Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz BlackWoOd #843 üzenetére
Igen, ezt az alternatívát én is olvastam, láttam, hogy másnak is bejön (edigital értékelések).
Csak zavar az a 50mm induló. Mert annyi igaz? Hogy fér bele mondjuk egy épület, templom, ha előtte állok? Vagy ez nem úgy megy? Mert a 18, 24, 28? már ideálisabb lenne.
Végigfutottam egyszer már egy ilyen kört.
Indultam Pana fz30-al. (zajos, még nappal is...pl kék égbolt)
Folytattam fuji s9500-el...most is fujim van, és kímélném magam...plusz ismerek valakit, akinek szintén ez van pár hete, és már meg is rendelte a 350d-t.
Aztán jött a Canon Pro1...ez még ''vésztartaléknak'' jó lesz, ha nem tükrös lesz végül, mert ebben egy L-es obi van USM-el!!! Bár ez is zajosodik már iso 100 fölött. -
LöGö
csendes tag
válasz BlackWoOd #1127 üzenetére
OK. Akkor ezek szerint ez a normál hangja. De vajon milyen alkatrész adhat ki ilyet? A redőny? Nem tudom elképzelni... Kattan egyet, és amikor a tükör visszatér a nyugvó pozícióba, halkan sivít egyet.
Na jó. Próbálom magam megnyugtatni hogy ez tényleg normális. Csak az a fura, hogy volt már pár DSLR a kezemben, és egyik sem adott ki ilyen hangot...
Azért köszi -
pitman
őstag
válasz BlackWoOd #1146 üzenetére
Továbbra is azt mondom, hogy a gépet forgassa, sokkal kisebb lesz a hibalehetőség, mintha az állvánnyal mahinálna. Ha nincs megfelelően stabil és profi állványa, akkor akár az állvány is engedhet annyit, hogy az élességi síkok elmenjenek. Egy állványfejet a rendszer bemozgatása nélkül át lehet állítani. Az említett gyújtótávolságnál és rekesznél semminemű problémát nem okozhat. A panorámaprogramok pont az ilyen képek összerakására vannak kitalálva, az ilyet csípóből képesek összerakni úgy, hogy kézzel bele sem kell nyúlni. Célszerű kellő átfedéssel dolgozni. Aki esetleg fotózott már gömb/körpanorámát beltérben, normál objektívvel, az valószínűleg tudja miről beszélek.
De természetesen úgy csinálha, ahogy neki jó.
Arról nem beszélve, hogy majd a képek összerakásánál fogja látni az objektív milyen szépen torzít.
Valószínűleg egy rövidebb teleobjektívvel lehetne a legegyszerűbben megoldani a feladatot, már ha van elég hely és nem túl nagy a fotózandó kép.
[Szerkesztve] -
pitman
őstag
válasz BlackWoOd #1153 üzenetére
Én is csak azért írom ezt, mert már néhány panorámát összeraktam és ott könnyen belefut az ember ilyesmibe. Ez is csak lehetőség, nyilván azt a módszert kell használni, ami szimpatikus és kivitelezhető.
A képminőség romlás miatt javasooltam a panorama tools (és a különbozó front-end programjainak használatát), mert ez nagyon korrektül tud dolgozni, ha pedig szuper minőség kell, akkor vannak elég spéci interpoláló algoritmusai, csak utána az ember győzze kivárni mire egy néhány GHz-es gép leszámolja a panorámát. Ja és az sem utólső szempont, hogy ráadásul ingyenes is.
A torzítás sajnos valós probléma, és pont ezekben a szituációkban jön elő látványosan. Lehet, hogy a mindennapi életben egy erősen torzító nagylótószögő objektív torzítását sem vesszük észre vagy legalábbís nem tűnik fel, itt pedig egy tozrítás szempontjából jónak mondható objektív esetén is látványos lesz a dolog. Sajnos az utólagos korrekció nagy valószínűséggel nem lesz megúszható. -
Tatuska
csendes tag
válasz BlackWoOd #1259 üzenetére
Köszi Neked is a segítséget.Még pénteken bevittem az obit annak a havernak,és most neki sem ment valóban...
Majd megpróbálom ezzel a rekesz dologgal,de ha csak úgy megy,hát megette a fene.Nem akartam volna most költeni obira,de úgy tűnik nem úszom meg.Bár az is igaz,hogy előbb meg kéne tanulnom a gépet kezelni alapobival,oszt utánna nagyobb obi...
De még 1X köszi Neked is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest