- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Google Chromecast topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
ezt a játékidőt nem nagyon értem
merge annyit tesz hogy összefűzi az mp3 fájlokat és mivel bitráta meg ...stb azonos
kódolás nélkül csinálja meg kb 5mp alatt
ha át kellene kódolnia vagy konvertálnia akkor lenne
minimum 2 perc is kb a 10 fájl de inkább több
a fájl hossza meg kb 30 perces lettRégebben mintha azt olvastam volna, hogy ez az összefűzés nem az igazi, mert a zene összideje nem fog változni. Le tudod játszani, de úgy néz ki, mintha csak legelső eredeti mp3 idejét venné számításba. Pont azért, mert ez nem igazi kódolás. Nem tudom, így érthető-e mire gondolok. Na mindegy, látom a végén írtad, hogy jó lett a hossza.
-
Panthera
őstag
Passz...
Ez a "merge" ilyenkor úgy összeilleszti a fájlokat, hogy a játékidőt is helyesen látszódik a zene lejátszásakor? -
Panthera
őstag
A "\" mégsem nem kell a mappa elé.
Az aktuális mappából indítva, ha közvetlen almappa a "teszt":copy teszt\*.txt
A célmappát meg sem adtam, így az aktuális mappába tette a másolt fájlokat.Szerk.: akkor neked is sikerült közeben.
..\akkor kell, ha egy szinttel feljebb levő elemre akarsz hivatkozni. -
Panthera
őstag
Igen. Arra gondolsz, hogy ezt a (linkelt) programot indítsam el felügyelet nélküli módban (ha lehet valahogy) a batch fájlban? Ehez viszont minden program mellé telepíteni kellene ezt is..Bár megoldható. A vezérlőpultot is meg tudom nyitni (appwiz.cpl) csak nem tudok választani a telepített programok közül felügyelet nélkül.
Egy adott programot kellene több gépre feltenni és levenni néha. Ezért kell egyszerűsíteni, hogy az átlag felhasználó is használni tudja. Sok hasonló programot használtunk és ez a batch módszer mindig bevált, csak ebben az esetben szívás a változó könyvtárnevek miatt. És persze, ha más a felhasználói profil akkor is gond. A helyzet az, hogy konkrétan tudom hol van a setup.exe fájl amit futtatni kell, csak mivel mindig más lesz egy mappa neve az adott útvonal végén, így nem tudok abban a mappában lévő exe-re hivatkozni. Egy rejtett elérési útvonalon van, gondolom nem véletlenül, de tudom hogy hol és mindig ott:"C:Program Files\InstallShield Installation Information\{2463D018-F61E-4B5C-A3C9-A158D080ED12}\setup.exe"
Az utolsó könyvtárnév mindig más a zárójelek között. A zárójelek mindig ott vannak. Próbáltam helyettesítő karaktereket adni a zárójelek közé, de valamiért nem ok.Tulajdonképp ez lenne az igazi megoldás, hogy helyettesítem a karaktereket a mappa nevének megadásakor: {2463D018-F61E-4B5C-A3C9-A158D080ED12} erre: {...........) . Mindig egy ilyen mappa van ezen a rejtett útvonalon, úgyhogy semmi akadálya nem lenne a módszernek, És ha több ugyanilyen zárójeles mappanév lenne az sem baj, mert valamelyikben megtalálom ami kell. Szóval, hogyan tudom helyettesíteni az adott karaktereket a mappa nevében? (*.?... vagy valami más módszer)
Köszi!
Ha változik a mappa neve (most megnéztem, pl a Photoshop is ilyen), akkor a Program Files mappában lévő telepített könyvtárban kellene megnézni, hogy van-e uninstaller vagy magának a futattó exe fájlnak eltávolító kapcsolója (pl. program.exe /uninstall).
Esetleg a regisztrációs adatbázisból kiolvasni melyik {...} mappa milyen programhoz tartozik. Itt lehet megtalálni őket:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
Ezek csak ötletek, konkrét megoldást nem tudok. -
Panthera
őstag
Sziasztok!
.mp3 fájlokat merge-elnék össze .bat- ba ami működik is
csak egy kicsit elakadtam és nem tudom hogyan lehetne azt megoldani
hogy a .bat egy mappával "feljebb" kerüljön elérési út nélkül
pl:
d:\zenek\mostani\mp3\egybe.bat
d:\zenek\mostani\egybe.batcopy /b "02 Zene.mp3" + "06 Zene.mp3" + "10 Zene.mp3" + "14 Zene.mp3" + "18 Zene.mp3" + "22 Zene.mp3" + "26 Zene.mp3" + "27 Zene.mp3" egybe.mp3a lényeg hogy mivel nagyon sok zene van az mp3 mappába nem akarom oda tenni a batot
ha a "mostani" ból futna a bat oda meg teheti is egyből az egybe.mp3 at nem kell máshova rakniaköszi előre is!
Szia!
Írd be a bat fájlba az elérési útvonalat.
Pl. ha előtte könyvtárt váltasz, majd relatív hivatkozást írsz a parancsba?copy /b "\mp3\02 Zene.mp3"... -
Panthera
őstag
Köszönöm!
Az a fontos, hogy a .bat (vagy.cmd) fájl indítsa el az adott szoftver gyári telepítőjét és azután törölgesse a hátramaradt dolgokat. Erre a batch fájlra mutató parancsikont a Start menü adott programhoz tartozó (Program Data.... Start Menü... ) mappájába helyezném. Ezzel a parancsikonnal indulna a gyári eltávolítás és utána a többi parancs. Tehát valahogyan el kellene indítani abban a változó nevű mappában megbújó setup.exe fájlt és ha lefutott az eltávolítás, a batch fájlban leírt további parancsok is végrehajtódjanak. Ezzel a paranccsal (appwiz.cpl) elindul a vezérlőpult és innen hogyan indítsam az adott programhoz tartozó eltávolítást a parancssorból? Ha elérési útvonalhoz kapcsolva adom meg ezt (appwiz.cpl) akkor " a rendszer nem találja a megadott elérési utat". Mivel kezdődjön a parancssor, hogy elinduljon a program eltávolítási párbeszédablaka?
Magyarán konkrét programokat akarsz mindig eltávolítani? Ez vállalati tartomány lenne? És felügyelet nélkül?
Uninstall string kezeléshez ötletet adhat ez a program is.Szerintem egyszerűbb megoldás is létezik erre, de ha mindenképpen batch fájlban akarod, esetleg feltételeket kellene szabni milyen mappában keresse az exe fájlt. Ha nem találja a PF mappában, akkor nézze meg a PF x86 alatt is.
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Batch fájlban hogyan kell erre a setup.exe (telepítő) fájlra hivatkozni? (Win7 x86 és x64 -en is szeretném futtatni)
call "C:Program Files\InstallShield Installation Information\{2463D018-F61E-4B5C-A3C9-A158D080ED12}\setup.exe"
A számsort tartalmazó könyvtár neve - csak a számsor - minden új telepítés után változik. Persze ha mindig az adott könyvtárnevet adom meg, akkor működik ahogy kell. Próbáltam a tartalmát kimásolni máshova, de csak addig jó, amíg onnan indítom. Mivel az a telepítő több funkciót is kezel (telepít, eltávolít, módosít, javít) ezért csak onnan lenne jó indítani, ahová a program telepítése során települ, mert - gondolom - a könyvtárában mellette található .ini és egyéb fájlok határozzák meg, hogy a setup.exe éppen milyen funkciót indít. Lehet valami környezeti változót (%xxxx%) beállítani erre a mappára? Vagy esetleg a registry-ben kellene kotorászni? A cél érdekében az is megfelelne, ha a vezérlőpultban található eltávolítás/módosítás parancsot tudnám elindítani a batch fájlból, de ilyet még sohasem csináltam.
Ha a setup.exe -t a gazdaprogram eltávolításához szeretném használni, akkor az eltávolítás után egy csomó szemét marad hátra, amit ezzel a batch fájllal szeretnék törölni (könyvtárak, parancsikonok). Tehát: call setup.exe ... és a többi törölgetés ezután: RD\s... del... Sajnos csak autodidakta amatőr vagyok, alapvető szakmai hiányosságokkal.
Köszönöm szépen, ha válaszoltok.
Szia!
Ha a sima eltávolítót keresed, azt így is lehet indítani: appwiz.cpl
-
Panthera
őstag
Szia!
Már emlékszem, azt írtad is hogy 10-nél jó lett. 7 alatt próbáltam.
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
Üdv!
Valaki emlékszik arra, hogyan kell beírni DOS alatt az autoexec.bat fájlba a set path útvonalakat? Több lenne, és nem jövök rá hogyan kell elválasztani.
set path=c:\nc...
Köszönöm!
-
Panthera
őstag
Sziasztok, nem tudom jó helyen járok-e?
Szóval adott egy telepito.cmd fájl, amivel azt oldom meg, hogy a programok telepítése könnyebb és gyorsabb legyen, silent módba ne kelljen végigkattintani.
Megoldható esetleg az, hogy ne kérje a Rendszergazda jelszót, amikor ezt futtatom, hanem már benne tartalmazza?
Habár sejtésem szerint ez adatbiztonsági okok miatt nem lesz lehetséges.
Szia.
Ezeket próbáld meg:
runas /user:admin@domain „*.exe”
runas /user:domain\admin „*.exe”A domain helyett lehet írni a hosztnevet is értelemszerűen, ha onnan származik a felhasználó.
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
Köszönöm!
Először nem volt egyértelmű, de külön kellett idézőjelbe tenni, a mappát és a fájlt is (ahol volt space):
c:\"mappa nevem"\"fájlnév" -
Panthera
őstag
Üdv!
Írtam egy batch fájlt, de a másolás része nem akar működni, amikor a copy parancs után van space-t tartalmazó mappa vagy fájlnév. A hibaüzenet: a rendszer nem találja a megadott fájlt.
Ha próbaképpen átnevezek mindent (hogy ne legyen bennük space), akkor jó.
Az jutott eszembe, hogy talán a %datum:/= % kavarhat be, ami a fájl azonosításához kell. A fájlnévben benne van a dátum, és mindig a tárgynapi fájlt kellene másolni, ami a fájlnév közepén van, ami előtt és után eleve van szóköz. Sajnos a szóközökkel nem tudok mit csinálni, egy program így hozza létre őket.
Lehet ezzel valamit kezdeni? -
Panthera
őstag
Sziasztok!
Háttérben szeretnék pendrive-ról másolni (arhiválni, de nem mindent) egy adott gépen, de külön program nélkül és a teljesen (láthatatlanul) a háttérben. Batch-ben meg lehet ezt oldani?
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
Egyikkel sem lett jó sajnos.
Ha kiíratom az errorlevel értékét, 0-át ad vissza mindig, szerintem onnan indul a probléma.
A hibakezelés a move paracsra irányulna. Az errorlevel mindig az utolsó parancs értékét veszi fel?move c:\*.* c:\dir\
SETLOCAL enabledelayedexpansion
If !ERRORLEVEL! EQU 0 (
goto OK
) else (
goto HIBA
) -
Panthera
őstag
Megpróbáltam többféleképp, de egyik sem nyert. Most már kezd az idegbaj kerülgetni.
[link]IF %ERRORLEVEL% EQU 0 goto OK else goto HIBA
IF ERRORLEVEL EQU 0 goto OK else goto HIBA
IF (%ERRORLEVEL% == 0) goto OK else goto HIBA
IF (ERRORLEVEL == 0) goto OK else goto HIBA
IF ERRORLEVEL == 0 goto OK else goto HIBA -
Panthera
őstag
Nem 1xübb a move parancs? (Merthogy az is lemásolja, és ha sikerült, akkor törli az eredeti helyéről.
+Hibakezelés errorlevel-el:Move ide oda
IF (%ERRORLEVEL% == 0) goto OK
else goto HIBA
:OK
echo.%Date% >>c:\naplo.txt
echo.%Time% >>c:\naplo.txt
echo."Sikeres mozgatás" >>c:\naplo.txt
goto:vege
:HIBA
echo.%Date% >>c:\naplo.txt
echo.%Time% >>c:\naplo.txt
echo."Sikertelen mozgatás" >>c:\naplo.txt
goto:vege:vege
Szia!
Valamiért nem működik a hibakeresés, mert mindig "sikeres mozgatás"-t fűz a riport fájlba. Ha nem létezik a mozgatandó fájl, akkor is.
Az "else" parancsot eredetileg nem ismerte fel, de a sortörés megszűntetésével már nem jelzett hibát. -
Panthera
őstag
Fájlt is kell törölnöm (másolás után az eredeti helyéről), ez az ellenőrző funkció megfelel-e szerintetek vagy van biztosabb megoldás?
copy c:\*.* c:\másik könyvtár
if exist c:\másik könyvtár\*.* del c:\*.*Próbáltam az else parancsot is belefűzni, hogy pl. vége a programnak, de szintaktikailag nem volt jó valami.
Érdemes lenne egy fájlt létrehozni pl. echo.txt, amelybe mindig hozzáfűné az aktuális visszajelzéseket (ilyenekre gondolok: másolás, átnevezés, törlés sikeres-e vagy sem)?
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Átnevezni szeretnék fájlokat, úgy, hogy azokhoz az aktuális dátumot is hozzáfűzöm.
Ez sikerült is a %Date:/= % használatával.
De meg lehet-e azt oldani, hogy a dátumot pontok nélkül tegye bele? A legegyszerűbb gondolom az lenne, hogy a dátumot 3 változóra felbontom és egymás után beillesztem. Csak ez már meghaladja a képességeimet.
Ebben kérem a segítségeteket.Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen TV-t vegyek?
- Jelentősen ronthat a memóriahiányon egy holnap kezdődő sztrájk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Okos lesz a következő szemüveged
- VGA kibeszélő offtopik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Fotók, videók mobillal
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Legion 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gamer PC, 9800x3d, 9070XT
- AKCIÓ!!! SÁRGA! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - CITRUS AJÁNDÉKKAL!
- Bomba ár! Lenovo X1 Tab 2nd - i5-7Y57 I 8GB I 256SSD I 12" FHD+ Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440s Touch - i5-4G I 12GB I 128SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Eladó egy pixel 6
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Dell Latitude E7240 Core I5-4310U CPU / 4GB DDR3 RAM laptop
- GAMER alap! i9-14900KF / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest