Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mateus

    senior tag

    Néhány napja egyik havernál leteszteltünk több itt is szóba került hangszórót (Divoom Outdoor, Doss XL, Denon Envaya, Sony XB32, GGMM M3)

    Először az Oittm Realsound nevű, 2016-ban debütált hangszórót vetettük össze a Divoom-mal. Ez az Oittm a maga idejében jónak számított, de még a Divoom mellett is feltűnően kevés volt pl. a basszus, meg hangzásban is elmaradt.
    A Divoom meglepően jó termék az áráért, méretre is a hordozható kategóriába esik, szemben a DOSS XL-el, ami hangzásban odaverte, de hát azt nehezebb hurcolni. Ha otthoni használatra kell, akkor viszont a DOSS komolyabb hangzásra képes és jobb vétel összességében.

    Volt még Doss XL <--> Sony XB32 összevetés is, a Doss simán hozta a Sony szintjét hangzás terén, pedig kb. fele annyiba kerül. A mélyek terén volt ami a Doss-on kijött, míg a Sony nem tudott oda lemenni, ellenben pontosabb volt. Ami a Sony felé billenti a mérleg nyelvét, hogy az IP67-es, kisebb méretű, lehet róla másik eszközt tölteni, van mindenféle fényjáték (már akit ez érdekel) és hát masszívabb darab. Itt is azt mondanám, hogy attól függ hova szánja az ember. Mindkettő hangzása már a bőven elfogadható kategóriába esik, jól esik velük zenét hallgatni.

    A Sony XB32 <--> Denon Envaya teszten mindkét hangszóró más tartományban volt jobb, a Denon-on jobban kijött a közép, részletesebb volt a hangkép, de bizonyos zenék a Sony-n hangzottak jobban míg a Denonon már zavaró volt, szóval itt nem mondanám egyértelműen, hogy az Envaya mindenben jobb, ízlés kérdése. Az akksiban a Sony kiemelkedett mind közül.

    Szóval nehéz győztest kikiáltani ezeknél, mert nagyon sok múlik azon is ki hova és milyen zenével szeretné használni.

    Utoljára a GGMM M3 került sorra, ezt csak úgy magában külön hallgattuk, nem volt sok értelme összevetni a többivel, mivel nem hordozható. Baromi jó hangja van, inkább hajlik már egy rendes hangfal felé. Baromi jó mélyek, minden részlet kijött szépen, viszont csak akkor ha nagyjából szemből hallgatjuk, kicsit oldalról már elment az a csodás mély ami megfogott. Haveromnak 2 is van belőle, ő már próbálgatta órákig sztereoban is, de ugyanezt tapasztalta, hogy nagyon nem mindegy éppen hol állt. De hangzásra magasan kiemelkedett a többitől.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák