- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
- Harminc százalékos áremelésnél állhat meg az Intel
- Váratlanul bónuszprocesszort kapott az LGA1851-es platform
Új hozzászólás Aktív témák
-
don_peter
senior tag
válasz
dabadab
üzenetére
Ez akkor most vissza tér egy char típusú karakterrel ami 1-16-ig van, gombnyomástól függően.
Ez eddig szép és jó. Mellesleg köszönöm, hogy tisztába raktad a dolgot és leegyszerűsítetted, sokat fogok belőle tanulni.
A fő kérdés viszont az, hogy miként kivitelezhető az, hogy mint a telefonnál alfanumerikus módon is írhassak?
Tehát van egy 4x4-es mátrix nyomó gombsorom, az rá van csatlakoztatva a mikrovezérlőmre és szépen, ha megnyomom valamelyik gombot akkor 1-től 16-ig vissza adja nekem a benyomott gomb értékét.
4x4 keypad
Ezt nem tudom tovább gondolni, hogy miként lehetne megoldani, hogy egy-egy gomb többszöri megnyomásánál már alfanumerikus értékként a gombonkénti eltárolt 3 betű egyikét adja vissza.
Arra gondoltam, hogy valami ciklusban ciklust kellene futtatni és mivel egy gombot megnyomok és várakoztatnom kellene legalább 1-2mp-et, és vizsgálnom, hogy van e ugyan azon a gombon közvetlen, további nyomás és az szerint váltani a betűket, hogy hány további nyomás történik.Legalább is erre felé gondolkodom, persze ez lehet nem jó irány.
Gyakorlatilag mint a telefon gombsora úgy működne a dolog annyi kivétellel, hogy nem lenne annyi karakter.
Csak az angol nagy betűs A-Z-ig és 0-9-ig számok kellenek.
Illetve egy BACK és SPACE gomb, hogy vissza törölhető és léptethető legyen a dolog.
Ez természetesen csak a gombsor egy részét foglalná le ami 4sorból és 3oszlopból állna.
A 4. oszlop 4sora külön funkció gombok lennének.
Szóval ezen a dolgon rágom magam már lassan 1 hete, de túlnő rajtam ez a globális gondolkodás.
Tudsz ebben segíteni?
Ha csak elméletben azt is megköszönöm.
Természetesen az eddig megírt és leegyszerűsített kódot kellene kiegészíteni ezzel a nem kis résszel
Előre is köszi a segítséget. (Ha valamit nem világosan írtam, csak kérdezz bele bátran)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Már megint a Galaxy S Próról pletykálnak
- iPad topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Gyúrósok ide!
- Star Trek
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Gainward GeForce RTX 3060 Ti Ghost OC - dohányos lakásból
- RX 7800 XT REFERENCIA KÁRTYA !!!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- Intel Nuc M15 Core i5 1135G7 8Gb Ram 512Gb NVMe SSD 15,6" IPS Érintőkijelző Boltból Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti Formula Air Mesh G3 400W
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
- AKCIÓ! MSI B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 ADATA 850W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest