- Már fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- VR topik
- iPad topik
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
FICEK9
csendes tag
Üdv!
Remélem jó helyre írok, de már szétgoogliztam a gépem, de sehol nem találtam se angol, se magyar nyelvű megoldást a problémámra.
Az alaplapomban van 4x2gb ram, látja is, de nem hajlandó kezelni csak 2x2gb-ot, és a windows szavaival élve: "Hardverek számára fenntartva" van a másik 2x2gb. Ezzel kapcsolatba annyit találtam a neten, hogy a biosomban "memory remap"-ot kellene csinálnom, de eddig nem jöttem rá mi felelne meg ennek az én biosomban és hogy tényleg ezért "tartja vissza" a bios-om a memóriáim felét.
Az érintettek:
alaplap: Gigabyte GA-H55M-UD2H
memória: 4x2GB Kingmax DDR3 1600MHz
A fölösleges válaszok elkerülése érdekében nem kérek WINDOWSOS megoldásokat, a biosban már eltűnik a memóriáim fele, a windows csak kiírja a "problémát", így BIOS beállítási tippeket kérek ilyen, vagy hasonló biosú alaplapok esetén.
Egy tippem van még, amivel kapcsolatban szintén lehet reagálni, de már egyszerűen kifogytam az ötletekből: megfáradt a tápom és nem tud elég áramot adni mind a 4 slotnak.
Köszönöm előre is akár a legképtelenebb ötleteket is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Már fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Call of Duty: Black Ops 7
- VR topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gumi és felni topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 32GB Kingston Fury Beast RGB 6000Mhz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Elite II 1x32GB DDR4 3200MHz
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16
- AKCIÓ! 64GB Kingston Fury Beast RGB 6000Mhz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance 8gb 2400
- Dell XPS 15 9500 - 15,6" hibás kijelző, i7 10750H, 8GB RAM, Nvidia GTX 1650 Ti 4GB VGA
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest