Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ott leszek, ha minden jól megy.
Kaptam most 20% kedvezményt az Öbölátúszásra. Ráadásul ott csak 4500m a táv. Gondolkodóba estem, hogy azt is ki kellene pipálni.
-
kiszi07
senior tag
Idén ki jön majd el ?
-
Radeon_5
aktív tag
Iden szuper tokeletesek voltak a korulmenyek! Ennel jobb gyak. nem is lehet
-
Gabeee
tag
A tavalyi statisztikák alapján az átlagos Balaton-átúszó:
férfi, 37 éves, és 2 óra 50 perc 41 másodperc alatt ússza át a tavat.A viccet félretéve: mérd le, mennyi idő alatt úszod le az 1000 métert uszodában, szorozd be 5,2-vel, és dobj rá 5-10%-ot (mivel a Balatonban csak egyszer tudsz elrugaszkodni). Ezt mondják az okosok.
Nekem eddig majdnem mindig sikerült az uszodai eredményt hozni - ezt meg én mondom.
Sok sikert!
-
flash-
veterán
azt kérdezném hogy egy átlagos erőnlétű 30as férfi aki nem sportoló csak heti 1-2 x jár úszni az mellúszásban kb. milyen idő alatt teljesíti kb a balatonátúszást?
-
Gabeee
tag
válasz
concret_hp #89 üzenetére
Nekem ez az úszás jött be legjobban - 3 éve nagyon hideg, 2 éve nagyon meleg, tavaly meg nagyon hullámzó volt a víz. Soha rosszabbat!
-
Gabeee
tag
Örülök, hogy nem csak én bitorlom már 3 éve a topicot. Szóval megvolt idén a 4. átúszásom is, a vízre nem lehetett panasz, minden nagyon jó volt.
-
concret_hp
addikt
lehet én vagyok szerencsétlen, de a kompozásról hol a francban van menetrend? gondolom nem 5 komp fog menni egész nap...
-
Gabeee
tag
Ebben az évben is megvolt!
-
Gabeee
tag
Meg idén is ott voltam...
-
Gabeee
tag
válasz
strike-force #82 üzenetére
Én ott voltam!
-
válasz
strike-force #82 üzenetére
én ottleszek
-
gondoltam felhozom egy kicsit a topikot, mert ha az idő a kegyeibe fogad most szombaton lesz az átúszás. jön még esetleg valaki?
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #80 üzenetére
done
meleg volt a víz nagyon, sikerült jó időt kifogni
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #79 üzenetére
Hehe eltelt egy év
átúszás ezen a szombaton!
-
Stalker-2572
veterán
Nem tudok idén elmenni
13 lány társaságában Korfura kell mennem
(ez most tényleg felbosszant; de a másik szemem nevet
)
-
Stalker-2572
veterán
válasz
concret_hp #77 üzenetére
Mint írták még egy sörre is megállhatsz, nem kell egyben leúszni
Azért én egybe szeretném -
concret_hp
addikt
válasz
Stalker-2572 #75 üzenetére
bálnazsírral
hm most hogy így felkerült a topic, lehet rá kéne gyúrni erre... csak az a baj, hogy 1 hónap alatt eléggé esélytelennek érzem, hogy sikerülne felkészülni
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #75 üzenetére
Visszaolvasva pár dolog megvilágosult. Nekem ez lesz az első
Azoknak akiknek görcsöl a vádlija (nekem is) azt ajánlom vegyenek be magnézium tablettát, garantáltan segít. -
Stalker-2572
veterán
válasz
Armando_19 #73 üzenetére
Királyság!
btw juli 26
Kérdés: mivel szokták magukat bekenni az úszok, hogy ne fázzanak? -
válasz
Armando_19 #73 üzenetére
Na kíváncsi vagyok az új időpontra. Még sosem voltam, de már nagyon szeretnék egyszer, habár egyáltalán nem vagyok formában, hosszabb távot már nagyon régóta nem úsztam le. Lehet, hogy mégis inkább jövőre halasztom
-
Armando_19
őstag
Kedves Fórumozók!
Elindult a 2007-es Balatonátúszás előregisztrációja! A tervezett időpont: 2007. Július 21.
Rajtévfülöp.
Regisztrálni a www.sarkany.hu/balatonatuszas [link] honlapon lehet!
Mindenkit sok szerettel várunk!
Kérdésekkel nyugodtan forduljatok hozzám! -
Szenty
tag
Sziasztok!
Idén Augusztus 6-ára (jövő szombatra) van tervezve a hivatalos balatonátúszás Bővebben: link.
Azt szeretném kérdezni, jön -e valaki innen, és kocsival/vonattal, stb? -
bmx powa
tag
van itt korhatár? mert 13évesen szeretnék indulni az öblön.
-
Bocsek
aktív tag
Július 24. Öbölátúszás Balatonfüreden!
Szállás (nyaralási) lehetőség van nálunk: Bővebben: link
Egyébként indulok én is. Remélem nem marad el mint tavaly
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
Nyaraló? Kertben sátrazni lehet? PH! tábor miatt kérdezem. Bővebben: link nézz be ide.
-
Kiskokó
veterán
hy
nekünk balaton lellén van a nyaraló de midnig átjárunk a Boglári szabadstrandra keresztapám szokta átúszni már 4xsez átuszta de a tavalyi volt a legrosszab oylan hideg votl a viz hogy csak na !! (azért halt is meg 1 csórikám) meg amikro mentünk oda mikor kiért belehetett látni az orvosi sátorba és hát mitmondjak nemszép látvány amikor egmbreke 6 vastag pléddel betakarva és ugy reszket hogy majd leesik az ágyról.
ui.: na ha jön valaki lehetne szervezni majdegy Kis Ph találkozót !! Benne vagytok ?? -
F-ECT$
titán
válasz
strike-force #55 üzenetére
Ez azért elég durva. Usziban úgy nézne ki, hogy 40s alatt úszik egy hosszt, és mindezt bírja tartani 104 hosszon keresztül
-
NwL
tag
Olyan nincs hogy Balatonátúúúszááááááás!
A balaton nem úszik át csak úgy egyik helyről a másikra! -
-
F-ECT$
titán
A legrosszabb 7 óra 2 perc alalt ért át
(Persze vannak akik nem értek át...)
[Szerkesztve] -
F-ECT$
titán
válasz
strike-force #52 üzenetére
Szerintem külön van véve, mi most leginkább az 5.2km-esről beszélünk. Megnéztem a tavalyi eredményt, és a győztes 1 óra 3 perc 2 másodperc alatt úszta le ezt a távot.
-
sztem külön kellene venni az Öbölátúszást (3,6km) a Balatonátúszást (5,2km) és a balaton hosszában átúszását (~70km).
én 2001ben voltam az öbölátúszáson és ~5900ból 104ik lettem, de aszittem kiköpöm a tüdőm. én is 12 évig versenyúsztam, 99ben abbahagytam, és nulla edzéssel mentem neki a dolognak. érdekes volt.
most már nem biztos, h. megint nekimennék úgy. -
makosrepas
tag
Sziasztok!
3 évvel ezelőtt voltam én is az átúszáson. Előtt kb 2 hétig jártam uszodába és reggelente 1000 métert úsztam. Ezzel a ''felkészüléssel'' úsztam le a távot. Szerintem kitartás is kell hozzá, nem csak az erőnlét fontos.
Krémet szoktak adni, mert általában szponzorálja valamelyik bemelegítőkrém-gyártó a rendezvényt.
Zsirzás ügyben megkérdeztem egy profinak mondható távúszót. Ők vazelinnel szokták kenni magukat a hidegvíz okozta kihülés miatt. -
bub
csendes tag
A #37-esre:
Szerintem azt csinálsz amit jónak látsz, ha csak teljesíteni akarod a távot és ezzel magadnak bizonyítani akkor már az is bőven elég szerintem hogy csak nagymamásan úszkálsz a medencében heti2szer és közben lesed a csajokat.
A másik:
Én főleg Nammamámnál aludtam az alőző éjszakákon, de volt hogy vonattal indultam el hajnali 3-kor hogy odaérjek.
Indulni indulhatsz bármikor, szal nem gáz ha nem vagy ott reggel 8-ra.
(De azért ne este 6kor akarj indulni )
Hogy pontosan meddig lehet indulni azt meg tőlem kérdezd mer nemtom
[Szerkesztve] -
Sátán44
addikt
MOst hogy olvasom ezt a totyikot kedvet kaptam én is egy jó kis úszásra.Versenyúszó voltam,de mostanra lelassultam 3000m gyorsban 1 óra alatt úszom le
60 perc 60 hossz Talán közte leszek az első 50 között
-
F-ECT$
titán
-
bub
csendes tag
Hát nem tom!
Én használtam ben-géjt is meg a níveját is.
Szerintem a niveja jobb, főleg az amelyik a régi fajta fémdobozkában van, mert azt jó vastagon felkenheted.
Amúgy a zsírzás=krémezés? Szerintem igen, vagyis inkább azt mondom hogy én nem láttam senkit, hogy éppen disznózsírral kenné magát
Szal szerintem ennyi!
[Szerkesztve] -
bub
csendes tag
Hi!
Nem kell aggódni.
Nyugodtan megállhatsz az átúszáson is szuszogni!
Azért vannak ott a vitorlások. Fogod magad mikor elfáradtál felmész a hajóra, vagy csak megkapaszkodsz aztán adnak szőlőcukrot meg teát ha kérsz. Pihenhetsz amennyit csak akarsz. (azé ne egy napot)
Én mikor először voltam átúsztam egyszerre, de akkor még aktívan sportoltam, a következő évben viszont kb 15ször megálltam mivel állandóan begörcsölt a térdem meg minden bajom volt. Ja meg megittam 2liter kólát a start előtt és rosszul voltam tőle, de szerencsére a táv felénél volt egy nagy hajó amin volt budi és oda elmehettem.Szal ha ilyen gondod van akkor sincs nagy gáz, elég ha a feléig kibírod
Na szal ennyi!
Ezek az én tapasztalataim.
ui: Ha hideg lesz a víz akkor jó vastagon kend be magadat krémmel!!! Az sokat számít -
F-ECT$
titán
Fel!
-
F-ECT$
titán
Addig is új kérdés. Olvastam, hogy vannak itt kemény csávók, akik edzés nélkül, másnaposan, a profi mezőnyt megelőzve oda-vissza átúszták hosszában 2x a Balcsit, de én nem ilyen vagyok. Szóval most jutottam el arra a szintre, hogy 1 óra alatt mellúszásban tudok úszni 2-2.2 km-t. Persze hogy nyílt vízen ez mennyi lenne azt nem tudom, mert fordulóknál azért kell vennem 1-2 mély levegőt és a faltól is mindig jól elrugom magam
Szóval a kérdés az, hogy mit csináljak:
-próbáljak tovább gyorsulni, heti 2-3 edzéssel vagy
-próbáljam a távot növelni (3, majd 4 végül 5 km-re), heti 1-2 edzéssel? -
F-ECT$
titán
-
F-ECT$
titán
Ha hideg a víz, akkor ez a zsírozás hogy megy? Neked kell vinni, van ott, segítenek?
-
F-ECT$
titán
No, akkor idén is Balcsiátúszás. Ha jól tudom aug 6-án lesz. Tervezi-e valaki?
-
rATdrAgOn
senior tag
De Margit!
Hat nincsen olyan hogy obolatuszas!
Ott van az az obol!
Korul van az betonozva!
Nem uszik az se balra, se jobbra!
NOOORMALIIIIIIIIS?!
(C) Besenyo Pista bacsi
Elnezest kerek, ezt nem lehetett kihagyni.
[Szerkesztve] -
Bocsek
aktív tag
Az nekem is hozzátartozik hogy én se teljesen fitten mentem oda, ugyanis előtte este voltam pincebuliban. A rajtom előtt kb 3 órát aludtam
[Szerkesztve] -
hmhm
aktív tag
Balatonátúszás...tavaly átúsztam az 5,2-es távot életemben először..épp üdültünk a srácokkal és hallottuk a rádióban hogy épp beleesik az üdülésbe, hát gondoltuk akkor hajrá. Végülis 5-ből 2en szántuk rá magunkat, természetesen semmi rákészülés, hacsaknem annyi hogy naponta legalább 1 doboz cigi és este egy laza buli (a gajjrészeg változat), így volt ez előtte való nap is. Nem is tudom már mennyibe került, elég keményen megkérték az árát..a Balaton 17!! fokos volt persze ott azt mondták hogy 20-21, csak a végén derült ki, (egy kicsit felelőtlenségnek tartom..kicsit nagyon), végülis leúsztam 3 és fél óra alatt, a lábam teljesen beállt, a végén nem tudtam kimenni a lépcsőn
, aztán lefényképeztek és kaptunk kaját meg piát amennyi jólesett (feltéve ha kivártad a félórás sorokat). Azért igyekeztem a jegyárnak megfelelő mennyiséget elfogyasztani (jó magyar szokás szerint)..Akkor azt mondtam hogy soha többet, de most már úgy jó érzés visszagondolni rá, talán ha előtte készülne rá az ember egy kicsit nagyobb élmény lenne, persze igy se volt piskóta! Ezek tudatában mindenkinek csak ajánlani tudom!
-
dannnnn
senior tag
jo topic!!! én eddig 3 mon voltam..... első kettön kb a felénél huztak ki
de idén sikerült!!!!! -
Bocsek
aktív tag
Én öbölátúszást írtam, de a balatonátúszáson is biztos van ilyen!
Teljesen egyetértek. Nem vagyok élsportoló, idő nem számít, viszont így magadnak is bizonyítasz, és megtudod van-e benned elég tartás hogy végigússzad. Én is kiszállhattam volna a görcs miatt, de mégse tettem!
Annyit hozzátennék hogy a (ha jól emléxem 2500HUF) nevezési díjat soknak tartom ahoz képest mennyi (és milyen) szponzorok vannak!
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
''-esetleg sört, vagy pálinkát?''
Megyek
Mellesleg: Igazad van, nem az idő számít. Olyasmi ez mint a maratoni futás, teljesíteni kell a távot, ha nem vagy élsportoló az idő nem ellenfél. Akinek sikerül, jogosan lehet büszke magára. Általában akkor nyaralok a balcsin (Balatonboglár), amikor az átúszás is van. Boglár-Révfülöp (ha jól emléxem). Én eddig nem vágtam bele, egyedül nem is nagyon akarok, de biztos teljesíteni tudnám
Ezek ellenére minden tiszteletem azoké, akik már legalább egyszer átúszták keresztben! Majd talán idén.... -
Bocsek
aktív tag
Én füredi vagyok, tavalyelőtt indultam az öbölátúszáson. Én ha jól emléxem valami 2 és negyed óra küröl úsztam át. Nem vagyok sportos alkat a 190cm-mel és 100kg-ommal, de előtte 1 hónappal elkezdtem készülni. Annyiból állt hogy 2 naponta lementem a balcsira és fél órákat folyamatosan úsztam. Nem volt elég, vagy csak mert lúzer vok a 3. km körül begörcsölt a bal vádlim és már nem akartam feladni, így a végén nagyon sok időt vesztettem, de hát mind1 mivel nem azért mentem hogy a Cseh Lacit leússzam
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
jómájú kollégáknak: volt olyan biztosítóhajó ami mellett elúsztam és a fedélzetről odaszólt a faszi:
-nem kérsz ásványvizet, üdítőt?
-nem köszönöm
-kekszet, ropit, szendvicset?
-nem köszönöm
-esetleg sört, vagy pálinkát?
és hát sajna erre is azt mondtam hogy nem, mivel nem akartam 100 méter múlva meghalni (meleg volt és persze fáradt is voltam)
Ja és pont kifogják azt az időpontot amikor a legkiszámíthatatlanabb az időjárás -
gro0ms
aktív tag
Jahát jobb helyeken szabadstrand. Ott leszarja mindenki, ki kivel, hogyan, mikor.
-
gro0ms
aktív tag
Sztem talán a legjobban úgy fejlesztheted, ha(nemesen, egyszerűen) beugrasz egy medencébe és úszol. Melegítőben és pulcsiban. Garantált siker. Erősödsz mint az állat, és gyorsúszást felejtsd el. Kajak-kenu powa
-
kíváncsi
őstag
HI!
Úszógumival gáz nekiindulni vagy karúszókkal
viccet félretéve én imádok úszni de 1,5Km után bekrepálok rossz sztem a technikám ja igen mellúszásról van szó fejleszteni kellene de gondolom nem az öböl-átúszás erre a megfelelő alkalom
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
süti5
őstag
Én egy pár éve úsztam át mindkettőt. Nekem az Öböl nehezebb volt, mert akkor bazi nagy hullámok voltak, alig akarták elindítani az átúszást...
Érdemes elmenni, szerintem 3 kilomáter ha megvan usziban, akkor mehet a dolog, én így csináltam, 2 óra 15 perccel úsztam át.
Ha egy javaslatot elfogadtok, előtte lehet tusolni hidegebb vízzel, használjátok ki. Minket a nagy átúszásnál egy órát várattak a tűző napon, aztán a víz 20 fokos volt. Gondoltam, belemászok, begyalogolok, aztán megszokom. A nagy frászt! Olyan sok ember ment be egyszerre, hogy lökték be egymást, és mivel hajókikötőből vagy honnan indul, nem ért le a lábam, kicsit meglepett, mikor beugrottam a bazi hideg vízbe. Asszittem helyben szívinfarktust kapok -
BBoy
tag
válasz
concret_hp #6 üzenetére
Hali!
Én tavaly voltam először a Balatonátúszáson is! Akkor 2 óra 20 perc alatt úsztam le... És annyi volt a készülés rá, hogy kétszer elmentem uszodába... Összessen a két alkalommal úsztam annyit, mint aznap a Balatonba!
Voltam az öbölátúszáson is! Az csak 3.6 km. Nekem csak annyi észrevételem van, hogy a Balatonátúszás az jóval szervezettebb esemény volt... (Ez csak a magánvéleményem!)
Ha jössz, akkor találkozhatunk, mert én idén is menni fogok! -
Surfym@n
senior tag
válasz
concret_hp #14 üzenetére
én háton usztam, csak kicsit hullámzott, s segitett
ha nagy a hullámzás, akkor nem engedik meg a szervezők az átuszást -
concret_hp
addikt
ma leküdtem 3000 m-t 1,5 óra alatt akkó talán át tom úszni.
hullámok mennyit nehezítenek hosszabb távon? -
concret_hp
addikt
ma leküdtem 3000 m-t 1,5 óra alatt akkó talán át tom úszni.
hullámok mennyit nehezítenek hosszabb távon? -
Surfym@n
senior tag
válasz
concret_hp #6 üzenetére
tavalyelött átértem 2óra alatt.
2hónapot készültem elötte -
rog
addikt
ez.. ez szörnyű..
tegnap a margitsziget körbefutás-topic most meg ez.
nekem súlyos harmadfokú izomlázam van, már attól is hogy elolvastam. -
Ye_Nő
tag
A Balaton-átúszás Révfülöp és Balatonboglár között, az Öbölátúszás pedig Balatonfüred és Tihany között van.
Balaton-átúszás:
Bővebben: link
Öbölátúszás:
Bővebben: link -
-
turho
addikt
válasz
concret_hp #6 üzenetére
Persze hosszába, hiszen keresztbe nem nagy kunszt, azt már többen is megtették....
-
TexT-BoY
addikt
válasz
concret_hp #6 üzenetére
én átgyalogoltam...
nemtom hogycsináltam de nemkellet uszni és átétem a tuloldalra kb 1óra kelemes sétavolt
-
concret_hp
addikt
úszta már át valaki a PH-ról a Balatont?
ha igen, kb. mennyit készült rá? -
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #4 üzenetére
úgy július vége felé szokott lenni a Balaton-átúszás.
-
stanislav
csendes tag
hosszába 144 km (oda-vissza), gondolom nem ezt akarod teljesíteni?
amugy:
öböl-átuszás 3.2 km füred-tihany
balcsi-átuszás 5.2km révfülöp-lelle (bár a táv tavaly már sajna csak 4.7 km volt a vízállás miatt)
profi balcsi-átuszás 10,2 km siófok-füred -
Speccy
aktív tag
válasz
concret_hp #1 üzenetére
Szeretném a nyáron átúszni a Balatont
Keresztbe vagy hosszába? -
concret_hp
addikt
Szeretném a nyáron átúszni a Balatont.
nem teljesen világos nekem hogy van külön Balatonátúszás meg van öbölátúszás is vagy csak egyféle?
mi a hossza?
van valakinek tapasztalata?
naggyából mikor szokott lenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Nintendo Switch
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ukrajnai háború
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SUSE Linux
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- És milyen illatú legyen a készülék?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest