- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
Sziasztok. .doc-ból vagy -html fileokban lévő szövegből lehet valahogy csinálni valami olyat, ami kindle-ön használható és esetleg jól is jegyzetelhető.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
hampidampi #1744 üzenetére
Nos, össze tudnám egy idő után kalapálni ezekből, de ahogy mondod, tényleg OCR volt a forrás. De foglalkozzon ezzel a sátán. Inkább a könnyebb utat választottam, szereztem a kobo store-ból egy kepub forrást, az legalább "natív" a kobo-mra.
Mindenesetre köszönöm a segítséget. -
G.F.
aktív tag
Régebben már kaptam választ a kérdésemre, bocsánat, hogy ismét felteszem, de nem találom. A leírásokból szeretném kivenni a "Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz." mondatot.
-
hampidampi
őstag
válasz
Apollyon #1743 üzenetére
A legegyszerűbb, ha beszerzed olyan formátumban, ami nem közvetlenül pdf-ből lett konvertálva mindenféle utómunka nélkül. Ha ez nem megy (ami azért menni szokott, főleg regényeknél), akkor lehet pl. próbálkozni konvertáláskor a Heurisztikus feldolgozás fülön a Sortörés ki opció finomhangolásával.
Továbbá volt egy vb szkript is, amivel egész hatékonyan lehetett gyomlálni html-t. Pluszként Wordben az Automatikus formázás... funkció is elég sokat tud javítani. -
Apollyon
Korrektor
Sziasztok!
Van egy könyvem, tele van felesleges sortörésekkel, és a Kobomon hiába állítom át a line spacing-et, nem vagyok vele sokkal beljebb, még így is nagy az üres terület és a felesleges sortörés a könyvben.
Konkértan így néz ki a könyv megnyitva: [kép]
Az olvasón is így néz ki. Ezzel lehet kezdeni valamit?
-
-igu-
veterán
én tegnap kellemeset szopoltam a MEGA-val
MEGA desktop progi, kijelöltem a calibre library-t, szinkronizáljad felfele
mappa nélkül ömlesztve elkezdte feltolni az adatbázist
leállítottam, hogy akkor majd én csinálok a MEGA-n egy calibre library mappát, és oda szinkronizáljon az ömlesztett könyveket meg töröltem
aztán az üres MEGA tárhelyet leszinkrinizálta a gépen lévő calibre library-ra
qrva gyorsan töröltem a programot, mentésből visszaállítottam a múlt heti adatbázist
logikus, hogy törölt mindent, de azért a qrvannyát, hogy nem ajánlotta fel az egyirányúsítást -
Watcher45
tag
A MEGA 50 Gb tárhelyét használom a google drive mellett
-
Oldman2
nagyúr
-
Delfi
tag
válasz
snowdog #1731 üzenetére
Biztos vennék a googlétől 36k-ért 1 terrát, amikor annyiért egy 4 terrás vinyót vagy egy 2 terrás külső hdd-t kapok _végleg_.
És persze azon tudom, hogy az adataim csak az enyémek, nem a fél világnak kiárusították.Múltkor kellett volna átmeneti tárként 110 giga, akkor nézegettem a google driveot is, de elvetettem, mert csak 25 gigásnak látszott, de ezek szerint csak 15. Sajnos az Osztott.comot felszámolják, pedig az jó volt arra, hogy az ember személyes találkozás nélkül is áttolhatott ennyi adatot. Nézegettem, de külföldi oldalakon sincs komolyabb méretű lehetőség.
-
snowdog
veterán
-
Delfi
tag
válasz
snowdog #1728 üzenetére
Ne vitatkozz vele, mert félreolvastad.
Én nem akarok jelenleg google driveot, mert jó az a megoldás amit használok, illetve ha ráveszem magam és meghegesztem a Copsot végre, akkor a NAS célszerűbb. Azért megnézem ezt a programot, mert utóbbira még kellhet.Ha valaki konfigurált már Copsot Synology alá, az adhatna pár tanácsot, mert nekem nem igazán volt egyértelmű.
-
snowdog
veterán
A Google drive nem csak 25 gigáig működik? Mert azt nem nehéz kinőni.
Alapesetben 15 GB, aztán idővel lassan növekszik. És hogy ezt nehéz kinőni, ezzel vitatkoznék. Amit készítettem közös Drive-ot abból kettőt kell használnom, bár van egy kis rátartás, de a könyvek egyen már nem fértek el.
Mondjuk a gépemen kitörlök egy formátumot, mert nem kell, vagy rossz minőségű, attól még a másik gép könyvtárában ott marad.
Ezért célszerű a másolatot pl. a Drive-ra tenni, mert akkor egy jó szinkronizáló programmal ez is kiküszöbölhető. Én ezt használom (nálam a honlapjuk valamiért nem jelenik meg). [link]
-
Delfi
tag
Ugyan én is jobban szeretem ezt a formátumot, de könyvtárszakon tényleg az az alapelv, hogy a szerző családnevét használod. Gondolj bele, Jókaitól olvasol könyvet és nem a Mórtól.
Ami miatt nálunk kicsit zavaróbb, az ugye az angolszász írásmód, így nem Pratchett Terry van a könyvön.
Nálam olyan szempontból kettősség van, hogy a Calibrében Robert Jordan formában van, de a gépemen a a várakozó könyveknél viszont a J alá dobom be.
Hozzátenném, hogy amúgy teljesen lényegtelen, hogy milyen rendszerezést használ bárki - csak mindig ugyanazt használja - hiszen a végén úgyis a szűrő használatával keresi ki a sok ezer könyv közül a kívántat.A Google drive nem csak 25 gigáig működik? Mert azt nem nehéz kinőni.
A Calibre Library(nálam így van elnevezve) simán másolható bárhová, csak a két metadata fájl is menjen. Én a benti gépemre simán át szoktam tenni és probléma nélkül felhúzza. Igaz arra mindig figyelek, hogy azonos verziószámú legyen a Calibre. Ami a másolásnál zavaró lehet, az a változáskezelés. Mondjuk a gépemen kitörlök egy formátumot, mert nem kell, vagy rossz minőségű, attól még a másik gép könyvtárában ott marad.
-
snowdog
veterán
Egyet értek veled, én is ezt a formátumot részesítem előnyben, az én könyvtáraim is így vannak rendezve.
De azért meg kell említeni, hogy nem minden komoly hely (a M.E.K.-et annak tartom) alkalmazza ezt a módszert.
Azt gondolom mindenki maga döntse el milyen formátumot választ. Ha tudunk, akkor segítünk beállítani.
-
zseko
veterán
Nem értek veled egyet, én azt tartom normálisnak ha úgy rendszerezünk, ahogy valójában is hívják őket, pl. Amazonon is úgy van ahogy valósan a nevüket írják:
Ezt is tartom normálisnak, Agatha Christie-t is az Agatha-nál fogom keresni, nem a Christie-nél.
De ezen nem veszünk össze, ahogy írtad, ahány ház, annyi szokás -
snowdog
veterán
Annyit segítsetek még, a Drive-ra hogy a bánatba tudom feltenni a könyvtáramat anélkül, hogy még a Drive mappába be kelljen másolni (duplikálni gyakorlatilag) ? Mert ezzel az öreg masinával rámenne a hétvége a másolásra/feltöltésre.
Elolvastam párszor ezt a kérdést, de még mindig nem értem.
Tehát másolás nélkül akarod felmásolni a fájlokat? Hát az nem fog menni. De ha azt kérdezted volna, hogyan lehet automatizálni a másolást, hogy ne egyenként kelljen, akkor arra már lehetett volna válaszolni. Azért nem írok róla többet, mert nem vagyok benne biztos mit is szeretnél.
-
snowdog
veterán
Ebben a témában lehet hogy elbeszéltetek egymás mellett.
Arra nincs lehetőség, hogy a Calibre-nek megszabd, hogy milyen fájlneveket használjon (a saját mappáiban). Tehát abban a mappában, ahol maga a könyv van, ott olyan fájlnév lesz, amilyent a Calibre meghatároz. Erre írták, hogy ezzel ne foglalkozz.
Ha az olvasóra küldöd, vagy kimásolod a HDD-re, akkor már megszabhatod, hogy hogy nézzen ki a fájlnév. Akkor már lehet elöl a szerző, vagy lehet elöl a cím, stb.
Azt is megszabhatod, hogy a Calibre kezelőfelületén hogy jelenjenek meg a szerzők nevei. Ha akarod elöl van a vezetéknén, ha akarod hátul. Ha akarod van közöttük vessző, ha akarod nincs. Csak akkor ennek megfelelően kell a Calibre-t beállítanod.
De akárhogyan is állítod be, maga a fájlnév mindig ugyan olyan lesz.
-
hampidampi
őstag
"Miért ne érdekeljen mi van a Calibre Library mappában? Én azt is szoktam használni, pl ha olvasóra küldök könyvet akkor ott keresem ki."
Phülöp pontosan leírta. Felesleges. Ha egyszer használod a Calibre-t, hát használd a Calibre-t. Arra való.
Csatlakoztatod az olvasódat, majd Küldés eszközre gomb. Ennél nincs egyszerűbb. -
AOD
csendes tag
Szerintem normális, hogy a szerző vezetékneve szerint rendszerezünk. Így van ez a könyvtárban, a könyvesboltban, az Amazonon, mindenütt. Valakinek az a heppje, hogy a névelő ne befolyásolja a sorrendet. Szerintem meg a névelő is része a címnek.
Mindegy, ahány ház, annyi szokás...Annyit segítsetek még, a Drive-ra hogy a bánatba tudom feltenni a könyvtáramat anélkül, hogy még a Drive mappába be kelljen másolni (duplikálni gyakorlatilag) ? Mert ezzel az öreg masinával rámenne a hétvége a másolásra/feltöltésre.
-
zseko
veterán
"Most pl Robert Jordan az R-nél található. Én azt szeretném, ha így szerepelne: Jordan, Robert."
Ezt sose fogom megérteni miért jó.
Nyelvhez egyszerűbb ha hozzáadod a nyelvek oszlopot, de ez oldalt is megjelenik, és onnan is leszűrhető.
Könyvet meg magából a programból célszerű feltenni az olvasóra, keresni, szűrni, felmásolni is könnyebb, egyszerűbb, gyorsabb
És így ad például oldalszámot is. Legalábbis a Kindle-nél.
-
AOD
csendes tag
válasz
hampidampi #1714 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Nyilván a Calibre mappa maradna a merevlemezen, másolat lenne a Drive-on.Miért ne érdekeljen mi van a Calibre Library mappában? Én azt is szoktam használni, pl ha olvasóra küldök könyvet akkor ott keresem ki.
-
hampidampi
őstag
"Google Drive-ra felmásolom a Library mappát?"
A Calibre Libraryd maradjon a merevlemezen, ha arról készítesz rendszeres biztonsági mentést, vagy tükrözöd valahová, az elég." Vagy a Calibren belül van erre lehetőség?"
Nincs."akkor azt meg tudom úgy oldani, hogy csinálok egy új könyvtárat és a meglévőből áthelyezek elemeket?"
Igen. Szabadon másolhatsz, mozgathatsz könyveket a Calibre-ben a könyvtárak közt.
szerk.: Bár szerintem nyelv miatt nem érdemes külön Libraryt létrehozni, hiszen arra könnyen le tudod szűrni bal oldalt a címke böngészőben."van-e arra lehetőség, hogy a duplikációkat megmutassa nekem a program?"
Természetesen, ha már létező címmel találkozik, szól, és eldöntheted mit szeretnél csinálni. Nyugodtan próbáld ki. Már létező duplikátumok kiszűréséhez meg van plugin: [link]"Van-e arra megoldás, hogy a Calibre Library mappában a szerzők nevei vezetéknév szerint legyenek sorban?"
Nincs, de azzal nem is kell foglalkoznod, mi hogy van a Calibre Library mappában. -
AOD
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2000+ (6 Gb körül) könyvből álló gyűjteményem a Calibren. Mivel ma 2x kékhalálozott a gépem, kicsit betojtam, hogy elveszhetnek az adataim. Szóval a kérdésem az, hogy hová célszerű biztonsági mentést létrehozni? Google Drive-ra felmásolom a Library mappát? Vagy a Calibren belül van erre lehetőség?Másik kérdésem, hogy nekem egy könyvtáram van, de láttam hogy van lehetőség új könyvtár létrehozására. Ha mondjuk szeretném külön könyvtárba tenni a magyar és az angol nyelvű könyveimet, akkor azt meg tudom úgy oldani, hogy csinálok egy új könyvtárat és a meglévőből áthelyezek elemeket? Vagy azokat kívülről kell hozzá adni?
Még egy kérdés: van-e arra lehetőség, hogy a duplikációkat megmutassa nekem a program? Ha pl hozzáadtam egy könyvet 2 hónapja és most újra, akkor a Calibre Library mappában most kétszer szerepel, ezt szeretném elkerülni.
Aztán. Van-e arra megoldás, hogy a Calibre Library mappában a szerzők nevei vezetéknév szerint legyenek sorban? Most pl Robert Jordan az R-nél található. Én azt szeretném, ha így szerepelne: Jordan, Robert. A magyar szerzők neve viszont maradjon rendesen pl Arany János. Ne Arany, János. Vagy János Arany (a program felismeri a könyv nyelve alapján, hogy a keresztnév van-e elöl?)
Van-e arra lehetőség, hogy a Calibre Library mappában az író mappájában a könyvek sorozatonként is legyenek mappázva? Tudom, hogy a lemezre mentéskor van erre lehetőség, de mint a szerző nevének sorrendjénél, erre sem tudok megoldást abban a mappában.
Bocs ha butaságot kérdezek, de eddig magamtól próbáltam rájönni a program működésére.
-
zseko
veterán
válasz
snowdog #1710 üzenetére
Lehet nekem azért volt egyértelmű, mert több mint egy évtizede úgy használom a word-öt, hogy mindig be van kapcsolva a bekezdésjelek mutatása (vagy mi a neve, egy ideje LibreOffice-t használok, ott ez a neve, egyébként ez: ¶), és nem egyszer használtam már a sima másolást hozzájuk keresés-csere esetén, szövegjavításkor, így meg van szokva.
És már így rémlik, hogy mintha legutóbb pont könyvcímek, írók esetén futottam volna bele ebbe a Calibrében, szépen kijavítgattam, de nem emlékeztem rá most fórumolvasás közben... -
-igu-
veterán
válasz
hampidampi #1698 üzenetére
én vágólapra tettem egy ilyen dupla szóközt (normál és nullszélességű együtt), aztán a metaadatok csoportos szerkesztése fül alatt ezt adtam meg a keresés mezőben, a csere pedig egy szóköz (normál)
kb. fél perc alatt végzett 2000 könyvvel -
snowdog
veterán
Azt hiszem megtaláltam a megoldást. Minden ami nem ASCI karakter, és nem az ékezetesek. Így már megmarad az összes olyan karakter, amit kerestem (pl. ! ? ( ) / [ ] stb.)
[^\x20-\x7eöüóőúéáűí]
Persze jobb lenne azt az egyetlen ZWJ karaktert kiszűrni, de annak megoldására még nem jöttem rá.
-
snowdog
veterán
válasz
snowdog #1701 üzenetére
Kipróbáltam működik!
Találtam olyan könyvcímet amiben per jel is volt, ezért a regex ismét módosult (lehet hogy később még más is előjön).
[^ a-zöüóőúéáűí-]
A végén a per jel (/) az hibás megközelítés volt. Az a probléma, hogy a regx nem fogadja el a -()/ stb. karaktereket, pedig ezek is szerepelnek könyvcímekben, és ezeket nem kellene kiszűrni. Még rá kell jönnöm a regex hogyan fogadja el ezeket a karaktereket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Lépd át a határokat az ASUS ProArt 4060-nal! 0% Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest