- OLED monitor topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Milyen notebookot vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TMKKK
csendes tag
Csaosztok sziasztok!
SAL 220BT bluetooth hangszóróról szeretnék véleménst / tapasztalatot kérni. Érdekelne milyen a hangzása, basszusa, eq mennyire állítható?
Köszönöm szépen előre is!
-
espi38
őstag
válasz
carl18 #10481 üzenetére
Szia! Halgattam rád és elmentem meghallgatni a médiába a sal 220Bt meg mellette jó párat.
Tesztem alanyai LG [link] vs [link] vs [link] és persze a jbl100 partyboxot.
Nos egyértelműen a JBL volt a nyerő, az Lg nagyon gyengén muzsikált, a sal nagyott szólt de nem volt minőségi hangzása, enyhén doboz hangú, nem értem a véleményeket miért dicsérik ennyire, ettől a Gogen is szebben szólt.
Ami meglepetés volt számomra, hogy a Panasonic nagyon erőteljes-egyenletes hangja volt.
JBL Panasonic sal és LG igy tennem sorba a boxokat.
Amit linkeltél LG még meghallgatnam, de az illető nem jelentkezik lehet eladta már. -
espi38
őstag
válasz
carl18 #10465 üzenetére
Szia!
Sal 220Bt partyhangszóróval kapcsolatosan csak pozitív visszajelzéseket olvasni találni a neten-így úgy gondolom nem lehet olyan rossz a típus.
Ha összehasonlitjuk a JBL100 és a Sal 220BT közötti árkülönbséget akkor azért azt nem hinném,hogy a JBL dupla annyival jobb lenne.
Azért nézelődők hátha találok olcsóbban JBLt mert azért legbelül csak azt venném meg -
espi38
őstag
Köszönöm, de Sonyt nem akarok venni. Ami típus szoba jöhet a sal 220Bt vagy maradna a gogen 686x.
JBL lenne amúgy a legjobb vétek de 90 ezer ft ot nekem nagyon nem érne meg.
Carl18 nagyon ugy látom én is, bármennyire szeretnék egyet meg lenne is rá keret, ennyit akkor sem adok érte -
darthdenes
tag
Sziasztok. (Ha ez fontos)
Előző írásom látom nem jött át.
Kivonatos verzió a könyebb érthetőség miatt.
Sal par 220bt.
Hibás bluetooth rész miatt vissza küldöm és kérek egy másik 220-t.Poz:
Jó hang pendrivról. (Remélem bluetoothról is)
Olcsó.Neg:
Rossz hang vonal bementről és rádióról. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
pataslogeza #10153 üzenetére
Mivel senki nem válaszolt, így magam jártam utána a dolognak, és kinéztem a Muse M-1935DJ fantázianevű hangfalat, amit ki is próbáltam a mediamarktban tegnap.
Nem néz ki rosszul a cucc, nincs nagyon gagyi hatása, viszont a hangja iszonyat.
Én nem vagyok "vájtfülű" de ennek olyan doboz hangja van, hogy szinte bántja a fület, és mivel egy hangfalnál a hang a legfontosabb, így ez hulladék kategória, én nem ajánlom senkinek.Ezen kívül csak egyetlen hangfal volt kipróbálható, a SAL PAR 220BT.
Ez viszont kellemes csalódás volt. Külsőre nem rosszabb mint a 60-80ezer ft-os panasonic vagy sony, egész igényesnek néz ki.
Ennek nincs doboz hangja, csak kissé kevés a magas hang, és én nem találtam a menüben olyan beállítást amivel növelni lehetett volna, de így is hallgatható. Hangereje sem rossz, 50%-on elég sok szempár tapadt rám a mediamarktban, és azon a hangerőn egyáltalán nem hallottam torzítást.
További előnye, hogy beépített kihúzható antennája van a rádióhoz, ami tisztán befogta a rádiókat, plusz a beépített akkumulátor, ami a gyártó szerint "akár 24 órát is bírhat", de 3-4-et biztos. Az idegesítő diszkó villogás kikapcsolható.Ennek van egy komolyabb típusa is, azon van 6 sávos grafikus equalizer, amivel talán már jó hangzást is be lehet állítani, csak az már közel 100ezer ft, annyit nem akarok látatlanban (vagy inkább hallatlanban) rákölteni, de kiváncsi lennék a hangjára.
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
SAL PAR 220BT szerű hangfal létezik esetleg kerekekkel, ergo könnyebben hordozható kivitelben?
Suliba kellene tornaóra, és egyéb rendezvények lebonyolítására, tehát kell BT, USB, mikrofon bement, EQ, beépített akkumlátor.Köszi előre is!
-
B1T3
Topikgazda
Ha már Oluv, ma közzétett egy JBL Partybox 100 vs. On the Go összehasonlító videót, és az új On the Go nagyon csúnyán elvérzik minden szempontból. Nem kisebb annyival, mint amennyivel gyengébb mind hangerőben, mind hangképben, ráadásul az ára várhatóan ugyanannyi lesz, mint a Partybox 100-nak. Csalódtam, főleg, hogy a PB100 mintha kezdene kifutni annak ellenére, hogy egy kiforrott és bevált széria. Ha már partidobozról van szó, akkor még a mostanában sokat emlegetett SAL PAR 220BT is partisabb, mint az új OtG.
(#9667) Viktor77
Akkor nem csak a szemem káprázott, hogy 6 új hozzászólást láttam, de ide kattintva már csak 1 volt. -
B1T3
Topikgazda
Futólag sikerült meghallgatnom a SAL PAR 220BT-t. A hangzásáról elsőre nem annyira a zeneiség jutott eszembe, és csak közepes hangerőtől kezd el dinamikusabban szólni, viszont ha figyelmbe vesszük, hogy milyen felhasználásra szánták (nyilván nem az a cucc, amely késő este a kis szobában halkan fog duruzsolni), akkor 35-45 ezerért nem tartom rossz ajánlatnak, ugyanis hangerőben koránt sincs hiány, van egy-két jópofa extra funkciója is (pl. 2 mikrofon bemenet karaoke-hoz, FM rádió), illetve a kategóriatársakhoz képest a hangzással sincs nagy baj (fele-harmad áron nyilván nem hozza a JBL Partybox 100 hangját, bár hangerőben simán lehet, hogy még többet is nyújt).
-
Greg-77
aktív tag
Ma volt egy kis időm felkerekedtem és több helyre elmentem nyoma sincsen sehol JBL PB 100 vagy 300 nak. Nem baj ami van azt meghallgattam. Sony GTK XB60, XB90 ezek egyszerűen nem szólnak sehogy. Sony MHC V11, V42D na ezek már jobban szólnak egy fokkal itt már megjöttek a mélyek is, a mostani sláger zenékkel elboldogul, de pl Pink: Just Giv Me A Reason számától darabokra hullott a hangkép, nem szól sem jól sem szépen ami nem diumvisum zene. Valamint meghallgattam a SAL PAR 220BT ami az XB párosnál jobban teljesít és olcsóbban valami akcióban nem lenne rossz vétel. Amire kíváncsi lettem volna, de nem volt sehol az sem kitéve Samsung MX T50/T70 bár szerintem azok köröket vernek ezekre amiket ma hallottam.
-
B1T3
Topikgazda
Szépen kérek mindenkit, ne menjünk bele indirekt személyeskedésbe sem. Szerintem mostanra mindenki kifejthette az álláspontját az utcai bömböltetéssel kapcsolatban, térjünk vissza azokhoz a vitákhoz, amelyek konstruktívak és vezetnek is valahová!
Pl. hogy komolyan ajánlott lett a 40k-s kategóriában egy SAL cucc?
Azért remélhetőleg gyűlik még tapasztalat a PAR 220BT-ről, aztán BF környékén nyugodtabban lehet beleugrani a vásárba, ha esetleg beesik 40 alá.
-
B1T3
Topikgazda
A SAL témára visszatérve nekem annyi bajom van velük, hogy nem annyira tudok bízni a termékeik tartósságában, a korábbi tapasztalataim alapján hagy némi kívánnivalót maga után a minőségellenőrzésük. Persze simán lehet, hogy ez közben javult, és én is kíváncsian várom a beszámolót a SAL PAR 220BT-ről. Hasznos lenne, ha lenne ebben az árkategóriában is egy ajánlható „partybox”.
-
József720
csendes tag
Nekem is van egy SAL PAR 220BT hangfalam 30-ba került, de a hangzása többet ér annál
Először nem tetszett a hangja úgy volt, hogy vissza küldöm mert nettről rendeltem. Nálam csúnyán szólt, otthon nem bírtam beállítani a hangzását sehogy se. A gyártó a távirányítóhoz nem ad elemet, ezért ki vettem a tv távirányítójából. És csak utána kezdett jó lenni a hangzása, azért mert a távirányítóval lehet a hangját is állítani. Nélküle nincs többféle hangzás mód amiből lehet válogatni. Különben nekem a sima normál hangzással a jó. A mély és a magas is 0-lán van. A mély kiemelőt nem használom mert ott brummog. Bár olyan zenéknél ahol nincsen sok basszus ott jó lehet.Szerintem jó hangja van ha nincsen elállítgatva. De nemsokára jön a teszt beszámoló a kollégától is, ami őszinte lesz mert nagy vita volt múlt hónapba. Aki követi a fórumot az tudja miről beszélek
-
Hát ezen betojtok, vettem egy SAL PAR 220BT hangfalat.
Beszámoló később. -
Gardo
tag
Sziasztok!
Az ez ügyben tapasztaltabbaktól érdeklődnék, kerti/otthoni felhasználásra melyik Bluetooth hangfalat (Party box) ajánlanátok olyan ~40-70Ft körüli ársávban? Nem komolyzenét hallgatnánk rajta, többnyire grillezés, esti iszogatás mellé kellene elsősorban... akkumulátorost keresek mindenképp. Rádió sem hátrány, jó ha van benne.
Amiket így első körben néztem:
- Mac Audio MMC750
- Mac Audio MMC850
- Panasonic SC-TMAX10E-K
- Sal Par 220btEzek közül esetleg melyik? Természetesen bármi másra nyitott vagyok, ami könnyen beszerezhető és ár/érték arányban veri a felsoroltakat!
Köszönöm a segítséget!Üdv!
-
válasz
<Adamsky> #9458 üzenetére
SAL PAR 220BT.
Ott 24 órás üzemidő is van.
Amúgy BT 5.0, akciós, hosszú üzemidő, usb c, még viselhető méret: [link]
HK go playt nem vinném kültérre, talán nem is való oda. A szövet porral, kosszal 10 perc alatt telemegy. Nekem túl "vigyázós" lenne. Pár órát nyüstöltem, beltéri.
-
József720
csendes tag
válasz
Viktor77 #9267 üzenetére
djfantom fórumtársnak szeretném megköszönni a tippet, hogy milyen bt. hangfalat vegyek. Csak azért írok mert pár napja nagy vita alakult ki a SAL 220BT-hangfalból eredően. Tényleg a sal középszerű cuccokat gyárt, de ez tényleg szépen és jól szól.Ezt úgy mondom, hogy van egy jbl partybox 300 is itthon. Én kb fél éve vettem és nem bántam meg, nincsen dobozhang és a magasai is rendben vannak. A gyereké a jbl ő márkahű, de azt mondta, ha nem lenne az a Salt-is megvette volna.
-
válasz
djfantom #9256 üzenetére
Szedd össze magad, azonos témában 5 percen belül össze kell fűzni a hozzászólásokat.
Oké hangtechnikában és BT hangszórókban szakértő úr:
A 21. századi technológia csúcsát képviselő SAL 220BT-ben ugye egy a2dp (+avrcp kontrollnak) profilú BT vevőegység van, a fórumtárs által felhozott Sonyban a2dp (+avrcp), SPP, AAC és LDAC van. a2dp protokoll kötelező sbc kódolás, amiről ugye néhány napja kiveséztük egy értelmes fórumtárssal hogy nem lenne szar, viszont néhány méter távolságból már iszonyatosan romlik az adatátviteli minőség. Ezért pl. kültéren, tanyán, réten, erdőben, party felhasználás mellett (ahol nem 2m-re szokott az ember lenni a hangfaltól) sokkal de sokkal jobb választás egy olyan termék ami APTX, AAC vagy netán LDAC kódolást tud. Utóbbi ugyebár a lehető legjobb minőségű adattovábbítás BT vonanlon jelenleg és mivel Sony szabvány, a GTK-XB60 pont tudja is. Amellett hogy nem romlik le a távolság miatt 128 kb szintre, ami egy 10 éves technológiai szint.
Szóval ha a SAL-ban nem lenne egy középszerű hangsugárzó, hanem mondjuk neodímium mágneses prémium driverek lennének, akkor is szar lenne BT hangszórónak kültérre, mert pont nem jut át hozzá a lényeg: a minőségi digitális hanganyag.És a világ legjobb séfje sem tud virsliből kobe marhasteaket sütni. De itt ugye a séf amúgy a karaszthörcsögi öregek otthona menzájának konyhásnénije. Aki amúgy hatalmas adagokat tud készíteni, csak kicsit fosás lesz a vége.
"Te kezdted a személyeskedés és leszólást..."
Tehát a személyeskedés szerinted az, ha valaki kritizálni meri azt a terméket amit te választottál.
-
dontibee
tag
Sziasztok!
Az előző (2 héttel ezelőtti) ötletem némileg átalakítottam.
Egy olyan, lehetőleg jobb ár/érték arányú bluetoothos hangfalat szeretnék, ami:
- egy kinti esemény alkalmával is elég a hangereje,
- de alacsonyabb hangerőn is szépen szól,
- USB-ről tud lejátszani,
- lehetőleg akksiról is tud üzemelni legalább pár óráig,
- előny ha FM rádió is van benne,
- előny ha valamilyen szinten vízálló, legalább a fröccsenő vizet kibírja,
- lehetőleg "gyerekbiztos", azaz nincs benne olyan nyílás amibe játékokat tudnak dugni. (De ez már tényleg sokadrangú feltétel.)Benti-kinti használatra lenne, de nem kell, hogy pehely könnyű legyen. Csak a ház és az udvar között lesz mozgatva. Nagyobb részben bent használnánk.
Az ár: max olyan 80 000 Ft-ig, de ha van olcsóbb ajánlott alternatíva az persze előny.Amik között agyalok az nagyrészt itt a fórumon olvasott tapasztalatok alapján állt össze. Ezért bízom benne, tudtok segíteni a megfelelő kiválasztásában.
SAL PAR 220BT
Sony GTK-PG10
Sony GTK-XB60
Mac Audio MMC900
JBL Party Box 100
JBL Boombox (drágább, de egy jó akcióval még éppen jó is lehet)Tudom sokan ajánlják a Dockint, sokáig szeneztem a D Fine+-al, meg az Anker Soundcore Motion+-al is. A Doss soundbox xl és a W-king D8 is jó cuccnak tűnik, de én kicsit más kivitelben gondolkozom és inkább a fenti lista alapján indulnék el. Persze ha tudtok ajánlani valamit ami a kiritériumok egy részének megfelel, azt is köszönettel fogadom.
-
djfantom
tag
válasz
FoLey-v #7655 üzenetére
Szevasz. Nekem SAL PAR 220BT igaz nem 25eft 34eft-ért vettem és szépen szól bátran merem ajánlani.
De ezeket is halottam már és ezek sem szólnak rosszúl.
GoGEN BPS 686
GoGEN BPS 686X
SENCOR SSS 3800
SENCOR SSS 3800 -
djfantom
tag
válasz
jocoka75 #7581 üzenetére
Barátnőmnek Tronsmart Element T6 van.Szépen szól nagyon. Én a Tronsmart Element T6 plus-szal szemezgetek. Jelenleg most egy BLITZWOLF BW-AS2-om van.Alkalmivétel volt olcsón jutottam hozzá..
Nagyon szép a hengja.Mélyben is jó.Csak hangerőben lehetne picit combosabb.Meg nem a leghordozhatóbb a formája
Meg komolyabb kertipartikhoz van egy SAL PAR 220BT.Nagyon jó kis cucc. -
djfantom
tag
Sziasztok.A hétvégén volt szerencsém egy sal par 220bt-t hallani.Brutális jól szól. A jbl boombox-ot ,Sony GTK-XB60-at lazán leszólja mind hangerőben mind bassusban,hangminőségben.Kb 5órát ment 90%-kon és nem merűlt le.Ráadásúl olcsó is.Mindenkinek csak ajánlom akinek nem számit a méret.Olcsó hordozható party bt hangfalat akar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Anime filmek és sorozatok
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest