Hirdetés

Aktív témák

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz tomika* #1250 üzenetére

    Nem szerepel. Ez a jelenlegi kínálatuk. Tudtommal bankokkal nem, csak biztosítótársaságokkal vannak leszerződve.

    Az említett megoldást nem ismerem, de életbiztosítások terén össz-vissz két dolog számít: a költségek és az elérhető alapok.

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • tomika*

    újonc

    válasz Agyzuzo #1251 üzenetére

    Köszi a választ! Többen mondják h a BrokerNetes UL-ek drága költségűek még a 4%-os bónusszal is. Marketing szövegnek tekinthető h az ő UL-jeik a legjobbak a piacon?
    Hol találhatok erre vonatkozó összehasonlítást? Ahogy elnéztem amit belinkeltél BN-es kínálat, nem fedi le a teljes piacot.
    Más: A NYESZ vagy az UL (brokernetes vagy más fajtát is írhattok) lenne-e jobb nyugdíjmegtakarítás szüleimnek kb. 10 éves távlatban? Vagy esetleg van e más megtakarítási forma viszonylag kis kockázattal ami még szóba jöhet.
    Köszi a válaszaitokat előre is! :)

    [ Szerkesztve ]

  • netwolf

    csendes tag

    Hétvégén a MTV1en láttam az alelnök nőt, akinek 33,4 milliárd saját vagyona van. Mondom szép. Nem az irigység, de hogy lehet ennyi pénzt kivenni tisztességesen egy ilyen rendszerből, mikor a tavalyi bevételük?, forgalmuk 85 milliárd volt, ez a műsorban volt szintén. Úgye nem csak ő van vezető:-). És ha jól emlékszem tavaly előtt azért lényegesen kevesebb vagyonnal álltak a vezetők a TOP100ban, és meggazdagodni csak mások kárára lehet. Én mindig is azt kérdeztem, már évekkel ezelőtt is mikor kántálták, hogy ennyiből ennyi pénzt csinálunk, hogy olyat nem lehet, hogy a pénz magától több lesz a rendszerben, vagyis egy ideig még nyomnak eleget:-), de ez az egész egy lufi, ami ki is pukkant. És aki most realizál biztoságosan nagy hasznot, azelőtt meghajlok, persze azt mondják ők, hogy most lehet igazán, aha. Barátom is most vette volna fel a tuti befektetését, tőke garantál és minden...na az meg is van csak keresett vele 0-át, persze majd lesz jobb is, meg bal.

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    Sziasztok!
    BROKERNET-es voltam majd egy évig. Kiléptem. Pénzügyileg előképzett ember vagyok. Ezt előre leszögezem.
    Kezdett érdekessé válni a helyzet. Továbbá nem kaptam megfelelő információkat, amiért is úgy döntöttem, hogy NET-et bóklászva járok utána a saját kérdéseim válaszainak... Amelyek sajnos többször köszönöő vizsonyban sem voltak a volt anyavállalatom, a BROKERNET képzésein hallottakkal.
    Aztán úgy döntöttem, hogy megírom itt nektek a saját véleményemet a BROKERNET-ről. Jogosan, tárgyilagosan és szakmailag megalapozottan tudok véleményt formálni, hiszen majd 1 évig a cég kötelékében voltam, szerződéseim, munkatársaim voltak. Aztán kiléptem. Sokan nem értik, hogy miért. Nem akartam elrontani az ő dolgaikat, azzal, hogy felnyitom a szemüket az itthoni kis számításaimmal. Jöjjenek rá ők is... Szóval otthagytam a BROKERNET-et...
    Hogy miért is?
    1) A munkatársak véleményem szerint nem kapják meg - a csodakocsik ellenére sem - a megfelelő marketingeszközöket. A mostani válságban is mindenki fél a befektetésektől, pedig itt lenne az ideje. És mivel a BROKERNET NEM REKLÁMOZZA, nem közli le Kostevc Úr belső email listás szavait, amit közvetíteni kell(ene), akkor az átlagember hogy legyen teljesen rálátó a pénzügyi helyzetre? Nem csak az iroda és a csodakocsi árnyékában kell nagyfiúnak lenni, hanem az életben is, Sokkal könnyebb lenne, ha az emberek tudnák, hogy mi az a BROKERNET és nem lasszóval fognák be az ügyfeleket egy kétórás beszélgetésre. Tapasztalat, hogy pl az egyik irodház második eletén van 3 tárgyaló, és 4 irodahelység. Kb 25 embernek. Na és elvileg ennek a részlegnek a vezetője progagálja az irodai tárgyalást, hiszen egy szupercsapatot akart létesíteni. Csak hát, ha az irodában 2-3 munkatárs dolgozik, az minden, csak nem totál kihasználtság. Ja igen, és többi bajlódik a lemondott időpontokkal (dupla és TRIPLA időpontok ellenére is). Gengébbek kedvéért ez azt jelenti, hogy pl holnap délre 2 embert is behív. Nekik semmi közük sincs egymáshoz. Hiszen 1nél 50% hogy bejön 2-nél pedig már "biztos", hogy valamelyik megjelenik. Vagy a harmadik. Szóval a marketing és a reklám egy érdekes és hatásos eszköz lehetne a BROKERNETnél!
    2) Akármit mondasz, mindig is ügynök maradsz. Lehet, hogy nem egy kopott aktatáskából veszed ki a biztosítási papírokat, de akarva, akaratlanul is mi a célod? Hogy pénzt keress. Na már most: Palladium a biztosításközvetítő cég, Bankbroker a hitelekkel foglalkozó cég, Platea az ingatlanforgalmazó, Quantis lesz alapkezelő. És marad ott a BROKERNET, ami a cég gerince, a maga 6000 tanácsadó ügynökével. Hogy miért is ügynök? Hiszen akarva akaratlanul is kinyitva egy tárgyalómappát, valamilyen UNIT-LINKED BIZTOSÍTÁS papírjait találjuk benne. Nyissátok ki egy BROKERNETes mappáját és lapozzátok át. Az esetek 80%ában leghátul ott van a legkedveltebb termék... Szóval, hogy legyen egy BROKERNETes szakmailag független és objektív, ha neki a UNIT LINKED biztosításokból származhat majdnem csak és kizárólag pénze? Persze, kaphatsz egy Palladiumostól, egy Bankbrokerestől, vagy egy Plateastól is vissza jutalékot. Pár ezret. Ez mire elég? Tapasztalt 3as kolléga voltam a BROKERNET piramisában.
    3) Munkatársak? Elég érdekes úgy csapatot építeni, hogy hozz be mindenkit. Aztán pedig figyelni, ahogy szétoszlanak. Volt, amikor a mi "csapatunkban" 20-25 ember volt. Aztán elkezdett fogyatkozni. Kimaradt, nem jött, stb. Aztán mikor az ember már érdeklődik, hogy mi van velük, akkor megkapom, hogy "Én vagyok az almából az a folt, ami többek között rohasztja az egészet". Hiszen nem voltam olyan áhitattal a BROKERNET felé. Ember voltam, nem ügynök, aki kiüresedett szemmel megy oda valakihez, hogy "hellószeretnélelőrrébbjutniazéletben?" Ember maradtam, valamennyire szkeptikus. Bemagyarázták, hogy mi a tutiban vagyunk, hogy a kánaán van alattunk. Ha behozunk 500.000.000 értékű szerződést (csapattal) akkár milliárdosok vagyunk, mert kapunk részvényt, kocsit, meg minden anyámkínját. 500 MILLIÓ forintot úgy, hogy a kutya nem akar veled befektetésnek álcázott biztosítást kötni. Hogy miért?
    4) Elég érdekesek maguk a megoldások is. Jobban utánnajárva, küföldi ismerősöktől (rendszeresen járok német nyelvterületre) egy kicsit más infókat szereztem arról, hogy ez ott hogy működik. Milyen is a UNIT LINKED biztosítás? Egy biztosító öszerak neked egy terméket, ami többnyire alapkezelők értékpapírjain alapul. És ezt megkapod a BROKERNETEN keresztül. Konkrét példa: Pioneer Investment alapokat belerak a CIG biztosító a saját termékébe, amit aztán BROKERNETen keresztül értékesít. Ergó az ügyfél 3 céget is hizlal: Pioneer, mint alapkezeleő, CIG mint biztosító illetve mint a BROKERNET. És lehet, hogy tök jó, meg minden, de a pénze annyi felé megy, hogy ihaj. Minden szerződésből az első két év költség. Hm, érdekes nem? Hiszen BROKERNETes csúcsvezetők többtz millliós jutalékát valamiből össze kell hozni. Aki mondjuk lópittypangot se tett érte. Csak ő ül felül a piramisban. Aki meg gürcölt vele, telefonált, házalt, elment kocsival, az lehet, hogy a felét, harmadát se kapja.
    4334es osztóból megkap 570-900 Ft-ot (20% körül), míg a maradékot a felette lévők... Akik csak patronálták, nyomták, hogy menjél tárgyalni. Nem érdekes, hogy otthon van a 2 éves gyereked, mert ő már milliárdos lesz!
    5) Kombi hitel? :S Talán ez a legnagyobb csalódás. Hogy érthető legyen az alapkonstrukció. Adott egy tehermentes ingatlan. Erre az ingatlanre, a forgalmi értékének 65-75%ának megfelelő hitelt veszünk fel egy UNIT LINKET biztosításhoz kapcsolódóan. Az arányokat tisztázandó: pl van egy 15 milliós lakásunk, behitelezzük 66%ig, felvehetünk akkor 10 millió hitelt. Ehhez elegendő egy a huszadának megfelelő folyataos díjas UNIT LINKET biztisítás, vagyis évi 500.000. Ezek után tehát évente fizetjük az 500.000 Forintot és a hitel kamatait. Előbb utóbb persze "önfinanszírozóvá" válhat, ám mégis célszerű minél hosszabb ideig fizetni a költségeket és nem a 10 millió hozamaihoz hozzányúlni. Nos ehhez kapcsolódóan mindössze annyi, hogy mindenfelé kisebb-nagyobb elvonások tapasztalhatóak. Adva van egy évi 500.000 forintos megtakarítás, amit többnyire 20 évig fizetünk. Első két éve befektetési egységei ún. kezdeti egységekbe vándorolnak. Vételi-eladási árrés, alapkezelési költség és hasonlókkal szembesülünk. A hitelünknél pedig a BANKBROKER (ugyanis CSAK tőlük lehet felvenni) 1,5% körüli jutalékával, akik elvileg minden bankkal kapcsolatban állnak, ám hitelt mégis többnyire UCB, CIB, vagy ELLA (FHB) hitelt folyósítanak. Elég érdekes a tény, hogy azt mondják, hogy szelektált bankpiaci hitelkínálat, ám az viszont mindenképpen elgondolkodtató, hogy miért nincs mindegyik bank tőkehalasztásos vagy végtörlesztéses hitele a termékpalettán?
    Tulajdonképpen a megtakarított pénzünk a BIZTOSÍTÓN keresztül, egy BANKHITEL igénybevételével növekszik meg. Ez kerül egy ALAPKEZELŐHÖZ (pl. Uniqa VK, vagy Pioneer, esetleg Concorde). Ilyen esetben mi értelme van?
    A másik eset sokkal egyértelműbb és sokkal átláthatóbb. Felveszünk 10 millió hitelt, végtörlesztéssel, 10-15-20 évig csak a kamatokat fizetjük, amíg pénzünk egy alapkezelőnél van. Igen, az TÉNY és ennek a verziónak nehézsége, hogy az alapkezelők nem repesnek a 50 millió alatti befektetésekért, de talán mostanság, amikor mindenhol forráshiány van, náluk is érdekes, hogy hogyan fognak növekedni. Akkor mire is kell a Bankbroker, ha majd mindegyik banknál van tőkehalasztásos hitel? Miért csináltatnak velünk egy nagy költségvonzatú UNIT LINKED biztosítást? Mi értelme van, ha ekkora elvonások tapasztalhatóak? Miért nem választják az egyszerűbb konstrukció? Mert az jobb a biztosítások JUTALÉKA miatt? Hiszen a BROKERNET-nek mint tudjuk a UNIT LINKED biztsítások JUTALÉKA a legnagyobb bevételi forrása. Így viszont csorbul az, hogy az ügyfél a létező legjobb lehetőséget kapja meg. Akkor meg hogy beszélhetünk arról, hogy a BROKERNET-es ügynök/tanácsadó a SZÁMUNKRA legjobb megoldást közvetíti ki? Akkor pedig ne is csodálkozzunk, hogy az ügyfelek is észreveszik, hogy a hitelük egy biztosításba áramlik. És az okosabbak jogosan teszik fel a kérdést, hogy miért? Hm, senki nem fogja megválaszolni, pedig azért, hogy a nagy BROKERNET-es sztárügynököknek még jobb jutaléka legyen... Egy jó helyen lévő családi ház behitelezése, pl egy 40 millió budapesti ház, amire felvehetető 30 millió forint hitel. Emellé UNIT LINKED köntösben egy évi 1.500.000 forintos megtakarítás szükségeltetik. Egy közepes ügynök ebből 600.000 - 900.000 forint körül "szakít".

    7) A jutalékokkal kapcsolatban talán még annyit, hogy belső jutalékszint (egy folyamatos 20 éves megtakarításnál szintektől függően 570, 900, 1230, 1560 és így tovább egészen a hetes és 7/2ig). Ám még mindig marad az összeg majd fele, ami valahogy gondolom bekerül. És akkor csak annyit feltételezünk, hogy egy éves jutalék, vagyis pl egy 500.000res megtakarításból 500.000 Forintot kap a BROKERNET HOLDING Zrt. Egy egyes szintű ügynök például ebből 65.000 Forintot kap. Szintektől függően ez 150-200.000 Forintig is felmehet. A kérdés ennyi: HOVÁ LESZ A MARADÉK? A maradékból könnyebb lenne jótékonykodni, támogatni az ügynököket egy hatékonyabb marketinggel... De ez nincs meg. Hiszen ez akárhogy is nézzük egy MLM rendszer. Arra épül, hogy te házalni fogsz, hónod alatt a biztosítási kötvényekkel. Tűrni fogod a hideget, a fagyot, a meleget, a hülye embereket és mindent amivel ezzel a kis országgal szembesülsz.

    8) És a legutolsó dolog, hogy megéri-e? Ha egyedül dolgozol, akkor nézzünk csak egy példát? Mi kell ahhoz, hogy hogy egy kettes szintű ügynök 100.000 forintot keressen? Egy 600.000 forintos UNIT LINKED biztosítás, mely lehetőség szerint 15-20éves időintervallumra van megkötve és egyben egyösszegben befizetik az első évet. Így idén megkapod a jutalékod 80%át, mivel 20%on a BROKERNET vissztart, SZTORNÓTARTALÉK címén... 20%, ami a tied, de csak egy év múlva kapod meg. A következő kérdés. Mi kell ahhoz, hogy megköss egy 600.000 forint éve díjas megtakarítást? Vegyünk azt, hogy ez két részből vetődik össze: két évi 300.000 forintos megtakarításból. Egy átlagszerződéshez belső statisztika alapján 15 tárgyalás szükséges. És mi kell, hogy összejöjjön egy tárgyalás? Dupla vagy tripla időpont egyeztetéssel nézve 30-45 megbeszélt időpont. Ebből valószínűleg öszejön 15, amiből lesz egy szerződésed. Lehet pesszimista a statisztika, de szerintem egy kezdőnek nincs OLYAN ügyfélköre, mint egy sztárügynöknek. Neki még kaparnia kell. A dolog másik fele pedig az, neked mennyi munka van 15 tárgyalásban? Elmenni mindenhová, ott lenni időben, 1-2 órást lefolytatni. Ez azt jelenti, hogy 30 munkaóra van benne, valamint a telefonálás és a képzések ideje. Ergó kb 40 óra. Benzinköltséggel ne is számoljunk, hogy pl az ügyfeleid tőled 10 kilométernél messzebb laknak. Mert akkor még kocsikáznod is kell. Meg bejutni minden képzésre a hét adott napján, menni KÖZÖS időpontegyeztetésre, ahol ellenőriznek, hogy te hogy telefonálsz. Utána még kapsz egy csoportos képzést, ahol többnyire az adott kisfőnök hinti az igét a pénzügyekről, jóllehet kommunikációs képzést tart nekünk. BEGYAKOROLNI, SZÓ SZERINT ELMONDANI A CÉG BEMUTATÁSÁT, elvégezni az analízist és ajánlani valamit. Lehetőleg addig faggatni, amíg el nem jutunk addig, hogy találunk egy kis kapcolódási pontot, amire szépen rákötözzük a UNIT LINKED biztosítást. És akkor ne is beszéljünk a hetenkénti nagy képzésről. Este 6-tól 9-ig hallgatni egy ürgét, aki csak arról beszél, hogy miért nem dolgozunk, hiszen ő így is 10 forint felett keres. És ki ne szeretne ennyit keresni? Jó, neki 100 helyről jön a pénz. Hiszen minden teremben ülő felett ő van a csúcson, vagyis mindenkitől csurog be hozzá egy kisebb összeg.

    9) Aztán pedig mindenki döntse el, hogy van-e kedve hozzá, hogy hetente többször is este 10körül menjen haza, hogy másoknál töltse az estét, hogy egész nap úton legyen, mint egy öltönyös rabszolga. Aki elvileg vállalkozó, valójában meg másnak tolja a szekerét, miközben ő már hullafáradt, kiégett és kezdi unni, hogy hülye emberek hülye kérdéseire válaszolgasson. És nagyon találóan erre mondta anno az ügyeletes EXkisfőnököm, hogy a BROKERNET egy életstílus.
    Ezek után döntse el mindenki, hogy akar egy ilyen életstílust???

    10) Ja és még valami... Mivel persze vállalkozó vagy, így mindenből te kapod a számlát. Telefon, ruha, BENZINKÖLTSÉG nyáron pl a 300 forintos benzináraknál, adóterhek, mivel ugyebár nem alkalmaznak téged. Ahogy a nagyfőnök mondta. Önök vállalkozók. Tagjai egy FRANCHISE rendszernek. "Önök a saját sorsukért felelősek és azért, hogy kialakítsák a saját bróker team-jüket." Olyan szépen magyarázta el, hogy miért passzolnak rád minden költséget, hogy még volt, aki áhitattal tapsolt is. Persze, van céges telefon (most már IPhone). Meg MOL aranykártya. 4-5ös szinttől. Csak juss el addig. Leraksz 20 millió értékű szerzdésállományt, akkor talán már olcsóbban tankolsz, megdobnak egy telefonnal vagy hasonlók. Ahhoz meg, hogy a cég lízingeljen neked egy kocsit, amit amúgy veled fizettetnek meg, az szintén elég érdekes. Ha elérsz 6os visszaigazolt szintre, akkor választhatsz kocsit. Viszont a havi törlesztőbe minimálisan de beszálla a BROKERNET. Amit a csapatod és te leraktál egységszámot, annyiszor 10 forintot rak bele a lízingbe. Egy forinttal sem többet. Vagyis, ha leraksz 3000 egységet, akkor 30.000 forintot. És akkor megint mi marad neked? Fizetheted az A8as Audi lízingjét... Köszi!

    11) Utána lehet keresni a BROKERNET termékpalettának. Ha a tanácsadók szakmailag függetlenek, akkor miért csak egy adott konstrukciót lehet kiadni? Miért van az, hogy egy pénzügyi tanácsadó nem foglalkozik banki dolgokkal és értékpapírok közvetlen adásvételével? MERT ABBAN NINCS JUTALÉK ÉS AZT NEM TUDNÁ MINDEN JÖTTMENT CSINÁLNI! Ezért. Más racionális ok nincsen.
    Aki BROKERNETes és brókernek nevezi magát, annak mondanám, hogy magyarázza el, mi az a shortolás. Erre mit mondott a kisfőnököm? "Önöknek azt nem kell tudni. Azok olyan műveletek, amik nem érdekesek az emberek számára. Önök nem műveleteket, hanem a saját jövőjüket adják el neki. És ha ehhez brazil krokodilusfarm részényeit kellene eladni, az is menni. Csak beszélni kell..."
    A BROKERNET Holdzing Zrt. anno BROKERNET TÖBBES BIZTOSÍTÁSI ÜGYNÖK Kft. volt. Benne van a nevében, hogy mivel foglalkozik. Most már nincs. Nézzétek meg a termékpalettát. Tőkefelépítés csak és kizárólag biztosítással. Rövid távú ügyletek, amikhez pl egy lekötött betét, egy részvénytranzakció (pl a nyári katasztrofálisan alacsony OTP árfolyamoknál) néha aranyat érne. Most mondjam, hogy lett volna olyan ügyfelem, aki elkezdte írni Wordben, hogy vegyen neki a BROKERNET 120 millió forintért OTP részvényt adott árfolyamon. Ennek az embernek magyarázza be valaki, hogy "JÓ HA EGY BIZTOSÍTÁSBA RAKOD BE A PÉNZED"... Nem is lett belőle semmi. Ha jól rémlik, Ciprusi cégen keresztül vásárolt. Adóelkerülés...

    Az olyan dolgokról, mint hogy tegyünk félre a nyugdíjas éveinkre ne is beszéljünk. 500.000 forintot akármikor elrakhatsz és befektetheted. Vehetsz belőle biztosítói vagy banki eszközalapot is, amit menedzselnek neked. Akkor miért is van szükség egy olyan termékre mellette, aminek ilyen költsége és amolyan levonása van? A biztosítási jogviszony? Az évi 20%os kamatadó elkerülés? Az 10 év után mindenre vonatkozik kéremszépen!
    Az olyan céggel kapcsolatos téveszmék (egyedülálló a lehetőségeink vannak) pedig már a PARASZTVAKÍTÁS kategóriába esnek, mivel tudom, hogy hazugság. Bejelentették a CIG termékét anno a SIGNUM-ot bevezették, azt mondták, hogy egyedülálló, hogy céges vayont lehet biztosításba mentve kis adókulcsokkal magánszemélynek ÁTMENTENI. Aztán kiderült, hogy a többi biztosító, többi ügynöke is ugyanezt csinálja. Csinnadratta, szemfényvesztés.
    Számomra a BROKERNET egy csalódás volt, de én beismertem. És örülök, hogy otthagytam. Azóta az alattam lévő munkatársak nem tudtak egységeket produkálni. A volt szakmai vezetőmnek alig vannak tárgyalásai. Csak néhány kósza hírt hallok, hogy húúú "XY-nak ilyen kintlévősége van..." vagy "hogy most ennyi embert fogunk expandálni (beszervezni)..." Aztán valahogy kiderül, hogy a találkozót lemondták, a munkatársak meg sehol sincsenek. Amióta nem vagyok ott, nem változott semmi. Csak már nincs ott a mosoly a többiek arcán, hogy "húúú mennyit fogunk szakítani a válságból". Hanem felveszik ugyanazt az öltönyt, bekötik ugyanúgy a cipőjüket és elmennek ugyanúgy házalni valami hülyéhez, aki még egy 1x1et sem fogja fel, de hasraborulunk előtte, mert van pénze (állítólag). Jogosan és az információ teljes tudatában merem kijelenteni, hogy a BROKERNET-es exkollégák:
    Kostevc Péter Úr és a Brokernet Holding Zrt. öltönyös rabszolgái. A 6000 ügynök, aki biztosítja, hogy 100 jól éljen. Akik azért gürcsölnek és kergetnek egy álmot, hogy helyettük más megélje. Ugyanis nekik nem fog menni, hogy milliárdosok legyenek BROKERNET-ezéssel, de még milliomosok sem, de nem merik bevallani maguknak...

    Ti, akik itt vagytok? Kiknek adtok tanácsot? Nem látjátok, hogy a 6000 ügynök és a 40.000 aki megpróbálta már, az letarolt egy országot? Budapesten nem is akartam dolgozni. Vidéken sem jobb a helyzet. Az úton útfélen pénzügyi tanácsadóba botlok. Nyikhaj 20 évesek mondják meg, hogy a cégem mit csináljon az életem munkájával. Fiatal huszonévesek, akiket két kérdéssel két vállra lehet fektetni. Akik megtanultak egy sémát és mint a gép dolgoznak Kostevc Péter Úr üzleti törvényei szerint. Ő megmondta, hogy hogyan és mit kell mondani. Akkor miféle szabadságod van? Akárhogy is nézem, az ilyen öltönyös csillogós B-betűs kitűzővel járkáló öltönyös és kosztümös emberkék nekem mind viccesek. Olyan nagy ügyekről beszélnek telefonban, amik a magyar nemzetgazdaság számára is megrendítőek lehetnek. Mintha értenének hozzá...
    Talán be kellene vezetni a CFP végzettséget. Maradjon 100 tanácsadó, de azok ne rizsázzanak, hanem tudják megmondani, hogy nekem mit kell csinálnom. És ha az nem Unit Linked biztosítás, azt is mondják meg...
    Talán akkor nem kellene bujdosni a régi ügyfelek elől, akik nem tudták fizetni a biztosításokat és sztornózva lett a szerződésük... Ja, persze az első két év bukó... Elég sok ilyen szerződésről hallani...

    Véleményem szerint nem érte meg. Ott dolgoztam egy évet. Megkerestem egy kiskategóriás autó árát. KPben megvettem. Tudom, hogy abból van, de nem reklámozom. Viszont soha nem fogom sajnálni, mert így van időm a családomra, a barátnőmre, és a barátaimra...

    Ha kérdésed lenne, igyekszem elfogultság nélkül válaszolni. Végzettségemnél fogva rálátok bizonyos pénzügyi dolgokra és átláttam a BROKERNET rendszerét. Amennyiben pontos, objektív, de mégis belső infóra vagy kíváncsi, írhatsz nyugodtan nekem a brokernetigazsága@gmail.com-ra... Majd egy évig dolgoztam ott, de nem adom a nevem ehhez. Nem akarok senkinek kellemetlenséget okozni. Sem az otthagyott már alám tartozó kollégáknak, sem a volt szakmai vezetőmnek, sem a kisfőnöknek, sem senkinek. nekik ugyanis feladatuk, hogy megbeszéljék velem, hogy erről hallgatok, nem beszélek a munkámról (levezető beszélgetés). Nem akarom, hogy az ügyfeleim, akiknek a biztosítását innentől mások segítik valamiben is hátrányt szenvedjenek, például, hogy nem kapják meg az akuális információkat.
    Sem pedig magamnak. Inkább burkolózok a névtelenség homályába és maradok inkább HANS!

    HANS - brokernetigazsaga@gmail.com

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz tomika* #1252 üzenetére

    Bocs h belkottyantok, az hogy egy UL jó vagy rossz, nem mindegy milyen alap van mögötte.
    Pl Bnet kínálatban van Generali és Uniqa. Mindkettőnek érthető módon van kínai részvényekből álló alapja. Mégis, valahogy árfolyam emelkedésnél mindig a Generali teljesít rosszabul. Költségben kicsit térnek el egymástól a régiek. Jelenleg a költségstruktúrát az új termékekben úgy alakítják át, hogy előfordulhat, ha kivárod a 10 évet, ingyé lesz a befektetés (a költségek elűnnek).
    Egyéb szempontok is vannak a választásnál, nem egyértelmű hogy csak a hozamot kell nézni. Példa erre a nagy árfolyamzuhanások időszaka nemrég. Csak a Generali Nexis és Quantumban tudtak a befektetők menekülő alapokra áttérni, mert a többi társaság a választékában csak kockázatos alapokat tartott. Később persze gyorsan létrehoztak ilyeneket, de akkor két hónap késedelem 40% eséseket produkált.

    A NYESZ-ről csak annyit, hogy azt nyugdíj korhatár előtt nem lehet piszkálni, és jó hogy a UL 20% adókedvezményével szemben 30%, (ráadásul nem is összevonva hanem külön 30)Az adókedvezményt viszont nem veheted fel szintén nyugdíjkorhatárig, hanem egy társszámlán nézheted szintén nyugdíjkorhatárig. Ezen felül ott adott bank befektetési alapjaihoz vagy kötve és a BÉT részvényekhez. Ebben az esetben Unicredit lenne a legjobb választás, mert az ott árult Concorde és Pioneerinvestments alapok tényleg jók. Most a BÉT-ről nem mondok semmit.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz netwolf #1253 üzenetére

    Tavaly is vettek ki és azelőtt is. Azt befektették és megsokszorozták a vagyonukat értékpapír ügyletekkel. Ezt nevezik tőkejövedelemnek. Miért ez a sok rosszindulat?

    Javaslom bátran fordulj Agyzúzóhoz és számoljátok át együtt, hogy a tavaly TOP100-as adat felduzzasztható volt-e a maira csupán értékpapír ügyletekből. De különben kaptam nemrég egy jó könyvet:Aswath Damodaran - A befektetések értékelése. Annyira világos lett, hogy minden befektetés ami körülvesz. Kostevcék ahhoz értenek, hogy ezeket meglássák. Egy megdöbbentő szám még ne jelentse azt, hogy a Bnet egy fosztogató világhálózat magyar tagozata.

    Végül hadd cáfoljalak teljesen barátian: Meggazdagodni nem csak mások kárára lehet.
    :N

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Hans_Arnage #1254 üzenetére

    Abban mindenképpen egyetértek, hogy CFP minősítés nélkül a pénzügyi tanácsadó szakmát nem lehet csinálni. Bnetnél pedig nem lehetsz elég objektív, mert mindenre csak egy UL-et húzhatsz elő megoldásként. Tehát itt tényleg sem az alapoktatás, sem az eszköztárad szerint nem vagy több biztosítási ügynöknél.

    Az én csapatomban ez nem fordulhatott volna elő veled, különösen ha pénzügyi képzettséged is van.

    Saját UL-ed volt? Nem igazán bízol a UL-ben és talán arra is megpróbáltad alkalmazni, amire éppen nem jó.

    "Mivel persze vállalkozó vagy..."
    Vállalkozásmenedzsment szakon tanulok, és jó néhány buktatót sikerült elkerülnöm. Biztosan minden lehetőséget ismertél?

    Rossz hallani, hogy ennyire elveszítetted a motivációdat. Sok mindenben igazad van, tökéletes szervezet azonban nincsen. Talán rád várt hogy felépítsd.

    Végül nem tértél ki arra, hogy mit jelent külföldön a UL biztosítás, miben más a Bnet-hez képest.

    btw:
    a jutalékrendszer nemrég változott és előnyösebb a kezdők számára, mint akkor.
    Az ELLA az most AXA lett.
    Bankbroker sikerdíj 1,9%
    már nincs sztornótartalék

    HANS, ez a végzettség dolog így bemondásra vakításnak is tűnhet. Elárulod, mi az a végzettség ami alapján bíznunk kéne az objektív és hiteles belső információidban? Hogy belső azt nem kétlem. A hitelességével sincs egyenlőre semmi bajom.

    Be vagy rágva, az látszik. :U

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz azigazforest #1257 üzenetére

    Szia Forest! Azóta én is hallottam erről a bizonyos kedvezőbb jutalékrendszerről. Ám 4es kolléga mesélte, hogy ami neki eddig 1560/4334 volt a jutalék (35%), addig most 1230/4000 (30,7%). Ergó bércsökkentés volt a felsőbb szinteken. A jutalékokkal kapcsolatban meg annyit, hogy lehet tudni, hogy a biztosítótól a Bnet az éves díj 140-150%át kapja meg. Tudom, hogy nincs sztornótartalék, ez ki is maradt az előző hosszászólásomból. Na, visszatérve: vagyis te megkapsz mint tapasztalt istenkirály 4es 35%ot, addig még egy egész díj 100%a feletted szétoszlik. Ebből könnyű 25 milliárdos magánvagyont létrehozni.
    Köszönöm szépen nem vagyok berágva. :D Mindössze annyi, hogy ha úgy vesszük elvett egy évet az életemből. És hallom, hogy mennyi ismerősömet keresték már meg, akiknek még rálátásuk sincs a pénzügyekre, nem hogy végzettségük. És papolnak nekik mindent. És szegény ember azt sem tudja, hogy miért akarják egy éves djas biztosításba belenyomni a pénzét.

    Azt mondom, hogy ha a Brokernet tényleg király akarna lenni, akkor hagyja el a biztosításokat. Legyen normális tőkepiaci befektetési ügynökség. Nem más tollával kell ékeskedni. A Brokernetnél nincsenek hozamok. Még egy csúsztatás, amit hallok. Mindössze biztosítói eszközalapok teljesítménye, ami a BNET hálózatán, ügynökségén keresztül is értékesítenek! ;)

    Szerintem nem kéne álltatni az ügyfeleketa szakmai függetlenség díszes meséjével. Hallottam olyat, hogy egy bizonyos nőci, csak és kizárólag egy bizonyos folyamatos éves díjas szerződéstípust fog kötni, mert ha olyanakból csinál sokat, akkor annak a biztosítótársaságnak a nyereményére kap kártyát. Jaguart szeretne nyerni. Szóval mivel Jaguart csak az a biztosító ajánlott fel, ő olyan biztosításokat fog kötni... Belső infó ez is. Mondjam az illető nevét? Belső 5 jegyű munkatársi számát? ;) Inkább nem...

    A saját végzettségem pedig P$ZF! :) Diplomafénymásolatot valaki? :))

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz azigazforest #1257 üzenetére

    Ja egy válaszom lemaradt. Ez jön most. Igen, nekem és a család más tagjainak is volt UL biztosítása és még van is.
    Az hogy minek fizetünk évente együttesen majd egy millát azt már nem tudom, főleg, miután paraszt excel-lel nekiestem a költségszerkezet kibogozásának. Kb 7 év után már pénzemnél vagyok. Addig viszont csak elvonás... 12% hozammal (nem veszteséggel) számolva is az idő, amíg a költségek kiegyenlítik a hozamokat és már tényleg a 7éves díjnak megfelelő összeg lesz benn...
    Ne is beszéljünk erről, mert csak az ideg fog el...
    Szerintem hamarosan kezdődnek a pénzügyi tanácsadó perek... Most komolyan. Hiszen, aki adta anno a tanácsot, az büntetőjogi felelőssége tudatában mondta ezt...

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz azigazforest #1201 üzenetére

    Szia Forest.
    Lenne egy kérdésem az ekkeltábláddal kapcsolatban.
    Milyen információ stb volt benne? Költségtisztított?
    Én sem hiszem, hogy verte a Pioneer Alapokat. Ugyanis a Pioneer alapok vannak pl több biztosítás alapkezelői között is ott, pl CIG SIGNUM!!!
    Szóval akkor rájönnek még a CIG kötlségei és a Brokernetes kolléga költségei is, szemben a sima alapkezeléssel.
    Az email címem szerepel az előző üzenetemben, szeretnék kérni egy másolatot, PUSZTÁN tanulmányozásra. Kíváncsi vagyok a számaidra.
    És akkor következő kommentemben el tudom mondani, alá tudom támasztani az igazadat.
    Várom megtisztelő leveledet az email címemre, csatolva ezt a bizonyos excel táblát.
    brokernetigazsaga@gmail.com

    Üdvözlettel: Hans

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Hans_Arnage #1258 üzenetére

    Nézzük akkor a helyes számolással.
    Eddig egy négyesnek 400e éves díj után 115182Ft járt, most pedig 132000. Ergó nem volt bércsökkenés a felső szinteken.

    A díj szétosztós okoslat ott hibádzik, hogy ha bemész a uniqa-hoz, nem adják olcsóbban a cuccot. Egyébként sem helyes szerintem, hogy azt nézed, ki mennyi sápot húz róla. Csak azt tudod nézni, menyit nyersz rajta ügyfélként. Ha a többi költség miatt neked fáj a fejed, bele fox hüjülni (bár reméljük nem). Szerintem ha alapos akarsz lenni, az összes költség figyelembevételével csinálj egy összehasonlítást. Szempontok: adóvisszatérítés, hozamadó, hozam, futamidő, költségek, biztonság/garanciák, minimum befektetendő összeg, kereskedés módja. Ugyanis ezekben versenyez minden befektetési termék a vállalkozási részesedéstől az ingatlanokon keresztül az értékpapírokig.

    A brokernet nem akar király lenni sztem. 1ébként normális pénzpiaci közvetítő a törvény szerinti eljárási felelősséggel. Ugyanígy nincs eredményfelelőssége egy brókercégnek és egy alapkezelőnek, vagy banknak. Sőt egy brókercég nem áll veled szóba 3M HUF alatt. Normális brókercég vagyunk, csak nem minden befektetési terméket terjesztünk.

    Nem én tehetek arról, hogy valaki nem tudja mi az az éves díjas termék és mire lesz neki jó. Ezekkel az ismerőseiddel én is elbeszélgetnék :K . Nem kötöttem még olyannal, aki csak "fejest akart ugrani " a pénzvilágba.

    Oké, Jaguáros sztori nem fair. Kár hogy nem az én kollégám :))
    A Jaguáros cég egyébként a legjobb terméket nyújtja konzervatív befektetőknek. Tényleg azt gondolod hogy valaki átvágta Őket?

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Hans_Arnage #1259 üzenetére

    Ezen a fórumon ezt már 20-adszor írom meg: semmilyen pénzpiaci közvetítő, bank, biztosító , pénztár és brókercég nem vállal felelősséget az eredményért. Kizárólag eljárási felelősségük van. Ez pedig az ügymenetre vonatkozik.

    És ez nem apró betűs rész.

    Ja! Bnetnél tudok HOZAMGARANTÁLT konstrukciókat.

    Azt én sem tudom hogy csinálják, de érdekel? (csak vicc volt, tudom hogy csinálják)

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Hans_Arnage #1260 üzenetére

    Költségtisztított volt, én senkinek nem szoktam bruttókat nyomatni, az nagyon csalóka.
    Igen ez érdekes, hogy a SIGNUMban lévő PIONEER alapok miért lennének jobbak a szabadpiaci PIONEER alapoknál.

    Jöjjünk rá együtt: Biztos hallottál már "Brokernet exkluzív" alapokról

    Szerintem ez sem helyes út a verseny eldöntésére: Induljunk ki inkább onnan, hogy 2008.07.15 óta melyik az az Általad ismert bármelyik szabadpiaci alap, ami azóta a legtöbbet hozta. És mennyit hozott?

    [ Szerkesztve ]

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz azigazforest #1263 üzenetére

    "Normális brókercég vagyunk".
    Egy Brókervcégnek nem az a hivatalos neve, hogy Brokernet Holding Zrt., hanem Brokernet Holding Pénzügyi Tanácsadó és Biztosításközvetítő Zrt.
    Szóval biztosításközvetítő, nem pedig brókercég. Nem is a 2-3 millával van gondom. Megértem, hogy egy alapkezelő vagy tőzsdeügynökség annyitól áll veled szóba. Viszont akinek most nincs 2-3 millája, azzal hogy "pakoltatsz" el évente 3-4-5-600.000 forintot 20 éves időtartamban? Ha most nincs neki 2-3 millája, akkor valószínű, hogy az elmúlt 3-4 éve nem a pénzügyi öngondoskodás tudatában telt el. Akkor te egy ennél 5x hosszabb időt fogsz neki megszabni? Ne nevettess...
    Brokernetes exkluzív alapok. Hm, gondolok lelkes Nexis kufár vagy. Megsúgom, hogy több ilyen cégnek is vannak már exkluzív alapjai. Pl OVB. Szal egyik ezt kap, a másik azt... Mi a különbség? Meg mintha az INGnél sem került volna be minden alap... :S

    A Jaguáros kollégával kapcsolatban meg szerintem csalóka, hogy "talán ott legjobb a megoldás". Mire? ;)

    Hozamgarancia? Csak nem te is hallottál a ChinaMaxról? ;) Még a biztosító sajátban is nyomja kifelé...

    2008.07.15. óta? Nézd Forest, én nem statisztikákon lovaglok. Nem tudom, nem is érdekel. Bár tipp a CIG Warren Buffet alap...Amúgy nem az a nagy információ, hogy rázúdítod valakire, hogy melyik alap mit hozott. Nézd ezt 10 éves időtartamban. Elég érdekes, hogy sokak szerint az UL halvaszületett, ugyanis sok helyen az alapok a kezdőértékhez közel fejezték be a pályafutásukat pl annál a biztosítási cégnél, amelyik behozta... És ha ugyanott fejezi be akkor mi van? Biztosító a bef.egységek darabszámára vállal garanciát, ÁRFOLYAMRA nem (vagy csak pl ChinaMax esetében). Szóval most vannak akkor olyan 10 éves UL ügyfelek, akik KPben visszakapták a pénzüket miután levonták a biztosítási költségeket? Hmmmm?
    Várom erre a válaszod, a cikket majd megkeresem.
    Adios!

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Hans_Arnage #1264 üzenetére

    "akinek most nincs 2-3 millája, azzal hogy "pakoltatsz" el évente 3-4-5-600.000 forintot 20 éves időtartamban"
    Én ezt nem értem. Szerinted főbe kéne lőnie magát szégyenében, mert nincs 2-3milliója? Szedje össze magát és teremtse meg. Segítek. Egyszer fel kell ébrednie. Az én dolgom a felébresztés, nem a szégyen tudatosítása. Persze hogy hosszabb időt ajánlok. Akinek nincs pénze, annak legyen ideje. akinek az sincs, csak az kockáztasson (befektetési háromszög).Hol van ebből a Te pénzügyi tudatosságod?

    "Nexis kufár vagy."
    Konzervatív befektetőknek legjobb.

    "Hozamgarancia"
    Mi a probléma azzal hogy sajátban megy kifelé a Chinamax? Ezt nem értem.
    Nem csak a Chinamax a hozamgarantált, hanem a Nexisben lévő Trendmax, Garantált és Excelis is. Ugyanilyen a Platinumban lévő Hozamőr a CONCORDE-tól

    "én nem statisztikákon lovaglok."
    Mi alapján ajánlasz befektetést másoknak? Én 10 éves időtartamban is csak azt látom, hogy minden piaci helyzetben van hová váltani egy UL-en belül. Egyébként én csak azt kértem, mondj egy jó alternatívát a kíváncsiaknak, ha úgy gondolod, van egy jó ötleted. A Warren Buffet emelkedő piacra való. Ingatag oldalazáshoz abszolút hozamú alapot kell használni, és a legnagybb piaci bizonytalanságban is meghozza a 19% átlaghozamát fél év alatt. Ha ilyen érdekel, keress bátran. Szerintem is jó naponta rezegni a tőzsdén, de ez a pénzem tuti biztonságban van és az akciós bankbetétek több, mint 3x-osát hozza. Bocs, én ezt zúdítom az ügyfeleimre, nem a vakert (nem rád értem).

    "nézd 10 éves időtartamban"
    Én az előzőt minél tovább nézem, annál jobb. Igen, elég érdekes hogy sokak szerint az UL halva született. Szerintem azok leragadtak a banki folyószámlanyitásnál.

    "Várom erre a válaszod,"
    Olvastam én is sok ilyen cikket. A cikk nem fogja tárgyalni (sajnos), hogy a rendszeres díjakban milyen volt a biztosítás és a befektetések aránya. Korábban a UL-ek nagyobb kockázati díjat tartalmaztak, így a befizetett díjakat visszakapni szép teljesítmény, mert azt jelenti, hogy ingyen voltál biztosítva egy csomó eseményre 10 évig. A mai UL-ek nagyon mások ám, mondok egy példát:
    befizetett 400.000 forintból 719 Ft megy kockázati díjra egy 29 éves férfinél. A ma lejáró UL-eknél ez simán 50-50% is lehetett. Tehát a hozam ott is derekas volt, de mindig elvitte a biztosítási költség, tehát a kp a végén tényleg kevés.

  • netwolf

    csendes tag

    válasz azigazforest #1256 üzenetére

    Kedves forest!

    fuss! :-) nem roszzindulat, csak kérdezek, és nem azért mert minden mlm rendszer jó, mert jó, mint a piramis, ami erős alapokon áll. mint látjuk ezek az alapok nem erősek, sűrűn cserélik az alap köveket, igaz eddig nőtt a számuk. és mint szisztéma zseniális a felül lévőknek, és tudom te is lehetsz még akár elnök is, csak kérlek ne fél lábon várd ki! és hallotam eleget, hogy az amerikai nyugdíjasoknak évi 12% számolva ...1 millióból 100 milla lesz. ez volt. ők jól jártak míg a világ bele nem szakadt. lehet itt játszani veszteségre, manipulálni a piacokat, mint ahogy Soros és társai, de az nem a brókernet, hiszen az csak közvetít! persze egy jó periódusban lehet szakítani, mint a sokat emlegetett sanghai expressel(nekem is volt és van pénzem ázsiai piacokon), de azok az alapok ha nem mozogatták ki belőle a pénzt azért elég csúnyán estek. mit mondasz egy most befektetni készülőnek, tavaly áprilistól október végéig hozott 80%-ota a shanghai, és igaz, de évvégéig? 2%-ot. A legjobb alap ha olvastad tavaly 18%ot tudott, a többiről nem is érdemes beszélni. tudom itt bármikor lehet mozgatni a pénzt:-), főleg ha a tanácsadód már lelépet. hosszútávon kell gondolkozni! :Y ha ugyanazt a pénzt megkapja a befektető, mint máshol akkor miért ne a bnetnek adja a pénzt,nem mind1. de nem is a beketetést kritizáljuk, hanem a rendszerben lévő rabszolgákat sajnáljuk, akik éhes tekintettel figyelik, hogy ők leszenk 1szer a piramis fáraói, pedig soha. A Bnet egy zseniális üzlet a kitaláloknak. de én jobban bízok egy tanácsadó cégben, akire ha szükségem van én keresem meg! és van irodája, állandó hiteles alkalmazottakkal. én döntsem el, hogy mikor akarok biztosítást kötni, mikor érzem azt, hogy itt az ideje a befőttes üvegekből kivenni a pénzt.
    és barátian: meggazdagodni csak innovatív ötlettel lehet, ami másokat segít, kapnak valódi szolgáltatást, terméket, amúgy csak mások kárára lehet, mert amitől az egyik gazdag lesz, attól a másik szegény, hiszen x mennyiségű pénz esetén , ami a rendszerben van, ez nem lehet másképp. ez főleg a hirtelen meggazdagodásra igaz. még 1, ha tavaly valaki megtudta 4szerezni! a vagyonát ilyen gazdasági események tükrében, és azt realizálta is az tényleg tud valamit, mert ez feltételezi, hoyg az egészet kockáztatta, és számold ki, hogy 400%os haszonért hányszor kellett volna ki-be rakni a pénzét, úgy, hogy mindig nyer az ügyleten. ennyi pénzből adhatna állandó fizetést minden bnetesnek, hisz nekik köszönhetnek mindent. ja és oda rakhatnáa többi befektető pénzét is.

  • kardinál

    csendes tag

    Üdv Mindenkinek!
    Olvasgatom ezt az oldalt és úgy látom mindenki a milliókat próbálja kergetni több-kevesebb sikerrel.Én csak azt nem értem ,hogy lehet valakiből úgy BN ügynök,hogy saját családját és közvetlen rokonait is akkora adósságba hajszolja,hogy már a végrehajtó jár a nyakára!Másoktól kéreget mindennap öltönybe bír bújni és még a tükör sem hazudik csak ő mindenkinek!Kérdem én ,ha ez olyan jól jövedelmező állás akkor ,hogy lehet közel 20 milliót úgy elverni,hogy nem tud róla elszámolni?Sajnos ez egy igaz történet .Apeh tartozását csak 3x fizetette ki különböző hazugságokkal állt elő és még mindig úgyan ezt teszi.Az ilyen ember köt jó üzletet na neröhögtessenek .Hozzám ha jönne bárki a BN-től tuti,hogy melegebb éghajlatra elküldeném!Ebben az esetben 3 lakásból 1 már elúszott és a következő is hamarosan fog.Ezt az adósság halmazt szívesen eladnám a BN-nek!

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz azigazforest #1265 üzenetére

    Kedves Forest!
    Ha akkora BNETes vagy - amekkora anno voltam én is - akkor erre hadd reagáljak:
    "akinek most nincs 2-3 millája"
    "főbe kéne lőnie magát szégyenében"
    Nézd, te azt mondod, hogy a jóember rakjon el 3-4-5-600.000ret, mert az nagyon jó lesz. Ha eddig meg semmi megtakarítása nem volt, akkor lelkesen csinálja. Viszont pl mostanság mi van azokkal a szerződésekkel, amik szépen elbuktak az elbocsátások miatt. És ebben a közvetítőnek is szerepe van. Nincsen tartalék. Erre mondtam a 2-3 millát!!!
    Tartalék nélkül belezavarsz valakit a susnyásba. Ez az igazi felelőtlenség. Nézd vissza a klientúrádat. Én ha pl nem láttam, hogy az elkövetkező 5 évet ki tudnák fizetni akár most is, akkor nem csináltuk meg. Minek? Hogy ha elfogy a pénz mert jön valami vis major (pl egyik ügyfélnél lerobbant a 30 millás JCB markoló) akkor mi van? Mit mondasz neki? Fizess öreg?
    Nehogymár. A Nexis mindenre jó? Hol idomították be ezt a hülyeséget? BEFEKTETŐKNEK? Az életbiztosítás, amiből talán lesz hozamod.
    A garantált dolgokat én is ismerem, köszönöm, hogy elmondtad. Tisztáa mint a trénineken.

    Hm, ha valakire rázúítod az oldalazós vakert, pl az én építőipari vállalkozó ismerőseimre, akkor néznének rád szépen. Ők meg elkezdenék mondani, hogy milyen aljzatbetonba építenék be a konkurenciát. :-D És akkor mindenki csak a magáért mondja. Elbeszélsz az ügyfél mellett. Az a baj, hogy rázúdítod a számára ismeretlen hülyeségeket, amikből egy szót se ért. És ezek után mit fog mondani?
    Mint a sértődött gyerek: - Na ebből én nem kérek! Van pl asztalos vállalkozó ismerős, akinek kicsit elkezdtem mondani a költségszerkezetet. A reakció kicsit kiábrándító volt: Ő meg tudna mesélni az intarziás bútorok technikájáról. Na térjünk vissza a lényegre.
    Nemár. És még ahhoz is van reakció, hogy te egy befektetésből visszakapod a pénzed jelenértéken? Csomó mindenre voltál biztosítva? Na nemár. Pár százezres kockázati biztosítás különböző halálnemekre, meg komolyabb balesetekre.

    Már szerintem összezavarodtál kicsit, hiszen anno az UL-et befektetésnek nevezted, most meg kiderül, hogy a biztosítási védelem miatt érte meg. De ők akkor is befektetést akartak... Te meg biztosítást adtál nekik. És ha 20 év múlva nekem adnád vissza a 20x400.000remet, meg anyáméknak a 18x500.000rükat és letépném a mogyijaidat, mert mi konkrétan 12% éves hozamról beszéltünk!

    Az életbiztosítás és a UL más más dologra jó. A UL-et nem azért kötöm, hogy zsír életbiztosításom legyen, hanem hogy több pénzt keressek ezzel... Te meg másról papoltál?
    Ismét várom válaszod kedves öltönyös rabszolga! :)

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz netwolf #1266 üzenetére

    Állandó fizetést?
    Ott voltam egy évig, de a fizetés elég ciklikus volt. Szerintem a titkárnő jobban keres a BNETnél, mint az ügynökök két harmada...
    A BNET nem szeretetszolgálat. Viszont egy szerződésért kíváncsi vagyok forest barátunk mennyit rohangál. Főleg mostanság... :S

  • netwolf

    csendes tag

    válasz Hans_Arnage #1269 üzenetére

    forest gump kicsit autista:-), de nem akarom bántani, hiszen fontos, hogy higyen abban, amit csinál...és ha mások kárára teszi lesz aki letépi a tökét, mert nem garantálta a tőkét:-), persze ő csak közvetít, pedig ő neki pénzügyi tanácsadónak kellene lennie, ami bármilyen furcsa is, felelősséggel jár, persze a nagyhaszonért kockáztatnak az emeberek, csak nem gondolják végig. és az is durva, hogy az ügynökök sorra veszik fel a hitelt, nem egyet!, mert tuti tipp van a fönöktől, most kell OTP-t venni, hajrá! Ha most nem erősödik majd jövőre, hiszen kedvezőek ma kilátások:-). addig megfizetem a frankos hitelt, és lesz így haszon. oktatás is van...csak elválnak, mert sosincsenek otthon, és kereshetsz pár száz ezret jó esetben, de az már elég jó eset. shortolodik a konyhapénz.

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz netwolf #1270 üzenetére

    a pü. tanácsadó nekem már csak öltönyös rabszolga. Azóta sem volt rajtam szövetnadrág. :D Nem is lesz. :D Max farmer+zakó. :D Amúgy elnézve kicsit nevetséges Budapest. Mindenki öltönyben metrózik és a Gyöngyössi utcánál ontják telefonba az ívet, hogy így a biznisz, meg úgy a biznisz. :D

    Részvényvásárláskor hagyjuk az egyszeri gurukat... Hát van olyan nagyvállalkozó, akivel anno beszélgettem még október környékén. Elég sok cég gyűlik össze a kezei között és meghagyta mindenkinek, hogy vegyenek OTP-t 3500ért. 200 millió felett vásárolt be a cégek megtakarításaiból... Mondjuk tény, hogy a top100 is befürdött a 3500-4000rews OTP-vel. Átböngészve majd mindenki bevásárolt, aztán szépen el is olvadt. Pedig mekkora flash lett volna, ha a top100 megduplázza az OTPben lévő vagyonát... :S

    A családdal kapcsolatban meg leírtam a véleményem. Ha ő nem veszi észre, hogy mikor jár haza, meg hogy mi van otthon, legyen az ő hibája. Nekem elég volt annyi. Amúgy pár százezret keresni? öhhöm... Leírtam a saját számításom, aminek a statisztikai alapját az élet adta. Szerintem ha egyedül csinálod eleinte egy 150-200as fizu is elképzelhetetlen. Csak ha jó ügyfélköröd van. Ha meg jó ügyfélköröd van, ergó jó haverjaid vannak, akkor miért nem találsz jobban fizetett fix melót? :D That's the question! :D

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz netwolf #1266 üzenetére

    nademost erre nem tom mit kell lépnem. menjek? maradjak? befektessek? ne ide? máshova?

    itt ezekről vitázunk, de ez a hsz engem nem visz előre (hátra se, az igaz)

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Hans_Arnage #1268 üzenetére

    Én mondom neked, hogy jó kolléga lennél. Én is az összes ügyfelemmel megbeszéltem hogy az első 3 év legyen meg, és azután sem mindegy miből fizeti. Nagyon sokat segíthettél volna a módszerek kidolgozásában és úgy látom még mocorog benned, de már berágtál.

    Össze vagyok zavarodva teljesen. Mivel a biztosítók is versenyben vannak, reagálniuk kell a piacon. A legutóbbi időszak reakciója először az elérési életbiztosítások megjelenése volt, később jött csak a UL. A UL-ben először magas biztosítási rész volt, később elenyésző. Ma még te is megveszed a robbanómotoros autót, pedig tudod hogy volna jobb is és az ideje is itt volna már egy nagy váltásnak. Csak akkor jutsz hozzá, amikor a piacon lesz. Addig pedig elfogadod a mostanit a hibáival együtt.

    Nagyon sajnálom, hogy ellenséges stílusban nyomod, pedig csupa jót mondasz. Mit tudnál ajánlani ha most valaki megkérdezne hogy mibe fektessen?

    A mogyis fordulat ne haragudj, nem túl eredeti itt a fórumon, de szüleidet nem félteném ügyfelemként, hiszen a féléves 18% több az éves 12%-nál.

    A többihez no comment, ugye érted miért

  • Agyzuzo

    addikt

    Hans: látom hasonló dolgokon mentünk át, csak én nálad kb. 1,5-2 évvel korábban jártam be ugyanezt az utat. Szép történeteket tudnék mesélni én is, így utólag számomra már közömbös a dolog, tanultam belőle, ugródeszkának jó volt.

    Más: Nyilasi szerint a 2009-es év a kötvények éve lesz. Úgyhogy kötvényalapok (főleg a magyar) előnyben (UL-el, vagy anélkül, de inkább anélkül). :) Amúgy kíváncsi vagyok nálunk mikor lesznek elérhetők az ETF alapok.

    KATT

    De az én meglátásom továbbra is az, hogy aki tőke alapú jövedelemből szeretne megélni, az tanuljon meg technikai elemezni és határidőzzön. És ott nem fogja lehúzni sem egy közvetítő cég, sem egy biztosító, sem egy alapkezelő. Pont.

    [ Szerkesztve ]

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #1275 üzenetére

    Kétség sem fér hozzá, hogy a tőkepiac előnyeinek közvetlen kihasználása nagyobb haszonnal jár, mintha közvetítőket veszel igénybe.

    Az ott történő kereskedés azonban életstílus és nem pedig másodállású szórakozás. Úgyhogy akinek az nem megy, bocs, de ne mondja majd azt, hogy "pedig Agyzuzo azt mondta hogy jobb mint a Bnet". Lesznek követőid, lesznek ügyfeleid, akik tudják csinálni és akiket érdekelni fog hosszú távon. Azonban Kérlek ne áltasd az itt fórumozókat, hogy mindannyiuknak ez a megoldás, mert ha így lenne, minden kőműves, pék és programozó bróker lenne. Elfogynának az ügyfeleid. Nem először mondom, hogy IGAZAD VAN, meg kell próbálni. Legyél annyira korrekt, hogy ha a Bnettől ezt megköveteled és kifogásolod, akkor te is leírod az apróbetűs részeket, vagy legalább leírod hogy van néhány oldal ahol csak apróbetűs rész van. Pl az egyik Hans szerint nem megoldás éves 3-400 ezer (havi 20-30e!) Ft megtakarítást félretetetni az ügyfelekkel. Leírnád mekkora összeggel lehet beszállni egy igazán tuti kereskedési platformra? ugye ez legalább 6-8-szor 400e, egy jóval nagyobb kockázat bevállalásával.

    Az ügyfeleid akkor nem fogynának el soha, ha valami olyasmin gondolkodnál, amit az egyszerű ember is meg tudna csinálni és egyszerűen követhet amellett, hogy nem pénzügyi zseni.

    EBBE ÉN IS BESZÁLLNÉK
    Mit szólnál mondjuk egy olyanhoz, hogy létrehoznánk néhány új fajta pénzügyi céget, és konstrukciót. Olyan pénzügyi cég kéne, aki ad garanciákat a tőkére. Ezt még kitalálhatjuk. Olyan konstrukció, ahol - mert Agyzuzo mi tudunk ugye ilyet csinálni - bear piacon növekedést hozó termék is lenne, de lenne teljesen fix hozamú, lenne kötvény, lenne bármilyen részvény, különböző piaci szegmensekről. A biztonságot úgy képzelem el, hogy mondjuk eleve már ügyelnénk arra, hogy porlasztjuk a kockázatot. Mindenesetre a lényeg az, hogy bármilyen piaci helyzetben lehessen váltani a megfelelő általunk kialakított és ügyfél által jól átlátható kész stratégiára. Szerintem sokan kajálnák, hogy nem nekik kell kereskedni naponta. Ezzel az is meg volna oldva, hogy nem csalódnának egyáltalán, amikor rájönnek hogy ők igazából a pénzügyekhez hüék és a tőzsdei kereskedést soha nem fogják átlátni, de pláne figyelni és követni nem akarják. Pékek, fodrászok és asztalosok akarnak maradni.

    Belevágunk? a Concorde-tól, a Quaestortól és a Buda-Cash-tól van már redirektorom. Aki szeretne a céghez csatlakozni és a vezetőségben lenni, szóljon. Én ezt tényleg megcsinálom majd. 2009-ben toborzok, készülődök, szervezek.

    Nyilasira figyelni kell, de a szintetizálása kicsit hiányos. Államcsőd esetén a kötvényedet összetépheted, ez meg bele akar rángatni. Én most pont az egyébként nagyon helyes másik véleménye miatt elsősorban fejlett piacokra koncentrálnék, és ott is elsősorban amerika. Hosszútávon legyen mondjuk fejlődő piac. De hogy magyar államkötvényről kijelenteni hogy biztonságos, amikor az még egy brit államkötvénynél is elég rizikó. Amerikai az igen. Iszonyat forgalma van.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #1275 üzenetére

    Le vagyok sújtva

    Bnetben mindennap végzett munkából megélni és Bnetben befektetni két teljesen különböző dolog

    Ahogy különböző dolog az is, hogy opciós piacból megélni és opciós piacon befektetni.

    Bnetben kisebb rizikót érzek. pl elmondanád, mennyi egy beugró az általad preferált jobb fajta kereskedési platformokra? ugy 6-8 szorosa a Hans által kifogásolt 3-400ezer forintnak egy jóval nagyobb kockázattal a nyakadban, mint a Bnetnél. Kapsz rá adó visszatérítést? hozamadót kell fizetned? Milyen biztonságban van a pénzed? Mik a garanciák?

    Azt hallottam, hogy ezek a platformok is szerveződhetnek MLM sőt rosszabb, (piramis) formában. Ha valaki belép ezekre a platformokra kapsz utána fejpénzt?

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz azigazforest #1277 üzenetére

    Asszem valamit félreértesz. =)
    1. Nálam nem lehet befektetni, egyelőre én egy cégnek dolgozom, akinek a pénzét elémteszik én azt kezelem, ebbe egyelőre nincs beleszólásom, de többet erről nem is mondhatok. A távlati célom valóban egy saját alap lesz (méghozzá olyan, ami jól teljesít ha beszakadás van, ha emelkedés, de ez még a jövő zenéje).
    2. Ebből következően ez nem MLM vagy ilyesmi cég, ez egy teljesen hagyományos brókercég (de hívhatjuk alapkezelőnek is).
    3. Én sose mondtam, hogy a pékek, kőművesek ebből meg tudnak élni. Sőt, nem. Aki csak belenyal a tőzsdébe az elbukik. A tőzsdét komolyan kell venni, ezért írtam hogy TŐKÉBŐL MEGÉLNI. Az onnantól kezdve teljes embert kívánó munka, nem mellékes dolog. És hogy ki milyen keretek közt csinálja, azt megint nem én fogom megszabni. Ajánlhatok én platformot, van sok, de semmi közöm hozzájuk, ugyanúgy használom, mint bárki más. Amire rá akarok mutatni, hogy aki befektetésen gondolkodik és van rá pénze, ideje, az inkább tanulja meg, legalább átlátja mibe fektet és nem ő fog eltartani még 4-5 másik céget a saját tőkéjén (mert erről van szó).
    4. A mekkora tőkével érdemes kérdésre elég egyszerű a válasz - minél több, annál jobb, mert minél nagyobb a tőkefedezeted annál kisebb a rizikód. 10 ezer dollár alatt én nem kezdeném el, de inkább 20-25 az optimális, ott már lehet tartani egy pozíciót hosszabb távon is (ez nálam napokat jelent :D). De pl. kezelek egy 10k körüli számlát is, szóval lehet vele dolgozni.

    5. Nyilasi a magyar kötvényt 2009-re ajánlotta, szóval ő úgy gondolja idén még nem jelentünk államcsődot. Ez szerintem sem túl valószínű. =)

    [ Szerkesztve ]

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • Agyzuzo

    addikt

    válasz azigazforest #1277 üzenetére

    Az MLM-es platform témára: egy ilyet ismerek, ami a forex-re épít, de én élből nem ajánlom senkinek a forex-et, már csak azért sem, mert nem egy jogilag szabályozott piac, ergo ott a brókercég úgy szopat meg, ahogy akar. Én kizárólag az amerikai értéktőzsdén kereskedek, ott is a határidős piacon (arany, olaj, nagyobb indexek, több milliós forgalommal). Amúgy jár fejpénz, meg minden szokásos MLM-cucc igaz rá (bináris szerkezetű). De ezekkel én nem foglalkozom.

    Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

  • Hans_Arnage

    csendes tag

    válasz azigazforest #1276 üzenetére

    Kedves Forest!
    Ker-marketingesként, pénzügyi képzettséggel érdekelne egy saját befektetési alapezelő létrehozása. Lennének speciális eszközalap ötleteim, amiket hiányolok a világból, amire véleményem szerint lenne igény. :)
    Amik lehetnének önmaguk miatt garantáltak, lévén egzakt dolog van benne. :)

    Engem érdekelne az ötleted Forest.
    A BNET-tel kapcsolatban más véleményen voltunk, de ha el tudunk tekinteni ettől, lehet találunk közös pontot is. :)

    Ha érdekel a felvetésem, kérlek írj, max találkozunk valamikor.

    Hans - a brokernetigazsaga@gmail.com

  • Möhe

    addikt

    A napokban voltam személyes fejtágításon.Eleve szkeptikusként mentem oda,hogy kezdőként 202000FT-ot(miért nem kerek 200? :F ) is kereshetek.Az elején mondtam hogy csapjuk bele a lecsóba,mert ha valaki 20 perc alatt nemtudja elmondani a lényeget akkor ott már sántít öregnéne őzikéje.Meg is szeppent picit és terelte is a témát,hogy előtte kicsit szeretne hallani rólam pár dolgot. :U ( ügyes,kereste a fogható pontot)

    Még nincs itt a városban kiépített ügynökcsapatuk,csak egy kis irodájuk de szeretnének pártucat munkatársat ebben a városban.-a konkrét szám a 100- Amikor az ügynök azt mondta hogy a bankokat kiiktatva kezelik,illetve fektetik be az ember pénzét ,megkérdeztem tőle,hogy a bankok szóbaállak velük?Elmondta, hogy a nagyok már belátták,hogy a Bnet-tel inkább érdemesebb együtt "dolgozni" és nem "haragudni" rájuk. Már az elején leszögezte hogy a cég nagyon is terjezkedik,(5 kontinensen van jelen),igaz hogy "csak" párezren vannak jelen az országban,pedig egy magyar vállalat. :F
    Fapofával végignéztem/hallgattam "szmissz ügynököt" akit már asszimilált a rendszer,és próbálkoztam kényes kérdésekkel zavajba ejteni.
    A város lakossága ~40e fő,és egyszercsak elfogy az ügyfél,mert ugye minden véges.Erre a válasz:egy embernek köbö 10-20 ügyfele van,és ha meglessz a 100 kolléga akkor az is csak a lakosság igencsak kis százaléka.
    Ez teljesen igaz,de ebben benne van öcsi,hugi,anyuka aki otthon a kicsivel,nagymama,nagypapa+pár gettótöltelék.Ezzel meg is van a város 2/3-a,de mindegy.
    A legszebb amikor jött a jutalomcuccokkal.Fél millás sorszámozott Bulgari órával :Y ,ügyesen megcsillantotta :DDD ,a kocsihozzájárulással, ami ha jól teljesítessz nem csóri párezres támogatás,hanem 200-400 3éven keresztül :Y ,ha lejár a részlet ha nem,lízing esetén.
    Hans hosszú hsz-ét elolvasva már tudom hogy ez nem az én világom,bár lehet hogy pár évet esetleg egyet lehetne végig humbukolni,de én még szemébe szeretnék nézni az embereknek.A 39800Ft-os egynapos fejtágítással már nem jövök,amit ki kell fizetni ha megtetszik "szmissz" mondókája és belépek körükbe. Jah és SEMMI konkrétummal nem állt elő,hogy mit is csinál a CÉG,és nekem mi lesz a munkám azért a 202 ezerért ha ügyes vagyok.100 szónak is 1 a vége,ha kurva optimistának és Sztahanovnak képzeled magad, akkor neked való a munka.

    [ Szerkesztve ]

  • Fenyolori

    csendes tag

    Sziasztok!

    Engem a Brokernet keresett meg tegnap előtt és ma már egy felvételi beszélgetésen is voltam. Sajnos túl gyorsan lejött, hogy itt inkább az ismerősi körömre van szükségük mint rám.
    25 évig szolgáltam a rendőrségnél és ezeket a kapcsolatokat, amiket ott kiépítettem akarják maguknál kamatoztatni.
    Amikor megkérdeztem, hogy egy külföldi és egy magyar jogi diplomával szerintük talpalni fogok, hogy felkutassak egy-két ügyfelet, akkor a "diploma gőggel " vágtak vissza. Aki ismer tudja, hogy nem vágok fel rá, de inkább szeretek a magam ura lenni, nem pedig holmi MLM rendszerben mások zsebét tömni.
    Még azzal is ámítgattak, hogy rögtön vezetői képzést kapok és - itt jön a csavar- majd ők beszerveznek nekem embereket akiket irányítanom kell. Hö-hö.

    A cégnél 17 évig voltam vezető beosztásban tudom mi kell ahhoz, hogy tényleg vezetni tudjam őket. Ennél s cégnél ilyen téren sem tapasztalatom, sem affinitásom nincs.
    Van olyan volt kollégám akit meggyőztek. Várom a visszajelzéseiket, mikorra lesznek milliomosok. :DD Kívánom, hogy sikerüljön nekik.
    Az iphone-t meg a kocsit nekem is elsütötte aki felvételiztetett, de amikor nem reagáltam rá, sőt megmutattam a pda-mat, inkább elhallgatott.

    Most várják a visszajelzésemet, mondtam még gondolkodom. Azonban akárhogy is gondolkodom, arra a megállapításra jutok, hogy nem akarom a saját munkámmal mások zsebeit tömködni. Inkább saját zsebre játszom.

    Az élet egy nemi úton terjedő fertőzés, amelynek a halálozási aránya 100%

  • #89324928

    törölt tag

    Én is tegnap voltam náluk interjún, bár ha tudom hogy a brokernethez kell mennem, valószínüleg el sem megyek. De a telefonban vhogy nem hangzott el... Nekem azzal kezdte hogy 85 önéletrajz van az asztalán, és hogy győzzem hogy miért engem válasszon. (Hozzáteszem, szerintem mind a 85-öt felvette volna.) Direkt vissza is kérdeztem, hogy mindenkinek ezt mondja-e, erre közölte hogy velem együtt 5 embert választott ki. Utána felvázolta hogy 4 üzletkötés után már 320.000 Ft-ot kapnék, a következő hónapban meg már vmi félmilliót... 5 üzlet után meg iphone, + utazás külföldre. Majd hozzátette hogy ez még semmi, mert ahhoz a fél millás fizetéshez néhány hónapon belül képzeljek hozzá nullákat! Meg később esetleg vezető pozíció és részesedés a cégből... Ja és a sorsjegyeket majdnem kihagytam amivel 1 a 20-hoz az esélyed hogy megkapj egy új 5-ös BMW-t! Ez így együtt azért erős túlzásnak hangzott, úgyhogy én másnap közöltem hogy inkább nem fizetem be a csekket.

  • Möhe

    addikt

    válasz #89324928 #1283 üzenetére

    Nálam is elhangzottak a nagy számok.Szmissz ügynök már 3 éve van náluk,és a kezdő fizetés 8-10szeresét keresi meg,és ezt alá is tudja támasztani papírokkal.PErsze hogy fasza amiket mondanak,csak az a bibi,hogy elég lenne a fele is,de az legyen biztos.Jah a cég visszafordítja az ügynök felé a pénzt mert a jó munkaerőt meg kell becsülni,és ezért van ekkora fizetés,és sok szép juttatás,mert nemjó ha az ember egy búvalb@szott figurával éppen "befektet".Talán bilibe lóg a kezem,és az ügyeletes befűzőt kapja mindenki,mert ő a mintaügynök.Azért látatlanban meghallgatnám azt az egynapos oktatást,mi újat és új nézeteket mondanak ott a kopaszoknak. :DDD (de tényleg fúrja az oldalam)

  • #89324928

    törölt tag

    válasz Möhe #1284 üzenetére

    Nos igen, én is sokkal jobban tudnám értékelni, ha a fizetés biztos lenne, még akkor is ha jóval kevesebb. De legalább akkor nem kell azon izgulni hogy össze tudod-e hozni a kajára valót az adott hónapban... :) Mondjuk a brokernet így rohadt könnyen vesz fel embereket, mert egy fillérjébe nem kerül, te meg fizetheted magad után a járulékokat, az utazást meg a többi költséget, miközben lehet hogy semmit nem keresel, ha nem tudsz üzletet kötni. Nem véletlenül vannak ilyen hozzáértő emberek ott... :D Mondjuk az a srác elég jó példa rá, aki vegyészmérnöki diploma mellett csinálja. :) Egyébként hova gondolsz nem egy napos az a képzés, van az akár 3 vagy 4 is. :DD

  • Möhe

    addikt

    válasz #89324928 #1285 üzenetére

    Há me aszonta,1 napos szeminásium.Ha jól emlékszem,vagy az 1 alkalmassal keverem. Mindegy,szívesen melóznék akkor is a havi fix csak a kezdő fizu lenne végig nettóban. Bár lehet csak nekem alacsony az ingerküszöböm.A vállalkozói mizéria pedig okos,minden kőcccség a tied,magadnak kell elszámolni.A cég csak a hasznot szedi be.Okos,nem vitatom,csak az zavar hogy nem én találtam ki.

    A volt és a betévedő jelenlegi ügynököktől kérdezem,nem volt soha olyan hogy ügyfelet "happoltak" -el egymás elől?Mert ugye egyszer elfogy az adott területen élő befektethető tőke.

    [ Szerkesztve ]

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Hans_Arnage #1280 üzenetére

    Hááát....
    Hans, ez pozitív és köszi.
    Ahogy nézegettem a Platinum II Abszolút hozam alapja tud ilyet, kimondottan oldalazó és bear piacon viagrál. Megnéztem az a titkuk, hogy befektetési alapoktól ritkán látott módon ki tudták cserélni az bázis portfólió nagy részét júliusban. Onnantól ezt az alapot nem érdekli a válság.
    Ennek még utána kell néznem.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Agyzuzo #1279 üzenetére

    okéoké, bocs

    Nem értettelek félre, csak úgy tűnt mintha csapatot szerveznél. De ne értsd félre, nekem nem gond jó csapatban lenni ahol gondolkodnak az emberek és ha úgy alakul, a te csapatodhoz is szívesen csatlakoznék. együtt csak könnyebb már. Ha most a fórumot nézzük, nem a széthúzást keresem, és ahogy látom Te sem. Csak diskurálunk.

    Nekem a tőzsdei brókercégekkel csak az a bajom, hogy kistőkésként nekik csak kistökös vagyok. A Bnetnek tagadhatalan hátrányait vagyok kénytelen elismerni, de hogy kevesebb lóvé is elég a kezdéshez, az azért tetszik

  • azigazforest

    csendes tag

    Möhe, Fenyolori, OTTO87:

    Az oké hogy poén kiakasztani az ügynököt, de érdemes volt azért? kaptatok valami használható infót?

    A véleményetekből nem derül ki, hogy akkor most tényleg átláttok a szitán, vagy csak gusztustalan volt az ügynök hajzseléje.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz Möhe #1286 üzenetére

    következők voltak

    "már jártak nálam"
    "több kollégája járt nálam"
    "egy ismerősöm pont ezt csinálja"
    "annyi ilyen cég keres"
    "szevasz, te melyik irodában vagy?"

    80%-ban szűz terep

    Én a brokernetes tananyagok mellé mindenkinek odaadom a fősulis Üzleti Etika tankönyvemet is.

  • azigazforest

    csendes tag

    válasz #89324928 #1285 üzenetére

    érdekes dolgokat feszegetsz ezzel a fix kérdéssel.

    a Bnet-et pedig az érdekli, hogy mi értelme van azoknak a munkahelyeknek, ahol bizonyos napokon a kávézásért fizeti a béremet, esetleg 8-10 hónap alatt derül ki hogy csak a kávépiacot tudtam fellendíteni a fogyasztásommal, a befektetéspiacot nem.

    OTTO87, Agyzuzo, Hans, tovább dobnám a kérdést: Milyen jövedelem rendszerben szerveznétek a saját cégeteket? Lehetne többet kávézni észrevétlenül mint eredményt produkálni, vagy kéne valami motivációs rendszer?

  • Fenyolori

    csendes tag

    válasz azigazforest #1289 üzenetére

    Szia!

    Szerintem az enyémből egyértelműen lejött, bár nem fogalmaztam nyersen, hogy ez nem az én műfajom.
    MLM rendszer az egész, üres frázis puffogtatás. A csávó hajzseléje egyébként tényleg kiakasztó volt, meg egy kicsit a stílusa is bicskanyitogató a iphone-nal, meg a kocsival. Ha ennyire szükségük van rám és csak rám, mi a fenéért én fizetek? Az igaz, hogy van kapcsolatrendszerem, és logikusnak tartom, hogy megszólítottak, én is így tettem volna az ő helyükben.
    Ja és amikor megjelentem majd vállig érő hajjal, western csizmában, meg ausztrál bőrkalapban, a csávó szeme elkerekedett, meg is jegyezte. No ez sem tetszett. Nem szeretem a men in black tipusú karót nyelt alakokat. Amikor meg alőadta, hogy milyen magas szintű oktatásokat tartanak ( 1x 12 óra) majdnem felröhögtem. Kétszer kérdeztem rá, hogy ez igaz. Ja és utána VIZSGÁZNI KELL. Slussz. Végem van. Eddig egyetemi tanároknak tartottam oktatásokat előadásokat kriminalisztikából, és kriminológiából. Most egy 12 órás ( kb 20 oldalas) tanagyagból vizsgáztatna valaki!!!!!!!!!!!!!!!

    Pár MLM rendszerű céget kipróbáltam és az első összejövetelekig jutottam el mindegyikben. Több milliós, mit milliós milliárdos bevételnél az új dolgozó maga fizeti a cég belső oktatásának tandíját?
    De ez már csak hab a tortán.

    Szóval humbug az egész, de sajna vannak még olyan emberek akik bedőlnek.
    Ja és a sztori vége, hogy amikor hazajöttem a "felvételi beszélgetésről", az egyik frissen beszervezett volt kollégám azzal keresett meg, hogy ő mindenáron beszélgeti akar a nejemmel és velem. Nem mondta hogy miért.
    A " felvételi beszélgetés" alatt megtudtam, hogy ezt a srácot éppen előttem szervezte be a csávó. Amikor megkérdeztem tőle, hogy nem a Brókernettel kapcsolatban akar-e velem beszélni, nagy nehezen kinyögte, hogy ő " segíteni akar nekem"

    A LÉNYEG A LÉNYEGBEN ezt amit ez a cég csinál már kb 3-4 éve saját részre csinálom haveroknak, jutalék nélkül.
    Szóval újat nem tudnak mondani. Megkeresni a legjobb megoldást? Miért, nem mindenki ezt teszi?
    Ha meg van kapcsolatrendszerem, miért ne a saját hasznomra aknázzam ki miért Pl: az ő zsebét tömködjem a jutalékokkal.

    [ Szerkesztve ]

    Az élet egy nemi úton terjedő fertőzés, amelynek a halálozási aránya 100%

  • Fenyolori

    csendes tag

    Ja még annyit amit kihagytam, mert túl gyorsan akartam írni.

    A kommunikáció!!!!! Állítólag ők ezt oktatják. Ez a lenéző stílus, amit képviselnek a beetetéskor - ilyen meg olyan telefon, ilyen meg olyan kocsi - szintén része a tananyagnak? Mert akkar elég rossz az oktatási rendszerük. Eeleddig 5 Mlm cég kívánt beszervezni így vagy úgy. Egyik sincs már meghatározó módon a piacon. Bent vannak, de a kezdeti fellángolás erőteljesen megcsappant.

    Voltam már egyszer egy ilyen fejtágíton ahol még a teámat is nekem kellett fizetnem, pedig az előadók azzal kezdték, hogy ők több milliót akasztanak havonta, és őket kellett tapsolni kb 15 percig, hogy milyen okosak és ügyesek.

    Szmisz ügynöknél szintén ezt vettem észre. Ő az aki már 6 szintű vezető. Csak ő vehet fel embereket ő gyűjti az információt, és ha kétszer nem hajolok meg az ajtóban bejövetelkor, hogy keresztül döf a tekintetével.
    Kijelentem: pénzügyi kérdésekben tájékozatlan vagyok, de amikor ráterelődött a szó és azt szürtem le, hogy ő még nálam is tájékozatlanabb.......pl: Nem ismeri lízing cégeket, csak a bankokat.

    No mindegy visszatérve az előző gondolatmenetemre, kommunikációból azt tanította nekem ott egy kb 23-24 éves csávó, hogy el kell ültetni az információt és akkor rögtön jön az üzlet. Pl: Találkozol valakivel, aki megjegyzi " de jól nézel ki" Akkor nem azt kell mondani, hogy jó plasztikai sebészem, hanem hogy ezt és ezt csinálom, ezt és ezt fogyasztom és azért. Erre ez rögtön szöget üt a csávó fejében és kész is az üzlet.
    Az egyik ebben hívő ismerősöm teljes erővel belevetette magát a rendszerbe és elültette az infót. Pár hónap mulva találkoztam vele és kérdőre vontam. A válasz az volt, Már elültettem az információkat, csak várni kell és csak vár és vár.....

    A másik az információ elhallgatás, vagy téves információ. Egy másik rendszerben egy ismerősöm felhívott, hogy ő egy csodálatos új találmányt hozna nekem egy "LEVEGŐFÜRDETŐ RENDSZERT" Hogy ne húzzam az időt ez egy pórszívó volt 450.000 ft-ért. Ugyanazt a rendszerű porszívót 50.000 ért bárhol le tudod rendelni akár a neten is.

    Na szóval nekem ez jött le a brókernetről. Aki kezdte az egészet és elindította nálunk ezt a céget annak nagyon jó üzlet a piramis játék elve alapján. Azonban a talpasoknak - már bocs a kifejezésért, de az üzletekért talpaló beosztottakra nem tudok jobb szót - már nem olyan buli. Ha nem hozol, üzletet nem kapsz jutalékot Egy idő után meg megszakadhatsz akkor sem fogsz több ügyfelet találni, mert kifogy a piac.
    Csak itt nálunk jelenleg több 6000 üzletkötője van csak ennek a cégnek. Mikor fog elfogyni a piac? 1 év -2 év. Utána mi lesz ? Menni kell külföldre üzletet kötni?

    Az élet egy nemi úton terjedő fertőzés, amelynek a halálozási aránya 100%

  • Möhe

    addikt

    válasz azigazforest #1289 üzenetére

    Nem poénból kérdeztem amit kérdeztem az ügynöktől.De én egyenes és nyílt voltam,meg akartam tudni mit is kell csinálni azért a pénzért amit a cég alapfizetésnek hív.De nem kaptam választ,csak annyit hogy ez egy milliárdos forgalmú cég,aminek egynapi forgalmát nézve megvehetné a magyarországon lévő 5 legnagyobb bankot. :Y Milyen szép dolgok vannak ott "nálatok",de azt is hozzá tette hogy nem könnyű meló.Elismerem mert 200k-ért már hajtani kell.
    Miért nem lehet kerek perec elmondani,mint egy rendes állásinterjún?Miért kell elterelni a szót mindenről?
    Valamint már az elején azzal kezdődött a beszélgetés,hogy mennyi időm van?Én 30 percet mondtam,de végülis 1 óra lett belőle,de még így is sokat kihagyott a laptopos bemutatóról.Miért kell 2 órás misét hallgatni ha egyszer annyira szuper minden és dübörög a gazdaság?Így bepalizni lehet valakit,túl van magyarázva a sok jódolog.

    u.i.:ügynöki hülyehaj nálam is volt (ködvágó),azért normális fejet elvárna az ember ha ilyen munkát vállal,és elköszönésnél is felállhatott volna az asztaltól a késfogásnál :K ,meert így nekem az jött le hogy kicsit lenézett a végére,mert nem csillogott a szemem a hallottaktól

    mod: Fenyolori

    Csak itt nálunk jelenleg több 6000 üzletkötője van csak ennek a cégnek. Mikor fog elfogyni a piac? 1 év -2 év. Utána mi lesz ? Menni kell külföldre üzletet kötni? - már jelen vannak 5 kontinensen :D

    [ Szerkesztve ]

  • #89324928

    törölt tag

    válasz azigazforest #1291 üzenetére

    Persze, ebben is van igazság, ez ilyen tipikus magyar mentalitás, hogy minek dolgozzak ha úgyis megkapom a pénzem? Persze tisztelet a kivételnek, de azért sok helyen látni ilyet.
    De egyébként szerintem erre vmilyen szinten oda lehet figyelni. Mondjuk nem arra gondolok hogy be kellene kamerázni az irodákat. :) De azért szerintem látszik ha vki nem dolgozik rendesen, legfeljebb pár hónap után a teljesítményéből kiderül... Meg mondjuk azt vmilyen szinten meg is értem hogy vki havi százezerért nem elég motivált. De szerintem akár úgyis meg lehetne oldani, hogy egy fix fizetés mellé kapnál jutalékot, és akkor mégis tudsz azért vhogy kalkulálni vele. És szerintem máris motiváltabb az ember... Meg nekem igazából az a gondom, hogy mi van az adott hónapban össze-vissza rohangálsz, fizeted az utazást meg a járulékot, és nem jön össze amennyit terveztél. Mondjuk egy idő után azért lehet hogy beáll egy átlagra, igazából nem tudom, mert nem próbáltam, de nekem ez akkor is elég rizikós.

    De egyébként ha nem vagyok nagyon indiszkrét, összejött vmelyik bnetesnek a beígért havi legalább félmillió Ft? Mert nekem már a 2. hónap után mondtak ennyit, 4 üzletkötés után...
    Szóval erre azért kíváncsi lennék. Meg az is érdekelne, hogy ez egy idő után azért beáll egy bizonyos szintre? Vagy mondjuk van hogy egy hónapban csinálsz hatvanezret, utána meg 400-at? Ilyeneket már meg se merek kérdezni hogy kinek jött össze sorsjeggyel az 5-ös BMW.... :DD

    [ Szerkesztve ]

  • #89324928

    törölt tag

    válasz Fenyolori #1292 üzenetére

    Úgy látszik ezt az iphone-t meg a kocsit mindenkinél elsütik. Nekem még hozzátette hogy csak a tolla 80.000-be került, meg hogy a kollegája most cserélte le a Porschéjét egy vadonatúj Bentley cabrio-ra. Egyébként szerintem azt mondják amit hallani akarsz. A ruhám meg nekem is egyből leszólta, pedig nem melegítőben mentem be, volt rajtam ing, csak sérelmezte a nyakkendő meg a zakó hiányát...

    [ Szerkesztve ]

  • #89324928

    törölt tag

    válasz Möhe #1294 üzenetére

    Ezt a 6000 főt én is elég túlzásnak tartom, főleg hogy a java nem is ért hozzá, csak azt a néhány terméket tudja, amit megtanult a tanfolyam alatt. Arra meg én is kíváncsi lennék hogy meddig lehet még új ügyfeleket találni, főleg hogy a legtöbb ember ha meghallja hogy brokernet alapból nem foglalkozik vele. Ha utánanéz akkor meg főleg, ugyanis itt a neten se olvasni sok jót róla. De egyébként nem csak Mo-on vannak jelen? Én nem hallottam hogy 5 kontinensen jelen lennének...

  • #89324928

    törölt tag

    Ma meg a Uniqa-nál voltam interjún, ott szerintem jobbnak tűnnek a feltételek. Ott 5 napos az alaptanfolyam ami állítólag elég kemény, szóval nem csak magukat fényezik, meg a sablonszöveget oktatják. Bár a franc tudja hogy ebből is aztán mi igaz... Meg elvileg a képzés bentlakásos és vagy a ceglédi vagy a balatonkenesei termálfürdőben történik, amiért 10.000 Ft-ot kell perkálni. ( A cégnek állítólag mindez 180ezerbe kerül). Aztán ha sikerül elvileg fél évig 4 órás munkaidőbe bejelentenek és csak utána kell kiváltani a vállalkozóit. A jutalékod meg elvileg a futamidőtől függ. 10 évesnél az állománydíj 37,5%-a, 15 évesnél 50%, 20 évesnél meg már vmi 70% Igazából ebbe se nagyon mernék belevágni, bár gondolkodom rajta...

    Vagy esetleg alapítunk egy saját céget? :) Ki van benne? :DD

  • Möhe

    addikt

    válasz #89324928 #1297 üzenetére

    Én nem hallottam hogy 5 kontinensen jelen lennének...

    Nekem ezt mondta a beszélgetésen,ezért mondom én is ,nem ferdítek semmit,mert akkor magamba vigyorogtam is , pedig a déli sarkon vannak álladó lakók,oda miért nem "törtek" még be?Akivel én beszéltem,arra rákötőttek már 2-3 milliót,oktatás címen.De ezeket kiérdemelte,mert ő megdolgozott érte.(nem vitatom,arra érdemes költeni aki vissza is hozza annak az árát)
    De könyörgöm 3 év alatt mi az istent lehet oktatás címen rákölteni 1 emberre? Túl nagy számokkal,és drága dolgokkal vakítanak szmisszék a beszélgetéseken.

    foreszt: A munkát ha megvan fizetve az ember,akkor biztosan elvégzi,pláne ha nem azt látja hogy a főnöknek 2 évente van új nagyautója,és évete 3x megy a világ végére,2hétre teljes ellátással.Ha pedig szeretnél fizetésemelést kérni,mert ugye minimálbéren vagy,akkor pedig fejedhez vágják,hogy válság van,örüljek hogy van állásom,illevte állambácsi szorosra húzta a nadrágszíjjat,sajnos nem lehet.Ebben az esetben nem én leszek a cég szeme fénye ,de a kollégáim is ezen a laza munkavégzésen lesznek.
    Ha megfizetik a munkáját az embernek,és figyelnek az alkalmazottakra,akkor jobb lesz a munkahelyi morál is.Nem húzom a számat,ha benn kell maradni túlórázni.Nem ugrik oda senki ha beszélgetek a kollégákkal,hogy mivan nincs meló?Nem rabszolgának tartanak,és a főnök érdeklődése sem hátulról mellbe támadás,ha éppen hétvégi munka/túlóra lenne.Van ilyen vállakozó,csak sajnos nagyon kevés.
    Amúgy rengeteg helyen a motivációs bérezés őli meg a kollégák közötti jó együttműködést,és nem lesz soha feszültségmentes környezet.

    [ Szerkesztve ]

  • léva

    újonc

    Sziasztok,
    Kíváncsian olvastam írásaitokat, már csak azért is, mert új befektető lennék a BN-nél. Most jelenleg úgy érzem rosszul döntenék, ha ezt meglépném. :Y
    Most mit tegyek ha van megtakarított pénzem, a tőzsdéhez nem értek, de szeretném ha pénzem dolgozna már, mert eddig csak én dolgoztam érte? ;]
    Ezért gondoltam egy cégre, aki ezt az egész tőzsdei hercehurcát és egyebeket figyeli, de mint írtátok a "rabszolgáknak" nem érdeke az ügyfél. :W
    Van valami tanácsotok, vagy hova forduljak, mert tudom, hogy ingyen már senki nem segít. :C

Aktív témák