Aktív témák

• éN79

addikt

Nem egy elvetélt ötlet, mert a cd/dvd mellékleten található programok nem feltételnül élet halál kérdésűek az egyszerű földi halandók számára. Ami spéci, az meg szinte mindígy időkorlátos vagy ''butított'', tisztelet a kivételnek, szóval melléklet nélkül is remek kiadvány marad(na) a Chip. Azért egy PCW Segélyvonal CD szerű mellékletet szívesen látnék néha a lapban, mert akinek nincs net lehetősége, hasonló kiadványokból frissíthet programokat.

• infectedmann

őstag

jó5let lenne ! mióta a régi pc guru team utolsó magazinja is megszűnt azóta nemvettem informatikai magazint... de ha 1000 Ft alatti árért beszerezhető lenne a CHIP akkor valszeg megvenném rendszeresen :)

• P.Ferenc

csendes tag

válasz bullseye #102 üzenetére

> Azt is épp elégszer nyilvánvalóvá tetted, hogy a cikk hossza a lényeg. Így nyilvánvaló, hogy > melyik lapot kell venned az igényeid tökéletes kielégítésére. De fölösleges itt agitálnod
    > kevesebb ám hosszabb cikkekért - az eddigi felmérések szerint ugyanis a többség az >ellenkezőjére vágyik. A PCW-nek is van fóruma, ahol nyilván örömmel veszik, ha tucatnyi >alkalommal kifejted, milyen jó, ha egy cikk hosszú... Nincs harag, mulass jól és hosszan...

Na ez világos beszéd. (Moderálva: a lapot lehet anyázni szólásszabadságice, de az olvasókat NEM. Ez egyben a második, és utolsó figyelmeztetés) Éljen a pillanatnyi haszon, előny, éljünk a mának.
    A Chip meg a többségnek készül és elveti a MPCM színvonalat. Én ezen nem mulatok, hanem sírok. Inkább megveszem a német újságokat, ha már a magyarok ilyenek.
    Harag nincs, csak keserűség és értetlenség. Amiket leírtam, nagyon egyszerűen meg lehetne valósítani. Ha nem, hát nem, minek adjak itt ötleteket feleslegesen.

• bullseye

addikt

válasz MC Pite #101 üzenetére

Ez ugyan CHIP fórum (valahol mintha ki is lennen írva...), úgyhogy alapból nem értem, miért kötünk ki annyiszor a PCG/Gamer témánál. De megjegyzem, igen kevesen tudják, pontosan mi történt, és miért. Egészen pontosan pl. én sem - de azért szórakoztat, hogy sokan milyen magabiztosan tudják hibásan a történetet...

• bullseye

addikt

válasz P.Ferenc #99 üzenetére

''Itt van a feljegyzésem a 2005/11 !! Chipből: DDR2 memóriák tesztjét és a Glacialtech proci- hűtöt jelöltem meg magamnak az egész újságból érdekesnek. Az egész lehet vagy 8 oldal.
    Itt csak arra utalok, hogy volt a napokban memória ''cikkecske'' nálatok.''

Szerinted a DDR-2 ''tesztecskében'', ami mondjuk 2 számban 5 cikket jelentett össz-vissz (DDR-2 tech, rendszermemória teszt, DDR-2 modulteszt, tuningteszt és némi gyakorlat), 2005 végén, mégis hány alkalommal írhattunk PC3700-as modulokról, főleg a Kingston prémiumszériájának kapcsán?

''Én úgy látom, hogy az egyes számok tartalma nagyon változó és vannak bűn rossz számok mindkét oldalon, de nagyjából azonos a PCW és a Chip színvonala.''

Gondolom nem tűnt fel, hogy a PCW úgy féléve kb. eléggé eltolódott populárisabb irányba. (No offense, ez startégiai döntés, és passz.) 8-10 oldal egy átlag teszt, 2 oldalas kezdőképpel, valóban nagyon szép dizájnnal, és figyelemfelkeltő boxokkal, táblákkal, grafikonokkal. De emlékeim szerint az egyik utóbbi nagy VGA tesztjükben pl. az új Radeon sorozat tagjainak alap 3DMark05-ös eredményeit vetették össze a korábban lemért kártyák hasonló adatával - még egyszer mondom, nagyon szépen, látványosan, egy gusztusosan hosszú cikkben.
    Nálunk a teljes X1800 téma 2 cikke nem volt ennyi, bár beléfért némi exklúzív belső infó, és az érintett kártyák teljes piaci belövése, kártyánként 12-15 méréssel. És ugyanabban a számban elfért még több rövid, de szerintem velős teszt és körkép.

Azt írtad, neked ez ugyanaz. Azt is épp elégszer nyilvánvalóvá tetted, hogy a cikk hossza a lényeg. Így nyilvánvaló, hogy melyik lapot kell venned az igényeid tökéletes kielégítésére. De fölösleges itt agitálnod kevesebb ám hosszabb cikkekért - az eddigi felmérések szerint ugyanis a többség az ellenkezőjére vágyik. A PCW-nek is van fóruma, ahol nyilván örömmel veszik, ha tucatnyi alkalommal kifejted, milyen jó, ha egy cikk hosszú... Nincs harag, mulass jól és hosszan...

• MC Pite

veterán

Igen, a hírekkel én is így vagyok, már sokkal régebben olvastam neten, és bővebben az adott hírről. Tudom, nem könnyű mindig vmiről írni, de ahogy említették elöttem, az a jó, mikor van miért késöbb is elővenni az újságot.
    (mint ahogy én a régi Gurukat, mikor járt (UT bajnokságon nyertem az előfizut) a hw tesztek miatt :) )

A Gamer jó volt, azok váltak ki, akik tudtak, és akartak; és nem befordítás pártiak voltak. De ez már lényegtelen.

Egyedül Oldmannal nem voltam kibékülve egy idő után, mikor igen betokosodott és szemellenzőt felrakta végérvényesen, és már hülyeségeket is állított.

[Szerkesztve]

• P.Ferenc

csendes tag

válasz MC Pite #98 üzenetére

Én úgy látom, hogy az egyes számok tartalma nagyon változó és vannak bűn rossz számok mindkét oldalon, de nagyjából azonos a PCW és a Chip színvonala. Nekem a PCW jobban tetszik, de ez lehet a DVD miatt is. A PC Guru-ról viszont iszonyat rossz véleményem van, abban HW rész gyakorlatilag nincs is, az egész lap egy mozaik csicsa. Tessék megnézni az újságárusnál a német GameStart aminek KÜLÖN hardver száma van minden hónapban.
    Hát nem véletlen, ki a fene veszi az új hardvereket, ha nem a kemény gémerek! A megszűnt Gamer magazinban remek hardver oldalak voltak. Szóval én nem értem ezt a logikát.

• P.Ferenc

csendes tag

válasz bullseye #92 üzenetére

Nana!

>én attól tartok a felsoroltakból több is más lapnál történt, RAM dologra pl. nem emlékszem, >2005 elején volt egy DDR teszt, volt is benne Kingston, meg is dícsértük a ValueRAM-ot, a >HyperX meg 4300-as volt.

Itt van a feljegyzésem a 2005/11 !! Chipből: DDR2 memóriák tesztjét és a Glacialtech proci- hűtöt jelöltem meg magamnak az egész újságból érdekesnek. Az egész lehet vagy 8 oldal.
    Itt csak arra utalok, hogy volt a napokban memória ''cikkecske'' nálatok.
    De hogy jót is mondjak, volt valami WLAN melléklet 20 oldalon, annak volt értelme, attól függetlenül, hogy hirdetésnek minősül, mert a lényegi dolgok le voltak írva. Ilyen alapon az sem izgatna, ha a Kingmax írna 10 oldalon a memóriák működéséről.

• MC Pite

veterán

válasz P.Ferenc #97 üzenetére

HW oldalról írok, a többi része (játék,etc) nem foglalkoztat. Max annyi, hogy imádom mikor a gamestar nem full grafikán csinál screenshotot, és azt is paintbe méretezik át, hogy iszonyat recés legyen.

Mindenféle számtechújságot elkérek, hogy megnézzem, többfélét is nézek. Mivel műszaki (include infós) fősulira járok, így azért akad a kezembe párszor újság.

[Szerkesztve]

• P.Ferenc

csendes tag

válasz MC Pite #95 üzenetére

> az idgs lapoknál sokkal jobbak vagytok

Na én ezt nem így látom :(( A ''sokkal'' az meg végképp nem objektív.
    Hasonlítsd már össze a PC Gurut és a GameStart. A Gamer-ről meg végképp ne beszéljünk, mert azt még senki nem lépte túl ezidáig. Ugyanez a helyzet a volt MPCM magazinnal.
    Ezért mondom, hogy sok embernek fogalma sincs a minőségről, mert nem ismeri.

• P.Ferenc

csendes tag

válasz Pipó #86 üzenetére

> A 90-es évek végén, ill. utána még egy-két évig én vettem az egyik újságot, másikat a
    > munkatársam (Chip/PCWorld) és fénymásoltuk. Kettőre nem futotta volna, de így >mindkettőt el tudtuk olvasni. Még a fénymásolatokat sem dobtam el, ott porosodnak a >szekrény tetején.

Na ugye! Tisztességes-e mondjuk megvetetni egy 6000Ft-os zenei CD-t, ha azon egyetlen jó sláger van? Vajon nem fogják-e azt az egy számot lemásolni belőle és nem megvenni az egész körítést!? És kérdezem, hogy ki valójában a _bűnös_ ebben az esetben?
    Azért ne legyünk vakok, a törvény és az igazság sokszor nem ugyanaz!!

Ezért mondom sokadszorra: olyan tartalmat kell csinálni, amit az ember megőríz és elővesz akkor, ha gondja van. Úgyhogy azokkal teljesen nem értek egyet, akik HÍREKET akarnak egy havilapban. Először is több hét az átfutás, másodszor éppen erre van az internet. Úgyhogy semmi értelme a három mondatos ''híreknek'', amiből 20 van egy oldalon. Csak arra jó, hogy kitöltsön néhány oldalt és hát szellemi terméknek végképp nem merném nevezni.
    Akkor már lenne értelme, ha mondjuk egy oldalon bemutatnák az adott terméket az adataival együtt, mert ennek van tartalma. De hogy új kenyérfajta jelent meg a piacon, ez nagyon nevetséges hír, és a Chip-ben vannak ilyenek sajnos. Persze más újságban is, ez tény.

• MC Pite

veterán

válasz bullseye #94 üzenetére

:) Az sem hibátlan, mert akkor azt mondtam volna, hogy de a tietek hibátlan :) - de nem rossz, az idgs lapoknál sokkal jobbak vagytok :C . De nem ezért írtam ide, hogy ezt fejtegessük, csak hogy ezért is olvasok ritkán újságot... :R

• bullseye

addikt

válasz MC Pite #93 üzenetére

''Te haver figyelj...'' ehhez megint szinte semmi közünk...
    szóval ok, hogy ez zavar, de akkor tessék valahol indítani topikot, hogy a szaksajtó helyenként jajjde. meg közben beleolvasni a lapunkba, hogy mink meg nem... :))

• MC Pite

veterán

válasz bullseye #92 üzenetére

Ez nem rátok volt felsorolva, hanem általánosan az újságokból (ill pár dolog az portálokra is igaz).
    Nem a RAID vezérlő a legfontosabb, de nem elhanyagolható, pláne hogy az emberek 1/5-e 1/6a raidet használ/új gépben használni fog.

NT magos driverek. 2000/XP/2003. De már 64bites win raiddiskje sincs :).

Igaz, venti cserélni nem nehéz (bár bosszantó olyanokkal venni, amiket az ember kukázhat-bár van ahol az ember maga állíthatja, pl Tricool ventik), de kivágni a szellőzésnél a lukat mégnehezebb :). Nem mindegy, hogy a 8/12cmes kör kevesebb mint felén mehet át a levegő, vagy 90%án átmehet.

Mint mondtam, ezek nem tőletek vett példák, általánosan sajtóból vettek -igyekeztem tőletek nem venni, bár már soknak nem tudom az eredetét.

Szempontnál akár hangcucc (hány centis driverek, hány utasok, hány vattos, anyag, stb fontosabb lehet, mint a design-hangzás elősorban), vagy monitorajánló (pláne tft, ahol a tn és az sips/mpa/svpa panelek különbségeit nem említik, hogy a tn paneles nem tud truecolort nem említik, de azt mondják, hogy a tn-paneles játékra nem jó(amit nem értek, mert a legjobb frissítéssel azok rendelkeznek, munkára/grafikára nem jók, arra kellenek az svpa panelesek pl), vagy hogy különböző overboosting technikák javítják a képminőséget (fenéket, fehér keretet húz a kontrasztosabb részeknél, soxor még egy weboldal scrollozásakor is látható,etc). Hogy DVI csatisat vegyenek elsősorban, vagy a pixelgarancia... minek említeni. (Halkan jegyzem meg, hogy egy enyémnél rosszabb pixel garanciás moncsi ajánlottak a TN panelesek közt 8mseccel, (700/300/dvi), 10 ropival drágábban, mint amennyiért ez kapható (+ez a márka mindenütt kapható, szemben az ajánlottal) 4/700/300/dvi-s létére.)

Vagy optikai meghajtónál megemlíteni, hogy a TSST samukat kerüljök, vagy nem az írási sebesség csak az isten, hanem elérési idők és főleg a zaj ami nem mindegy, illetve az írási minőség sem. Vagy hogy van amelyik jó író, de pocsék olvasó... Nem, írjon 128×osan, 66féle korongot (igaz, még DL lemezt sem nagyon írnak, nemhogy ramot) :U .

Ennél csak az tetszik jobban, mikor _játékra_ farkatlan & lézeres egeret ajánlanak, attól a gyártótól, akinek sok porblémája van a lézeres patkányaival, mert nagyon kényes a felületekre/padokra. Eleve játékosok nem csipázzák a nehezebb/töltésre szouló egereket.

Hangkártyából a szokásos Creative mellett ajánlani kell mást is, ez ok. Csak ne olyat ajánljanak 2× annyiért, ami rosszabbúl szól, (még)rosszabb a driversupportja, kevesebb hangszabványt ismer (játékrhoz) és ''iszonyat'' rendszerhagja van a füleserősítő bekapcsolásakor. Jó, a sokkal kevesebb példány miatt nem tudnak a CL kártyákkal versenyezni árban, de olvasnának legalább utána! (1 hónapja esett ebbe egyik kolegám, miután megölte A2 Plat eX-ét, vett egy 24K-s hangkártyát, hogy akkor jobb legyen az A2őknél. Mondom az ára nem arányos a tudásával - azt mondja nem véletlen kerül ennyibe. 2 nap után látható volt itt a hardverpiacon (asszem még nem vitték el) hogy eladó :). Amúgy X-Fi-t vett utána.)

De sok-sok olyan dolog van még, amibe esetleg többen is beleköthetnek,(tudom, én túl kukacos vagyok, de nálam lightosabbak is) mert hát nem igazán állja meg a helyét az az állítás - mindenesetre vitán fellüli, hogy néha kicsit több utánajárás kellene, ill illene benézni 1-2 olyasmivel foglalkozó topicba, hogy mire érdemes figyelni teszteléskor, vásárláskor.

• bullseye

addikt

válasz MC Pite #90 üzenetére

én attól tartok a felsoroltakból több is más lapnál történt, RAM dologra pl. nem emlékszem, 2005 elején volt egy DDR teszt, volt is benne Kingston, meg is dícsértük a ValueRAM-ot, a HyperX meg 4300-as volt...

Gigabyte ügyben ''A Gigabyte ugyan nem tüntette fel sem a kézikönyvben, sem az interneten, de a CTRL+F1 billentyűkombinációval előcsalogathatjuk a tuning szekciót is. A megoldás ötletes és jó, de a dokumentálására jobban oda kéne figyelni.'' Vagyis, köszönjük,d e mi is megtaláltuk, csak a régi kézikönyvekben nem mindben volt ott az infó, ezt meg is beszéltük a cég marketingeseivel, köszönték az információt, azóta is bíznak a ''betatesztjeinkben''

X800 szériáról szólva inkább a 3.0-t szoktuk hiányolni. Amúgy ATival rendszeresen egyeztetünk szakmai ügyekben, és LY kollegával is...

Alaplap ügyben, a visító ventire azért fel szoktunk figyelni, de hogy a legfontosabb szempont a RAID vezérlő legyen... Nos, ez van akinek tényleg nagyon fontos, de a többséget nem igazán érinti. (K8T800 alatt is esett már szét tömb, még átállás nélkül is...). Olyan eszközt, aminek csak NT drivere van valszeg nem ajánlunk, mert XP-t használunk, mint az emberek többsége (ezen most ne kezdjünk semmit, szimpla tény). nt3 és nt4 eddig kíválóan bevállt nálunk, laborban is, odahaza is. Neten rengeteg a vita, főleg, hogy az INtel lapok mennyivel stabilabbak úgy ált, meg AMDs lapok inkompatibilitása, stb. Nekünk valahogy csak jobbak jöttek... (a játékvez kivezetéssel szívnak sokan, az tuti). Ahogy a lap kialakítását is rendszeresen nézzük, más kérdés, hogy melyik revízió jár nálunk.

SATA ügyben SZVSZ megint nem mi voltunk, nagyjából ez a véleményünk nekünk is. Hőmérsékletet fogunk mérni, zajt is, bár az nehéz, és mint s PH! legutóbbi tesztjéből kiderült, igen eltér a szubjektív érzettől

A házakkal kapcsolatos problémáidat nyugodtan beszéld meg Andorpapával, ő írta a cikkeket, szerintem van némi tapasztalata. Szerintem amúgy a venti könnyebben cserélhető, mint a ház maga - ha már átkötni lehet ripsz-ropsz

6600 megintcsak nem mi voltunk.

Ha egy terméknek 3 fontos pont van, igyekszünk kiválasztani a fontossági sorrendet, sőt megoszlást, de felhívni a figyelmet arra, ami bármelyik kategóriában kiugróan jó. Ha valaki simán nem ért egyet a véleményünkkel, eredményeinkkel, vagy egy kevésbé fontos dolgot tarttana főként szem előtt egyedül fontosként, azon nem tudunk igazán segíteni.

• MC Pite

veterán

válasz Gordiann #81 üzenetére

Annyiért még valszínű én is, hogy legyen vmi sztech újségom is már, meg akkor több olyanba is beleolvasok amivel nem foglalkozok annyit. Bár hiperaktívként nehéz ilyet találni, de van 1-2 dolog még, ami nem érintett meg komolyabban...

• MC Pite

veterán

válasz bullseye #89 üzenetére

Van abban vmi amit mondasz :). Bár nem annyira a mélységgel van a bajom...
    Pl tesztelnek ramot, és az a csúnya Kingston HyperX 3700 nem megy dualban. Pedig nekünk megy, meg sokezer embernek - csak a manualt/pdfet kellene elolvasni, hogy ilyenkor +fesz kell. Vagy Gigabyte alaplapnak milyen buta biosza van, nem tuningos,etc. Manulban benne van, hogy CTRL+F1 kell, hogy minden megjelenjen, hogy a kevésbé hozzáértők elől rejtve legyenek a rendszer stabilitását befolyásoló beállítások. Vagy mikor azt állítják hogy az R4×× (ATi X800) széria nem tudja a HDR-t (tudja, csak nem sm3, hanem sm2b modellel, és nem single pass, hanem 2 lépésben), vagy mikor egy alaplap istenítve van, holott a chipset hűtése a VGA alatt van, emiatt cserélhetetlen a 9500at pörgő visító venti rajta - míg akár ~ugyazzal a chipsettel ugyanttól a gyártótól is van erre heatpipeos megoldás, vagy másik gyártó másik lapja, etc. Vagy mikor X chipset hű de jó meg gyors - de nem nem gyorsabb semmivel a másiknál, de nincs csak WinNT- s driver, míg a másikhoz van 98hoz, linuxhoz,(még a Raid vezérlőhöz is van linuxos és W98as driver!) stabilabb a raidvezérlője, nem beszélve a kompatibilitásról, hogy KT600/880/K8T800/Pro/K8T890 (ill egyébb 8237R déli hidat használó lapok) átdugod a tömböt, és bootol a win, versus 2 nf3 ill 2 nf4 közt (a déli hídban lévő vezérlőt használva, nem a külsőt) a tömb ált nem életképes, hogy a win drivereik 6-8 komponenesből állnak, hogy sokan szívnak az IDE/tűzfal driver részével, etc,etc. Ezekről nem ejtenek szót. Tuningban mindegyik viszi a 310-320fsbt (ATi chipsetesek nem mind, de 300at viszik). Hogy olyan helyen van a chipset/NB, ahol lehet rá rakni egy nagyobb passzív bordát - ha ezt már nem tette meg (még korai revizióknál) a gyártó? Vagy hogy x-y lapok agp/pcie rögzítője... ehm... hát van ahol ph is azt írta tesztben, hogy ki kellett szerelni a lapot a házból, hogy kivegyék a vgat :). Csak ilyen 'apróságokban' különböznek, de ált bosszantó hibáktól hemzsegő lapok vannak ajánlva.

Vagy mikor azt mondják a sata vinyó másfélszer gyorsabb (persze, ugyanaz a mechanika, ami az udma66ot alig használja ki, 133ról 150re(ami eleve nem is másfélszerezés) emelt sávszéltől meg fog táltosodni.Azt nem írják persze, hogy ha 1 kábelre kerülne a második vinyó, akkor inkább satát... Vagy hogy SataII egyelőre kerülendő, mert NCQ ide, NCQ oda, nem gyorsabb (max mérhetően, érezhetően nem) de egyes intel és via déli hidakkal nem szeretik egymást. Vagy ha veszünk, akkor olyat, ami sataII->sataI jumperrel rendelkezik Zaj, melegedés? Ugyanmár... mért vennék szempontnak... mert hogy +- 3mega a különbség másoláskor, az fontos. Hogy úgy seekel pár vinyó, hogy a házat beremegteti, az nem tészta. Meg hogy hűteni kell egyeseket rendesen, mert nyáron az a kattogás az azért van, mert ki-kikapcsol.

Vagy mikor házról mondanak véleményt - látható összehasonlítási alap nélkül(pl Casetek egyes házainak pocsék a lyuggatása, így még 7 ventivel is jóval kevésbé és hangosabban szellőzik, mint pl egy Antec ház 5 ventivel, de szénné dícsérik a szellőzését, holott több ezer forinttal olcsóbban messze felülmúlják. Vagy hogy x házakban a keresztbe fordított vinyótartó megtöri a sata kábelt, mert rossz helyen van, etc). Vagy hogy gyárilag bitang hangos venti van benne. Azt persze le kell írni, hogy jajj, hát molexes, nem szabályozható. Hogy hogy köthető át pillanatok alatt a molexes venti 5 vagy 7 voltra, azt nem sok helyen láttam még!

Sok olyan apróság van, amit ajánlanak, annélkül, hogy megnéznék rendesen, összehasonlítanák - akár csak egy reviewot olvasnának 1-2 ellenfeléről - kategóriatársakkal. A hajamat lerakom, mikor azt látom, hogy (azt hiszem épp most karácsonyi szá volt, és nem is idgs lap) mikor 256megás 6600simát ajánlanak. A GTnek is bőven elég a 128mega, a több memó ráadásul rosszabb időzítéssel megy:azaz drágább és lassabb kártyát ajánlanak. 'A sok mega a lényeg... hogy hány bites, az ~mindegy... ' És rengeteg ilyen van, amitől a hátamon is feláll a szőr. Persze ezt olvasva sokan felbátorodnak, és hozzáértőnek képzelikmagukat :O
    És minden egyes HW-nél ha van 3 fontos szempont, abból csak 1re figyelnek, a másik 2szempontra nem. És így képeznek rengeteg műokost :( ! Sok-sok példa van ezekre sajna! :( Ismerőseim mindig mosolyognak, mikor elkérek egy újságot,lapozok a hw részhez -amőgy is az érdekel, gammák nem - és figyelik hogy mit mérgelődök a hülyeségeken.

Szóval még nem nagyon láttam olyan ajánlót, amit tényleg olyanok állítanak össze, akik tényleg foglalkoznak vele, figyelik a visszajelzéseket, figyelik a hibastatisztikájt, vagy egyébb ésszerű szepontokat. És persze soxor a drágább&rosszabbat ajánlják.

Itt a portálokon is van jópár hiba, de jóval kevesebb, mint a lapokban!

(ez hosszú lett, sorry :), pedig igyekeztem rövidre fogni)

[Szerkesztve]

• bullseye

addikt

válasz MC Pite #88 üzenetére

Ami a kevés itthoni cikket illeti, azt simán nem értem. Ami a hw-esek szakmaiságát, hát én pl. tényleg inkább az újságíró vagyok az IT újságíróból, de igyekszem csak olyanról írni, amiben azért akad némi tapasztalatom, és/vagy elég időm elmélyülni. A többiek is ált. olyanról írnak, amivel évek óta rendszeresen találkoznak. De remek példa Erdős Márton aki igyencsak ért a témáihoz. Pl annyira, hogy elbeszélgessen a fő proci és GPU gyártók mérnökeivel is szakmaibb kérdésekről (nem csak marketingesekkel), meg néha segítsen egy-két szakmabelin infókkal...
    Másrészt sokan félreértik azt, hogy profiknak szánjuk a lapot. Aki VGA-guru, annak nem a VGA cikket ajánljuk, hanem az összes többit. Mert ha annyira guru, valszeg nem sok ideje maradt a többi szeletére a HWnek, meg SWnek, kommunikációnak, stb. A VGA cikket nem biztos hogy élvezni fogja, mert nem írtuk meg az 1xxx-sorozat nyákján pontosan melyik ponton volt a gond, és hogyan javították ki, márpedig őt valszeg az érdekli, mert az alapinfókat ő is megtudta velünk közel egy időben (akár a nyák pontjait is)... de esetleg szeretne egy procit, ami a legjobban passzol a GPUja teljesítményéhez, vagy új nyomtatóra vágyik a ygereke fotóit kinyomtatni, esetleg egy rendes spyware mentesítő programra. Na itt jövünk a képbe :)

• MC Pite

veterán

Támogatom az ötletet.
    Ugyan így is kissé sokallom, pláne hogy kevé itthoni cikk van benne. Én ugyan nem veszek újságot, mert naponta netezek; max olyankor kérek el, ha vmi kedvenc játék új része jelent meg (szóval HL és NFS :) ). ( a hw-es részektől feláll a hátamon a szőr, hogy inkább írói vénájú emberek, mint hozzáértő hwesek csinálják, de ez ~mindegyik lapra igaz, bár különösen az idg-sekre.)

De látom, hogy sokan inkább azt vennék, és mikor nagyritkán hozzájutok én is, a progik nekem sem kellenek. (nagyon kevés dolog érdekel, drivert, progit ami kell leszedem, új progikkal ismerkedni nincs türelmem/kedvem. Játékdemó az a kevés ami érdekel, megint leszedem, és sokan így vannak ezzel)
    Ill a cdket gyűlölöm, dvd még ok (3 cdtől hajam égnek áll - drágább, lassúúú és HANGOS. jó, nekem Pio XLA109esem van, azzal nem túl hangos (fw-ből 24×esre limitálva van), de akkor isutálom a cdket, a cd isokat is dvdre írom, mert sokkal gyorsabb és halkabb egszerre.

• bullseye

addikt

hmmm. akkoriban még lehet, hogy nem volt jogsértés... ki tudja. De ha az volt, nem 20 év az elévülés? :))

• Pipó

őstag

A 90-es évek végén, ill. utána még egy-két évig én vettem az egyik újságot, másikat a munkatársam (Chip/PCWorld) és fénymásoltuk. Kettőre nem futotta volna, de így mindkettőt el tudtuk olvasni. Még a fénymásolatokat sem dobtam el, ott porosodnak a szekrény tetején.

Tudom, hogy ez bűnnek számít a topikgazdánál, de már elévült :B

• lugosi

MODERÁTOR

válasz bullseye #46 üzenetére

(sőt, engem már azzal is megvádoltak, hogy részegen teszteltem, ha nem értékeltem eléggé az adott mega-világbajnok terméket)

Miért? Érdemes józanon? :P

Komolyra fordítva: bár az e-mailben mindent leírtam, egy-két szót ide mindenki által olvashatóan.

Én azóta nem vásárolok számítástechnikai újságot, amióta a PCG és a Chip szerkesztői és a kiadó között zavar támadt az Erőben :) és szétment a társaság.
    Most azt olvasom, hogy a jelenlegi újságot tulajdonképp a régi, szakmailag, emberileg is nagyra tartott emberek csinálják. Én azt javasolnám azoknak, akik ''azóta'' csöppentek bele a számítástechnikába, hogy próbálják ki a lapot, én anno ''ezen nőttem fel'' pc-ileg.

Jelenleg, a korábbi sértődésen átlépve azért nem veszek pc-s lapot, mert egy ideje új nagy szerelem lépett az életembe, a fotózás. Gyakorlatilag annyira leköt, hogy a számítástechnika a maga korábbi valójában (hekkelés, telepítgetés, próbálgatás, tuning) nem is érdekel. Van köztetek olyan, akinek 3 éve feltelepített windows rendszere működik? :B

Egy sub-1000-ft-os csippet viszont megvennék néha. Teljesen lemaradtam a számítástechnika világában. Meg aztán - mint ahogy valaki már rámutatott - a számítógépen, neten olvasott hírek-tesztek nem pótolnak mindent, a papírújság fontos (lásd ágyban, fürdőkádban, buszon, klotyón való olvasás - örülök neki hogy nem egyedül hódolok ez utóbbi nemes szokásnak), :))

Röviden, én drukkolok az ezres újságnak, értelmes emberek értelmes kezdeményezésének tartom. Az ilyenek miatt volt anno is a csip ''a'' számítástechnikai magazin (még mindig megvan az első cd-rom mellékletük - anno 8 cm-es cd lemez volt, az volt az első cd-rom lemezem, rajta a slackware linux telepítőkészlettel).

Kíváncsian várom az új évet...

• bullseye

addikt

válasz Pipó #83 üzenetére

OK, és melyik számban hány oldalt hírdetsz? :)

• Pipó

őstag

válasz bullseye #82 üzenetére

Próbáljátok növelni a reklámfelületet (persze nem a hasznos terület nagyságára, hanem plusz 2-3 oldallal) és célozzátok meg a 699 Ft-ot.Rögtön megyek megrendelni.

• bullseye

addikt

válasz Gordiann #81 üzenetére

hát tartok tőle annyin nem kezdhet, de elspirálozhat oda...
    tömegcikk. de szépen is hangzik... :C

• Gordiann

őstag

Sztem tömegcikk lenne ha mondjuk 599-ért vagy max 699-ért adnák....
    Ötször annyi fogyna belőle, én meg meg is rendelném sok más emberrel együtt... :U

[Szerkesztve]

• P.Ferenc

csendes tag

válasz bullseye #79 üzenetére

OK, igazad van, a fórum nem erről szól. A fénymásolásra noszogatásról szó sincs, csak a lap valós értékét próbáltam jelenleg felvázolni. Egyébként a szerzői jog az egyik legocsmányabb dolog, amit ismerhetünk. Amíg egy kétkezi munkás minimálbérért gürizik, addig a szerzői joggal milliókat lehet lopni törvényesen egyszeri munkával. Természetesen mindenki kapja meg a munkája értékét, csakhát ugye egy-egy zeneszám és film megcsinálásából nem kéne a másik ember százévnyi jövedelmét bezsebelni. Nyilván ez nem áll meg egy újság esetében, de normális ember nem fog megvenni többezerforintos kiadványt mondjuk 10 oldal miatt.

Összefoglalva jó ötlet lemezmelléklet nélkül kiadni az újságokat, mert van rá igény.
    Másfelől meg lehetne valamit valósítani azokból, amiket leírtam. Akkor lenne értelme egyáltalán a Chip-et kiadni és talán nem őrjöngene az ember, hogy mire dobott ki 2 ezer forintot :))
    Szívesen fogadok privát figyelmeztetést is a színvonal lényeges javulása esetén és akkor eszembe se jut kiírni a tesztgyőztes típusát.

• bullseye

addikt

válasz P.Ferenc #77 üzenetére

a kritikai részt magánlevélben folytathatjuk, de már eléggé nyilvánvalóvá tetted a véleményedet az eddigi 5 hozzászólásban, ennek ismétlésétől és variációjától eltekintenék.

ami viszont érdemi, úgyhogy muszáj sajna reagálnom: a CHIP-et is védi szerzői jog, így a fénymásolása tulképp jogsértés. Na most engem ez egyénekre lebontva kevéssé érdekel, de erre noszogatni tömegeket nem biztos, hogy a legjobb ötlet.

• bullseye

addikt

válasz elemes #76 üzenetére

ez így részben igaz, de azóta elég sok minden változott, mint finoman utaltam rá...

• P.Ferenc

csendes tag

válasz elemes #76 üzenetére

Igen, ezt látja mindenki, aki nem vak és van összehasonlítási alapja. De könyörgöm, hát senki nem hajlandó ebben az országban egy tisztességes számtech lapot kiadni?
    Miért kell ilyen mélyre lezülleni és egymást majmolni? Csak nézem az angol, amerikai és
    német hasonló lapokat és sírni van kedvem. Ez lenne az agyondícsért magyar elme termése?
    És akkor jönnek a hangzatos igék, hogy profizmus és szakmai, meg hasonló nevetséges dolgok. Vajon egy magára valamit adó egyetemi tanár vállalna-e 5 perces előadást egy-egy
    témakörben? Egy tesztet nem lehet 3 oldalba bezsúfolni, mondja már meg valaki azoknak, akik ebben a tévhitben vannak! Mikro ismertetőnek jó, de semmi több.

Szerencsére sikerül megnéznem az újságot, mielőtt megvenném és hát ebben az
    évben 3 számot vettem, azt is gyűjteményes leárazásban. Ha nem kell a pénzem, csak
    folytassák ezt a színvonalat, jó vége úgysem lesz, bár a mai emberek beérik bármivel sajnos,
    tisztelet a kisebbségnek.
    Főleg azért felháborító a dolog, mert a lemezmellékletre fel lehetne rakni színvonalas kiegészítőket és mégsem veszi senki a fáradtságot. A 132 oldalból max. 20-at éri meg ''eltenni'', tehát ez 200-400Ft fénymásolási díj. Ennyi manapság szerintem a Chip értéke.
    A DVD melléklet tartalma nagyrészt ugyanaz a többi lapoknál is. Mert nekem ez meg számít, tekintve hogy GPRS internetre vagyok kényszerítve, hála a politikusaink izzasztó munkájának. :(
    Mellesleg megtaláltam a Chip magazin reális árát :))

• elemes

csendes tag

válasz P.Ferenc #73 üzenetére

A Chip magazinnál pár éve volt egy ''rendszerváltás'', a magyar lapot kiadó cég és a német többségi- és jogtulajdonos összerúgták a port, ami a szerkesztőség szétszakadásához vezetett. A német tulaj akkor sebtiben összedobott egy új szerkesztőséget, hogy továbbra is kiadhassa a lapot, de a ''régi'' chip-hez képest elég nagy színvonalbeli zuhanást sikerült elérni.

• P.Ferenc

csendes tag

válasz bullseye #74 üzenetére

Köszönöm a jókívánságot! Én is mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok!

Nem érzem, hogy ''odafönt'' lennék, de ha már biblia, akkor valóban jó lenne, ha jönne már az új világ és rend lenne. Miért lenne túl kemény a kritikám? Nagyon igyekeztem finom lenni.
    Én örülnék a legjobban, ha visszakaphatnám a régi Chip magazint a mostani helyett. Egy teszt meg legyen teszt, ne 30% információ. De ha valaki elmagyarázza, hogy miféle komoly akadálya van ennek, talán megértem. Ha valóban ott vannak a teszt-tárgyak, akkor ugyan miért nem lehet róluk minőségi fotókat csinálni a mai digitális korban. Mondjuk mit ér egy házteszt, ha nincs róla 4-5 fotó? Szinte semmit, mert lehet, hogy a tények igazak, de a szubjektív választásra nincs lehetőség, mert még a ház fotói is hiányoznak. Ergo, a teszt eredménye egy mondat: X ház a tesztgyőztes, tessék megkeresni valamelyik boltban, aztán jól megnézegetni, hogy tetszik-e.
    Ezek a dolgok bőven elférnének a lemezmellékleten egy tisztességes táblázattal együtt, ha már a nyomtatott újság csak amolyan könnyed novella. A linux témákról meg inkább ne is beszéljünk. Minden évben van 3 oldal, amiben leírják, hogy a Red Hat piros kalap és a linux az pingvin. Na ez az igazi szerzői jog, ugyanarról a dologról ezerszer lehúzni a bőrt. Értelme semmi ugye. Ha ez valakit kielégít, azt csak sajnálni tudom. Összefoglalva, a mostani Chip mindennel akar foglalkozni max. 3 oldalon. Ha ez profizmus, akkor itt a világ vége :(
    De a bibliában valóban benne vannak ezek a dolgok. Manapság a PÉNZ az isten.
    Na nem udnokoskodom tovább, a lényeget leírtam. 102 E Ft állítólag a netto átlagbér. Vagyis az újságok között választani KELL. Ha a Chip ilyen marad, akkor ÉN nem veszem meg és más igényes ember sem. Sajnos ez az igazság. Tessék végre normális újságot csinálni és ne száz témával foglalkozni egy számon belül. Én szívesen előfizetek egy színvonalas Chipre majd akkor. És a pénzemért kapok végre valamit.

• bullseye

addikt

válasz P.Ferenc #73 üzenetére

Hát nehéz lehet neked odafönt, ilyen kemény kritikai szemlélettel - amivel egyébként szívesen látunk szakíróként a lapban - pláne a családod iránt.
    Mindenesetre Kellemes Karácsonyt, és ha lehet ne nagyon bosszankodj azon, hogy a gyerekek örülnek az ajándéknak, a Biblia olvasgatásával közelebb juthatsz az eredeti mondanivalóhoz (bár állítólag csak olyan 1200 évvel). :)

• P.Ferenc

csendes tag

válasz bullseye #72 üzenetére

A PC Gurut esetleg akkor veszem meg, ha valami kitünő játék van mellette. Helyette ott van a GameStar és a PC.Games, sokkal színvonalasabb nyomdai és tartalmi megjelenéssel.
    A Chip néha a kezembe kerül és ilyenkor boldog vagyok, hogy nem vettem meg :(
    Csakis leárazva veszem a Vogel kiadványokat. (kivéve a CP)

Sajnos az a tény, hogy nem létezik magyar nyelvű és igazán színvonalas szám.tech lap!
    Vannak rémesen gyengék és közepesek. Az, hogy én értek valamit angolul és ha nagyon akarom megértem amit olvasok: szerencse. De, aki a magyar nyelvre szorul, az nyugodtan nekiállhat a netet túrni használható információkért, mert az újságokból ugyanúgy csak csipegetni lehet a morzsákat. Ezért volt korszakalkotó a régi Chip, az Alaplap és a Byte.
    Vették a fáradtságot és kivesézték a témákat, nem öt mondatban írták le, hogy kék az ég.
    Ezek mind megszüntek. Azon nem vitázok, hogy ennek mi az oka, de megvan a véleményem az egész jelenségről. Vagy ennyire igénytelenek az emberek és nagyon sajnálom magunkat, mert ennek én is áldozata vagyok
    vagy ki vagyunk teljesen szolgáltatva egy olyan fogyasztói társadalomnak, ahol csakis a bevétel számít, semmi más. Csakis a grafikon a lényeg, ami felfelé ível és egyszercsak eléri a mennyei magasságokat. Az ostobák szerint ez a fejlődés.
    Egy biztos, ezt a szellemi züllést jól látom a gyerekeimen, hogy semmi nem érdekli őket igazán. Nagyon rossz irányba tart ez a világ és tudom, hogy igazam van, de ez teljesen lényegtelen.
    Mégegyszer leírom, a gyengécske Chip mellé ki lehetne adni egy tartalmas DVD-t, és akkor mindenki ki lenne elégítve. Érthetetlen ez a hozzáállás, bár mindenfele ez van manapság. Soha nem látott ocsmány TV műsorok butítják és hülyítik az embereket.
    Kereskednek ezren, akik abszolút nem értenek hozzá és sajnos a mai magyar sajtó 90%-ka ugyanez. Értem én, hogy meg kell élni valamiből, de én ilyen cikkekhez a nevemet nem adnám.
    Olyan cikkek jelennek meg, amit egy 10 éves jól tanuló kisiskolás is vígan megírna.
    Na ezért felesleges újságot csinálni. Amíg egy Teszt Magazin vagy Connect magazin tartalmasabb tesztet ad, addig csak megmosolyogni való az a PR szikra, hogy ''Magyarország legprofesszinálisabb számítástechnikai magazinja''. Majd ha egy egérteszt
    mondjuk 20-30 egérből áll és ott lesz, hogy hány centi a madzag, meg mi van csomagolva
    mellé sok-sok fotóval, akkor lehet ilyeneket nagyzolni. AKKOR! Addig az ilyen szöveg csak siralmas reklám, amit ugye nem lehet bíróságon bizonyítani :(
    Azaz bárki mondhat ilyeneket.

• bullseye

addikt

válasz P.Ferenc #71 üzenetére

hát fogalmazzunk úgy, hogy nem ismered az egész történetet belülről, csak az egyik népszerű pletyit . De érdekes, hogy dícséred az egykori gárdát, Chris, Hancu, Sasa a PCGből pl. ott a PCGnél. Csábi József a Chipből ott a PCGnél. Shoebaron a PCGből itt a CHIPnél. Rixer György és PPéter sajnos csak ritkán, de ír a PCGbe és CHIPbe is. Erdős Márton a CHIPből itt a CHIPben. Én is.

A PCGről alkotott véleményeddel, finoman szólva is egyáltalán nem értek egyet, főleg egy részével, főleg a máshol elvárt húdeminőség fényében, mindegy...

A CHIPről alkotottal sem - ami a tesztek alapján főleg HW irányzatúnak tűnik. 8-10 oldalas tesztek tényleg voltak anno, de viszonylag ritkán, és olyankor nem volt mellettük sok másnak hely. Akkor amiatt panaszkodtak az olvasók. A tesztek részben azért is rövidebbek, mert más a felépítésük, ami sokak szerint jobban koncentrál a lényegre. Azért is, mert néhány sorversenyt kiváltottunk piacrahelyezéssel (pl. VGA). A táblázatok szerintem elég jók, főleg a legérdekesebb MB-CPU-VGA-MEM területeken, bőven tartalmaznak annyi mérést, amiből egy profi akár cikk nélkül is tud dönteni. Ja, és lehet, hogy rövidebbek, de gyakoribbak ugyanazon témában a cikkek, ezért naprakészebbek is kicsit, sőt, sokszor az országban nálunk jár legelőször 1-1 érdekes tárgy.
    De gondolom, mindezzel tisztában vagy, hiszen a hozzászólásodból kitűnik, hogy rendszeresen veszed a lapot ma is.

• P.Ferenc

csendes tag

válasz bullseye #68 üzenetére

Akkor bocsánat :) Úgy tudtam, hogy a Vogel-Burda német cég. Mellesleg nem ismerem az egész történetet belülről, de a régi gárda remek munkát végzett és a CSÚCS magyar szám.tech magazin volt a _régi_ Chip. Ugyanez volt a PC Guru (Gamer). A HIX Gurun nem csak én voltam ezen a véleményen. Nyilván mi vagyunk a kisebbség, de hát ez egy ilyen ''furcsa'' világ, hogy szalonképes maradjak.
    Most meg nézni is szenvedés NEKEM ezeket az újságokat. Hol vannak az Old Man féle szaftos hardver cikkek a mostani PC Guruban? Az egész újság egy színes nyomdai virtuskodás. Logikusan a játékmelléklet ami fenntartja. Más biztos elégedett ezekkel, örüljünk neki. Engem sajnos elkeserít, mert manapság a tartalom és a színvonal csak álmaimban létezik. Jó, persze egy National Geographic az más. Persze a PCWorld sem sokkalta jobb.
    Amit én nagyon hiányolok, az egy Linuxvilág - Alaplap - Byte egyveleg. Semmi különös nem kéne, csak mondjuk 20-30-40 tisztességes oldal a 132-ből.
    De nem akarok itt vitát, mert ugye a fórum arról szól, hogy jó ötlet-e egy 999Ft-os Chip. Persze! Ha van értelme elővenni 2-3 év múlva is. Az elmúlt 2 év számait nézve szerintem nincs. Még a gyűjteményes kiadás úgy ahogy megéri az árát fél évvel később, de ez is csak a DVD miatt. Azt ugyanis bőven elég kijegyezni, hogy egy-egy ''teszt'' végeredménye mi lett. Más gyakorlati haszna meg semmi más. Persze ezeket a teszteket már az interneten is meg lehet találni, esetenként komolyabb tartalommal.
    Igazi táblázatok, képek sehol nincsenek és nem is lehet 3-4 oldalon ezt megvalósítani.
    Ugye a minimum az lenne, hogy valamennyi teszt szereplő fotója ott legyen.
    Arról már ne is álmodjunk, hogy a fogalmakat megmagyarázzák vagy kivesézik. Mellesleg azt is javasoltam, hogy a lemezmellékletre rakják fel ezeket, ha már mindenképpen ilyen limonádé nyomtatott újságot akarnak kiadni. De a legjobban azon akadtam ki, hogy a Connect mobiltelefonos magazinban komolyabb laptop teszt jelent meg, mint a Chipben. De mondom, én ebbe már beletőrödtem és nem is csodálkozom. Viszont meg sem veszem a lapot és elő sem fizetek rá, amíg ilyen marad. Akkor inkább a német nyelvű hasonló újságoknál maradok, ami még olcsóbb is. De nyilván ''sokabb'' embernek ilyen az igénye és ugye a demokráciában népakarat van :) Ez meg megint messzire vezetne.
    Nyilván 80 oroszlán húst akar, 20 elefánt meg rügyeket. Az állatok tetszőleges emberi jelzőkkel behelyettesíthetőek. És ezzel minden meg van magyarázva, ami manapság a világban látható. A kérdés: jól van ez így vagy esetleg nevelni kell az embereket?
    Elég ha CSAK fogyasztók, akik fizetnek vagy kényszerítsünk rájuk valami minőséget és erkölcsöt is?

• bullseye

addikt

válasz Blackmate #69 üzenetére

az 1000 teljesen lélektani, az biztos. az, hogy a költség hogy adódik össze a nyersanyagból (mind a korong, mind a tartalom - mert azért akad exkluzív cucc, meg ismeretterjesztő film, meg mittomén), feldolgozásból, csomagolásból, szállításból, adóból, terjesztésből, miegymásból az meghalad engem erősen

• Blackmate

őstag

Valóban jó ötlet, s támogatni való!
    Csak azt nem értem, hogy a DVD, vagy CD annyira megnövelné az árát az újságnak, hogy nem vennék/ nem vszik? Egy DVD ára ilyen nagytételben szerintem 100-150 ft körül mozoghat. Bár lehet igen el vagyok tévedve. :F Vagy ez az 1000 ft valami lélektani határ?

Abszolút nem kötözködés, csak kíváncsiság! Nekem sincs semmi szülségem a korongokra, hiszen gyakorlatilag leszedik az aktuális demo progikkat, játékokat, és teletömik vele, amiket bárki leszedhet, akinek nete van.

• bullseye

addikt

válasz P.Ferenc #67 üzenetére

a ''magyar-kodás'' miatt - mivel a CHIP jelenleg ugyanolyan magyar, mint pl. 2001-ben - elvárom a bocsánatkérésedet, aztán beszélhetünk érdemi dolgokról...

• P.Ferenc

csendes tag

Én is azt mondom, hogy nem rossz ötlet lemezmelléklet nélkül IS kiadni egy-egy lapot, DE
    tisztelettel meg kell jegyeznem, hogy ez a CHIP Magazin sehol nincs a régi ''magyar''
    kiadáshoz képest. Gyakorlatilag az újság kb. 10%-ka hasznosítható. Az ún. tesztek max.
    3 oldalból állnak. Vagyis nesze semmi, fogd meg jól. Persze ezt már megírtam a Vogel Burdának is nyáron. A színvonal azóta is rettenetes. Én egy tízes skálán 2-est adnék ennek
    az újságnak. Ha tehát innen nézem a dolgot, akkor semmi értelme a mellékletek nélkül
    megvenni, mivel éppen a DVD tartalma az, ami valamit javít az egyenlegen. Persze ez az
    én véleményem, mást kielégíthet az ilyen tartalom. Tessék elővenni egy 2001-es példányt és
    megnézni, hogy egy-egy téma tisztességgel ki volt vesézve 8-10 oldalon! Ez alatt ''szakmai''
    cikket nem lehet megírni.

• KKrisz!

tag

Nem hangzik rosszul az 1000FT-s újság, de ahogy olvasom sajna melléklet nélküli. Mindegy és (amióta van internetem) az újságok (főleg PC) nem veszem, mivel az interneten is fel lehet lelni teszteket, cikkeket, demókat stb...
    Szerintem az ilyen számtech újságok válságba fognak kerülni, mivel egyre olcsóbb az internet és egyre többeknek lesz elérése és ott ''ingyen'' hozzájutunak az infóhoz...

• Androo

tag

Szerintem is jó ötlet csak az újság verzió, az okok nagyjából ugyanazok, mint a többi fórumtársnak: ha freeware, akkor megkeresem neten, ha full akkor az nem véletlen ;] , de jellemzően már rendelkezem az adott területen egy (számomra) jobb szoftverrrel...tehát hajrá! :C

• sbazsi

veterán

Örülök, hogy az újság szerkesztői észrevették végre, hogy a cd/dvd mentes újságnak is van jövője.
    Ha kell egy progi, még akkor is a neten keresem meg, ha ott van az asztalon a cd-n a gép mellett. Mert lehet, hogy azóta kijött egy frissebb.
    Régen volt floppy lemez. Aztán jött a cd.Az is kevés lett. Két cd, három cd, dvd...
    Hová jutunk? következő körben vinyó lesz a gép mellé, vagy még közbeiktatják a memóriakártyát? (bár az kisebb mint a dvd)
    Valahogy olyan ez, mint a mobiltelefon. Rengeteg ember csak telefonál, néha sms-t ír. És mégsem lehet olyan telot kapni, ami ezt tudja. Egy ismerősőm a 6680-as telefonjával ami videotelefonálásra is képes pontosan ezt csinálja.
    Ha gép előtt ülök, többnyire van net, akkor felesleges a cd, ha pedig nem a gép előtt akkor bőven elég az úsjág. nem kell a cd.

Mindig elhatározom, hogy megnézem a cd-ket, behozom melóba, hordom vagy 4-5 napig, aztán kiteszem. Otthon meg már nincs kedvem. :B

• <>jana<>

senior tag

én örülnék a cd-és dvd nélküli ujságnak,az ismerőseim nem,minden hónap elején itt állnak az ajtóban mert osztogatom szét a kicsomagolatlan cd-ket :)

• roliika

csendes tag

válasz bullseye #60 üzenetére

Útközben kapam segítséget, de azért köszönöm! :) Simán modemként kell installálni. :)

• Béló

aktív tag

szerintem nagyon jó 5let ( igaz a z 1000ft-t én is sokallom legyen 999 :)) )
    mert ami kell azt le tomtölteni a netről
    úgyhogy én vevő lennék rá
    mikortól lessz ez ha lessz???

• bullseye

addikt

válasz roliika #59 üzenetére

háát netes topik, vagy kereső...
    de GPRS nethez áltlában adnak ilyesmi által és bekötőkábelt.

• roliika

csendes tag

válasz bullseye #57 üzenetére

Ez a kérdésem nem ehez a fórumhoz tartozik, de van olyan fórum téma ahol azt beszélik meg, hogy mobil telót kábellel hogy lehet összekötni, úgy , hogy lehessen netezni vele? Nem infra, hanem COM1-es kábel, vagy USB! :F :(

• roliika

csendes tag

válasz bullseye #57 üzenetére

:D Végén még meggyőzöl. :D Csak ilyen 20 oldalas tesztek ne legyenek, hanem új hírek helyette! :)

• bullseye

addikt

válasz roliika #56 üzenetére

van egy remek ajánlatom:
    CHIP hardver + CHIP szoftver + CHIP címlapsztori és CHIP kommunikáció együtt csak egy ezresért, sőt, mellé ajándékba adjuk a CHIP aktuálist is!
    Szinte 5 újság, mindössze 1000 Ft-ért :)

• roliika

csendes tag

válasz bullseye #53 üzenetére

Valóban az elég régen volt! Csak Ezt a példát szerettem volna felhozni, hocs kicsi, nem csillogó papíros fekete-fehér magazint is el lehet adni, ha jó az ára+jó a tartalma! Nem 120-50Ft...de azért az 1000Ft tényleg durva 1 magazinért. 5-600-at simán adnék érte! Rengeteg ilyen olcsóbb kategóriás magazin van, mégis megélnek. Az is igaz ezek nem 130-150 oldalas magazinok.Konkrétan mindíg veszek Ufo,Színes Ufo, Hihetetlen magazinokat.Ez így 1300Ft havonta,de 3 magazin, nem 1 .Számtecheset ritkán mióta van netem mert drága az összes. Szóval ha jó a tartalom+ár akkor el lehet adni, de ha a 2 közül valamelyik nem ok, akkor nem. Vagy réteg lap lesz, de az+nem kifizetődő.

• (Kolombusz)

veterán

Én is úgy lettem a dvd-s verzió előfizetője anno, hogy megvettem egy cd nélküli számot, és nagyon bejött.

• Uralkodó

csendes tag

Serintem 1000ft körüli áron is drága cd vagy dvd nélkül mi kerül rajta ennyibe. :P

• bullseye

addikt

válasz roliika #51 üzenetére

Szeretném leszögezni, hogy a PCinfo RÉGEBBEN volt...
    csak mielőtt elindul itt a roham, hogy akkor a CHIP is legyen 120 Ft, előfizetve meg 50... :))

• roliika

csendes tag

válasz bullseye #17 üzenetére

Persze,hogy lehetne! :) Főleg ha baráti lenne az ára! Folyamatosan veszek és vettem is mindíg ilyen lapokat, legalább 12 éve, de a CD, DVD-s magazinokknál igazából az ár volt a fő probléma! Mert vannak úgy sokan, főleg diákok, hogy érdekli őket a téma és gyűjtögetik a pénzüket havonta, és ha lapot vesznek, akkor nagyon sokat számíthat az az 1-200 Ft! Szerintem nektek sem mindegy, hogy Pistike melyiket veszi meg. :) Azt+sokszor nagyon dühítőnek tartom,hogy amúgy jó 1-2 lap de iszonyat drága, mert adnak hozzá DVD-t ami olyan progikkal+videókkal van teletömve amit a netről tök ingyen legálisan le lehet tölteni, és
    azon a kb 40Ft-os DVD-n akarnak keresni...jó, tudom jogdíjak+minden,de akkoris. Szóval lenne igény igen! Régebben létezett 1 PCinfo nevű magazin, 120Ft volt az ára és A5-ös méretű volt nagyjából. Fekete-fehér volt. Se cd se semmi .Nagyon sokszor mentem az újságoshoz és el volt fogyva. :( Na nagyjából ennyit a lemez nélküli kiadványokról.:) Legyen olcsó és tartalmas akkor veszik majd .:)

• useless

aktív tag

válasz salieri. #47 üzenetére

Mondjuk az igaz, hogy reálisabb lenne egy 7-800 Ft-os ár ehhez, mert így nem biztos, hogy vennék...

• useless

aktív tag

Támogatom az ötletet! Már nagyon rég óta várom, hogy ne legyen cd/dvd melléklet az ilyen újságokhoz... Mivel nem rég álltam át a Chip-re, ezért külön örülnék neki!!! :C :C

[Szerkesztve]

• tommie

csendes tag

6-700 forintért előfizetnék rá, max 800 de akkor fenntartásaim lennének
    egyébként vagy 2 éve nem veszem az újságot, a lemezek meg a tartalmi áttekintő után a kukában végzik

• salieri.

őstag

nagyon jo tenylfeltaro ujsag ez csak kicsit borsos az ara :F 800 huf realisabb lenne erte mindenféle sallangok nélkül

• bullseye

addikt

válasz róland #45 üzenetére

a ''mint mindenki előtt ismert'' egy remek érv parlamenti felszólalásokhoz de szakmai kérdésekben sokszor bonyolultabb a helyzet egy picivel.
    Az, hogy a termékek nem pont ugyanolyanok, az igaz, sokszor ez is a tesztek lényege. Van, hogy két VGA kártya erejét mérjük össze, van, hogy X ezer forint alatti lézernyomtatókat - itt eléggé ugyanaz a kategória. De van, pl. hogy csak WLAN routereket, vagy RAID kártyákat kérünk úgy nagy szórásban, de azokat is igyekszünk megfelelően csoportosítani, és az sem véletlen, hogy nem csak győztest hírdetünk (és anyázzuk a többieket), sőt általában megjegyezzük, ha valami nem nyert, de egy bizonyos célra kiváló, ezért jó választás lehet.
    És egyetlen gyártót/forgalmazót sem kényszerítettünk még, hogy nevezzen terméket tesztbe.Viszont a beküldő cégpolicy és személy sokat számít. Akad olyan beküldő, aki előbb megkérdezi, mégis mi lesz a teszt fő szempontja (bár általában ezt közöljük is bekéréskor) és szerintünk melyik modelljük a legjobb a területre, akad akinek elég az alap tájékoztatás, és akad, aki már bekérés előtt elküldi a terméket, mert az annyira jó. Aztán akad, aki ismeri a terméket, és objektív képe van róla, és akad aki csak annyit tud, hogy a világ legjobb gyártójának, a világ legjobb termékét kapjuk tőle, ami csakis nyerhet. És akad, aki egy rosszabb eredménynél megkérdezi, szerintünk mit kéne javítani és hogyan, van aki megigéri legközelebb jobbat küld, akad aki csak magában búsul, és akad aki a gyász fázisaiban megragad a tagadás és düh résznél. Utóbbi esetekben gyakran előjön az ''alma-körte/Porsche-Rolls Royce'', és a ''biztos lefizettek minket'' érvrendszer (sőt, engem már azzal is megvádoltak, hogy részegen teszteltem, ha nem értékeltem eléggé az adott mega-világbajnok terméket), mely történetek esetenként - nem is sejthető melyik oldalról... - kiszivárognak a megfelelő körökbe, hogy mindenki előtt ismertek legyenek.
    Harmadrészt valóban, a tesztekben egy általános vevői magatartást próbálunk szimulálni, amitől az egyéni hozzáállás akár alapjaiban eltérhet, de az is megeshet, hogy rosszul mérjük fel a piacot (pl. az ultra-hordozhatónak szánt Sonoma tesztünkben) - bár ahogy az elején is írtam, ezért próbálunk más szempontokra is ajánlani terméket, sőt a neten már elindult a MyTeszt, ahol a végeredmény súlyozása szabadon állítható minden látogatónak, és az alapján dönthet...

De asszem tök feleslegesen koptatom az ujjaim, mert ez mind mindenki előtt ismert... :)

• róland

veterán

válasz bullseye #36 üzenetére

Sajnos (mint mindeki előtt ismert), a tesztek többsége valahol csúsztat. Sokszor eltérő kategóriában versenyző termékeket tesztelnek együtt. Ez alapján kihozzák, hogy lám mennyire nem jó valamelyik gyár terméke, holott a gyár jó terméket gyárt, csak nem annak a célközönségnek szánta, akik szerint a tesztelők vennék.

• róland

veterán

válasz bullseye #1 üzenetére

Jó kezdeményezésnek tartom. De fontos lenne, hogy az antivírus termékek gyártóival egyezséget kötnének, hogy a CHIP magazinban szereplő termékkód használható legyen a termékeikhez továbbra is. (Azok is hozzájussanak, akik nem a CD/DVD verziót veszik.)

Valamint jó lenne, ha a CD/DVD programjai a honlapjukon valamilyen formában letölthetők lennének (mint pl. PC World HOPP rendszere).

• nalaci

csendes tag

Én 9 évig előfizető voltam! Aztán lemondtam mert a mellékletekre nem volt szükségem az újság számait saknáltam kiidobni tárolásuk viszont nehézkes.

Én inkább vásárolnák egy Cd-t az újság nyomtatott változata helyett amit könnyebb elrakni és lehet olvasni gépről.

• Biriboyka

senior tag

Jah, de csak olyan cd-vel amit tartalmazz aktuális frissítéseket, illetve olyan segédprogramokat, amik fontosak. Persze itt olyan emberekre gondolok, akik elkötelezettek a CHIP iránt, de nincs normális net elérése.

• Joces

senior tag

Úgy lenne az igazi, hogy cd-vel 999Ft...
    Mindenki vinné, mint a cukrot...:)

• Joces

senior tag

Az a helyzet, szerintem cs ill dvd nélkül kevés..... már amit kap az olvasó

• zLegolas

őstag

Én semmi ilyesmit nem veszek. Only Linux... azért a pár oldalért, amik ebben a témában néha megjelennek nem éri meg.
    És azok többsége is gyehenna - már bocsánat a kritikáért.

Évekkel ezelőtt vettem meg az utolsót, berágtam, hogy a CD-DVD mellékletek meg dugig vannak 15 napos vindózos próbaverziókkal, és amire nincs kiírva, hogy az, arról a telepítés után rögvest kiderül, hogy az sem kivétel. Meg játékdemók... számomra értéktelen.

Mondjuk nem is én vagyok a célközönség...

• Arnold2

őstag

válasz bullseye #37 üzenetére

És a Guru is tervez hasonló kiadást?
    /1k ért?/

• bullseye

addikt

válasz Pipó #35 üzenetére

Igazábúl a CP testvérlapunk, úgyhogy nyugodtan... Sőt, a PC Gurut is lehet dícsérni!

• bullseye

addikt

válasz kovasz #34 üzenetére

egyrészt érdekelne milyen fizetett teszteket, sőt ''teszteket'' olvastál az utóbbi időkben. (Mármint nem 1996-ban, mert arra lennének vicces és kellően demagóg párhuzamaim.)
    Másrészt ezek szerint sehol nem olvasol tesztet, csak híreket - ez esetben világos, hogy semmi szükséged újságra, csak 1-2 hírportálra. Nagy mázli, hogy az IT hírek viszont csak a színtiszta igazat tartalmazzák, mindenféle marketingsallang nélkül...

• Pipó

őstag

válasz kovasz #34 üzenetére

Ha csak a híreket vesszük, akkor igazad van, de lehetnek olyan cikkek pl. gyakorlati útmutatók, trükkök összegyűjtve stb. amiért érdemes pénzt kiadni. Ezért is olyan kényes kérdés az ár. Én pl. a Computerpanorama ilyen-olyan különkiadványait kedveltem. (Bocs, hogy konkurenciára hivatkozok)

• kovasz

senior tag

en kb 97..98-ota nem vettem chip-et meg semmiylen pc-s ujsagot. minek mire kijon mar regen elolvastam az inetten az osszes hirt, a fizetett ''tesztek'' meg ne erdekelnek.

imho ez a mufaj papiron halott.

• bullseye

addikt

válasz csibor #29 üzenetére

a terjedelem sokszor annyi amennyi hely van, ráadásul A64 alaplapi chipek eléggé fejlődő téma, a 02-es számban is lesz egy kicsi...

• bnorci71

addikt

Hát lehet lámaság amit írok de ha má eszembe jutott leírom :)
    Mi van akkor ha a smart csak előfizethető és akkor nem kell neki külön újságot nyomni :F az előfizető nem fog reklamálni mivel ugye ....ugye?
    De pl lassan sok szám. tech. magazin csak dvd-vel készül a cd szerintem lassan tök felesleges így lehetne smart + dvd-s változat :D :C

• g@bo

nagyúr

teljesen oké az ötlet, Én annak idején a PC Gurut vettem meg mindig a kiadónál cd sallang nélkül, és jó volt nekem, is.

megszüntették. :(

most a ''remitendát'' veszem 800é az újságárustól, dvdstül, ha ez nekik jobb. :Y

• csibor

addikt

Engem is érdekelne.De most olvastam bele az új számba,és elég felületesnek találtam/legalábis ami érdekelt/.Kicsit nagyobb terjedelemben foglalkozhatnátok a cikkekel pl:A64 alaplapi chippek.Azért 1000Ft alatt szivesen megvenném ;)

• akom

őstag

Most találtam egy 1993 as CHIP újságot !
    Húú de brutal volt akinek 486DX2 ese volt 66 Mhz el !!! :DD
    Ja és persze a 140 MB os vinyo is odanyomot !! :C

• Sanya

nagyúr

végre! a mellékelt cd-knek akkor volt értelme, mikor még nem nagyon volt elterjedve az internet, mert neten szinte hamarabb lejönnek a cuccok, mint előkeresni a sok halom cd/dvd közül a megfelelőt. mindamellett pedig általában unalmas dolgok vannak rajta.

grat

• Borosz

őstag

A sógorom ezt úgy oldja meg, hogy három hónapot vár. Odamegy a kedvenc újságárusához és megveszi az elmúlt három havi újságot CD/DVD melléklettel 3000Ft-ért. :DDD
    De egyébként érdemes lenne próbálkozni vele mert M.o.-n nemcsak nagypénzű emberek lakoznak, akik simán megengedhetik maguknap az éves előfizetést mellékletekkel együtt.

• szandisas

őstag

Végre egy normális ötlet! Egy kicit soknak tartottam a kb2k-t kiadni érte, de ez nagyon korrekt ajánlat! én venni fogom :DDD

• adam60e

tag

Na végre!
    A cd tök felesleges azoknak akiknek van internete mert aprogramok nagyrésze ingyenes és letölthető az internetről.
    Én biztos fogom venni hogy ha 1000 alatt lesz az ára!. És ha előfizetés is lesz akkor előfizetek! ;)

• orbano

félisten

Én is támogatom, legalább visszaszoknék az újságra, nem lennék PH! függő ;]

ja és ha lemenne 6-7-800Ft-ra az előfizus ára, újra előfizetném (pár éve voltam már) :B

[Szerkesztve]

• $nake

csendes tag

Ötlet támogatva!

Pláne ha előfizuval 600-700 Ft lenne akkor tutira érdekelne. Mert mondjuk igaz hogy neten van minden frissiben de van amikor az ember nem tud gép elé ülni netezés céljából akkor viszont jól jön 1-2 témát elolvasgatni ami érdekli, esetleg későbbiekben visszakeresni teszteket vagy valami progi használatának a leírását, ilyen célokra jobb az újság mint a gépen letárolt tartalom, de CD/DVD melléklet abszolút fölösleges, mert az a pár apró progi ami tényleg tetszik azt akár le is tölthetem. Video melléklet meg ugye had ne mondjam szintén abszolút fölösleges, akkor már ott a DVD kölcsönző. Teljes verziók meg általában elég gatya progik, elég lenne csak beszámolni néhány kis érdekes apró progiról vagy bármiről és akit érdekel majd leszedi a netről.
    CHIP Smart RLZ! :C

• karmester

senior tag

Amennyiben jó tartalommal jelentkezik az újság, sok hardver bemutatóval és megbízható tesztekkel érdemes adni érte ennyit. A CD/DVD melléklet szélessávú internet mellett tényleg elveszti a jelentőségét......

• ngabor2

nagyúr

válasz Pipó #11 üzenetére

Nekem mostanában nem igazán jut időm az újságot rendesen átolvasni. Van olyan szám, amire egyszer rászánok fél órát, átlapozom, és a cikkek egyik részére a ''már olvastam a PH!-n'' a reakcióm, a másik fele meg nem érdekel...
    De ha már előfizettem, le nem mondom.

• Arnold2

őstag

Hmm,jó kezdeményezés.
    Esetleg egy oldalra az újságon belül a CDn/DVDn lévő egy két fontosabb,hasznosabb... programnak a leírását lehetne rakni,így ha valakinek pont az kell akkor le tudja tölteni.

Én diák vagyok és havi fix összegből kell gazdálkodnom. Jó kezdeményezésnek tartom és remélem a többi Vogel B újságra is kiterjesztik./mivel a CHIPet kölcsönbe kapom anyu munkahelye révén :P /

• Lala6

őstag

válasz bullseye #17 üzenetére

Egyértelműen lehet.
    Én tuti megvenném, most csak nagyritkán veszek számtech újságot, ami az árnak tudható be, de ha 1000-Ft-ért lenne akkor azt venném meg(valószínű sűrűbben).
    A CD melléklet az internet előtti korban volt nagyon jó. Én pl csak a honosító műhely miatt vettem anno az újságot, de mióta itt a szélessáv a CD/DVD melléklet bontatlanul hever a fiókomban.

• bullseye

addikt

válasz bnorci71 #16 üzenetére

Lehet, hogy lesz, csakhogy ugye aki már veszi a lapot, az már veszi a lapot... persze neki is jól jöhet, ha nem kell a CD. De a fő kérdés az, hogy új embereket is lehet-é-e behozni a SMARTtal :)

• bnorci71

addikt

válasz bullseye #15 üzenetére

csak kérdezem :B az újságba nem lehetne közvélemény kutatást csinálni ki mivel szeretné vagy csak figyelmet felhívni a lehetőségre mivel gondolom 1-2 száz emberke miatt nem lesz smart változat

• bullseye

addikt

válasz Pipó #11 üzenetére

fillérre nem fogom lebontani az tuti, de van itten sok ember, aki lehetővé teszi, hogy másik sok ember írja a lapot, meg nekik mind nagy iroda - az egy adag pénz. Aztán papír, nyomda - megint egy jó adag pénz. Terjesztés is tényleg sok, stb. stb.
    De szerintem adnánk mi 500-ért is utcán, csak fogyjon belőle 2-300000 példány, akkor valszeg a mennyiségből, meg a reklámból simán visszajön az engedmény. De szerintem elég, ha összegyűjtünk itt potom 100e potenciális előfizetőt, és már engedmények lesznek :)

• boba6

senior tag

tuti ötlet, épp ma gondoltam rá hogy újra el kéne kezdeni venni a Chip-et (most az októberihez jutottam épp hozzá ingyé)
    a CD/DVD tartalmát sosincs időm átnyálazni, ha vmi ezek tartalmából felkelti érdeklődésem majd megkeresem a neten
    amúgy ennek az előfizetését is lehetővé kéne tenni az elejétől szvsz
    amikor volt lehetőség (tán 2x is) 3 hónapos előfizetésre 1000HUF/szám alatt akkor éltem vele

• PrinczA

őstag

En az ujsagokat a cd dvd mellekletekert veszem meg (neha van rajtun 1-2 jopofa jatek, igaz ez nem sok ideig kot le), a bennuk levo cikkek, arak, ... nem a legujabbak, igaz van benne neka 1-2 jo iras, otlet.
    Anno mikor csak GPRS netem volt akkor jol jottek a rajta levo progik, frissitesek, ...

Szoval en nem vennem meg.

• bnorci71

addikt

Támogatom szívesebben venném a smartot mint a dvd-set az is csak azért veszem mert a 3 cd több helyet foglalna :((( .de mióta netezek a gépbe se volt berakva :( épp mostanába kerestem az árusnál de nem volt :(
    Szóval legyen :C

• Pipó

őstag

Jó gondolat, csak azt nem értem, miért nem lehet pl. 899 Ft-ból kihozni, szerintem még ez is magas összeg. Nekem akkor lenne elfogadható, ha megrendelve 6-700 Ft körül lenne. Engem sem érdekelnek a lemezek, viszont az újságokat szeretem.
    Most újság helyett elolvasom a neten a cikkeket és ennek a magas árak az okai. Úgy hallottam az újágterjesztési jutalék a legmagasabbak közé tartozik, ezért is van akkora különbség az előfizetett és az utcán vett újságok között.

• TexT-BoY

addikt

Szerintem is jó kezdeményezés lehet... Esetleg ha van annyi kedv és idő akkor egy olyan kodos okosságot meglehetne csinálni hogy minden számba van 1 kód amivel lelehet szedni a chip.hurol vagy innen vagy valahonnan mindent ami a DVDn/CD-n van arr a a hónapra.
    Alap ötletnek szerintem jo de pontosan nem látom át a lehetőségeket de talán ti mérlegelhetitek. Én biztos venném a 890es Chipsmartot

• ngabor2

nagyúr

Nekem így van előfizetve egy évre... hogy pontosan mennyi volt, azt már nem tudom, de szeintem inkább 899.

• bullseye

addikt

válasz Thrawn #6 üzenetére

Hát sejthető mekkora beleszólásom van nekem az árazásba. Ami jobb is, mert az ezirányú szakértelmem is kb annyi...
    Szóval nemtom mennyi lesz. Lehet, hogy marad 899, lehet hogy épp ezer alatt alapon valóban 999 lesz, de lehet, hogy azt végtelen jóindulattal 998-re csökkentik ;]
    vagy bármi más...

• marcee

addikt

Alkalmanként vettem, de most majd gyakrabban fogom!!!
    Röviden: Végre! :R
    Kifejtve: Ugyan nagyon sokat internetezek és a legtöbbet akkor is informatikai témában, de képtelen vagyok leszokni az újságolvasásról. Ágyban, wc-n, buszon nem tudok internetezni és olyankor is kell valami olvasnivaló. Komolyan mondom, hogy amióta nem lehet CD/DVD mentes épkézláb számtech havilapot kapni, azóta elkezdtem Autó Motor-t (199Ft, Hoppá!) és F1 Racing-et vásárolgatni hogy kielégítsem a fent említett helyzetekben adódó olvasási ingerenciámat. És csak kb 3-4 havonta veszek egy számtech lapot, mert az 1500-2000 Ft azért kicsit durva. A CD/DVD-n hozzáadott programokat meg filmeket lesz@rom, - a lemezek nagyrész bontatlanul végzik a polcon - mert ha ingyenesen elérhető akkor leszedem a netről, ha full verzió akkor semmit sem ér (tisztelet a kivételnek), a film meg kivétel nélkül semmit sem ér számomra (már amit eddig számtech laphoz adtak).

• Thrawn

félisten

válasz bullseye #4 üzenetére

Én kerestem :DDD Csak egy idő után hülyének néztek az újságosnál, úgyhogy abbahagytam.
    Ha nem 899 lesz akkor mennyi? 1000 alatt, szóval 999 ;] ?

• bullseye

addikt

válasz ReJim #3 üzenetére

ha gond van az ellátással akárhol, akkor azonnal szólni kell, akár itt, akár levélben (nekem, szerk mailre, terjesztés mailre, akárhová...), mert az egy azonnal javítható, és éppen ezért javítandó probléma

• bullseye

addikt

válasz Thrawn #2 üzenetére

Volt, csak akkor nem volt igazán kereslet rá, vagy nem ismerték fel időben... Ez ugyanaz a kezdeményezés tulképp, max a 899-t nem tudom garantálni :)

• ReJim

őstag

lehet engem is érdekelne, mivel a cd-dvd-t így is oda adom valakinek, aki tudja hasznosítani(én nem tudom, only linux user.), ha valami jó téma van benne, akkor meg szívesen olvasgatom (pedig útálok olvasni ;])

csak jusson el nyugatra is pár ilyen szám :) (szombathely, és környéke)

• Thrawn

félisten

Ugye jól tudom hogy volt már SMART változat (899 HUF :F )? Én örülnék ha ismét lenne, mert spec. nekem nem hiányzik a 3CD vagy a DVD. Még az is lehet, hogy előfizetném. Egyébként mindig megvásárolom az újságot, mert a PH!-t nem tudom mindenhova magammal vinni :DDD

• bullseye

addikt

''A VogelBurda Communication, a CHIP magazin kiadójának tervei szerint 2006 elejétől 1000 Ft alatti összegért is lehet majd CHIP magazint vásárolni. A CHIP SMART névre hallgató kiadvány annyiban különbözik majd az eddigi CHIP magazinoktól, hogy sem CD, sem DVD mellékletet nem tartalmaz majd. (A tartalom teljesen megegyezik a CD, illetve DVD mellékletes magazinokéval.)
    A lap újságárusoknál lesz beszerezhető, nagy érdeklődés esetén a későbbiekben előfizetést is köthetnek az olvasók.''

Volt már ilyen kérés, volt már ilyen utalás, most van ilyen próbálkozás. Szeretnénk tudni, afféle PH! fókuszcsoportként, idebe kinek mi a véleménye a kezdeményezésről. Netán ettől jól rászokik-e a magazinra, holott eddig nem vette, vagy eddig alkalmanként vette, de most majd gyakrabban fogja, vagy törzsvásárló, aki CD/DVD változat helyett spórolásból átáll SMARTra?

Aktív témák