- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
7100-es 64bites Win7 Ultiamte, alapórajeles E4500 és alapórajeles 512 megás EAH 3870, Crysis 1.2-as patch. 1280x1024-es high-on tökéletes sebesség, semmi hiba, semmi akadás, ultra high-on ha sokan jönnek és nagy robbanások vannak kicsit belassul, de a játék folyamata 24-27 körül folyamatos.
jut eszembe a 9800GT után még most raktam fel először az Atira a crysist, de az eddigi dumák, hogy az nV játéka meg stb. teljesen hülyeség, az atin sokkal szebb, olyan árnyékok vannak, hogy az csak na, és a víz....az igen, az csoda, tényleg fantasztikusan szép ez a játék.
-
válasz
Balage-san #5895 üzenetére
Ha minőségen van az jó, e mellett még az élsimítás és azo szűrőt is feltolhatod, hogy ne a játékokban kelljen kapcsolgatni (AA 2x-4x, AF meg 8x).
De ezen kívűl minden játékban neked kell kézzel beállítanod a részletességet, hiszen ahhoz a drivernek semmi köze, tehát irány az options -> video. -
Balage-san
csendes tag
sziasztok!
a segítségeteket szeretném kérni. most raktam fel a catalyst control centert, és nem tudom, hogyan kell beállítani, hogy a játékok grafikája a maximumon legyen, a lehető legszebbnek tűnjön. jelenleg minden minőség-re van benne beállítva, illetve arra, hogy az alkalmazás adja meg az adott beállítást. a szűrő narrow-tent, az adaptív vonalsimítás többszörösre van beállítva és élesítésre. légyszi segítsetek, hogy hogyan is kéne lennie neki! am AGP-s ato radeon hd 3850 512 mb gddr 3-as videokarim van. köszi szépen előre is!!
-
válasz
Shevchenko #5891 üzenetére
CCC-ből nem tudod külön állítani, hiszen egy desktopról van szó.
-
JanR
addikt
Cat 9.3 vs Cat 9.6? Tapasztalat valakinek?
Azt tudom, hogy 9.3 nem akad a crysis, 9.5-el igen... -
pintyo68
csendes tag
[C] Sziasztok ![/C]
Nekem is a ccc-vel van bajom,a beállításokkal.Spec a szín-gamma beállítások.Az asztalra beállítom utána elinditok 1 3d. alkalmazást,és amikor kilépek a 3d.alk.-ból nem áll vissza az asztal beállítás,csak az alapértelmezettre,ha megnyitom a ccc-t akkor vált vissza a általam megadott beállításokra.Nem nagyon vágom a ccc-t eddig omega drivert használtam, azon működött igy.Néztem a ccc súgóját is nem találtam semmit.A ccc hun-változata van.,és így sem.
Valaki hozzáértő segíthetne már 1 hete szívok vele!
Már végig nyálaztam at összes catalyst topikot elkopott a nyelven
-
Shevchenko
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni hogy a Catalyst Control Centerbe hol lehet beállítani az mikor állitom a szint akkor csak a monitoron állítsam?
Vagyis ne állítodjon el a lcd tv-nek.
Külön külön hol lehet beállítani,ha állítok valami fényeröt akkor csak azt állítsa amit akarok (pl monitor)
Azért kérdezem mert a monitoromnak elég gyenge a fényereje és ha Catalyst Control Centerbe a szinnél korigálom a fényeröt (pl: feljebb viszem) akkor elálítódik az lcd tévémnek.
Elöre is köszi a választ. -
kefizor
tag
Hali!
Nekem egy olyan k***a idegesítő problémám van, hogy a Catalyst nem azt csinálja amit beállítok.... Szóval, ha beállítom azt, hogy kell az adaptive anti-aliasing, akkor nem teszi be
Ha nem kell akkor meg berakja
vagy éppen fordítva. És ugyanez van a többi dologgal is. AF vertical refresh stb.... Lehet, hogy az xp miatt van? Valakinek valami ötlelet esetleg? Már szétvet az ideg
-
dalaman
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #5859 üzenetére
Sziasztok!
Az 5854, 5858. hozzászólásomra köszönöm a reagálásokat. Nagyot léptem előre. A D-Sub kábel ötlet segített. Szereztem egy ilyet. Csak ezzel működik a monitor driver-install után. Fel is raktam a 9.6-ot ,majd a CCC-t is.. Minden csodásan működik. Tehát a monitorom az analóg portját gondolja a legmenőbbnek egy 2008-as fejlesztésű videókártyához. A DVI port-tól még a háta is borsózik és lekapcsolja. Vagy fordítva? A HD 4870 nemtomhánymilliótranzisztoros szuper tuningos VGA gondolja úgy, hogy amíg ő egy tisztességes analóg monitorportot nem lát, nem is ad jelet tovább. Arra már a windows betöltésekor lekapcsolja a jelet. Persze a 3-4 éves régi VGA-mal mindig a DVI porton működött a monitor. Azt nem tudom még, hogy valójában lesz-e minőségromlás a kapott képen. Egyenlőre nem látok különbséget. Legyen ez itt tanulságul, hátha valaki még belefut ebbe a hibába. -
Alister71
nagyúr
válasz
belaazallat #5883 üzenetére
Ha Riva Tunerrel húzod a karit, akkor a PowerPlay-t már el is lehet felejteni, tehát folyamatosan fullon pörög a kari.
Sőt én a bios turkálást is nyugodt szívvel vállalom.
-
puttputt
őstag
válasz
belaazallat #5883 üzenetére
Bizony, nálam sem mindig működik/van bekapcsolva.
Mikor nincs rá szükség, el sem indítom; pláne nem része az Msconfignak.
Valamivel lassabb a boot-idő is...Csak azért gondoltam, hogy nem lehet rossz a tweaker verzió, mert BIOSok (Asus) terén egész jó kezdeményezések vannak.
-
belaazallat
addikt
válasz
puttputt #5881 üzenetére
"Történetesen, a CCC előnyeit én sem igazán tapasztaltam még, de nem baj, ha fut és fent van... Meg annak jó, aki meri húzni a kártyáját."
Plussz egy program ami fölöslegesen fut, eszi a rendszererőforrásokat. Aki húzniakarja a kártyáját az ATT-t/Rivatunert használ. A komolyabbak meg bios-ban turkálnak.
-
puttputt
őstag
válasz
Alister71 #5879 üzenetére
Csak törlés végén kér, telepítésnél ez sem, viszont; ha nem indítom újra az új után, akkor nem fog menni a Catalyst Control C.
Azért a tweaker verzió érdekel, mert méretekkel jobb, stabilabb, gyorsabb lett a 9.5 javítottja...
Történetesen, a CCC előnyeit én sem igazán tapasztaltam még, de nem baj, ha fut és fent van... Meg annak jó, aki meri húzni a kártyáját.
-
puttputt
őstag
válasz
belaazallat #5877 üzenetére
Nálam 9.6 rendesen megy... hol tudom elérni a tweakelt verziót, mellesleg?
(Megvolt a link, de elkavartam...)
A következőképp telepítem:
Törlöm az összes, előző drivert, újraindítás; majd telepítem az újat; újraindítás.
Amennyiben nem így csinálom, akkor nem fut a CCC.
(Rendszerem: Vista Ultimate x64)
Hátha, segítettem valakinek. -
samfishR
senior tag
Hello
9.5-ös catalyst-ot honnan tudom leszedni win7 64bitre? AMD oldalán nem találtam meg a régebbi drivereket
Előre is kösz!
mod: megvan
Üdv
-
gyiku
nagyúr
-
rocket
nagyúr
válasz
adamssss #5868 üzenetére
Szia!
Uninstall regi driver es CCC az ATi szoftver eltavolitoval, reboot, install uj driver es CCC, reboot.
Ez a hivatalos ut, mindig igy frissitem, sose volt semmi problemam.Vista es Win7 alatt reboot se kell (de ez meg nem minden esetben mukodik), a lenyeg ha rebootot ker akkor rebootolni kell, third party driver cleaner programok hasznalata csak idopocsekolas, sot sok esetben problemat is okozhat.
-
fess
őstag
válasz
adamssss #5868 üzenetére
nekem nem működőtt a rátelepítek és menni fog módszer. régebben írtak 1 jó tippet,azt bemásolom: "Töltsd le a Driver Sweeper-t és telepitsd... aztán minden programokba be ati driver uninstall,restart,ujrainditásnál F8 nyomkod... csökkentett mód...driver sweeper indit,Ati cuccait kiválasztod ,elemzés,törlés,restart,új eszközillesztő letöltés,telepit,újraindít... enjoy..." annyi hogy én a driver sweepert meg a driver cleanert is használom 1más után...
meg miután elindítom a telepítot,és kicsomagolja magát,akkor eszközkezelőn belül be a videókártyához,ott illesztőprogram frissítés,és kiválasztom a mappát ahová kicsomagolta magát..
nekem ez a módszer jött be,így nem ír ki semmi hibát -
Ja és a 9.6 mennyit gyorsít fps-ben a GTA4-ben a 9.3-hoz képest?
-
Sziasztok!
Elnézést a láma kérdésért, de kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan frissítitek a drivert?
Én így szoktam, mert nem vagyok valami nagy gép guru és ez tűnt a legegyszerűbb módszernek:
1., Fel az ati honlapjára letöltöm a legújabb ccc és drivert.(60 Mb)
2., Csak simán elindítom a telepítőt és elvileg felülírja a korábbi verziót.
Ha máshogy kéne légyszi írjátok le (kell-e safe módban újraindítani, driver cleaner használata kell-e)
De ha így is jó, ebben is erősítsetek meg
Köszi -
-
zack
nagyúr
Kellemes meglepetés ért tegnap este...a Crysis - Crysis Wars - Crysis Warhead tényleg iszonyat sokat gyorsult a 9.6 drivertől.
Számomra ez a 9.6 eddig maga a messiás! -
zack
nagyúr
Nekem elég hogy javították a 2. mag órajel visszavételét! Végre!
Nem izgat hogy nem lett gyorsabb.
Az eddigi legnagyobb bug-ot orvosolták...halkabb is lett a gép, mivel a 2. kártya GPU-ja már nem olyan meleg mint amikor full órajeleken üzemelt.
Ideje volt javítani. Respekt az ATi-nak. -
dalaman
csendes tag
Kösz a gyors választ. A monitorról nem írtam. Acer AL 1721 LCD monitor. Ez nem új. Három évig semmi baja nem volt az előző Radeon 1950GT VGA-val, XP mellett. A digitális portja van a pc-re dugva. Az alaplaphoz közelebbire.
F8 után VGA mód: melyikre gondolsz? Olyan van, hogy kisfelbontású ( 640x480 ). Azt választva is leáll a monitor. -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5855 üzenetére
Én is hasonlóra tippelek csak az F8-as menüből VGA mód engedélyezésével is hasonló végeredményre lehet jutni.
-
gyiku
nagyúr
-
-
dalaman
csendes tag
HELP!!! Driver install után nincs kép!
Új konfigom van. Vista64 op.rendszer meg az alaplapi driverek után a VGA driver telepítése jött volna. Na itt akadtam meg már egy hete. VGA: Powercolor HD4870 1GB DDR5 PCS a típusa. A többi alkatrész is olvasható a cuccoknál. Tehát:
- Az Eszközkezelőben egy alap driver ( 6.0.6001.1800 ) van. Innen is indítottam frissítést, vagy a letöltött exe file indításával is. Már próbáltam a telepítő lemezen lévő 1 évest ( asszem 8.4 ), próbáltam 8.9, 8.10, 8.12, és a mostani 9.6-ot is. Telepítést elvégzi. Az eszközkezelőben látható a verziója. Újraindítás jön. Majd ezután annál a pontnál amikor az első windows bejelentkező ablak jönne elsötétül a képernyő. A monitor nem érzékel több jelet. A gép pedig tovább dolgozik. Ezután restart. Csak csökkentett módban lehet ismét eljutni látható képpel a windows-ig. Ezután mást nem tehetek mint törlöm az új Ati drivert. Restart. Irja, hogy a driver telepítés nem volt sikeres és visszaáll a kezdeti alapdriver. Az alap driverrel ismét van kép, és ismét ott a riasztás az eszközkezelőben. Próbáltam a felbontást kisebbre venni. Nincs változás. Szereztem egy driver cleaner-t is. Azzal törölve az előző drivert, majd fel az új, mindegy. Próbáltam csak drivert, vagy a nagyobb méretűt CCC-vel együtt. Rengeteget böngésztem a fórumokat. Találtam is hasonló panaszkodásokat, de válaszokat nem. Úgy láttam mindig vista64-el jön ez elő. A legutóbbi versenyző pl. JeanClaude 5804. hozzászólás. Ő sem kapott választ. Lehet, hogy nagyon rövid lesz az ismeretségem a vistával és jön a régi XP. Akkor hiába van klassz VGA-m, meg 4G ram, nem lesz belőle directx 10 nézegetés. De most már ott tartok, hogy a bugyuta rákérdezős vista-t is boldogan nézegetném, ha lekerülne a riasztásom az eszközkezelőben. Esetleges segítségeteket előre is köszönöm. -
Anoulou
csendes tag
Sziasztok!
Bocs mindenkitől a tudatlanságomért,de egy viszonylag egyszerű,de számomra még tudatlan kérdésemre keresem a választ! Egy "régebbi" crt monitorom van,amin a "színek" már nem úgy jelennek meg már,mint egy új monitoron! Nos eddig nvidia kártyáim voltak,ott a driver beállításánál betudtam lőni az erősebb színeket,ami nekem kellett! (digital vibrance)
A napokban sikerült vennem egy ati kártyát,s a catalyst-et sajna nem ismerem még!
Ott van erre lehetőség,hogy ezt beállítsam?? Gondolom igen,csak még nem tudom hogy hol keressem.
Tudnátok ebben nekem segíteni,hogy mit hol,merre keressek??Megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Politika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest