- Billentyűzet gondom van
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovimre
tag
Sziasztok!
Van egy P!S5A/DX+ alaplapom, amin BIOS-t szeretnék frissíteni, emiatt "Support Intel P4 Hyper-Threading 3.06GHz CPU ".
A probléma már ott kezdődik, hogy a weboldalon V5.1A típus szerepel, ez viszont sehol nincs az alaplapra írva. Lehetséges, hogy ez csak sima P4S5A/DX+? Ilyet viszont a gyártónál nem találok.
Vissza térve odáig megvagyok, hogy floppy, rendszerlemez, rámásolva a rom fájl, boot. Viszont itt bármit próbálok beírni, mindenre bad command or file name a válasz. Még annyit, hogy a lapon 686 amibios van, ha jól látom. -
pityuco
tag
Sziasztok!
Nem tudom emlékszik e még valaki arra az MSI P7N platinum lapra amin Fujitsu siemens bios van. A kezemhez került még egy korábban, de valahol azt olvastam, hogy bios frissítés kell neki ahhoz, hogy felismerje a core 2 duo procikat. Mi igaz ebből és ha igen, akkor mivel tudom ezt frissíteni illetve, hogyan mert még nem csináltam ilyet.
Köszönöm a segítséget -
Kiskutyák
aktív tag
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki?
Adott egy ipari alaplap: EZ
AAEON EMB-9459T Rev. A.1
BIOS A.1.0
Ezen a lapon kellen frissítenem a BIOS-t. Az oldaláról leszedtem a legfrisebb BIOS-t (A.2.0).
Windowsos szoftver nincsen hozzá, de őszintén azzal nem is kívánok játszani. Biosban nincs EZ flash menupont, semmi ami arra mutatna, hogy "hééé, gyere itt tudod könnyen frissiteni a biost" menu!
Készítettem DOS boot CD-t, de mivel az alaplaphoz nincsen boot burn software ezért sokra nem mentem. Csak egy *.bin állományt lehet letölteni.
Eddig csak win alól és EZ flash-el frissítettem. Kéne egy kis útmutató, link, videó, magyarázat.
Köszi előre is!!!!
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Valaki le tudná nekem írni nagyon nagyon szájbarágósan az adatlapomon megtalálható alaplapom bios frissítésének menetét? Sajna code5 el leál telepítés közben utána olvastam frissítés megoldaná a problémát de nem merek belekezdeni viszont újra kellene raknom a wint....
-
Xanderas
csendes tag
Hali.
Van egy Abit GD8 Pro alaplapom amin processzort cseréltem (ilyet tettem bele).
Bekapcsoláskor csak F1 el indul el a rendszer és azt írja ki hogy a HT technológia enabled.
Na de ez egy HT-s proci.
Gondolom valamit állítani akar vagy biost kellene frissítenem?
Elakadtam ha van valakinek ötlete kérem help -
Atipapa
csendes tag
Sajnos nem tudok segíteni , de nekem is volt már ilyen problémám , én szervizbe vittem a gépet .
-
EkibiT
csendes tag
Szevasztok.
a segítségeteket kérném. a problémám a következő.: van egy Msi GX620 laposom és Bios lett rajta frissítve, na most azóta olyan baja van hogy lefagy amikor be bootolna a gép. az msi felirat bejön a bioszba be tudok lépni de utána semmi. annyit ír ha kinyomom a kezdő képet hogy Checking NVRAM....
és nincs tovább..
gondolkodtam olyanon hogy lehet e olyat csinálni hogy külső gépről biosz frissíteni vagy valami ilyen megoldás létezik e...?!
remélem valami guru tud valami okosat mondani mert a szervízbe azt mondták hogy videokártya baj, cserélni kell, aztán volt olyan verzió hogy alaplap csere...
szóval előre is köszönöm ha valaki tud nekem segíteni, telefonon is zaklathattok!!!
SEGÍTSÉÉÉGG!!!
-
GeryFlash
veterán
Nagyon fontos, légyszi segítsetek!
Gigabyte GA-K8RS482M ez az alaplapom, és ebbe szeretnék berakni egy amd 3800x2-t.... Na már most a gépemben egy 3000+-os van, és ma haverral a megvett 3800+-t be akartuk rakni.... Lekaptuk a hűtőt, és a procit kicseréltük.... Ezek után, vissza a hűtő és indtanánk, de a gép nem adott képet, a legfurább, hogy semmilyen pityegés nem volt, se sípolás... A VGA-nak és a ramnak semmi baja, tuti a proci volt a ludas.... Erre fogtuk, és vissza a 3000+, de ez is szarakodott, elindult a gép, hűtő felpörög, de a pityegés elmaradt... Végülis 5-ik indításra ment a 3000+-szal, aztán felbátorodva visszaraktuk a 3800+-t, természetesen semmi, és a 3000+-szal is szenvedtünk, a 6-ig indításra adott képet és itt már indításkor pityegett az alaplap... Biosz frissítés kéne? Vagy a 3800+t is százszor próbálgatni? Esetleg többet kéne várni (mi kábé 20-30 mp fekete kép után lőttük ki a gépet)....Vagy ebbe a lapba nem is jó ez a proci (939-es elvileg mind2)? És ha bioszfrsiíítés kell, akkor honnan tudom letölteni ehhez a laphoz a frissítést, és windowson belül lehet vagy csal flashdriveról bootolva?
Nagyon köszi -
petakpa1
őstag
Sajnos bios frissítés után elszállt a lapom
Asus F1A75-M PRO lap volt. Ennek a biosában van egy EZ Flash nevű rész ott csináltam. Simán végigment a folyamat, ki is írta hogy sikeres, és újraindul. Na ezt köveően se kép se hang
Kellene valaki, aki megnézi!
Vagy próbáljam meg visszavinni, ahol vettem? Az csak egy webshop sajnos, meg a bios frissítéssel össefüggő hibák amúgy sem garisak. Pár ezer forintot nyilván kifizetnék a javításért. Help please!!!
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok!
Valaki eltudná nekem mondani hogy cd-ről hogyan lehetne biost frissíteni? Dell optiplex gx240-es gép. Sajna flopy-m nincs. Segítsetek pls! -
_Oscar
tag
Van egy Intel DQ35JO lapom. Tegnap Biost frissítettem rajta. Azóta nem bootol. Kizárólag recovery módban hajlandó indulni, de változatlanul nem bootol. Mi lehet a megoldás?
-
krasds
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kerdesem. Asus P4PE X-TE alaplapom van 1005-os BIOSszal. Frissiteni szeretnem a BIOSt mert a CPU amit most beletennek az csak 1008-tol tamogatott. Asus EZ FLASH (nem 2-es) - el szeretnem csak egy gondom van. Mindenhol azt irjak hogy a letoltott fajlokat mentsem ra floppyra es aztan onnan inditsam a frissitest, de az a abaj hogy nincs Floppy meghajtom. Nem lehet ezt valahogy megoldnai USB kulcsrol, vagy esetleg CDrol?
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
Darth Raven #2082 üzenetére
az a driver amit floppyról szeretne a win megenni az melyik? ahci? anélkül is próbáltad telepíteni ha IDE módra állítod át a hdd vezérlőt?
-
Darth Raven
csendes tag
Igen.... Viszont eltűnt egy két beállítás a biosból. Ne kérdezd hogy pontosan melyek mert ezt kb egy éve próbáltam viszont most vettem észre hogy van ilyen topik
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
Darth Raven #2080 üzenetére
frissítés után volt Clear CMOS, Load Setup Default majd reboot? beállítottál mindent újra rendesen a fenti három művelet után?
-
Darth Raven
csendes tag
Üdv !
Érdekelne hogy mi van olyankor ha egy Abit IB9-es deszkán próbáltam egy BIOS Flash-t (mert ugye floppy meghajtó nélkül nem szeretne winfost telepíteni mert ugye azon kellene megadni neki a sata drivereket....) aminek az lett az eredménye hogy win továbbra sem települ, de legalább sűrű lett a kékhalál ami szerintem nem van jóHa visszarakom a régi BIOS-t és pendriveról telepítek megy minden rendesen.
Viszont érdekesség hogy a linux meg bootolás közben egy pillanatra kidob egy ilyet hogy Extremely broken Bios detected ami ugye jót már nem jelenthet... Kezdek már kopaszodni ettől a géptől... -
Fényhozó
tag
Üdv!
Szerintetek egy Intel DP35DP lapon, ha vissza szeretném tenni a régebbi biost, az jelenthet valami gondot?
Előre is köszönöm.
Üdv
-
lucky123
csendes tag
sziasztok.
Nekem egy compaq evo d510-es atik gépem van.F1el idul és azt mondták,hogy biosz frissítés kelene neki.Lehet ilyen öreg gépen ezttenni?Én nem értek semmit hozzá ezértkérdezem.Köszi Gyula -
Silentfrog
veterán
Üdvözletem!
Van egy Asrock N68C-S UCC alaplapom 1.4 biossal.
Szerettem volna a legegyszerübb modon frissiteni a biosát,
Igy megprobáltam az instant flash funkcioval felfissiteni,de nem engedi azt irja ,ki,hogy a fent lévő a legujjabb verzió
Tudom,hogy legalább 3 újabb kiadás volt már ,és mégsem engedi frissiteni.
Probálkozzak más modszerrel felrakni a 1.6 vertioját vagy ne is erőltessem a dolgot? -
Win6Gyury
csendes tag
Sziasztok
Ojan gondom van hogy van 1 P4Xp-X alaplapom ami nem mai darab Nos mint kontár belenyultam a BIOSba több kevesebb sikerrel.Aztán találtam 'kézikönyvet hozzá.Kérdésem az lenne hogy Bios restart után ha ugy állitom be a BIOSt ahogy ott van az jo e lessz? -
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Van egy Gigabyte 8pe800-s alaplapom.Tettem bele egy 2.8 Ghz-s inteles Northwood magos CPU-t és ebből csak 1.8-at ismer fel.
F8-s BIOS van rajta,de F9-s kellene rá.
Sosem frissítettem bios-t csak windows alól programmal.
Segítsetek,hogyan tudnám megcsinálni.Előre köszönöm. -
LagerMaister
tag
Sziasztok, hülye kérdés, de hogyan lehet downgradelni a biost? Elég ha csak egyszerűen vissza felteszem a régi elmentett bios filet, és ugyan az a menet mint az updatenel? Alaplap tipusa GigaByte GA-P31-ES3G.
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Bios-t szeretnék frissíteni Gigabyte GA-MA 790XT UD4P alaplapra,de fogalmam sincs, hogy kezdjek neki!Igazából azért lenne szükségem a frissítésre, mert a jelenlegi( AMD PhenomII X2 545 3GHz)procit lecserélném egy AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition-re, illetve egy ASUS Radeon hd 4850 512MB Ram videokártyát cserélnék GIGABYTE GV-R685OC-1GD HD6850 1GB GDDR5 PCIE-re.
Tudnátok segíteni?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Rendeske #2067 üzenetére
Szia!
Látom giga lapod van, bár nem olyan mind amire a leírást készítettem, de ha összeveted a lapod manuáljában írtakkal, szerintem sok eltérés nem lehet.
BIOS frissítés Pendrive-ról
De csak akkor frissítsd a biost ha biztos vagy a dolgodban! -
beefjeez
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASrock AM2NF3 VSTA lapom, és új bios kell neki.
Hogy álljak neki?
A floppy lemezt nem lehet elkerülni? -
sasaera
csendes tag
Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem BIOS frissítéssel kapcsolatban.
Alaplap: ASUS M2V-TVM
Pendrive-ról próbáltam frissíteni, mivel Floppy meghajtó nincs a gépben.
Az USB-ből készítettem 1 boot-olható lemezt, a jelenlegi BIOS (AMI v.02.58) fel is ismeri, elindul az AFUDOS, majd újraindítást kér a gép.
Restart után nyomok 1 ALT+F2-őt, majd az EZ-FLASH keresi a floppy és cd meghajtót sikertelenül....
Tudna valaki segíteni ezzel a problémával kapcsolatban, mert pár napon belül vizsgázok és szükségem lenne az asztali pc-re.
Előre is köszönöm a válaszotokat.
Üdv! sasaera -
Rendeske
tag
Sziasztok!
A BIOS-t szeretném frissíteni mert a közeljövőben szeretnék új DDR3-as RAM-kat venni a gépembe és úgy látom a gyártó honlapján hogy az újabb BIOS-ok pont a memoria problémákat orvosolják...
Szóval még sohasem frissítettem BIOS-t és kérnék tőletek egy jó szájbarágós leírást hogy hogyan csináljam.
Az F5-ös BIOS-t szeretném föl rakni! van egy 16GB pendrive-om, plus Verbatim cd-im...
A segítséget előre is köszönöm!
Szép napot!
-
LagerMaister
tag
Helló. Még igen csak kezdő vagyok ebben a témában, sosem volt részem még BIOS frissítésben, valaki segítene nekem, hogy honnan, és mit kell letöltenem hogy frissítsem az alaplapom biosat? ALAPLAP:Gigabyte GA-P31-ES3G. Melyik módszer lenne a legjobb a frissítéshez? Előre nagy köszönet.
-
pubos
tag
válasz
tibi_hun84 #2064 üzenetére
szia ha tőlem kérded nekem sikerült.
de csak ezzel.MS-DOS 3.3
innen letöltheted.
[link] -
tibi_hun84
csendes tag
Szia!
Nekem is most ilyen problémám lett a biossal. Neked sikerült orvosolni a dolgot? Ha igen segítenél benne?
Köszi,Tibi
-
pubos
tag
Meglett a bios viszont ezt írja ki friss előtt.
ez mért van mit tudok csinálni? -
törölt tag
válasz
Solesz84 #2058 üzenetére
Ha minden működik és nem akarsz fejleszteni, akkor hagyd. Felesleges veszély forrás a frissítés. Nem lesz se jobb, se gyorsabb tőle a géped. A gyártó honlapján amúgy megnézheted, milyen válltozásokat tartalmaznak az azóta kiadott frissítések. Ha nincs bennük számodra érdemleges, akkor felejtős.
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Mióta megvettem a gépet kb 3éve azóta vettem bele 1 másik procit Quad core q8400-at (2éve) és 1 másik videokártyát hd 5750-et (1éve).Szerintetek kellene frissítenem a BIOS-t? Alaplapom Gigabyte GA-EP31-DS3L (rev. 2.0) jelenlegi BIOS verzió FC Rendszer BIOS dátuma 09/16/08, Video BIOS dátuma 01/18/10.A Gigabyte honlapján ez az újabb BIOS: FDc 22/05/2009 Beta.
Szerintetek próbálkozzak meg ezzel a frissítéssel?A gép jól működik meg minden csak azért kérdem h ajánlott-e frissíteni?
Előre is köszi a segítséget! -
pubos
tag
sziasztok
maxdata pro 650t valaki nem tudja honnan tudnák biost letölteni hozzá?
köszi -
törölt tag
-
djrobaa
aktív tag
Sziasztok.
Egy IBM Pro300a-afp 3.2 laphoz keresek bios frissitést. Valamiért nem akarja megformázni a winyót az Xp telepitő. Maxtor 60GB-os van benne. 55%-nál kiirja, hogy a lemez sérült, de semmi baja, mert egy másik gépben simán települ, és a Maxtor Powermax progi is hibátlannak irja. Ez egy IBM Netvista 6339-bfg gép.
Köszi előre is.
-
Livius
őstag
válasz
gabesz.1986 #2052 üzenetére
A lapod Manual-jában a BIOS Update Utilities résznél levan írva hogy kell Q-Flash Utility-el vagy windows-ban @BIOS Utility-vel frissíteni. Én azt ajánlom hogy a Q-Flash Utility-val próbáld, mert az a windowson kívűl csinálja meg, és az biztonságosabb. De ha már exe-ben is letudod szedni akkor az lehet csak simán egy futtatható, és tovább tovább gombokra elintézi a frissítést.
-
gabesz.1986
tag
Sziasztok!
1600as ramom 1333on megy és a biosba nem is tudok 1600at állítani a ramos topikban azt tanácsolták frissítsek biost (F3 van most) leszedtem a gigabyte honlapjáról az F11et (egy exe fájl). Az a kérdésem mit csináljak vele másoljam egy pendrive-ra és bootoljak arról?Alaplap: Gigabyte GA-P55UD3
Proci: Intel Core i5-750 2.66 GHz
Ram: CSX 2048 Mb DDR3 1600 MHz Dual kit -
dj.gabessz
tag
Köszi szépen Livius ! megoldottam a problémát nagyon segítőkész srácról van szó
videó és szöveg segítségével gyerekjáték volt számomra orvosolni a problémámat csak ajánlani tudom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kutya topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Billentyűzet gondom van
- GTA VI
- Jövedelem
- Külpolitika
- Konzol Screenshot
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest