Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
válasz
dabadab #4578 üzenetére
Nos közben haza értem külföldről és kipróbáltam a kódodat, ilyesfajta bits varázslatokat nem fogad el a C18
Sebaj az első belinkelt kódom kicsi átalakítással már megy is tökéletesen.
Vannak még hibái a programnak, de ha elkészülök dobok fel vidit róla mit sikerült összekovácsolnom... -
don_peter
senior tag
válasz
dabadab #4578 üzenetére
Ez akkor most vissza tér egy char típusú karakterrel ami 1-16-ig van, gombnyomástól függően.
Ez eddig szép és jó. Mellesleg köszönöm, hogy tisztába raktad a dolgot és leegyszerűsítetted, sokat fogok belőle tanulni.
A fő kérdés viszont az, hogy miként kivitelezhető az, hogy mint a telefonnál alfanumerikus módon is írhassak?
Tehát van egy 4x4-es mátrix nyomó gombsorom, az rá van csatlakoztatva a mikrovezérlőmre és szépen, ha megnyomom valamelyik gombot akkor 1-től 16-ig vissza adja nekem a benyomott gomb értékét.
4x4 keypad
Ezt nem tudom tovább gondolni, hogy miként lehetne megoldani, hogy egy-egy gomb többszöri megnyomásánál már alfanumerikus értékként a gombonkénti eltárolt 3 betű egyikét adja vissza.
Arra gondoltam, hogy valami ciklusban ciklust kellene futtatni és mivel egy gombot megnyomok és várakoztatnom kellene legalább 1-2mp-et, és vizsgálnom, hogy van e ugyan azon a gombon közvetlen, további nyomás és az szerint váltani a betűket, hogy hány további nyomás történik.Legalább is erre felé gondolkodom, persze ez lehet nem jó irány.
Gyakorlatilag mint a telefon gombsora úgy működne a dolog annyi kivétellel, hogy nem lenne annyi karakter.
Csak az angol nagy betűs A-Z-ig és 0-9-ig számok kellenek.
Illetve egy BACK és SPACE gomb, hogy vissza törölhető és léptethető legyen a dolog.
Ez természetesen csak a gombsor egy részét foglalná le ami 4sorból és 3oszlopból állna.
A 4. oszlop 4sora külön funkció gombok lennének.
Szóval ezen a dolgon rágom magam már lassan 1 hete, de túlnő rajtam ez a globális gondolkodás.
Tudsz ebben segíteni?
Ha csak elméletben azt is megköszönöm.
Természetesen az eddig megírt és leegyszerűsített kódot kellene kiegészíteni ezzel a nem kis résszel
Előre is köszi a segítséget. (Ha valamit nem világosan írtam, csak kérdezz bele bátran)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Trollok komolyan
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged