Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Video digitalizálás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joy001
tag
Felraktam az új firm.-et, de sehogy nem akar magyar lenni.
Valaki leírná, hogyan kell a nyelvet beállítani? (Az angol szövegből nem tudom kihámozni) -
Joy001
tag
Az optika üvegét mivel szabad tisztítani?
Újlenyomat eltávolítás lenne szükséges. -
Tomszlaj
tag
Szia :AMF:!
''after dark frame subtract'' beállításnál sajnos kapok E16 hibaüzenetet, nálad működik?
Előtétlencse: Én az 58mm-es canon tubusból indultam ki, de ha valaki még nem rendelkezik ilyennel, akkor tényleg megfontolandó a két Raynox lencse, nem hinném, hogy gond lenne a minőségükkel -
Tomszlaj
tag
Igen, tudja alapból, de már csak az elkészült képen. A firmware kiegészítővel ez a funkció real-time bővül, azaz az LCD élő képén villogtatja a beégett részeket, így még az expogomb lenyomása előtt lehet tudni, hogy a leendő kép egyes részei beégnek és időben lehet korrigálni
-
:AMF:
senior tag
mformer: kérdésedben a válasz.
autoban katt és kész.
joy001: tényleg írtunk korábban a CHDK firmware-ről. Pár azóta szerzett tapasztalat még: az esetek többségében a raw-ból szebb képeket lehet előcsalogatni, mint a gép által feldolgozott jpeg. Viszont pepecselős dolog: fehéregyensúly, expo-korrigálás, zajszűrés, élesítés, satöbbi. Persze, van hogy a jpeg is tökéletesen megfelelő. Döntsön mindenki maga arról, hogy megéri-e neki az időtöltést. Ha már lehet, egy próbát mindenképp megér.
Tomszlaj: a Canon tubus (8k) és a Canon WC-DC58A (28-30k) párossal szemben egész jó kis alternatívának tűnik a Raynox RB52S2 (5k) és Raynox DCR-730 (25k, 2 lencsetag) párosa. Sőt, kb egy árban van az RB52S2 és a Raynox DCR-5000 (33k, 1 lencsetag) párossal, ami már 0,5-ös szorzójú.
Egy-két info az Optiformból: 52 mm-es infraszűrő nincs, és sajnos nem is tudják mikor lesz. Raynox DCR-250-es makró előtétet július végére várnak. Viszont van Kenko cirkulár-polár 5k-ért. -
Joy001
tag
A kiégett részek villogtatása nem csak az új kiegészítő firm.-el érhető el. Az enyém alapból is tudja.
-
Joy001
tag
Én is Kingston elite pro 2GB-os SD-t vettem hozzá (mikor olvastam, hogy a gép állítólag nem szereti akkor már megvolt). Eddig jól működik vele.
-
Joy001
tag
Végre megérkezett
Ellenőríztem a pixelhibát, úgy hogy automatába kapcsoltam, és az objektív elá tettem a védő sapkát. Nem találtam rajta semilyen színű ''pöttyöt''.
Érdemes még valamit a 3 nap alatt különösen megfigyelni ? -
hugoo
aktív tag
-
Joy001
tag
Úgy néz ki, Péntekre megérkezik a vadiúj S3-asom.
Szeretnék hozzá venni egy nagylátószögű lencsét. Valaki esetleg vásárolt a sajátjához ilyet? Ha igen milyen típust, és mennyiért? -
senior tag
Üdv!
Én a körúti Edigitalban vettem, nekem is volt egy hibás pixel a ccd-n. (#678-ban írtam róla.) Ebédidőben mentem ki megvenni, munka után visszavittem. Szó nélkül cserélték (nem nézegettek tesztképeket, nem küldtek el a szervízbe). Korrekt.
A hibás pixelt nekem úgy sikerült megtalálni, hogy bekapcsoltam a gépet, elé tettem az obisapkát és katt. Megnéztem a képet, megláttam egy fehér pixelt. Pár képet még csináltam, megnéztem őket, és mindegyiken látszott egy fehér pont.
A képek neve IMG-vel kezdődik, a fájlok számozása folyamatos, de a számláló nullázható a gép menüjében. -
worlock
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, az index fórumon is elsírtam bánatomat, de mivel nagyon frusztráló a probléma ide is beírom, hogy minnél előbb megoldódjon:
Egy kis segítségre lenne szükségem, ugyanis nem értem mi lehet a gond a Canon letöltőszoftverével. Valahogy nem akar működni.
Kifejtem pontosabban miről is van szó:
Vettem egy Canon s3is gépet. Tök jó, örülök is neki. Amikor vettem halt be a számítógépem, újra kellett rakni az XP-t.
A szűz rendszerre felraktam a Canon programját, de nem nagyon akar működni. A letöltést elkezdi, a képeket felmásolja, de amint elérek egy video fájlhoz, megáll a tudomány, nem csinál semmit. A képek letöltése sem zökkenőmentes, néha megáll a dolog és csak akkor folytatódik a dolog, ha kihúzom, majd újra rádugom az usb-re.
Kíváncsiságból rádugtam a számítógépre a korábbi A80-as masinámat is. Őt nagyon szerettem, soha nem volt vele semmi bajom, most is csak a zoom miatt vettem a s3is-t. A letöltés el is indult de itt is megállt egy idő után. 5 napi fotó mennyiség volt rajta (kirándulás) de csak az első két nap termését töltötte le. 3 hete a – most már – régi szoftver gond nélkül leszedte a képeket.
Kártyaolvasóval le lehet szedni a képeket, de szerintem ez így nagyon nincs rendjén.
Mondjuk a kártyaolvasó se egyszerű történet (52 in 1), el kell mélázia, hogy szóba álljanak egymással vagy sem. Totalcommanderben nem, Sajátgépnél igen. Aaarrrrgh.
Van valami ötletetek van, hogy mégis mi a gond? -
Padisha
tag
Ez jó kérdés, passzolom is
Ott ahol venni fogod talán értenek hozzá és segítenek ezügyben is. Ha más nem, akkor miután kifizeted, ne gyere ki a boltból, hanem lőjj 1 képet még ott, visszanézed és, ha a képnek nem *** 00001 a száma akkor kérd a cserét, mert akkor tutira használt.
*** - most nem emlékszem hirtelen, hogy a számozás előtt milyen betűk vannak (talán IMG vagy DSC), de a számozás a lényeg, ami majd jobb felül látszik a képernyőn visszajátszás módban. -
mformer
csendes tag
A CCD pixelhibájára gondolok. (300 körüli hozzászólásokban volt aki kifogott olyat).
A boltban megengedik, hogy kipróbáljam, másképp el sem hoznám. Utólag már nehéz lenne cseréltetni. -
BiriBum
őstag
A kijelző pixelhibájára gondolsz?
-
mformer
csendes tag
Egy dologban segítsetek. Amikor elhozom a gépet ki szeretném próbálni, hogy nem-e pixelhibás véletlenül.
Hogyan csináljam? Védő kupakot feltenni, és exponálni ? valami beállítást kell végezni (pl. alacsony iso) -
mformer
csendes tag
Megrendeltem én is ezt a típust. Remélem jól döntöttem.
-
Múlt héten egy naplemente [link]
Azt mondtam a páromnak hogy fél óra és nála vagyok . Na ebből másfél lett -
numbi
csendes tag
Sziasztok!
Nekem ez a legelső panorámaképem, ezt is csak próbaként csináltam.
Most jön a nyaralás, talán majd jön több is hozzá.
[link] -
xedos
addikt
Egy érdekesség...
Csináltam 19db képet, majd panorámának összefüztem...
Nagyon rosszul sikerült
Végül a Hugin nevezetű ingyenes progival csináltam meg MAC-en...
Az eredmény egy 30000pixelx3000pixeles kép lett!
Nagyon szépen összemosta az eget, a legtöbb helyen nem lehet észrevenni az átmeneteket... -
Aranygyerek
aktív tag
válasz
sandokan66 #863 üzenetére
Tényleg a gépen volt a hiba.Az egyik prg letiltotta a nem létező meghajtók betűjelét,ezért nem jelent meg .Úgy derült ki ,hogy az mp3 sem jelent meg.Bocs ,de ilyen gond még nem volt.
-
sandokan66
tag
válasz
Aranygyerek #862 üzenetére
Látatlanból nehéz segíteni, indulj ki abból, hogy kicsi az esély arra, hogy a F-géped rossz!
Tehát, kapcsolj ki mindent, vedd elő a kézikönyvet olvasd át! Újj játékszer esetén az ember hajlandó apró részleteken átsiklani. Esetleg kérdezd meg a család női tagjait nem nyokodtak-e el valamit ( bár sz@rnak bajnak sosincs gazdája). -
Aranygyerek
aktív tag
Telepítettem a cd-t.Feldugom az usb-re a fgépet és a prg keres-keres és nem csinál semmit.Amikor meg simán indítom a prg-ját akkor nem látja a fgépet.
-
sandokan66
tag
válasz
Aranygyerek #860 üzenetére
A canon gépek nem meghajtóként jelennek meg. A TC-ben meg lehet találni a szülőkönyvtárban.De az Xp ,ha felismeri akkor simán beolvassa a saját olvasójával (drivert feltenni)!
Vezérlőpult--képolvasók és fényképezők, itt kell felismertetni a gépedet és ok. Egyébként miért nem használod a géhez adott progit?
[Szerkesztve] -
Padisha
tag
válasz
Aranygyerek #858 üzenetére
sajátgépben keresd, ne fájlkezelőben!
-
Aranygyerek
aktív tag
Segítsetek légyszives. Nem tudom a gépet a számítógéphez csatlakoztatni.A cd-ről telepítettem a progit,újra indítottam az szgépet.USB-n öszzekötöttem. Megjelenik egy kis ablak,hogy a fgép összekötve és keresi hozzá a prg-kat,de itt nem jelenik meg semmi. Mit tegyek? Nem tudok leszedni a fgépről semmit.
-
péter007
senior tag
válasz
Aranygyerek #855 üzenetére
ha ráérsz dobhatnál pár képet
-
Aranygyerek
aktív tag
Na én is megvettem ezt a gépet. Első benyomásom ,nagyon tuti.Igaz a család nő tagjaitol alig birtam elkobozni.
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
Most jöttem haza Tapolcáról! Kérdezgettem a gépet de csak egy helyen van rá remény, a többi helyen csak FZ8 meg 6500-at tudnak adni. Az FZ-8 csábító de állítólag zajosak a képei.
Egyenlőre várok a dologgal, de nem akarom megrendelni pestről ha valami garanciális gond lenne akkor meg szopás. -
senior tag
Kíváncsi lennék van-e látható különbség a sima-HDR és a polár-HDR között. (A szín igazából csak ízlés kérdése ezeknél a képeknél. Pontosabban csúszka-pöcögtetésé.
) A szélesebb dinamika-tartomány az, ami nekem igazán tetszik bennük.
Majd ha lesz polárszűrőm, kipróbálom. De most inkább infraszűrőt veszek, ha sikerül (Hoya R72). Ha esetleg másokat is érdekel a téma, itt van pár Dpreview-s topik: [link] [link] [link] -
Joy001
tag
Tehát lehet ezzel is jó képeket csinálni, nem csak a 6500fd-vel.
Asszem én mégiscsak ezt veszem meg. -
Tomszlaj
tag
A Zenitobi makró előtétlencseként funkcionál a gépen. Pl vegyük a második képet, amin egy 1 forintos gyártási évszáma látható. Ezt egy natúr géppel nem lehet lefényképezni ilyen nagyításban, próbáld ki
Sajnos csodát nem tesz, túl kicsi a mélységélesség emiatt nagyon nehéz a fókuszálás, és a képminőség sem az igazi. -
Padisha
tag
Én 1-2 HDR-es képre lennék kíváncsi, ami ezzel a géppel készült! Ha valakinek van please tegye már fel valahova!
-
Sziasztok társaim !
Ha valakinek kell egy SANDISK ULTRA II 2Gb os SD akkor nekem van egy zsír új bontatlan 6000-ért ! 10 év gyártói garival !
Kettőt vettem 12.000 ért , de nekem csak 1db kell .
[link]
Ha ezt ebben a topikban nem szabadna akkor SORRY !
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
Na mi van senki nem mutat semmit? Eléggé döglött a topic pedig már nagyvalószínűséggel ilyen gépem lesz nekem is.
-
Vebber
tag
rapidshare letöltésnél tilos a letöltésvezérlő használata, és a gép ne legyen hálózaton.
-
Vebber
tag
Az S3 tulajok is felrakhatnának valahova egy pár saját készítésű ''kritikus'' képet, mint ahogy a 6500fd tulajok is megtették.
-
murga
tag
válasz
_calogero #804 üzenetére
Észrevettem egy érdekes dolgot a garancialevélen...
A garancia érvényességéhez egy 2006-os dátum van írva ami az 1 év garanciaidőt mutatja, viszont alul az apróbetüs résznél oda van írva, hogy:
''...24 hónap garanciát vállalunk, ... ... a készülékekre a 2 év garancián felül további 1 év szervízgaranciát vállalnunk. ...''
Ez a két év idén szeptemberben fog lejárni. Erre bevittem az üzletbe és azt mondták, hogy a két év az érvényes, így elküldik pestre....aztán még mit tudom én hova... A lényeg, hogy bevállalták garanciának.
Azért ... köszönöm a segítségeket!
[Szerkesztve] -
-
mformer
csendes tag
válasz
Tomszlaj #815 üzenetére
Köszönöm !
Sajnos a megadott linkről nem tudtam letölteni a használatit.
Esetleg el küldenéd ha neked megvan?
Mivel ma a 6500fd-ről igencsak rossz vélemények hangzottak el, ezért szerintem mégis az S3 mellett maradok. Hátha egyszer megoldanak olyan problémákat, mint az 1GB videó korlát.
email: mformer@freemail.hu
[Szerkesztve] -
mformer
csendes tag
Az S3 akkumulátorait csak kiszerelt állapotban lehet tölteni ?
Vagy a gépben hálózati tápról is működik a töltés ? -
Tomszlaj
tag
válasz
péter007 #810 üzenetére
Attól függ hol veszed. E-digitalbán adnak hozzá, bár az igazából egy eszencia (az előtétlencsékről szóló részt pl kihagyták belőle).
A gép fogyasztása miatt ne aggódj, meglepően sok képet lehet készíteni egy feltöltéssel.
Gyári adat: 4db 2500-as akksival 550 kép készíthető(ha minden harmadik kép vakuval készült és közben a zoom is használatban van)
Nekem csak egy garnitúra 2500-ös Energizerem van, pedíg elég sokat szoktam fotózni... -
péter007
senior tag
22-3 hónapja vettünk 4 db 2300-as gp-t de ezeksem állnak a helyzet magaslatán
van hama és duracell készlet is és mindegyikkel változatlan a helyzet
1 pár kb 40 vaku nélküli 5mp-es képet bír lc-vel
ez az egyik fő ok amiért beruházok egy jobb újabb gépre nameg persze a 3X-os optikai zoom megy amakró meg stb. -
péter007
senior tag
számomra azért tűnik hátránynak mert most van a családban egy 3 éves hp photosmart 935 (5.3MP) aminek mai szemmel nézve elég korszerűtlen processzora van és nagyon hamar lemeríti még a 2300 miliamperes akksikat is és már nagyon utálom cseerélgetni őket
remélem ez nem fog túl hamar lemerülni -
mformer
csendes tag
Az S3 akkumulátorait csak kiszerelt állapotban lehet tölteni ?
Vagy a gépben hálózati tápról is működik a töltés ? -
péter007
senior tag
válasz
Szten Márs #802 üzenetére
aha tehát marad az s3 köszi szépen a segítséget
milyen fura hogy az alaplapom vége is s3 meg ez is féligmeddig
de azért egyetlen gondom lenne ezzela géppel is az pedig a 4db AA aksi
jobban örülnék ha gyári lenne mint a g7-ben dehát mindegy nem nagy probléma
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]