Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
muveszur
addikt
Nekem balhéztak a router miatt. Akárhogy könyörögtem nekik, csak egy gépre akarták bekötni. Azért elmondták h miként lehet megcsinálnom.
-
Jadro
veterán
Azért mert routert nyomsz a szerelő kezébe, még nem biztos hogy egynél több gépet akarsz használni. Példának okáért mi van ha csak a wlan miatt kell a router, mert a laptopoddal az egész lakásban kényelmesen akarsz netezni? Szóval nyugi, nem balhéznak miatta!
-
Tanya-
tag
-
jerry311
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
A szerelő hivatalos feladata, hogy 1 PC-re netet varázsoljon neked. Router beüzemelése nem feladata, de elvégezheti. MIndenesetre ők Windowsra vannak kondícionálva, nem a kismillió féle routeres web GUI-ra. Tehát ne lepődj meg, ha azt monjda nem csinálja meg, vagy nem tudja megcsinálni.
-
Integra
titán
kérdés
a chello hogy regisztrál be gépet?
mac address alapján?
nekem van egy linksys routerem, akkor azt a mac addresst fogják beregisztrálni?
mert ugye van egy desktopom és van egy notim is, használom rajta mindkettőt.
ma jönnek bekötni, jó lenne tudnom mire számítsak hogy ha megmtutatom, hogy de nekem routerem van, arra dugják rá a modemet... -
Tomaaasz
aktív tag
válasz
muveszur
üzenetére
Nekem régen volt ilyen. Szar volt a vonal. Jött is a dagadt csávó nézegette itt a kütyüjével:"hááát ez csak 12, 14nek kell lennie". Hoz másik modemet"még mindig 12". (amúgy nem tudom mi volt 12) Jó jönnek a roma munkások. Persze közbe nem tudok semmit csinálni, mert itt kell ülni melletük vagy rágyújtanak egy cigire vagy zsebre vágnak valamit... Át kábelezik a házat. Semmi 12 még mindig, nem tum de annyi na.
Ugyanúgy szar volt az egész. Mondják hogy elmennek mert ők se tudják mi baja van. Majd küldenek valakit.Fogtam egy új hálókártyát bevágtam a gépbe. Ment is rendesen a net utánna, nem is jöttek többet.
-
muveszur
addikt
Sziasztok! Na következő történt velem:
Tegnap este meghalt a net, se kép se hang. Visszajött 1mibt/s 5mbit/sec helyett
Na mondom modem restart. Nem segitett. Gondoltam reggel jó lesz, akkor se, se ma délután igyhát call 1212. Nagyon segitőkész volt az ügyfélszolgálatos csaj, átirányitott egy netes szakembernek, akivel letöltöttem pár cuccot, majd megállapitotta h nincs semmi baja a vonalnak. Kiderült h a routert kellett volna ujrainditani, mert nem volt kapcsolat a modem és a között elvileg, de netem wifin keresztül volt vhonan. És erre ment el 700hufom mobilrol.
Ezenuton szeretném megköszönni a upc-s dolgozoknak a korrekt hozzááállásukat!!!!
KÖSZÖNÖM!
na csak h legyen jó vélemény is...azota is fullon jön( a törrent is
)

-
Finwe
őstag
Gondoltam szólok, hogy az utorrent nem favorizált program, sajnos
. Kipróbáltam egy csomó verziót de meg sem moccant. Majd kipróbáltam ezt a Deluge-ot és simán megy. Sajnos tipikus linuxos kliens kinézete van, borzalmas kezelni de legalább működik.szerk:jah, és nekem fagy ám ez a program, hiába írják, h már jó... nem szabad hozzányúlni és nincs gond.
Finwe
-
Drizzt
nagyúr
0.5.8, újabb nincs tudtommal. Nem tud normálisan böngészőből fájlt megnyitni közvetlenül, mert az egyik ablak eltűnik, a másik meg nem válaszol, ráadásként nálam, Firefox alól torrentet nyitva. Egyelőre még nem elég, illetve a sebesség nálam megoldódott az új utorrenttel is, szóval marad az.
-
csellosi
tag
Nyir1haza.
En inkabb +vinyot vettem csucs vga kartya es csucs proci helyett. (es meg maradt is boven penzem, de meg a passziv 7600gt-t se hasznalom ki...)
Nagy ping eleg gyakran szokott lenne, de olyankor is ~600KB-al jon lefele. De amugy nem toltok mindig ennyit, kb. felevente 1x

-
Integra
titán
az mi a bústól van, hogy a tévé csatornák fele jó, a fele meg zizis és szar?
mindegy hogy milyen sávon, uhf, vagy vhf-h és vhf-l, mert mindegyik csatornán van ami kristálytisztán jön és van ami rosszul. és nem is lehet arra fogni, hogy nem előfizetett csomag, mert nagyon sok az első alapcsomagban van benne. -
tomp
félisten
válasz
csellosi
üzenetére
Nálam még max feltöltésnél sem van down lassulás. max 10kb-al lasabb.

'Probalom havi szinten betartani a 249GB-ot, hogy ne veszelyeztessem a halozatot'
Nem nehéz ilyen nagy cuccok melett?
Hol lax hogy nálad sincs p2p adatkorlátozás?? Sok embernek van. Itt semmi,és ahogy látom ott sincs semmi
A decemberi forgalmam 236GB volt
azért áltam meg mert beütött egy baj
(nem tudok kiírni semmi a gépről így a 250es vinyó már tele van.) most is csak úgy tudok tölteni hogy letöröltem egy csomó játékot
Ha nem lenne baj akkor a számításaim szerint elértem volna a 280gigát is -
csellosi
tag
Figyel meg ott egy 81 GB-os is es meg pihen a lemezen egy 147GB-os torrent fajl is

Geped meg fog foni olyan ertekek mellett

Szvsz feltolhatod 50-re is a feltoltest, ott meg nem lassitja a letoltest.
"látom nálad sincs korlátozás. akkor nyomjuk ki a hálózatot
" - Probalom havi szinten betartani a 249GB-ot, hogy ne veszelyeztessem a halozatot ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jerry311
nagyúr
válasz
csellosi
üzenetére
Igazad, van: hülyegyerekeknek gyakran kell megismételni mindent. Igazad, van: hülyegyerekeknek gyakran kell megismételni mindent. Igazad, van: hülyegyerekeknek gyakran kell megismételni mindent.

Visszaolvasni, keresni meg nem nem is szabad. Write only módot mindenkinek!

-
tomp
félisten
válasz
csellosi
üzenetére
Jaja. járt! Múlt idő. Már elment
chello medium
és a pingek is helyre jöttek. sőtt!! még jobb lett.
torrent nélkül 8-15 (eddig 25-30 volt)
torrentel 60-70 (eddig 200-300 volt)
látom nálad sincs korlátozás. akkor nyomjuk ki a hálózatot
az egész vinyót leszeded? 93GB szép
-
csellosi
tag
Drizzt te hol laksz amugy, hogy mar nem megy? (latom shev7 Bp, Uthenger pedig Deb.)
-
FefeeX
veterán
-
csellosi
tag
-
Integra
titán
válasz
Integra
üzenetére
chello update.
ma beszéltem minden idők legkellettlenebb, legsemmilyenebb leglegleg ügyfélszolgálatos nőjével, hihetetlen... na mindegy
szóval olyan nincsen hogy két néven menjen akciós csomagban szolgáltatás, tv és net, hiába megy mindkét előfizetés fizikailag ugyanabban a lakásban.
szerintem lol, szerintük nem, de szerintem ők leszarják és így egyszerűbb.
úgyhogy a bérlőm nevére irathatom max, és akkor megkapom a kedvezményes 3500ft-ért. -
Drizzt
nagyúr
válasz
csellosi
üzenetére
uTorrenttel bármit is csinál az ember, lassú marad, ez már legalább 1 hónapja így van nálam. Deluge meg megyszépen, de egyrészt erőforrászabáló, márészt fagy, harmadrészt az elsőhöz kapcsolódóan: http kérésekre is sokkal lassabban jön válasz-> a netezés érezhetően lassabb. Ezek utorrenttel nincsenek meg, de cserébe lassú nagyon, bármit bűvészkedik az ember. Milyen klienset érdemes még kipróbálni vajon? Valami olyan kéne, ami nem túl erőforrásigényes.
-
Integra
titán
válasz
jerry311
üzenetére
értem.
de sebességet tudsz mondani? kbyet/sec? mégis, mi az átlag? de más is írhatja a saját tapasztalatát
úgyis ez a kérdés meg to ALL

tegnap megrendeltem a minimum csellót, havi 5500ft, hurrá..
de ami kiderült, hogy a lakás tulajának van érvényes és valóban működő tévé előfizuja a saját nevén. én viszont a netet a saját nevemre rendeltem meg.
ami azt jelenti hogy van tv és lesz net is fizikailag egy és ugyanazon lakásban, csak más-más néven.
ebben az esetben nem lehetett volna ilyenkor a 3500ft-os éves előfizut választanom??
vagy az csak akkor ment volna ha az ő nevére rendelem meg az internetet is???
ugyan leadtam a rendelést, de módosíthatom ezt esetleg még? -
csellosi
tag
Igen, ezert kell neha (par havonta) felhozni a temat, - hogy hogy lehet ujra maxon tolteni a torrent klienssel - mert meg mindig mukodik. Mert sokan csak be irjak, hogy a torrent milyen lassu a Deluge meg fagy es hibazik, megoldast meg nem igazan tudnak, kulcsszo hianyaban meg nemtudjak mire is keressenek.
Ide kattintva itt van dchard egy regebbi hozzaszolasa is ami erdekes (portok).
jerry311: Amig mukodik, miert ne hasznalhatna?
MOD: Amikor nagy a ping, akkor is megy max. a savszel felevel.
-
tomp
félisten
Enyhe terhelés figyelhető meg nálunk
torrent nélkül "normál" netnél a ping 14-200közt ingadozik.
torrenttel meg háát... néha a cmd nem is tud pinget mérni.
De azért a sebesség az megvan. 480-590kb/s
az előbb feltöltöttem a mobilt $-el.neten keresztül. (qannon) kb. 15perc kelett hozzá :S
amúgy megvan 1perc alatt. -
csellosi
tag
Szerintem mindenkinek van joga tudni, hogy mire kepes egy adott program, ime:
uTorrent elindit, => Options => Preferences es ott bal oldalt kivalaszt => BitTorrent almenut, jobb oldalan az ablaknak az also reszeben Protocol Encryption resznel levo lenyilo menubol ki kell valasztani az Enabled opciot. uTorrent ujraindit es kesz is. Igy maximalis sebesseggel jonnek le a dvdnyi meretu kulonbozu Linux distribution-ok. Vegre, kiprobalhatom mind! I love Linux.
-
Finwe
őstag
válasz
jerry311
üzenetére
Sajnos nekem soha nem voltak jók az online játékok...
A saját esetemben gondoltam még arra, hogy a korlát miatt szabályoznak p2p-n, de csupán 80GB a három legdurvább hónapra az átlag, nem hiszem, hogy ez a baj. Esetleg az lehet amire Integra pár hsz-el előbb kérdezett, hogy "az adott chello központban" korlátoznak minden p2p-t. Ebben az esetben nem is én korlátozom magam hanem ugyan ehhez a központhoz tartozó másik személy(ek) aki(k) hatalmas p2p forgalmat termel(nek).Igazából akkor sem értem, hogy miért kell nullára korlátozni a dolgot, lehetne 1/512-re és akkor nekem is jó meg nekik is.
Finwe
-
Jadro
veterán
válasz
Kovalek
üzenetére
Az most részletkérdés hogy wifi vagy kábel. Legalábbis ebből a szempontból.
A Mac addresst meg tudod nézni a vezérlőpult hálózati kapcsolatok megnyitásával. Ott az aktív helyi kapcsolat ikonra duplaklikk aztán a támogatás fül és részletek. Ebben a fizikai cím lesz az ami kell. Ezután bemész a routerben a setup részbe és a mac address clonehoz ezt írod be. Így az UPC ugyanazt a fizikai címet fogja látni és ez a cél.
-
Kovalek
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy közületek van e valakinek két gép rákötve a chellos netre routerrel? Mert az a gondom hogy szerváltam egy routert és azt akartam hogy mindkét gépen legyen net de csak odáig jutok hogy kéri a felhasználónevet és jelszót amit ráadásul nem fogad el pedig e-mailen elküldettem a jelszavam és jól is írom be. Ez miért van? Lehet hogy még routerrel sem lehet több gépen netezni a chellonál mert ugye csak a professional csomagnál lehet több gépet rákötni nekem meg csak extreme csomagom van? Valakinek ötlet? Választ előre is köszönöm!
-
Integra
titán
válasz
jerry311
üzenetére
az tuti hogy én nem töltök le 3 hónap alatt ennyit... adsl-el se tudtam, pedig ott ugye havi 150gb limit van.. meg aztán azt se akarom hogy a villany számlám akkora legyen, mint a teljes lakás egyéb cucca együtt..

amúgy ez mit jelent? hogy kolrátozza? az adott chello központban futo alkalmazások amik nem p2p forgalmat bonyolítanak, kapnak fix sávszélt mindig, aztán a maradék ha van akkor a p2p programoké? letudod et fordítani sebességre?
otthon 4mbit adsl-em, frankón tölt is 400k környékén utorrentben sok esetben, de átlag 220-260k-val -
jerry311
nagyúr
A torrent valóban legális, azonban a torrentet (és kb. minden p2p fájlcserét) döntő többségében jogvédett tartalmak illegális cserélgetésére használják. Persze nem ezért shapelt, hanem azárt mert a forgalom nagy hányadát ez teszi ki. Ha mindenki FTP-zne, akkor az lenne shapelve.
A p2p játék viszont még véletlen sem azonos a p2p fájlcserével. Nagyon faxa szűrőrendszerek vannak ám a világban, amik ezt a kettőt könnyen és gyorsan megkülönböztetik. (ha jól vannak beállítva)
-
FefeeX
veterán
Akinek lassú a torrent --> tudok módszert
1,1Mbps le, 70kbps fel folyamatosan 
-
Finwe
őstag
-
Apollyon
Korrektor
Mért támogatná?
Gondolom arra gondolsz, hogy a torrentezés priorizálva van, az ftp letöltés meg nincs.
Nos azért van ez mert a torrentezés p2p alapon működik. Szal maga a p2p van priorizálva, ami rántja magával a torrentezést.
FTP-n nem csak illegális dolgok vannak. A UPC-nek semmi köze hozzá miket töltesz le. Ha mégis valami durvát, akkor jönnek a hatóságok. Ftp-ről letölteni kábé olyan mintha youtube-os videókat néznél. Az h miket, az a Te dolgod.
Attól függ
-
Blackmate
őstag
válasz
Travelos
üzenetére
Szerintem is az automatikus IP cím kiosztásoddal lehet valami gond. 2 esélyes a dolog: vagy sokat totojázik a modem az IP cím adással, vagy a géped nehezen bírja "felvenni" a kiosztott címet.
Tippek:
1. Vezérlőpult -> Hálózati kapcsolatok-nál bal oldalt van olyan, hogy A kapcsolat javítása. Hátha nem csak dísznek rakták oda, és csinál valamit.2. Ha van más fiók is a gépen (ha nincs csinálj egyet
), akkor jelentkezz be azzal. Hogy ott is olyan lassú-e a betöltés. -
here
tag
Azért a témát kicsit kihegyezve: A UPC a fizetős illegális letöltéseket támogatja?
Torrent ingyen nem. Fizetős ftp igen?
Mindegy csak egy éjszakai gondolat volt.

Here
-
tomp
félisten
Ja ok sorry.
Nálam olyan van hogy a Smart Security képe percekig ott van az asztalon. Néha hamar elmegy a kép,de ha friss boot akkor várni kell. lassan kap ip-t. -
Pimpa29
csendes tag
válasz
Travelos
üzenetére
Nálam is van egy ideje hasonló leállás (5 bootból mondjuk egyszer), de én arra gyanakszom, hogy elhasználódott a windows és ideje lenne újratelepíteni. Lehet, hogy nem is ugyanaz a helyzet, mert sosem vártam meg, hogy életre keljen, ha 20-30 másodperc alatt nem talál magára, akkor reset.
-
Travelos
őstag
senki másnak nincs ilyen beállás boot után?
-
tomp
félisten
válasz
Travelos
üzenetére
Nálam is sok időbe tellik ha kihúzom a netet.Az ok: későn kapsz ip-t. addig meg a windows nem akar semmit sem csinálni.
Egy nagyon egyszerű megoldás: megvárod míg betölt a win, majd csak utánna dugod be a modemet.
Vagy:
Start menü\Vezérlőpult\Hálózati kapcsolatok
Helyi kapcsolat ikonon jobb katt majd TCP/IP protokoll, Tulajdonságok gomb
IP-cím: 192.168.2.7
Alhálózati maszk: 255.255.255.0 -
Travelos
őstag
válasz
Travelos
üzenetére
igen, gyanúm beigazolódott!
ha letiltom a helyi kapcsoltokat, és úgy bootolok, akkor mint a villám a windows felállása. majd a kapcsolat engedélyezése után is minden rendben!ha viszont úgy bootolok, hogy engedélyezve van a kapcsolat, akkor 5 percig szenved a gép, de nincs közben semmi lemezművelet, tehát nem tudom mit csinál, csak olyan, mintha le lenne fagyva, pedig nem! 5 perc után minden OK.
mitől lehet ez? -
Travelos
őstag
5 perc állás boot után, és semmit nem tudok csinálni, már minden felesleges alkalmazást és szolgáltatást leállítottam, csak a windows indul el, meg a net.
Ez azóta van, mióta a chello-t bekötötték. Hogyan lehet azt beállítani, hogy ne induljon el a net a gép indításakor? mert gyanítom, hogy emiatt van ez a beállás induláskor! -
válasz
Integra
üzenetére
én anno telefonon közöltem az ügyfélszolgálattal a szerződés megkötésekor, hogy nem saját a lakás, és eztán a szerződés mellett küldték a bérelt (..stb) lakásra vonatkozó formanyomtatványt is, amit kitöltve és a tulajdonos által is aláírva 8 napon belül kellett visszaküldeni, és csak ezzel együtt volt teljes érvényű a szerződés...
-
Integra
titán
megtudja adni valaki a linket, ahol az a formanyomtatvány van fent, amit albérlet esetén a lakás tulajdonosának kell kitöltenie ahhoz, hogy a lakásba be lehessen kötni ezt a szart?
-
tomp
félisten
ez amíg lejön
Nem szívok a júpíszível. Bár ennyi $-ért adhatnának gyorsabb netet is
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
jerry311
üzenetére
Nem-nem, eccsém kípzeld a hallo3 egy mászkálos lövődözős játték! Én kipróbáltam de ojjan vót mint rígen a diavetítés! Pedig a teszkóba azt mondották níkem hogy ez biza a legjobb,legdikhásabb gíp.
Egy nvidija geforce 4(!!!! nígy vazze! nígy!!) 128megabájj vagy micsuda.
chat.hu-ra fő szoktá járni? ha igen vaggánnygyerek924 a nevem!Csuda jó szöveged van!
ui.: rákegyeki a szived!
várom a választ
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Napelem
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vicces képek
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Na mondom modem restart. Nem segitett. Gondoltam reggel jó lesz, akkor se, se ma délután igyhát call 1212. Nagyon segitőkész volt az ügyfélszolgálatos csaj, átirányitott egy netes szakembernek, akivel letöltöttem pár cuccot, majd megállapitotta h nincs semmi baja a vonalnak. Kiderült h a routert kellett volna ujrainditani, mert nem volt kapcsolat a modem és a között elvileg, de netem wifin keresztül volt vhonan. És erre ment el 700hufom mobilrol.
)

. Kipróbáltam egy csomó verziót de meg sem moccant. Majd kipróbáltam ezt a Deluge-ot és simán megy. Sajnos tipikus linuxos kliens kinézete van, borzalmas kezelni de legalább működik.