-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Octopus21
aktív tag
A 670-ben is benne van a wi-fi direct ugye?
Ahogy nézem csak a vinyó a különbség a kettő között, így nem éri meg várni rá. Meg az árkülönbségből lehet már kapni 2 TB-os vinyót.Van itt valaki aki megerősítene?
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy LG Blu-Ray lejátszó vásárlásán.
Sony Full HD tv-van és kaptam kölcsön egy LG-BX580 lejátszót. Nagyon tetszik, amit látok. 1 terrás vinyót kötöttem rá és onnan nézek .mkv filmeket.Nézegettem az újabb LG lejátszókat, de nem tudok dönteni. Láttam, hogy a BD690-et még nem lehet kapni nálunk. Érdemes lenne várni rá? Van valami nagy különbség a vinyón kívül közte és a 670 között?
Miért hangsúlyozzák, hogy a 690 már tudni fog 3D-t játszani mikor a BX580-ra is már rá van írva? Meghogy a 690 már wifi direct minösítésű, holott a 670 is az, legalábbis az adatok szerint. -
gyiku
nagyúr
van olyan pana blueray lejatszo (pana teve es kamera), ami halon keresztul lejatsza az mkv-t, es az m2ts-t?
-
Darth_Revan
veterán
Melyik jelenleg a legolcsóbb BR lejátszó aminek a BR és DVD részét is lehet régió mentessé okosítani távirányítóval és kód beírással?
-
Keksz
senior tag
Ha akarok egy Dune médialejátszót és egy bármilyen Bluray lejátszót, akkor érdemes két készüléket venni (kábelek, plusz távirányitó), vagy vegyem egyből a Dune Prime, vagy HD MAX -ot?
Árban kb majdnem ott vagyok...
Vagy legyen vmi olcsóbb Dune, ami korrekt media player, és mellé vmi egyszerű Bluray lejátszó?
Ha a második, akkor mit ajánlotok?
Csak BR lejátszás, projektorra (Epson TW3200).. -
Zoli-206
senior tag
Egy kicsit eltérve a témától: ez a HD felkonvertálás a valóságban is érzékelhető? Azt tudom hogy működik, nade szemmel is érezhetően jobb a minőség?
-
joci66
tag
Csak a wifi vel tud többet.Én 45000 vettem 3 honapja.és azért vettem mert akkor olcsob volt mint a 560.meg vagyok vele elégedve.
-
Zoli-206
senior tag
Sziasztok,
Visszaolvastam jópár oldalt. Blu-Ray lejátszó vásárlásán töprengek, amin gondolkozok az az LG BD-560 vagy Samsung BD-C5300.
Jópáran panaszkodtatok, hogy DVD menük akadoznak, fagynak stb...
Ezeket olvasva egyre jobban elgondolkozok azon, hogy inkább egy "sima" Samsung DVD-D530 dvd lejátszót veszek és mellépakolok egy media lejátszót.
Van esetleg érv vagy ellenérv?
-
Wuff
csendes tag
-
Patice
nagyúr
Találtam a TV-dhez cikket itt Prohardveren, ha még nem olvastad volna: [link].
Belépő szintű TV. Semmi különösebb hiba, szóval elég hozzá az LG Blu-ray lejátszó. Felkonvertálva a DVD-ket öröm lesz szerintem majd nézni. Blu-rayel meg nagyon ott lesz.
Már nem olyan vészes a kék lemezek ára sem! Akciósan 4000 alatt már beszerezhetők simán és nekem pölö ez már elfogadható ár olyan filmekért, amit szeretek többször is megnézni.
Meg LG TV + LG Blu-ray --> akár egy távkapcs is elég lesz a két készülékhez.
-
Wuff
csendes tag
Sok eredeti DVD-m van, csak a jelenlegi DVD lejátszóm nem skálázza fel őket, ami eddig nem volt gond. Viszont nemrégen vettem egy LG LE 5500 32"-os, LED TV-t, így szép lassan szeretném újranézni a régi kedvenceket, főként emiatt merült fel a Blu-ray lejátszó vásárlás gondolata. Meg gondolom előbb utóbb az eredeti Blu-ray filmek árai is alakulnak, így nem akarok egy újabb DVD lejátszót venni. Az avi és mkv formátumok főként "felderítésre" szolgálnak...
Ha jól értelmezem amit írtál, akkor a TV-m miatt nem igazán tudnám kiaknázni a Panasonic lejátszó képességeit.
-
sensor060
aktív tag
Fileformátumok listája, illetve a támogatott fájlrendszer, mert ha nem tud ntfs-t, akkor az gond....
-
Patice
nagyúr
Igen, a felskálázás elég jó dolog, ha van az embernek sok eredeti DVD-je és egy jó lejátszója.
A Panasonic inkább a képminőségre megy rá, de pölö vezetékkel ez is hálózatba köthető és ugyanúgy használható, DLNA kompatibilis.A kérdés itt inkább az, hogy van-e olyan képességű megjelenítőd, ami képes a Panasonic képjavító áramköreinek munkáját megmutatni? (Itt legalább Pana G20 plazma szintű, vagy jobb panelú TV-re gondoltam.)
Ha nincs, nem baj, mert akkor a jóval olcsóbb LG is nagyon szép képet fog adni (HDMI kábellel természetesen). A progresszív pásztázás, 24p támogatás már szerintem ott is alap és ez már elegendő egy tényleg jó rendszerhez.
Ja igen. A külső vinyó tényleg hasznos, ha az ember nem akarja, hogy menjen filmezés közben a gép. Azért nézd meg mindkét lejátszónál a támogatott fájlformátumok listáját, hogy benne legyenek azok, amiket használni szoktál, vagy szeretnél használni.
-
Wuff
csendes tag
Köszönöm a választ!
Ebben az esetben nem hangzik rosszul ez a WiFi-s dolog..
Kérdés azonban, hogy a PANASONIC DMP-BD65 esetleges plusz tudása ellensúlyozza-e azt, hogy alapból a WiFi nincs beépítve. Ha a Panasonic-ot választanám, akkor valószínűleg nem ruháznék be WiFi adapterre, viszont akkor venni kellene egy külső merevlemezt, ami nyilván több mindenre is használható, és a számítógépnek se kell esetleg "feleslegesen" mennie.
Igazából ami leírást láttam a két lejátszóról a Panasonic esetén jóval hosszabb a funkciók listája. (UniPhier® processzor; P4HD képpont szintű, nagypontosságú progresszív képfeldolgozás technológia; Beépített DD Plus,DD TrueHD,DTS HD dekóderek; 16 szintű mozgásérzékelés és képpont alapú mozgás-átalakítás; Deep Color; x.v.Color; 1080/24p kompatibilis; Progresszív pásztázás;Párbeszéd kiemelõ stb.) Lehet, hogy az LG is tudja ezek javát, de ott nem nagyon tértek ki rá. Az hogy ezekből melyik funkció mennyire hasznos, vagy sem nem igazán tudom..
A régi DVD-imet is szeretném hogy felskálázza a lejátszó, de ahogy néztem Blu-Ray lejátszók esetén ez alap dolog.
-
Patice
nagyúr
A lejátszóban, amit kinéztél, n-es WiFi van beépítve, így a válasz: IGEN!
Ezzel WiFi-n keresztül kaphat a lejátszó netet és mivel DLNA kompatibilis, ezért a hozzá kapott (vagy letölthető) szoftverrel a PC-det médiaszerverré alakítod és akár WiFi-n keresztül is mehet a lejátszás.
Konkrétan úgy működik, hogy a gépeden megosztod azokat a mappákat amit látni akarsz a lejátszón. A lejátszón a fájlkeresőben oda navigálsz ahova akarsz, nyomsz egy "OK"-t és kezdődik a lejátszás.
Router esetén ajánlott, hogy az is n-es legyen, vagy ha csak g-t tud, akkor tudja is hozni ténylegesen a szabványsebességet, tehát jó minőségű router kell.
720p-s filmnél 1 MB/s körüli a feltöltéses adatforgalom, 1080p-snél 3-4 MB/s-re ugrik.
(Saját tapasztalat, Samsung BD-C6500-al)A leírásokban szereplő dolgokról nyugodtan kérdezz, tudok segíteni.
-
Wuff
csendes tag
Helló!
Blu-Ray lejátszó vásárlás előtt állok, találtam egy modellt ami alapból Wi-Fi-s ( LG BD570 ).
Viszont ami nem világos számomra az az, hogy ez arra is alkalmas hogy a Wi-Fi-s router segítségével a számítógépről filmet (folyamatosan) lejátsszon? Esetlegesen nagyobb 1080p -s filmeket is?Igazából a fent említett LG BD570 és egy PANASONIC DMP-BD65 amit elsőre kinéztem. Kb. ez az árkategória amiben gondolkodok.. Sajnos a leírásokban szereplő dolgok java része nem sokat mond számomra, időm meg nincs mindennek utána nézni, úgyhogy örömmel venném mások tanácsát, tippjeit is.
-
sears
csendes tag
Szia. Köszönöm a javaslatot, de a falra szerelés nálam sajnos nem megoldható, mivel tetőtérben lenne elhelyezve. Elegendő felület csak a szélső falaknál van, ott viszont szinte teljesen a padlóra kerülne a tv
Ezért gondolkodtam olyan ötleten, ahol a bútorra lehet rögzíteni a TV-t, és így minél kevesebb helyet vegyen el
pl mint az a Sencor tv állvány, így eltudnám helyezni egy nagyobb helyre. bár azért meg nagyon sokallom a 45 ezer Ft-ot.
-
Patice
nagyúr
TV: Samsung UE40D6500 299.300 Ft
Állvány: Laiva 2.990 Ft
A TV-n vannak VESA furatok, csavarokat szoktak mellékelni. A felső kettőt becsavarod. A falba a TV mögé fúrsz két lyukat, tipli bele, csavar bele. Egy erős madzagot, kötelet, drótot vagy valami erős zsineget a VESA furatokban lévő csavarokra tekersz, a másik végét a falban lévőkre. Rögzítés kidőlés ellen megoldva. Ha elég közel rakod a falhoz az egész állványt és nem nagyon forgatod a TV-t akkor nagyon nem lehet majd észrevenni. Nem teszel kárt semmiben és még az állványt is megúszod elég olcsón.
-
sears
csendes tag
válasz
sensor060 #267 üzenetére
Szia!
Köszi a választ
A TV egy tetőtéri szobában lenne elhelyezve, 3*5 m-es alapterülettel, a széleken 90 cm-es oldalfal magassággal, középen pedig 1,85m-es maximális belmagassággal
A TV-t egy állványra tudnám csak helyezni, elegendő függőleges fal hiánya miatt
Az állvány a következők közül kerülne ki!
http://www.elektrokapitany.hu/index.php?mod=11&typ=2205#
Ez amiatt tetszene, mert nem a lábán állna a TV, hanem fellenne szerelve, így nagyon kicsi, szinte 0 az esélye, hogy vki "lelökje" a TV-t, de viszont 1-2 gond van vele.
A méret, nem tudom, hogy ténylegesen elférne-e :S Fogalmam sincs, hogy ha a TV rá lenne szerelve, pontosan mekkora helyet foglal, a szélesség és magasság a kérdéses :S Én ahogy elképzeltem sajnos nem tudnám itt ezt a lehetőséget használni, mert sok helyet foglal, így is kicsit zsúfolt a szoba :S
A második lehetőség pedig a következő lenne:
http://www.omerta.hu/termekek/termekek.php?lang=hu&toffset=30&tkat_selected=2&id_selected=695&kosarba_szin=0&kosarba_darab=1
Ez is tetszik, sok hely van rajta, az ára is nagyon kedvező. Viszont ennél elég nagy az esély h vki leborítsa a TV-t, aminek nagyon nem örülnék :S
A harmadik:
http://www.home-max.hu/webaruhaz/reszletek/129/hermes-tv-allvany
Ez is jó, sok hely, + egy faliszekrény és egy polc is jár hozzá. De itt is a TV helyzetének veszélye a gond.
A veszély a következő lenne, a TV-t olyan helyre tudnám állítani, ahol sajnos járva van, kis hely lenne, így óvatosan kell közlekedni, de balesetek előfordulnak. Ezért is szerettem volna ha fellehetett volna szerelni, de ha felszerelem, akkor egy deka fény sem jut be a szobába, mivel éppen az ablak elé helyezném. Az ablaktól majd egy méterre lenne a TV, de csak ott van elegendő hely neki :S Ha a 2-3-as lehetőséggel használnám, akkor az ablak felét sem takarná el, így az jó lenne, valamint több hely lenne :S Elég ostoba gondjaim vannak, de hosszútávon el kell gondolkozni rajtuk, mert nem szeretném ha 1 év múlva a TV összetörve heverne a padlón :S
Kb 2-2,5 méterről lenne nézve. Közelebbről biztos hogy nem.
-
sensor060
aktív tag
Szerintem a tv méretét az határozza meg, hogy hova kerül. Tehát mekkora helyiségbe, milyen messziről nézed, mekkora a fal (ha falra lesz rakva), ilyesmik. 32" egyébként tényleg nem nagy, tehát azt inkább hálószobába tudnám elképzelni.
3D-s lejátszásról nem sokat tudok, de azt igen, hogy oda kell rá figyelni, hogy a kiszemelt lejátszó viszi-e ezeket a 3D-s filmeket. Sok van olyan, ami nem bírkózik meg velük normálisan (például a jobb és bal csatornát egymás mellé teszi ki), tehát erre oda kell figyelni.
Nekem kevés lenne a 32", ez a válaszom, tehát 2-es ! -
sears
csendes tag
Sziasztok!
ismét nagy dilemmába kerültem
Még mindig nem vásároltam meg a szettet, mert egyszerűen nem tudok dönteni :S
Egy pár ember azt javasolta, hogy felesleges lejátszót vennem. Egyrészt igazuk van, nem rendelkezek Blu-Ray lemezekkel jelenleg, 1 darabbal sem, de talán ez a jövőben változhat, TALÁN! De ezért még nem érdemes megvásárolni egy lejátszót. De DVD filmjeim vannak, és van néhány olyan funkció a lejátszóban (Samsung BD-D6900) ami nagyon is pozitív, és érdekelne!
A másik szempont, hogy a legtöbb helyen azt olvastam, hogy 40" alatti TV-ken nem igazán lehet élvezni a 3D-s tartalmakat :S Én eddig egy 32"-os (Samsung ue32d6500) TV-t terveztem!
A helyzet, összefoglalva, a következő:
1. opció: 32" TV+lejátszó. Összesen 298000 Ft értékben!
2. opció: 40" TV Összesen 299000 Ft értékben!A szemüvegeket nem írtam, mert az más tészta, az mind a 2-höz kell, szal alap h vásárolva lesz.
Ti melyiket ajánljátok? Miért érdemes az egyiket, miért a másikat. A legfőbb forrásom a tartalmakra, egy 3,5', 2 TB-os külső HDD, amelyen filmjeimet tárolom! Erről lenne jónéhány lejátszva. De elég sűrűn van használva analóg kábel TV adások nézésére, és nagyon nagy valószínűséggel szgéppel összekötve, játékok használatára is, valamint online filmnézés is lenne!!!
Kérlek segítsetek, mert egyszerűen döntésképtelen vagyok :S
Köszönöm a válaszokat
Rolowics
-
Swen_N
csendes tag
Sziasztok
Véleményeteket szeretném kérni, Blu Ray lejátszó ügyben. A lényeg a lehető legszebben játsza le a DVD és Blu ray lemezeket, másra nem használnám (internet, médiafájlok stb..) arra van médialejátszó.
Panasonic 42G20 mellé lenne, szerintetek emiatt Panasonic Blu Ray lejátszóban gondolkodjak (amiből csak a BD-75EG-K az egyetlen lehetőség) vagy igazából mindegy a márka ha van jobb lejátszó nála. Ti mit javasoltok, van jobb?
Köszönöm,
üdv
Swen
-
HellGreg
őstag
Nem hosszú, látom hogy a homlokzati számláló megáll, és nem reagál semmire. Aztán többszöri ki-belépés után egyszer csak elindítja a filmet. Hát nem tudom, valami nagyon nem stimmel. Most meg valahogy törlődött belőle az internet tv, pedig már egyszer letöltötte, használtam sokszor. aztán egyszer kapcsolom be, és ki van írva, hogy töltsem le az internet tv-t. A fene se érti az egészet.
Peeter: Én soha többet nem veszek Samsung márkájú cuccot. Megbántam, hogy kevés pénzért nagy tudású lejátszót akartam venni. Inkább legyen valami butább, de jó minőségű. Mondjuk Panasonic.
-
Peeter
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A véleményetek szeretném kérni ezzel a lejátszóval kapcsolatban: Samsung BD-C5900. Olvasgattam egy kicsit utána, még döntésképtelen helyzetben vagyok. Vegyem, ne vegyem, ha nem ezt akkor ezek közül melyiket?
LG BX580
LG BD660
Panasonic DMP-BDT110
Panasonic DMP-BDT100
Panasonic DMP-BDT111
Samsung BD-D5500A TV Samsung egyelőre még nem 3D-s de lassan jön majd az új tv is.
A segítséget előre is köszönöm!Minden jót:
Peeter -
sensor060
aktív tag
Igen ez bosszantó dolog, hogy előzetes, reklám, meg mindenféle, és megintcsak bejön a képbe az, hogy a másolt, remux-olt filmek ilyen téren sokkal használhatóbbak, mert ezek a töltelékek mind ki vannak szedve, csak a fő film van.
Sajnos ez van....... én tudok pár olyan emberkét, akik szívnak a gyári programokkal, pedig fizettek érte, mégsem tökéletes, a cracked változattal meg semmi bajuk sincsen, az megy ezerrel......... -
Mr.Grey
tag
válasz
HellGreg #256 üzenetére
Nekem nem akad el a menükben/figyelmeztetéseknél/előzeteseknél, de léptetni, tekerni nem lehet és az összes szemetet végig kell nézni... A leggörényebb dolog, amikor a nyelvkiválasztás után nem a film indul, hanem 3-4 előzetes, melyeket nem lehet átugrani.
Valahogy nem érzem igazi érvnek a gyári DVD-k mellett...
Amúgy biztos, hogy nálad elakad és nem az van, hogy hosszú (néha több perces) a figyelmeztető felirat? -
rfjanika
tag
Segítség kellene
Sajnos nem nagyon tudok már venni samsung c6500 lejátszót sehol, viszontD 6500 illetve
D 5500
lenne ami érdekelne, de sajna egyikről sem tudni, hogy lejátssza e az ntfs-re formázott külső merevlemeztvki segítsen sürgős lenne!!!!!!!!!!!!!!
-
sensor060
aktív tag
-
HellGreg
őstag
Sziasztok! Kérem, ha van valakinek samsung c5300 bluray lejátszója, írjon már, mik a tapasztalatai a gyári dvd-filmekkel. Nekem egyszerűen 10 lemezből 8-nál elakad az elején a menük között, a figyelmeztető szövegeknél, és nem hajlandó továbblépni, léptetni meg nem engedi, persze. Kb 10-15 STOP-PLAY nyomogatás, káromkodás után nagy nehezen elindul a film. Botrányos. Nem tudom, hogy ez most típushiba-e, vagy vigyem garanciáztatni. Már tényleg az idegeimre megy. már két szoftverfrissítés is lement rajta, persze nem segített egyik se.
-
sears
csendes tag
Huh, a Samsung márkaképviseletben, a Westendben nem jártam sikerrel... Gyorsan lekoppintottak, h olyan 2-3 hét múlva lesz kiállítva D sorozatú termék... a mondom szuper, ehhez képest a Media Markt-ban, és a Duna plázában, a Saturn-ban is ki voltak állítva már!!! A TV am nagyon tetszik, eszméletlenül gyönyörű a képe
Sajnos analóg adást nem tudtam megnézni rajta :S De mind kinézetre, mind HD képanyag megjelenítése eszméletlenül szép, még közelről is. Blu-Ray lejátszót is láttam, méghozzá a D6500-asat, de kipróbálni sajnos nem lehetett, mivel épp akkor rakta össze a Samsungos figura. De megengedte, h alaposan szemügyre vegyem, elég tetszetős
De azóta találtam már újabb lehetőséget is, a D6900-at!!! Jóval többet tud, szinte ugyanannyiért, szal nem kérdés h melyiket választom
Az elvileg támogatja, hogy adásokat vegyél fel külső HDD-re, szal elvileg támogatnia kellene
) De majd meglátjuk
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest