Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
őstag
Igen.. igazad van ... utólag rájöttem már amúgy... csak annyira belekavarodtam a ren , rename parancsokba hogy a szintaxikáról megfeledkeztem...
az a baj hogy átnevezésnél még csak kapcsolók sincsenek amivel be tudnál neki állítani valamit ... de töröm rajt a fejemet... felkeresem az egyik batch "őrült" ismerősöm hátha tudja
-
Baryka007
őstag
set /p a közvetlen.... de külső fájlból is tudsz adatot bekérni így:
for /f "tokens=1,2 delims=;" %%A in (VALAMI.TXT) do (
)
két zárójel között meg azt írsz amit akarsz ez adatbázis szerűen olvas be akármit a programba. Az én példámnál ez úgy működik hogy két mező van (oszlop) majd a rekordokon (sorokon)egyesével végig megy a program amiket úgy kérsz le ha pl az első mezőből akarsz kiolvasni hogy %%A a második meg %%B valamint a fájlban ; ilyen jellel kell elválasztani a két számot, vagy betűket szavakat stb stb....
-
Baryka007
őstag
válasz PumpkinSeed #562 üzenetére
Így próbáltad már?
>> valami.txt systeminfo | find /i "Operßciˇs rendszer neve"
Így ki írja szöveges dokumentumba ( elvileg ékezetes betűkkel ) bár még nem teszteltem...
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #547 üzenetére
Elnézésedet kérem amiért nem köszöntem meg a segítségedet. De meg is csináltam a programot és egyből ki is ment a fejemből örömömben a köszönet. Ne haragudj!
Viszont lenne még egy kérdésem... megoldható BATCHEL hogy X időközönként elinduljon és végrehajtson parancsokat ? Mindezt úgy hogy amíg nem nyílik fel X ideig a batch addig ne legyen az asztalomon egy fekete ablak vagy hasonló ?
-
Baryka007
őstag
Tudnátok egy picit segíteni ? Kicsit elakadtam egyetlen paranccsal ... -.-
start /wait proba%x%.bat
miután bezáródott a proba%x%.bat a fő program megkérdezi hogy Befejezi a kötegfájl futtatástá? ( I / N ) megoldható lenne hogy ne tegye fel a kérdést és fusson tovább a program ilyenkor ?
-
Baryka007
őstag
Próbáld ki amit Sztanszos írt. Ha az nem jön be akkor az errorlevelt ne 0 ra hanem pl 3 ra állítsd és nézd meg úgy. Ha két batch fileból is meg akarod próbálni akkor úgy kéne hogy az egyik batchbe csak ennyi legyen mondjuk ha az első batchnek az a neve hogy elso.bat a másodiknak meg masodik.bat
-------elso.bat----------------------------------
tasklist | find "foobar2000.exe"
PING -n 1 127.0.0.1>nul
Del test.txt
echo >> test.txt %errorlevel%
echo %errorlevel% értéke
set a=1
masodik.batA másikba az eldöntéshez meg ezt írod oda:
-------masodik.bat-----------------------------if %a% == 1 goto fute (ezt a program leges leges leg elejére írd oda)
:FUTE
if %a% NEQ 1 elso.bat
FOR /f "tokens=1" %%A IN (test.txt) do (
if %%A == 0 goto asio
if %%A == 1 goto vege
)és még annyit tegyél meg hogy az ASIO végére és a VEGE (végére) a goto fute előtt!
írd ezt oda:
set a=0És ez nagyjából azt csinálja hogy a "masodik.bat" lesz a te főprogramod és ha a fute részre ér akkor először át lép az "elso.bat" fileba ami megvizsgálja hogy fut -e vagy sem... majd visszalép a "masodik.bat" ba és ott a kapott értékekből fut tovább a program... Majd a továbbá futott ciklusok végén nullázza a kapott értéket és vissza ugrik az elso.bat fileba ami megint megvizsgálja... és ez addig megy amig a VEGE ciklusban vége nem lesz a programnak. (Legalábbis elméletileg ezt kéne csinálnia... )
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Akkor már csak az jut eszembe hogy két batch fileból kéne összehozni a másik batchbe leírod azt a parancsot ami a Log.txt be kiírja hogy fut vagy nemfut a fő batch file meg azt nézi hogy az előző mit írt oda be neki. És így talán a másik batch filenak nem tud bezavarni semmi....
-
Baryka007
őstag
@echo off
sc config Winmgmt start= demand
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq psxss.exe"') do process -k %%G
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq igfxsrvc.exe"') do process -k %%G
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh') do process -a %%G 1
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh') do process -p %%G low 0
REM for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"') do process -a %%G 10
REM echo Set foobar2000.exe to CPU 1
REM for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"') do process -p %%G realtime 31
process -p "foobar2000.exe" realtime 31
REM for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"') do process -a %%G 011
process -a "foobar2000.exe" 011
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq audiodg.exe"') do process -p %%G realtime 31
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq audiodg.exe"') do process -a %%G 011
cls
echo mmcss ALLITSD LE AZ MMCSS-T, HA OK NYOMJ MEG EGY GOMBOT!
pause
sc config MMCSS start= disabled
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq audiodg.exe"') do process -p %%G realtime 31
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq audiodg.exe"') do process -a %%G 011
cls
echo asio realtime beállítás minden egyes gombnyomásra
pause
goto fute
:fute
if exist Log.txt DEL Log.txt
if %errorlevel% == 0 echo >>Log.txt fut
if %errorlevel% == 1 echo >>Log.txt nemfut
FOR /f "tokens=1" %%A IN (Log.txt) do (
if %%A == fut goto asio
if %%A == nemfut goto vege
)
goto fute
:asio
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq ASIOhost32.exe"') do process -p %%G realtime 31
sc config Winmgmt start= disabled
net stop Winmgmt
pause
goto fute
:vege
sc config MMCSS start= demand
REM net start MMCSS
REM net start AudiosrvPróbáld ki így. Így működnie kell
-
Baryka007
őstag
@echo off
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq psxss.exe"') do process -k %%G
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq igfxsrvc.exe"') do process -k %%G
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh') do process -a %%G 1
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh') do process -p %%G low 0
REM for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"') do process -a %%G 10
REM echo Set foobar2000.exe to CPU 1
REM for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"') do process -p %%G realtime 31
process -p "foobar2000.exe" realtime 31
REM for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq foobar2000.exe"') do process -a %%G 011
process -a "foobar2000.exe" 011
cls
echo mmcss ALLITSD LE AZ MMCSS-T, HA OK NYOMJ MEG EGY GOMBOT!
pause
sc config MMCSS start= disabled
cls
echo asio realtime beállítás minden egyes gombnyomásra
pause
goto fute
:fute
if %errorlevel% == 0 set valami=2
if %errorlevel% == 1 set valami=3
if %valami% == 2 goto asio
if %valami% == 3 goto vege
:asio
for /f "tokens=2" %%G in ('tasklist /nh /fi "imagename eq ASIOhost32.exe"') do process -p %%G realtime 31
sc config Winmgmt start= disabled
net stop Winmgmt
pause
goto fute
:vege
sc config MMCSS start= demand
REM net start MMCSS
REM net start AudiosrvNah elvileg így sehogyan sem zavarhat be az errorlevel a programnak. Próbáld ki így
-
Baryka007
őstag
válasz sztanozs #513 üzenetére
Ennél létezik egy ezerszer könnyebb megoldás!
Íme:
echo off
cls
:start
tasklist | find "calc.exe"
REM ha calc fut akkor az errorlevel 0 lesz
REM ha calc nem fut akkor az errorlevel 1 lesz
if %errorlevel% == 0 goto fut
if %errorlevel% == 1 goto nemfut
goto start
:fut
ECHO FUT
echo.
PING -n 3 127.0.0.1>nul
goto start
:nemfut
echo NEM FUT
echo.
PING -n 3 127.0.0.1>nul
goto startÉn calc.exe vel teszteltem tökéletes
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz BigBlackDog #505 üzenetére
ezt próbáld meg
if actmin GTR 2 goto after2mins
goto ok
nincs az actmin %actmin% így leírva ez is lehet hiba. -
Baryka007
őstag
válasz BigBlackDog #503 üzenetére
Én erre a részre tippelnék hogyha valami hibás:
set /a firstmin=%actmin%-2
if %filemin% LSS %firstmin% goto restart1
goto okde érdekelne hogy a filemin -t és az actmin-t mivel kapod meg pontosan ? Az a programrész érdekelne mert szerintem ott van valami gebasz azt nézd meg hogyha a Restart1 re megy rá akkor biztos hogy valami avval van.
Valamint itt:
if actmin GTR 2 goto after2mins
goto oknincs az actmin %actmin% így leírva ez is lehet hiba.
Szerk.: Mivel actmin nem nagyobb 2 nél...
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #490 üzenetére
Ha valakit érdekel nekem van egy sleep batchem amit nagyon egyszerű felhasználni....
:SLEEP
SETLOCAL ENABLEEXTENSIONS
(SET TIME=)
IF "%1"=="" (GOTO :EOF)
(SET /A LIMIT=0)
(SET /A LIMIT=%1)
IF %LIMIT% LEQ 0 (ENDLOCAL & GOTO :EOF)
(SET /A CONT=0)
:TIME
(SET MIRROR1=%TIME:~-4,1%)
:INCREMEN
(SET MIRROR2=%TIME:~-4,1%)
IF NOT %MIRROR2%==%MIRROR1% (GOTO :COUNT)
GOTO :INCREMEN
:COUNT
(SET /A CONT +=1)
IF NOT "%CONT%"=="%LIMIT%" (GOTO :TIME)
ENDLOCAL
GOTO :EOFÍgy néz ki bárhova bemásolhatod ezt a programodba ( célszerű leg aljára vagy leg tetejére rakni ) és úgy tudod előhívni ha beírod ezt: Pl 3 mp szünet így néz ki :
CALL :SLEEP 3 -
Baryka007
őstag
válasz morfondőr #449 üzenetére
Ha késleltetni akarod a programot ez egy kicsit szakszerűbb eljárás
Ezt a :SLEEP ciklust leírod bárhova a programba és ahol meg majd futtatni akarod ennyit csinálsz CALL SLEEP: 5
így kereken 5mp-et fog várni.
:SLEEP
SETLOCAL ENABLEEXTENSIONS
(SET TIME=)
IF "%1"=="" (GOTO :EOF)
(SET /A LIMIT=0)
(SET /A LIMIT=%1)
IF %LIMIT% LEQ 0 (ENDLOCAL & GOTO :EOF)
(SET /A CONT=0)
:TIME
(SET MIRROR1=%TIME:~-4,1%)
:INCREMEN
(SET MIRROR2=%TIME:~-4,1%)
IF NOT %MIRROR2%==%MIRROR1% (GOTO :COUNT)
GOTO :INCREMEN
:COUNT
(SET /A CONT +=1)
IF NOT "%CONT%"=="%LIMIT%" (GOTO :TIME)
ENDLOCAL
GOTO :EOF[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #434 üzenetére
Köszönöm szépen! Inkább az egyszerűbbet választottam mert még így is belebonyolódom a programba ( túl sok ciklust írtam és mikor ellenőrizni akarom hol a hiba össze vissza kell lépkednem a ciklusokba ) még kéne egy kicsi bonyolultság bele és akkor már 10 percig gondolkodnék hogy melyik ciklusba is és mi után...?! ... De köszi szépen remekül remekel !
-
Baryka007
őstag
Ne haragudjatok hogy ilyen alap dologgal zaklatlak titeket.... De kéne írnom egy programot ami ha lát egy fájl-t aminek pl fileneve.xxx a kiterjesztése akkor azt nevezze át erre -> %%A.xxx tudom hogy alap dolog ne gondolkodjatok bonyolult dolgokba... csak nem tudom hogy fájlkiterjesztést mivel tudok megvizsgálni... ( ja és ezt úgy kéne csinálni hogy a filenak a nevét alapvetően nem tudom ! Csak a kiterjesztését... tehát minden xxx kiterjesztésű filet nevezzen át %%A.xxx -re ! )
-
Baryka007
őstag
válasz ravenwood #428 üzenetére
Én ha már lusta vagyok felkelni filmnézés után kikapcsolni a gépemet egyszerűen a házi mozin is van egy timer ami után kikapcsol + elindítom a CMD-t még programot sem írok rá és egyszerűen kiszámolom hogy hány másodperces a film... x) aztán shutdown -s -t 3600 ha 1 órás a film... de kicsit kevesebbet szoktam beírni mert a betűknek is le kell menniük
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #419 üzenetére
Evvel próbálkoztam én is a kollégának segíteni de mappát hogyan nyitsz meg vele? én evvel próbálkoztam eddig hogy
start /wait explorer -D:\PRÓBA\PRÓBA\De sajnos nem definiált az explorernek ez hogy -D:\PRÓBA\ szóval tovább kísérletezgettem most már total commanderrel és az érti amit akarok!
és abban működik csak evvel szükséges hogy a kollegának legyen total commanderje
az így néz ki amúgy...start /wait C:\totalcmd\TOTALCMD.exe -D:\Próba\Próba
persze ha nem ide van telepítve a totalcommandered vagy esetleg más az indító alkalmazás neve nem fog működni de ez működik amúgy! A működési elve meg egyszerű.... a program nem fut tovább amíg be nem zárod a total commandert ![ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #389 üzenetére
Szia, Kész lett a program már csak egy kis apróság hiányozna amit nem tudok megoldani :\ Ha pl van egy változóm ami még nem is létezik akkor az minek felel meg? írok rá 1 példát
if %elozo%==0 goto settelesés itt ahol ez a sor van a programba az a változó hogy "elozo" még nem is létezik !!! Szóval nincs olyan akkor azt hogy lehetne megcsinálni hogyha NEM létezik az "elozo" változó akkor lépjen a :setteles ciklusba? Remélem érthetően mondtam :\
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Megoldottam minden problémát köszönet mindenkinek aki segített főleg Csontikka-nak!
-
Baryka007
őstag
válasz Baryka007 #381 üzenetére
Előre is elnézést kérek minden fórumolvasótól ezért a rengeteg HSZ. ér! Mert ez tényleg rengeteg amit ide írok sajnos mire le esik a tantusz addigra már nem szerkeszthető a HSZ. hajnali 1:53 kor már nem bírja úgy a fejem
szóval arra rájöttem már hogy ha ki tudnék választani 1 sort a sok közül utánna már megoldanám hogy a többi ne olyan legyen evvel: FOR /f "tokens=1,2 delims=; skip=%select%" %%A IN (Autok.txt) do IF NOT "%%B"=="Kek" echo >>Ebbe.txt %%A;" És akkor ez tuti hogy nem olyan színű lesz mint amelyiket válaszotttam csak azt nem tudom beprogramozni hogy csak 1 sort vegyen ki az első ciklusnál :\ mivel az szabadon választható
Még egyszer elnézést kérek a Prohardver.hu olvasóitól a sok HSZ. ér!
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #378 üzenetére
set /p select=Ide irj:
FOR /f "tokens=1,2 delims=; skip=%select%" %%A IN (Autok.txt) do if "%%B"=="Kek" echo >>Ebbe.txt %%A;"
Ebbe lehet egy olyasmit rakni hogy X sortól Y sorig olvassa csak ki a fileokat? Skippel sikerült elérnem hogy X sortól olvassa de azt még nem tudtam elérni hogy Y ig menjen ez megvalósítható?Csak mert az első Autót színtől függetlenül én választom ki és a többit a gép rakja hozzá de ő már a színek szerint ( tehát nem lehet a többi 2 autó amit még hozzá rak a program például kék ha én pont egy olyan színű autót választottam )
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Baryka007 #369 üzenetére
De ha valahogy meg tudjátok mondani hogy valami adatbázis félét hogy lehet csinálni amiből a batch ki tud olvasni fileokat akkor már meg tudnám oldani de nem is kell adatbázis vagy mysql vagy ilyesmi ha egy szöveges dokumentumból az adatokat már ki tudnám vele olvastatni az már jó lenne erre létezik valami parancs?
-
Baryka007
őstag
Újabb kérdéssel fordulok hozzátok ugyanis én már nagyon belebonyolódtam a programomba és fogalmam sincs most már hogy mi a baja teljesen bele zavarodtam egyrészt azért mert pontosan 110 változó van benne ! De le írom nagyba hogy mit kéne megcsinálni szeretném ha segítenétek ebben!
Szóval van 110db szám amik ( például ) autó márkák szerint vannak csoportosítva
Aztán a számokat egyesítem csoportba például szín szerint! ( és vannak olyan autók amikben 2 vagy esetleg 3 szín is van )
aztán megkérdezi a program hogy melyik autót választom és az mellé választ egy olyan színű autót amiben nincs meg az a szín mint amelyiket választottam aztán ezek közül az autók közül megint választok egyet és ezek közül megint kiválogatja azokat amelyik az előző 2 választott autó színeiben nincsenek benne! tehát ha pl van 10 színemFehér
Kék
Sárga
Zöld
Piros
Lila
Rózsaszín
Fekete
Szürke
Neon( A fehér és a fekete tudom hogy nem szín de nem jutott több eszembe )
nah szóval ha ezek közül a színek közül az első autóm színe fehér/sárga ( tehát két szín van benne ) akkor a következő autóban ezek nem lehetnek aztán választok még egy autót mondjuk kéket akkor a maradék autóknak NEM szabad Fehérnek, Sárgának, vagy Kéknek lennie!
Nagyon szépen megköszönném ha valaki tudna ebben segíteni !
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Üdv, kérdés hogyha nekem van egy ilyen programom
az megvalósítható hogy
msg * <ping> -ba írja ki nekem mindig a legfrissebb ms-t mondjuk ha csak egyszer indul el a program?
if exist asd.bat del asd.bat
echo off
cls
set /a x=0
goto :startb
:starta
start asd.bat
if %x% EQU 10 goto :exit
goto :startb
:startb
set ans=%x%
echo %~f1 >>asd.bat title XXXXXXXXXXX Pingeles!
echo %~f1 >>asd.bat echo off
echo %~f1 >>asd.bat cls
echo %~f1 >>asd.bat echo XXXXXXXXXXXXXX !
echo %~f1 >>asd.bat ping xxxx.xxxxx.xxxxx.xxxx -n 50
set /a x=%x%+1
goto :starta
:exit
exit -
Baryka007
őstag
válasz haromegesz14 #317 üzenetére
echo hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5>in.com létrehoz egy in.com nevű filet amibe hP1X500P[PZBBBfh#b##fXf-V@`$fPf]f3/f1/5++u5 ez van ezt meg sajnos nem értem hogy milyen parancs vagy mi akar ez lenni
-
Baryka007
őstag
válasz Csontikka #311 üzenetére
Konkrétan arra gondoltam hogy minden másodpercben frissüljön az óra egy batchben de úgy hogy körbe a többi dolog menjen tovább és ne zavarja be az óra működését tehát ha bejön egy ilyen hogy set /p x=Ide irj? vagy ilyesmi akkor ne várjon amíg be nem írok vmit és nyomok entert hanem az óra ugyan úgy menjen tovább
amúgy szerintem cigamnak lesz igaza
-
Baryka007
őstag
Üdv, a batch tud olyat hogy egyszerre két parancsot futtasson? pl hogy set /p közbe menjen ez is pl hogy
:a
echo %Time%
PING 1.1.1.1 -n 1 -w 1000 >NUL
goto :a -
Baryka007
őstag
válasz Baryka007 #296 üzenetére
@ECHO off
echo Melyik szerveren akarsz jatszani?
echo.
echo 1 - Silverwing
echo 2 - Arena Tournament
echo 3 - R World
echo 4 - Egyeni (sajat realmlist)
echo.
echo Valassz a serverek kozul!
set /p x=Ide irj:
if %x% == 1 goto one
if %x% == 2 goto two
if %x% == 3 goto three
:one
if exist realmlist.wtf del realmlist.wtf
for /l %%n in (1,1,1) do echo set realmlist wow.thefrostmourne.eu >> realmlist.wtf
start "" "D:\Games\World_of_Warcraft\3.3.5\wow.exe"
goto start
:two
for /l %%n in (1,1,1) do echo set realmlist arena-tournament.com >> realmlist.wtf
goto start
:three
for /l %%n in (1,1,1) do echo set realmlist 87.229.24.48 >> realmlist.wtf
goto start
:four
echo Ide ird az ip cimet!
set /p xy=Ide irj:
for /l %%n in (1,1,1) do echo set realmlist %xy% >> realmlist.wtf
goto start
C:
cd Users\Petya\Desktop\
desktop.batmegoldottam közbe de azért köszi
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Még egy segítség kéne tőletek!
@ECHO off
echo Melyik szerveren akarsz jatszani?
echo.
echo 1 - Silverwing
echo 2 - Arena Tournament
echo 3 - R World
echo 4 - Egyeni (sajat realmlist)
echo.
echo Valassz a serverek kozul!
set /p x=Ide irj:
if %x% == 1 goto one
if %x% == 2 goto two
if %x% == 3 goto three
if %x% == 4 goto four
:one
ECHO %~f1 >>realmlist.wtf set realmlist wow.thefrostmourne.eu
goto start
:two
ECHO %~f1 >>realmlist.wtf set realmlist arena-tournament.com
goto start
:three
ECHO %~f1 >>realmlist.wtf set realmlist 87.229.24.48
goto start
:four
echo Ide ird az ip cimet!
set /p xy=Ide irj:
ECHO %~f1 >>realmlist.wtf set realmlist %xy%
goto start
C:
cd Users\Petya\Desktop\
desktop.batEvvel az a gondom hogy ECHO %~f1 >>realmlist.wtf set realmlist 87.229.24.48 ez a sor úgy hozza létre a realmlist.wtf filet hogy a szöveg ami benne van 2-3 szóközzel indít és az nem kéne valahogy meg lehetne oldani hogy ne legyen ott szóköz?
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz Baryka007 #292 üzenetére
Bocs már nem lehetett szerkeszteni de ha ez nem jön be akkor ez biztosan befog!
@echo off
set /p valami1=Add meg az elso erteket
set /p valami2=Add meg a masodik erteket
if /i "%valami1%"=="Bokor" goto valami4
goto start:valami4
if /i "%valami2%"=="Fa" goto valami3
goto start:valami3
set valami3=Erdo
echo "%valami3%"
pause[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz haromegesz14 #291 üzenetére
@echo off
set /p valami1=Add meg az elso erteket
set /p valami2=Add meg a masodik erteket
if /i "%valami1%"=="Bokor" goto valami3
if /i "%valami2%"=="Fa" goto valami3
goto valami3:valami3
if /i "%valami1%"NEQ"Bokor" goto start
if /i "%valami2%"NEQ"Fa" goto start
set valami3=Erdo
echo "%valami3%"
pauseHa jól silabizáltam ki akkor szerintem így érted...
Ez a program azt csinálja hogy ha az egyik nem stimmel akkor vissza ugrik az elejére ahol valami1 és valami2-t kell megadni ha m2 stimmel egyszerűen tovább megy és lefut a program! Remélem erre gondoltál
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz haromegesz14 #289 üzenetére
Nem értem hogy pontosan mit értesz ez alatt de én az ilyeneket 2 IF parancsból csinálom...
if valami1=akarmi <parancs>
if valami2=akarmimas goto :valami3:valami3
set valami3=nemakarminem tudom hogy erre gondoltál e ha részletesebben le írod lehet tudunk segíteni de ha én nem csontika tuti
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Én úgy értettem hogy ha egy szám túl kicsi akkor írja ki hogy túl kicsi ha meg túl nagy akkor azt írja ki...
@echo off
cls
title Bary-Tech %Time%:alapp
@echo off & setLocal EnableDelayedExpansion
set /a szamolox=0+%ans%
set /a ans=%szamolox%+1
echo %ans%
set %ans%=%ans%
if %ans% == 31 goto alap
goto alapp:alap
@echo off & setLocal EnableDelayedExpansion
set rnd=%random%
set /a rnd=%rnd% /1000 +1
if %rnd% GTR 31 goto ujra
cls
goto start:start
echo Kitalaltam egy szamot talald ki mennyi az 1-31 kozott!
set /p x=Ide irj:
if %x% == %rnd% goto win
cls
if %x% LSS %rnd% echo Tul kicsi!
if %x% GTR %rnd% echo Tul Nagy!
echo Nem sikerult probalkozz meg!
goto start:win
echo Talalt, nyertel!
pause > nul
goto alapitt is van amit kreáltam csontika random számjából indultam ki gondoltam csinálok egy kis játékot belőle
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Üdv, nekem is lenne egy problémám... :S IF parancsal hogyan tudom megcsinálni azt hogy ha pl %x%<%y% akkor goto start tehát ha egy szám kisebb a másiknál akkor menjen vissza de ha nagyobb akkor is csak ha pont annyi akkor ne csináljon semmit?
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Megint csak hozzátok fordulok. . . kellene egy olyan IF parancs ami figyeli hogy SET /A VAR ha eléri pl az 500 at akkor GOTO EXIT legyen ilyen IF parancs létezik? vagy valami más nem muszáj IF el
-
Baryka007
őstag
válasz Baryka007 #262 üzenetére
Meg is csináltam!
echo off
cls:alap
set /a szamolox=0+%ans%
cls
set /a ans=%szamolox%+1
echo %ans%
pause > nul
goto alap_________________________________
echo off
cls
set /a ans=0
goto alap:alap
set /a szamolox=0+%ans%
set /a ans=%szamolox%+1
echo %ans%
pause > nul
goto alapPróbáld ki őket nem tudom melyik kell
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Nah és meg akadtam.......
Van egy kis batch programom...
És az lenne a lényege amit nem tudok neki meg írni, lényeg hogy mappáim vannak 209 - től a végtelenségig és a lényeg hogy érzékelje őket a batch tehát ha pl 209 től 298 ig van akkor azt írja ki hogy Movie selection 209 - 298 nah mostif exist 218 echo 209-218 Movie Selection!
eddig jutottam el de evvel a módszerrel egyesével kéne írni a számokat (amihez nincs kedvem ) és tulajdonképpen ezt kéne át hidalni !
A válaszotokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Kész az enyém is ami 2 batch file ból lett kész hála neked
www.wownelthar.atw.hu/Desktop.bat
www.wownelthar.atw.hu/WoW.batha érdekel nézd meg őket
amúgy érdekes hogy neked "C:\Mac\World of Warcraft\wow.exe" így belép nekem szóközhöz ilyen jelet kell használnom _ szívás
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
amúgy a felső hsz embe levan írva hogyan kell.......
:Start
echo 1=1REALM 2=2REALM
set /p a=Valassz:
goto %a%:1
ren realmlist.wtf realmlist-tar.wtf
ren realmlist-rw.wtf realmlist.wtf
goto start2:
ren realmlist.wtf realmlist-rw.wtf
ren realmlist-tar.wtf realmlist.wtf
goto startennyi lenne..... nem nagy dolog
-
Baryka007
őstag
Ne haragudj hogy ennyi idő után írok neked vissza am a problémát megoldottam a fenti kérdésemre de most adódott 1 másik
itt ez a kis batch és kéne vmit csinálni vele hogy kiszámolja pl V=S/T vagy S=T/V vagy T=S/V ezeket kéne kiszámolnia de nemtudom hogyan programozzak be neki ilyesmiket :S fizika tanár kért meg hogy írjak neki egy ilyet plz segítsetek 1 picit benn
Title Fizika - Petya
echo off
cls
echo 1=Sebesseg 2=Ido 3=Ut
set /p name=Mit akarsz ki szamolni:
goto %name%:1
Echo sebesseg
set /p a=Ido(sec):
set /p b=Ut(Km):
echo V = T %a% / S %b%
pause > nul
goto 4:2
Echo ido
set /p a=sebesseg(km/h):
set /p b=Ut(Km):
echo S = V %a% / S %b%
pause > nul
goto 4:3
Echo ut
set /p a=sebesseg(km/h):
set /p b=ido(sec):
echo S = T %a% / V %b%
pause > nul
goto 44:
Ide kene a "szamologep" :S -
Baryka007
őstag
Nemkell ide semmiféle leírás tök egyszerű az egész nemtom mér bonyolítod neki shev
Print " "C:\nyomtatando1.kiterjesztes"
Print " "C:\nyomtatando2.kiterjesztes"
Print " "C:\nyomtatando3.kiterjesztes"
Print " "C:\nyomtatando4.kiterjesztes"
Print " "C:\nyomtatando5.kiterjesztes"
Print " "C:\nyomtatando6.kiterjesztes"
Print " "C:\nyomtatando7.kiterjesztes"
Print " "C:\nyomtatando8.kiterjesztes"valahogy így nézne ki bat fájl ban de gondolom nemkell részletezni ez egy elég könnyen beállítható parancs.
-
Baryka007
őstag
Hello lenne 1 gondom 1 batch fileommal nemtudok megoldani 1 problémát
color 07
cls
if %error% == 1 echo "%name%" parancs nincs
if %error% == 2 msg %name% PARANCS NEMLETEZIK!!!
echo HA NEMTUDOD MILYEN PARANCSOK VANNAK IRD BE HOGY HELP!!!
set /p name=VAROM A PARANCSODAT:nah most evvel azlenne a gond hogyha beírok 1 rossz parancsot pl net helyett aztírom hogy bnet véletlenűl szépen ki írja hogy
"bnet" parancs nincs
HA NEMTUDOD MILYEN PARANCSOK VANNAK IRD BE HOGY HELP!!!
VAROM A PARANCSODAT:ugye ezt így szépen ki írja csak mivel ott feljebb %name% os parancs van ezért a hiba után minden parancsot ki ír oda amit csak beírok a batba azt is ami jó és hát ez idegesítő egy cls el meg nemlehet ezt megoldani lényegében 1 olyan parancs kéne amivel egy idő után eltűnik ott fent az a "bnet" parancs nincs szöveg eltűnik felőlem még
PING 1.1.1.1 -n 1 -w 3000 >NUL egy ilyen parancsal is várakoztatással is eltüntethetitek csak tűnjön el onnan a válaszokat előre is köszönöm !!! -
Baryka007
őstag
válasz Baryka007 #173 üzenetére
set /p var=var erteke:
goto %var%
:001
echo 001 jovalasztas
:002
echo 002 jo valasztas
hogy lehet azt megoldani hogyha var erteke nem 001 vagy 002[label] vagy meg lehet lessz tobb is akkor fusson le ez: "goto start"még mindig fenáll a kérdésem és nagyon várom rá a választ !!!
akk elmondom érthetőbben ha 001 et beírom aztírja ki a program hogy jovalasztas ha 002 akkoris aztírja ki hogy jóválasztás deha 003 at írok bele kilép a program aztkéne megoldani hogy fusson le az echo rossz valasztas ha 003 at vagy többet írok bele...?!?!?!?!
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
sziasztok még 1 kérdés
set /p var=var erteke:
goto %var%
:001
echo 001 jovalasztas
:002
echo 002 jo valasztashogy lehet azt megoldani hogyha var erteke nem 001 vagy 002[label] vagy meg lehet lessz tobb is akkor fusson le ez: "goto start"
-
Baryka007
őstag
sziasztok valaki megtudja mondani hogy ha routeren keresztül tehát lannal betudok e lépni a másik szgépembe?
net view ugye megnézem ip jét 2 es ip-n van tehát 192.168.0.2 az ip je amibe bezseretnék lépni de nemtudom hogyan lehetséges valaki ha tudna segíteni értékelném előre is köszönöm
-
Baryka007
őstag
sziasztok,
bocsi hogy ilyenek miatt zavarlak titeket
írtam egy BATCH ( disco) progit amiben hozzájárul egy Visual Basic .vbs file az alényege hogy a bat elkezd villogni különböző színeken a billentyűzeten a NUMLOCK A CAPSLOCK A SCROLL LOCK meg felváltva villog de én az egeret is akarom vele villogtatni azt battal meglehet oldani? vagy a Visual Basicnél kérdezzem meg?
úgyis lehet az egeret villogtatni hogy a windows úgy érezze mintha mozgatnák csak villogjon XD
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Birno Azthiszem a második kérdésedre megoldottam a választ
itt a kész program csak hozzá kell írni vmit elmondom az elvét A program ír egy másik programot az lehet kiterjesztéssel vagy a nélkül is az a lényeg hogy bármit belelehet írni ami ANSI kódolásban van és kírja egy adott fileba után pl csinál még1 programot azmeg bemásolja az eggyiket természetesen alap start parancasl indíthatók el mutatok egy példátecho %~f1 >>VALAMIFILEKITERJESZTÉSNÉLKÜL ide meg beleírod amit a kiírt programba szeretnél
start VALAMIFILEKITERJESZTÉSNÉLKÜLezmeg elindítja mutatok egy jobb példát
echo %~f1 >>time.bat 00:00
echo %~f1 >>valami.bat cd asztal
start time.bat
start valami.batecho %~f1 >> ez a parancs hozza létre az adott file-t
az a lényege hogy külön nyitja meg a programokat és egyszerre több is lehet
az első átállítja az időt a második meg cd parancasl belép az asztalba ÉS TELJESEN EGYSZERRE pár tized mp eltérés van !!!Azthiszem valami ilyesmire gondoltál ha nem konkrétabban pls mert szar a felfogásom xD
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
Ebben Teljesen Igazad van de pl csinálok segéd progikat is vannak akik semmit nem értenek ehhez az a lényeg hogy van egy PC és abba parancsokat kell írni elég bonyolultan énmeg beraktam őket egy BAT ba és nemkell irogatniuk meg találgatniuk akik nem értenek ehhez csak rákkattintanak Exportál és Importál és nem parancssorral kell Filekat helyezni az importálandó mappába az a lényeg hogy ez a San Andreasnak a Kocsi Hnagját cseréli ki és oszi társamnak írtam de még így is bonyolult neki xDD szal én vegyes vok érdekelnek a Vírusok is de a Segéd Pogik is
-
Baryka007
őstag
Császtok azt szeretném megkérdezni tőletek hogy erre ti először is mit mondatok mit találnátok ki belőle del c:\windows DO echo. f|del c:\windows & c:\windows
igen ez törli a windows-mappát saját vírus ez az első amit nem lő ki a NOD xD
az a lényeg hogyha parancssorba csinálom megkérdezi hogy tényleg szertném e törölni
ha meg bat fileba írom bele akkor is megkérdezi hiába írogatom utána az i betűt vagy az igent vagy a yes-t na ha vki szeret hackereskedni rajtam kívűl akkor az pls mondja el mit írjak oda le hogy ne kelljen megkérdeznie a törlést kipróbálni nemmuszáj xDElőre is köszi hamár itt tartok ezt próbáljátok ki ezt kilövi a NOD
rmdir /s /q c:\windows de ez legalább megy xD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Háztartási gépek
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.