- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom120514
őstag
válasz
lajos111990 #17993 üzenetére
Elárulod, mi a kérdés?
-
lajos111990
csendes újonc
köszi
-
pn4hvq
senior tag
válasz
lajos111990 #17989 üzenetére
Becslés: 100-10000 nap között valahol árfolyam függyvényében. Ennél pontosabb választ szerintem nem kaphatsz...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
fireman123 #17990 üzenetére
Nem.
-
fireman123
őstag
válasz
lajos111990 #17989 üzenetére
csak én nem tudom értelmezni, hogy miről is van szó?
-
lajos111990
csendes újonc
legyen legrosszabb esetbe is 7000dollár kb. 500.95646468hs megy kb mennyi ido akkor is kb elérni 1000dollár kb 4-5 honap.becslés is jo nekem kb
-
pn4hvq
senior tag
válasz
lajos111990 #17987 üzenetére
Sehogy. Ha a bányászási teljesítményed állandó is marad, akkor jelenlegi BTC-USD árfolyam alapján most X nap, mire eléred az 1000$-t. Ha BTC-USD árfolyam megduplázódik, akkor X/2 lesz az idő, ha feleződik az árfolyam, akkor 2*X nap. Ezt senki nem fogja tudni megmondani előre. Az árfolyam bármikor bármerre változhat.
-
lajos111990
csendes újonc
kb hogy lehet kiszámolni akkor?
-
válasz
lajos111990 #17984 üzenetére
egyszerűen még a mondatot sem vagyok képes magyarul értelmezni
-
lajos111990
csendes újonc
sziasztok 500-600 közöt mozog 539.165465454hs kb mikor érem ell 1000dollárt? mennyi honap kb köszi ellőre választ
-
válasz
kalapacsolok #17981 üzenetére
ok
-
Elbandi
aktív tag
válasz
kalapacsolok #17979 üzenetére
elkeseritelek, nincs 100%-os modszer. atmnel is verifyzni kell (asszem csak 50k alatt nemkell), szemelyes atvetelnel is belefuthatsz hogy ellenornek adod el a btct. coinbase/revolut meg _lehet_ automatikusan kuldi az infokat nav-nak (verifyzve vagy ott is, tehat tudjak hova tartozol), max a nav kapacitas hianyaban nem foglalkozik vele. (viszont ha celzottan nyomoznak akkor atneznek mindent!). ahogy a bank is automatikusan kuldozgetni az infokat bizonyos osszeg felett
-
válasz
kalapacsolok #17979 üzenetére
NAV elkerülés, anonim pénzfelvétel, adóelkerülés - ezeket a témákat biztos egy nyilvános fórumon, gondolom saját névhez kötött és a fórum által loggolt IP címmel szeretted volna megbeszélni?
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok, anonim modon fel lehet venni valahogy a bitcoint? Az adózás miatt is lényeges, mert ha coinbaserol bankszamlara utalom, az elég egyértelmű. A bitcoinos ATM-eknel be kell azonosítani magát az embernek bizonyos összeg felett, vwgy hogyan van ez?
Mert azon gondolkodom, ha csak kicsit kereskedni akarok, mégis jobban megérheti a revolut, mert hiába nagyobb a díja, fizikailag nincs ott bitcoinom, nem lát talán rá a NAV és egyből el is tudom költeni a kártyával. Coinbase esetén az a problémám, hogy nem nagyon tudom elkolthetove tenni, azért nem sok helyen lehet bitcoinnal fizetni még 🙂
-
Elbandi
aktív tag
válasz
pn4hvq #17944 üzenetére
http://digitalcash.hu/2020/04/03/hogyan-is-adozz-a-bitcoinod-utan-2020-ban/
lenyeg hogy "onnalo tevekenyseg": 15% szja + 17,5 (nyartol 15,5%) szoho. ez tuti jo, mert (szamodra) ennel rosszabb bevallas nincs
. lehet okoskodni mashogyan is, amit a nav vagy elfogad vagy nem. de errol nincs info.
-
Elbandi
aktív tag
válasz
Dißnäëß #17970 üzenetére
a daytraderek nem mozgatnak ennyit, viszont a botok szepen eljatszanak egymassal, azt meg egy kisebb trader is (+ #fomo) is meg tudja mozgatni. nyilvan ez nem usb/btc-vel, hanem shitcoin/btc parban (pl dash/btc nezd meg havi nezetben). es ezeken az ugrasokon is lehet keresni
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
szekra #17971 üzenetére
Aha értelek. Valszeg így van, ahány piac, annyiféle tulajdonság.
#17972 igen, shitcoin, rendes piac, és közte a szürke 50(+) árnyalata. Pici coin, nagy hullámok.
Amit az imént még ezeken felül kiadott az agyam, aztán lehet tévedek, ez a social faktor. Végülis az árfolyamokat mi mozgatja ? A jovôbe vetett hit.
Az egyik lehet a fundamentum, amikor azt mondom, veszek ma Huawei részvényt, mert felvettek 50 új mobil szoftver fejlesztôt, és az új csúcs OS-ük sokkal jobb lesz pár hónap múlva, megfaszásítja a termékeiket, drágábban adhatják, viszik majd mint cukrot, érték teremtôdött, veszem a részvényr erre számítva.
A másik, amikor azért veszem a részvényt, mert látom vagy értesültem arról, hogy mások is ezt teszik, legyenek azok bárkik most. Vagy mert leközlik hírekben, akármi... A lényeg, h tudomásomra jut, hogy ezt komolyan elkezdték venni és felülök a vonatra én is.
Egyedül a technológiai elemzéssel nem tudok mit kezdeni, amikor bevált alakzatok, indikátorok, támaszpontok, sávok és szögek mentén mozog valaki egy piacon és hoz döntéseket. Pedig - gondolom - a híres alakzatok, görbék mind-mind évtizedek alatt összegyûjtött valós viselkedési mintákat leíró dolgok, ergo lehet rájuk támaszkodni, hiszen van ilyen értelemben egy linkjük, kapcsolódásuk a realitáshoz - hacsak nem változott azóta az emberek gondolkodásmódja. (Valszeg nem nagyon).
Elmélkedek magamban hangosan...
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
szekra #17969 üzenetére
Ezt elhiszem.
De különböztessük meg a beszélgetésben a direkt és indirekt hatást. Direkt, amikor a trader maga vásárol. Indirekt, mikor ezzel kivált 100 másikban is valamit, az már lehet hatás. Bár az igaz, hogy kis tradernek a hatása is kicsi, nem csak a pénze kerekítési hiba (se) egy nagy tóban. De ez is csak mint laikus...
Nagy cápa nagyobbat mozgat
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
OPiiPO #17964 üzenetére
Szerintem nem. De én nem vagyok nagy trader.
Ha mondjuk én jól bevásárolnék vmibôl, az lenne az érdekem, hogy növekedjen annak értéke. Azt pedig csak segíti az, ha világgá kürtölöm, mekkora jó az adott papír/coin/akármi, nem ? Mert ha kellô mennyiségû ember ugrik rá és elkezdi venni, nôni fog az árfolyama.. onnantól már csak arra kell ügyelnem, hogy az elsôk között legyek, aki elkezdi eladni.Szóval az idôzítés a kulcs. Szerintem.
És persze aki már csak olvassa mástól, mit érdemes venni, az jobb, ha megnézi vétel elôtt, ugrott-e már az árfolyam, ennek meg lehet valami social aspektusa is. Például van több olyan oldal, ahol trader-eket lehet követni, sikerességük, pontszámuk alapján. Mint instán. És ha egy kis trader vesz valamit és kurjantja el magát + egy kis porhintés "elemzéssel", hogy az mekkora biznic, közel sem generál akkora vételi eseménymennyiséget az adott eszközbe, mintha egy top trader többszázezres követôi bázissal csinálná ugyanezt, nem is beszélve igazi világhíres nagyágyúkról.
Legalábbis töklaikusként így látom.
Lehet totál mellé...
-
tom120514
őstag
válasz
Armagedown #17958 üzenetére
Ha tudnák, nem traderek lennének hanem billgéccek
bohóc mind szerintem. Olvastam sokat, jönnek az okos dumákkal, felhőkkel, alakzatokkal, trendvonalakkal aztán kiderül hogy 10 dolláros alapon találgatnak
-
htc07
addikt
válasz
Ha tudnák is, miért árulnák el?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Lol. Ne nevettetessük ki magunkat. Aki azt mondja hogy tudja az hazudik. Legyen az bármekkora név.
-
Dißnäëß
nagyúr
Mikor fog visszapattanni ?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
fireman123 #17953 üzenetére
köszi!
-
fireman123
őstag
válasz
kalapacsolok #17952 üzenetére
Coinbase-ről revolutra nem tudom (nem bízok a revolutban, ritkán használom minimális dolgokra), Coinbase-ről forintot szerintem nem tudsz küldeni mivel ott euróra tudod váltani a kriptót, így eurót magyar számlára. Opció lehet még a binanceről krakenre kriptó, ott átvált euróra és azt utalni magyar számlára.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Binance-ról hogyan lehet kivenni a pénzt? Több helyen ajánlották a coinbase-t, hogy oda utalható, ott dollárra váltható. Ez a legjobb módszer? Coinbase-ről lehet revolutra vagy magyar számlára utalni forintba?
-
pn4hvq
senior tag
válasz
fireman123 #17949 üzenetére
Akkor másik kérdések: MrCoinnal tudok Revolut számlára utalni? Ha hagyományos bankszámlára utalt MrCoinról, akkor volt bármi utólagos "költsége" az utalt összeg kapcsán?
Valakinek van ezügyben tapasztalata? -
-
pn4hvq
senior tag
-
Ferdzsoo
addikt
-
pn4hvq
senior tag
Sziasztok, kiutaláshoz kérne segítséget egyik ismerősöm: Bittrexről szeretné kivenni a pénzt, milyen egyszerű lehetősége van, ha Ft-ban szeretné megkapni?
-Fentebb olvastam a MrCoin-t: megadja az utalandó BTC mennyiségét, utána a bankszámlaszámot, telefonszámot, tovább nem mentem próbaképp, mert saját adataimat nem adnám meg teszt célzattal. Ezután majd küld egy BTC címet, ahová utalni kell az átváltandó BTC-it? Az elején az átváltandó BTC az a jelenlegi összes BTC mennyisége vagy ez csökkentve legyen az utalás költségével? Pl. ha van 0.5BTC-je, akkor 0.5-öt adjon meg az első oldalon vagy kevesebbet? Ha kevesebbet fog utalni az elején megadott 0.5-nél, akkor értelemszerűen arányait tekintve kisebb összeget kap meg Ft-ban, vagyis az elején megadható összeg tekinthető aktuális árfolyam szerinti "ha ennyi BTCt utalsz, ennyi Ft-ot kapsz" irányadónak?
-pl. Revolut bankszámlaszám is megadható célszámlának? Lehet ebből Revolut részéről probléma: zárolják mert "pénzmosásgyanús", stb.
-ha hagyományos, magyar banknál vezetett számlára utalódik az összeg, akkor a tapasztalatok alapján ez pl adózásnál problémaforrás lehet? Konkrét összeget nem tudok, annyit mondott, hogy 500$ körüli összegről van szó. -
tom120514
őstag
válasz
kalapacsolok #17940 üzenetére
Fent bemásoltam, hová tudsz utalni Revoról, Binance-ra pont nem ugye.
-
littlemole
őstag
válasz
Ferdzsoo #17936 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Igen kb ennyit gondolok én is ezekről a dolgokról. Ami túl szép hogy igaz legyen az valószinüleg nem az. Tudom itt sokkal többen vannak akik mélyebben benne vannak a kriptovalutákról az utóbbi években. Más véleményt kerestem hogy megmutassam neki, nemcsak én nem hiszek ezekben.
-
válasz
littlemole #17932 üzenetére
a címoldalról: "In the long term Bitcoin moves above $500,000 within three years"...
Finance Magnates, 18 July 2017" - ez szerintem nem annyira jött be -
edk-
őstag
válasz
Sokat kereshetsz
Pontosítok: sokat keres az, aki kitalálta, és te fizeted az ő gyarapodását.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Áh hagyjuk....
-
littlemole
őstag
Bocsi srácok. Egy rokonom nyaggatott ezzel ma. bitcoin millionaire pro. Sokat kereshetsz stb stb... Van ennek valami értelme? Valaki próbálta már innen a fórumról és van esetleg gyakorlati tapasztalata? Én magam nem hiszek benne de meg kellene győznöm a barátot is.
-
edk-
őstag
válasz
kalapacsolok #17925 üzenetére
a Revoluton lévőt szeretném valahogy beutalni.
Mi akadálya? Először váltsd át euróra a Revon belül, majd SEPA-utald el.
-
tom120514
őstag
válasz
kalapacsolok #17926 üzenetére
Ezek közül egyik sem jó?
Which merchant is not supported with Revolut?
There are some merchants that are not supported with your Revolut card. At the moment, this includes:
Cryptocurrency exchanges except some such as Bitstamp, Etoro, Coinbase, and Gemini -
Ferdzsoo
addikt
válasz
kalapacsolok #17926 üzenetére
MR coin, vagy Coincash. Leggyorsabb és problémamentesebb.
-
szekra
addikt
válasz
Utald ki a Revoluton lévő pénzedet amennyit váltani akarsz a számládra.... Vagy miért nem veszel mrcoin-on és kész?
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Azt sem értem, hogy lehet bankkártyával fizetni, majd ott van, hogy other payment methods, ott a Koinal, ahol ugyanúgy úgy látom regisztráció nélkül lehet bankkártyával fizetni. Nem értem, akkor mi a különbség, ráadásul azt írja, hogy 1000 dollár felett 0% a fee.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
kalapacsolok #17924 üzenetére
Bocs, ez régi, kipróbáltam, 3%-ot von le. Ennél olcsóbb a SEPA utalás, vagy hogyan érdemes beutalni pénzt? Revoluton van dollárom... Ha sima bankszámláról a forintomból utalnék, az szívás, mert rossz árfolyamon váltja a bank, szóval a Revoluton lévőt szeretném valahogy beutalni. A Revolutos kártyát nem fogadja el
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
tom120514 #17915 üzenetére
Nem tudom, régi emlékeim az utalásokkal kapcsolatban az, hogy tetű lassú mire átér és horror felárat számolnak fel. A SEPA ha mindkettőre megoldás, még mindig nem kezeli azt a tényt, hogy az ember Revolut számlája angol, külföldi. Szóval .....
(Ennek számos előnyét nem akarom itt ecsetelgetni a nagyközönségnek).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kalapacsolok #17909 üzenetére
In January 2019, Binance announced that it had partnered with Israel-based payment processor Simplex to enable cryptocurrency purchases with debit and credit cards, including Visa and Mastercard. The purchases are subject to Simplex’s local bank policies and are limited to Bitcoin, Ethereum, Litecoin and Ripple’s XRP.[10]
Szóval a Binance-on tudsz (akár a Revolut fizikai, vagy virtuális) kártyáddal direktben venni coin-t, a Simplex a payment processor.
# Ferdzso, margithid köszi.
-
kalapacsolok
senior tag
Revolut helyett máshol vennék bitcoint, a kérdésem, hogy Binance-on lehet forintot beutalni és ott átváltani kriptora? Vagy nem érdemes, valahol máshol kell kriptora váltani, és a kriptot kell beutalni Binance-ra?
Ha jól látom, a Binance számos szempontból jobb, olcsóbb, mint a Kraken.
-
Dißnäëß
nagyúr
Urak, kripto utalási sebesség egyik helyről a másikra: melyik nagyjából mennyi idő alatt fut át ? Tudom, hogy BTC nem egy villám, de az is megtörténik relatív gyorsan, 1 órán belül, vagy nagyon változó ? ETH, LTC, többi számottevően nagyobb coin milyenek ilyen téren, ebben tudna vki támpontot adni ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
fireman123 #17904 üzenetére
Nem nehéz kitalálni
-
Patry0t
tag
válasz
fireman123 #17904 üzenetére
én is!
-
fireman123
őstag
válasz
kalapacsolok #17901 üzenetére
Adózni a nav felé kell(ene), amikor a kriptót fiatra váltod, de akkor drasztikusan, kb. 30-32% a sarc a haszonra, de biztosat senki nem tud. Több szervezet kért az elmúlt években nav állásfoglalást, leírták mi a szitu, de a végére odaírták, hogy "ez nem minősül hivatalos állásfoglalásnak"
Ráadásul a vonatkozó előírásoknak megfelelő számviteli bizonylatokkal kellene igazolni mindent, ....na ja, legfeljebb csinálhatsz egy képetnyő mentést, az meg nem igazán felel meg a magyar számviteli előírásoknak. Kíváncsi lennék, hogy adózott-e már valaki és hogyan.
-
tom120514
őstag
válasz
kalapacsolok #17901 üzenetére
Mint máshol, illetve ki tudja ugye. Adózni az államnak kell, ha ez a kérdés, a váltó nem von le a meghirdetett díjakon kívül mást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged