Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz brd #4674 üzenetére

"Én valami olyasmit, hogy most vásárolsz, aztán fél-egy-pár év múlva eladod, vagy elköltöd. Ebben mit számít az, hogy most éppen milyen árfolyama van?"

Csak annyit, hogy ha mondjuk 100-200 ezerért vesz az ember, mikor 70 dolláron áll és jövőre ilyenkor már 700 dollár lesz, akkor az 10x-es emelkedés. Ha veszek ugyanannyiért 350-en, akkor az csak 2x-es emelkedés.

Boldogabban kockáztat az ember (ugyanakkora kockázatot tekintve, mivel a biztonsági rés és minden más árfolyamtól függetlenül ott lebeg kockázatként), ha az a tét, hogy 200 ezerből jövőre 2 milliót csinál, mintha az, hogy 200 ezerből jövőre 400 ezret csinál.

"Egyébként ha nem csak itt siránkoztál volna, már dupláztál volna mondjuk 1 hónappal ezelőtthöz képest, nem?"

A BTC-ben lévő pénzemet meg is dupláztam. De egyelőre azt a rohadt Paypalt nem tudom átváltani, ami 48 dollár jelenleg. Na ez pár hónapja 0.5 BTC-t vagy jobb esetben akár 0.6-ot is ért volna. Ma már csak 0.14-et.

"Mi a baj a személyes találkozóval?"

Az, hogy már a fél BTC is necces, de abba még néha belemennek. De ha nézegeted a fórumokat, 1 BTC alatt nem nagyon szeret egy megbízható tag sem üzletelni. Egy már 50+ sikeres üzleten túllévő, több száz vagy ezer hozzászólással rendelkező törzstag jóval megbízhatóbb, mint mikor egy újonc nyögi be, hogy ő adna el kevesebb BTC-t is személyes találkozóval. Igen, paranoiás vagyok. Mert elképzelhető, hogy tényleg ő is egy szerencsétlen kezdő, aki éppen pénzt akar a BTC-jéből én meg BTC-t a pénzemből. De az is lehet, hogy kirabolni akar.

"Hát tanulj, és szerezz jól fizető szakmát (nyilván nem ehhez, hanem úgy egyáltalán)."

Mintha ez olyan egyszerű lenne, de ez már tényleg nagyon off. Egyébként ironikus ilyet kijelenteni pont a Bitcoin topicban. Mert a Bitcoinból gyakorlatilag bárki milliárdos lehetett, ha jókor volt jó helyen.

"Ha jól használod, olyat is megtehetsz vele, amit nélküle nem (ill. csak több pénzzel)."

A spekuláció az akkor is spekuláció marad, ha bonyolult matematikai modellekbe csomagoljuk. Tudod ez olyasmi, mint a kereskedőrobotos biznisz. Nem kétlem, hogy léteznek olyan kereskedőrobotok, amikkel rengeteg pénzt lehet szakítani. De azokat nem fogják közkinccsé tenni és eladni, mert azzal önkioltóvá válik az alkalmazott matematikai modell. Maximum úgy, mint a bányászgépeket. Amikor jól megszedték belőle magukat, akkor kipréselik még a maradék profitot is.

Új hozzászólás Aktív témák