Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
He? Úgy érted befejezése után?
Kb. addig a pillanatig, amíg a számlázási rendszerben ott van az előfizetéseid közt a chello.
Ha a számlázási rendszerben leveszik a chellot, akkor az automatikusan törli a chelloval kapcsolatos dolgokat a többi rendszerből. Ez azt jelenti, hogy bent valaki kattint az oké gombra és 5 perccel később nemhogy postafiókod nincs, de már a modemed is újraindult és neted sincs.
Ez ilyen. Tisztán üzleti, semmi jótékonykodás. -
Chili7
őstag
Valaki bennfentes meg tudja mondani, hogy a chellonál az internetszolgáltatás bejelezése után még mennyi ideig használható a chellós emailcímem?
-
jerry311
nagyúr
shev7
Az se rossz. ipconfig /release ipconfig /renew párossal próbálkoztál már?
bambano
Aha. Persze.
Akár be is juthattak, forgalom szempontjából teljesen mindegy, hogy én vagy egy trójai forgalmaz, ugyanúgy mérnie kellene. Az is igaz, hogy nem fogalmaztam elég pontosan: a napi 2-3 GB a helyesen mért forgalom. -
jerry311
nagyúr
Egy nagyon gyakorlati kérdésre várok választ szakaemberektől.
Történt, hogy valamiért vacakolt a routerem (lásd előző hsz.). Ezért fogtam magam és átdugtam a kábelt a router helyett közvetlenül a PC-re. Amíg a routeren keresztül neteztem, addig legfeljebb napi 5-8 MB forgalmat mutatott a mérőoldal. Amikor közvetlen a gépbe dugtam, akkor rendesen mért napi 2-3 GB-ot. Nem változott semmi. Nem akartam regisztrálgatni meg ilyenek, ezért a MAC address ugyanaz volt a routeren is és a PC-n is. Tehát a chello rendszerének észre sem kellett volna vennie a változást, hiszen ugyanaz a MAC, ugyanaz az IP forgalmazott, még csak újra sem kellett indítani a modemet. Mégis csak arra a két napra van rendes mérés, amikor közvetlen a PC-re csatlakoztattam a kábelmodemet. Szóval ezt így hogyan?
Nem értem. -
jerry311
nagyúr
Hmm, valami nem kerek ezzel a routerrel...
---------------------------------------------------------------
WinMTR statistics
Host - % Sent Recv Best Avrg Wrst Last
---------------------------------------------------------------
Network Unreachable - 12 1841 1623 0 5 47 0
Network Unreachable - 100 1841 0 0 0 0 0
Network Unreachable - 99 1841 24 0 20 219 219
Network Unreachable - 36 1841 1192 0 641 241859 0
Network Unreachable - 35 1841 1205 0 873 241797 0
Network Unreachable - 35 1841 1205 0 1007 241734 16
Network Unreachable - 35 1841 1205 15 911 241672 47
Network Unreachable - 36 1841 1185 15 3447 241610 31
Network Unreachable - 35 1841 1202 109 833 242750 219
Network Unreachable - 35 1841 1200 109 561 242672 219
Network Unreachable - 35 1841 1202 109 214 242500 125
Network Unreachable - 35 1841 1199 109 161 242422 156
Network Unreachable - 34 1796 1198 109 420 242344 109
Network Unreachable - 31 1593 1113 109 618 242281 125
jerry311
nagyúr
Hmmm. Forgalommérő megdögleni látszik. Nem sikerült még napi 5 MB fölé másznia...
-
marcee
addikt
Irodában chello-s netünk van, levelezésre is a chello-s címet használjuk. Korábban (fél éve) teljesen megbízhatatlanná vált az OE, nem küldte/fogadta a leveleket minden esetben. Logikát nem találtam benne, hogy mikor ment el vagy jött meg egy levél és mikor nem. De többnyire inkább nem, pedig az OE szerint minden rendben volt. Fiókbeállítás, jelszó ilyesmi stimmel. Akkor Felraktunk egy Mozilla Thunderbird-öt (1.5.xx), ami átvette az OE beállításait, leveleit és nagyjából mostanáig rendben működött, de most megint arra panaszkodtak a kollégák, hogy nem jönnek/mennek rendesen a levelek. (nem az én reszortom a levelezés, csak annak biztosítása). Most TB 2.0.0.6-ra frissítettem, tesztleveleim elmentek saját címeire, válaszok is megjöttek.
Mi lehet a gond, amire nem gondoltam esetleg? Mással nem fordult elő ilyesmi? -
VINIKOR
senior tag
UPC hálózaton belül is működik a P2P korlátozás? Vagy csak a hálózaton kivül?
-
-
harry
veterán
Sziasztok, ez lehet nem pont ide tartozik, de az a problémám, hogy a feltöltési sebességem néha szinte 0-ra esik le. Classiccal ez elvileg 10/1Mbit. Néztem egy tesztoldalt, ping jó, letöltés 10es meg is van, de a feltöltésnél egyszerűen megáll, el sem indul. Próbáltam több FTPre is feltölteni valamit, de alig megy, talán nincs is 1KB/s. De nem mindig van így, volt, hogy egy gép-reset után gond nélkül tudtam feltölteni teljes sebességgel. Mi befolyásolja ezt, mivel lehet a gond?
-
shev7
veterán
válasz
ballington #4871 üzenetére
mar tobbszor irtuk, megbizhato ftp-rol nagyobb filet lerantani. Az ad valos kepet a sebessegedrol.
-
Frenky87
aktív tag
kicsit már bosszant ez a chello. Nem igaz, hogy nem lehet megosztani. Mondta a szerelő is a UPC-től, hogy nyugodtan megoszthatom, gyakorlati korlátai nincsenek. Ha routeren keresztül akarok netezni, akkor bejön a chello-s felület, ahol a mac-et kell beregelni. Meg is teszem, a Router mac címét ajánlja fel, szóval abban nincs hiba. Változás az nincs, mindig regelni akar.
Mi okozhatja a nem Win-es (mivel csak az explorer és a winupdate), internetet használó programok kifagyását?
Légyszi segítsetek, mert nagyon tanácstalan vagyok. -
shev7
veterán
válasz
ballington #4867 üzenetére
de ne is speedtest-tel merj sebesseget...
-
ballington
addikt
nemtom másnak is van-e gondja, de nálam mostanában az elvárt sebesség 10%-át kapom. ma lemértem a speedtest.net-en, bizony a ping 100 körüli volt, a letöltés fél megabit, a feltöltés 250-300 kbps körül mozgott. dolgozónetem van. felhívtam a 1221-et ott először egy hölgy segített, mondta h áramtalnítsam, majd dugjam vissza. lemértem, fel is ment a sebesség 2000 kbps körülire. mondtam neki, erre rendesen azt mondta, hát ez bizony kevés, továbbkapcsol valami ''értelmiséginek''. Ő is vacakolt valamit, kérte hogy teszteljem le, de ekkor meg visszament a sebesség 0,5 mbps körülire. sőt akárhányszor teszteltem, mindig mást mutatott, főleg a ping értéke bizonytalan. Erre csak annyit mondott, sajnálja a dolgot, úgy néz ki, h a ''hiba nem az én készülékemben van'', hanem vlaszeg a központnál. Legyek türelmes, remélhetőleg a kollégák megjavítják a dolgot.
HÁT REMÉLJÜK, nem ezért fizetek havi 7200 pénzt. -
Frenky87
aktív tag
Üdv!
Lenne egy kis (nagy) problémám.
Tegnap kötötték be a chello-t (medium), ment is addig, mígnem megosztottam volna WLAN routeren keresztül. Fogtam a modemből jövő kábelt, be a helyére, a routeren meg az 1-es portot kötöttem össze az én gépemmel (bnőmnél van WLAN kari, nálam vezetékesen van megoldva). A router Gigabyte BR-01G. Gondoltam Smart Setup aztán meglátjuk mi lesz. Felismeri, hogy Dinamikus IP-s kapcsolat van, szóval elvileg minden oké.
De net az nincs, Explorer64 alatt bejön a Chello-s, beregelős oldal. Meg is teszem a kiírt lépéseket, (30mp-s modem kikapcs, gép reset), de ugyanaz a helyzet.
Megpróbáltam mindent visszarakni az ''eredeti'' állapotba, tehát kiiktatni a routert és normálisan csatlakoztatni a modemet (ahogy azt a UPC-s bácsi csinálta).
Csak és kizárólag Explorer (meg WinUpdate) alatt van internet kapcsolat. WLM, G-talk, Opera nem működnek (...has stopped working üzenettel leállnak, ha netes műveletet hajtok végre).
Mit tegyek? Kicsit kezdek ideges lenni...
u.i: Vista Ultimate 64 van a gépen -
bambano
titán
válasz
Viszlát #4864 üzenetére
Előre irányban decibellmikrovoltban számolva 50-től felfelé már jó, és inkább gyengébb legyen, mint erősebb. 40-től már lehet, hogy elzörög, de az nem az igazi. Ha egy átlagosan normális tv-n jó a kép, az elég a modemnek.
Visszirányban 100 és 110 között optimális, ha 120-nál többet kell nyomjon a modem, akkor baj van. Ha visszirányban a jelszint nem éri el a kb. 80-90-et, akkor ott nagyon nagy baj van a hálózat szintezésével, ott már torzíthatnak az erősítők.
Ugyanez decibellmilivoltban 60-nal kisebb számok.
De a modem webszervere megmondja, hogy mibaja a modemnek.
Szerk: úgy látom, ezek a modemek dbmV-ben mérnek, nekem 4 dbm az előre irányú jelszintem most és 47 dbmv a visszirányú.
[Szerkesztve] -
Viszlát
addikt
Üdv,
meg tudja esetleg valaki mondani, hogy mennyi a minimális jelerősség, hogy a net normálisan működjön? Ismerősöknél erősen szakadozós a helyzet, de a UPC lerázza őket azzal, hogy szar a router (mert ugye nem tőlük vették), pedig Linksys van náluk, nem is akármilyen...
Köszi, V -
Tom5
addikt
Sziasztok!
Ti melyiket választanátok?!
Externet: 4480/256 6600ft/hó
UPC Chello medium:5120/768 5990ft/hó
Már két éve az Externet a szolgáltatóm és megvok elégedve velük!Eddig talán 2db kis probléma volt a nettel,de azt is egy órán belül orvosolták!Modem szépen működik!
Externetnél még van +6K a sávszél emelés költségre,UPC-nél ha online rendelem akkor elvileg semmi plusz költség...Olvastam jót is rosszat is a UPC-ről...egyenlőre nem tudok dönteni...
Segítségeket , ötleteket előre is köszönöm! -
dilipok
veterán
-
ChromeX
addikt
na hali chello classicom van és ha jól tudom elvileg annak a sebessége most 20mbit/s csak kiváncsiságból felmentem egy ilyen speed testes oldalra és elég érdekes adat jött ki[link]
utána várok egy kicsit és megint ezt adja ki, vajon miért lehet amúgy firefoxal a legnagyobb letöltési sebem majdnem 3mb/s volt
-
KMan
őstag
A kiszolgáló hibát jelzett. Fiók: 'visitors@chello.hu', Kiszolgáló: 'pop.chello.hu', Protokoll: POP3, Kiszolgáló válasza: '-ERR AVG POP3 Proxy Server: Cannot connect to the mail server!', Port: 110, Biztonságos (SSL): Nem, Kiszolgálóhiba: 0x800CCC90, Hibaszám: 0x800CCC90
Chello a netszolgalltatonk es chellos mailt szeretnek elerni. Otletek?
Koszonom es udv! -
student
őstag
meik most a legjobb kábelmodem aminek normális ára is van?
-
CyberJedi
tag
Fórumtársak! Ha BP-i lejárt hűségidőszakú Chello-s interneted van, kereshetsz egy kis pénzt 1 óra alatt! Gyorsan hívj fel a 06 209 343 447-en, vagy küldj egy emailt a jb@chello címre! Üdv, JB
-
Vis Major
tag
Sziasztok,
Szeretném megosztani a chellot, de nem igazán tudom milyen wifi routerrel működik jól.
Lenne két kérdésem:
1) Tudnátok konkrét típust mondani, amit TI használtok és jól működik?
2) esetleg használ valaki D-link DI-524UP routert? Van tapasztalata valakinek ezzel a típussal kapcsolatban?
Előre is köszi a válaszokat! -
Kakumix
senior tag
Szerintem sok jóra ne számítson senki aki chello-t kötet be és játszani akar. Az elmúlt négy hónapban a pingjeim esténként 200ms fölött voltak a BIX-re. chelloék leszarták, a hűség lejártával (31-ével) felmondtam (TV-t is). Remélem nem szorulok rá többet. Ahhoz képest, hogy 2000 környékén, hogy vártam a chello-t a bécsi fejlesztésekről olvasgatva (TV+internet+telefon egy kábelen), csúnnya véget ért a kapcsolatunk.
Remélem az esti imátokban megemlékeztek rólam, most hogy már nem foglalom a fejállomás szűkös sávszélességét!
Persze ez nem igaz mert hétfőig ki sem kapcsolom, töltök mindent a /dev/null-ba hátha megtellik. -
jerry311
nagyúr
Nincs itt semi extra technológia. QoS és vagy config változtatás automatikusan távolról.
A QoS-sel alapvetően jól lehet játszani, főleg ismert protokollok esetén. (HTTP, FTP, POP/SMTP, stb.) Ami nem passzol ezekre az lassabb. Másik verzó, hogy valahol ahol átmegy (majdnem) minden forgalom ott szépen ellenőrzik a csomagokat és dinamikusan változtatják a felhasználókhoz közelebb található eszközök beállításait. -
dchard
veterán
válasz
jerry311 #4845 üzenetére
Értem. Gondolom ezeket a ketyeréket - korábban már volt pár link róla itt is - ezek szerint a CMTS-ekben helyezték el, hogy megvalósuljon, amiről beszélünk. Bár jobban belegondolva:, mivel előfizetőknek fix IP-jük van, így az egyes CMTS-eken lévő ügyfelek adott szegmensre vetített forgalma akár központilag is priorizálható IP alapon. Asszem a korábban linkelt kütyük is erre vannak, meg elég drágák ahhoz, hogy CMTS-enként lerakjanak belőle egyet.
Egyébként ott ahol ezek a problémák vannak, ott a CMTS és az aorta közötti sáv kicsi, vagy a CMTS-ekből induló end-user felé menő optikai/koax vonalak nem bírják?
Köszi!
Dchard
MOD: mivel nálunk vadi új lesz az egész, így nem gondolom, hogy hasonló problémák lehetnének.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Revolut
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LED világítás a lakásban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest