- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
Szia!
Előljáróban: Nem tudom, hogy ebből az információból lehet-e bármilyen következtetést levonni az XB-30 -al kapcsolatban ...
Nekem XB-3 van, az kb. 50 % -on tényleg tudja a kb. 24 órát. (Azért a sok "kb.", mert soha nem figyeltem a pontos hangerőt, csak beálltottam az autóban a kellemes szintet és mert mindezt több napi, alkalmanként 2 - 4 órás autózgatásokból "raktam össze".) -
glaci
őstag
válasz
UberMutant #4185 üzenetére
Csak szólok, hogy nem írtam hülyeséget:
Elhangzott ott előtted az XB-20, ez igaz, de ha jobban megnézed ugyanabban a hozzászólásban az XB-30 is ...
(Ráadásul az XB-20 -nak eleve USB -s töltője van, így az általad emlegetett átalakítót is csak az XB-30 -ra lehet értelmezni ...)No mindegy, legyen, ahogy jónak látod én inkább visszamegyek read onlyba és tájékozódok tovább ...
-
glaci
őstag
válasz
UberMutant #4174 üzenetére
Nem akarok bele ugatni, meg nekem "csak" XB-3 -am van, de ...
Azzal ugye tisztában vagy hogy az nem csak egy speckó töltő fej, hanem "speckó" tápegység is?
Az enyém legalább is 15V és 2,5A, amit tuti, hogy egy USB -s átalakítóval nem fogsz tudni produkálni neki ...
Szóval nekem mindegy, csak gondoltam szólok ... -
glaci
őstag
Sziasztok!
Van esetleg valamelyikőtöknek Sony SRS-XB3 -ból 2 db.? (Vagy van vele / velük ilyen tapasztalata?)
Nekem már van egy db. és gondolkodom azon, hogy vennék mellé még egyet.
Viszont felmerült bennem kérdésként, hogy ha össze vannak párosítva sztereó módba, akkor:
- a hangerő és XB vezérlés is szinkronizálódik-e a 2 között vagy külön - külön kell őket szabályozni mindegyiket a saját gombjával?
- ilyenkor ha BT helyett kábelről hajtom meg, akkor is működik-e sztereóban?Köszi előre is, ha valaki meg tudja mondani a tutit, mert ha nem úgy működik ilyenkor, ahogy nekem kényelmes lenne, akkor inkább nem veszek feleslegesen még egyet belőle!
-
glaci
őstag
Szia!
Nem tudom van-e külön analóg kimenetes hangszóró. (Én még nem találkoztam olyannal, pedig szerintem is tényleg hasznos lenne.)
Azt tudom, hogy vannak külön receiverek és transmitterek, de még relatíve elég drágán adták őket, amikor utoljára rá kerestem. (Én is szerettem volna ilyet (ill. mindkettőt), aztán végül elnapoltam egyelőre.)
Esetleg jó alternatíva lehet ez a Csaszi72 által ajánlott TDA7492P -s cucc. Ahogy nézem ez megáll 3k -ból és még valami erősítő is van benne. Ha nem hajtod ki nagyon, akkor jó lehet a vonal bemenetre és legalább nem fog torzítani. (Lehet, még én is bepróbálkozom egyel valamikor, bár nekem analógról BT -re irányú cucc is kellene még mellé.) -
glaci
őstag
válasz
Krill77 #1909 üzenetére
Én egyelőre még nem vettem ilyet észre a Sony -n. (Bár hozzá teszem, hogy eddig azt hiszem talán csak 3 vagy 4 alkalommal kellett töltenem, pedig még tavaly vettem és ha hosszabb távon vezetek, akkor mindig az szól az autóban. Csak hát ugye rohadt sokat megy egy töltéssel ...)
-
glaci
őstag
válasz
Krill77 #1887 üzenetére
Azért amikor huszon órákig megy egy töltéssel és az ember fia fél - egy órákat használja, akkor már a végén nem könnyű fejben tartani, hogy most 16 vagy 19 óránál járok, pedig míg az előbbinél várhatóan elmegy még egy 4 órás úton, addig az utóbbinál ezt már nem lehet biztosra venni.
Én már jártam úgy is, hogy épp ezért nem mertem használni, amikor otthon maradt a töltő aztán végül kiderült, hogy még 6 - 7 órát is elment annyi volt benne, meg úgy is, hogy azt hittem van még benne töltés bőven, aztán fél óra után lekapcsolt, mert mégsem volt.
Bárki bármit mond, legalább valami nagyjából hozzávetőleges információ bizony sokszor jól jönne. -
glaci
őstag
válasz
matyi19 #1882 üzenetére
Örülök, hogy meg vagy vele elégedve!
Azt, hogy a töltöttségi szintet nem lehet tudni, azt leírtam több alkalommal is, így az nem lehetett meglepetés ...
(Egyébként, ha már nem lesz garis, akkor majd szét bontod és szerelsz bele egyet házilag.)Nem te kérdezted, de természetesen létezik olyan is, ami kijelzi - mint pl. a JBL Flip2 és a Charge2. (Természetesen van több is, ezek csak kiragadott példák, amiket már magam is tapogattam.)
-
glaci
őstag
válasz
matyi19 #1848 üzenetére
Egy JBL Flip2 volt előtte.
Szerintem nem törékeny (bár igaz, ami igaz még nem próbáltam dobálni), masszív cucc érzetét kelti, amikor kézbe veszem. (Ráadásul eléggé nehéz is (szerintem 2 - 3 Flip2 súlya), tehát van szerintem benne anyag bőven.)
Nekem tetszik a hangja, mert minden hangszín tartomány szépen telten szól belőle. (Tehát van magas, a mély nem puffog / köhög (mint pl. a Flip2 -nél, ahol csak egy bizonyos mély freki tartomány szólt szépen), hanem szól rendesen és bónusznak szerintem szép, erős a közép is, amit én különösen kedvelek.)Viszont halgasd meg! CSAK az én tapasztalataim miatt, ne vegyél ilyet! Csak és kizárólag akkor, ha Neked is tetszik a hangja!
-
glaci
őstag
válasz
matyi19 #1836 üzenetére
A 28 egész jó ár. (Én 30 -ért vettem és az sem számított soknak.)
Az akku kapacitás sajnos tényleg nincs feltüntetve sehol. Hogy nem kicsi, az biztos, mert a mellékelt 15V/2A -es töltő is izzad vele több órát, mire végez. Meg hát tényleg nagyon sokáig birja.
Igazából engem csak az zavar rajta, hogy nem tudom ellenőrizni hogyan áll, így a leg váratlanabb időpontokban tud lemerülni. Ugyanis csak a vége előtt 15 - 30 percel kezd el villogni az aprócska LED, hogy merül. Addig meg használnom hetekig az autóban. Mindig, amikor vezetek 50 - 100 km -eket, akkor megy 1 - 1 órát. És hát nagyon sok ilyen alkalom van, mire megadja magát, de akkor is zavaró, mert ha látnám, hogy a végét járja, akkor indulás előtt felraknám tölteni. -
glaci
őstag
válasz
makardavid8 #1808 üzenetére
Az jó!
(Én is a Charge 2+ -t nézegettem, de a kettőt soha nem tudtam össze hasonlítani élőben, "csak" Oluv oldalán utólag.) -
glaci
őstag
válasz
makardavid8 #1806 üzenetére
Értem. Szóval akkor csak egy szerencsés belenyúlás volt. (Mondjuk én hasonló helyzetben meghallgattam és összehasonlítottam volna. (Most viszont már inkább ne tedd, nehogy megharagudjál magadra.) Egyébként jó cumó, úgyhogy tulajdonképpen nem nyultál bele rosszul.)
-
glaci
őstag
válasz
makardavid8 #1804 üzenetére
Örülök, hogy sikerült választani és, hogy meg vagy vele elégedve!
Jó zenéket hozzá!Meghallgattál többet is és úgy választottad vagy csak pont sikerült bele trafálni?
-
glaci
őstag
Szia!
Megnéztem, nem felejtettem el.
A JBL alján sajnos nincs egyértelműen feltüntetve, a hivatalos weboldalán letölthető adatlapjában pedig ez szerepel:
"Power supply: 5VDC USB output:
5V 2.1A (maximum)"
Ugye itt most azt nem tudom, hogy ez egybe tartozik vagy külön kezelendő 2 adat. (Úgy van írva a 2 sorba, ahogy itt látod. Én nem bírtam értelmezni, hogy ez most a kimenetről szól vagy a mellékelt töltőjéről.)A Sony hátuljára pedig ez van írva:
"INPUT: DC 15V 2.5A
OUTPUT: DC 5V 1.5A MAX"
Na ez legalább nem igényel különösebb magyarázatot.Remélem tudtam segíteni.
Most megyek, mert megint vár a meló a változatosság kedvéért. -
glaci
őstag
Én az utolsó 2 -t hallottam élőben. Sajnos nem egyszerre, hanem több hónap eltéréssel, így össze hasonlítani nem tudtam őket. Akkor mindkettőnek tetszett a hangja, amikor hallottam őket.
Oluv összehasonlító oldalán halgatva úgy hangzik, mintha a JBL picit jobban dübörögne és talán jobban is hasonlít néha a hangja az eredeti felvételekhez, míg a Sony hangja valahogy teltebb egésznek érződik. Szerintem azért mert több közép jön ki belőle, amit az én fülem szeret hallani.
A JBL -ben tetszik, hogy van akksi szint kijelzés, a Sony -ban meg az, hogy rettenetesen sokat megy akksiról. (Viszont tök váratlanul képes lemerülni, mert csak picivel a vége előtt jelzi a lámpa, hogy hamarosan le fog merülni.)
Szerintem tapogasd meg és hallgasd meg élőben őket, úgy könnyebb lesz választani!
Ha nincs erre lehetőséged, akkor írd fel cetlire őket és húzz egyet közülük, szerintem nagyon úgy sem lőhetsz mellé! -
glaci
őstag
válasz
Fejlesztő13 #1754 üzenetére
Érdekes egyébként, hogy kb. 20 éve, amikor egy hangtechnikával foglalkozó manufaktúránál dolgoztam, akkor az új megrendelőknek mindig fel lett téve nagyjából a következő kérdés: Milyen hangszóró kerüljön az elkészítendő hangrendszerbe; egyedi, kézi gyártású, kifejezetten nekik készített vagy olcsó, kínai import Somogyi / JBL hangkeltő?
(Persze tudom, hogy a JBL -t azóta megvette a Harmann cégcsoport és már nem ugyanaz ...) -
glaci
őstag
válasz
California1 #1721 üzenetére
Szia!
Ma rászántam egy kis időt csak a Te kedvedért, hogy kipróbáljam, nálam ez hogyan működik.
Elöljáróban:
Én még a Wireless Magic Mouse -t is csak ritkán veszem elő és akkor csatlakoztatom, ha kell. Ugyanígy szoktam eljárni a BT fülessel és hangszóróval is.
Nekem egy 2010 Mid Pro 6,1 van (1st. gen. I7) 10.11.5 -ös OSX -el, a hangszóró pedig egy Sony SRS-XB3.
Szóval, ha csatlakozásra nyomok kevesebb, mint egy mp és már csatlakozott is.
Ha kikapcsolom a Mac -et, majd vissza be, akkor nem próbál meg automatikusan csatlakozni. Nem is csatlakozik magától később sem. Viszont, ha kézzel rányomok, akkor nincs egy mp és már OK is.
Sejtem, hogy nem erre számítottál, de legalább biztosan tudhatod, hogy nem csak Nálad működik így.
Javaslom, hogy ha nagyon zavar, akkor google barátodnál érdeklődj. A beállításokban alapban nincs semmi, amivel ezen lehetne módosítani, de biztos vagyok benne, hogy létezik rá terminálos megoldás. (Engem nem érdekel, így nem kerestem, de szerintem nagyon sanszos, hogy megoldható.)
Remélem azért tudtam valamennyit segíteni, hogy előrébb jussál. Sok sikert! -
glaci
őstag
válasz
Krill77 #1642 üzenetére
Megeshet. Olyanom még nem volt. Nézd át a külömböző beállításokat a BT hangszóró csatlakoztatott állapotában. Különös képpen a kimenet (megszólaltató eszköz) érdekes, mert azt kellene a BT -re átállítani. Hülye kérdés így elsőre, de kell, az egyáltalán? Ha kiveszed és csak a BT marad, szerintem akkor is mennie kellene.
-
glaci
őstag
válasz
7Heads Drago #1596 üzenetére
Az általad linkelt tesztben azt írják, hogy 3,5 - 8 óra között van az üzemideje. Ezek nyilván a szélsőséges hangerőkre vonatkoznak! Ennek alapján a Nálad produkált üzemidő teljesen korrektnek tűnik.
Éppem ezért szerintem az akkuhoz sincsen értelme hozzá nyúlni.
Egy powerbank segiteni tud, hogy többet tudjál kihozni belőle, vagy tedd fel közben töltőre, ha van a közeledben konnektor. -
glaci
őstag
válasz
Dolphine #1588 üzenetére
Egy ideje már tényleg nem lehet kapni, de biztosan vannak helyette hasonló cuccok. (Nem hinném, hogy az ilyesmi termékek csak úgy megszűntek volna, hiszen még mindig sok helyen vannak vegyesen analóg és digitális cuccok és valaminek össze kell kötni őket egymással.)
Én nagyon szeretem. A "fél világ" rá van kötve. Távirányítóval kényelmesen lehet váltogatni a 4 digitális és a 3 analóg bemenetek között, aztán a kimenetén meg ott a hangszóró és a zsineg nélküli füles. (Ez utóbbi betegeskedik , mert még 5 éve bele esett a fürdőkádba (nem röhög!) és mostanra korrodálódott el. Ezért is gondolgodok egy BT transmitterben, mert akkor a BT fülesemet tudnám vele használni, bár annak a hatótávja várhatóan jóval kisebb lenne, mint az eddigi, viszont mégis csak univerzálisabb.)
No de visszatérve a DDTS-100 -ra, ha más nincs, használtan biztosan ki lehet fogni egyet, ha kitartóan keresel. (Az enyém NEM eladó!) -
glaci
őstag
válasz
csabsz13 #1591 üzenetére
Nem akarok bele szólni, mert abszolute a Te dolgod, de én csak akkor gondolkodnék akkus cuccban, ha változtatgatni akarnám a helyét.
Viszont ha fix helyen van, akkor szerintem az akkumulátorok miatt csak felesleges macera van vele.
De még egyszer hangsúlyozom, hogy csak Te tudhatod pontosan, hogy valójában mit is szeretnél. -
glaci
őstag
válasz
csabsz13 #1584 üzenetére
Egy biztos, ha ezt az elgondolást követed, akkor a hagyományos értelemben vett "erősítő" nem kell neked, hiszen nem kötsz rá kábellel hangszórót, így felesleges lenne.
Helyette inkább egy olyasmin kellene elgondolkodnod, mint pl. a Creative DDTS-100 (én is ilyet használok, csak én PC -s (Creative) 5.1 -es hangszórókat kötöttem rá). Az ilyen cuccoknak vannak digitális és analóg bemenetei és analóg kimenete (ami neked kell), némelyiknek még digitális is.
Hangszórónak pedig akkor olyat választanék a helyedben, ami nem akkuról, hanem hálózatról üzemel.Persze mindezt csak a Te elgondolásod alapján. Én is tervezek ugyan ilyen / hasonló BT cuccokat (receiver és transmitter) venni, de csak az oda - vissza átjárhatoság miatt, egyébként biztos, hogy a lakásban levő drótos hangrendszert nem fogom megszüntetni, ha már meglesz. A BT csak mint az alap rendszer kiegészítője fog működni.
-
glaci
őstag
válasz
hunaqua #1579 üzenetére
Valami gombot (pl. bekapcsoló gomb tovább nyomva tartása bekapcsolásnál) vagy gomb kombinációt hosszan nyomva párosítás módba kellene kapcsolnod és akkor lesz majd felfedezhető.
Ha megkeresed a használati utasítást, abban biztos, hogy le van írva pontosan hogyan csináld. -
glaci
őstag
A 3 - 4 euró, az csak éppen hogy egy ezres.
Ha ezért cserébe egy műszakilag jobb terméket kapsz, akkor nem kérdés. (Feltételezve, hogy nem egy eleve 3 - 4 vagy 6 - 8 eurós dologról van szó aminél ez ugye +100 ill. 50% lenne, hanem arányaiban kevesebbről. (Sajnos nem tudom az árakat, de nem hiszem, hogy ez a 3 - 4 euró +10 - 20% -nál több lenne.)) -
glaci
őstag
Az biztos, hogy erről nem a hangszóró tehet!
Ez bizony a telefon hibája!
Alternatív megoldások:
Tegyél ki a főképenyőre egy hangerő szabájzós widgetet (pl.: SliderWidget) és akkor amikor ránézel, látod, hogy le van véve és felrakod.
Esetleg "profibb" "megoldás" egy Tasker / E-Robot profil, ami a BT lecsatlakozása után automatikusan max. -ra állítja a csengő hangerőt. -
glaci
őstag
válasz
ithomas #1510 üzenetére
Ja, csak hozzá érinteni egy pillanat, sz@rakodni a párosítással meg közel egy perc. (Táhát jobban észre veszi, ha párosítgatnak a haverjai, mintha csak NFC -vel csatlakoznának. Feltételezem, hogy elzárva nincs a készülék, így minimálisan a haverok számára is elérehtő egy - egy pillanatra.)
-
glaci
őstag
válasz
Soldika30 #1493 üzenetére
Most, hogy ránéztem a saját hangszórómra jutott eszembe még valami:
A Te készüléked (Charge3 vagy Extreme ha jól emlékszem) NFC -s?
Ha igen, akkor szerintem azzal csatlakoznak újra a "havejaid".
Ugye ezt elvileg azért rakták bele, hogy a "bonyolult" BT párosítást ne kelljen elvégezned, hanem csak hozzá érinted és párosítva vannak. Ez ugye megint azt feltételezi, hogy a tiéd, viszont gyorsabb és hát na: kevesebb buherát igényel, bár szerintem a párositás mód akkor is kell, de ebben nem vagyok biztos. (Egyébként nem tudom minek kell ez a feature, szerintem egy párosítást mindenki "túlél", aztán többször úgysem kell elvégezni, de hát "mindent" a kényelemért ...)
A helyedben resetelném, hogy "felejtsen el" mindenkit és ezután nem engednék senkit fizikailag a közelébe!
Esetleg az NFC antenna árnyékolása vagy zavarása lehet még megoldás, bár hogy azt pontosan hogyan lehet (ha lehet egyáltalán) technikailag megoldani, azt nem tudom. -
glaci
őstag
válasz
Soldika30 #1493 üzenetére
Szívesen!
Remélem sikerül "letiltanod" róla az "illetékteleneket"!Szerk.:
Ez a dolog egyébként nem a hangszórón vagy a telefonon múlik. A BT szabvány ilyen. Nem véletlenül. Épp azért, hogy illetéktelenek ne tudjanak csak úgy csatlakozni.
Ezért lett kitalálva, hogy először párosodni kell és ahhoz is először felfedezhető módba kell kapcsolni. Ez ugye feltételezi, hogy hozzáfértél az ezközhöz, tehát valószínűleg a tiéd és nem egy idegené! -
glaci
őstag
Srácok!
Ne marjátok egymást!
Tök lehangoló ezt olvasni ...
Pedig eleve elég pocsék a szilveszterem. (1,5 órája jöttem dolgozni és majd csak holnap fél 10 -kor végzek.)Békesség! És ...
Boldog új évet! -
-
glaci
őstag
válasz
Soldika30 #1452 üzenetére
Olyan nem lehet!
Ahhoz, hogy egy készülék csatlakozhasson elősször a hangszórót párosítás módba kell rakni, majd a készüléken megkeresni. Ezután már gyakorlatilag bármikor külön interakció nélkül csatlakoztatható, de az első lépés nélkül lehetetlen.
(Az a szép benne, hogy ezt akármikor akárki megcsinálhatja, ha hozzá fér egy fél percre.)
Ahhoz, hogy az első lépést újra meg kelljen tenni (és addig ne lehessen csatlakozni) vagy az adott készüléken kell törölni a hangszórót a párosított eszközök közül vagy a hangszórót kell gyári állapotba resetelni. (Ez utóbbit a kézikönyvben nézd meg, mert én nem tudom, hogyan kell, ugyanis nincs ilyen hangszóróm.) -
glaci
őstag
válasz
Krill77 #1314 üzenetére
Végre megjött a Sony.
Sajnos tesztelni nem tudtam, mert csak este volt időm átvenni.
Persze azért hallgatom folyamatosan azóta ... csak "teszt" nem volt még, mert az zavarná a családot. Az autóban haza felé szólt róla netes rádió, meg most is szól folyamatosan halkan itt a lakásban. (Szóval csak a "na mézzük mit tud" tesztek maradtak el, használva már van.)
Első benyomás: jó nehéz, böven van benne anyag.
Csak halkan próbáltam. Szép tiszta és telt hangja van. Némely számokban feltűntek olyan hang részek is, amiket eddig nem is vettem észre.
Tölteni még nem töltöttem, kivettem a dobozból és nekiálltam hallgatni. Már megy 3 órája. Ha tudja tényleg azt az üzemidőt, amit igértek, akkor nagyon meg leszek majd vele elégedve.
Ja és ugyan 2,5x annyiba volt, mint amennyiért annó a Flip2 -t vettem, de azt kell mondjam, hogy megérte, mert szól is annyival jobban. (Értsd: szebben, tisztábban, teltebben, de szerintem a hangerővel sem lesz majd probléma.)
Ez az extra mély funkció olyan, hogy jól hangzik és némely stilusnál kifejezetten kívánja, hogy nagyon dübörögjön, de szerintem nélküle is nagyon szép hangja van és úgy is sokkal tágabb spektrumon szól belőle a mély, mint annó a Flip2 -ből szólt. (Ugye annál írtam, is, hogy csak egy egészen szűk frekvencia sávban szól szépen a mély.)Na egyelőre ennyi, mert ház körüli teendőim akadtak ... (Hív a párom ...)
-
glaci
őstag
válasz
Dolphine #1324 üzenetére
Én tuti nem küldtem volna vissza! (Lehet, hogy nem becsületes dolog, de mindig egy ilyenre vágytam, viszont pont a Flip ára az az összeg, amit még rá bírtam volna áldozni.)
(#1326) szab13:
Szerintem annak megdöglött az akksija.
(Vagy sokat állt és olyan mélyen sült ki, hogy a töltö elektronika nem kezdi el tölteni. Az javítható, viszont ha magátol nem kezdi el tölteni, akkor csak "manuálisan" lehet segíteni rajta, amihez viszont ki kell szedni az akksit belőle.) -
glaci
őstag
válasz
Dolphine #1316 üzenetére
A cég, ahonnan rendeltél és az ár, amennyiért az nem érdekel, de azt igazán le írhatnád, hogy a fene nagy szerencsédben mit rendeltél és végül mi az, amit kaptál helyette!
Teljesen szétlyukad már az oldalam. (Hogy én miért nem bírok így járni ... Tuti nem agyalnék rajta sokat, annyira örülnék neki!) -
glaci
őstag
Írt a Sprinter futárszolgálat. Felvették a csomagomat. Már működik a nyomonkövetés. Megnéztem. Kár volt ... Azt írja, hogy a PickPack pontra érkezés várható időpontja 12.01.
Persze jó, hogy legalább jön, csak már annyira bele éltem magamat a holnapi napba.
(Azért még remélek, hátha ...) -
glaci
őstag
válasz
Krill77 #1305 üzenetére
Hát az pont nincsen ...
Meg igazából azt a csajt nem is mondhatnám, hogy kedveltem már akkoriban (25 éve !!!) sem.
(No nem, mintha mondjuk pl. az akkor konkurens Szinetár Dóráért oda lettem volna ... B@sszki, de öreg vagyok ... Szerintem a Ph látogatók 90% -a azt sem tudja miről / kikről beszélünk itten ...))
De ettől függetlenül persze készülök a tesztre:
Trance, Rave, Techno, Eurodance, Rock, Heavy Metal, Rap, Jazz, Soul, Classical, etc.
Lesz mindenféle stílus ... -
glaci
őstag
válasz
Krill77 #1279 üzenetére
Ha 2 év múlva 24 óra helyett "csak" 12 -t fog menni egy töltéssel, nekem még az is bőven jó lesz.
(Sőt, ha 5 év múlva már csak 5 -öt, még az is.) Aztán ha végképp kinyiffan az akku, akkor még mindig ott van az adapter amit adnak mellé vagy az akku csere "lehetősége" (DIY).
Én is úgy gondoltam, hogy ha - mint ajánlottad is - 34 -ért jó vétel, akkor 30 -at már nagyon meg kell, hogy érjen.
Egyébként a MediaMarkt akciózta ennyiért, úgyhogy az eredetisége felől nem aggódom.A hang irány dologra szerintem a sarokba rakás jó megoldás lesz majd. Szabadban meg gondolom ahogy távolodok, mint egy tölcsér egyre szélesebb teret fedhet le maga előtt, így ott is csak jól kell elhelyezni és akkor nem lesz majd gond.
Már csak azt kell valahogyab kibírnom kivárni, hogy megérkezzen végre valamikor a jövő héten! Már nagyon kíváncsi vagyok rá!
-
glaci
őstag
válasz
Krill77 #1250 üzenetére
Hallgattam Rád és a józan ész érveire és megrendeltem pénteken a Sonyt 30 -ért.
Nem tudom miért, de a szívem nagyon a JBL felé húzott.
Talán azért mert azt már hallottam élőben és mert a tesztek szerint az jobban beszór egy szobát, mint a Sony. (Értve ezt úgy, hogy a tesztek alapján a Sony szemből tökéletes, de oldalról tompa a hangja.)
Mindegy, ahogy Te is írtad a JBL relatíve nagyon drága. (A kisebbik JBL pedig alig volt olcsóbb, pedig ez a Sony "elvileg" "sokkal" "jobb".) Majd berakom a Sonyt egy sarokba és akkor biztosan jobb lesz a hang térbeli eloszlása.
Remélem ez majd kiszolgál egy 5 - 10 évig a Flip2 -vel meg lesz, ami lesz, ha elkészül majd végre legfeljebb elajándékozom a családban valakinek.Köszi szépen a segítséget!
-
glaci
őstag
válasz
mgTerminator #1261 üzenetére
Tapasztalatom nincsen, mert még egy sincs, nem hogy 2.
Viszont szerintem a csúszást az utófeldolgozás és a 2 eszköz közötti szinkron okozhatja. (Ugye te az egyikkel vagy csak kapcsolatban, a többit már egymás között intézik, ha jól tudom.)
Ez ugye zenénél nem érdekes, de egy filmnél, hát igen, ott már azért más a helyzet.
Én a helyedben megpróbálnék olyan lejátszót használni a filmhez, aminél lehet módosítani a hang - kép szinkront és el tudja tolni őket egymáshoz képest. (Pl. MPC-HC, Kodi) -
glaci
őstag
válasz
Krill77 #1248 üzenetére
Vidék (ország határ, a főváros 200 km), így mindenképpen netes rendelés lesz.
A Flip2 meg már vagy 2 hónapja az eladónál van javításon, de azt mondja nem tudnak rájönni mi a baja és így megjavítani sem tudják.
Ma nem érek rá, de holnap akkor hallgatok videókat és próbálok dönteni, hogy melyik legyen, ha mindhárom egyformán jó. -
glaci
őstag
válasz
Krill77 #1246 üzenetére
Bocsi, lehet, hogy nagyon fáradt vagyok már és azért fogalmazok ill. értelmezek rosszul.
Szóval a pénz alapvetően nem vet fel, de "rosszat" sem szeretnék. (Inkább koplalok a jobbra.)
Úgyhogy azt keresem, ami az adottak közül a legjobb ár / érték aránnyal bír, hogy később se bánjam meg, hogy azt választottam, amit.Egyébként nincs már Charge3 40 -ért, így az már ugrott, ha jó, ha nem jó, már mindegy.
Így most akkor van a Charge2+ 32 -ért, lesz majd pénteken a Flip3 26 -ért és egyelőre van még az Általad ajánlott Sony 34 -ért. (Meg esetleg a Jam Heavy Metal, azt hiszem az 18 vagy 16 lesz majd pénteken, bár arról jót is és rosszabbat is olvastam már, így nem tudom mit gondoljak róla.)
Az, hogy boltból legyen és a garancia az jól láttad tényleg nagyon fontos, mert nem szeretnék még egyszer pórul járni.
(Így is nagyon sokban van már ez a hangszóró dolog nekem, hiszen elköltöttem már 12k -t és mégsincs működő hangszóróm.) -
glaci
őstag
válasz
Krill77 #1243 üzenetére
Szia!
Köszi a hasznos válaszokat!
Tehát akkor összegezve:
A Te kedvenced a Charge3, de szerinted túl drága, még 40 -ért is. Ár / érték arányban pedig ugyanott van a Flip3 mint a Charge3, mert az is nagyon jól szól, csak olcsóbb, tehát az is jó vétel. (A Charge2+ pedig ha jól értem túl régi típus és nem lenne már jó az akksija.)
Ill. az utolsó írásod szerint most ez a Sony is nagyon jó vételnek számít, mert majdnem olyan jól szól, mint a Charge3, viszont jóval olcsóbb nála.Próbálom jól levonni a következtetéseket.
Így elsőre úgy tűnik, mintha a Sonyt ajánlanád most a legjobban, a másik 2 (3) ellenében.Jól értettem?
-
glaci
őstag
válasz
Krill77 #1238 üzenetére
Köszi! Szerintem ez nem egy bestbuy kategória. De legalább vicces.
Egyébként tegnap este már okafogyottá vált a kérdésem, mert minden elfogyott mindenhol, csak a Charge2+ -ból maradt még. (Csak este már nem akartam idegesíteni magamat, ezért inkább nem írtam le ide.)
Majd 1 hét múlva - ha akkor még lesz a Charge2+ -ból - lesz újra választási lehetőség, mert akkor lesz újra akcióban a Flip3 ugyanennyiért.
(Furcsa, hogy máskor hogy bír pörögni a topic, tegnap meg senki nem tudott tanáccsal ellátni, amikor nagy szükségem lett volna rá. Na mind1, majd a jövő héten, addig talán kiderül, hogy a Flip3 vagy a Charge2+ a jobb vétel ezeken az árakon.) -
glaci
őstag
Sziasztok!
A Flip2 -m úgy tűnik már soha nem fog rendesen működni, de nagyon szeretnék már végre valamit helyette mert nagyon sokszor van, hogy rettenetesen hiányzik.
Most, hogy a csapból is a BF folyik körül néztem milyen egyéb testvérei vannak az enyémnek, amik elvileg komolyabbak és ugyan ha szűkösen is, de még kifizethetőek valahogyan.
Aki már hallotta őket, legyen szíves segíteni választani.
Melyik éri meg a legjobban ár / "teljesítmény" arány szempontjából. (Az ár tényező az egyértelmű, viszont mivel nem hallottam őket, a "teljesítmény" tényező sötét folt számomra. Természetesen a "teljesítmény" alatt a hangminőség, hangerő, üzemidő által meghatározott "valamit" értem, nem a marketingesek által publikált számokat.)
Tehát azt keresem, amelyik az adott összeget a legjobban megéri, ami gondolom nem feltétlenül biztos, hogy a legolcsóbb vagy a legdrágább lesz majd.
Ezeket találtam most akcióban:
HK Esquire mini - 20k
JBL Flip3 - 26k
JBL Charge2+ - 32k
JBL Charge3 - 40kSajnos nincs ismerősöm a Harman csoportnál, így csak ezeken a magasabb árakon tudok választani.
Ti, mint hozzáértő sokat hallott emberek melyiket ajánlanátok / választanátok?
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Ez a Harman Kardon Esquire mini milyen cuccos?
Megér ez 20K -t? -
glaci
őstag
Nagyon meg voltam vele elegedve. (Amig mukodott ...)
Sajnos azota sem sikerult megcsinalni. Azt mondtak, hogy tonkre ment benne az alaplap es azt kell kicserelni. Eloszor ugy volt, hogy lesz bele 5k -ert masik, de aztan kiderult, hogy az nem jo bele, igy azota sincsen hangszorom. (Es nagyon hianyzik ...) -
glaci
őstag
Sziasztok!
Bedöglött az 1 hónapja használtan vásárolt Flip2 -m. (Pedig eddig jól működött, meg voltam vele elégedve.) Jelenleg visszakerült az erdeti tulajhoz, aki igyekszik megoldani a dolgot, de ilyen hibával még nem találkozott, így sajnos közel sem biztos, hogy meg tudja majd oldani ... (Nem kapcsol be, pedig fel van töltve. Egyelőre várakozás, aztán majd értesít, hogy mi a helyet ...)
Nagyon hiányzik, így közben elkezdtem nézegetni valami olcsóbb, de mindenképpen garanciális cucc után.
Talaltam egy olyat akciósan 13 -ért, hogy Proda PR-22 Bluetooth Soundbar.
Ennek van beépített akksija, és tápja is, ill. AUX bemenete is így most tudnám BT hangszórónként használni, majd ha sikerül életet lehelni a Flip2 -be, akkor mehetne a TV -hez, hogy az is kicsit jobban szóljon.És akkor itt a kérdés:
Próbálta / hallgatta azt már valaki? Hogy szól? Sokkal rosszabb, mint a Flip2? Esetleg jobb? És jobban szól, mint egy LCD TV?
Megéri azt a 13e Ft -ot?Köszi előre is, ha valakinek van tapasztalata és megosztja velem!
Laci
-
glaci
őstag
válasz
Gabi 8906 #671 üzenetére
Eddig még nem, mi a bánat az?
Egy matrica, ami felújítja az akksit. Így elsőre eléggé hihetetlenül hangzik, de hát ki tudja ...(#670) Krill77:
Még az is lehet ...Holnap írok a srácnak, hogy van-a neki esetleg másik, ami nem csinál ilyet.
(#674) Heyman:
Én kb. 1 hete hallottam a vonaton volt olyan egy társaságnak. Hát, eléggé meggyőzően szólt, csak ne lenne olyan drága ... -
glaci
őstag
Most hazaérkeztem és felraktam tölteni.
Biztos, hogy "beteg" az aksija, mert egyből a 3. LED kezdett el villogni az első 2 pedig világít, mintha már legalább 40% -ra lenne töltve. (Pedig ugye nem ...)
Hát ez van, majd utána nézek, hogy miképpen lehet kicserélni benne az akksit.
Addig megy van nálam power bank, majd ráakasztom, ha lemerül.Szerk.:
Egyébként el tudom képzelni, hogy hirtelen feszültség eséses elfáradása van a lítium akksinak, azért nem szól, hogy merül, csak hirtelen kikapcsol. (Mert ugye egyik pillanatban még mondjuk 30%, a következőben meg már 0, aztán vége is a mókának ...) -
glaci
őstag
A tesztnek vége:
Még 1,5 óra közepes hangerő volt benne, tehát összesen kb. 5 órát bírt.
Na most, hogy az jó, átlagos vagy rossz, azt viszont nem tudom.(#657) Gabi 8906:
Lehet nekem is azért volt csak 3 először, mert az autóban szólt menet közben és az azért kicsit nagyobb hangerő. (Meg hát nem is tudom mennyire volt feltöltve.)Az viszont "zavaró" hiányosság, hogy nem jelzi semmivel, hogy merül, csak egyszerűen kikapcsol és kész.
-
glaci
őstag
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Nem volt idom eddig irni. Megvettem a Flip2 -t.
Tolto meg doboz nincsen hozza, csak az USB kabel es a garit is csak a tulaj adja, viszont vegul "csak" 12 volt.
A benyomasok elegge vegyesek.
Neha egesz jo, neha a frasz kerulget tole.
Altalanossagban azert szerintem nincs olyan tiszta hangja, mint amit a tesztekben olvasni / hallani.
Neha tul soknak tunik a magas es keves a mely, neha pedig a mely sok es a magas keves. (A fene sem erti ezt ...)
A basszus az egy erdekes dolog egyebkent:
Azok a frekvenciak, amik a refkex cso hangolasi tartomanyaban vannak valami eszeveszett modon jonnek ki belole. Ugyanakkor a tobbi (a reflex cso hangolasi frekvenciakan kivul esok) inkabb csak "puffognak". Ez foleg akkor teszi erdekesse a hang elmenyt, amikor egy zeneben nagyon sok fajta mely hang van es nemelyik testesen es erosen szol, mig masok erotlenul, amolyan "Szokol" szinten.
Persze ennek is fugg a hangja az elhelyezestol, mint minden ilyen hangszoronak.
Nalam most egy toltessel 3 orat birt csak ki 3 / 4 hangeron, de elkepzelheto, hogy esetleg nem volt teljesen tele az akksija.
Most ugy tunhet, hogy nagyon csalodott vagyok es nem tetszik. Ez azert persze nem igaz, mert orulok, hogy van vegre hangszorom, es azert alapvetoen nem szol olyan rosszul. Csak hat hallottam mar jobbat ...
Es akkor most kezdodik majd a dilemmazas, hogy nem erte volna-e meg "picit" tobbert valami mast venni. (Pl. 16 -ert a Jam Heavy Metal vagy 30 -ert JBL Charge2.) Csak hat ugye azt az olcsobb forma hagszorot kerestem, amivel ar / ertek (minoseg, akkus uzemido, stb.) aranyban jol jarok es kozben nem koltok el ra vagyonokat. -
glaci
őstag
Korbeerdeklodtem:
(A Jam - et kiahgytam az erdeklodesbol.)
Go: Kb. 2 honapos, meg van ra boven gari. Rajott, hogy nagyobbat akar.
Sony: Vadi uj bontatlan, garanciaval. Ajandekba kapta, de van neki komolyabb, ezert nincs ra szuksege.
Flip2: Uj, csak kioprobalva volt. 2 het proba garancia van ra.Na, hat igy allnak hasznaltsag es garancia teren.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest