Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
p_adam
addikt
Elnézést, rosszul emlékeztem.
Akkor kell, ha valaki RF telekonvertereket használna EF obikkal, amik nyilván sokkal jobb teljesítményt nyújtanak, mint a korábbi EF konverterek (persze egyben a legdrágábbak is) -
duni84
aktív tag
mondjuk addig jogilag és technikailag is meg lehetne kerülni annyival, hogy a szoftver azt hazudja magáról, hogy ő bizony egy EF objektív és úgy megy az AF, mintha adapterezve tettél volna fel egy EF obit. down side, hogy ha van benne IS, akkor ugrott teljesen az ibis, ha nincs, akkor is csak 2 tengelyen dolgozik 5 helyett, DE mégis csak van AF a 3rd party obin
nem is értem, hogy a népi demokratikus vörös csillagos barátaink miért nem ugrottak rá erre a workaroundra
-
-
Joco_77
senior tag
Szia!
Megfogadtam, hogy addig nem írok amíg nincs 1-2000 expóm(így mondják a nagyok ugye?) a gépben.
Gyerekek ez az R10 fantasztikus...olyan képeket/videókat csinál, hogy azóta is keresgetjük párommal az állunkat.
Mondjuk igazsághoz hozzátartozik, hogy nem volt magasan a léc, mivel soha nem volt még sem dslr sem milc gépem csak egy "ócska" telefonom. A sötét árnyalatok, a színek, a kontraszt... már kezdem érezni, hogy milyen gyors kattanásnál van már kb éles kép, ezért esténként még mindig variálgatok többféle ISO beállítással, van hogy egy "témát" 3 féleképpen fotózok le(még akár vakuval is külső helyszínen, ahol nem rontja el annyira a fényeket, de ahol csak lehet igyekszem hanyagolni).
Te a fókuszkövetésre voltál kíváncsi, eddig nagyon szépen követte az állatkákat, embereket, imádom, hogy odapittyentek az érintőképernyőn és onnantól az a fókusz...tudom ezek nem nagy dolgok de mondom nekem soha nem volt "normális" gépem.
Szóval maximálisan elégedett vagyok vele, néztem hogy ami "előrelépés" lenne (pl R7 vagy Nikonból amit néztem) az egyrészt már 1.5x olyan nagy / nehéz másrészt jelentősen minimum 1.5x drágább is...
Persze sok helyen olvasom, hogy ilyen súlykülönbség / méretkülönbség nem számottevő, viszont mivel én természetjáráshoz, gombázáshoz használom ahol 10kmnél nem ritkán megyek többet nekem számít.
Pont emiatt én nem hiszem, hogy fogok venni RF-S 18-150 IS obit később sem, nem vagyok képben mi számít fotós körben drágának de nekem 200k egy objektívért sok...arra amire én használom nem kell akkora zoom (mondom ezt most), plusz egy ekkora dögnagy objektív még pluszban a tatyóba...nekem nem éri meg ebből a szempontból sem.
Egy dolog lett volna klassz ha még "benne" lett volna az a Weather Sealing...ez az egy hiányzik, de gondolom ebben az árkategóriában Canonnál amúgyse várja az ember...így most emiatt ha esik nem fotózok max ha be tudok állni valahova...ennyi egyelőre amit hiányolok de ezzel fogok tudni együtt élni.szerk: válasznál vegyétek légyszíves figyelembe, ha butaságot írtam pl objektív árazással vagy akármivel kapcsolatban, hogy én egy teljesen kezdő természetjáró figura vagyok, akinek nem sok köze van a fotózáshoz, ez alapján alkottam szubjektív véleményt, és az ennél az R10 nél számomra abszolút pozitív! Azt nem is írtam, hogy az aksi is nagyon szépen bírta, pedig a többszáz expó mellett előfordultak 10/12 perces 4k/30fps videók is amiket "elsütöttem".
-
Joco_77
senior tag
Hát én jól megszívtam most....
Vettem egy tartalékaksit, utángyártottat természetesen, mert fotós ismerősöm azt mondta ő is ilyeneket használ, nyugodtan vegyek:
[link]
A gyári canon töltő nem tölti
Most, hogy alaposabban elolvasom a weboldalon a leírást, látom, hogy figyelmeztetnek is, így vehetek majd hozzá töltőt.
Ami viszont kiszúrta még a szememet, hogy a kompatibilitási listában nem szerepel az R10...szerintetek jó hozzá egyáltalán? Ez is 1040mah viszont 7.2V helyett 7.4V , de gondolom LP-E17 akkor jónak kell lennie nem? mert azt is írják a weboldalon, hogy valamennyi LP-E17 re optimalizált készülék számára...
Mit gondoltok? -
Joco_77
senior tag
Örülök, hogy örömet okozhattam a képekkel / videórészletekkel
1 kérdésem lenne hozzátok:
Mivel csak az R7 ben van "environmental sealing" ezért szakadó hóesésben ne is álmodjak fotózásról max ha beállok valahova ugye? Ez az egy dolog hiányzik nekem, de nem ér meg emiatt az R7 dupla vagy dupla közeli árat. -
Joco_77
senior tag
Szia!
Sajnos nem hiszem, hogy én leszek az embered. Több okból kifolyólag.
1. én teljesen kezdő vagyok...még a telefonom is egy gagyi régi huawei volt, ami bűnrossz képeket csinált.
2. Én egy túrázgatós, gombázgatós természetjáró figura vagyok.
3. Ahhoz, hogy pl a követős AF et ki tudjam használni valami 18-150 vagy hasonló OBI kéne nem a kites 15-45 én pedig nem tervezek 200ért objektívet menni, számomra ez a gép a kit obival tökéletesen megfelel arra a célra amire használom(egyelőre).Véleményt persze tudok mondani, de mégegyszer mondom én kezdő "fotós" vagyok igazából csak az élményeket akarom megörökíteni, nem célom csillivilli fotókat csinálni.
Azt tudom, hogy nézegettem ilyen olyan komolyabb telefonok sample fotóit és egy nagy NO NO volt számomra, az éjszakai képek egyszerűen...hagyjuk...Az R10 nél viszont nagyon tetszett amit láttam.
Aztán jött a black november és az R10 és jó áron sikerült hozzájutnom, és keresgélem az állam azóta is(tehát maximálisan elégedett vagyok a képekkel és a videókkal is).
Csatolok párat, hogy lásd én mire használom. Persze ha le tudom majd tesztelni videóban a követős autó fókuszt meg fogom tenni ígérem, egyelőre nem tudom milyen helyzet hozhat nekem ilyesmit.
Videók amiket csak gyorsan próbaképpen csináltam (4k 30fps el, ez még nem crop):
[link]
[link] -
Joco_77
senior tag
Ez nagyon érdekes...a youtube videóban amit linkeltéltél, van 4k/30fps ami még nem crop...nálam viszont ez nem jelenik meg(mint ahogy a 4k/60fps crop sem) de már egy fokkal közelebb vagyok a megoldáshoz majd megpróbálom valahogy kinyitni a maradék lehetőségeket is...a 4k/30fps fullscreen tűnik a legjobb megoldásnak jó lenne valahogy elővarázsolni recording módban.
-
Joco_77
senior tag
Hmm...ezt ronthattam el... Azt hittem minden módban állítható...Köszi így már 4k/50fps választható...ami nekem már bőven elég.
szerk: Ahogy nézem 4k/25fps felett(ami P módban is elérhető amire a fényképezőgépet használom már crop mód van, azaz durván le van vágva a videó 2 széle...Ilyen "házi mozira" születésnapi torta körüli bohóckodás és társai jó lesz a 4k/50fps cropolva, de természetben mindenképpen a 4k/25fps fullscreen favorizálom (ahol leginkább használva lesz). Majd nagyon lassan fordulok vele, hogy ne tűnjön fel visszanézéskor, hogy nem "smooth"
-
p_adam
addikt
Sose a specifikációk adták el ezeket, de még azokat nézve is hozzák a kategóriaátlagot Aki veszi, annak jó eséllyel van már valami Canon EF vagy EF-S cucca korábbról.
Most kap hozzá többek közt felvételi limit feloldást is, Canon Log 3 se jelent még meg eddig ezen az árszinten.
Nem valószínű, hogy az X-S10 AF vagy kezelés ilyen szinten lenne, nagyon sok objektívük elég régi, és nem túl jó videós felhasználásra.
Ezidáig senkinek nem tűnt fel, de egyébként valószínűnek tartom, hogy a 0.71x EF adapter is teljes funkcionalitással kompatibilis vele, és kész is a majdnem FF EF-bajonettes váz hosszú időtartalmú 4K videóra. -
p_adam
addikt
Várható volt, többet tud [link]
Az ergonómiát nem teljesen értem, a két tekerő hátul meg a bal oldali bekapcsológomb teljesen jó volt. Gondolom így is marad a FF vázak esetében, ahol kérdés, hogy lesznek-e frissített darabok az új vakupapuccsal, ill. a felvételi limit feloldásával, vagy már egyből a következő generációra gyúrnak új szenzorokkal. -
kigyi_23
addikt
Úgy voltam vele, ha ennyire meglepte, hogy működik és mennyire nem felel meg a képminőség amit az automata állásban sikerült készíteni vele akkor baj nem lehet abból, ha kicsit tanul a dolgokról. Esti/benti fotózáshoz amúgy sem árt kicsit tisztában lenni az alapvető beállításokkal és a gép/obi képességeivel.
Persze lehet én gondolom rosszul, nem mindenki ugyanabból a szögből látja a dolgokat hogy on is legyek
-
Whiteshark13
tag
Ez mondjuk elég kiábrándító, de ezzel még csak-csak megbarátkozom. A nagyobb baj az, hogy egyelőre nem basztam hanyatt magam a képminőségétől sem... Egyelőre ugyan A+ üzemmódban használom egy EF-M 18-150 obival, aminek nem a legjobbak a képességei, de akkor is... Az esti, benti képek nem sokkal jobbak egy iPhone 11 Pro Max képeinél, ami kissé kiábrándító. De lehet, hogy csak én látom rosszul, illetve nem értek hozzá.
-
vegyszer
addikt
Közben tegnap este, mikor a salad már nyugovóra tért, volt időm jobban tesztelni a kütyüt a rá töltött kóddal.
Sajnos három perc után a kapcsolatot elveszti valamelyik fél a Bluetooth-on...Mint kiderült, alant a kódhoz írtak ilyen megjegyzéseket, egy arc más eszközön rendbe is tette, de ide vissza nem portolta.
Most jön az a réz, ahol már forrás kódot kellene faragni.
-
racskobalazs
senior tag
@Beldar, köszi kereslek
@vegyszer Ilyen esetben én általában laptoppal szoktam, szimplán "kényelmes" ha olyan helyen van az amber, feldugja gépre, NINA, aztán beállítgatja és csak egy startot kell neki nyomni, közben mehet vacsorázni stb. Úgyhogy a kioldós részét sose használtam még a 600D-nek se. + ha nagyon kioldó akkor elvileg telefonos appon keresztül is lehet vezérelni. De köszönöm az infót, erről nem láttam videókban / olvastam tesztekben.
@tvamos Igen, a Sony a széria lenne a másik jelölt. Ott használtan Sony Alpha7 II-t néztem (az kb 50k-val több, még beleférhet), az a6400-al az a gond, hogy újonan objektív nélkül kerül 100k-val többe, mint a canon, szóval még obit is kellene hozzá szerezni újat. (Hacsak nincs Canon EF(Ef-s)->Sony E átalakító
). Azért limitált a keret, mert úgy szeretném, hogy a két mostani gépet eladni, és a befolyt összeg + kicsiért venni egy újat.
-
MittuDomain_
őstag
Meike adaptert használok M5-ön, semmilyen hátrányát nem látom, masszív fém külön állványmenettel. Van hozzá 3 canon, 1 tamron, 1 samyang, 1 yongnuo üvegem, ebből 4-hez kell az adapter.
Funkcionálisan tökéletes, és sehol nem néztek ki miatta. Ne legyél a pénztárcád ellensége. -
PuMbA
titán
Nem fog lejjebb menni, mert már egy ideje dömping van EF obikból a MILC-ek miatt
Ha lejjebb menne, már lement volna, de az árak stagnálnak, ezért nem lehet obikon sose nagyot bukni, mert értékállók. Használtan véve őket nagy üzlet, mert szinte ugyanannyiért túladhatsz rajtuk pár év múlva is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest