Hirdetés
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Pánik a memóriapiacon
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
vancha2
aktív tag
Ezercsillag fácskát? Az nagyon szép, ha virágzik!
Információk:
Örökzöld cserje, csillag alakú fehér virágai nyáron nagy tömegben nyílnak. Latin neve a kellemetlen szagú gyökerére és kérgére utal. India, Kína és Japán szubtrópusi vidékeiről származik, a mérsékelt éghajlatú területeken csak szobában tartható. Levele apró, sima, fehér virága egyszerű vagy telt. Létezik bíbor virágú és tarka levelű változata is.
Az ezercsillag fácska minden stílusra alkalmas, kivéve a hokidachit és a chokkant. Közepestől az extra kicsiig terjedő méretekben neveljük.Nevelési útmutató:
Elhelyezés: Napos meleg helyre állítsuk. Minimális hőigénye 12 C. Óvjuk a hideg levegőtől.
Öntözés: A vegetációs időszakban naponta öntözzük. A magas páratartalom fenntartása érdekében vízzel permetezzük, kivéve virágzáskor, ugyanis a nedvesség elszínteleníti a sziromleveleket. Télen, amikor rövidebbek a nappalok, tartsuk viszonylag szárazon a talajt.
Tápanyag utánpótlás: A vegetációs időszakban kéthetente, télen havonta tápoldatozzuk.
Átültetés:Kétévenként ültessük át, kora tavasszal. Normál talajkeveréket használjunk.
Metszés: Vágjuk vissza az új hajtásokat egy vagy két levélpárra az átültetés után.
Szaporítás: Zölddugványokat vágjunk, azok tavasszal vagy nyáron könnyen meggyökeresednek.Egyébként miért nem veszel egy könyvet (én sem magamtól vagyok ilyen okos
).
Nekem ez van meg (szerintem a legjobb magyar könyv): Link -
vancha2
aktív tag
Fűz metszése:
Minden évben kora tavasszal az átültetés után az előző évi hajtásokat vágd vissza egy vagy két rügyre.
Diófából szerintem nem lehet bonsait nevelni (én még sehol sem találkoztam dió bonsaial
)
Egyébként hogy próbálod szaposítani? Gyökerezteted, dugványozod, légbujtás... stb?)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED TV 55CS6LA
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).
)