- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PalmtopNL
csendes újonc
válasz Csontikka #870 üzenetére
sziasztok
7. Die entpacken.bat editieren. Den Filenahmen des Img eintragen.
szó szerinti fordutás kb.:
Az entpacken.dat(nevüt) szerkeszteni és a .img fájl nevét betenni,behelyezni (beírni).
Magyarra értelmezve: egy erre a célra készült (entpacken(.bat fájlt (ha nincs akkor készitünk) beírjuk a kicsomagolásra szánt fájl nevét a entpacken.bat nevü file-be (valahól,ahova kell,mint a linkelt példán,
ott is bent van a file név a megfelelö helyen)
és a 8-as pont szerintel a (cmd ablakban) elinditjuk.Azért is küldtem egy linket:https://forum.worldofplayers.de/forum/threads/144315-Datenpakete-entpacken-f%C3%BCr-Ladevorteile
amiben valami hasonló batch parancssor van csak nem .img file-hoz
hanem valami játéknak a fájlját csomagolja kiüdv,
[ Szerkesztve ]
-
zsotto31
újonc
válasz Csontikka #811 üzenetére
Teljesen véletlenszerűen és látszólak ok nélkül esnek ki. Regek jók, dns hibátlan, időszinkron hiba néha előfordul, de nem jellemző.
Leginkább újraindítás után vehető észre, mikor az autologonos domain userrel bejelentkező gép nem lép be, vagy megáll az adatküldés a szerver felé.
-
SaNyEe
aktív tag
válasz Csontikka #794 üzenetére
call-al is meghívtam most, ugyanez az eredmény.
a timeout lefut.#sztanozs: errorlevel értéke 0 IF előtt közvetlenül. A mappába zicher, hogy be tud lépni, mert elindítja és leállítja az alkalmazást.
az utána való ellenőrzést úgy értettem, hogy abban a cmd-ben ahonnét call-al meghívtam a scriptet, nyomtam egy echo %ERRORLEVEL%-t. szintúgy 0 az eredmény.Jó, nagyon dummy vagyok batch-hez, most fogtam fel, hogy a stop/start batch-eket call-al hívjam fel.
Köszönöm a felvilágosítást, pöpecül megy[ Szerkesztve ]
-- end of transmission --
-
bepken
veterán
válasz Csontikka #591 üzenetére
megoldódott közben, alaposan benéztem...a codepage kavart be - ha jól gondolom. a script-ben 1252 szerepelt, az ankelpad-ban pedig 852-essel mentettem el mindegyiket. aztán gondolom ez futtatáskor már nem igazán tetszett neki. aztán hogy mi csúszott el annyira, hogy épp az ip címet nem írta ki a netsh paranccsal....
lényeg, hogy miután átjavítottam 852-re a script-ben is, azután már jól működikna de van még kérdésem bőven, remélem nem gond
szóval hogyan tudnám két változó értékét összefűzni, majd ezt harmadik változóként alkalmazni?
"terem száma"-"gép száma" >> ezeket összefűzve állna össze a gép neve, például "120-13"a következő lépésben pedig ez alapján az érték alapján szeretném módosítani a gép nevét.
ahogy olvasgattam, nem igazán van mód arra, hogy egyszerűen csak lecserélje, mert be kell írni a jelenlegi gép nevet is....╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Csontikka #567 üzenetére
Csináltam egy autoexec.bat-ot benne ami kell beletettem a dosbox mappájába C/progfájl/dosbox... Nem megy. Csináltam egy autoexec mappát beletettem nem megy. Csináltam egy cdrive mappát beletettem nem megy.
A DOSBox options.bat-ba beleírtam, hogy autoexec.conf-t indítsa el, majd azt létrehoztam, de az se megy. Én vagyok ilyen hülye?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #547 üzenetére
Elnézésedet kérem amiért nem köszöntem meg a segítségedet. De meg is csináltam a programot és egyből ki is ment a fejemből örömömben a köszönet. Ne haragudj!
Viszont lenne még egy kérdésem... megoldható BATCHEL hogy X időközönként elinduljon és végrehajtson parancsokat ? Mindezt úgy hogy amíg nem nyílik fel X ideig a batch addig ne legyen az asztalomon egy fekete ablak vagy hasonló ?
-
BatchMan
senior tag
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #490 üzenetére
Ha valakit érdekel nekem van egy sleep batchem amit nagyon egyszerű felhasználni....
:SLEEP
SETLOCAL ENABLEEXTENSIONS
(SET TIME=)
IF "%1"=="" (GOTO :EOF)
(SET /A LIMIT=0)
(SET /A LIMIT=%1)
IF %LIMIT% LEQ 0 (ENDLOCAL & GOTO :EOF)
(SET /A CONT=0)
:TIME
(SET MIRROR1=%TIME:~-4,1%)
:INCREMEN
(SET MIRROR2=%TIME:~-4,1%)
IF NOT %MIRROR2%==%MIRROR1% (GOTO :COUNT)
GOTO :INCREMEN
:COUNT
(SET /A CONT +=1)
IF NOT "%CONT%"=="%LIMIT%" (GOTO :TIME)
ENDLOCAL
GOTO :EOFÍgy néz ki bárhova bemásolhatod ezt a programodba ( célszerű leg aljára vagy leg tetejére rakni ) és úgy tudod előhívni ha beírod ezt: Pl 3 mp szünet így néz ki :
CALL :SLEEP 3 -
sztanozs
veterán
válasz Csontikka #486 üzenetére
Elméletileg a registry hackelés is ugyanezt csinálja - csak közvetlenül írod be két mezőbe a felhasználónevet meg jelszót. Én nem tapasztaltam még, hogy kijelentkezés után újra bejelentkezne, csak újraindulás után...
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
vajdahunyad1
csendes tag
válasz Csontikka #483 üzenetére
Pedig az autologon-nak pont az a lényege hogy automatikusan visszajelentkezik. Ha nem jelentkezik vissza automatikusan akkor az nem autologon. Am Szintén batch fileval meg lehet adni ha jól emlékszem a registrybe van egy olyan sor hogy autologon és ott 1-esre kell állítani de am win7 nél hiányzik is ez a sor úgyhogy be kell írni és ugye azt is meg lehet mondani hogy milyen userrel logoljon be
-
vajdahunyad1
csendes tag
válasz Csontikka #481 üzenetére
Mert ha kijelentkezek akkor automatikusan visszajelentkezik nekem pedig a lényeg hogy ne jelentkezzen vissza automatikusan hanem át tudjak jelentkezni. pl: Autologonon van az user1 ha kilogolok akkor visszalogol user1 el de én váltani akarok user2 re ilyenkor logoff és valamelyik shift hosszan nyomásával nem jelentkezik vissza autoba hanem ctrl+alt+del enyomása után válthatok felhasználót tegyük fel hogy váltok is user2 vel bejelentkezek itt ügyködök... telepítek stb mivel ez a rendszergazda és ha kilogolok (csak simás shift nyomása nélkül) automatikusan user1 el bejelentkezik. Remélem érthetően mondtam el és az a lényeg hogy kell egy batch file amivel ezt a shiftes dolgot kikerülöm mert nem mindig működik rendesen
-
válasz Csontikka #474 üzenetére
Nem, sajna nem ez a gond. Ja, igen amikor lefut, látszólag kap értéket, de nem helyettesíti be:
változóval:set datum = 05_07_2013
dir "\\szerver\\megosztas\"változó nélkül(dir \\szerver\megosztas\%date:~5,2%_%date:~8,2%_%date:~0,4%):
dir \\szerver\megosztas\05_07_2013
Volume in drive \\szerver\megosztas is DATA
Volume Serial Number is ...
Directory of \\szerver\megosztas\05_07_2013
2013.05.07. 08:00 <DIR> .
2013.05.07. 08:00 <DIR> ..
...[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
sztanozs
veterán
válasz Csontikka #462 üzenetére
Ez biztos elég kell legyen - eszközre:
VEN_14E4&DEV_1600 - bár ez nem kötet azonosító, hanem eszköz azonosító... ezzel még nem tudsz kötetet leválasztani.[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #434 üzenetére
Köszönöm szépen! Inkább az egyszerűbbet választottam mert még így is belebonyolódom a programba ( túl sok ciklust írtam és mikor ellenőrizni akarom hol a hiba össze vissza kell lépkednem a ciklusokba ) még kéne egy kicsi bonyolultság bele és akkor már 10 percig gondolkodnék hogy melyik ciklusba is és mi után...?! ... De köszi szépen remekül remekel !
-
-
ravenwood
csendes tag
válasz Csontikka #426 üzenetére
na akkor leírom, szóval nem nagy dologról van szó, 2 gép van a szobámban az egyik egy asztali a másik egy laptop, a laptopról csatlakozok távoli asztal kapcsolattal az asztali gépemhez (többnyire filmnézés közben) ekkor az asztali gépem kijelentkezik az aktuális felhasználó profiljából de a távoli asztal kapcsolattal nem tudok visszajelentkezni és ha filmet nézek ez probléma mert akkor a laptopomon megy a film nem pedig a tv-n a házimozi rendszerrel ami az asztali gépemmel van összekötve. (távoli asztal kapcsolat laptopon váltok filmet probléma)
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #419 üzenetére
Evvel próbálkoztam én is a kollégának segíteni de mappát hogyan nyitsz meg vele? én evvel próbálkoztam eddig hogy
start /wait explorer -D:\PRÓBA\PRÓBA\De sajnos nem definiált az explorernek ez hogy -D:\PRÓBA\ szóval tovább kísérletezgettem most már total commanderrel és az érti amit akarok!
és abban működik csak evvel szükséges hogy a kollegának legyen total commanderje
az így néz ki amúgy...start /wait C:\totalcmd\TOTALCMD.exe -D:\Próba\Próba
persze ha nem ide van telepítve a totalcommandered vagy esetleg más az indító alkalmazás neve nem fog működni de ez működik amúgy! A működési elve meg egyszerű.... a program nem fut tovább amíg be nem zárod a total commandert ![ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #389 üzenetére
Szia, Kész lett a program már csak egy kis apróság hiányozna amit nem tudok megoldani :\ Ha pl van egy változóm ami még nem is létezik akkor az minek felel meg? írok rá 1 példát
if %elozo%==0 goto settelesés itt ahol ez a sor van a programba az a változó hogy "elozo" még nem is létezik !!! Szóval nincs olyan akkor azt hogy lehetne megcsinálni hogyha NEM létezik az "elozo" változó akkor lépjen a :setteles ciklusba? Remélem érthetően mondtam :\
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #378 üzenetére
set /p select=Ide irj:
FOR /f "tokens=1,2 delims=; skip=%select%" %%A IN (Autok.txt) do if "%%B"=="Kek" echo >>Ebbe.txt %%A;"
Ebbe lehet egy olyasmit rakni hogy X sortól Y sorig olvassa csak ki a fileokat? Skippel sikerült elérnem hogy X sortól olvassa de azt még nem tudtam elérni hogy Y ig menjen ez megvalósítható?Csak mert az első Autót színtől függetlenül én választom ki és a többit a gép rakja hozzá de ő már a színek szerint ( tehát nem lehet a többi 2 autó amit még hozzá rak a program például kék ha én pont egy olyan színű autót választottam )
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #311 üzenetére
Konkrétan arra gondoltam hogy minden másodpercben frissüljön az óra egy batchben de úgy hogy körbe a többi dolog menjen tovább és ne zavarja be az óra működését tehát ha bejön egy ilyen hogy set /p x=Ide irj? vagy ilyesmi akkor ne várjon amíg be nem írok vmit és nyomok entert hanem az óra ugyan úgy menjen tovább
amúgy szerintem cigamnak lesz igaza
-
haromegesz14
aktív tag
válasz Csontikka #301 üzenetére
Gondoltam hogy a megnyitás sebessége nem fog változni futtatásból indított paranccsal sem, de azért kipróbáltam Megnyitásra mindenképp az alapértelmezett (sajátgép) fájlkezelő kellene, az minden Windows-os rendszeren megvan. Nem annyira szembetűnően lassú, csak ha lett volna más parancs egy mappa megnyitására, azzal is megnéztem volna.
Próbálgattam több különböző elérésű mappákat megnyittatni vele egymás után, jelentős sebesség változást itt se láttam, biztos ez akkor a megfelelő sebessége, csak Én akarok belekötni Azért köszi a segítséget!10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
-
EmberXY
veterán
válasz Csontikka #180 üzenetére
igen, valami ilyesmire, olyan dolgot szeretnék gyakorlásképpen, hogy egy sajátos "commander"-t csinálok, amiben saját parancsok alapján hajtódnak végre a műveletek, egész szépen halad a "fejlesztés " csak valahogy ezzel a résszel sehogy sem tudtam haladni, mert egyszerűen nem passzolt sehogy sem.
Bár elég hülye ötlet, de ha az embernek van szabadideje, akkor minden hülyeségre képes....
tehát lényegében hasonlóra gondoltam, de úgy szeretném megoldani, hogy egy "label"-en belül hajtódna ez végre, speciel valami ilyesmi, hogy ha megadom az adott parancsot, és mögé írom a szükséges könyvtár , esetleg fájl nevét, helyét, akkor végrehajtja azt a bizonyos "goto xyakármi", és a :xyakármi label tartalmazná azt, hogy hozza létre a kívánt objektumot...Egyébként köszönöm a segítséget, ha esetleg nem érthetően magyaráztam (van rá esély ), akkor ha gondolod, elküldhetem esetleg e-mail-ben ami eddig kész van belőle, a kódot nem szívesen írnám be, nem akarom, hogy kiröhögjenek. .....
Up the Irons!
-
DarkFater
tag
válasz Csontikka #167 üzenetére
Szia Csontikka!
Nem tudom segít-e.....
Én akkor kerültem ezzel a kérdéssel szembe amikor windows telepítő CD-t csináltam Nlite-al meg Batch scripttel és a teljes telepítési folyamat végén ki akartam pucolni az összes temp dirt.
(C:\temp, C:\windows\temp és a user profile tempek)Nem variáltam nagyon a dolgokkal mint te és szimplán a következőt utasításokat használtam:
ECHO Deleting Temporary Installation Files...
DEL %systemdrive%\Temp\*.*
DEL %systemroot%\Temp\*.*
DEL %USERPROFILE%\Local Settings\Temp\*.*
DEL %USERPROFILE%\Local Settings\Temporary Internet Files\*.*
ECHO DoneSajnos a %USERPROFILE% nekem csak az ALL USER profile-ból törölt, sima felhasználóm nem volt, arról nem tudok nyilatkozni, de a rendszergazda könyvtárait biztosan békénhagyta. Erre beraktam még egy sort a batchbe.
DEL /S /Q "%systemdrive%\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temporary Internet Files\*.*"
Érdekes módon a /s /q switch itt semmit nem ér nálam, igaz rákérdezni nem kérdez rá semmire, de minden egyes fájltörlést megjelenít "elérési út, fájlnév, törölve" módon.
Sok fájlnál ez elég zavaró. Előtte más másolás és törlés műveleteknél nem csinált ilyet. Pl. csak ilyen összefoglaló sorokat kaptam, hogy "63 fájl másolva vagy 5 könyvtár törölve"üdv:
FaterAddig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
Csontikka
aktív tag
válasz Csontikka #166 üzenetére
Közben megírtam, de ha van ötlet a finomításra szívesen fogadom!
dir "c:\documents and settings" /b /a:d >a.txt
for /F "eol=; tokens=*" %%i IN (a.txt) DO rd /s /q "c:\Documents and Settings\%%i\Local Settings\Temp"
for /F "eol=; tokens=*" %%i IN (a.txt) DO md "c:\Documents and Settings\%%i\Local Settings\Temp"
for /F "eol=; tokens=*" %%i IN (a.txt) DO rd /s /q "c:\Documents and Settings\%%i\Local Settings\Temporary Internet Files"
for /F "eol=; tokens=*" %%i IN (a.txt) DO md "c:\Documents and Settings\%%i\Local Settings\Temporary Internet Files"
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
- zeiss 35mm 1.4 e bajonett+ garancia
- Új ASUS Vivobook Go 15 OLED laptop, i3-N305, 8GB/256GB, Windows11 Home, garanciával
- Sega mega cd arcade collection Streets of rage shinobi golden axe columns
- HP 255 G8 - 8GB/256GB - 15 - WWINDOWS 11 Pro
- vadonatúj LG 80TR Dolby Atmos 5.1.3 soundbar - 580 Watt- TV-hez eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest