- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
brossi80
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy fontos kérdésem ha lehet. :-)
Nemtég (november végén) kötöttem a UPC nél net/tv/telefon csomagot 2 éves hnyilatkozattal, ....(chello medium ,tv családi csomag és telefon..asszem 8175 ft/ hónap társasházi kedvezménnyel) viszont úgy néz ki ,h kb februárban külföldre kell mennem (sajna most derült ki) elég sok időre ,a kérdésem az lenne h a hűségnyilatkozat megszüntetése mibe fáj nekem ,egészen pontosan mi a folyamata? Sajnos nincs aki átvegye a netet ,szóval mindenképpen megszüntetésre kerülne.
Le tudná írni vki h mi is a folyamata ennek és főleg mennyibe kerül majd?Köszönöm. Sziasztok
-
törölt tag
pont ezért van nekem kivágva oldalra egy netfigyelő cucc. szedhetsz le ilyeneket mint netlimiter, és társai, írj privit ha kell. az megmutatja milyen aktivitás van a hálózaton, az interneten stb, mekkora forgalmat bonyolít az adott progi, stb. ha nem fut semmi ami kommunikál, mégis van forgalom, akkor van sux, de látni is fogod
-
Sultan
tag
Felhívtam őket. Áramtalanítani kellett a modemet, meg a rootert is. Nem korlátoztak azt mondta az ember. De így se lett gyorsabb a letöltés.
-
Csapi007
veterán
Ma reggel is resetelni kellett a modemet.
-
törölt tag
sztem elso korben modem/router kihuz visszadug es utana probald a chellot
ja most latom...
ha torrentezel/dc-zel vagy barmilyen p2p klienst hasznalsz, napkozben deltol ejfelig lekorlatozzak a sebesseget kb 100-ra, az egyeb http-s dolgok muxenek full sebesseggelszoval ha hasznalsz ilyeneket, akkor ne is kerdezd a chellot, mert lebux
-
Sultan
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy múlthét péntek óta nagyon lassan tudok a torrent oldalról letölteni, ezzel 1 időbe az IP címem is megváltozott. Mi lehet a gond? -
BTO
őstag
válasz
dvdbackuper #5273 üzenetére
ha van hüséged akkor nem tudzs akciósan váltani a hüség lejártáig.
-
shev7
veterán
válasz
dvdbackuper #5273 üzenetére
attol fugg mennyi idore irsz ala husegszerzodest...
-
shev7
veterán
válasz
dvdbackuper #5271 üzenetére
nem, elviszi a kiscica...
hogyne maradna meg.
-
dvdbackuper
őstag
hy. most chello light-ban vagyok, ha átváltok mediumra, megmarad a 250Gb-os letöltési korlát?
-
sgbo
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek.
Van valakinek tapasztalata Chello internet megosztással??
Lényeg hogy 2 gépet szeretnénk lakáson belül rátolni.
Kérdéseim :
hogy kell csinálni ( mennyire macerás ? - ilyenekben nem vagyok otthon)
Rooterből milyen kell ( vagy tök mindegy ? ) -
divot
veterán
Kérnék egy kis segítséget, mert ezekben a hálózati ügyekben veriláma vagyok.
Szóval kaptam egy laptopot, Vistával és T-mobile nettel. Na most itthon fölösleges a T-s keretemet fogyasztani, szeretném rátolni a Chello-t, de az első kísérlet teljes kudarcba fulladt. Mit kell itten konfigurálni, hogy működjön a dolog? -
BTO
őstag
-
Nkboy
senior tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy nálam a DHCP által kiosztott IP mellett még van más IP cím is?
Tehát ,hogy nem csak egy IP-m van hanem még mellette van egy pár darab. Eddig még nem találkoztam ilyennel. Kérdeztem az ügyfélszolgálatot, semmi okosat nem tudtak mondani. -
tomp
félisten
Ez után egy szavam sem lehet kép
-
tomp
félisten
válasz
kenwood #5237 üzenetére
Még jó hogy 2(azaz 3) szolgáltató van. Így eloszlik a nagy terhelés.
Eddig a legdurvább sebességem, 128kbit/s volt! Elég kemény volt. De azért volt mert nyáron a melegtől egy kis dobozban a ház hátamögött a cucc majdnem leégett.
Amúgy olyan korlát mint neked hát olyanom még nem volt(április óta)!!
Esetleg 1. De egy modem reset helyrehozta.
Most is 505körül mozog -
BTO
őstag
válasz
kenwood #5237 üzenetére
nem annyiba kerül a merci,mint a suzuki.
suzuki áron ne akarj mercit.
egyébként ténleg aránytalanul sokba kerülne a net örültekre métretezni a hálózatot,ezen a pézen amit fizetnek.
van 1 min sebesség ami le van irva valahová ,ha annál kevesebb csak akkor fogadják el a reklamációt.
egyébként nem minden irányba jó a sebesség,mert lehetetlen megfizetni az ÖK-kat nagy sebességre.
aztán + ami elromolhat az el is romlik. -
kenwood
veterán
válasz
jerry311 #5236 üzenetére
azt mondjuk a havi 500 megas forgalmu ugyfelekbol kigazdalkodjak.
nem is ez a gond itt,mivel adslen se volt soha 250 giga kozeleben a forgalmam.
engem a korlatozas zavar,ami ugy vettem eszre,h az adatmennyiseg mellett nem csak savszelssegre,de egyeb dolgokra is vonatkozik.
mas magyarazatot nem talalok a rengeteg connection timeoutra,ami ejszaka vagy most 0 kozeleben van.mindenki addig nyujtozkodjon,amiga takaro er.
a 300 szekes moziba sem engedunk be 500 embert,mert 200nak nem fog tetszeni,ha a foldre kell ulnie ugyanannyiert,mint a tobbiek. -
jerry311
nagyúr
válasz
kenwood #5234 üzenetére
...nagy adatforgalmat generalok az elofizetok joval kevesebb,mint 10%-at teszik ki,akkor miert nem bovitik megfelelo mertekben a rendszeruket?
Aránytalanul nagy költségekkel jár. Sokkal kifizetődőbb, ha a havi 4-800 GB-ot forgalmazókat egyszerűen hagyják elmenni vagy kiszórják őket. A sávszélesség nincs ingyen. Mondjuk sopronban van 50 ember aki éjjel nappal nyúzza a 20 Mbps chellot. Ez 1 Gbps lenne, ha maradéktalanul ki akarnák sozlgálni. Viszont Bp-Sopron közé 1 Gbps net az sokkal többe kerül havont, mint amit az az 50 ember fizet, a veszteséges üzemet pedig egy veresnyszférában dolgozó cég sem szereti.
-
kenwood
veterán
itt nem errol van szo.
egyreszt a upc hivatalosan is bejelentette p2p korlatozasat.
masreszt a webes letoltes "csucsidoben" is megy max savon.
harmadreszt minden atmenet nelkul az egyik pillanatan meg eleg 10-15 uploader az 5-600K-s letolteshez,a masikban mar 100 embertol is csak 100-150Kval jon.amugy osszessegeben azt kaptam a chellotol,amire szamitottam :
adslnel evente ket szakadas volt,itt havonta.
ez meg belefer
ott az upload lassitja a dl-t,itt nem.
adslen 20-25K volt az upload,itt 85
1800 ftal kevesebbet fizetek erte es a telefon is olcsobb lett.a pingek elvileg adslen jobbak,gyakorlatilag pedig ott 15-19 volt ,itt 8-10 ms.
szamomra ez a legfontosabb mivel letolteni nem szoktam sokat,de van 1 netes jatek,amit esz nelkul tolok annal avalaszido,stabilitas a lenyeg,azzal pedig egyelore nincsenek gondok.250 gigat a hd komolyabb ternyereseig esszerunek tartanam,ha lenne koze az ispnek ahhoz,mire hasznalom a korlatlannak indulo szolgaltatasukat (en kesobb,a 250 giga tudataban irtam ala)
szolgalatatoi oldalrol azonban nem.
kicsit nekem ez olyan,mint a nagyobb pesti szorakozohelyek :
"nem baj,ha haromezren jonnek az 1000 fos szorakozohelyre,voltunk mar bent tobben is,bepaszirozunk annyit is,a nyomorgast majd megoldjak a vendegek"
erdekes,h maguk az ISP-k mondjak,hogy a nagy adatforgalmat generalok az elofizetok joval kevesebb,mint 10%-at teszik ki,akkor miert nem bovitik megfelelo mertekben a rendszeruket? -
kenwood
veterán
http://kepfeltoltes.hu/071209/chello_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
5 mb-s csomag.
upload 20K-ra limitalva. -
tomp
félisten
-
kenwood
veterán
adslrol valtottam nehany hete chellora.
a valtas elott olvastam eleget,igy nem lepett meg,h csucsidoben az 500 usertol toltott file is max 150 k ig megy fel,azonban azt nem konnyen veszi be a gyomrom,hogy csucsidoben a filelistak lekerese,magyaran mar a kapcsolodas is korlatozva van.a filelista-kerelemek 80%-a connection timeoutal elszall,mig csucsidon kivul siman lejon par masodperc alatt. -
BTO
őstag
válasz
SirVigh #5202 üzenetére
az informatikusokról + van a véleményem.
azt hiszik má a CATV hálózathoz is értenek többségükben,aztán nem gyözöm kidobálni a koax hálózatból az általuk vásárolt és beépitett szemetet.
erősen ajálgatják hogy nem kell particionálni a vinyot,azt ha a kuncsaft mégis benyel 1 virust akko format az egész és minden veszik.
felpakolnak mindenféle tüzfalat agyonkonfigyuzva oszt csak a regisztrációs oldalra + a modem Webes felületére lehet kimenni a böngészővel,de szar a net nincs kapcsolat.
aha! -
VINIKOR
senior tag
Várható a medium 6000 Ft-os árának csökkentése? Nem ártana. Ha lejár a szerződésem valszeg átmegyek a DigNet-hez. Ahogy nagyon sokat itt a lépcsőházunkban. Jókat hallani a DigiNetről és a DigiTV-ről.
-
brossi80
csendes tag
köszi szépen ,megpróbálom ezt a flashget témát ,cfos-t nem használok/nem használtam..de azért zavaró hogy az 1Mb-s net gyorsabb (mondjuk ezt én sem értem ) (vagy furcsa hogy az 1Ms-s netet nem korlátozták semmiben ,ott stabilan jött mindíg minden 150kb/s el ..itt meg az esetek 80%ban kb 50kb/s, a maradék 20% pedig 590kb/s...nekem csak ez a furcsa..mármint hogy a 80 %ban miért nem tud jönni annyival mint régen a lassabb nettel)..na befejeztem
Azért köszi a segítséget
-
brossi80
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrég (2 napja) váltottam 1mb/s netről 5mb-s re és egy olyan kérdésem lenne,(előre leszögezem h elsősorban nem torrentről van szó) h normál legális oldalakról (pl www.chilloutmixes.com) sem tudok normálisan letölteni ( általában olyan 50-70kb/s el jön le a cucc ( asszem talán egyszer volt h pl torrentről tudtam szedni 592 kb/s-el....de nem igazán értem hogy más oldalakon miért nem működik normálisan.(amikor 1Mb-s netem volt akkor minden oldalról ; torrent ,legális stb. stabilan jött minden kb 140kb/s el)..(és igazából nem érzem sokkal gyorsabbnak a netet)
A speedtest oldalon most azt írja hogy down 4899 kb/s ,up 720kb/s .......
valakinek valami ötlet?? Mit kellene esetleg beállítani valahol ,vagy ilyesmi
Köszönöm!! -
SirVigh
tag
válasz
Zordkaszás #5209 üzenetére
Felőlem..sajnálom, hogy egy értelmes topic így lealacsonyodik. Gondoltam itt egymás segítéséről van szó...dehát ha ti inkább azzal foglalkoztok a segítség helyett, hogy 'oltjátok' azt aki tisztelettel okosabbnak gondol titeket és ezért kérdez...
-
Zordkaszás
senior tag
válasz
SirVigh #5206 üzenetére
Viccelődhetnénk az ügyvédeken is csak nincs itt egy se, mert ez netes topic.
Azt ismered, hogy találkozik két ügyvéd:
- Hogy vagy? - hazudja az egyik.Na, visszatérve azokhoz akiknek a legkomolyabb kapcsolatuk egy 2 megás ADSL volt...
Miért csak az infósok dicsekednek el vele, hogy ők infósok? Akkora lesz arcuk egy ilyen diplomától, hogy csak oldalazva férnek ki az ajtón. Ennél csak egy rosszabb van a linuxos informatikus.
- Nagymama, miért olyan nagy az arcod?
- Mert Debiant használok!Lassan már ott lesz az info diploma, mint ahol a bölcsész: "Tessék, itt a Big Mac menüd. Parancsolsz még valamit?"
Informatikusokat a legjobb oltani, annyira könnyen magukra veszik a dolgokat és befordulnak.
jerry311
Ha jelentkezik a telesírt bill.-el akkor nyugodtan küldd át hozzám. -
SirVigh
tag
válasz
jerry311 #5203 üzenetére
Point taken....megjegyzem ügyfélszolgálaton dolgozom az elmúlt 5 évben
...s tudom mire gondolsz problémás okoskodó ügyfél alatt...
Nekem nem ez volt a célom, nem okoskodás, hanem azért jöttem ide, hogy információt szerezzek...megjegyzem nálunk nem az ügyfelek lerázása a cél, hanem az informálásuk és problémáik megoldása, kezelése.
A speciálisra visszatérve: továbbra se vicces ha valakinek az informatikai végzettségén gúnyolódsz. Mondjuk ezek alapján gondolhatok arra, hogy nem jutottál tovább a bekapcsoló gombnál? (Nem flame-wart akarok, csak tisztázzuk ki hol áll)
S az eredeti kérdésemmel kapcsolatban: továbbra is érdekelnek az információk és nem problémázni akarok, csak érdeklődni...
Kicsit meglep a hozzáállásod, nagyon lenézel mindenkit, még azt is aki udvariasan kérdez...mellesleg hol van a cégedhez a lojalistás, ha mindenkit elküldesz máshoz szerződni? (gondolom ez a jobbik eset ahhoz képest ha a halál f@szába küldöd el őket)
-
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
válasz
SirVigh #5202 üzenetére
Méghogy nincs érdemi válasz!!! Hát ez mi? "Neked nem kell chello. Vegyél megint valamilyen DSL-t. "Speciális" "képességekkel" rendelkezők boldogítsák más szolgáltatók ügyfélszolgálatát!
"
És továbbra is fenntartom, hogy a 'speciálisan' képzett ügyfelekkel van a legtöbb gond. Nem azért, mert nem lehet őket lerázni, hanem mert ha valami nagy hülyeségről úgy gondolják, hogy az jó, akkor már csak azért is tartják magukat hozzá, mert nekik van 'képzettségük'. Az ügyfélszolgálatosnak meg csak pár év tapasztalata...
(Remélem azóta edződött a lelked, nem lenne jó ha velem akarnád kifizettetni a telesírt billentyűzeted...
)
Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged