Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Menthirist

    veterán

    válasz GBRDVD #16677 üzenetére

    Annyira tetszik hogy mindenki konkrétan vérig van sértve és támadólag vág vissza az egyszerű kérdésem hallatán. De válaszolni azt nem. Az nem megy.

    butch3r: "egy 8tb-s vinyó 56.000ft"
    Jah, csak hogyha tényleg globálisan nézed és jövőtállóan, ez egy olyan dolog, ami nem fog csökkenni soha. X. évben 8TB, aztán 80, aztán 800, aztán 8000... És 200 giga úgy, hogy a tranzakciók száma nagyságrendekkel kisebb, mint amennyi akár csak akkor lenne, ha egyetlen ország átáll. Most mennyit generálnak a világon bitcoinban? e szerint napi 272 ezret. Az 100 millió körül van évente. 2015-ben jártunk úgy napi 1 (!) milliárd tranzakciónál a világon, a mastercard rendszere napi 3.4 milliárd tranzakciót tud feldolgozni naponta 38 ezer tranzakció per másodperc sebességgel. Mindezt úgy, hogy pl nálunk látod mennyien nem használnak kártyát még mindenre. Világszinten sok helyen ugyanez a helyzet, szóval ez szépen nőni fog még.

    GMO Reports $5.6 Million Q3 Loss on Crypto Mining
    Bitcoin 'miners' are losing money at any price below $8,600: Morgan Stanley

    Az előző tranzakciós számolgatást pedig nyugodtan felfűzhetitek a "A bitcoint használják, százezrek fizetnek vele, pénzeket küldenek vele a világ másik felére, családtagok, rokonok, barátok, üzletfelek."-re való válaszra is.

    "Az árfolyam ilyenkor másodlagos"
    Ezt nem értem. Amíg a sarki fűszeresnél nem tudsz vele fizetni, sőt ha tudnál is, egyik nap x kiló rizst ér egy adott mennyiségű btc, a hónap végén meg már lehet 30%-al kevesebbet, akkor hogy lehet másodlagos az árfolyam, ha emberek fizetéséről beszélünk?

    "1000 dollárnál sem fog. 100-nál sem. 10-nél sem."
    Tehát ha egy BTC a fizetésem havonta, akkor mindegy hogy az 12000, 8000 vagy 10 dollárt ér? Mert amíg nem tér át mindenki btc-re, addig nem lehet figyelmen kívül hagyni az árfolyamot, amit a valódi pénzekre való konverziónál létezik.

    "Vagy az "arany-lufi"?"
    Tehát sikerült egy alig tíz éve létező technológiát összemosni egy évezredek óta működővel :D :D :D Engedd meg hogy gratuláljak :D

    "akkor halt meg amikor az utolsó bányász is lepakcsolta a gépet."
    Jöttök erre újra és újra. Tehát ha tegyük fel világszinten 1000 ember még bányászik, de stagnál vagy egyre kevesebb helyen lehet felhasználni a btc-t, egyre kevesebb helyen fogadnák el, egyre kevesebb dolgot kapnál érte, és a btc ára is lemenne az általatok említett 10 dollárra, miközben a farmolás egyre nehezebb és nehezebb... Szóval nem lenne akkor már vége, nem lenne akkor már kipukkanna, mert 1000 ember még bányászik? Jól értem, ez az álláspontotok? És ha elfogy az egész, mert kimaxolták az algoritmus alapján hardcode-olt 21 millió btc-t, akkor mi lesz? Akkor már nem fogsz tudni btc-t bányászni. Akkor ez alapján meghal? Hisz ti mondjátok, hogy ha majd az utolsó bányász lekapcsolta a gépet. Vagy ezt mindenféle kriptovalutára értitek? Aminek a java része scam, ahogy szintén mondtátok.

    Komolyan kérdeztem hogy hol húznátok meg a határt, hogy "vége", erre jöttök ezzel az "email lufinak meg arany lufinak meg html lufinak mikor lesz vége" sületlenségekkel mint "érv"

    ui:
    "mégis az elavult pop3-at is használják még ma is sokan."
    A legtöbb email szolgáltató több módot is nyújt arra, hogy elérd az email-eidet.

    [ Szerkesztve ]

    Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

Új hozzászólás Aktív témák