Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • meili

    tag

    válasz Chal #11731 üzenetére

    Köszönöm a gyors választ, de további kérdések merültek fel bennem.

    1. Hogyan van jelölve, hogy egy adott key-en lévő bitcoin az UTXO, vagy nem? Tehát hogy le tudja kezelni a dolgot, hogy a kliens először az UTXO-kat használja fel, ahhoz meg kellene jelölni őket valahogy. Ha pedig meg vannak jelölve, akkor nincs semmi értelme az egésznek, mert lekövethető, hogy ez igazából egy nem elköltött pénz. Vagy csak lokálisan, a wallet.dat-ban vannak ezek megjelölve, és a blockchainen nem látszódik ebből semmi?

    2. Az azért eléggé gyanús, hogy ha másodpercre pontosan két utalás történik egy adott címről, akkor a kettő közül az egyik egy nem elköltött összeget jelent, persze azt nem lehet tudni, hogy a kettő közül melyik.

    3. Mi értelme van az UTXO-kat priorizálni, hogy a következő költésnél azokból költsön először? (Azon kívül, hogy persze ha van egy biztonsági mentésem a wallet.dat-ról, és az eredetin volt 5 db kulcson bitcoin, és ebből elkezdek költeni, akkor a maradék négyet mindig érintetlenül hagyja (amíg fedezi a költést az eredeti), így azok mindig láthatóak lesznek a wallet2.dat-ban is. Ez így működik?)

    4. Ha van egy wallet-emen mondjuk 3 db UTXO key-em, mindegyiken 0.1 BTC-vel, és egy darab normál key-em 0.3 BTC-vel (vagy többel), és ebből el akarok költeni 0.3 BTC-t, akkor az UTXO-kat fogja felhasználni, vagy a normál key-t, mert abból elég csak egyet használni? (Ha az UTXO-kat priorizálja, akkor feltételezem, hogy azokat fogja használni.)

    5. Egy esetleges költés esetén csak az UTXO-kból próbál úgy költeni, hogy minél kevesebbet kelljen felhasználni, vagy normál key-ek esetén is? Tehát ha csak normál key-eim vannak, akkor azokat sem akarja megbontani?

    6. Tegyük fel, hogy van egy walletemen 1 BTC, méghozzá úgy, hogy fel van osztva 1000 egyenlő részre, azaz mindegyik key-en 0.001 BTC van. Ha ebből csinálok egy wallet2.dat biztonsági mentést, és az eredeti walletról elkezdek költeni BTC-t úgy, hogy az elköltött összeg mindig maradék nélkül osztható 0.001-gyel, akkor ugye nem bontja meg egyik key-en lévő BTC-t sem (hogy mondjuk kettőről költene 0.0005 BTC-t)? Azaz a wallet2.dat betöltése esetén mindig ugyanannyi BTC-t fogok látni, mintha az eredeti wallet.dat-ot nézném.
    Tehát ez egy jó megoldás lenne biztonsági mentésre, ha soha nem költök olyan összeget, ami nem osztható maradék nélkül 0.001-gyel. Az más kérdés, hogy mennyire macerás a kulcsok ilyen módon történő felbontása.

    7. Kicsit más kérdés: Vannak weboldalak, ahol követni lehet az aktuális bitcoin tranzakciókat. Itt mutatja azt is, hogy lokálisan hol történt az utalás. Ezek szerint a blockchainbe bekerülnek az IP címek is?

Új hozzászólás Aktív témák