- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Micro Four Thirds
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HP EliteBook / ZBook topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
B-L-A-C-K #13234 üzenetére
Igen, én két hete is vettem egy szép adagot. Valószínűleg jövő héten lesz megint olyan felszabaduló pénzem, amit erre szánok, és akkor megint veszek.
Hozzá kell tenni, hogy én évtizedek óta rendkívül kockázattűrő vagyok. Ennek ellenére a felszabaduló pénz kb 20%-a megy btc-be, a többi megy vissza a saját vállalkozásokba.
-
A kockáztatot egy sokkal olcsóbb, és még kockázatmentesebb megoldással lehet csökkenteni. Ha félsz elbukni 100 egységet, fektess be 10-et. A végén csak tizedakkora lesz a hasznod és a nyereséged is, pont úgy, mint egy 10x biztonságosabb befektetésben. Csak közben a biztonságosabb leköti a maradék 90 egységedet, míg a kockázatos esetén a 90-nel továbbra is szabadon rendelkezel. Az örök szabály az, hogy bitcoinba csak a befektetendő pénzed kis részét tedd. Akkor is, ha tudod, hogy miért veszel bitcoint (érted a technológiát, és annak a sikerében hiszel), és akkor is ha csak követed a tömeget.
-
márpedig a hardverekkel elvagyok akkor is, ha bukóba fordul, ugyanis ha lezuhan minden és bányászni sem éri meg, akkor is kb. 0-san szálltam volna ki, mivel 20%-kal a piaci ár alatt vettük a cuccokat
Ha ez történt volna, akkor még most is "hexa-crossfireban" (tudom, hogy nincs ilyen) játszanál a gépeddel, ugyanis a hirtelen piacra ömlő vga bányászkártyák dömpingjében egy fillért sem értek volna.
-
válasz
lacos001 #13186 üzenetére
1. Bitcoint nem éri meg bányászni párezer eurós tőkével
2. Van pár alternatív izé, amit megéri bányászgatni, de az inkább akkor, ha van hozzáférésed nagyon olcsó áramhoz.
3. Az itteni topik nem annyira bányászatról szól, akik itt vannak, azok nem bányásznak, esetleg korábban bányásztak, de már leszoktak róla.
4. Nincs általános okosság, vélemények vannak.
5. Összesküvés-elméletek kicsiben is léteznek. Tök fölöslegesen. -
válasz
Verticoin #13130 üzenetére
"elképesztő mennyiségű áramot felzabáló kódköteg"
Ugyanennyi pénz mozgatására a hagyományos rendszerben sok nagyságrenddel több áram és egyéb erőforrás szükséges. A számítógépek a frontdesknél, a backofficeban, a szerverteremben, az atm-ek, a világítás, a biztonsági kamerák, a liftek, a pénzszállító autó, a főnök ferrárija, a biztonsági őr autója, mikor dolgozni megy, a biztonsági őr szendvicse, mikor van öt perce megenni, a biztonsági őr maga valójában mind-mind elképesztő mennyiségű energia és erőforrás, amit mind megtakarít a btc. Csak ezeket nem lehet mérni egyszerűen.
-
válasz
Ciccuka #13107 üzenetére
A bull piacba shortolni nem bátorság, hanem vakmerőség. Ráadásul az említett dotcomlufi és az ingatlanpiaci bukta is rövid távú volt, hosszú távon ott is a long nyert, a shortolók csak rövid ideig tudtak némi hasznot húzni, de összességében többet buktak, mint amennyit nyertek.
-
válasz
Verticoin #13097 üzenetére
Vagy nem minták alapján megy. És akkor egyik sem.
Ami valószínű, hogy a negyedéves kínai hiteltörlesztési határidőre a kínaiak megint eladnak kicsit, és ez ideiglenesen leviszi az árfolyamot. Ez február elején lesz. Az elmúlt év összes nagyobb beszakadása a kínai törlesztési határidőhöz volt köthető.
-
Ja, name mismatch?
Sorrend, meg ékezet.
Egy bank minden egyes számlanyitást kézzel ellenőriz. Egy olyan számlanyitás, ahol nem vagy személyesen jelen egy banknál általában 1-6 hónap, míg végigmegy (már amelyik banknál egyáltalán lehet ilyet, ez < 20 bank az egész világon), pedig sokkal kevesebb számlanyitásuk van. Gondolom a felügyelet a fejükre vert, most meg szívják azt, hogy ennyi ellenőrizetlen ügyfelet vettek fel. Te meg szívsz, hogy felvettek ügyfélnek, és bentragadt a pénzed.
De addig nem lesz semmi, amíg végig nem mész a kézi compliance folyamaton. Ez bármennyi idő lehet, és annak a többszöröse is. Ez a folyamat hamarosan az összes ismert váltót utol fogja érni, az összes jogszabályellenes ügyfélkezelési politikát folytat.
-
válasz
YASKATIR #12894 üzenetére
Én az euróra értettem, bakker. Hogy jön ide szingapúr? Az euró egy nemzetközi valuta, a nemzetközi forgalomban a SEPA klíring rendszeren keresztül történik a kifizetés, de ez az elszámolási rendszer a hétvégén nem üzemel. Egyik bank sem tud sem küldeni, sem fogadni SEPA tranzakciókat jelenleg. Hamarosan lesz 0-24-es sepa rendszer, de azt te nem akarod majd használni a várható díjai miatt (én sem).
-
A fee nem gond, azt elfogadja a piac. A tranzakciós sebességen még kellhet kicsit csiszolni, de nem vészes. Ahhoz, hogy bankkártyás fizetést is kiváltsa (gyakorlatilag tízenpár másodperces tranzakció), szükség lesz egy pénzügyi tranzakciós szolgáltatóra, nem a bitcoint kell fejleszteni. Az már most is elég gyors. A jelenlegi pár másodperces tranzakciók sem teljesülnek a valóságban pár másodperc alatt. Hanem egy megbízható szolgáltató (kártyakibocsátó) ígérvénye ilyen gyors csak, a pénz sokkal lassabban mozog. A btc ahhoz képest már most is űrhajó. Pár éven belül úgyis lesz egy megbízható szolgáltató, aki lehetőséget fog látni a btc tranzakciók azonnali hitelesítésében.
-
Ahhoz, hogy használhatóan ellássa a tranzakciós funkciós feladatát, legalább 60 és 600k közé kell kerülnie. Természetesen ha tőle szempontból rendesen használható lesz tranzakciós szolgáltatásokra, akkor tovább fog emelkedni az árfolyam, mert szükség lesz rá. Én már most is szoktam fizetésre használni a bitcoint, ahol lehetséges, ahogy nálunk is lehet bitcoinnal fizetni, van céges bitcoin nyilvántartásunk, és egyere gyakrabban szokták is használni.
Két éve, 300 dollár körül 5 év múlvára jósoltam a 10.000 dollárt. Év elején 1000 dollár körül 3-5 éven belül vártam a 60-600k közötti árfolyamot. Sosem voltam elég optimista. Most 1-2 évre korrigálom a 60-600k várakozásomat. De a btc mindig rám tud cáfolni.
A negatív oldalon nálam az a várakozás, hogy előfordulhat, hogy valamikor jön a komoly korrekció. Akkor akár 2000 dollár is lehet az alsó határ. Ha ez megtörténik, akkor az pár évet elhalaszthatja a 60-600k sávot. Persze, mivel nem vagyok orákulum, tévedhetek, akárcsak mások.
-
válasz
Mindreader #12715 üzenetére
Bocs, azt hittem, hogy ott foglalkoznak a btc turkálással is.
-
válasz
Mindreader #12713 üzenetére
Ott a link a bányász topikhoz. Ez itt az elméleti topik.
-
válasz
Mindreader #12711 üzenetére
-
5-8000 dollárnyi eladó bitcoinom van coindesk árfolyamon készpénzért (euró, dollár, forint).
-
Az elmúlt évben kábé 20 külföldi és magyar banknál, szolgáltatónál próbáltam kártyaelfogadói szerződést kötni rendes, minden flinc-flanc nélküli céggel. 18 elhajtott. Pedig elég komoly kapcsolataim vannak a pénzügyi szektorban világszerte, igaz, azokat nem mozgattam ilyen piti ügy miatt. Tippelhetsz, hogy a paypalon kívül melyiknél van pos és online szerződésünk is. Ehhez képest egy másik, sokkal vadabb működésű cégemnek 15 évvel ezelőtt két kattintással tudtam kártyaelfogadást szervezni. A világ gyorsan változik. Mindent arra kell használni, amire való. Az otp is jó sok mindere.
-
válasz
GBRDVD #12031 üzenetére
Ha így gondolod, a te dolgod, de akkor sok csalódás fog még érni a pénzügyi világban
A világ nem így működik, te bármennyire is szeretnéd. Jobban jársz, ha megpróbálod megérteni a világ működését, mert a világ nem fog hajolni a kedvedért, azt mindig te fogsz. Ha megérted, akkor kevesebb nehézséggel kell utólag megküzdened, mert előre elhárítod azokat, mielőtt megjelennének. Ilyen forgalmakat nem az otpn kell átvinni.
Ne féltsd az otp-t, előbb fog bedőlni az összes többi magyar bank, de az még mindig működni fog. A nagyobb kutya bas..k.
-
válasz
GBRDVD #12017 üzenetére
A jogszabály szerint nekik is komoly felelősségük van. Törvényi kötelezettségük, hogy megakadályozzák (többek között) a pénzmosás minden formáját. Márpedig a kriptopénzek forgalma esetén nem teljesen garantálható, hogy csak tiszta tranzakciók érkeznek. Ők úgy ítélik meg, hogy túl nagy a pénzmosás kockázata, és nem kellőképpen ellenőrizhető a forrás, ezért blokkolják ezeket a tranzakciókat. Szóval egyszerű ügy, mint a faék, nem is lehet miatta megszólni őket. Általában minél nagyobb egy bank, annál kevesebb erőforrás jut a kockázatos tranzakciók tételes ellenőrzésére, ezért ilyen bankok gyakrabban blokkolják a kockázatosnak tűnő partnereket. Gondolom a blokkolt kriptós váltók nem állnak EU-s felügyelet alatt. Ha "bevillog" a kockázatelemző szoftver, és te nem vagy kiemelt ügyfél, már megy is vissza a pénz. Coinbase luxemburgi (az nem hely), a Bitstamp meg amcsi. Keress kisebb bankot, vagy rendes EUs engedéllyel rendelkező, felügyelt váltót.
Meg kell végre érteni, hogy 2017-ben a bankok tulajdonképpen hatósági feladatokat is ellátnak. Ez már nem a vad '80-as, '90-es évek, amikor dollármilliárdokat mostott ki minden kezdő. Most is mossák a dollármilliárdokat (mert a fentiek csak látszatintézkedések), de már a kisemberek kimaradnak a "jóból".
-
Nem sok mindent tudsz a nemzetközi pénzvilágról, a skandinávról sem, inkább ne próbáld megszakérteni. Nálunk összességében nézve még relatíve liberális a bankszektor működése. Eu bankok tucatjai hasonlóképpen tiltanak egyes forex tőzsdéket, szerencsejátékos szolgáltatókat, és bizonyára cryptováltókat is.
-
A bank compliance-e túl kockázatosnak ítélte meg a kriptós forgalmat, és emiatt feketelistázzák őket. Úgy ítélték meg, hogy túl sok költséggel jár az ilyen forgalmak ellenőrzése, és nem gazdaságos. Erre joguk van. Amit tehetsz, hogy keresel egy másik bankot. Van még jópár. Az OTP egyébként egy kiváló bank, ha a leghétköznapibb forgalamat akarod vezetni. De speciális dolgokra NEM VALÓ.
-
válasz
vismaior04 #11979 üzenetére
-
-
válasz
s7evcsenko #11859 üzenetére
Nem ugyanarról beszélünk. A 40 dollár kb. 40 dollár akkor is, ha 10000-et utalsz. Én a 300 usd-s tranzakciót nem tekintem mérőszámnak. 300 dollárt TILOS utalni. Báhova. Ha kis összeget akar valaki utalgatni Európában, arra van az eurós SEPA. Ahhoz képest a kártyás drága. Szerintem a CEX nem 3,5%-ot von le, én jóval többre emlékszem, mindig kártyázok náluk, mert a gyorsaság nagy előny, indokolja a költséget. Ráadásul általában EU-n kívül vannak a számláim, ahonnan btc-t szoktam venni, a kártya mellett a swift maradna csak, ami veszettül lassú (lásd a kolléga panaszait).
-
válasz
g4bb3r #11855 üzenetére
Külföldre? Az más. Én külföldÖN-ről beszélek. Te számlát nyitsz egy angol pénzügyi szolgáltatónál. Mindezt úgy, hogy személyesen nem jelensz meg. Egy magyarnál meg sem teheted (Valójában igen, de az a folyamat az igazi kanosszajárás, nem ez, én végigcsináltam ügyfélnek. Szerintem rajtam kívül még soha sem nyitott senki külföldi személynek Magyarországon személyes megjelenés nélkül bankszámlát), ne csodálkozz, hogy ha egy egész heti használt alsógatyát kérnek el, és mindezt kéthavonta. Az utalás sokkal bonyolultabb, ráadásul a swift rendszert használtad, ahol szerencsétleneknek a számlavezető mellett még a annak a levelező bankjával is csatát kell vívjanak minden ügyfélpénzért. Ha legközelebb gyors, és olcsó megoldást akarsz, ahol elég két napi gatya bemutatása, akkor használd a sepát (szigorúan euróban), vagy használd a kártyás fizetést. A sepa csak a központi elszámolón megy keresztül, ahol nincs szigorú kyc, a bankkártya pedig a leggyorsabb, viszont költséges, mert ezek nagy kockázatú ügyletek az esetleges ügyfél általi visszahívás lehetősége miatt.
Szóval saját tapasztalatlanságod (most erősebb jelzőt kihagyom, mert elsőre nem jár) miatt ne őket szapuld, mert csak te jöhetsz ki a buliból rosszul. Ők nem fogják rosszul érezni magukat, legfeljebb te leszel hátrébb kettővel.
-
válasz
s7evcsenko #11849 üzenetére
Ha BEN költségviselővel ment, akkor még kevés is. Ha SHA, akkor simán lehet normális.
-
válasz
g4bb3r #11846 üzenetére
Itt leírtam az okokat: Az usd csak hagyományos bankközi Swift rendszeren megy át, és teljesen normális, hogy 40 usd-vel kevesebb ér oda. Minden közbenső bank levonja a saját jutalékát.
Ezt írtad:
Az sokkal jobban irritál, hogy visszaigazolták, hogy náluk van ennek ellenére pending státuszban van az összeg és nem tudok hozzáférni.Ez pedig azért van, mert még számukra sem írták jóvá a levelező bankuknál. A SWIFT rendszer nem egyszerűen működik. Már látják a bejövő összeget, de még nem férnek hozzá. Egy normál SWFIT tranzakció 4-7 munkanap, míg végigfut.
-
Az nem alkalmas fizetőeszköz, ami 10-ből kilencezer alkalmas. Alkalmas az, ami 5 kilences pontosságig alkalmas. A bajom a btc-vel, hogy rendkívül lomhák. Évek óta megy a nyavalygás, és még mindig csak beszéd van, nem eredmény. De már legalább valami részeredmény időpontja ki van tűzve. De a 2X a jövő homályába veszik.
Van valami pontosabb infó arról, hogy szándékosan tömnék el a mempoolt? Mert ennél volt már rosszabb is, nem kellett tömni, eldugult az magától is.
Persze úgyis csak fél év múlva derül ki, hogy mit érnek a mostani változások, hova jut a btc és a bcc. Nekem mindegy, melyik kerül ki győztesként, a lényeg, hogy valamelyik megoldás működjön.
-
válasz
KilgoreTrout #11706 üzenetére
Amíg árfolyama van a kriptónak, addig ez az előny nem jelent semmit.
-
válasz
shortcutme #11702 üzenetére
Az automatikus átváltás két plusz költséges és időigényes lépést iktat a rendszerbe. Annál mindig jobbak és olcsónak lesznek a nemzeti (elsősorban kiemelt) valutákkal üzemeltetett elosztott főkönyvi fintech rendszerek.
-
válasz
Dexar007 #11700 üzenetére
Azok a tranzakciók amik nehézséget okoznak, nem 100 dolláros szinten mozognak. Nagyon sok nagyságrenddel nagyobbról beszélek.
(#11699) shortcutme
10000 forint nagyon pici aprópénz tranzakciós költség szinten. De nem szokott még annyi sem lenni.A nemzeti valutákat teljesen sosem válthatja ki. Ez csak egy plusz felületet adhat. Az altcoinok nem jók semmire, mert nincs minden fontos szereplő kezében egyszerre.
-
válasz
KilgoreTrout #11694 üzenetére
A cryptopénz elsődleges feladata hosszútávon (és célszerűen minél hamarabb jöjjön el a hosszútáv) a tranzakciók gördülékeny végrehajtása. Nem a dolláron keresztül, hanem önállóan, mint a dollár vagy euró alternatívája. A jelenlegi spekuláció mindössze bohóckodás. Nem azért létezik a crypto, hogy átválható legyen, hanem azért, hogy ne kelljen állandóan átváltani, már legyen mindenkinek a birtokában, akinek tranzakcióra van szüksége. Jelenleg képtelen ellátni ezt a feladatot, mert még mindig túl alacsony a kapitalizációja, és nincs elég sok "darabra bontva", nincs elég kézben jelen. A világ további gyorsulásához márpedig szükség van egy jól használható globális tranzakciós rendszerre. Ez akkor valósulhat meg, ha a 10000-nél is sokszor magasabb árfolyamot ér el (60-600k usd/db nagyságrend számításiam szerint optimális lehet). Ahhoz pedig, hogy ez megvalósuljon, kénytelen elérni a 10000 dollárt, is.
Az internet sokat gyorsított a gazdaságon, kilőtte a gross world productot, de a szállítás és a pénzügyi tranzakciók sebessége jelenleg komoly kerékkötője a további gyorsulásnak. A (közúti) szállításon gőzerővel dolgoznak az autógyárak (övezető kamionok), a pénzforgalmon pedig a fintech. Nem véletlenül az évtized buzzwordje a fintech. Én is hét éve dolgozok azon, hogy egy saját fintech vállalatot beindítsak, ami pont ezt a rést szeretné betömni. Szerencsére az első nekifutás sikertelen volt. Azért szerencsére, mert a bitcoin és a megosztott főkönyvi rendszer rögtön elavulttá tette volna az első koncepciót. A bankközi forgalomban a legoptimálisabbnak jelenleg egyértelműen a megosztott főkönyv tűnik. Három probléma van vele. Egyik, hogy a múlt nem vezethető bele, és létezik a készpénz, emiatt elég nehéz a kivitelezése már létező valutákra. De erre lehet találni megoldást. A másik gond a szabályozás. Végre elfogadtak egy új pénzforgalmi szabályozást az euban irányelv szinten, ami lehetővé teszi a btc-hez hasonló működést. De mire ezt a tagállamok törvénybe iktatják, a felügyeleti szervek megértik, átlátják és engedélyezik az ilyen fintech vállalatokat, addigra a btc komoly előnyre tehet szert. A harmadik az, hogy ez sosem lesz olyan központosítatlan rendszer, amilyennek valóban kéne lennie, mert a mostani, évszázadokról örökölt rendszer hierarchiája ezt nem teszi lehetővé.
-
válasz
KilgoreTrout #11691 üzenetére
Indokold meg nekem, hogy miért látod irreálisnak a 6-12 hónapon belül bekövetkező 10000 dolláros árfolyamot, és ígérem, hogy részletes indoklást adok arról, hogy én miért látom reálisnak.
De én például az altcoinokban egyáltalán nem hiszek. Szerintem hosszútávon egy, max kettő elekronikus pénznem marad, és ezek a btc bch eth hármasból kerülnek ki úgy (egy éve még btc ltc lett volna a listám), hogy vagy a btc vagy a bch biztosan megmarad, és a maradék kettőből még esetleg egy mellette. Egyszerűen egy elekronikus valuta is képes ellátni a fő feladatát, a tranzakciós szolgáltatást, a sok altcoin mind bullshit, semmi szükség rájuk, mind játékpénz. Az eth is csak a szabadon szövegezhető ledger miatt lehet esélyes, de ilyenből is elég egy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Exkluzív órák
- Nintendo 3DS és DS topic
- Villanyszerelés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Wii U
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest