Új hozzászólás Aktív témák
-
maxrad1580
aktív tag
Ha semmi nem világít,akkor az sajnos nem bios hiba szerintem. Gondolom próbáltad már akku nélkül beindítani,csak hálózati töltőről. A halott,zárlatos akku képes kinyírni a töltésvezérlő ic-t. Találkoztam már olyan notival is,hogy a zárlatos akku miatt nem indult,mert tiltotta a töltőt a zárlat.
Egy bios resetet azért próbálj meg ha tudsz.
-
flower78
csendes tag
válasz
maxrad1580 #48 üzenetére
Sajnos nem világít rajta semmi. Az igazsághoz tartozik, hogy az akksi halott benne, s mindig töltőn van. Mikor lefagyott és semmire nem reagált az akksitöltőt húztam le róla, s kikapcsolt azonnal.
-
flower78
csendes tag
válasz
maxrad1580 #46 üzenetére
Este ha hazaértem megnézem. Tegnap a bekapcsoló gomját hiába nyomtam nem jelzett semmi vissza. Vagy van valami kombinációja?
-
maxrad1580
aktív tag
Szia flower78.
Hibajelzést ad a géped? Villog valamilyen led rajta?
-
Kripepe
csendes tag
válasz
maxrad1580 #43 üzenetére
Nem javításra adtam be, hanem visszavittem a boltba (előző nap vettem). Pénteken kapok egy másikat helyette.
-
maxrad1580
aktív tag
Azért ha kész lesz,elárulod mit állapított meg a szerviz hibának?
-
Kripepe
csendes tag
válasz
maxrad1580 #40 üzenetére
Igen azt is figyelni, de nem történt semmi. FAT16 és FAT32-t is próbálkoztam. Semmi. Ezért vagyok kíváncsi mi lehet a hiba.
-
Kripepe
csendes tag
válasz
maxrad1580 #38 üzenetére
Akkut kivettem, tápkábel kihúzva, nyomom a két gombot, táp vissza és bekapcsolom a gépet. Ha jól értelmeztem a külföldi fórumokat, addig kell nyomni a két gombot míg a gép nem sípol. Nálam nemtörtént semmi. Ja és a pendrive be volt dugva.
-
Kripepe
csendes tag
válasz
maxrad1580 #36 üzenetére
Azért kíváncsi lennék mi lehet a hiba! Az biztos, hogy a bios frissítés után adta meg magát. Pl. a windows + B kombinációra nem is reagált.
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
maxrad1580 #35 üzenetére
Ha garanciális,akkor ez a legjobb megoldás.
-
Kripepe
csendes tag
válasz
maxrad1580 #32 üzenetére
A HP oldal szerint a két Caps lock/ Num lock lenne a BIOS hiba de nemek csak egyet villant.
-
Kripepe
csendes tag
Szia!
Bios frissítést követően egy HP Pavilion G6 2013-as szállt el. Tudnál segíteni? Megnéztem a belinkelt videót, de nem minden kerek.
-
szaporv
tag
válasz
maxrad1580 #1 üzenetére
Üdvözletem!
Van egy Toshiba Tecra 3M típusú laptopom ami bekapcsolásnál jelszót kér...
A jelszó megadása nélkül, nemlehet kezdeni semmit a géppel Elemet levettem az alaplapról órákra, de nemsegített!
Utána jártam, és az a a hír járja, hogy egy security flash chip van benne ami tárolja azt a jelszót.Kérdésem azlenne, hogy tudja e valaki hogyan kell törölni azt a jelszót?
Esetleg EEPROM kiolvasás?
Előre is köszönöm!
Üdv. Viktor
-
válasz
maxrad1580 #26 üzenetére
Ment privát!
-
davidsone
addikt
válasz
maxrad1580 #1 üzenetére
hali!
Volna pár kérdésem: msi gx660 notim van 2éves bios és win8 van rajta. A hivatalos oldalon 2 frissítést találtam: RAID és NON-RAID system-hez.
A RAID-ot szedtem le...
Ezután mit kéne csinálnom és fenn állnak azok a kockázatok miket írtál?
Miben lesz "más" vagy jobb a gép?aki tud valamit pls írjon
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
Runner_fxr #19 üzenetére
Annyira nem ismerem azt a típusú fujit,de vannak olyan típusok,amihez egy külön kis programot is fel kell tenni a fuji oldaláról,ami nélkül nem indul a wifi.
-
páko
csendes tag
válasz
maxrad1580 #2 üzenetére
szia nekem lenne albacomp m375s bios frissités közben le fagyot ,és nem ad képet
-
partshead
csendes tag
Van egy HP 620 notebookom. Eltörött az LCD, kicseréltem, majd lassú volt a HDD az elején delay gondjai voltak. Adtam neki egy load default-ot biosban, meg is tudtam nézni, hogy miket állított be. Mentés, újraindítás, aztán semmi. Ha leveszem az áramforrásról, akkor automatikusan bekapcsol, leáll, majd elindul (természetesen semmi nincs a monitoron). Na ilyenkor mi a csudát lehet csinálni?
-
válasz
maxrad1580 #11 üzenetére
Pont ez lett volna a kérdésem, de ezek szerint ilyet nem lehet csinálni.
Van egy régebbi laptopom. Egy fujitsu m7440g. Vettem hozzá egy külső dvd írót, mert a belső tönkrement és nem akartam már belsőt venni, a külsőt tudom használni más géppel is.
A probléma az volt, hogy windows telepítés nem indult el a külső íróról, akárhogy próbálkoztam, nem ment. Majd csináltam rajta egy bios frissítést, windows alól. A bios gond nélkül le is frissült, de azóta tapasztaltam néhány problémát, ami a bios frissítés óta van, bár nem tudom, hogy ennek lehet e hozzá köze. A wifit nem tudom bekapcsolni, mármint feltelepítem, látja az eszközkezelőben is. Lehet ez az új bios műve? Ezért akartam visszarakni a régit, de akkor ezek szerint olyat nem lehet. Illetve a régi bioshoz csak cd image fájl van, amivel csak dos alól tudok biost frissíteni, de ezt nem tudom hogy kell, bár ezek szerint tárgytalan is. -
F_Zolee
nagyúr
Hello
Lenne egyik haveromnak egy MSI Z68A-GD55-ös lapja. Bios frissítés nem zajlott le rendesen valami miatt. Alapban a gép nem akart rendesen újraindulni és lehet ez kavart be frissítés közben. Ez azt jelenti ha újra akarta indítani a gépet simán akkor nem kezdődött meg a boot, csak kikapcsolás után, ez a rész hiányzott frissítéskor. Most csak folyamatosan reseteli magát a post képernyő után, nem lehet a biost se a wint betöltetni. Nincs valami billentyű kombó amivel elő lehetne hívni valami backup biost?
Bár ahogy nézem nem alaplap topik, de hátha tud valaki segíteni.
-
törölt tag
válasz
DigitalAngel #15 üzenetére
Nekem live update rakta rendbe a gépem,bár a monitor ha elsötétül,akkor nem jön vissza a kép az egér mozgatására sem.
-
DigitalAngel
tag
válasz
maxrad1580 #14 üzenetére
köszönöm, még garos akkor inkább visszaviszem.
Ne használjátok a LiveUpdatet.....
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
DigitalAngel #12 üzenetére
Szia.
Sajnos nem sikerült a frissítés.Hibásan került a chipre a bios,vagy rossz volt a file.
Sajnos ezen is csak külső íróval lehet segíteni.
-
sisi900
tag
válasz
maxrad1580 #11 üzenetére
Szia!!
ahhoz szét kel szedni a gépet?
és az mibe kerül? -
DigitalAngel
tag
Hali, következő a problémám, van egy H61M-P22 lapom, tudom nem notebook de az eset szempontjából lényegtelen LiveUpdate-el lefrissitettem mindent rajta, majd rebootot követően se kép se hang.
CMOS reset után nem tudok F1-et nyomni se DEL-t, mert nem ismeri fel a billentyüzetem, ha RESET-elem a gépet BIOS-t se érem el, DVD-röl se bootol be, csak fekete képernyö villogos dosos kurzorral.
Lehuztam mindent a lapról ami nem kell, hdd-ket usb-t, memoriákat is ellenöriztem.
Mivel lehet gond? -
sisi900
tag
Sziasztok!!
Segítséget kérnékvan egy HP compaq 6710b laptop és az F20 BIOS-t szeretném F16 ra cserélni de nem engedi
Valami megoldás?
-
törölt tag
Szia,ezt az Azonnali notebookos kérdések órájába is irhattad volna.
-
Szia!
Bár ez egy régebbi noti, hátha van valami ötleted.
Ma sikerült éltemben először kinyírnom egy notit BIOS update-el. ASUS F5V, a frissítés közben elsötétült a kép. Ki-bekapcsolás után ugyanaz, viszont úgy tűnik, hogy a CD-ROM-ot próbálja olvasni. Létezhet valamilyen speciális formátumú emergency disk, amivel helyre lehet állítani, vagy marad a BIOS chip kiszedése?Válaszodat előre is köszönöm.
-
Speederke
csendes tag
válasz
maxrad1580 #5 üzenetére
Semmi hibaüzenet!
-
maxrad1580
aktív tag
Egy kérdés még. A billentyűzeten megjelenik valami hibaüzenet? CAPS LOCK,NUM LOCK
led villog esetleg valami hibaüzenetet ha elindítod a gépet? PL 2 villanás,szünet,3 villanás ,szünet,stb?
-
Speederke
csendes tag
Hello!
BIOS frissítés közben lefagyott a gépem!
Azóta nem ad képet csak csipog 2 öt időnként!
MSi P65A-C45 UEFI BIOS !
A segítséget előre is köszönöm! -
maxrad1580
aktív tag
Jó tudni,hogy senkinek nem romlik el a gépe.
-
maxrad1580
aktív tag
Mostanában egyre több nagy értékű notebook kerül bontásra,vagy olcsó pénzért eladásra,mert egy félre sikerült BIOS frissítés után a a gép nem indul,vagy ha indul is nem ad képet többé.Főleg az új UEFI BIOS-os HP noteszoknál jellemző ez most. Sajnos a szervizek többsége erre a hiba jelenségre azonnal alaplap cserét,vagy reball-t javasol,ami nem kis összeg,így szegény tulajdonos vagy kifizet egy szép összeget,vagy eladja a gépet potom pénzért "alkatrésznek". Sok gépen lehet segíteni egy egyszerű BIOS Recovery-vel,de van amikor csak a BIOS Chip külső újraírása segít.
Nem feltétlenül csak Bios frissítés miatt lehet hibás a gép. A chip tartalma törlődhet egy áramlökéstől,egy zárlatos BIOS elemtől,de sok más dologtól is.
Ha elrontottad a Bios frissítést,vagy egyszer csak,minden előzmény nélkül nem indul a géped,akkor itt a helyed,beszéljük meg mit lehet tenni.
Remélem tudok sok fórumozónak segíteni,a szeretett gépébe új életet lehelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest