- Fórumok
- Infotech
- Bitcoin topic
- (kiemelt téma)
-
10700 - 10601
24954 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
schawo
titán
Ezzel bitcoint biztos nem bányásznak.
-
KRoy19
őstag
Milyen tápot vegyek topikban szoktam olvasni olyan embereket, akik bányász géphez keresnek tápot(PL 6db RX 480 al)
Egy ilyen gép kb 800K (forint
) körül lehet, ezért tettem fel az előbbi kérdésemet, mert ez kiváncsivá tett, hogy megérheti e ez a befektetés. -
GuMipOkE
senior tag
Sziasztok
Olvasgattam picit a témában, de bátran állíthatom, hogy még mindíg segg hülye vagyok ehez, de mégis érdekesnek találom, ezt az egész bitcoin bányászat témát.
Teljesen laikusként kérdezném.
Ha mondjuk 1 millát bányász gépbe fektetnék (persze jobban beleásnám magam a témába), akkor lenne aránylag elfogadható mennyiségű profitom, vagy ez csak zsebpézre (vagy arra sem) lenne elég?
Ha mondjuk azt a milliót dollárban érted, akkor talán. De én abba a mókuskerékbe nem szállnék be.
-
KRoy19
őstag
Sziasztok
Olvasgattam picit a témában, de bátran állíthatom, hogy még mindíg segg hülye vagyok ehez, de mégis érdekesnek találom, ezt az egész bitcoin bányászat témát.
Teljesen laikusként kérdezném.
Ha mondjuk 1 millát bányász gépbe fektetnék (persze jobban beleásnám magam a témába), akkor lenne aránylag elfogadható mennyiségű profitom, vagy ez csak zsebpézre (vagy arra sem) lenne elég?
-
mepet
addikt
Érdekes, hogy ez a topic nem pörög mostanában. Feltételezem azért nincs vita, mert minden ph! olvasó SegWit párti.

-
vismaior04
tag
-
Dexar007
veterán
-
Ciccuka
veterán
Mitől zuhant ekkorát most?
-
AnonyX
tag
Ti mit gondoltok q Bitcoin Core és Bitcoin Unlimited harcáról? Lesz kettévállás és létrejön a BTC mellett a BTU? Hasonlóan ahogyan kettévállt az ETH?
-
janos666
nagyúr
Valaki akinek van hozzá kedve és ideje, összefoglalná ezt a scaling vitát. Annyira képben vagyok, hogy egyre égetőbben szükség lenne megállapodásra mert a blokkméret a megnövekedett tranzakciószámokhoz kevés de a kínaiak nem akarják növelni mert szar a netjük (sávszélesség)...
Van valami határidő ameddig meg kéne állapodni? Vagy csak egyre égetőbb lesz...?
Ha lesz hard fork akkor majd a szépen összefoglalt hozzászólásra hivatkozhatunk az ilyen irányú kérdések esetén

"akkor majd a szépen összefoglalt hozzászólásra hivatkozhatunk"
A történelmet úgyis mindig a győztesek írják.

-
butch3r
senior tag
-
Reggie0
titán
Valaki akinek van hozzá kedve és ideje, összefoglalná ezt a scaling vitát. Annyira képben vagyok, hogy egyre égetőbben szükség lenne megállapodásra mert a blokkméret a megnövekedett tranzakciószámokhoz kevés de a kínaiak nem akarják növelni mert szar a netjük (sávszélesség)...
Van valami határidő ameddig meg kéne állapodni? Vagy csak egyre égetőbb lesz...?
Ha lesz hard fork akkor majd a szépen összefoglalt hozzászólásra hivatkozhatunk az ilyen irányú kérdések esetén

Mar csak 4-5 milliard evuk van ra, mert akkor a Nap voros oriassa valtozik es a fold elpusztul.
-
butch3r
senior tag

-
schawo
titán
-
insomnia
csendes tag
Itt kb az arfolyam folott 10% -val lehet venni, ha valakinek kell olcsobban is tudok adni BTC-t korlatlan mennyisegben ...
-
csaba951
veterán
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy teljesen alap és buta kérdéssel fordulok hozzátok.
Ha bitcoint szeretnék venni, akkor melyik oldalon keresztül érdemes?
Kereskedni rövid távon kevésbé szeretnék vele, inkább 1-3 éves távon szeretnék bent hagyni pénzt.
Van valami jó oldal, ahol nulláról össze vannak foglalva a dolgok és utána tudok olvasni a legalapabb dolgoknak? (kicsit félek a googles találatoktól, mert nagyrésze fizetett hirdetésnek tűnt)Nagyon köszi a segítséget!
Átlagemberként talán itt a legkönnyebb a vásárlás. A pénzen kívül egy BTC címre lesz szükséged, ahová majd elküldik a BTC-t. Van már ilyen címed?
-
butch3r
senior tag
Barmelyik nagyobb tozsden tudsz venni nem muszáj kereskedned is. De ha el akarod tenni arra nem javasolt egyik tozsden sem tarolni. Hosszu tavra cold (pl papir vagy kodolt pendrive stb) walletben erdemes tartani. Akkor csak rajtad mulik a vedelme de ha tozsden es azt esetleg feltorik senki nem fogja visszaadni a penzed.
Ez persze az en velemenyem

-
cscscs
csendes tag
Sziasztok!
Kereskedni rövid távon kevésbé szeretnék vele, inkább 1-3 éves távon szeretnék bent hagyni pénzt.
Van valami jó oldal, ahol nulláról össze vannak foglalva a dolgok és utána tudok olvasni a legalapabb dolgoknak? (kicsit félek a googles találatoktól, mert nagyrésze fizetett hirdetésnek tűnt)Nagyon köszi a segítséget!
Ez engem is érdekelne

-
EyElEs?!
tag
Sziasztok!
-
GBRDVD
tag
Bármelyik nagyobb megbízható tőzsdén 7/24-ben kereskedhetsz, valahol van lehetősség tőkeáttétes kereskedelemre is, LIMIT-es megízásokra, stb.
A BTC-t egyik helyről a másikra hamar tudod utalgatni, devizába kivenni tart 1-2 napig (pl Krakenről 0.09Eur a számládra való kiutalás költsége és tipikusan 1-2 nap alatt megérkezik.Üdv
Értem, nagyon köszi a válaszokat!
-
D@reeo
aktív tag
Bocsi, ha láma a kérdés, de itt az előttem hozzászólók után nem parázok annyira – akár hülyeséget is – kérdezni.

Szóval van olyan oldal, ahol real-time lehet kereskedni? Mondjuk, hogy adok-veszek, megbízásokat adok, amik teljesülnek úgy, hogy nem vagyok gép előtt, stb.? A Bitstamp, Bitfinex ilyenek? Magyar részről lehet teljes értékűen használni a BTC tőzsdéket?
Vagy marad nekünk mindenképpen ez a MrCoin-os, Localbitcoins-os több órás (napos) várakozás adásvételnél? Mert őket ismerem és használom is örömmel, de valahogy gyorsabb platform kellene.
Mert ha a tőzsdéken is órákat/napokat kell várni az utalások megérkezéséig, akkor az nem igazi tőzsde. Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy a Bitfinex, vagy a Bitstamp "kezeli" a BTC-idet és a KP-det is. Ehhez viszont meg kell bízni bennük, ami nehéz, lásd Mt.Gox, és Bitstamp hack. Tényleg bocsi, ha hülyeséget kérdezek, szeretném megérteni a lényegét a nagyobb tőzsdéknek.

Bármelyik nagyobb megbízható tőzsdén 7/24-ben kereskedhetsz, valahol van lehetősség tőkeáttétes kereskedelemre is, LIMIT-es megízásokra, stb.
A BTC-t egyik helyről a másikra hamar tudod utalgatni, devizába kivenni tart 1-2 napig (pl Krakenről 0.09Eur a számládra való kiutalás költsége és tipikusan 1-2 nap alatt megérkezik.Üdv
-
almafa42
aktív tag
Bocsi, ha láma a kérdés, de itt az előttem hozzászólók után nem parázok annyira – akár hülyeséget is – kérdezni.

Szóval van olyan oldal, ahol real-time lehet kereskedni? Mondjuk, hogy adok-veszek, megbízásokat adok, amik teljesülnek úgy, hogy nem vagyok gép előtt, stb.? A Bitstamp, Bitfinex ilyenek? Magyar részről lehet teljes értékűen használni a BTC tőzsdéket?
Vagy marad nekünk mindenképpen ez a MrCoin-os, Localbitcoins-os több órás (napos) várakozás adásvételnél? Mert őket ismerem és használom is örömmel, de valahogy gyorsabb platform kellene.
Mert ha a tőzsdéken is órákat/napokat kell várni az utalások megérkezéséig, akkor az nem igazi tőzsde. Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy a Bitfinex, vagy a Bitstamp "kezeli" a BTC-idet és a KP-det is. Ehhez viszont meg kell bízni bennük, ami nehéz, lásd Mt.Gox, és Bitstamp hack. Tényleg bocsi, ha hülyeséget kérdezek, szeretném megérteni a lényegét a nagyobb tőzsdéknek.

A tőzsdéken, pl az általad említetteken is valós időben lehet kereskedni (és pl a BÉT-tel ellentétben 24/7 van erre lehetőséged)
-
GBRDVD
tag

-
Mister_X
nagyúr
-
sparks
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. Bitcoinnak van "váltója" vagy lehet venni/eladni törtben? A másik, hogy virtuális valutákkal való kereskedés ugyan olyan-e, mint a deviza? Amiben mondjuk nem hiszek, de valamiért "stabilabbnak tűnik". Igazából kényelmi szempont szerint "pár kattintással" kereskedve lenne jó - ha jól látom, kraken bitcoinokkal foglalkozik, nekem jobb lenne egy "univerzálisabb".
Ha mindenre megtalálható fent válasz, elnézést, jelenleg telefonon vagyok, nincs PC-m még egy rövid ideig

Szia!
Pl. Poloniex, Bittrex ezek nagyobb váltók, itt lehet kereskedni BTC-vel és altcoinokkal. Tehát BTC az alap és vehetsz értük különböző altokat. Ha jóba nyúlsz öröm van, ha rosszba, akkor szopó ág. Rengeteg az új projekt, de ebben a világban semmi nem biztos.Bitcoint meg vehetsz akár MrCoin oldalán is sima forint átutalással fizetsz és percek/órák alatt a számládon a BTC (én legutóbb mindig itt vettem, igaz akkor még 200 USD volt 1 BTC
). "Törtben" is vehetsz természetesen, tehát vehetsz akár pl. 10 ezer forintért is és annak megfelelő BTC-t kapsz (ami kb. 0.026 BTC) -
schawo
titán
-
Mister_X
nagyúr
-
schawo
titán
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. Bitcoinnak van "váltója" vagy lehet venni/eladni törtben? A másik, hogy virtuális valutákkal való kereskedés ugyan olyan-e, mint a deviza? Amiben mondjuk nem hiszek, de valamiért "stabilabbnak tűnik". Igazából kényelmi szempont szerint "pár kattintással" kereskedve lenne jó - ha jól látom, kraken bitcoinokkal foglalkozik, nekem jobb lenne egy "univerzálisabb".
Ha mindenre megtalálható fent válasz, elnézést, jelenleg telefonon vagyok, nincs PC-m még egy rövid ideig

Van egy csomó, pl: cex.io
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!

-
GBRDVD
tag
Akkor most próbáld megmagyarázni, hogy mi köze van egymáshoz mennyiségileg 1 BTC-nek és 1 uncia aranynak (és még csak nem is arra gondolok, hogy unciában vagy grammban legyen kerek a szám, hanem hogy mekkora része az összes aranymennyiségnek 1 uncia, illetve mennyi 1 BTC az összes BTC-ből, ami ma elérhető).
Az égvilágon semmi, de semmi. Kb. mint az almát körtével összehasonlítani, bár azokban több a hasonlóság. Jól hangzik, meg szép a grafikon. De az előttem hozzászólók tökéletesen leírták. Ennyi.

-
schawo
titán
Akkor most próbáld megmagyarázni, hogy mi köze van egymáshoz mennyiségileg 1 BTC-nek és 1 uncia aranynak (és még csak nem is arra gondolok, hogy unciában vagy grammban legyen kerek a szám, hanem hogy mekkora része az összes aranymennyiségnek 1 uncia, illetve mennyi 1 BTC az összes BTC-ből, ami ma elérhető).
Lehet róla cikket írni, és ráirányítja a figyelmet a bitcoinra.
-
Chal
addikt
Igen, ez inkább csak amolyan "fun fact", értelme semmi, de jól hangzik.
-
janos666
nagyúr
-
butch3r
senior tag
-
GBRDVD
tag
-
Ciccuka
veterán
-
Reggie0
titán
Egyáltalán nem olyan biztos az, sőt. Ez már sokkal stabilabbnak tűnik, mint év elején. Ha szakad, akkor sem valószínű, hogy drasztikusat fog.
http://www.bitcoinbazis.hu/1000-dollaros-lelektani-hatar-felett-maradni/
Ebben a temakorben semmi sem biztos, csak az, hogy minel jobban ugral az arfolyam annal nagyobbat lehet kaszalni. Tehat a cel ez.
-
GBRDVD
tag
Egyáltalán nem olyan biztos az, sőt. Ez már sokkal stabilabbnak tűnik, mint év elején. Ha szakad, akkor sem valószínű, hogy drasztikusat fog.
http://www.bitcoinbazis.hu/1000-dollaros-lelektani-hatar-felett-maradni/
-
Ciccuka
veterán
-
Dexar007
veterán
-
butch3r
senior tag
-
csaba951
veterán
-
Dexar007
veterán
Mi történik gyérékék?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
StarZ3r0
tag
-
schawo
titán
re
koszi, kozben a coinbase-el mar majdnem megcsinaltam, mondjuk szivas, dollarban volt a cucc, eladasnal konvertaljak euroba, levonnak 1.49%-ot, illetve a bankszamla megerositesehez kell egy sepa utalas, az megint 3000 ft, szoval elegge szivas, mondjuk maga az eladas legalabb tenyleg instant xD
meg tudnad mondani, hogy a cex-en milyen koltsegek vannak? ott is sepaval kuldik?Ha a bankkártyára kéred a tranzakciót, akkor 1,2%+3,5€, ha sepa utalást kérsz, akkor az 10€
-
StarZ3r0
tag
re
koszi, kozben a coinbase-el mar majdnem megcsinaltam, mondjuk szivas, dollarban volt a cucc, eladasnal konvertaljak euroba, levonnak 1.49%-ot, illetve a bankszamla megerositesehez kell egy sepa utalas, az megint 3000 ft, szoval elegge szivas, mondjuk maga az eladas legalabb tenyleg instant xD
meg tudnad mondani, hogy a cex-en milyen koltsegek vannak? ott is sepaval kuldik? -
schawo
titán
Én cex.io-t használom.
-
Benőke
őstag
ÁÁ szívtam anno ezzel én is.
Ott van eldugva valahol a help -ben hogy telefonos progival is érdemes megpróbálni az azonosítást.
Nekem működött telefonos programmal... -
StarZ3r0
tag
-
Benőke
őstag
Hogy érted hogy le van halva a személyi ellenőrzés?
-
StarZ3r0
tag
Hello
annyit szeretnek kerdezni, hogy van mar olyan szolgaltato, akinel valos idoben lehet vasarolni / eladni bitcoint, es nagyobb / megbizhato?
coinbase-en epp le van halva a szemelyi ellenorzes, szal azt nem tudtam megnezni
az anycoin nem tunik tul komolynak
de mas van? -
default.
őstag
-
D@reeo
aktív tag
Értem. Nos, én ezen a linken számolgattam, nem tudom, mennyire aktuálisak az értékek, majd még utánanézek természetesen. A befektetendő összeg - az addig összeszedett információ függvényében inkább $1000 - $2000 környékén lenne, ha megéri a dolog...
Esetleg tudtok külföldi fórumot ajánlani, ami kifejezetten bányászattal foglalkozik?Köszönöm!
https://bitcointalk.org Jó olvasgatást
-
default.
őstag
Értem. Nos, én ezen a linken számolgattam, nem tudom, mennyire aktuálisak az értékek, majd még utánanézek természetesen. A befektetendő összeg - az addig összeszedett információ függvényében inkább $1000 - $2000 környékén lenne, ha megéri a dolog...
Esetleg tudtok külföldi fórumot ajánlani, ami kifejezetten bányászattal foglalkozik?Köszönöm!
-
Brett001
aktív tag
Nekem sem világos a kérdés, de ha bányászgépre gondolsz akkor az felejtős. Egy jó ideje nem éri már meg otthon bányászni. Lehet még bányásztársaságba fektetni pl. Genesis Mining, de manapság már az sem termel olyan jól. Igaz, én csak kis befektetők véleményeit olvastam (100-500 $) nagyobb összegnél nem tudom mennyire éri meg a Genesis, illetve milyen más társaságok vannak...de ahogy az előző hozzászóló írta vannak okosabbak akik megmondják a tutit.

-
Benőke
őstag
Sziasztok. Újragondoltam a kérdésem:
Bányászatot tekintve milyen összegtől kezd el reális időben megtérülni a befektetés, tehát: ha pl. 500e Ft-tal indulok neki, akkor hoz mondjuk havi 10%-ot, ha 1 millióval, akkor 15%-ot? Ezeket csak példának írtam, az érdekelne, hogy mi az az összeg, amivel nekiindulva már értelmezhető profitot termel, illetve mi az az összeg, amivel a "legnagyobb" profitot, vagy ha úgy tetszik, a legrövidebb megtérülési időt tudom elérni?
Köszönöm előre is az értelmes válaszokat.
Üdv!Számolgattam kicsit szabadidőmben.
A helyzet az hogy fél év alatt nem nagyon hozza vissza az árát. 1-2 év a megtérülés, és ez csak a számítás.
A különböző Coin -ok árfolyama mozog rendesen, néha tépik néha meg emelkedik az egekbe.
Hosszú távon megéri, ha komolyan akarod akkor csak is hosszú távon van értelme. Ha gyártasz egy gépet amibe pár VGA -t szuszakolsz hobbinak jó és ha nem jön be el tudod adni.
Ha célgépet veszel azt eladni már nem igen lehet.Úgy ugrál fel le az árfolyam mint a vihar az óceánon. Egyik nap 5USD profit másik nap 20USD egy hónapra egy VGA -ra. Meggazdagodni ebből nem fogsz gyorsan, cserébe bukhatsz rajta.
Folyamatosan érdemes figyelni az árfolyamokat és előttük járni. Mert mire felmegy az árfolyam, már rendelkezned kell az adott coin -al hogy átválthasd.
Szóval ezért erősen hektikus a megtérülése. No meg ha nagyon tépnek valamit az nem jelenti azt hogy megugrik felfelé és meggazdagodsz ha azt bányászod... Simán lehet hogy tovább esik, aztán eleged lesz beváltod és másnap dupla annyit fog érni. Pont olyan mint a tőzsde. Bele kell ásni magad és talán, talán nagyobb szerencséd lesz.Ha van egy VGA a gépedben azzal el lehet kezdeni szórakozni. Aztán ha már belevágsz jobban el tudod dönteni merre érdemes. Ha félsz hogy bukod a pénzt akkor javaslom, hogy óvatosan low cost legyen a lényeg
No és a fogyasztás is fontos szempont.
Ráadásnak az se mindegy mit bányászol, van amire az egyik VGA a jobb van amire a másik. Nem biztos hogy a különböző HW miatt hanem a bányász program miatt... -
GG888
senior tag
Bányászatot tekintve milyen összegtől kezd el reális időben megtérülni a befektetés, tehát: ha pl. 500e Ft-tal indulok neki, akkor hoz mondjuk havi 10%-ot, ha 1 millióval, akkor 15%-ot? Ezeket csak példának írtam, az érdekelne, hogy mi az az összeg, amivel nekiindulva már értelmezhető profitot termel, illetve mi az az összeg, amivel a "legnagyobb" profitot, vagy ha úgy tetszik, a legrövidebb megtérülési időt tudom elérni?
Üdv!Kereskednél vagy bányászcuccot vennél? Szvsz toldd meg egy nullával, akkor kb. olyan bányászfelszerelést tudsz venni ami nagy valószínűséggel fél év múlvára visszahozza az árát. TALÁN. Szerencsére vannak itt nálam okosabbak, akik jobban tudják, én már nagyon rég nem bányásztam.
-
default.
őstag
Üdv! -
GG888
senior tag
Kerestem neked jóslás topikot, de nem sok van itt PH!-n, úgyhogy nem trollkodok

Amúgy passz, hazamegyek, csinálok egyet és bányászd lécci. Milyen algo-ja legyen?
-
default.
őstag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy közép-hosszú távon (1-2 év) melyik coint érdemes leginkább bányászni?
Egyébként ha az embernek több pénze van bányász gépre, aránytalanul nagyobb is a haszon? Vagy ez tök lineáris?
Köszi!
Üdv! -
Ciccuka
veterán
Felkeltette az érdeklődésem egy Avalon Nano 3.6 GHS USB bányász, szigorúan játék célzattal. Munkahelyen használnám ( free áram ) és ha meg tudom oldani mehetne 0-24. Jól láttam, hogy teljeskörűen használható ezzel a chrome bővítménnyel? Azért érdekes ez mert telepítési jogosultságom nincs munkahelyen de bővítményt még tudok telepíteni. Valakinek van tapasztalata régről ezzel a cuccal? Esetleg altcoin bányászathoz használható lehet? Bármi infonak örülnék
Ezek semmit se érnek már.
-
zichie
senior tag
Helyrejött, a kereskedés is elindult.
-
zichie
senior tag
Most éppen a login nem megy. Ha helyesen megadom a felhasználónevem és jelszavam, akkor "404 Page Not Found" hibát kapok, ha nem létező felhasználónév és jelszó párost adok meg, akkor meg "Invalid login" felirat fogat. A kereskedés is áll már több, mint negyed órája.

-
deadwing
addikt
-
zichie
senior tag
-
kekigyu
aktív tag
Felkeltette az érdeklődésem egy Avalon Nano 3.6 GHS USB bányász, szigorúan játék célzattal. Munkahelyen használnám ( free áram ) és ha meg tudom oldani mehetne 0-24. Jól láttam, hogy teljeskörűen használható ezzel a chrome bővítménnyel? Azért érdekes ez mert telepítési jogosultságom nincs munkahelyen de bővítményt még tudok telepíteni. Valakinek van tapasztalata régről ezzel a cuccal? Esetleg altcoin bányászathoz használható lehet? Bármi infonak örülnék
-
schawo
titán
-
deadwing
addikt
-
schawo
titán
-
deadwing
addikt
Ajajajj... Krakenről most lopják a pénzem...
-
atee_13
őstag
-
schawo
titán
Én már kb 1 éve is van, h multibit -ből akartam átküldeni HDmultibit-be a coinomat, de egyszer sem sikerült mindig elhalt, egy próba 0,0001 et engedett a aztán mikor a nagyobb összeget akartam az mindig meghalt.
Vissza lehetett állítani és meglett, de 2x3 újrapróbáltam egyszer se lett jó
De el nem tűnik. Vagy itt, vagy ott meglesz.
-
atee_13
őstag
Én már kb 1 éve is van, h multibit -ből akartam átküldeni HDmultibit-be a coinomat, de egyszer sem sikerült mindig elhalt, egy próba 0,0001 et engedett a aztán mikor a nagyobb összeget akartam az mindig meghalt.
Vissza lehetett állítani és meglett, de 2x3 újrapróbáltam egyszer se lett jó
-
deadwing
addikt
-
schawo
titán
-
Brett001
aktív tag
-
schawo
titán
-
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
Olyan lehetséges hogy egy átküldött összeg eltűnik valahol az éterben? Mert Xapo-ról küldtem 100.000 satoshit és még mindig nem érkezett meg a célba...ennek 2 órája.

-
insomnia
csendes tag
-
schawo
titán
-
GG888
senior tag
Jó neked, itt úgysem befeketési szaktanácsadás zajlik tudtommal.
Hogy kicsit ON is legyek, tudtok még olyan helyet a 220-on kívül (meg rajtam kívül) ahol lehet főleg számtech illetve eletronikai cuccokat venni BTC-ért?
-
schawo
titán
krumpliorrú is visszavett, lehetett vele és érdemes volt vele beszélni
(#10615) evko
Nagyszerű, akkor megvan a pályád. -
evko
aktív tag
Amihez hozzászóltam, nem kérdeztem és nem is fogok itt senkitől, hidd el.
@GG888, igazad van, nem írtálok ide, mert találtam olyan fórumot, ahol tapasztalt személyekkel társalgok. Nem csak félremagyaráznak.
-
butch3r
senior tag
"máskülönben nem kértem senki kommentárját"
akkor mi a ráknak kell ideírkálni? tököm televan, hogy minden héten másik idióta szabadul be ide, mint az a krumpliorrú avataros csávó, hogy jövőre $4000 lesz a bitcoin, meg vegyetek, meg így ponzi, meg úgy hyip.
Most majd én is jól telesípolom a fórumot, hogy mennyi pénzt öltem bele, hogy elinduljon a saját cégem modding ágazata most január elején...krumpliorrú avataros

-
almafa42
aktív tag
akkor mi a ráknak kell ideírkálni? tököm televan, hogy minden héten másik idióta szabadul be ide, mint az a krumpliorrú avataros csávó, hogy jövőre $4000 lesz a bitcoin, meg vegyetek, meg így ponzi, meg úgy hyip.
Most majd én is jól telesípolom a fórumot, hogy mennyi pénzt öltem bele, hogy elinduljon a saját cégem modding ágazata most január elején...Mindig azon gondolkozok, hogy érdemes-e válaszolni ezeknek az embereknek. Ha válaszolok, csak egy végtelen ciklusba kerülök bele, aminek se értelme, se haszna. Ha nem, akkor viszont hagyom, hogy ilyen értelmetlen posztokkal legyen tele az egész fórum. Nehéz döntés

-
GG888
senior tag
Én sajnálom, hogy az időd pocsékolod a semmire...
Ugyanis nem azt mondtam, hogy 8 milliót csinálok, hanem, hogy 30-ből 80-nál többet.... Ezrekről beszélünk.
Ez nem valami nagy teljesítmény, épp azért érdeklődtem pl bitcoin bányászat és egyéb befektetések/üzleti lehetőségek iránt...
De te... mint mindent tudó, nyilván ezt is jobban tudod...
Szerintem ezt a témát zárjuk, mert megint olyan okos emberek szólnak hozzá, akiknek lövésük sincs hozzá, máskülönben nem kértem senki kommentárját (főleg olyanét, akinek lövése sincs hozzá)...
Harmadrészt ez egy bitcoin fórum, ami nem erről szól.Engem nem érdekel, ki vesz komolyan és ki nem, ettől nekem nem lesz rosszabb, se kevesebb pénzem, se kevesebb profitom (egy forinttal sem) és nem hiszem, hogy +50 ezer irígylésre méltó...
Ezért sem értem a hozzászólást.
Az az 50 ezer még zsebpénznek is nevetséges... Jah, és még mielőtt.. Képzeld, dolgozom, tudom, mi az hogy megkeresni 50 ezret.. Tudom mi azt megcsinálni szinte a semmivel is... Érzem a különbséget...
De te nyilván mindent jobban tudsz....Az, hogy kit mi zavar, magasról le...., nem érdekel. Ha mindenki másokra hallgatna..
Az egy másik dolog, hogy nem tudod értelmezni a mondatot, ugyanis nem azt mondtam, hogy évi 33% alatt nem befektetés a befektetés, hanem, hogy számomra nem az... 2 külön dologról beszélünk és próbálod megmutatni, milyen okos vagy és mennyivel jobban tudod nálam...
Legyen... Mint mondtam, nem érdekel. De azért próbálj meg értelmezni egy mondatot, mielőtt hülyeségeket írsz le és mást minősítesz.
Ez van.

Most majd én is jól telesípolom a fórumot, hogy mennyi pénzt öltem bele, hogy elinduljon a saját cégem modding ágazata most január elején... -
deadwing
addikt
Én sajnálom, hogy az időd pocsékolod a semmire...
Ugyanis nem azt mondtam, hogy 8 milliót csinálok, hanem, hogy 30-ből 80-nál többet.... Ezrekről beszélünk.
Ez nem valami nagy teljesítmény, épp azért érdeklődtem pl bitcoin bányászat és egyéb befektetések/üzleti lehetőségek iránt...
Szerintem ezt a témát zárjuk, mert megint olyan okos emberek szólnak hozzá, akiknek lövésük sincs hozzá, máskülönben nem kértem senki kommentárját (főleg olyanét, akinek lövése sincs hozzá)...
Harmadrészt ez egy bitcoin fórum, ami nem erről szól.Engem nem érdekel, ki vesz komolyan és ki nem, ettől nekem nem lesz rosszabb, se kevesebb pénzem, se kevesebb profitom (egy forinttal sem) és nem hiszem, hogy +50 ezer irígylésre méltó...
Az az 50 ezer még zsebpénznek is nevetséges... Jah, és még mielőtt.. Képzeld, dolgozom, tudom, mi az hogy megkeresni 50 ezret.. Tudom mi azt megcsinálni szinte a semmivel is... Érzem a különbséget...
De te nyilván mindent jobban tudsz....Az, hogy kit mi zavar, magasról le...., nem érdekel. Ha mindenki másokra hallgatna..
Az egy másik dolog, hogy nem tudod értelmezni a mondatot, ugyanis nem azt mondtam, hogy évi 33% alatt nem befektetés a befektetés, hanem, hogy számomra nem az... 2 külön dologról beszélünk és próbálod megmutatni, milyen okos vagy és mennyivel jobban tudod nálam...
Legyen... Mint mondtam, nem érdekel. De azért próbálj meg értelmezni egy mondatot, mielőtt hülyeségeket írsz le és mást minősítesz.
Ez van.

Az iszonyat nagy arcból illik visszavenni, ha már kérdezel, egy számodra új közösségben.
Még ha nehéz is. -
evko
aktív tag
Köszi.. Épp ez az, hogy áll a legnagyobb része. Nem is értem teljesen, de nem szólok bele, ehhez még nagyon sokat kell olvasnom/informálódnom.

-
evko
aktív tag
Ha ilyen profitot tudsz csinálni, akkor egyezzünk meg, adok neked pénzt és a hozam fele a tied. Win-win. /s
Sajnálom, de amit itt leírtál az teljes pénzügyi tudatlanságra/tájékozatlanságra vall, így nehéz komolyan venni.
@Dexar: 10585-ös postban infláció - 3%-ot írtál, azt hittem a negatív banki hozamokra gondolsz. Annál azért van jobb hely, igazából egyetértünk

Csak az zavar, ha valaki azt mondja, hogy évi +33% alatt nem is befektetés a befektetés.Én sajnálom, hogy az időd pocsékolod a semmire...
Ez van.

-
janos666
nagyúr
"kockazatmentes"
Hah!
Azért a sok alufóliasisakos "bitcoiner" közt ennyit azért már magadba szívhattál volna a szellemiségükből, hogy nem létezik olyan dolog (nem csak befektetés, de főleg az, illetve úgy egyáltalán értékmegőrzés se, nem még gyarapítás), ami kockázatmentes. Ez legfeljebb illúzió.Mielőtt joggal visszavágsz... nyilván vannak igen magas kockázatú dolgok, mint most első példának a Bitcoin árfolyam spekuláció is, és olyanok, amik az összevont átlaghoz és a legkisebb kockázati kategóriájú dolgok átlagához képest is szinte elhanyagolható kockázatúnak tűnnek, de azért ne felejtsük el, hogy egyik sem abszolút nulla, hanem ez olyasmi percepció, mint mikor egy grafikonon pontokat ábrázolunk és a 0-100 skálának levágjuk az alsó 5%-át, mert hogy úgysem esik egyetlen ábrázolt pont sem 6% alá ("sajtógrafikon", de ettől még a 6%-ra eső pont az 6%-os és nem ~1%-os...).
Erről jut eszembe, hogy nemrég láttam egy ilyesmi grafikont (ami szintén "meg van vágva", de egy kis illusztrációból vizuálisan is látni, hogy hova esik ez a szelet az 0,0-ból induló "abszolút" skálán): Global Risk Landscape
-
Dexar007
veterán
Szerencsejatekrol biztos nem, mert ha az lenne, akkor csak a szerencsejatek zrt felugyelete mellett juthatnank bitcoinhoz legalisan, mivel monopolium van ra.
"Te irtad,hogy a ,,napelemes aram dragabb mint ami konnektorbol jön". Nem,nem dragabb.
De vannak helyzetek mikor nem eri meg.Ennyi."Szoval vannak olyan helyzetek amikor olcsobb es vannak amikor dragabb. Akkor hogy mondthatod, hogy nem dragabb? Amugy a felvazolt helyzetre mondtam, azaz hogy arrol hajtja a banyaszgepet. Abban az esetben tuti dragabb lesz, ha csak nem visszataplalo inverterezik es a banyaszat megszunese esetere tudja garantalni, hogy a kiesett fogyasztast masra hasznalja el. Esetleg nyithat pekseget....
Felremagyarazod befejeztük.

-
Reggie0
titán
Szerencsejatekrol biztos nem, mert ha az lenne, akkor csak a szerencsejatek zrt felugyelete mellett juthatnank bitcoinhoz legalisan, mivel monopolium van ra.
"Te irtad,hogy a ,,napelemes aram dragabb mint ami konnektorbol jön". Nem,nem dragabb.
De vannak helyzetek mikor nem eri meg.Ennyi."Szoval vannak olyan helyzetek amikor olcsobb es vannak amikor dragabb. Akkor hogy mondthatod, hogy nem dragabb? Amugy a felvazolt helyzetre mondtam, azaz hogy arrol hajtja a banyaszgepet. Abban az esetben tuti dragabb lesz, ha csak nem visszataplalo inverterezik es a banyaszat megszunese esetere tudja garantalni, hogy a kiesett fogyasztast masra hasznalja el. Esetleg nyithat pekseget....
-
schawo
titán
Mivel a kiosztott coinok jelentos resze all es kis resze forog, igy ha ezek mozgasba lendulnek, akkor jelentos arfolyam esesre lehet szamitani.
Vagy emelkedésre. Vagy bármi.
-
Dexar007
veterán
Akkor szerencsejatekrol beszelünk,vagy miröl?
Te irtad,hogy a ,,napelemes aram dragabb mint ami konnektorbol jön". Nem,nem dragabb.
De vannak helyzetek mikor nem eri meg.Ennyi. -
Reggie0
titán
Warren Buffett mindjart levelet ir neked szerintem..ilyen emberekre van szükseg,akik 100-200%-os profitot csinalnak!

Mas 300 milliobol 600at csinalni,mint 100ft-bol 400-at.Reggie0: Vagy veszel bitcoint.. ez jo volt.
Kb fej vagy iras szint..
Igen,sok mindent lehet,de ami kockazatmentesen,vagy kozel kockazatmentesen hoz,az mind-mind egyszamjegyü profitot termel inflacio felett.almafa42. Arra gondoltam,hogy beteszed a bankba ,,hagy kamatozzon".
Kapsz 1-2%-ot, ami inflacioval korrigaltan minuszos lesz.Ennel mindenkepp van jobb. 
Sehol sem beszeltem kockazatrol, azt olvasd amit irok. Kockazat meg a napelemen is van nem keves(termeszeti kar, meghibasodas).
-
Dexar007
veterán
Na most, én jelenleg 30 ezer ft-ból is jóval több profotot csinálok, mint 80 ezer ft. A profitról beszélek.
Én nem örülök neki, ha inflálódik. De van olyan hülye, aki a bankba rakja több évre és még ráfizet.
Őt röhögheted, mert számolni sem tanult meg.
Ez nem szerencsejáték.. Semmi köze a szerencsejátékhoz.,Viszont ha semmi út nincs a nagy szakértők szerint, csak az, hogy betesszük ilyen többet vesztel, mint nyersz hülyeségekbe a pénzed, akkor ezek a szakértők azt is mondják már meg, hogy miért/hogyan lettek milliomosok? És a többi.
De tudom a választ. Mindenki lop, mindenki csal, aki 3% hozamnál többre vágyik évente...Én momentán évi 10% hozamért semmibe sem teszem bele a pénzem... Nem hiszem, hogy van értelme 500 ezret beteni évi 50 ezer ft nyereségért. De kinek a pap, kinek a tudom is én.
Az igazság ott van, hogy nem a legeslegeslegeslegaljáról kellene megközelíteni ezt a befektetés témát. Ez épp olyan, hogy bemegyek a vodához szerződést kötni, majd anyázok, hogy hogy átcsesztek...
A bankok/szolgáltatók a népnek a legrosszabb feltételeket/kondíciókat kínálják.
De így van ez jól. Ezeken keresnek a tájékozottak.
Szép napot!

Warren Buffett mindjart levelet ir neked szerintem..ilyen emberekre van szükseg,akik 100-200%-os profitot csinalnak!

Mas 300 milliobol 600at csinalni,mint 100ft-bol 400-at.Reggie0: Vagy veszel bitcoint.. ez jo volt.
Kb fej vagy iras szint..
Igen,sok mindent lehet,de ami kockazatmentesen,vagy kozel kockazatmentesen hoz,az mind-mind egyszamjegyü profitot termel inflacio felett.almafa42. Arra gondoltam,hogy beteszed a bankba ,,hagy kamatozzon".
Kapsz 1-2%-ot, ami inflacioval korrigaltan minuszos lesz.Ennel mindenkepp van jobb. 
-
almafa42
aktív tag
Na most, én jelenleg 30 ezer ft-ból is jóval több profotot csinálok, mint 80 ezer ft. A profitról beszélek.
Én nem örülök neki, ha inflálódik. De van olyan hülye, aki a bankba rakja több évre és még ráfizet.
Őt röhögheted, mert számolni sem tanult meg.
Ez nem szerencsejáték.. Semmi köze a szerencsejátékhoz.,Viszont ha semmi út nincs a nagy szakértők szerint, csak az, hogy betesszük ilyen többet vesztel, mint nyersz hülyeségekbe a pénzed, akkor ezek a szakértők azt is mondják már meg, hogy miért/hogyan lettek milliomosok? És a többi.
De tudom a választ. Mindenki lop, mindenki csal, aki 3% hozamnál többre vágyik évente...Én momentán évi 10% hozamért semmibe sem teszem bele a pénzem... Nem hiszem, hogy van értelme 500 ezret beteni évi 50 ezer ft nyereségért. De kinek a pap, kinek a tudom is én.
Az igazság ott van, hogy nem a legeslegeslegeslegaljáról kellene megközelíteni ezt a befektetés témát. Ez épp olyan, hogy bemegyek a vodához szerződést kötni, majd anyázok, hogy hogy átcsesztek...
A bankok/szolgáltatók a népnek a legrosszabb feltételeket/kondíciókat kínálják.
De így van ez jól. Ezeken keresnek a tájékozottak.
Szép napot!

Ha ilyen profitot tudsz csinálni, akkor egyezzünk meg, adok neked pénzt és a hozam fele a tied. Win-win. /s
Sajnálom, de amit itt leírtál az teljes pénzügyi tudatlanságra/tájékozatlanságra vall, így nehéz komolyan venni.
@Dexar: 10585-ös postban infláció - 3%-ot írtál, azt hittem a negatív banki hozamokra gondolsz. Annál azért van jobb hely, igazából egyetértünk

Csak az zavar, ha valaki azt mondja, hogy évi +33% alatt nem is befektetés a befektetés.
Új hozzászólás Aktív témák
-
10700 - 10601
24954 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Infotech
- Bitcoin topic
- (kiemelt téma)
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- playseat evolution black actifit
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Gamer Gép - MSI H610, Intel I5 13600, 16GB DDR4, RTX 3070 Ti, 1TB M.2 SSD, 750W 80+ Gold
- Asztali PC i7 6700 1650 16GB DDR4 512GB SSD
- ASUS TUF Gaming A17 Gamer laptop , R7 6800H , 16GB DDR5 , RTX 3050 Ti
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 2 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS5356, 100% AKKSI
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) körül lehet, ezért tettem fel az előbbi kérdésemet, mert ez kiváncsivá tett, hogy megérheti e ez a befektetés.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)