- Fájlformátumok a gyakorlatban: ProRes, H.265, AV1
- "3D-s" hővezető csövekkel jön a Cooler Master legfrissebb CPU-hűtője
- Olcsóbb fajtájúnak ígérkező Team Group SSD a PCI Express 5.0-s halmazban
- Több memóriát kapott az RTX PRO 5000 új kiadása
- Obsbot blog: 4K-s produkciós kamera professzionális babérokra törőknek
- Notebook hibák
- HP notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
<Adamsky> #20136 üzenetére
A lényeg: egy passzív hangszóró esetén egyetlen görbe elég (mert a rendszer lineáris), míg egy általában DSP-t tartalmazó hangszóró esetén muszáj több különböző hangerőszinten megnézni az adott készüléket, mert bizony nagyon nem egyformán fog szólni (mondjuk) 20%, 55% vagy épp 90% hangerőn.
Jól látod, a dolgot.Mivel BT-on keresztül nem tudom hogyan tud mérni, meg az ezzel kapcsolatos videóját sem láttam, de nem is nagyon érdekel.
Ahhoz, hogy a mérőjelet el tudjam küldeni a laptopról, ahol a szoftver fut, vezetékes kapcsolatot kellett létesítenem 3,5-3,5 Jack kábelen. Így tudtam lemérni.
DSP.
Én úgy látom főleg nem hangzásjavítás miatt vannak DSP-zve ezek BT. hangszórók, hanem hogy megvédjék az elfüstöléstől, mert ami túlhajtást kapnak azt semmilyen más normális hangszóró nem viselné el.
Ez mondjuk elég jól látszott a videóból erre pl. jó volt, hogy ahogy nőtt a terhelés, úgy vett vissza a legnagyobb energiákat igénylő hangsávból.
Így persze romlik az általános minőség, ahogy felborul az egyensúly a mély, közép és magas hangok között, és ennek így már semmi köze nincs ahhoz amit a muzsikus megálmodott, feljátszott, valami hallgathatatlan fülsértő, torz katyvasz lesz belőle.
Azt gondolom, hogy ha csak egy kicsit is van igény a minőségi zenehallgatásra, akkor mindenáron el kell kerülni hogy a DSP működésbe lépjen, magyarán amint halljuk hogy a hangerő növelésével megváltozik a hangszín le kell állni a további hangerő növeléssel, mert ilyenkor lépi át a határait a hangszóró.
Értem én hogy van igény bulihangerőre, de ezek a kicsi BT hangszórók fizikai méretük fogva sem alkalmasak ilyesmire.
Ha valaki mégis bulizni szeretne "olcsón", nem akarja a hifi cédulát kifizetni akkor az un. PA rendszerek lesznek a barátaik, mert arra vannak kitalálva.
Szerintem.
P.S:Az egyik exem is folyton meg akarta változtatni az álláspontomat. Neki sem jött össze.
Meg azt sem értem miért olyan erőszakosak az emberek, hogy mindenáron meg kelljen változtatni az álláspontját az embernek és igazodni a többséghez? Miért van ez ? Nem lehet saját egyéniségem, saját véleményem? Akkor sem ha netán nincs igazam ? Mi az a nagy erőszakolás ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Így kezdődik a Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Windows 10
- Notebook hibák
- HP notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro, 128Gb, független, fekete, 1 év garancia
- AMD Ryzen 5 5600X 6-Core 3.7GHz AM4
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i3-7GEN I 4GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G11 - Ryzen 5 8540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Google Pixel 10 Tensor G5, 120 Hz OLED, tripla kamera-128 GB Használt, karcmentes Gari
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest