Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sensor060
aktív tag
Caverinha !
Gratula a lejátszóhoz !
Rfjanika !
Szerintem a BD-C7500, a külső hdd-knél pedig azt kell eldöntened, hogy 2.5", vagy 3.5". Ha 2.5"-os, akkor esetleg előfordulhat, hogy nem fogja vinni az usb aljzat, tehát kell egy tápegységes (azaz aktív) usb hub. A 3.5"-osoknál nincsen gond, azok mindig külső táposak.
-
rfjanika
tag
Sziasztok
Lg bd370-es lejátszómat akarom most lecserélni, mivel sajna usbről max 4gigáig játszik le.
A 2 kiszemelt :
Samsung BD-C7500
Samsung BD-C6900 3dA 6900-ról tudom, hogy usb-ről akár külső merevlemezt is lehet rá csatlakoztatni, sajnos a másikról nem tudom ezt az információt, pedig ez lenne a legfontosabb.
a külső merevlemezekhez nem értek, de abból pedig ezt néztem ki
http://www.pixmania.hu/hu/hu/02672875/art/seagate/expansion-kulso-merevleme.html?srcid=1846&Partenaire=argep&CodePromo=oui&aftrack=TVRRM096RTVPVE0zOzEzMDQwMTE3MDg7
Várom az ötleteket és véleményeket, jah még annyi nem tervezek 3d tv-t venni, tehát nem annyira fontos hogy 3d lejátszó legyen.
előre is köszönöm
-
caverinha
aktív tag
Nah,meg is jött az LG BD560-as lejátszóm és egyelőre úgy látszik,h bejött a választásom(koppkoppkopp) Az 1TB Maxell külső hdd-met gond nélkül kezeli és az mkv lejátszás is nagyon rendben van. Nagyon szép,tiszta képet is ad,egyelőre még ismerkedem vele,de nagyon tetszetős és megérte az árát úgy néz ki
-
sensor060
aktív tag
válasz
caverinha #241 üzenetére
Nem szabad az mkv lejátszáshoz sok reményt fűzni egy asztali blu-ray lejátszónál, mert egyrészt nem az az elsődleges "funkciója", másrészt az mkv csak egy konténerformátum, abban sokminden lehet, amit vagy megesz a lejátszó, vagy nem, vagy akadozva, de elviszi.
Mkv-nél mindig érdemes remux-ot használni, és a nem annyira fontos hangokat kiszedni, mert sokszor emiatt akadozik a lejátszás.
Hosszabb távon persze minden asztali blu-ray lejátszó tulaj rájön, hogy az igazi a blu-ray film. Elég sok különbség van a kettő között, minőségben, kompatibilitásban egyaránt.
Egyébként nem rosszak a Samsung-ok egyáltalán (én is egy boldog Samu tulaj volnék) ! -
caverinha
aktív tag
DVD lejátszómat váltom le Blu-ray lejátszóra,mivel szeretném kihasználni a full hd 32LD420 LCD LG TV-met,szóval nem csak az mkv kiterjesztésű fájlok a fontosak,mivel szeretném ha mellette majd a lemezes DVDimet is lejátszaná(későbbiekben talán még BR lemezekre is beruháznék),az LG BD560 lejátszó meg eléggé sok mindent lejátszik és nem rég vettem egy Maxell 1TB külső vinyót,kifejezetten az 1080p full hd mkv fájlok miatt és ezért ez az elsődleges szempontom. Az LG BD560 jellemzői alapján nagyon jónak tűnik,csak néhány hozzászólás elbizonytalanít,h most akkor akadoznak-e az mkv fájlok lejátszása vagy sem/kezeli az 1TB-ot vagy sem? Mert ha ez a 2 dolog nem működne,akkor eléggé nagy csalódás lenne :/ :S
-
-
caverinha
aktív tag
Sziasztok!
Blu-ray lejátszó vásárlása előtt vagyok,eleinte néztem a BD350 lejátszót,mert az egyik fórumban leírtak alapján pont azt nyújtotta volna számomra,ami nekem a legfontosabb: jó árban van(22e+3eposta) mkv fájlok lejátszása külső 1tb vinyóról. meg is rendeltem a grx-nél és jobban utána olvastam,h csak a 350"V" jelzéssel ellátott készülékek támogatják az mkv lejátszását,írtam nekik e-mailt,majd telefonon válaszoltak a kérdéseimre,mint kiderült az újabb frissítéssel már képes lejátszani mkv-t,de csak külső pendriveról,nekem nagyon fontos a külsős vinyó lejátszás,így ajánlottak egy másik lejátszót,ami már hangzásra megfelelt az igényeimnek és árban is elfogadható,egy LG BD360-as lejátszó,ami már támogatja a külső vinyóról mkv fájlok lejátszását,pontosan nem tudták megmondani,h 1tb hdd-t kezeli-e 500gb-al biztosra tudták mondani,de végülis akkor ezt a lejátszót választottam(35e+3e posta)
Magyar tesztet nagyon nem találtam neten,csak a BD370es lejátszóhoz,viszont egy-két hozzászólást elcsíptem különféle fórumokon BD360as lejátszóval kapcsolatban és hát olvastam hideget-meleget,csöppet aggasztanak a negatív hozzászólások,mint pl.: mkv fájlok lejátszásánál szaggat,meg állandóan újraindítani kell a készüléket,szemcsés kép meg hasonlók,bár ezek már tavalyi hozzászólások voltak,azóta már jó néhány frissítés jöhetett rá,ami sok mindent orvosolhatott és olvastam olyanokat is,h gond nélkül viszi az mkv fájlokat 1tb-os hdd-t könnyedén kezeli,de akkor is kicsit még félek tőle,ő lesz az első blu-ray lejátszóm és kicsit izgulok,h vajon rosszul választottam-e?(hétfőn jön majd meg a lejátszó) Szóval szeretném megkérdezni,h vkinek van/volt ilyen lejátszója? Ha igen kérem ossza meg a tapasztalatait velem és nyugtasson meg,ha tud
Előre is köszönöm a választ! -
sears
csendes tag
Hihihi jó ötlet a pendrive-os dolog,
Csak nem szólnak ha egy torrentről leszedett mkv-t viszek be nekik?
Szemüveg am nem jár
Ezt biztosra mondhatom
Am a szemüvegnek darabja 21.800 Ft az Edigital-ban
http://www.edigital.hu/3D_szemuveg/Samsung_SSG-3100GB/XH_3D_szemuveg_D-szerias_televiziokhoz-p237458.html
Ezt gondoltam megvenni, mert nem vagyok hajlandó kiadni egy töltőért 60 ezer forintot a szemüveg 30 ezer forintos árán kívül!!!
-
Patice
nagyúr
Ha külső vinyót akarsz használni mellette, akkor a legjobb egy külső tápos 3,5-ös HDD keret meg bele egy 2 terás vinyó.
AllShare azért tölt annyit, mert indexeli a fájlokat amiket megosztottál, minél több kicsi file van benne annál tovább fog tartani. Ha pölö csak nagy MKV-kat tartalmazó könyvtárat osztasz meg, akkor hamarabb végez majd az indexeléssel és akkor majd már látja a lejátszó.
Ha nem válik be az AllShare, akkor van alternatíva: Serviio
Egyszerű DLNA kliens progi. Próbáltam, működik Samu-val is.Az SRS TheaterSound HD elég parasztvakítás. A TV kis hangszóróitól ne várj nagy térhangzást.
A későbbi házimozi erősítő + hangfalak beszerzési ötlete dicséretes. Azzal azért már jó lesz a hangzás is.
BD-D6500-as pofás lejátszó, de tényleg elég szerény csatlakozók szempontjából. Bár ha később tervezed az erősítő és hangfalak beszerzését, akkor ezzel sincs gond. Ott van az optikai (digitális) kimenet.
-
sears
csendes tag
Jut eszembe, egyébként holnap felutazok Budapestre, a WestEnd-be, a Samsung márkaboltba. Tudnátok nekem mondani pár dolgot, hogy miket kérezzek meg a termékekkel kapcsolatban, illetve miket próbálgassak ki?
Én elsősorban a TV analóg adásokkal szembeni teljesítőképességére lennék kíváncsi, valamint megszeretném nézni, hogy milyen is az a 2D to 3D konvertálás. De egyenlőre ennyi jutott az eszembe, esetleg vkinek még vmi ötlete ezzel kapcsolatban?
-
sears
csendes tag
Szia! Nagyon szépen köszönöm a részletes választ
A HDD ügyben én is ettől tartottam a legjobban, hogy az USB-n keresztül nem kap majd annyi áramot ami működtetni tudná, de éppen ezért akarok vásárolni 3,5ˇ-os HDD-t, ami ugyebár hálózatról kapja majd az áramot. Így elvileg ez a gond megszüntethető.
A TV elvileg tartalmazza az SRS TheaterSound HD-t, szal nem hiszem hogy olyan nagy gond lenne a hanggal. Későbbre viszont tervezek beszerezni egy Samsung Házimozi erősítő+hangfalszettet, de az még ráér később is!
A 3D miatt aggódok a legjobban, amiatt szeretném ezt az egész rendszert felállítani, remélem, hogy nem bukom bele :S
Rendelkezek már Wifi Routerrel, és a számítógépen feltelepítettem az AllShare programot is, de valamilyen okból kifolyólag nem képes összeállítani a könyvtárat :S Tölt, tölt és tölt, de semmi egyéb. Majd ha meglesz a TV akkor talán helyrejön
Egyébként a lejátszóban még nem vagyok 1000%-os, mivel a BD-D6500-as is egyárban van vele, és némileg több mindent tud, de pl a csatlakozók terén, főleg a hangnál gondjai vannak, ugyanis sokkal kevesebbet tartalmaz mint a C sorozat :S Mi a véleményetek? Érdemes inkább az újba fektetni? Vagy az optikai kábellel összetudnám kötni majd a későbbiekben az erősítővel? Sajnos semmilyen tapasztalatom sincs ilyen ügyekben
http://www.edigital.hu/Blu-Ray_lejatszo/Samsung_BD-D6500_3D_Bluray_lejatszo-p237475.html?bid=&partner=10002
-
Patice
nagyúr
A TV és a lejátszó közé szerezz be egy 1.4-es HDMI kábelt.
A WD külső merevlemez érdekes kérdés. Nekem is van egy régebbi 250 GB-os, ami szintén csak egy USB-ről táplálkozik. Nekem a BD-C6500-as USB csatlakozója nem ad le a szabványnak megfelelő mennyiségű áramot, a külső vinyó felpörög, aztán csak kattog, kattog. Nem kap annyi áramot az USB-n, hogy használható lenne.
A TV viszont lehet, hogy már elbírná a WD-t látni. Ha így a TV médialejátszó részét használnád, akkor a DTS hang támogatása lehet kérdéses. Sok TV médialejátszója nem támogatja (még) a DTS hangot. De lehet ez már változott azóta. Ezt csekkold le valahogyan!
A 3D tartalmak USB-ről szerintem mennek majd.
Megnéztem a TV specifikációit. Ezen (és a lejátszón is) van hálózati csatlakozó. A lejátszóban még beépített n-es WiFi is. Szerintem ezeket érdemes kihasználni.
Ha nincs, akkor szerezz még be egy routert és kösd össze hálózatba a gépet a lejátszóval (vagy a TV-vel). Samsung-éknak van egy olyan programjuk, hogy PC Share Manager. Ez egy kliensprogi, ami médiaszerverként tudja üzemeltetni a géped. Egyszerű program, megosztod azokat a mappákat benne, amiket a lejátszón látni szeretnél. Ennyi. Ingyenesen leszedhető a Samsung honlapjáról (Terméktámogatás), nem hiszem, hogy külön CD-n mellékelnék bármelyik készülékük mellé.
Ja és mellesleg ha mindkettőt hálóba kötöd routeren keresztül internettel is elláthatod őket.
Ha a WD-t inkább a gépedre kötöd, akkor a PC Share-rel simán a gépedről osztod meg az egészet és a hálózaton keresztül megy át az adat. Ha jól emlékszem a lejátszóban 100 Mbit-es a hálózat, szóval még csak gigabites router sem kell.
A hálózati lejátszáshoz még egy kis tapasztalat: a gépről megosztott és a hálózaton keresztül játszott MKV esetén nem tudsz beletekerni a filmbe, és több hangsáv esetén az elsődleges hangsávval fogja lejátszani a player. (Ezen talán segíthet egy remux a gépen, de az eléggé mórickálós.)
A géped és a videókártyád szerintem képes kiküldeni a képet a TV-re egy HDMI kábelen. Próbáld meg Media Player Classic-al (ingyenesen letöltheted --> www.ipon.hu oldalról pölö). Ha ezzel lenne problémád, ennek is van külön topikja itt Prohardveren.
Ha le tudsz mondani a 3D-ről, akkor inkább egy Popcorn Hour A210 + egy 2 terás vinyó.
Kicsit hosszúra sikerült, de remélem tudtam segíteni a döntésben.
-
sears
csendes tag
Az előző hozzászólásomból még annyi kimaradt, hogy a számítógépemben a processzor nagyon régi, 2,6 GHz-es, és szegénykém nagyon betegeskedik már, de a gép már nem nagyon az enyém, és nem is kívánok nagyon rákölteni. Am egy kérdésem lenne még, hogy számítógépen keresztül hogy lehetne lejátszani a dolgokat? vagy az is úgy viselkedik a lejátszónál, mint egy HDD-? A lejátszón keresztül kilehet jelölni azokat az elemeket amiket leszeretnék játszani? Vagy a szgépen keresztül kell elindítani, és a képet átvezetni kábellel a TV-re? Bocsi a műszaki analfabétaságért
-
sears
csendes tag
Sziasztok!
Nagy bevásárlás előtt állok, és néhány fontos kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni!
Amiket megvásárolnék, a következők lennének:
Samsung UE32D6500 3D Led TV
http://www.220volt.hu/Samsung+UE32D6500Samsung BD-C6900 3D Blu-Ray lejátszó
http://www.220volt.hu/Samsung+BD-C6900+Blu-RayValószínűleg, hogy számítógéppel is össze lenne kötve, ezt sajnos csak 1.3-as HDMI kábellel tudom megoldani. A legfontosabb kérdés az lenne, hogy külső HDD-ről (Western Digital Elements Desktop 2TB http://www.pixmania.hu/hu/hu/04896597/art/western-digital/wd-elements-desktop-kuls-merevlemez-usb-2-0-2-tb-fekete.html ) lelehetne-e játszani filmeket, ha közvetlenül a lejátszóra kötöm a HDD-t? Mkv filmek lennének 90%-ban lejátszva, 1080p felbontásban, legtöbbje 8-12 GB körüli mérettel, és DTS hanggal. Jó néhány film 3D-s lenne, ezek miatt aggódok leginkább, hogy ezeket sikerülne-e lejátszani. A másik megoldás, hogy a HDD a szgéppel lenne HDMI kábellel a lejátszóval, vagy közvetlenül a TV-vel összekötve. melyik a jobb? Így esetleg letudnám játszani a filmeket, és a 3D filmeket? Úgy tudom, hogy a 3D filmeknek elég nagy sávszélesség kell, ezért is fejlesztették ki az 1.4-es HDMI-t. De sajnos a VGA kártyám már nem mai darab (Nvidia Geforce 9800 GT 1GB) így nem tudom 1.4-gyel megoldani, valamint az USB 2.0 is 480 Mbit/s sebességet ad maximum :S De sajna USB 3.0-val sem rendelkezek :S
Elég lehetetlen helyzet, ugye? Kérlek segítsetek, mert nemsokára sor kerülne a dologra, és nem szeretném feleslegesen kiszórni a pénzt az ablakon! :S
Előre is köszönöm segítségeteket
-
sensor060
aktív tag
Sajnos az mkv fileformátum eléggé hogyismondjam "nem szabványos", tehát ezer féle lehet belőle, ezért lehet az, hogy egyik-másikat nem tudod lejátszani. Én mindig azt szoktam ajánlani ilyenkor, hogy célszerű az mkvmerge progival átmuxolni, aztán az esetek 99%-ban megoldódik az ilyen probléma.
(Van újabb is a 3.4.0-nál, viszont sok probléma van az újabb verziókkal, ezért link-eltem be ezt a régit) -
Patice
nagyúr
Nekem BD-C6500-as van és ha jól tudom ez csak abban különbözik a 6900-astól, hogy a kisebbik nem tudja a 3D-t.
Minden másban szinte egyezik és nekem simán viszi az MKV-kat pendrive-ról vagy külső vincsiről, AC3 vagy DTS hanggal is. (MKV + TrueHD vagy MKV + DTS-HD valószínűleg nem megy, de nem kizárt.)
MKV lejátszáshoz a lejátszó főmenüjében kiválasztod a meghajtót, hogy melyiket olvassa. (Alapból ugye a lemezre van állítva. Ezt kell megváltoztatni.) Ha ez megvan, kiválasztod, hogy milyen tartalomtípust akarsz nézni. (--> Movies) Ekkor látnod kell a könyvtárakat a hordozón (ha van), vagy a könyvtárakban az MKV fájlokat (AVI, meg hasonlókat is).
Ennyi.
-
Aslan
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Samsung BD-C6900 asztali játékosom van. MKV-kat lehet vele tekerni? (Nekem valamiért nem tekeri, de lehet, hogy csak én vagyok béna... vagy firmware frissítés segít a dolgon?)
Előre is köszi!
-
jericho69
tag
Hello!
Nem teljesen ide tartozik, de ezt a fórumot láttam a legmegfelelőbbnek. Tehát van egy Samsung BD-C6900 típusú Blu-Ray lejátszóm és az lenne a kérdésem, hogy a lejátszón az interneten keresztül hogyan tudom ezt a listát új alkalmazásokkal bővíteni? Néztem pár videót youtube-n és láttam közöttük egész jó alkalmazásokat is, de nálam sajnos csak ez a 3 van a videó kategóriában.
-
Mr.Grey
tag
válasz
sensor060 #216 üzenetére
Én ott akadtam el, hogy nem tudtam mit kell beírni user/pass mezőbe...
Hálózatból Xboxon (Classic) szoktam XBMC-vel filmeket lejátszani, de annak nagyon jó a hálózatkezelése és nem kell ilyenekkel tökölni, bár igaz, hogy ott is ajánlott a fix IP mindenütt...
Majd alkalomadtán kipróbálom a Samuval is -
Mr.Grey
tag
válasz
HellGreg #217 üzenetére
Igen, én is 5300-ast vettem, de sajna a Youtube-os HD lejátszásra nem sikerült nekem se rávenni a cuccost. Igaz, túl sokat nem is nagyon próbálkoztam vele...
Viszont kipróbáltam az analóg kimenetet audio CD-vel. Leszámítva, hogy kicsit sziszegősek a magasai, nagyon jó a D/A konvertere. Alsó kategóriás hifi CD lejátszókkal is állja a versenyt.
-
sensor060
aktív tag
Hello Mr. Grey !
Én szoktam pc-ről megosztott particióról lejátszani filmeket, mert olyankor sokkal gyorsabb, ha a pc is megy, mert nem kell kimásolnom egy külső hdd-re, hanem mehet a filmnézés egyből.
A link-edet nem néztem meg ugyan, de én direktbe címzéssel szoktam csinálni, tehát fix ip-t irok be neki, majd megadom a megosztott mappa vagy partició nevét, user/pass üresen marad, és már megy is.
Nem értek a hálózati dolgokhoz, meg nem is tartom őket sokra, és amúgy is az összes pc, laptop, lejátszó fix ip-re be van lőve, és kész. dhcp off-on van, minek az
Én igy használom, semmi gond vele! -
Mr.Grey
tag
válasz
HellGreg #213 üzenetére
Időközben én is tesztelgetem az enyémet....
Kisebb vinyókkal valamivel gyorsabb, de ha vinyót cserélsz, nem mindig ismeri fel elsőre, van, hogy újra kell indítani.
Az mp3 lejátszás sem felhőtlen, mert CD-ről lejátszva nagyon lassan lehet váltogatni a könyvtárak közt és ráadásul az ékezetes karakterek helyett kínai betűk vannak, de ugye nem erre vesz az ember ilyetMkv file-ok esetén még egy adalék: a régebbi animék esetén a hang igen gyakran volt ogg kódolású és azt (remélem csak egyelőre) nem támogatja
A netes része is (szerintem) elég felejtős. A Youtube videók iszonyat csúnyák, a játékok bénák és a Facebook kliens is használhatatlan, bár tény, hogy gyors ezekben is.
Az is tény, hogy a DVD menüket sem igazán szereti és sajna nem lehet átugrani őket, mint egyes DVD lejátszóknál, de kiakadást nálam még nem produkált.
Mindezek ellenére azt mondom, hogy nagyon jó vásár volt, mert tényleg szép képe van, nagyon praktikus a távja és szinte "mindenevő" és eddig egyszer sem fagyott le, ami az LG-kről már nem mondható el, a feliratkezelése is kiváló. Hátha lesz még firmware upgrade ami még tovább javít a dolgokon...
Én inkább 9/10 pontot adnék rá.
Számítógépes stream lejátszással próbálkozott már valaki? Itt van hozzá leírás.
-
HellGreg
őstag
válasz
sensor060 #212 üzenetére
Nem, a hdd bekapcsolásától számított 15-25 mp. igaz, nekem külső rackben van 3,5"-ös 1,5tb vinyó, lehet azért lassú.
Ja, meg a múltkor csinált egy ilyet: benne felejtettem egy dvd-t, és a főcímmenü ment úgy 3-4 órán keresztül. Kivettem a lemezt, betettem egy másikat, és amikor elkezdte lejátszani, olyan volt, mint amikor rossz kodekkel próbált régen a media player filmet lejátszani. teljesen szétesett a kép, kivehetetlenül elmosódott, ugrált, a hang úgyszintén. Kipróbáltam még vagy 3-4 lemezt, ugyanaz az eredmény. A kikapcs-bekapcs segített ugyan, de azért megijedtem rendesen. Szóval furcsa dolgokat tud csinálni, lehet az LG-vel jobban jártam volna...
-
sensor060
aktív tag
válasz
HellGreg #211 üzenetére
Én a magam nevében köszönöm az átfogó értékelést, és lenne 1 kérdésem a 6-os ponttal kapcsolatban:
Szóval a külső hdd lassú beolvasása. Leírom gyorsan, nálam hogyan működik : tehát a player zörög, Samsung logó, majd benyomom neki a hdd-t, és kb. 2-3 másodperc múlva megjelenik a USB attached felirat bal fent. Ha ilyenkor beugrok a menübe, és odalépek az usb-s eszközökhöz, akkor már látom is a hdd-t, lehet böngészni. Ez mondjuk egy 2.5"-os hdd, eleve gyorsabban pörög fel.
Kérdésem tehát, hogy a C5300-ason is így megy ? Tehát bedugod neki a hdd-t, és jön a felirat, vagy ehhez kell a 15 másodperc ? -
HellGreg
őstag
Így az idő elteltével sikerült kiismernem jobban a samsung c5300 blu-ray lejátszómat, így közzé teszek néhány tapasztalatot.
1. aki elsősorban gyári dvd-ket nézne, az felejtse el, mert botrányos dolgokat művel. A dvd egyes szakaszai (főleg a legelső képernyők, figyelmeztető szövegek) között egyszerűen megáll, nem lép tovább a menübe, csak többszöri stop - play nyomogatás után. Egy kész kálvária elindítani a menüt vagy a filmet. És ezt 10-ből 6 lemeznél megcsinálja.
2. divx-ből mindent megeszik, eddig nem találkoztam olyannal, amit le ne játszana.
3. mkv- továbbra is válogatós, vagy lejátssza vagy nem, még a remuxolás sem segített. Ez az érthetetlen gyenge pontja neki.
4. dvd felskálázás szerintem nagyszerű még régebbi filmeknél is nagyon látványos.
5. a netes videókat, weblapokat eddig hibátlanul megjelenítette, egész gyorsan.
6. külső hdd beolvasása elég lassú, több mint 15mp a meghajtó bekapcsolásától számítva.
7. az mkv-k és dvd-k semmilyen hangformátumával nem volt eddig gond, szépen adja ki a hangot optikain keresztül.
8 blu-rayt még mindig nem sikerült próbálnomhát egyelőre ennyi, én olyan 10/7-et adnék neki.
-
sensor060
aktív tag
Hello !
Patice kolléga teljesen jókat írt, nekem egy régebbi, de teljesen tökéletes Samu BD-P4600-as van, szerintem mindenre jó ! Én optikai kábellel kötöttem össze az 5.1-es technikát, ami majdnem a legjobb, de ha jól tudom a hdmi-vel összekötött cuccok a legjobbak. A 3D-hez tv is kell, meg szemcsi, meg olyan fej, ami nem fájdul meg a 3D film nézése közben (tehát az én buksim felejtős
)
-
Patice
nagyúr
Szerintem elég jól teljesít a Samsung is. Nekem 6500-as van, 2010-es modell és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Blu-ray, DVD (írott, eredeti), DivX Xvid (avi), mkv, mp4, wmv, wma, mp3 nem gond. Amit a médialejátszó része nem támogat: mov, m2ts, ts, flac. Csak olyan fájlokkal lesz gondja, ami nem szabvány profil szerint lettek kódolva mkv esetén. Amúgy a samsung honlapjáról mindig lehet szedni friss firmware-t, szóval van frissítési lehetőség is.
3D-re csak akkor érdemes költened, ha ezt akarod és a TV-d is ilyen. Szerintem most még felesleges.
Amúgy szerintem nem fogsz csalódni.
BD-C5500 - AllShare funkció már van --> hálózati lejátszási lehetőség
BD-C5900 - Minden eddigi funkció + 3DNézz még körbe, mi szimpatikus, milyen márka jön be. Nem rábeszélni akarlak egy márkára, csak a kérésednek megfelelően ajánlottam egyet.
Pölö azt is figyelembe veheted, hogy a TV, amire kötni fogod az milyen márkájú, ha egyeznek, akkor összehangoltabban működhetnek (automata átállás, meg hasonlók) ami szintén növeli a kényelmet.
-
jcvd
tag
Köszönöm precíz válaszod!
Hosszútávon akkor lehet a Samsung BD-C5900 éri meg jobban, nem tudom mennyire lesz elterjedve a 3D.
Van valami hátránya a Samsung lejátszóknak? Mindig csak LG és Sony-t hallok megemlíteni lejátszók terén, nem tudom hogy teljesít a Samsung.
A formátumtámogatása jó? Simán játszik DVD-t, Bluray-t, avi-t, mov-ot és mkv fájlokat is? Van valamivel gondja?
-
Patice
nagyúr
Szerintem a számodra egy elég jó árú és a legtöbb igényedet teljesíteni tudó asztali lejátszó a Samsung BD-C5300-as, vagy ha a későbbiekben úgy érzed szükséged lesz 3D képességűre is, akkor BD-C5900-as.
Amire még szükséged lesz hozzá, az egy optikai kábel. Azzal összekötöd a jelenlegi rendszered erősítőjéhez és kész.
HDMI kábelt nem mellékelnek hozzá. Arra is szükséged lesz még.
-
jcvd
tag
Sziasztok!
A tanácsotokra volna szükségem!
Szükségem volna egy lejátszóra. A lejátszó tudjon vinni DVD és Bluray lemezeket is, játszon le minden formátumot, továbbá külső vinyóval is rá lehessen csatlakozni, hogyha pl. szedek le filmet netről, akkor rá tudjak csatlakozni és meg tudjam nézni.
Jelenleg van egy Thomson Scenium DPL900VD házimozi rendszerem, ebben van erősítő, így erre is rá szeretném kötni. A házimozi hátulján a következő csatlakozók találhatók: coaxial in, optical in, optical out. Fontos tehát, hogy olyan lejátszó legyen, amivel össze tudom kötni az erősítőt. Ezt milyen kábellel tehetem majd meg?
Fontos, hogy a lejátszó a jövőre nézve időtálló legyen, szép képet adjon, igényes hangot szolgáltasson.
Várom tanácsaitokat, hogy mit ajánlotok!
-
sensor060
aktív tag
válasz
HellGreg #204 üzenetére
Igen igen, neked van igazad, bocsánat, nem néztem utána ... úgy látszik öregszem, megaztán szerintem összekeverhettem a FAT16-tal, ugye ?
Harmadrészt meg mivel évek óta 99%-ban Linux-ot használok, valahogy nem ragadnak meg bennem ezek a nyűgökSzal mégeccer thx a pontosításért........valahogy így vagyok egyébként a 32bit/64bit memórialimit-tel is, sosem tudom, hogy 2 giga ram, vagy 4 a határ ..........de asszem 4, ugye ? Jól számolok ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel találgatós topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest