- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD FX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitman
őstag
válasz Maksifül #450 üzenetére
Nos, mivel szobában fotóztál, valószínűleg nem lehetett túl sok fény, ezért gondolom nyugodtan választhatott nyitott rekeszt (pl. 3,5-öt a kit, 1,8-at az 50mm-es esetén), amennyiben Tv módban használtad. 1,8-as rekesznél már elég kicsi tud lenni a mélységélesség, így a korábban leírtak érvényesülhettek.
Mindkét optikával konzekvensen téveszti a fókuszt és mindig ugyanabba az irányba? Mert ha igen, akkor lehet, hogy a vázon kellene kalibrlátatni. Ha csak az 50 mm-es téveszt, akkor az lehet az obi konstrukciójából eredő pontatlanság is melyről elég sok helyen olvashatsz a neten, ezt az objektívet el kell fogadni így. A kit objektívre nemigazán jellemző a fókuszprobléma. -
.::cHeKkk::.
tag
magyarnyellvű használati útmutatót honnan tudok leszedni? Az lcdt lehet nézni mint monitor? szóval h folyamatosan az aktuális képet mutatja? mármint amit látok ha belenézek...
A teve egy olyan ló amit a Microsoft tervezett.
-
hali01
őstag
válasz .::cHeKkk::. #453 üzenetére
NEM!!
Ez DSLR és nem egy szappantartó!
Itt a tükőr eltakarja az érzékelőt ezért nem tudja mutatni az aktuális képet. -
Mike T.
tag
válasz .::cHeKkk::. #453 üzenetére
magyar nyelvű használatit pedig valaki feltett a netre pdf-ben, valahol a fórumban le is írta, hogy hová...
Méghozzá evola: (#105) evola
[Szerkesztve] -
szaky000
csendes tag
Sziasztok!
Canon eos 350D fényképezőgépemhez szeretnék venni objektívet.
Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy melyiket válasszam.
-Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM
-Canon EF 28-200mm f/3.5-5.6 USM
Előre is köszönöm. -
Damage
senior tag
Hozzájutottam a mai napon egy ilyen géphez, de csak holland és francia leírás volt a dobozban. Evola linkje már nem működik. Nem tudná vki feltölteni vhova a magyar leírást pdf-ben? Előre is köszönöm!
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
Damage
senior tag
A menü valóban érthető, az alapokkal is tisztában vagyok, de azért csak elolvasnám azt a magyar használati útmutatót, ha már létezik. Nem kizárt, hogy van a leírásban olyan dolog, amit eszemben sem jutott volna megkérdezni, mivel nem tudtam róla (gondolok itt pl az olyan dolgokra, amikor le kell nyomni egy gombot, és az elsütő gomb melletti kis tárcsát kell elforgatni), nem tagadom, ez magamtól eszembe sem jutott volna. Mivel idáig csak kompakt fényképezőgépem volt, ezért gondolom sok újdonsággal fogok még találkozni. Ezért kellene a magyar használati útmutató. Megköszönném, ha Te vagy bárki fel tudná tölteni...
-
Damage
senior tag
Kipróbáltam élesben a fényképezőgépet. Egyre jobban tetszik. Hamarosan veszek hozzá egy tele obit, ezzel kapcsolatban majd később kérdezek, először utánanézek a dolgoknak. Csináltam egy képtárat: [link]
Várom a kritikákat, mit, meddig, miért, hogyan?
A másik dolog, kaptam egy magyar használati útmutatót, amit az egyik kedves Fórumtársunk készített fényképezőgéppel. Kb 64 oldal. Az előző gépemhez, ami egy több éves, sokkal kisebb tudású Canon A40 volt több, mint kétszer ilyen hosszú magyar használati útmutató. Látom, hogy Evolának megvan pdf-ben és sokan tőle töltötték le (a link már jó ideje halott). Valaki legyen már olyan kedves és tegye fel valahova 1-2 napra a pdf-es magyar használati útmutatót. A képeket nézzétek meg, majd rendszeresen frissíteni fogom. A hibák, amikről tudok: 1-2 helyen kicsit életlen, koszos, vaku visszaverődik az üvegről, vágás. Nehéz volt fényképezni, vaku nélkül szinte lehetetlen volt a kevés fény miatt. 800-as ISO-t használtam (sajnos elfelejtettem visszavenni vaku használat mellett). Az üveg koszos, zsíros, karcos volt több helyen. Minden állat terráriumban vagy akváriumban volt, kivétel a krokit (ott alig volt fény).
Szerk: autófókuszt használtam és ''M'' üzemmódot, vaku alapállapotban, középpontra mért fénymérés, középre fókuszálva, emlékeim szerint 1/125ös vagy 1/160az záridőt. Vaku nélküli képnél 1/60-at, kitámasztva.
[Szerkesztve]''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
biggamer
veterán
Jók letted a képeid, főleg a halasak.
A cápásaknál néhol látszik a vaku, sajna.
A legjobban az utolsó elötti nyílméreg béka vagy mi a fene, meg a kígyó tetszik.
Van egy digitális fényképeim topic is, nem tudom, hogy tudsz-e róla.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Zsotie
tag
Én is most hoztam el a gépet a Camera Kft-től. A matt üveggel voltak gondok. Megcsinálták két hét alatt. De mikor otthon kipróbáltam, akkor jött a ráadás, úgyanis elromlott, elrontották a fénymérőjét, elég rendesen túlexponál. Na megint mehet a Camera Kft-hez.
Mivel vidéki vagyok, nekem ez nem olyan egyszerű, megint két hétig náluk lesz, még egy hét amíg megkapom. Így majdnem két hónapig nincs gépem. Persze ennyivel nem hosszabb a garanciája.486DX2 - 66, S3 Trio 1MB, 20MB WD, Win 3.11
-
biggamer
veterán
Egyszer mintha hallottam volna valahol, hogy amennyi ideig szerelőnél van, annyival meghosszabbodik a garanciája.De nem vagyok benne biztos.
A garilevelébe nincs ilyesmi benne ?
Ilyenkor nem kellene adniuk cseregépet, amíg szerelik ? Az Ő hibájukból romlott most el.
Ja, itt tudsz kérni véleményt : [link]
[Szerkesztve]Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Zsotie
tag
válasz biggamer #467 üzenetére
Mielőtt beadtam ez a hibája nem volt. Mikor visszakaptam, már igen.
Szóval ez egyértelmű számomra.
Már nincs nálam, nem tudom megnézni a garjegyet.
Cseregép? Amilyen lekezelő, flegma egy társaság, biztos vagyok benne, hogy nem adnak.
Telefonos érdeklődésemre, hogy mi a helyzet, flegmán közölték velem, hogy minek zavarom őket, majd szólnak ha megvan.486DX2 - 66, S3 Trio 1MB, 20MB WD, Win 3.11
-
biggamer
veterán
Ez a gyalázat, hogy van egy ilyen .@....opó társaság, akiki azt hiszik, hogy megtehetnek mindent.
Szinte ki vagy szolgáltatva, mert nem tudod máshova vinni.
Az a lényeg, hogy ha még mindig rossz lesz, akkor nehogy átvedd a cuccost, hanem fenyegesd meg őket a fogyasztó védelemmel. Esetleg vedd fel kismagnóra az egészet, hogy milyen hangnembe beszélnek veled.
De szerintem írj be abba a topicba, amit ajánlottam Neked, ott már vannak nagypályások akik jobban értenek az ilyen kitolásokhoz.
Hajrá és ne hagyd magad.
üdv.: biggamerHa az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Damage
senior tag
Feltöltené vki pár napra az Evola féle magyar nyelvű pdf-et a gépről? Megköszönném...
-
Maki73
tag
Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni tőletek,aki ilyen típusú gépet használl,hogy a közeljövőben tervezem én is az új gépem beszerzését,már szinte mindent tudok a gépről elméletben.Végül is az lenne a kérdésem,hogy amit mellékelnek a géphez programokat,cd-ket állítólag van hozzá fényképszerkesztő progi,hogy az mennyire használható,vagy nem sokat ér és be kell,hogy szerezzek valami komolyabbat?
Előre is köszönöm a válaszokat.
további szép estét mindenkinek!
Üdv:László Zoltán
-
Damage
senior tag
3CD-t és egy DVD-t kaptam a gép mellé:
- Canon DIGITAL EOS Software Instruction Manuals Disk (progik használati útmutatója)
- Canon DIGITAL EOS Solution Disk v10.0 (ZoomBrowser 5.1, Photo Record 2.2, PhotoStich 3.1, EOS Capture 1.3, Twain/WIA driver 5.6)
cr2 kiterjesztésből (RAW) tömörítetlen képfile-t generáló progi, panorámakészítő, albumkészítő, képletöltő stb progik
- ArcSoft Photo Studio 5.5 (szerintem nagyon jó, korrekt fényképszerkesztő)
- Canon EF Lens DVD (bemutató a Canon objektívekről)
Feltöltené vki a magyar nyelvű manualt pdf-ben (amit evola is belinkelt)?''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
Damage
senior tag
Ma vettem egy Canon EF 50mm f/1.8 II obit. Következőnek a Sigma 70-300 APO DG Macro obiját néztem ki. Valakinek vmi személyes tapasztalata ezzel az obival?
Még mindig várom, hogy vki feltöltse a magyar nyelvű ''evola féle'' pdf-et...
nagyon kihalt a topic...''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
Maki73
tag
Szia!
Köszönöm a korrekt választ amit írtál.
Szóval azt mondod,hogy elég jó használható progit mellékelnek a géphez (ArcSoft Photo Studio 5.5 gondolom nem magyar nyelvü,de biztos ki lehet ismerni tapasztalni.)
Azt szeretném még megkérdezni,hogy ha megyek a gépért akkor van-e valami amit mindenképp vásároljak meg még ott helyben hozzá?Most nem a 80-100e Ft-os + objektívre gondoltam hanem amit mindenképp javasolsz esetleg polárszűrő,vagy uv szűrőt vagy valami mást?
Válaszodat előre is köszönöm,további szép estét.
Üdv:L.Z
-
Damage
senior tag
A legfontosabb a memóriakártya! Ugyanis ez nem tartozéka a gépnek. Én 12 ezer Ft-ért vettem bontatlan, új 1 gigás Kingston kártyát élettartam garival. Nem árt hozzá egy táska, mivel könnyen koszolódik a gép váza. Érdemes olyat venni, amiben több rekesz van, gondolva a távoli jövőre, szükség lesz a helyre az obiknak, portrémarkolatnak stb. Amennyiben kicsi a tenyered, érdemes a portrémarkolatos kit-et választani, ugyanis elég kicsi a 350D váza, és külön 30-40 ezer Ft-ba kerül a markolat. Másik nagy előnye, hogy két akku fér bele, vagy 6 ceruza akku. Érdemes egy UV szűrőre is beruházni, ennek legnagyobb előnye, hogy védi az objektívet a karcoktól, kosztól (természetesen nem ez a célja, de sok ember csak ezért veszi meg). Én ezeket vettem meg idáig (egy-két hetes a gépem), és ma vettem egy nagyon jó fényerejű (f/1.8), fix fókuszú (50mm) obit. Azért döntöttem emellett, mert sokkal szebb a képe, mint a 18-55-ös kitobinak, és teremben vaku nélkül is sokkal használhatóbb. Hátránya a fix fókusz. Egy ilyen fényerejű zoom-os obi már több száz ezer Ft-ba került volna, így ~25 ezer Ft volt. Amennyiben valaki nagyobb teremben, szobában is szeretne használható képeket készíteni egy ilyen fényerejű obi elengedhetetlen lesz előbb-utóbb. Következő beruházásom egy tele obi lesz.
-
evola
senior tag
Tisztelt 350D tulajok, akinek kell még a géphez a magyar nyelvű használati útmutató, az keressen meg: Skype: mr.evola néven megtalál, és megkapja.
Amint lesz több időm ,feltöltöm valahová, ahol hoszabb ideig fenntmarad.Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás. -Alber Einstein-
-
BlackWoOd
aktív tag
Időközben (~1 hónapja) én is csatlakoztam a 350D klubhoz.
Jelentem, az Ausztrián keresztül regisztrálós, mégis Budapestre megérkezős ''akciós'' 256MB-s memóriakártya is megérkezett (kb. 3 hét alatt), úgyhogy nyugodtan meg lehet próbálni (akit érint).
mod.: evola, ha elküldöd a bl4ckw00d@gmail.com címemre, akkor feltolom a honlapomra és belinkelem ide is. (atw-s)
[Szerkesztve]< ..kevés az ember, sok az emberszerű lény... >
-
Maki73
tag
Szia!
Meg szeretném kérdezni,hogy hol lehet hozzájutni 12eFt-os memóriakártyához?Mindenképp 1Gb-osat akarok én is bele,de a legolcsóbb helyen is jóval több mint 12 eFt.Legalább is ahol idáig én nézegettem.
Az obi amit vettél külön biztos nagyon jó lehet,valószinü elöbb utóbb én is be fogok hozzá szerezni plusz obit,de most örülök ha a gépet meg tudom venni,és utánna szépen sorban fejleszteni obi,p-markolat,külső vaku,stb.De most csak tényleg amit nagyon fontos hozzá azt fogom tudni beszerezni azt is szűkösen,elvégre egy bérből és fizetésből élő embernek elég komoly pénz ez is,és még nembeszélve amit még eztán kell beszerezni annak az áráról.
További szép napot!
Üdv:L.Z
-
Zsotie
tag
válasz biggamer #469 üzenetére
Végre elkészült a gép. Most jó.
A hibafelvételnél az általam jelzett hibán kivül még generáltak vagy ötöt, amiket én nem is mondtam, pl. eláll a hátlap, foltos a tükör.
Azt írták a munkalapra, hogy valamilyen folyadék, vagy zsíros anyag volt benne.
Azonkívül hogy semmilyen anyaggal ne tisztítsam a szenzort és a tükröt!
Na ez egy kicsit furcsa nekem. No comment.486DX2 - 66, S3 Trio 1MB, 20MB WD, Win 3.11
-
Damage
senior tag
Podmaniczky Bajza utca sarok (bejárat a Bajza utca felől). A hely nevére nem emléxem, pontosana parkolóóránál van a bejárat. Megkérdezte a srác, hogy kell-e róla számla, mondtam, hogy nem. Kérdezte, hogy mehet-e ÁFA nélkül, mondtam, hogy igen, ha így is garanciális marad. Élettartam gari van rá, bármikor visszavihetem, ha gond van vele. Így volt 12 ezer HUF.
Valaki lehetne olyan kedves és feltölthetné nekem a magyar nyelvű pdf-et, ami három file-ból áll. Tényleg ilyen nagy kérés? Esetleg MSN-en elküldhetné...''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
ByB
addikt
Sziasztok!!!
Itt a karácsony és szeretném meglepni a papám egy vakuval!? Természtesen egy Cannon 350D-hez kellene... Próbálom magam felfejleszteni a témában, egyenlőre nem sokat tudok a vakukról! A keret max 80-100k, várnék javaslatokat! (A gyári objektív mellett van egy 55-200-as is.)
Előre is köszönöm a válaszokat!
üdv
Bence -
ByB
addikt
-
troszka
csendes tag
Sziasztok!
Egy pontosan időzített ritka pillanatot szeretnék megörökíteni egy Canon EOS 350D-vel.
Sajnos a távkioldóján keresztül 0 és 0.2 sec közötti késleltetést produkál előre nem kiszámítható módon.
Az OBI természetesen MF-ben van, hogy azzal ne tököljön.
Tud valaki valaki megoldást a késleltetés kiküszöbölésére ?
(kézi expó gombjánál nincs ilyen késleltetés, de azt nem akarom átkötni míg van rá gari) -
pitman
őstag
Milyen távkioldót használsz? (gyári, házilag készített) A gyári tudtommal úgy működik, mint az exponálógomb, két állása van, elvileg nem késhet. Ha házi készítésű, akkor attól függően, hogy hogy van megoldva először mindig nyomni kell a fénymérés/af működését végző gombot, majd ezt nyomva tartva a megfelelő pillanatban az exponálót. Ha csak a másodikat nyomod, akkor először fényt mér, fókuszál (látom, hogy mf-ben használod), majd ezt követően exponál. Ez okozhatja a késést.
-
troszka
csendes tag
Igen, kösz...
közben én is rájöttem
kell az a fénymérés/af neki, de még egyszerűbb ha tükörfelcsapást használok,
mert akkor még a tükör felcsapása előtt megmér mindent, és exponáláskor
nem kell még a tükörre sem várni.
Így sikerült elérni, hogy kapcsolástól számítva 0.03 másodpercre már készen is van egy 1/500-as felvétel. Érdekes, hogy a mechanika 1/4000-nél sem működik gyorsabban. -
Maki73
tag
Na hali meg szeretném kérdezni tőletek,biztos van olyan illető aki jártas eme témakörben,hogy amit most a 350D mellé adnak az Extreme Digital üzletben 55-200mm es obit,az mennyire használható jó objektív,érdemes-e beszerezni,vagy inkább alkalom adtán másfajtát érdemes venni.Igaz az,hogy a 18-55mm-es nél jobb?
Válaszokat előre is köszönöm,feltéve ha valaki fog írni,mert a multkor is jó pár napott lappangott eme topik.
Még egyszer köszönöm.Üdv:László Zoltán
-
pitman
őstag
Tehát lufi szétdurranását szeretnéd fotózni? Ahhoz szerintem az önkioldó kevés lesz.
Valahol olvastam, hogy az ilyesmit hangra érzékeny kioldókkal szokták megoldani. Mivel azonban az elektronikának és a mechanikának is van minimális késése, általában néhány másodperces záridővel dolgoznak sötét szobában, és a megfelelő pillanatban a hangra reagáló kioldóval megfelelően gyors vakuval megvilágítják a céltárgyat, így az a vaku fénye által kiexponálódik a képen. Így (ha megfelelően rövid villanásra képes a vaku), a gép záridőtatományát jelentősen rövidíteni lehet akár százezred, vagy milliomod másodpercre. -
Maki73
tag
Hali!
Szerintem nem igazán értetted meg mit szerettem volna kérdezni,amit leirtál teljes mértékig tisztában vagyok,hogy mi a nagylátószög és a tele között a különbség.
Igazából azt szerettem volna megtudni,köztudott,hogy a 18-55-ös obi nem a világ legjobb terméke és,hogy az 55-200-at azt a tipust amit mint írtam adnak hozzá,azt érdemes-e kérni,vagy inkább anélkül vásároljam meg és ha alkalom adtán lesz megfelelő mennyiségű pénzem akkor beruházok egy normális teleobjektívre.
Ettől függetlenül mindenképp a 18-55-ig obival vásárolom meg a gépet,de ha lett volna olyan illető akinek van tapasztalata az 55-200mm es ről is és azt hajlandó lett volna le is írni,akkor mindenképp elgondolkodtam volna rajta,hogy egy kis plussz ráforditással beszereztem volna azt az obit is.
Így már remélem értitek mi lett volna a kérdésem.
Estleg ha valaki válaszolna is rá azt nagyon szívessen venném,és nagyon szépen megköszönném neki.
Előre is kösz,üdv mindenkinek:László Zoltán
-
bitfarkas
őstag
Az 55-200 nem a legek legje, de nem rossz obi. Mint ahogy a 18-55 sem olyan egetverően rossz, sőt, egész jó képeket is lehet vele csinálni. Ráadásul tuti, hogy ez a fókusz-sáv sokkal inkább hiányzik az általános használatban, mint az 55 feletti. Mert (1,6-al szorozva) a tele kezdőértéke 88 mm (kisfilmes léptékben), ami nem kevés. Beltérben, városi fotózásban biztosan sok nehézséged lesz, ha nincs rövidebb obid.
Ha máson gondolkozol, mint a kitobin, javaslom, nézd meg ezt:[link]
Valamivel 80 k alatt megkapod. Nem egy L-es obi, de végig 2,8 a fényereje, és készülj rá, hogy az obi vagy 80 deka. Fém tubus, masszív felépítés, nem gagyi műanyag.
Vagy, ha Canont szeretnél, ez még az elérhető árú kategóriában van: [link] - 100kHUF
A photodo a két obit felbontás tekintetében kb azonosnak ítéli. A canon AF-je gyorsabb, a Tokina mellett szól a fényerő és a - 20 kHUF. Még valami: a Tokina nem szereti az ellenfényt, ha közvetlen napfény éri az üveget, a képnek annyi. Igaz adnak hozzá egy bázikus méretű ellenzőt is. A fényerő miatt a szűrőméret se kutya, 77 mm.
[Szerkesztve] -
Maki73
tag
válasz bitfarkas #498 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes tájékoztatást,azt hiszem sikerült döntést hoznom a te segítségeddel,ha úgy jön össze akkor azt hiszem maradok a bolt álltal felkinállt 55-200mm-ig nél,természetessen a 18-55mm-ig mellé.
Még egyszer kösz,további szép napot.Üdv:László Zoltán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest