagyon sokat internetezek és a legtöbbet akkor is informatikai témában, de képtelen vagyok leszokni az újságolvasásról. Ágyban, wc-n, buszon nem tudok internetezni és olyankor is kell valami olvasnivaló. Komolyan mondom, hogy amióta nem lehet CD/DVD mentes épkézláb számtech havilapot kapni, azóta elkezdtem Autó Motor-t (199Ft, Hoppá!) és F1 Racing-et vásárolgatni hogy kielégítsem a fent említett helyzetekben adódó olvasási ingerenciámat. És csak kb 3-4 havonta veszek egy számtech lapot, mert az 1500-2000 Ft azért kicsit durva. A CD/DVD-n hozzáadott programokat meg filmeket lesz@rom, - a lemezek nagyrész bontatlanul végzik a polcon - mert ha ingyenesen elérhető akkor leszedem a netről, ha full verzió akkor semmit sem ér (tisztelet a kivételnek), a film meg kivétel nélkül semmit sem ér számomra (már amit eddig számtech laphoz adtak). -
ReJim
őstag
lehet engem is érdekelne, mivel a cd-dvd-t így is oda adom valakinek, aki tudja hasznosítani(én nem tudom, only linux user.), ha valami jó téma van benne, akkor meg szívesen olvasgatom (pedig útálok olvasni
)
csak jusson el nyugatra is pár ilyen szám(szombathely, és környéke)
-
Thrawn
félisten
-
bullseye
addikt
''A VogelBurda Communication, a CHIP magazin kiadójának tervei szerint 2006 elejétől 1000 Ft alatti összegért is lehet majd CHIP magazint vásárolni. A CHIP SMART névre hallgató kiadvány annyiban különbözik majd az eddigi CHIP magazinoktól, hogy sem CD, sem DVD mellékletet nem tartalmaz majd. (A tartalom teljesen megegyezik a CD, illetve DVD mellékletes magazinokéval.)
A lap újságárusoknál lesz beszerezhető, nagy érdeklődés esetén a későbbiekben előfizetést is köthetnek az olvasók.''
Volt már ilyen kérés, volt már ilyen utalás, most van ilyen próbálkozás. Szeretnénk tudni, afféle PH! fókuszcsoportként, idebe kinek mi a véleménye a kezdeményezésről. Netán ettől jól rászokik-e a magazinra, holott eddig nem vette, vagy eddig alkalmanként vette, de most majd gyakrabban fogja, vagy törzsvásárló, aki CD/DVD változat helyett spórolásból átáll SMARTra?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest