Hirdetés
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Aktív témák
-
[Kovi]
tag
válasz
Pizzafutar #19 üzenetére
Igen eddig én is eljutottam, hogy a két kör középpontját összekötöm és arra merőleges az érintő, és le is rajzoltam, csak ugye itt az érintő nem csak vízszintes / függőleges lehet mint a fal, szal így már nem csak egyet kell módosítani a két komponens közül hanem mind2-t, és ezt most így sajnos nem tudom matematikailag leírni..
-
[Kovi]
tag
válasz
Pizzafutar #11 üzenetére
Köszi a tippet, double-re átírva tökéletesen megy.. nemtudom, hogy nem vettem észre, pedig már régebben is többször szívtam ilyen double <-> int konverzióknál történő levágásos kerekítés miatt. Viszont akkor lenne még egy kérdése.. igaz ezzel még nem is próbálkoztam, csak úgy eszembe jutott, hogy ha beraknék még egy labdát akkor azt is el kéne intézni hogy ha a két labda ütközik akkor mi történjen.. nah mostugye ez már nem olyan egyszerű, mert itt akkor arra is figyelni kell hogy egymáshoz képest hogyan helyezkednek el a labdák, és akkor a szög is változik amiben tovább haladnak.. szal a matematikai alapok érdekelnének, ha le tudnád írni, hogyan kell az ilyet elméletben megoldani..
-
[Kovi]
tag
válasz
Pizzafutar #11 üzenetére
én is szögfügvényekre gyanakodtam, de én előjelezés miatt, viszont ugye 30 és 31 vagy 60 és 61 fok ugyan abba a tartományba esik + / - szempontjából, mármint ha sin / cos - ukat nézzük.. de így már tényleg ok szal a kerekítés.. minnyá megpróbálom double-ra átírni..
-
Pizzafutar
aktív tag
válasz
Pizzafutar #10 üzenetére
Mivel cos(61) < 0.5, ezert it mx eretke nem valtozik.
ezek utan a 4. if mindig vegrehajtodik!
lasd:
int t = m_ex*m_vx*(cos(m_alfa*pi/180));
m_x=m_x2+ t;
itt t mindig 0 marad.
Megoldas: vagy atirod a valtozokat double -ra, vagy hasznalsz valamilyen kerekitest, flor es tarsai! -
[Kovi]
tag
válasz
Pizzafutar #6 üzenetére
Van hozzá builder-ed, szal le tudod futtatni, vagy töltsem fel .exe-t is?
-
[Kovi]
tag
válasz
Pizzafutar #2 üzenetére
Hát alapból asszem minden int -nek deklarált változót signed-nak vesz.. meg azért is furcsa lenne mert sin / cos függvények ugyan abban a tartományban vannak 31 fokra, mint pl 30-ra.. és 31 foknál még megy rendesen, 30-nál pedig már kirepül fölül.. De lehet fel tudom tölteni forrást vhova..
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3573, 99% Akkumulátor
- Xiaomi 11T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AiOOO! HP EliteOne 800 G3 23.8" FHD Érintőkijelző i5-7500 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest