- Milyen asztali médialejátszót?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Blu-ray lejátszók
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
válasz Winner_hun #550 üzenetére
www.biosiras.hu illetve a Mikronka KFT által talán! /Nem pontosan emlékszem a névre!/ Hiányzó opció!?Egyszerűen nagyzolás,és maximalizmus! Felesleges kockázat!
[Szerkesztve]"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
sox
csendes tag
hi. Leöltem az egész biosz ic-met egy gagyi frissítéssel. Így nem látja a kislemezt a gép, de még a ramokat sem. Reszetelni sem lehet. Abit nf7-s 2.0 alaplap (phoenixbios ic) AMD 2500+ proci, 2db 512mb 333mhz -es memória. Mielőtt vennék egy ic-t, várom a szakértők véleményét. Van még remény?
-
Mr.Skynet
senior tag
Helló!
Remélem ti tudtok nekem segíteni...
Egy Asrock Dual 775-pt880pro alaplaphoz tudnátok nekem ajánlani mod bios-t?
Esetleg linknek nagyon tudnék örülni! Vagy van valaki aki ilyen lapba tud állítan AGP/PCI frekit?
Az a problémám, hogy a mostani 1.30 verzióba nem lehet fixálni az AGP/PCI frekit, és ehhez kéne nekem valami mod bios, mert így nem merem húzni a 630 intelemet! Találtam valamit, de nem bízom benne, mert senki nem ismeri, akit eddig kérdeztem!
Ja, és mivel még sosem csináltam biosfrissítést, valaki leírná nekem?, mert kb. annyi tudok róla, hogy 1 rendszerlemez, 2 másolni rá az új biost, 3 azt bootolni floppy-ról, 4 indítani a bios.... és 5 reménykedni, hogy minden ok!
Valaki segítsen nekem
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
CMOS reset vagy elem ki-be rakás után is megmarad a BIOS jelszóvédettsége?
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
Laca3
csendes tag
Van egy Matsonic MS9357E (Sis-es) alaplap és letöltöttem a BIOS frissítőt és mind a 2 rom file-t a honlapjukról de a frissítés vége felé, mikor már majdnem kész van kiírja, hogy ''Error 9: The BIOS tag is incorrect'' - a régi bios nagybetűs, az új pedig kisbetűs és ez nem tetszik neki... mindkét rom file esetében ez a baja! Tudna segíteni valaki?
-
Mr.Skynet
senior tag
Nem tud segíteni nekem valaki????
#555 hsz-ben!!!
Help Me! -
s.e.n.k.i.
csendes tag
hello gyors help kéne!!
van egy ps2 emulátorom ( tom hogy ez nem a teljesen ebbe a topic-ba való ) és a beállításoknál kéri a bios-t és rámegyek hogy set bios directory ( sajna nem tok angolul )
kihozza a mappáimat ...sztem a a biosom nevét akarja de nem tom beírni csak a file-ok közül tudok választani .... na akkor itt az a kérdés h hol van az a bios ( elvileg az a lelke az alaplapnak ...úgyhogy sztem ez baromi nagy hülyeség de vajon melyik mappába van amit kér) ja és még vmi beírtam a keresésbe ( sajátgép ) hogy bios és ezt hozta ki :
bios1.rom
bios4.rom
oembios ( BIN file )
oembios.sig
mssmbios ( rendszer file )
netbios (rendszer file )
OEMBIOS ( biztonsági katalógus )
ezek közül melyiket adjam meg???????Slash & Tankcsapda Forever!!!!!! ROCK!!!!!!!!
-
fenegyerek
csendes tag
hogy leheljek életet bele?
-
mh197
őstag
Lenne egy kérdésem :
Van egy Abit AA8XE 3rd -eye lapom, ezen szeretnék beállítani proc fesz értéknek 1,375V alatti értéket. Sajna ezt a bios nem engedi. Lehet ezt vmiképp moddolni, vagy van vmi progi, ami ezt lentebb tudja vinni ezen lap esetében?
Esetleg mod bios, ami szélesebb fesz értékeket engedne, főleg lefelé érdekelne! -
Scorpion
tag
Sziasztok. Havernak a gépébe beletettem egy P4-es processzort. Alaplap Asus P4P800, ha jól emlékszem. A probléma az, hogy mikor bootol a gép, akkor a bios azt írja ki, hogy uCode error. Nyomunk egy F1-et és feláll a rendszer. Mi okozhatja a hibát, és miként lehetne ezt orvosolni? A hiba nem nagy látszólag, de azért zavaró. Köszi.
-
-
gfefe
őstag
SOS.
Van egy ABIt AL8-V alaplapom. Leszedtem az új bioszt és frissítettem a lap winfofos progija segítségével. Utólag belegondolva rosz ötlet volt (pedig ez a lap képes erre.)
Szügségem lenne 1 új biosz csipre mivel nincs a közelemben még hasonló lap sem.
Segítsetek pleees. Hol tudok ilyen laphoz biosz csippet venni? Vagy tudtok vmi jó megoldást a problémámra.?DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
Cumulus
tag
helo!
Tegnap BIOS-t frissitettem a köv.alaplapon---->MSI 865PE NEO2-P!Letöltötem a gyártó honlapjárol hozzá a frissitést és valami WinFSi-vel frissitettem amikor félig felment a frissités sajnos elment az áram! Utána bekapcsoltam és nem jütt be a kép csak pörögtek a ventik meg a vinyó stb.Ma pedig bevittem egy számtech boltba és ott azt mondták hogy Keddre meg tudják csinálni!Szerintetek van még esély ilyen helyzetben hogy meg tudják csinálni?
Mit tudnak vele kezdeni? -
Norbo03
őstag
Hali!
Sztem van még rá esély. Mert a van asszem egy 4KB-os része a bios-nak amit először rak fel a frissités előtt a progi. Ez a 4kb-os rész pont az ilyen esektekre szolgál h ha a bios frissités felénél elmegy az áram akkor ez a 4kb-os rész lehetőséget ad arra h vissza lehessen hozni a gépet. -
-
gfefe
őstag
Az én problémám is megoldódni látszik. Beszéltem Drymannal és megcsinálja a biosom.
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
joe69
senior tag
lama kerdes: mit tehetek ha a bios buheralas utan a gep nem indul el es a tobbszori ujrainditas utan sem reseteli magat?
-
-
föccer
nagyúr
Uf, az azonaliban feltett kérdésedet félreértettem, bocsesz. Úgy értettem a kérdést, hogy frissítés után halt le a bios...
Ebben az esetben tényleg a cmos clear lesz a megoldás. Annyit hozzátennék még, hog vagy jumperrel, vagy elemkivétellel lehet csinálni. Mind a 2 megoldást érdemes legalább 1 óráig múvelni, hogy működjönÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
Brae
őstag
''Max CPUID Value Limit''
Ez mit jelent a BIOS-ba? -
Gyula1
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Van egy problémám, amire szerintem van itt olyan emberke, aki meg tudja adni a megoldást..
Hozzájutottam egy kb. 4 éves Fujitsu-Siemens Laptop-hoz..(Pentium M 1,4 Ghz)
Királyul muxik, csak a BIOS-hoz nem férek hozzá, le van jelszavazva...-(
Info a jelszóról nuku, bios resetet itt nem tudom hogy kellene, nem szeretném szétbuherálni a gépet...
Marad a softveres megoldás...tud esetleg valaki ajánlani valamit???
PHOENIX bios van a gépen...
Előre is kössz a tippeket!!!
Gyula -
Rive
veterán
-
umajor
csendes tag
abit an7-es alaplapomon bios iras kozben kilehelte a lelket.
van ra lehetoseg hogy szerviz nelkul megoldjam en a problemat? (mint az asus lapok eseteben ahol, floppyn, cd-n keresi az uj biost?)
kosz! -
Matthew
őstag
Üdv!
Abit NF-8 lapnál a váltakozó (folyamatos) alacsony-magas hangjelzésre én CPU hibát találtam, létezhet ez? Már vagy 1,5 éve megy a gép hibátlanul. Egy Sempron proci van benne ha számít, a ventik működnek.
Phoenix Award Bios van a lapban, de igazából ehhez leírást nem találtam, vagy Phoenix vagy Award leírás van.
Találkozott már valaki ilyennel? -
danikaph
csendes tag
Sziasztok.Hp Compaq NX6110 NOTEBOOK. bekapcsolás után kér egy power-on passwordot,amit elfelejtettem.Hogyan lehetne kivenni, vagy bios resetálni?Milyen megoldások vannak?Előre is köszönöm.
-
Norbo03
őstag
válasz danikaph #596 üzenetére
Ilyet találtam még:
Létezek gyárilag beépített jelszók is:
Nézd meg, milyen a biosod, és próbáld végig.
BACKDOOR PASSWORDS
Award BIOS
ALFAROME
ALLy
aLLy
aLLY
ALLY
aPAf
_award
AWARD_SW
AWARD?SW
AWARD SW
AWARD PW
AWKWARD
awkward
BIOSTAR
CONCAT
CONDO
Condo
d8on
djonet
HLT
J64
J256
J262
j332
j322
KDD
Lkwpeter
LKWPETER
PINT
pint
SER
SKY_FOX
SYXZ
syxz
shift + syxz
TTPTHA
ZAAADA
ZBAAACA
ZJAAADC
01322222
589589
589721
595595
598598
AMI BIOS
AMI
AAAMMMIII
BIOS
PASSWORD
HEWITT RAND
AMI?SW
AMI_SW
LKWPETER
A.M.I.
CONDO
PHOENIX BIOS
phoenix
PHOENIX
CMOS
BIOS
MISC. COMMON PASSWORDS
ALFAROME
BIOSTAR
biostar
biosstar
CMOS
cmos
LKWPETER
lkwpeter
setup
SETUP
Syxz
Wodj
További:
TOSHIBA BIOS
Ha a bal Shift gombot végig nyomva tartod, talán kioldja.
IBM APTIVA BIOS
Bootolás közben tartsd lenyomva az egér mindkét gombját.
Vagy próbáld meg azt, hogy kiveszed az aksit, és a laptopban lévő gombelemet is. Ezután nyomd meg a bekapcsolást 5-10 mp-ig, és utána tegyél vissza mindent.
Ha a bios nem kap áramot, akkor visszaáll defaultra. -
(Bundás)
addikt
válasz danikaph #596 üzenetére
Azt írja az alaplapod leírása, hogy elfelejtett/ismeretlen jelszó esetén:
1, ''Preparing the Notebook for disassembly'', azaz ki kell szedni a merevlemezt és le kell csatlakoztatni az alaplapról
2, RTC elemeket kivenni
3, 5 perc várakozás
4, Elem vissza, lemez vissza
5, Dugd rá a hálózatra a géped, de az aksit még ne rakd vissza!
6, Kapcsold be
7, C-mos clear, jelszavak elfelejtve
Mod: Nem OFF
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
válasz danikaph #599 üzenetére
Az előzőt a szerkezted manual-jából másoltam, fontos hogy pontosan ezen sorrendben hajtsd fégre a műveleteket. Nem tudom figyeltél-e az 5-ös pont fontosságára : Dugd rá a hálózatra a géped, de az aksit még ne rakd vissza!, stb.
Ha végképp nem megy és nincs aki segítsen, akkor nézz be ebbe a topic-ba: [link], válaszd ki a városodnak megfelelő szervizest, akinek munkaköri leírásába beletartozik a problémád, írj neki egy privátot és kész.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest